jellyfishch

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  626
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

114 Good

Περισσότερα για την/τον jellyfishch

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female

Converted

 • Περιοχή
  Ελλάδα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

1.031 εμφανίσεις προφίλ
 1. εγώ του λέω ότι αν πέσει και χτυπήσει ή αν τον χτυπήσει αυτοκίνητο θα πονέσει πάρα πολύ. Γενικά ο πόνος είναι κάτι με το οποίο έχει έρθει σε επαφή ενώ το νοσοκομείο μπορεί να είναι και κάτι φαντασιακό ή το να χτυπήσει γενικά και αόριστα. Μπορείς να του πεις ότι ο αέρας μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο, και έτσι όπως μετακινείται μας φυσάει (εγωκεντρισμός παιδιών). Για τη μέρα και το βράδυ εγώ του λέω ότι η γη που είμαστε κι εμείς πάνω της κινείται και τώρα κοιτάζει τον ήλιο, και το βράδυ κοιτάζει από την άλλη μεριά που είναι σκοτεινά.. Εμένα είναι και μεγαλούλης όμως, δεν ξέρω αν κάνουνν αυτές οι απαντήσεις για μικρότερες ηλικίες. Για το θάνατο: Δύσκολο θέμα αλλά του έχω πει ότι καμιά φορά κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται για πάντα. Και ξεκουράζονται, δε θέλουν να ξαναξυπνήσουν. Για το πώς γίνονται τα παιδιά: Η μαμά και ο μπαμπας κάνουν αγκαλίτσες και η μαμά λεχει ένα αβγουλάκι και ΄πάει το ζωάκι του μπαμπα και ενώνεται με το αβγουλάκι και γίνεται μωράκι μέσα στην κοιλιτσα και μεγαλώνει και μετά από καιρό βγαίνει. Αλλά εμένα ξαναλέω είναι 6.
 2. jellyfishch

  Μετατραυματικό στρες μωρού

  'Ο, τι είναι φυσικό δε σημαίνει ότι δεν είναι τραυματικό. υπάρχουν πολλές μητέρες με τραυματικές φυσιολογικές επειρίες εκεί έξω. Επίσης ό,τι συμβαίνει σε μία ημέρα στη ζωή του παιδιού, δε σημαίνει ότι το επηρρεάζει για όλη του τη ζωή. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα βρέφος. Ένα βρέφος δεν έχει την ίδια αντίληψη με έναν ενήλικα. Κανένα ανθρώπινο ον δεν "αποφασίζει" να εκκρίνει διαφορετική αδρεναλίνη "επειδή είναι γραμμένο στα κύταρά του" Αυτόματος μηχανισμός άμυνας είναι , σε εξωγεννή ερεθίσματα. Και εγώ ειμαι προγραμματισμένη για ένα σωρό πράγματα (από το να εκδηλώσω διπολική μέχρι να γίνω κάνω τρίδυμα) αλλά δε μου συνέβησαν. ΄Με τον ίδιο τρόπο, δε θα φέρουν όλες οι μητέρες στον κόσμο τα παιδιά τους με τον ίδιο τρόπο. Ο άνθρωπος είναι ένα εξελιγμένο ειδος με πολύ μεγάλο κεφάλι (για να σκέφτεται) και πολύ μικρή λεκάνη (για να στέκεται όρθιο). Κανένα άλλο θηλαστικό δε δυσκολεύεται τόσο να γεννήσει. Εν πάσει περιπτώση δεν υπερασπίζομαι την καισαρική, αλλά ας μην τη δαιμονοποιούμε κιόλας. Γενικά ο φανατισμός (για το φυσικό, το τεχνητό, το οτιδήποτε) δεν ειναι καλός. Όσων αφορά τον αποχωρισμό από τη μητέρα, εδώ είμαι σύμφωνη, και είναι στο χέρι της κάθε μητέρας, αν και εφ' όσων το επιτρέπει η υγεία της και του παιδιού της, να το διεκδικήσει.
 3. jellyfishch

  Μετατραυματικό στρες μωρού

  Δηλαδή? σε ποια επίπεδα αναφέρεσαι? Δεν είμαι γιατρός για να γνωρίζω εάν έχει διαφορά η αδρεναλίνη που εκκρίνεται αυτόματα, όπως ανέφερες (εάν ισχύει αυτό και δεν τρομάζει το έμβρυο λόγω της κίνησης της μήτρας) με την αδρεναλίνη του φόβου εγκατάλειψης. Θα ήθελα αν θέλεις να παραθέσεις πηγή, τη βρίσκω ενδιαφέρουσα την πρόταση. Επίσης, τι θεωρείς περιγεννητικό τραύμα?

