jellyfishch

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  541
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

40 Neutral

Περισσότερα για την/τον jellyfishch

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female

Converted

 • Περιοχή
  Ελλάδα

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

482 εμφανίσεις προφίλ
 1. να σου ζήσει! καλή ανάρρωση και καλή ανατροφή
 2. ναι, συμφωνώ με αυτά που λες! by the way ΄έτσι είμαστε εμείς με τον άντρα μου -Ελληνίδα και Ιταλός - αλλά η πεθερά μου με τον ανιψιό μου, ενώ είχε ξεκινήσει για διγλωσσία (είναι λογοθεραπεύτρια) μετά εγκατέλειψε το σχέδιο!! τώρα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα... νομίζω ότι φταίει το ότι δεν πάει παιδικό το παιδί...
 3. όταν έχουμε μπει σε στάδιο ανάπτυξης που η κοινωνική του αλληλεπίδραση είναι βασικό του χαρακτηριστικό, τότε όχι, δεν είναι καλή ιδέα το να επιμένουμε στη διγλωσσία. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του τρίχρονου ανηψιού μου, που καταλαβαίνει τα πάντα αλλά λέει 5 - 6 λέξούλες, δε θα το πρότεινα επουδενί.. Καλό θα είναι μαζί με τα μακροπρόθεσμα οφέλη να υπολογίζουμε και τις βραχυπρόθεσμες δυσκολίες, γιατί και αυτές φτιάχνουν συνθήκες και τελικά καταστάσεις. Επιμένω στην εξατομικευμένη προσέγγιση.

 4. Διαφημίσεις


 5. αν δεν περπατάει πάρε μία περπατούρα, οχι όμως από αυτές που μπαίνει μέσα αλλά από αυτές που τις σπρώχνει.. εμένα την έπαιζε και πολυ μετά που περπάτησε, την καταευχαριστήθηκε!! https://www.skroutz.gr/s/5647909/OEM-Περπατούρα-με-Πιανάκι.html έχει και παιχνιδάκια επάνω.. μπορείς ακόμη να πάρεις και ένα ποδηλατάκι από εκείνα τα μικρούλικα με τους τρεις τροχούς, που είναι και σαν καρότσι... μαζί με καναδυο σετάκια ρούχα θα είστε υπερκαλυμένοι στο δώρο.
 6. το νόμισμα έχει δύο όψεις... σε αρκετά νήπια παρατηρήθηκε καθυστέρηση στην ανάπτυξη του λόγου λόγω διγλωσσίας. Η γνώμη μου είναι να εξατομικεύεται η προσέγγιση. Δεν είναι κατάλληλη για όλα τα παιδιά. Γι' αυτά που είναι κατάλληλη αυτή η μέθοδος όμως είναι όντως εξαιρετικά ωφέλιμη.
 7. Chryssoum, για τη διγλωσσία έχω τις επιφυλάξεις μου γενικότερα, όχι μόνο στην περίπτωσή σας.. Κι εμείς θέλαμε να τον κάνουμε δίγλωσσο αλλά τελικά χρησιμοποιήσαμε τη δεύτερη γλώσσα ως μπαλαντέρ (άπειρα τραγούδια, ποιηματάκια, και σκόρπιες λέξεις). Λογικά, και χωρίς να είμαι ειδικός, θεωρώ πως ναι, πάνω κάτω τα ίδια θέματα θα προκύψουν. Κρίνοντας τουλάχιστον από το γιο μου σε σχέση με εμάς. Τον βλέπω ότι με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιεί το μυαλό του και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον. Είναι πάντως πολύ ενδιαφέρον πόσο πολύ διαφέρει η κάθε περίπτωση, πολλές φορές οι διαφορές κάτω από την ίδια ταμπέλα είναι πολύ περισσότερες από τις ομοιότητες.
 8. Μα γιατί είσαι"έρμαιο των καταστάσεων"? Ευτυχώς η επιστήμη έχει προοδεύσει, και η κοινωνία επίσης ως ένα βαθμό, και η γυναίκα έχει πλέον το δικαίωμα να διαμορφώνει την πορεία της ζωής της. Αν και - δυστυχώς - παρατηρούνται έντονα οπισθοδρομικές τάσεις τα τελευταία χρόνια... Μου θυμίζει αυτό που έγινε και στον μουσουλμανισμό με τις μπούργκες που ξαναεπέστρεψαν. εάν αισθάνεσαι απέχθεια και απελπισία τώρα που "θεωρητικά" ας πούμε υπάρχει το παιδί, δηλαδή δεν μπορείς να το δεις και δεν έχεις ακόμη την καθημερινή έγνοια της ανατροφής του, μετά, όταν θα γεμίσεις ευθύνες, πώς θα είναι? Σκέψου το, φαντάσου το, και απάντησε εσύ η ίδια στον εαυτό σου. Από την άλλη πλευρά: Είσαι 32 (ωραιότατη ηλικία για να γίνεις γονιός). Έχεις κάποια σταθερή δουλειά? Εάν ναι, ακόμη και αν τα πράγματα δεν πάνε κατ ευχήν με τον σύντροφό σου, θα μπορέσεις να μεγαλώσεις το παιδί σου. Το ότι τον γνωρίζεις τόσο λίγο καιρό, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ή ταιριάζετε ή όχι, ή είναι υπεύθυνος ή όχι. Θα φανεί στο χειροκρότημα. Και χρόνια να ήσασταν μαζί, η σχέση περνάει σε άλλο επίπεδο με ένα παιδί. Πάντως, προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει και αυτός δικαίωμα στο να αποφασίσει εάν θέλει να γίνει γονιός. Και εφ' όσων δε θέλει, εγώ δε θα είχα καμία απαίτηση από τον ίδιο σχετικά με το παιδί στο μέλλον.
 9. Θηλασμός και περίοδος

