Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

@Lenia16 έχουμε πολλα βιβλια, δεν είναι όμως παραμυθια. Ή είναι απλές ιστορίες τύπου Σποτ, ή αυτά με τις μουσικές οπως του Ρενου, ή πιο εγκυκλοπαιδικά με ζωα που πετάγονται στις σελιδες ή τραβας καρτελες κ τέτοια. Με αυτά ασχολουμαστε πολυ κ εχουν εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του σε διαφορα απίθανα, όμως μου λείπουν τα αφηγηματικά, δεν έχω πολλά τέτοια κ δεν ξέρω κ τι να ψαξω, δεν μου αρεσουν αυυα με τον προφανη διδακτισμό, δεν θέλω έμμετρα, δεν θέλω τα κλασικά παραμύθια, έχω βραχυκυκλώσει. 

Παιζει με ζωάκια, με κρουστά, με μαρκαδόρους, παζλ, τουβλάκια, μπάλες, τωρα δεν μου ερχεται κατι άλλο. 

Just now, Anna3011 είπε:

μα. Εφόσον δε βάζει εδώ και καιρό ο μικρός γιατί να φοβάται ο άντρας σου; 

Ε μαλλον θεωρει οτι για να υπαρχει η ηλικια θα υπαρχει κάποιος σοβαρός λογος για την ασφάλεια πέρα από την κατάποση. δεν θα κάτσω να τσακωθώ γι αυτό, αν ήθελα να τσακωνόμαστε θα εβρισκα αλλα σοβαροτερα θέματα.

Just now, Έσπερος είπε:

@Lenia16 έχουμε πολλα βιβλια, δεν είναι όμως παραμυθια. Ή είναι απλές ιστορίες τύπου Σποτ, ή αυτά με τις μουσικές οπως του Ρενου, ή πιο εγκυκλοπαιδικά με ζωα που πετάγονται στις σελιδες ή τραβας καρτελες κ τέτοια. Με αυτά ασχολουμαστε πολυ κ εχουν εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του σε διαφορα απίθανα, όμως μου λείπουν τα αφηγηματικά, δεν έχω πολλά τέτοια κ δεν ξέρω κ τι να ψαξω, δεν μου αρεσουν αυυα με τον προφανη διδακτισμό, δεν θέλω έμμετρα, δεν θέλω τα κλασικά παραμύθια, έχω βραχυκυκλώσει. 

Παιζει με ζωάκια, με κρουστά, με μαρκαδόρους, παζλ, τουβλάκια, μπάλες, τωρα δεν μου ερχεται κατι άλλο. 

Κοίτα, συμφωνώ για τα έμμετρα κ τα διδακτικά κ τα κλασικα, απλά να σου πω ότι το τι αρέσει σε εμάς δεν έχει πολλή σημασία. Τα νήπια τρελαίνονται με τα ποιηματακια, με τα ζωάκια, με τις πεταγομενες εικόνες τύπου αρκουδακος, βρες με κλπ, μουσικά παραμύθια. Εμένα 3 ετών κ ακομα αυτά πιάνει. Πήγαινε στο θέμα με τα βιβλία ή ακόμα καλύτερα πηγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο. Δεν υπάρχει λάθος κ σωστό βιβλίο. Θα πάρεις 2-3, με ένα θα κολλήσει κ θα το διαβάζετε 10 φορές τη μέρα. Μετά από 6 μήνες θα του αρέσει το άλλο. Ενδιάμεσα θα πάρετε άλλα. Εμείς επί 4 μήνες διαβάζαμε υποχρεωτικά κάθε βράδυ αυτό με τις 100 πρώτες λέξεις. ΚΑΘΕ βράδυ! Τα έλεγε χωρίς να τα κοιτάει στο τέλος σαν ποίημα, κ γελούσαμε. Η αλληλεπίδραση είναι που μετράει κ ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου κ της φαντασίας. Αυτά που έχω πάρει πέρα από ρενο κλπ και σου προτείνω με κλειστά μάτια για την ηλικία σας (η κόρη μου δηλαδή τα προτείνει) είναι ο Τίμος, τικ κ τελα, Πίκο και Λόλα, γκρουφαλο, μια κάμπια πολύ πεινασμένη (eric carl γενικά), μικροχωρα- ο γύρος του κόσμου, ντορεμι γιογιό. Τώρα θέλω να πάω να αγοράσω κ εγω :rolleyes: 

Όσο για τα παιχνίδια, έντονη αλληλεπίδραση προφανώς δε γίνεται με παζλ κ τουβλακια, το καταλαβαίνεις. Πάρε κουζίνα με σκεύη κ φαγητά, πάγκο με εργαλεία, ιατρική τσάντα με εργαλεία, σετ τσαγιού, πλαστελίνες με κουπ πατ, εξυπνουλη (έχει κάποια πολύ καλά), lego, δάχτυλομπογιές, δαχτυλοκουκλες, ταμειακή μηχανή, ξυλινη χελώνα που στερεωνεις τουβλάκια στην κοιλιά της, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ούτε για το δικό μου δεν έχω ξοδέψει τόση φαιά ουσία!

Ααα πολύ καλό, ξύλινη Κιβωτό του Νώε με ζωάκια, εγγύηση.

Just now, Έσπερος είπε:

Ε μαλλον θεωρει οτι για να υπαρχει η ηλικια θα υπαρχει κάποιος σοβαρός λογος για την ασφάλεια πέρα από την κατάποση. δεν θα κάτσω να τσακωθώ γι αυτό, αν ήθελα να τσακωνόμαστε θα εβρισκα αλλα σοβαροτερα θέματα.

Μα δεν έχει να κάνει με το αν θες να τσακώνεσαι. Πέραν του τσακωμού υπάρχει και ο απλός διάλογος που αν θες τον θεωρώ απαραίτητο όταν οι απόψεις των γονιών διίστανται για κάτι τόσο σοβαρό όπως ο τρόπος μεγαλώματος ενός παιδιού. Αλλά αυτά είναι θέματα της κάθε οικογένειας, εσύ ξέρεις καλύτερα πως θες να είναι η ισορροπία της οικογένειάς σου. Εγώ μια γενίκευση κάνω.

Διαφημίσεις

Just now, Lenia16 είπε:

Όσο για τα παιχνίδια, έντονη αλληλεπίδραση προφανώς δε γίνεται με παζλ κ τουβλακια, το καταλαβαίνεις. Πάρε κουζίνα με σκεύη κ φαγητά, πάγκο με εργαλεία, ιατρική τσάντα με εργαλεία, σετ τσαγιού, πλαστελίνες με κουπ πατ, εξυπνουλη (έχει κάποια πολύ καλά), lego, δάχτυλομπογιές, δαχτυλοκουκλες, ταμειακή μηχανή, ξυλινη χελώνα που στερεωνεις τουβλάκια στην κοιλιά της, ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ούτε για το δικό μου δεν έχω ξοδέψει τόση φαιά ουσία!