 4. Διαφημίσεις


 5. jellyfishch

  Μετατραυματικό στρες μωρού

  Προς τη θεματοθετρια: Δε θα νιώσω τύψεις για τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα μου. Δε θα νιώσω τύψεις για τον μη ιδανικό και ονειρεμένο τοκετό μου. Εάν ο καλύτερος τρόπος, για τη δική μου περίπτωση , για το δικό μου σώμα και το δικό μου παιδί θα ήταν να έρθει στα χέρια μου με μία επείγουσα καισαρική, θα δόξαζα κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας. Με φιλική διάθεση σου εύχομαι κάθε ευτυχία με το παιδάκι σου.
 6. jellyfishch

  Μετατραυματικό στρες μωρού

  Το στρες είναι σωματοποιημένα συναισθήματα με ποικίλες αιτίες. Ο τοκετός είναι μια δύσκολη εμπειρία (ανεξαρτήτως τρόπου έκβασης) για τις γυναίκες και κυρίως για το μωρό. Πολύ περισσότερες πιθανότητες έχει ένα μωρό να βιώσει στρες λόγω του αποχωρισμού του από τη μητέρα αμέσως μετά τον τοκετό, (και αυτό είναι κάτι που μπορείς να διεκδικήσεις) παρά από την ίδια την καισαρική. Αναφέρομαι στο κομμάτι του στρες καθαρά. Εάν το μωρό έρθει στον κόσμο με σεβασμό, το δώσουν στη μητέρα του αμέσως μόλις βγει από την κοιλιά της και θηλάσει, τότε για ποιο λόγο να υπάρξει μετατραυματικό στρες? Οι επιπλοκές στη γέννα όμως, είναι ένα κομμάτι που δεν μπορούμε να προβλέψουμε, ούτε και να επέμβουμε. Καμιά φορά είναι αναγκαίο το να αποχωριστεί μία μητέρα το παιδί της, γιατί αυτό θα είναι το καλύτερο που πρέπει να γίνει.
 7. jellyfishch

  Μετατραυματικό στρες μωρού

  ο τοκετός είναι ένα σοκ για το μωρό όπως και να το κάνεις. Εισέρχεται από τη μια κατάσταση στην άλλη. Γι αυτό και κλαίνε τα μωράκια όταν βγαίνουν από την κοιλιά μας. Βιολογικα για τη μητέρα και για το μωρό λόγω μικροβιώματος είναι καλύτερος ο φτ ναι. Όχι όμως όταν κινδυνεύει ο ένας από τους δύο. Μη βασανίζεσαι, δεν υπάρχει λόγος. Το θεμα είναι να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για όλους. Και στη δική σου περίπτωση αυτός ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος. και κάτι που μόλις θυμήθηκα: σε κάποιο ντοκιμαντερ είχα δει ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι ωφέλιμος για το παιδί μεταξύ άλλων επειδή το παιδί περνώντας από το γεννητικό κανάλι στρεσσαρεται και έτσι παίρνουν μπρος τα οργανάκια του (πνευμόνια, νευρικό σύστημα κτλ) .
 8. jellyfishch