  ναι με το θηλασμό άνω κάτω οι ορμόνες.. θυμάμαι εκεί γύρω στο 6 μηνο αδιαθέτησα, μετά εξαφανίστηκε για δύο μήνες, όλοι μου έλεγαν ότι είμαι έγκυος, αλλά ευτυχώς μετά από ένα μήνα ξαναήρθε η γλυκιά μου.
 10. Ναι, ισχύουν όλα αυτά που γράφεις! Σε ένα σχολείο που δούλεψα, τα μισά παιδιά είχαν περάσει ΚΕΔΔΥ και εξεταζόντουσαν προφορικά! ήταν απίστευτο! από τα 100 παιδιά, τα 50 - 60 με κάποιο "θέμα". Από οξεία τεμπελίτιδα θα έλεγα εγώ ότι έπασχαν, και το βύσμα του βύσματος, ώ βύσμα.. Ναι το άλλο που κάνουν είναι φυσικά ακόμη χειρότερο, γιατί είναι επιζήμιο για τα παιδιά τους και τους ίδιους!! Το δικό μου το παιδί δεν έχει τίποτα! είμαστε μια χαρά, εσείς έχετε πρόβλημα κτλ κτλ κτλ.. άσε.. Όταν λες ιδιώτη εννοείς κάποιον παιδοψυχολόγο? Δεν το έχω ψάξει περαιτέρω γιατί μένω και σε επαρχία και δεν είμαι σίγουρη ότι υπάρχει κάτι καλό εδώ...
 11. εγώ έχω δέπ καραμπινάτη αλλά χωρίς υπερκινητικότητα, και έχω δύο πτυχία και σε κανένα δίμηνο ξεκινάω διδακτορικό. Μια ζωή οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έλεγαν στη μαμά μου : είναι πανέξυπνη αλλά στον κόσμο της. Ακόμη και φοιτήτρια το άκουγα "είσαι ευφυέστατη αλλά με συνδέεις με Καίρο. Γιατί???" Ο σύζυγος έχει δεπυ και δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής (αν εξαιρέσεις την μόνιμη τσίτα του την οποία προσπαθεί να εκμεταλεύεται δημιουργικά.) σε κανέναν από τους δύο δεν έχει γίνει επίσημη διάγνωση, το γνωρίζω λόγω επαγγέλματος. Εκείνα τα χρόνια οι δάσκαλοι δε γνώριζαν από τέτοιες περιπτώσεις. Για να πάει κανείς για διάγνωση θα έπρεπε να υπάρχει πολύ πολύ μεγάλο πρόβλημα (επιθετικότητα για παράδειγμα). Η γνώμη μου είναι να γίνει διάγνωση, έτσι ώστε να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις εάν είναι απαραίτητο. Μόνο καλό μπορεί να του κάνει η διάγνωση, μιας και - πέρα από τις παρεμβάσεις - θα έχει και διευκολύνσεις. Για παράδειγμα, θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει εάν επιθυμεί να εξετάζεται γραπτά ή προφορικά στις εξετάσεις. Ο γιος μου, απ' ότι έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα, πρέπει να έχει και αυτός ΔΕΠ. Ενώ δεν είναι υπερκινητικός σαν τον πατέρα του, τον πιάνω συχνά σε spacetrips. Επίσης στο κολυμβητήριο που πηγαίνει, δεν ακολουθεί την υπόλοιπη ομάδα, ούτε τις οδηγίες της δασκάλας, αλλά κάνει τα δικά του απομονωμένος. Περιμένω να φτάσει στην κατάλληλη ηλικία για να πάμε στο ΚΕΔΔΥ για διάγνωση. Επίσης φέτος θα πάει προνήπια, και έχω συζητήσει ήδη με τις δασκάλες του, οπότε εάν συμβαίνει κάτι, θα φανεί.