Ααα πολύ καλό, ξύλινη Κιβωτό του Νώε με ζωάκια, εγγύηση.

Η αλήθεια είναι ότι κάποια τετοια μου εχουν ξανα προτεινει εδω αλλα δεν ξερω πώς παλι καταληξαμε στα τουβλακια. τουβλακια βεβαια εγω λεω κ τα Lego κ τα playmobil ζωακια κ ανθρωπάκια. τετοια πηραμε τωρα γιατι αυτα του τράβηξαν την προσοχη, δεν βολεψε να τον κρατησει καποιος τη μερα που πηγαμε για ψωνια κ αναγκαστικα ηρθε μαζι μας. Ευτυχως η κοπελα εχει πιο πολυ φαντασία απο εμας γιατι βλεπω οτι του στήνει πιο ενδιαφέρουσες σκηνές με τα ζωα κ τα τρενάκια κ τα σχετικα. εμεις ειμαστε λιγο πιο στείροι σ αυτα τα παιχνιδια. ο αντρας μ οχι τοσο, βαζει τις φιγούρες να τον κυνηγανε, να τον γαργαλάει, διαφορα τετοια γιατι πιο πολυ αυτο το στιλ παιχνιδιου του βγαινει. μ εμενα καταλήγουμε απλως να τα παρατάςσουμε κ μου ξεφεύγουν κ καποια εγκυκλοπαιδικά του στιλ ο ιπποπόταμος μενει στο ποτάμι κ οχι στο δάσος κ μετα δαγκωνομαι! 

Just now, Anna3011 είπε:

Μα δεν έχει να κάνει με το αν θες να τσακώνεσαι. Πέραν του τσακωμού υπάρχει και ο απλός διάλογος που αν θες τον θεωρώ απαραίτητο όταν οι απόψεις των γονιών διίστανται για κάτι τόσο σοβαρό όπως ο τρόπος μεγαλώματος ενός παιδιού. Αλλά αυτά είναι θέματα της κάθε οικογένειας, εσύ ξέρεις καλύτερα πως θες να είναι η ισορροπία της οικογένειάς σου. Εγώ μια γενίκευση κάνω.

Σε θέματα ασφαλειας ειναι ανένδοτος κ δεν εχει κ νοημα να αρχισω συζητηση γιατι να μην παιξει με τα αυτοκινητάκια που λενε 3+ οταν εχει κ άλλα για 2+. σε καποια ειναι υπερβολικός οντως πχ κατι μουσικα όργανα που μας ειχαν απο καιρο κ δεν τα ανοίγαμε μεχρι να παει 2. αλλα μη νομιζεις οτι εχουμε μια ντουλαπα κρυμμένα παιχνιδια.

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Συμφωνω με τα κορίτσια. Οι ηλικίες είναι ενδεικτικές κ μονο

Πηραμε φέτος στον μικρο παιδικο λαπτοπ για 4+ , η νονα του μικροσκοπία για 8,κ παιζει με τα εκπαιδευτικά τύπου εξυπνουλη 5+.οχι επειδή είναι μπροστά αλλα επειδη κάποιες ερωτήσεις είναι πραγματικά απλές. Τα παζλ της ίδιας μάρκας 3+ τα κάνανε πολύ μικρότερα, κ οχι μονο τα δικα μου παιδια

Δ υπαρχει λογος να τσακωθείς, αλλα να συζητήσετε για να αναθεωρήσετε. Όπως μέχρι τώρα είχατε πιο λίγα κ φυσικα παιχνίδια κ βλεπεις ότι τελικά χρειάζεται μια ποικιλια

Κάπου είχε αναφερθεί ότι κάποια κουζίνα ελεγε 3+,ενω παίζουν παιδακια από τότε που αρχίζουν να στέκονται. Μουσικά όργανα στα δυο γτ; απλα αφαιρείς τα μικρα η τα παίζετε μόνο μαζί κ τα μαζεύεις μετα

Just now, vicky86 είπε:

Συμφωνω με τα κορίτσια. Οι ηλικίες είναι ενδεικτικές κ μονο

Πηραμε φέτος στον μικρο παιδικο λαπτοπ για 4+ , η νονα του μικροσκοπία για 8,κ παιζει με τα εκπαιδευτικά τύπου εξυπνουλη 5+.οχι επειδή είναι μπροστά αλλα επειδη κάποιες ερωτήσεις είναι πραγματικά απλές. Τα παζλ της ίδιας μάρκας 3+ τα κάνανε πολύ μικρότερα, κ οχι μονο τα δικα μου παιδια

Δ υπαρχει λογος να τσακωθείς, αλλα να συζητήσετε για να αναθεωρήσετε. Όπως μέχρι τώρα είχατε πιο λίγα κ φυσικα παιχνίδια κ βλεπεις ότι τελικά χρειάζεται μια ποικιλια

Κάπου είχε αναφερθεί ότι κάποια κουζίνα ελεγε 3+,ενω παίζουν παιδακια από τότε που αρχίζουν να στέκονται. Μουσικά όργανα στα δυο γτ; απλα αφαιρείς τα μικρα η τα παίζετε μόνο μαζί κ τα μαζεύεις μετα

Καλά δεν είναι οι ηλικίες το θέμα, ένα σωρο παιχνιδια υπαρχουν για να διαλέξουμε. αλλα παλι βραχυκύκλωσαμε, δεν ξερω γιατι. ειπα να το αφησω χαλαρα κι οπου μας βγαλει κ παλι δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημένη απο αυτα που πηραμε κ ελαχιστα ικανοποιημένη απο τα δωρα. ο αντρας μ παλι μ αυτα δεν αγχωνεται καθολου. θεωρει οτι ειναι οκ. μπερδεύομαι κιολας για το τι αντιλαμβάνεται το παιδι. κι αυτος σιγουρα μπερδεύεται πιο πολυ απο εμενα. δεν ξερω πώς καταλαβαινεις τις έννοιες που αντιλαμβάνεται ενα παιδι που δεν κανει διάλογο; τις λεξεις που αντιλαμβανεται τις ξερω, αλλα τις διαδικασιες δεν ξερω. πχ η μαμα μου τον πηρε κ τον εβαλε να κανουν ιστοριες με κουκλακια κ του ελεγε οτι τωρα το κουκλακι κολυμπάει κ βγαινει μετα κ σκορπίζεται με την πετσετα κ κανει ηλιοθεραπεία κλπ κ καθοταν μαζι της κ επαιζε. αλλα δεν ξερω, καταλάβαινε τι γινοταν ή απλα εκανε οτι του ελεγε;