  Μετατραυματικό στρες μωρού

  εγώ θεωρώ ότι το μετατραυματικό στρες το έχεις εσύ. Ευτυχώς που υπάρχει η καισαρική και γεννιούνται με ασφάλεια τα μωρά και οι γυναίκες παραμένουν υγιείς. Σου μιλάει μια γυναίκα που γέννησε με καισαρική, και έβλεπε χρόνια πριν μείνει έγγυος βίντεο με γέννες και έκλαιγε...Όχι δεν τα κάνω κρεμαστάρια, το ονειρεύομαι και θα το προσπαθήσω, αλλά δε θεωρώ ότι έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο μωρό όσο έχει στη γυναίκα. Αλλα και όσων αφορά αυτό, θα σου πω ότι η μητέρα μου, που έχει δύο φυσιολογικούς και δύο καισαρικές, μου λεει ότι δεν έχει καμία σημασία, η μητρότητα αποδεικνκνυεται και καλλιεργείται κάθε μέρα, με τον αντίστοιχο αντίκτυπο στο μωρό.
 9. εγώ σε καταλαβαίνω γιατί ως πρωτότοκη και σε εμένα τα ίδια κάνανε. Είχε έρθει η σχέση μου τότε να με επισκεφτεί στην πόλη μου και τον έδιωξαν κακήν κακώς. Σχέση 4 χρόνων τότε και συνολικά κράτησε 6 χρόνια....Στην αδερφή μου καμία σχέση, η οποία βέβαια δεν υπολόγιζε ποτέ τη γνώμη τους και έκανε ό, τι ήθελε. Καλό είναι όμως κατά τη γνώμη μου να μην τους στεναχωρούμε και αυτούς.. Ίσως χρειάζονται λίγο χρόνο για να το χωνέψουν, αυτό βέβαια δε σημαινει ότι δε θα διεκδικήσεις το υγιές και το φυσιολογικό για την ηλικία σου... Θεωρώ την ηλικία σου φυσιολογική για να έχει μια γυναίκα ολοκληρωμένες σχέσεις. Σε ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο δε χρειάζεται βιβλιάριο γενικά, και πάνω κάτω 30 με 40 ευρώ η απλή εξέταση. Για ΤΕΣΤ ΠΑΠ, που πρέπει να αρχίσεις να κάνεις κάθε χρόνο εγώ δίνω 60 ευρώ συνολικά. Στα νοσοκομεία και στο ΙΚΑ θέλει γενικά βιβλιάριο, αλλά νομίζω πως πλέον οι ανασφάλιστοι μπορούν να εξεταστούν και στα νοσοκομεία δωρεάν. Το θέμα στα νοσοκομεία πιο πολύ, και λιγότερο στο ΙΚΑ, τουλάχιστον εδώ που είμαι εγώ, είναι οι τεράστιες ουρές αναμονής. Μέσο όρο τρεις μήνες μετά στο νοσοκομείο εδώ, και συγκεκριμένη ώρα, όχι όποτε θέλεις και με όποιον γιατρό θέλεις. Αυτό για τα πρωινά ραντεβού. Τα απογευματινά ραντεβού κοστίζουν 40 ευρώ είτε με βιβλιάριο είτε χωρίς, έχει κενά σχετικά άμεσα, και μπορείς να επιλέξεις το γυναικολόγο της προτίμησής σου. Το καλό με το νοσοκομείο είναι ότι ενδέχεται να έχει περισσότερα μηχανήματα απ' ότι ένα ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο. Αν κάνεις τεστ παπ θα περιμένεις αρκετά, σε αντίθεση με το ιδιωτικό που βγαίνουν σε λίγες ημέρες.
 10. όσο λιγότερες παρεμβάσεις = τόσο λιγότερες πιθανότητες για καισαρική. Δυστυχώς δεν είμαστε γιατροί για να ξέρουμε πότε μία παρέμβαση ε'ίμαι απαραίτητη και πότε όχι.. Πλέον ακολουθώ το ένστικτό μου με τους επαγγελματίες στο 90% των περιπτώσεων ε'ιναι σωστό. Και πάντα παίρνω 2η, 3η , 4η... κτλ γνώμη. Δε συμβιβάζομαι με κάτι που θα μου πει κάποιος, πάντα κάνω έρευνα πεδίου, αλλά και βιβλιογραφική. Είναι το σώμα μου, το παιδί μου, η υγεία μου. Να σου ζήσει.
 11. jellyfishch

