Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εξοπλισμός ανάλογα με εποχή; (γέννηση μωρού τον Μάιο)

Recommended Posts

Με τις σίτες δυστυχώς έχουμε πρόβλημα γιατί δεν χωρούσαν συρόμενες μέσα στον σιδηρόδρομο (ανάμεσα από τζάμι και παντζούρι) και έχουμε από αυτές που ανεβοκατεβαίνουν με σχοινάκι από πάνω, που δεν είναι και πολύ πρακτικές, είναι αδύνατον να τις έχεις κάτω συνέχεια... :sad: Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό! Βασικά κουνουπιέρα μάλλον θα κάνω το πέπλο του γάμου μου, να μην πάει και χαμένο, οπότε δεν τίθεται θέμα αγοράς. Μόνο για κουνουπιέρα καροτσιού σκέφτομαι και αναρωτιέμαι αν κάνει και για το πορτ-μπεμπέ όσο θα κοιμάται εκεί.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 5 λεπτά , little lamb είπε:

Με τις σίτες δυστυχώς έχουμε πρόβλημα γιατί δεν χωρούσαν συρόμενες μέσα στον σιδηρόδρομο (ανάμεσα από τζάμι και παντζούρι) και έχουμε από αυτές που ανεβοκατεβαίνουν με σχοινάκι από πάνω, που δεν είναι και πολύ πρακτικές, είναι αδύνατον να τις έχεις κάτω συνέχεια... :sad: Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτό! Βασικά κουνουπιέρα μάλλον θα κάνω το πέπλο του γάμου μου, να μην πάει και χαμένο, οπότε δεν τίθεται θέμα αγοράς. Μόνο για κουνουπιέρα καροτσιού σκέφτομαι και αναρωτιέμαι αν κάνει και για το πορτ-μπεμπέ όσο θα κοιμάται εκεί.

εχει κουνουπιερες με λαστιχο για τα καροτσια.τετοια εφαρμοζεται κ στο πορτ

-Τα λευκά είδη τα πήρα σε μέγεθος κούνιας και τα δίπλωνα για την καλαθουνα.

-Εγώ χρησιμοποίησα καλαθουνα για τους ημερήσιους ύπνους για να τον έχω στο σαλόνι. Όμως έτσι άργησε να συνηθίσει την κούνια του.

-Κουνουπιερα κ παντα είχα αλλά μόνο μεχρι να γεννησω τα είχα στολισμένα.

-Γαντια για τα νύχια είχα αλλά δεν του τα φορεσα ποτέ.

-Για τις βόλτες με βολεψε πολύ το μάρσιπο! 

-Ασχετως εποχής αλλά στο πλαίσιο του εξοπλισμού ίσως χρειαστεις ενδοεπικοινωνια αν το σπίτι είναι μεγάλο ή αν θες να κλεινεις την πόρτα του δωματίου όπου το μωρό κοιμάται. Εγώ δεν πίστευα πως την χρειάζομαι γιατί το σπίτι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο αλλά τελικά μου ειναι αρκετά χρήσιμη κ απαραίτητη πλέον. 

Με το καλό να δεχθείς το μωρακι σου!

Διαφημίσεις

Ναι σίγουρα την ενδοεπικοινωνία την έχω υπ'όψιν μου απλά εδώ κατέγραψα μόνο τα ρούχα και λευκά είδη. Έχω άλλη λίστα με τα υπόλοιπα :-D Ευχαριστώ πολύ!

Επεξεργάστηκαν by little lamb

να μεταφέρω κ εγώ την άποψη μου!

αν και δε γέννησα Μάιο θεωρώ πως οτιδήποτε κ αν σου πούμε δε μπορεί να είναι απόλυτα ακριβές, καθώς όλα εξαρτώνται από τα δεδομένα του καιρού εκείνη την εποχή, μπορεί να έχει ψυχρά μπορεί να έχει καύσωνα, είναι δηλαδή λίγο demi εποχή.

Όσο για το port babe, προσωπικά για μένα η δική μου αγορά (inglessina trilogy system) ήταν μακράν η καλυτερη:

1ον είναι πολύ μεγάλο, να φανταστείς ο γιος μου γεννήθηκε 52 εκατοστά κ στον μήνα έφτασε τα 63 και χωρούσε σχεδόν μέχρι 6 μηνών.

2ον τα συγκεκριμένα μάλιστα έχουν ειδικό σύστημα αερισμού από κατω για να εισέρχεται αέρας

3ον εάν σκεφτείς πως κ στις κούνιες υπάρχει η πάντα γύρω γύρω, αρκουδάκια, στολιδακια, δεν νομίζω ότι είναι περισσότερο κλειστοφοβικα τα port babe από τη κοινή κουνια-λικνο. άσε που το σκεπαστρο αποσπάται!

4ον μια απορία! τι είναι το αυγό καλέ κοριτσια;

Και άλλη μία απορία, ίσως χαζή:

Τα κοντομάνικα φορμάκια είναι τα ίδια που φοράνε και τον χειμώνα ως εσώρουχα-ζιπουνάκια; Ή το καλοκαίρι τα μαγαζιά φέρνουν άλλα; Αναρωτιέμαι επειδή ας πούμε χειμώνα στο Λητώ που είχα πάει όταν ψώνιζε η αδερφή μου είχε έναν χώρο με τα ολόσωμα φορμάκια (ρούχα) με έντονα χρώματα κλπ και έναν άλλο χώρο με τα κοντομάνικα (εσώρουχα) πιο παστέλ ή άσπρα με ζωγραφιές (απ'ό,τι θυμάμαι). Οπότε το καλοκαίρι, στον χώρο των ρούχων φέρνει περισσότερα κοντομάνικα σαν ρούχα; Ή ό,τι έχει το έχει όλο το χρόνο; (με τη λογική ότι έτσι κι αλλιώς ψωνίζεις νωρίτερα) Και συνεχίζοντας τη σκέψη μου αναρωτιέμαι: αν ψωνίσω κοντομάνικα πχ Φλεβάρη ή Μάρτη, υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ακόμα την "καλοκαιρινή κολλεξιόν"; :-D ουσιαστικά δηλαδή να ψωνίσω εσωρουχάκια ενώ μπορεί μετά να φέρουν κοντομάνικα φορμάκια-ρούχα; Εκτός αν είναι τα ίδια (ελπίζω να μη σας μπέρδεψα - το είπα ότι μπορεί να είναι χαζή απορία!)