Just now, Έσπερος είπε:

. πχ η μαμα μου τον πηρε κ τον εβαλε να κανουν ιστοριες με κουκλακια κ του ελεγε οτι τωρα το κουκλακι κολυμπάει κ βγαινει μετα κ σκορπίζεται με την πετσετα κ κανει ηλιοθεραπεία κλπ κ καθοταν μαζι της κ επαιζε. αλλα δεν ξερω, καταλάβαινε τι γινοταν ή απλα εκανε οτι του ελεγε;

Πολύ καλά έκανε η μαμά σου! Δεν ξέρεις αν καταλάβαινε,μάλλον ναι πιστευω, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία! Σίγουρα του έκανε καλό αυτό το παιχνίδι! Άκουσε καινούριες έννοιες, λειτούργησε η φαντασία, έπλασαν ιστοριούλες

Για τα παζλς που σας έκαναν δώρο μην απογοητευεσαι @Έσπερος Δεν έχει να κάνει τόσο ή ηλικία αλλά ο τρόπος που παίζεις ένα παιχνιδι.

Εμείς τα ξύλινα παζλς που βάζεις τα αντικείμενα στις θέσεις τους τα παίζουμε ακόμα κ είμαστε τρία! Την μία κολλάμε αυτοκόλλητα, είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς κ κολλαμε διάφορα ζωάκια κ μίκυ που πάνε τάχα βόλτες. Την άλλη τα γυρνά ανάποδα κ τα κάνει σβούρες ή τα ομαδοποιεί πχ αυτά του αέρα- αυτά της ξηράς,  τα μετράει! Πλάθει ιστορίες με φαναρια-μπαρες-γεφυρες που συναντάνε τα μέσα στον δρόμο τους, κρύβω από κάτω χαρτάκια διαφορετικού χρώματος κ βρησκει τα ίδια, μου κρύβει εκείνος χαρτί κ ψάχνω να βρω κάτω από ποιο κομμάτι είναι. Κάνουμε και σχέδια πάνω σε αυτά με τις πλαστελινες σαν κουπατ.

Θέλω να πω πως δεν έχει τόσο σημασία το αντικείμενο αλλά ο τρόπος, ή διάθεση και ή φαντασία! 

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, irin είπε:

Πολύ καλά έκανε η μαμά σου! Δεν ξέρεις αν καταλάβαινε,μάλλον ναι πιστευω, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία! Σίγουρα του έκανε καλό αυτό το παιχνίδι! Άκουσε καινούριες έννοιες, λειτούργησε η φαντασία, έπλασαν ιστοριούλες

Κι εγώ είχα σκεφτεί να κάνουμε πιο σύνθετα πράγματα από το να ταΐσουμε τα κουκλάκια αλλα οι κοπέλες εδώ μου είπαν ότι αυτό δεν έχει νόημα να το ξεκινήσω εγώ, πρέπει να το κάνει το παιδί με δίκη του πρωτοβουλία για να καταλαβω οτι παιζει συμβολικο παιχνιδι κ δεν μιμειται απλα, κι ετσι το αφησα για να δω ποτε θα το κανει μονος του για να ξερω τι θα πω στην παιδιατρο. 

9 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Για τα παζλς που σας έκαναν δώρο μην απογοητευεσαι @Έσπερος Δεν έχει να κάνει τόσο ή ηλικία αλλά ο τρόπος που παίζεις ένα παιχνιδι.

Εμείς τα ξύλινα παζλς που βάζεις τα αντικείμενα στις θέσεις τους τα παίζουμε ακόμα κ είμαστε τρία! Την μία κολλάμε αυτοκόλλητα, είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς κ κολλαμε διάφορα ζωάκια κ μίκυ που πάνε τάχα βόλτες. Την άλλη τα γυρνά ανάποδα κ τα κάνει σβούρες ή τα ομαδοποιεί πχ αυτά του αέρα- αυτά της ξηράς,  τα μετράει! Πλάθει ιστορίες με φαναρια-μπαρες-γεφυρες που συναντάνε τα μέσα στον δρόμο τους, κρύβω από κάτω χαρτάκια διαφορετικού χρώματος κ βρησκει τα ίδια, μου κρύβει εκείνος χαρτί κ ψάχνω να βρω κάτω από ποιο κομμάτι είναι. Κάνουμε και σχέδια πάνω σε αυτά με τις πλαστελινες σαν κουπατ.

Θέλω να πω πως δεν έχει τόσο σημασία το αντικείμενο αλλά ο τρόπος, ή διάθεση και ή φαντασία! 

Σκεφτόμουν να τα μαζέψω τα παζλ κ να  αφήσω μόνο το τελευταίο της πεθεράς. κι ο μικρός τα κανει σβούρες κ ειχα ανησυχήσει γιατι το να περιστρέφεις τα παιχνιδια ειναι σύμπτωμα αυτισμού! 

πολύ άγχος αυτό το πράγμα με το παιχνιδι. και πάλι στο ψάξιμο είμαι ενώ νόμιζα ότι μ αυτά που θα πάρουμε τώρα θα μου φύγει το άγχος. Γενικά έχω την αίσθηση  ότι κάτι μας ξεφεύγει παρόλο που είμαστε τόσες ώρες από πάνω του.

10 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Καλά δεν είναι οι ηλικίες το θέμα, ένα σωρο παιχνιδια υπαρχουν για να διαλέξουμε. αλλα παλι βραχυκύκλωσαμε, δεν ξερω γιατι. ειπα να το αφησω χαλαρα κι οπου μας βγαλει κ παλι δεν ειμαι απολυτα ικανοποιημένη απο αυτα που πηραμε κ ελαχιστα ικανοποιημένη απο τα δωρα. ο αντρας μ παλι μ αυτα δεν αγχωνεται καθολου. θεωρει οτι ειναι οκ. μπερδεύομαι κιολας για το τι αντιλαμβάνεται το παιδι. κι αυτος σιγουρα μπερδεύεται πιο πολυ απο εμενα. δεν ξερω πώς καταλαβαινεις τις έννοιες που αντιλαμβάνεται ενα παιδι που δεν κανει διάλογο; τις λεξεις που αντιλαμβανεται τις ξερω, αλλα τις διαδικασιες δεν ξερω. πχ η μαμα μου τον πηρε κ τον εβαλε να κανουν ιστοριες με κουκλακια κ του ελεγε οτι τωρα το κουκλακι κολυμπάει κ βγαινει μετα κ σκορπίζεται με την πετσετα κ κανει ηλιοθεραπεία κλπ κ καθοταν μαζι της κ επαιζε. αλλα δεν ξερω, καταλάβαινε τι γινοταν ή απλα εκανε οτι του ελεγε;