Πιστεύω ότι οι ομαδικές δραστηριότητες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ώστε να διαπιστώσεις τυχόν ενδείξεις ΔΕΠ-(Υ). Επίσης οι ομαδικές δραστηριότητες είναι ένας πολύ πολύ αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης και διαχείρισης στης κατάστασης. Ιδιαίτερα η μουσική και ο αθλητισμός. Και κάτι τελευταίο: Οι ταμπέλες είναι κάτι ΠΟΛΥ σχετικό. Φτιαχτηκαν απλά για να εξυπηρετούν τους επαγγελματίες για να ξέρουν προς τα πού να προσανατολιστούν. Η κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι ξεχωριστή. Με τις αδυναμίες του και τα πολύτιμά του προτερήματα.
 12. εγώ είμαι υπέρ της έκτρωσης, και θα σου έλεγα ότι κακώς δεν το έκανες. σκέψου το καλά με την υιοθεσία, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. πρέπει να σκεφτείς λογικά και όχι συναισθηματικά. εάν δε θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου, και έχεις άλλα σχέδια για τα επόμενα χρόνια, καλύτερα να το δώσεις για υιοθεσία ώστε να είναι όλοι ευτυχισμένοι. και εσύ και αυτό. απλά μία παρατήρηση, να ξέρεις ιδανικές οικογένειες δεν υπάρχουν. το ζήτημα είναι να είσαι εσύ η ίδια σε θέση να συντηρήσεις τον εαυτό σου και ένα παιδί. είτε παντρεμένη είτε single.
 13. κάνε ύπνωση... έτσι ξεμπέρδεψα εγώ με την αγχώδη διαταρραχή / διαταρραχή πανικού που με ταλαιπωρούσε... με φαρμακευτική αγωγή έξι μήνες παράλληλα. η ύπνωση σε φέρνει σε επαφή με τα συναισθήματά σου και την πηγή τους, και τα διαχειρίζεσαι σε υποσυνείδητο επίπεδο, για να συμφιλιωθείς τελικά μαζί τους. Νομίζω - χωρίς να ειμαι ειδικός - ότι όλες οι νευρώσεις έχουν σα βάση τα συναισθήματα και τη ρύθμισή τους.
 14. τα νερά μου έσπασαν 40+ 4 ημέρες, είχαμε κάνει σεξάκι με τον άντρα μου την προηγούμενη, και στην αρχή νόμιζα ότι ήταν τα υγρά μας... μετά όμως συνέχισε να τρέχει!! κοιμόμουν και το κατάλαβα, αλλά επειδή είχα αγωνία γενικά κοιμόμουν ελαφριά. Είναι πολύ καλό που είναι το μωρό σου χαμηλά, και το βάρος του είναι μια χαρά. με το καλό!!
 15. δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά τον είχαν γνωστές μου. πολύ καλός γιατρός και προσιτός σαν άνθρωπος. νομίζω είναι αρκετά χρόνια εν ενεργεία και αρκετά δημοφιλής στην καβάλα. γενικά καλά λόγια έχω ακούσει.
 16. ΕΠΑΦΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

  sweety ξεκίνα γυμναστική. και πάρε και λιπαντικό. όλα καλά θα πάνε <3