  Βοήθεια από γονείς

  ακριβώς... ας δούμε αυτά που έχουμε, είναι τόσα πολλά, είμαστε τόσο τυχεροί. Πλούσιοι! Αλλά είναι στη φύση του ανθρώπου η εξέλιξη και η βελτίωση της ζωής του. Το να ζητάει συνεχώς το κάτι παραπάνω, αυτό που θα τον κάνει να ζήσει καλύτερα σε σχέση με το τώρα. Από εκεί και πέρα μπαίνει η ηθική μας στη μέση. Μπορώ να καλυτερεύσω τη ζωή μου, αλλά να μην εκμεταλευτώ, να μην εξαπατήσω και να μην πληγώσω κανέναν; Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα! Δυστυχώς υπάρχουν και οι άνθρωποι που χτίζουν τις συνθήκες της ζωής του κάνοντας ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω.. Δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, για να μην παρεξηγηθώ. ΜΙλάω τελείως γενικά, και οι παραπάνω όροι είναι πολύ σχετικοί! Και για εμένα θα μπορούσε κάποιος να πει ότι εκμεταλεύομαι τη μάνα μου γιατί μου κρατάει το παιδί, αυτή εκμεταλεύεται εμένα γιατί τη βοηθάω και έχω δεσμευτεί εδώ, ο σύζυγός μου με εκμεταλεύτηκε γιατί σήκωσα πάνω μου όλα τα βάρη για ένα διάστημα κ.ο.κ.
 12. jellyfishch

  Βοήθεια από γονείς

  απ' ότι έχω καταλάβει, όσο και να προετοιμαστείς από πριν, δεν πάυει να είναι ένα σοκ.... Να σου πω την αλήθεια, ίσως επειδή το έχω περάσει, το οικονομικό πάντα με τρόμαζε περισσότερο.. Για το ψυχολογικό κομμάτι νομίζω υπάρχουν λύσεις, και εναλακτικές...
 13. jellyfishch

  Βοήθεια από γονείς

  αχ... δεν πειράζει... ονειρεύομαι πατουσάκια και πωπουδάκια! κι ας πεθάνω στην κούραση... (η μάνα σιγοντάρει πάντως, οπότε όλα καλα)
 14. jellyfishch

  Βοήθεια από γονείς

  όχι, απλά η αγάπη συντηρείται από πράξεις... όχι αποδεικνύεται συντηρείται... Είναι τα μικρά ή μεγαλύτερα πράγματα που κάνεις για να είναι ο άλλος καλά. Προσοχή όμως, εάν είσαι κι εσύ ο ίδιος καλα. Γιατί με την καταθλιψούλα δεν μπορείς να ξέρεις... Μπορεί να γίνεις μοναχικός, κουρασμένος, ή μπορεί να σε πιάσουν καλά τα φάρμακα και να είσαι πολύ περισσότερο λειτουργικός και παραγωγικός από πριν, ανώ ταυτόχρονα δε δίνεις δεκάρα για όλα όσα σε ενοχλούσαν πριν. Εγώ με τους συγγενείς που περιέγραψα δεν μπορώ να κρατήσω κακία, γιατί ξέρω ότι μέχρι εκεί φτάνουν οι αντοχές τους και ο αλτρουισμός τους, όμως δεν είμαι δεμένη ούτε εκτιμώ τόσο πολύ αυτούς σε σχέση με τη μητέρα μου. Ανεμώνη, κάνε φόκους σε όλα όσα κάνουν. Δεν πειράζει, θα τα καταφέρεις μια χαρά και μόνη σου. Μη βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία του να ζητάει και να πιέζει καταστάσεις. Στην τελική καλύτερα να φέρεις μια νταντά, θα νιώσεις πολύ πιο ελεύθερη και αξιοπρεπής !
 15. Πολύ καλό, θα το δοκιμάσω. Αν έχεις κι άλλα κολπάκια, ευπρόσδεκτα
 16. ουουου!!! τρεις το ελάχιστο!! 7 - 8 φορές θα πω μέσο όρο.. αν το κάνει κιόλας. Ορισμένες φορές το ξεχνάει στην πορεία. 5μισι χρονών.