Μα γτ ρίχνεις τόσο πολύ το παιδακι σου; μικρο είναι, όχι χαζό. Φυσικα κ καταλαβαίνει τι εννοούμε ότι ένα κουκλακι είναι στο νερό, στην θάλασσα, σκουπιζεται με την πετσετες. Κάθεται στην καρέκλα-ξαπλωστρα. Εχουν μνήμες. Δ σου λέω ότι θυμαται τα μπάνια πριν 6μ,αλλα αν το λες κ τον χειμωνα βλεπωντας την θάλασσα απλα, θα του μείνουν σαν μνημες

Θα μιλήσει το παιδι κ θα σου έρθουν πολλαπλά εγκεφαλικα:P

Just now, Έσπερος είπε:

Κι εγώ είχα σκεφτεί να κάνουμε πιο σύνθετα πράγματα από το να ταΐσουμε τα κουκλάκια αλλα οι κοπέλες εδώ μου είπαν ότι αυτό δεν έχει νόημα να το ξεκινήσω εγώ, πρέπει να το κάνει το παιδί με δίκη του πρωτοβουλία για να καταλαβω οτι παιζει συμβολικο παιχνιδι κ δεν μιμειται απλα, κι ετσι το αφησα για να δω ποτε θα το κανει μονος του για να ξερω τι θα πω στην παιδιατρο. 

Σκεφτόμουν να τα μαζέψω τα παζλ κ να  αφήσω μόνο το τελευταίο της πεθεράς. κι ο μικρός τα κανει σβούρες κ ειχα ανησυχήσει γιατι το να περιστρέφεις τα παιχνιδια ειναι σύμπτωμα αυτισμού! 

πολύ άγχος αυτό το πράγμα με το παιχνιδι. και πάλι στο ψάξιμο είμαι ενώ νόμιζα ότι μ αυτά που θα πάρουμε τώρα θα μου φύγει το άγχος. Γενικά έχω την αίσθηση  ότι κάτι μας ξεφεύγει παρόλο που είμαστε τόσες ώρες από πάνω του.

Προσωπικα δ νομιζω να είπα κτ τετοιο, κ είμαι κ της άποψης αν δ δείξεις κάποια πράγματα πως θα μαθει το παιδι να τα κάνει μόνο του; πχ ναι ο μικρος πριν κανενα 6μηνο είχε φτιάξει ένα πυροσβεστικό με τα λεγκο κ εβαλε μέσα τον Μίκυ πυροσβέστη. Δ του το είπα εγώ, δ το ειχα κανει ποτέ αυτό. Μαζί φτιάχναμε το πυροσβεστικό όμως, η σε άλλες περιπτώσεις παίζαμε με τον Μίκυ, η με το σκυλάκι μαρσαλ λέγαμε για τους πυροσβεστες

Το ξέρω ότι δ γράφεις για να σου πούμε αυτό, κ σίγουρα είναι ενοχλητικο να το ακούς τόσες φορές. Αλλα Έσπερος έχεις θέμα. Μεγάλο μάλιστα. Επειδή το παιδι περιστρεφει το παιχνίδι αγχωθηκες για αυτισμό; :confused:νομιζω είσαι η μοναδική που αγχώνεται για τα παιχνίδια του παιδιού της. Τουλ ως προς αυτές τις ανησυχίες. Οι νορμαλ ανησυχίες είναι μην καταπιουν κτ, μην χτυπήσουν. Οχι πως το καθε παιχνίδι θα αναπτύξει δεξιότητες στο παιδι

Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι είστε τόσες ώρες από πάνω του. Αφήστε το παιδακι να παιξει χωρίς να αποκωδικοποιειτε κάθε του κίνηση. Κάνετε λες κ καταγράφετε δεδομένα για έρευνα. Τπτ δ σας ξεφεύγει, είναι η αίσθηση ανικανοποιητου που έλεγε κ η vtigian. Πάντα κτ θα βρεις να ψάχνεσαι κ όσο μεγαλωνει το παιδι θα γίνεται χειροτερο

Τα παιχνίδια για μενα έχουν έναν σκοπό. Να αρεσουν στα παιδιά κ να παίζουν οποτε, για όσο, κ όπως θέλουν εκεινα

(συγνώμη αν γίνομαι σκληρή αλλα τα λέω με πολύ καλή πρόθεση. Πριν τα παιδια είχα πάρα πολλά κολλήματα κ μπορώ να σε καταλάβω σε έναν βαθμό. Αρχικά για δικό σου καλό να το δεις αλλιώς. Γτ τζαμπα αγχώνεσαι κ χάνεις πολύτιμες στιγμές) 

Έσπερος εγώ από αυτά που λες πιστευω ότι αν δεν πάτε με το μικρό σε καποιον να τον δει, να σου λύσει κάποιες απορίες κ να σου δωσει πιθανώς κάποιες οδηγίες πχ για την ομιλία (μπορεί κ να μη χρειάζεται τπτ, υποθετικά μιλάω), ο,τι κ να κάνει το παιδι πάντα θα είσαι από πάνω να το τσεκαρεις κ να σκέφτεσαι ποιο είναι το επόμενο ορόσημο κ δε θα είσαι ποτέ ικανοποιημένη, θα σκέφτεσαι αν έχει αυτισμό, αν χρειάζεται λογοθεραπείες, αν έχει αισθητηριακά θέματα κ δεν ξέρω κ εγω τι άλλο. Μια δεν τρώει, μια δε μιλάει, μια στοιβάζει, μια δεν παίζει φανταστικά παιχνίδια, δε βαρεθηκες; 

Πάλι στα ίδια και στα ίδια γυρνάμε... Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω κάποια ένδειξη ότι το παιδί μου έχει κάτι. Καποια ένδειξη δλδ για να ρωτήσω ειδικό. Είνια δυνατόν να ρωτάω την παιδίατρο κάθε λίγο γιατί κάνει σβούρα τα καπάκια και γιατί φτύνει το ψάρι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; ΕΝτάξει μπορεί να αγχώνομαι  υπερβολικάα και να σκέφτομαι την πιο παλαβη πιθανότητα αλλά δεν θα με παρει και κανένας στα σοβαρά αν κάνω τέτοιες ερωτήσεις. Δεν ρωτάω για΄τι ανησυχώ μήπως έχει κάτι το παιδί. Απλώς επειδη ξέρω καλά πόσο πολύ επηρεάζει το περιβάλλον και πόσο φαίνονται και ξεχωρίζουν τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν ασχοληθεί με σωστό τρόπο, γι αυτό ρωτάω για συμβουλές μήπως μας έχει ξεφύγει κάτι. Δεν μένω και στην Αθήνα για να έχω απεριόριστη πρόσβαση σε βιβλιοπωλεία και παιχνιδάδικα, εδώ η ποικιλία είναι περιορισμένη. Αντί να ψάχνω στα τυφλά για παιχνίδια και βιβλία σε ηλεκτρονικά καταστήματα, ρωτάω εδώ για να έχω και άποψη από την εμπειρία σας.

3 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Μα γτ ρίχνεις τόσο πολύ το παιδακι σου; μικρο είναι, όχι χαζό. Φυσικα κ καταλαβαίνει τι εννοούμε ότι ένα κουκλακι είναι στο νερό, στην θάλασσα, σκουπιζεται με την πετσετες. Κάθεται στην καρέκλα-ξαπλωστρα. Εχουν μνήμες. Δ σου λέω ότι θυμαται τα μπάνια πριν 6μ,αλλα αν το λες κ τον χειμωνα βλεπωντας την θάλασσα απλα, θα του μείνουν σαν μνημε

Δεν εννοώ ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει μπάνιο στη θάλασσα. Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνει αυτό το είδος παιχνιδιού. Αν καταλαβαίνει δηλαδή ότι μπορούμε στα ψέματα να παριστάνουμε κάτι. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω αυτό.

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Πάλι στα ίδια και στα ίδια γυρνάμε... Εγώ δεν είπα ποτέ ότι έχω κάποια ένδειξη ότι το παιδί μου έχει κάτι. Καποια ένδειξη δλδ για να ρωτήσω ειδικό. Είνια δυνατόν να ρωτάω την παιδίατρο κάθε λίγο γιατί κάνει σβούρα τα καπάκια και γιατί φτύνει το ψάρι και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; ΕΝτάξει μπορεί να αγχώνομαι  υπερβολικάα και να σκέφτομαι την πιο παλαβη πιθανότητα αλλά δεν θα με παρει και κανένας στα σοβαρά αν κάνω τέτοιες ερωτήσεις. Δεν ρωτάω για΄τι ανησυχώ μήπως έχει κάτι το παιδί. Απλώς επειδη ξέρω καλά πόσο πολύ επηρεάζει το περιβάλλον και πόσο φαίνονται και ξεχωρίζουν τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν ασχοληθεί με σωστό τρόπο, γι αυτό ρωτάω για συμβουλές μήπως μας έχει ξεφύγει κάτι. Δεν μένω και στην Αθήνα για να έχω απεριόριστη πρόσβαση σε βιβλιοπωλεία και παιχνιδάδικα, εδώ η ποικιλία είναι περιορισμένη. Αντί να ψάχνω στα τυφλά για παιχνίδια και βιβλία σε ηλεκτρονικά καταστήματα, ρωτάω εδώ για να έχω και άποψη από την εμπειρία σας.

Δεν εννοώ ότι δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει μπάνιο στη θάλασσα. Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνει αυτό το είδος παιχνιδιού. Αν καταλαβαίνει δηλαδή ότι μπορούμε στα ψέματα να παριστάνουμε κάτι. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω αυτό.

Βρε συ κορίτσι θα μας τρελάνεις όλους τελείως, ειλικρινά στο λέω. Εμείς γυρνάμε στα ίδια και τα ίδια ή εσύ; Ανοιγεις θέμα για να σου προτείνουμε παιχνίδια αλληλεπίδρασης, γράφει τόσος κόσμος (6 σελίδες μετράω ήδη) ένα σωρό προτάσεις, πας Αθήνα να ψωνίσεις υποτίθεται, δεν αγοράζεις τίποτα από τα προτεινόμενα και επανερχεσαι για να μοιραστείς το τεράστιο άγχος σου για τα παιχνίδια που δεν πήρες (αναρωτιέμαι γιατί) και το βραχυκύκλωμα που έχεις για το πως να παίξεις με το παιδί. Από την άλλη συνέχεια προβληματίζεσαι γιατί το παιδί ταξινομεί, κάνει σβούρες, δε μιλάει, δεν καταλαβαίνει από φανταστικό παιχνίδι κτλ αλλά κατά τα λοιπά δεν ανησυχείς καθόλου για αυτισμό. Τότε γιατί ζητάς τρόπους για να τσεκάρεις το παιδί και γιατί τα επησημαίνεις όλα αυτά σε κάθε ευκαιρία; 

Τώρα για αυτό που λες αν είναι λογικό να ρωτάς τον παιδίατρο γιατί κάνει σβούρες κτλ. θα σου πω ότι ναι είναι πολύ λογικότερο να τον ρωτήσεις αυτά τα πράγματα παρά να ρωτάς πως ΠΡΕΠΕΙ  ένας γονιός να παίζει με το παιδί. Όπως θέλει και όπως μπορεί θα παίζει ο γονιός αρκεί να καταλάβει ότι μιλάμε για παιχνίδι και όχι για έλεγχο δεξιοτήτων. Ξεμπέρδεψε πρώτα όλα αυτά στο κεφάλι σου, παραδέξου τους φόβους σου, δες τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και όλα θα πάνε καλά. Δε νοείται να αντιμετωπίζεις το παιχνίδι γράφοντας σα να σου έχει συμβεί κάποια συμφορά. 

Η αλήθεια είναι οτι στο καταστημα που πηγαμε δεν βρηκαμε πολλα. Μεγαλη φίρμα παιχνιδαδικου ηταν σε κεντρικό δρομο αλλα μαλλον ετοιμάζονται για κλεισιμο, κατι δεν μου αρεσε. Δεν ειχε καμια λογικη η ταξινόμηση, ηταν στο περιπου ανα ειδος κ ανα μαρκα, οχι ανα ηλικια, δεν βγαλαμε ακρη κ πηραμε απλως αυτα που αρεσαν του μικρου. Μετα ηταν οι αργιες κ οι γιορτες, δεν μπορεςαμε να παμε αλλου, περιμενα κ κατι πιο ψαγμένο απο παιχνιδια αλλα μονο της νονάς με εντυπωσίασε. Αλλα κ περσι στο elc δεν βρηκαμε κατι εντυπωσιακό απο παιχνιδια. Μαλλον πρεπει να ψαχνω για ιδεες στο ιντερνετ. 

Για τις δεξιοτητες ανησυχω πολυ πραγματι. Ισως παραπανω απο οσο χρειαζεται. Πολλες φορες παιζει με κατι βλακώδες πχ τα μαγνητάκια κ αναρωτιεμαι τι του προσφερει αυτο. Δεν θελω να τον διακόπτω αλλα τρώγομαι οταν κανει χαζα παιχνιδια. Ή τρώγομαι για πραγματα που δεν εχουμε κανει αλομα. πχ δεν τον εχουμε βαλει σε αυτα τα αθλια παιχνιδια των περιπτέρων που κουνιούνται. Δεν μ αρεσουν, τα θεωρω μίζερα. Δεν εχει ασχοληθει κ θδθαιτερα με αυτα, συνηθως εξω κοιταει αλλα πραγματα. Αλλα σκεφτομαι μηπως θα επρεπε να το ειχαμε κανει. Γενικα ολο σκεφτομαι το ενα, σκεφτομαι το αλλο, γι αυτο ρωταω για να ακουω γνωμες γιατι οι φιλες με τα συνομηλικα ή δεν εχουν χρονο να μ απαντάνε παντα ή ισως δεν τους αρεσει να ρωταω συνεχεια αν το παιδι τους κανει το ένα ή το αλλο, δεν εχουν δειξει ιδιαιτερη ανταποκριση σε τετοιες συζητησεις. Εσεις δηλαδη δεν αγχωνοσασταν αν καποιο παιδακι εκανε κατι παραπανω απο το δικο σας; Εγω αγχωνομαι παρα πολυ με αυτο. 

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

αλλα οι κοπέλες εδώ μου είπαν ότι αυτό δεν έχει νόημα να το ξεκινήσω εγώ, πρέπει να το κάνει το παιδί με δίκη του πρωτοβουλία για να καταλαβω οτι παιζει συμβολικο παιχνιδι 

Αν σου έγραψαν να μην ξεκινησεις καθόλου συμβολικο-φανταστικο πριν το κάνει εκείνος για μένα είναι λάθος. 

Αν δεν δώσεις ερεθίσματα (που σου βγαίνουν κιολας αφού το σκεφτηκες) πως θα αναπτυχθει ή φαντασία? Πως ταιζετε τα κουκλακια? Δεν το εφερες εσύ ως ιδέα? Μόνος το ξεκινησε?

Πως γίνεται να σου προτεινούν κουζίνες, πάγκους εργαλείων, κουκλοθεατρα, κουκλοσπιτα? Όλα αυτα απαιτούν φαντασια και απ τον γονιό για να το υποστηρίξει και απ το παιδί που θα τα πάει αργότερα ένα βήμα παρακάτω! Μηπως παρερμηνευσες?

Μηπως σου ειπαν πως δεν έχει νόημα να πιέσεις στοχευμενα το συμβολικό παιχνίδι για να δεις αν θα ανταποκριθεί?  

Μα πάνω από όλα προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από ένα φορουμ και να κάνεις ότι σου βγαίνει! 

Τον τρόπο των γιαγιαδων που παίζουν με τα παιδιά προσωπικά τον χαίρομαι και τον ασπαζομαι! Ή δική μας γιαγιά εφευρίσκει παιχνίδια, είναι "εκεί" σε όλο το παιχνιδι, παίζει με ζωηραδα που κρατά το ενδιαφέρον του παιδιού. Δεν σου κρύβω ότι πολλές ιδέες της της έχω δανειστεί!

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

ο μικρός τα κανει σβούρες κ ειχα ανησυχήσει γιατι το να περιστρέφεις τα παιχνιδια ειναι σύμπτωμα αυτισμού

Προσωπικά ούτε που μου πέρασε απ το νου! 

Συμφωνω με την τελευταία παράγραφο της αργκ. Πρέπει να βαρεθεί κ λιγο το παιδι. Ελεύθερο παιχνίδι, οχι μονο δομημένες δραστηριοτητες

πρίν από 48 λεπτά , Έσπερος είπε:

Ε πως δ είπες ποτέ ότι το παιδί έχει κάποια ενδειξη. Στριφογυρνουσε τα καπάκια κ το μόνο που σκέφτηκες ήταν ο αυτισμός. Πραγματικά δ ξερω αν υπάρχει άλλο άτομο που να έχει σκεφτεί αυτό το πράγμα, χωρίς καμία άλλη ενδειξη

Τουλ 6μηνες τώρα σε απασχολούν κ τα συζητάς συνεχεια, τι περιμένεις για να ρωτήσεις έναν ειδικό; κ δ εννοω αναπτυξιολογο, αλλα έστω παιδιατρο. Είναι πιο λογικό να ρωτάς εμάς; που δ εχουμε κ εικόνα από το παιδι; 

Εντάξει δ εχετε μεγάλη ποικιλία στο νησί από μαγαζιά, αλλα παρήγγειλε στην τελικη τα βιβλία κ τα παιχνίδια που σου αρεσουν

Ε φυσικά κ αντιλαμβάνεται ότι κάποια πράγματα τα κάνετε στα ψεμματα. Καταλαβαίνει την διαφορά από τις γάτες στην γειτονιά με τα ζωακια παιχνίδια που έχετε πχ

Αυτό το "ασχοληθεί με σωστό τροπο" όμως δ μπορεις να ξερεις τι ακριβώς έχουν κάνει. Κ συγνώμη αλλά δ νομιζω οτι εχει καμια σχεση με τις ανησυχίες που έχεις για τα παιχνιδια

Ανα κατηγορία κ ανα μαρκα είναι συνήθως τα παιχνιδια στα καταστηματα:confused:

Κολλάω στις λέξεις αλλα δείχνουν τον τόνο. Βλακώδες να παίζει με τα μαγνητακια. Γτ; τι του προσφέρει;ευχαρίστηση, ώρα χαράς, ηρεμίας. Δ υπάρχουν χαζα παιχνιδια(εντάξει έχω αμφιβολίες για κάποια μεγαλύτερης ηλικίας, όπως ένα παιχνίδι που με κλειστά μάτια προσπαθείς να αποφύγεις κτ ψευτικα κακα:P

Γτ πρέπει να τον βάλετε σε αυτα τα παιχνίδια που κουνιουνται; οταν μάλιστα η άποψη σου είναι ότι είναι άθλια; βγες λιγο απο το δωμάτιο με τα κουτακια

Δ παρατηρώ τα παιδακια έξω τόσο ώστε να τα συγκρίνω με τα δικά μου. Πράγματι έχω εντυπωσιαστει πχ με κάποια διχρονα που συζητούσαν κανονικά, η μωρα 9-12μ πολύ προχωρημένα κινητικά, αλλα ως εκεί. Γενικα δ ειχαμε κάποια τεράστια καθυστέρηση σε κτ οπότε δ εχω αγχωθεί ιδιαίτερα. Σιγουρα συγκρίνω τα παιδια μου μεταξύ τους, που κ αυτο ξερω οτι ειναι λάθος γτ κάθε παιδί έχει τον χρονο του

Οποτε όπως βλέπεις στις βολτες μας δ καθομαστε να παρακολουθούμε όλοι  αν το παιδί μας κάνει όσα τα αλλα. Μονο εσύ τα κοιτάς κ αγχώνεσαι. (προσωπικά δ ξερω κανέναν άλλον) 

Just now, Έσπερος είπε:

Πολλες φορες παιζει με κατι βλακώδες πχ τα μαγνητάκια κ αναρωτιεμαι τι του προσφερει αυτο. Δεν θελω να τον διακόπτω αλλα τρώγομαι οταν κανει χαζα παιχνιδια.

Δηλαδή αν σου πω ότι εμένα στα τρία κάθεται στο πάτωμα και παίζει με τα μανταλάκια θα σκεφτείς φαντάζομαι ότι το παιδι έχει πρβλ κ εμείς δεν ασχολούμαστε να υποθέσω; 

Just now, Lenia16 είπε:

Δηλαδή αν σου πω ότι εμένα στα τρία κάθεται στο πάτωμα και παίζει με τα μανταλάκια θα σκεφτείς φαντάζομαι ότι το παιδι έχει πρβλ κ εμείς δεν ασχολούμαστε να υποθέσω; 

xΧαχα όχι θα σκεφτώ ότι δεν χρειάζεται να νιωθω τυψεις που τον αφηνω να παιζει με κατι χαζο για να κανω κατι αλλο. Τωρα αν σου πω ομως οτι θυμηθηκα οτι ο δικος μου δεν ενδιαφερεται να μαθει να ανοιγει το μανταλάκι κ να το κρεμάει στα ρουχα μονος του αλλα θελει μονο τα ανοιγει απο την ανάποδη, κ αναρωτιεμαι αν θα επρεπε ηδη να ξερει να το βαζει στα ρουχα; θα πεις οτι τρολαρω με το δικιο σου αλλα οντως το εχω σκεφτει.

Just now, vicky86 είπε:

Οποτε όπως βλέπεις στις βολτες μας δ καθομαστε να παρακολουθούμε όλοι  αν το παιδί μας κάνει όσα τα αλλα. Μονο εσύ τα κοιτάς κ αγχώνεσαι. (προσωπικά δ ξερω κανέναν άλλον) 

Εγω απο τοτε που γεννησα οποτε εβλεπα καποιο παιδακι να κανει κατι κ ηξερα την ηλικια του, το θυμόμουν μετά όταν έφτανε στην ίδια ηλικία κ αναρωτιόμουν ποτέ θα το κανει. . 

πρίν από 1 λεπτό , vicky86 είπε:

Γτ πρέπει να τον βάλετε σε αυτα τα παιχνίδια που κουνιουνται; οταν μάλιστα η άποψη σου είναι ότι είναι άθλια; βγες λιγο απο το δωμάτιο με τα κουτακια

Ξερω κι εγω; επειδη υπαρχουν κ ειναι για παιδακια; επειδη μπορεί να μάθει  κάτι; επειδη μπορει να υστερεί σε σχεση με τα αλλα παιδακια που εχουν ανεβει; 

πρίν από 12 λεπτά , vicky86 είπε:

α κατηγορία κ ανα μαρκα είναι συνήθως τα παιχνιδια στα καταστηματα:confused:

Περίμενα να είναι ένα ηλικια ή ανα κατηγορια δεξιοτητων οπως ειναι στα e-shop! Δεν εχω παει πολλες φορες σε μεγάλο  παιχνιδαδικο οπως καταλαβαίνετε. συνηθως επαιρνα βιβλια ή έστελνα τη μαμα μου  να μου παρει δωρα οταν ημουν πιο μικρη κ είχα φίλες που γεννούσαν ή βάφτιζαν.

πρίν από 23 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

ερεθίσματα (που σου βγαίνουν κιολας αφού το σκεφτηκες) πως θα αναπτυχθει ή φαντασία? Πως ταιζετε τα κουκλακια? Δεν το εφερες εσύ ως ιδέα? Μόνος το ξεκινησε?

Εγω το ξεκινησα. Δεν το κανει μονος του, λεω καμια φορα να τα ταΐσουμε ή να τους καθαρίσουμε τη μύτη (το χόμπι του τελευταίου μήνα), αλλα δεν δειχνει να ενδιαφερεται για κατι παραπανω.

και κάτι ζώα που έχει εγώ του έδειξα να τα βάζει στο χαλακι του να βοσκήσουν στην πρασινάδα ή να πιουν απο τη λιμνούλα κ το κανει κι αυτος αλλα απ ο,τι καταλαβα αυτο ειναι απλα μίμηση κ οχι παιχνιδι φαντασιας. άλλος προβληματισμός εντωμεταξύ μ αυτό: αφού τα πάει στο λιβάδι κ κανουμε μαμ μαμ, μετα τα παει κ στο δάσος ή σε ασχετα μερη που εχει το χαλακι, κ θελει να κανουμε το ιδιο. αυτο τι σημαινει; οτι δεν εχει καταλαβει το παιχνιδι ή απλως θελει να τα παει βολτα και αλλου; 

πρίν από 21 λεπτά , vicky86 είπε:

Τουλ 6μηνες τώρα σε απασχολούν κ τα συζητάς συνεχεια, τι περιμένεις για να ρωτήσεις έναν ειδικό; κ δ εννοω αναπτυξιολογο, αλλα έστω παιδιατρο. Είναι πιο λογικό να ρωτάς εμάς; που δ εχουμε κ εικόνα από το παιδι; 

18 μηνών πήγα λίστα στην παιδίατρο με το τι κάνει για να μου πει αν είναι οκ. βασικα γελουσε. εχουμε ρωτησει προφανως για διαφορα αλλα μας ειπε οτι για την ηλικια που ειναι δεν βλεπει καποια πρόγνωση για κατι. 

πρίν από 31 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Μηπως σου ειπαν πως δεν έχει νόημα να πιέσεις στοχευμενα το συμβολικό παιχνίδι για να δεις αν θα ανταποκριθεί?  

Μπορεί αυτό να εννοούσε η @ΑΡΓΚ. δεν θυμαμαι σε ποια συζητηση. οτι αν το δειξω εγω κ το κανει, δεν ειναι συμβολικο παιχνθδι αλλα μίμηση, οποτε δεν μπορουμε να πουμε οτι το εχει κατακτήσει, κ αν ειναι ετοιμο θα το κανει μονο του.

1 hour ago, Mama_Anesti_ είπε:

Αν σου έγραψαν να μην ξεκινησεις καθόλου συμβολικο-φανταστικο πριν το κάνει εκείνος για μένα είναι λάθος. 

Αν δεν δώσεις ερεθίσματα (που σου βγαίνουν κιολας αφού το σκεφτηκες) πως θα αναπτυχθει ή φαντασία?

Αυτό που έχω γράψει αρκετές φορές και νομίζω αυτό εννοεί η @Έσπερος, είναι να μην προσπαθεί να δει το παιχνίδι σαν αφορμή να κλείσει ένα θέμα από τη λίστα με δεξιότητες που λέει κάποιος κατάλογος ότι πρέπει να κατακτήσει το παιδί. Αν δηλαδή βάλει η μαμά το πρόβατο να βόσκει στο χαλί και παιδί επαναλάβει την κίνηση, δε σημαίνει ότι λέμε ότι πάει και το παιχνίδι φαντασίας το κατέκτησε. Αλλά από αυτό μέχρι του δεν παίζω με το παιδί ότι βόσκει το πρόβατο, γιατί πρέπει να το σκεφτεί μόνο του, έχει μία μεγάλη απόσταση.

Αλλα ειλικρινά, ποιος άνθρωπος κάθεται να σκέφτεται όταν ταϊζει το κουκλάκι, βόσκει το αρνί, διαβάζει για το μικρή καμηλοπάρδαλη, ποιες δεξιότητες τώρα κατακτά το παιδί; Ειλικρινά δεν έχω ακούσει κανέναν γονιό να το αναλύει. Αν κάποια στιγμή σε ρωτήσει ο παιδίατρος αν το παιδί κάνει το Α ή το Β, σκέφτεσαι τότε να θυμηθείς, ποιος προσπαθεί να σκεφτεί παιχνίδια με βάση τη λίστα των οροσήμων;;;;

Δ ξερω αν μπορούν να ανοίξουν σωστά ένα μανταλακι:confused:πρέπει να ανησυχώ; φαντάζομαι η μεγάλη ναι, αλλά δ τα έχω εξετασει:mrgreen:

Οσο γι αυτά τα παιχνίδια που κουνιουνται. Τι να μαθει από αυτό; κ σε τι να υστερεί; σιγα την συγκλονιστικη εμπειρια. Κ αλλα πράγματα για παιδακια υπάρχουν, δ χρειαζεται να τα δοκιμάσει όλα ένα παιδάκι. Ότι του κεντρίσει το ενδιαφέρον η το πανε οι γονεις. Δ χάνετε κ κτ παντως

Κοίτα, ένα βασικό παιχνίδι είναι αυτό που έδειξες εσύ. Ότι βάζουμε τα ζώα να βοσκησουν. Συμβολικό θα γίνει όταν το εξελίξει λιγο απο μονος. Το ότι θέλει να τα πάει κ αλλού βολτα είναι προς θετική κατευθυνση

Οποτε πριν 6μ είχε μια φυσιολογική ανάπτυξη. Κάντε κ ενα update τώρα που έγινε δυο να ηρεμησετε

1 ώρα πρίν, Έσπερος είπε:

Εσεις δηλαδη δεν αγχωνοσασταν αν καποιο παιδακι εκανε κατι παραπανω απο το δικο σας; Εγω αγχωνομαι παρα πολυ με αυτο. 

'Οταν θα πάει το παιδί π.χ. 11 χρονών και ο Γιαννάκης που έζησε δύο χρόνια στο Λονδινο θα δώσει για lower, η Μαρία που λατρεύει τις ξένες γλώσσες θα αρχίσε Γαλλικά μαζί με τα Αγγλικά και τα Γερμανικά, ο Βαγγέλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στο πνευματικό κέντρο της περιοχής με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, η Άννα θα βγει τρίτη στην κατηγορία της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ελεύθερης κολύμβησης και ο Δημήτρης θα ετοιμάζεται για να δώσει εξετάσεις στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο, τι θα κάνεις; Θα βάλεις το παιδί να κάνει ιδιαίτερα στα μαθήματα του σχολείου, σε 4 ξένες γλώσσες, στη ζωγραφική, και θα τον στέλνεις σε προπονήσεις κολύμβησης, στίβου, ποδοσφαίρου και ενόργανης γυμναστικής; 

9 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

'Οταν θα πάει το παιδί π.χ. 11 χρονών και ο Γιαννάκης που έζησε δύο χρόνια στο Λονδινο θα δώσει για lower, η Μαρία που λατρεύει τις ξένες γλώσσες θα αρχίσε Γαλλικά μαζί με τα Αγγλικά και τα Γερμανικά, ο Βαγγέλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στο πνευματικό κέντρο της περιοχής με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, η Άννα θα βγει τρίτη στην κατηγορία της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ελεύθερης κολύμβησης και ο Δημήτρης θα ετοιμάζεται για να δώσει εξετάσεις στο καλλιτεχνικό γυμνάσιο, τι θα κάνεις; Θα βάλεις το παιδί να κάνει ιδιαίτερα στα μαθήματα του σχολείου, σε 4 ξένες γλώσσες, στη ζωγραφική, και θα τον στέλνεις σε προπονήσεις κολύμβησης, στίβου, ποδοσφαίρου και ενόργανης γυμναστικής; 

Όχι ρε συ, αυτά είναι εμφανώς διαφορετικά. Αλλα θα με απασχολήσει ποτε θα βγαλει τα μπρατσάκια ή τις βοηθητικές. Ή αργοτερα αν ενας συνομήλικος εχει μεγαλες δυνατότητες αυτοσυντήρησης κ ανεξαρτησίας κ ο δικός μου δεν έχει. 

Αυτο που περιγραφεις εσυ ειναι το ψωνιο του γονιου που θελει να ξεχωριζει το παιδι του. εγω εχω απλως το αγχος του νέου γονιου ππου δεν ξέρει τι είναι αναμενόμενο από την ηλικία του παιδιου του κ εχει αγωνια αν του εχει δωσει τα σωστα ερεθισματα για να ξεδιπλώσει ολες τις ικανοτητες που θα μπορούσε  να εχει σ αυτην την ηλικια. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...