@kotsifikos τα φορμάκια σαν σάκοι ποια είναι;

πρίν από 14 λεπτά , little lamb είπε:

Τα κοντομάνικα φορμάκια είναι τα ίδια που φοράνε και τον χειμώνα ως εσώρουχα-ζιπουνάκια; Ή το καλοκαίρι τα μαγαζιά φέρνουν άλλα; Αναρωτιέμαι επειδή ας πούμε χειμώνα στο Λητώ που είχα πάει όταν ψώνιζε η αδερφή μου είχε έναν χώρο με τα ολόσωμα φορμάκια (ρούχα) με έντονα χρώματα κλπ και έναν άλλο χώρο με τα κοντομάνικα (εσώρουχα) πιο παστέλ ή άσπρα με ζωγραφιές (απ'ό,τι θυμάμαι). Οπότε το καλοκαίρι, στον χώρο των ρούχων φέρνει περισσότερα κοντομάνικα σαν ρούχα; Ή ό,τι έχει το έχει όλο το χρόνο; (με τη λογική ότι έτσι κι αλλιώς ψωνίζεις νωρίτερα) Και συνεχίζοντας τη σκέψη μου αναρωτιέμαι: αν ψωνίσω κοντομάνικα πχ Φλεβάρη ή Μάρτη, υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ακόμα την "καλοκαιρινή κολλεξιόν"; :-D ουσιαστικά δηλαδή να ψωνίσω εσωρουχάκια ενώ μπορεί μετά να φέρουν κοντομάνικα φορμάκια-ρούχα; Εκτός αν είναι τα ίδια (ελπίζω να μη σας μπέρδεψα - το είπα ότι μπορεί να είναι χαζή απορία!)

Κοντομάνικα φορμακια ρουχα υπαρχουν αλλα εχουν και κοντα μπατζάκια σαν σορτς. Αυτα τα βρισκεις μετα την Ανοιξη. Η αληθεια ειναι οτι οτι τα φορμακια εςωρουχα (εδω εμαθα οτι τα λενε ζιπουνακια) ειναι πιο σκέτα αλλα δεν εγινε και κατι. Αν εχει ποικιλια θα βρεις αρκετα χαρουμενα σε διαφορα χρωματα. 

Τα φορμακια σάκοι δεν εχουν ποδια, ειναι σαν του μαιευτηριου περιπου. Κλεινουν με κορδονακι απο κατω. 

Σεντονακια για πορτ μπεμπε ειχα παρει πολλα και μου φανηκαν πολυ χρησιμα. Τα εβαζα πχ στο καρεκλακι φαγητου το καλοκαιρι για να μην ιδρώνει απο το πλαστικο. Και εχω παντα στο καροτσι κ το καρεκλακι αυτοκινητου. Επισης στα ταξιδια με το καραβι χρησίμευσαν πολυ για να τα στρώνω στα καθίσματα και να ακουμπαει το μωρο. 

1 hour ago, psilengo είπε:

να φανταστείς ο γιος μου γεννήθηκε 52 εκατοστά κ στον μήνα έφτασε τα 63 και χωρούσε σχεδόν μέχρι 6 μηνώ

Τα ίδια σχέδια είχα κι εγώ γι αυτό το πορτ μπεμπέ αλλα ο μικρος, 50 εκ κ με σχετικα αργη αναπτυξη στην αρχη, κοιμηθηκε δυο μηνες μονο. Απο νωρις κολλούσε στα πλαινα ή κατέβαινε κατω κατω κ εβγαζε τα ποδια του εξω!!! ενω στην κουνια, που φαινοταν τοσοδουλης, με το που ξάπλωσε απλώθηκε σαν άρχοντας!!!

Ειναι πολύ καλό αυτό το πορτ μπεμπέ αλλά βαρύ!! 

Αυγο ειναι το καρεκλακι αυτολινητου της τριλογίας . Δεν έχω καταλάβει γιατί το λένε ετσι!!!

Τα καρότσια αυτού του τύπου δεν είναι δημοφιλή στο φόρουμ πάντως. Είσαι από τις λίγες που λένε ότι τις βόλεψε. Κι εμένα με βόλεψε αλλά το βρήκα σε προσφορα χωρις το πορτ μπεμπε οου μου δάνεισαν. 

@vicky86 μιας κ το φερε η κουβεντα, οσες κανατε συγκοιμηση, στους υπνους που δεν κοιμόσασταν μαζι με το παιδι πχ τη μερα, πού το βάζατε για να μην πεσει αφου δεν χρησιμοποιήσατε κουνια; 

1 hour ago, little lamb είπε:

γεια σου κοριτσι με το καλο το μωρακι σου. σιγουρα μεσα μαιου θα χρειαστεις κ μακριμανικα αλλα πολυ λεπτα υπαρχει ανοιξιατικο υφασμα που ειναι πολυ λεπτο σαν φανελακι αλλα.με ποδια . τωρα για το μωρο επειδη γεννησα καλοκαιρι θα χρειαστουν κοντομανικα με μανικακι κ σορτσακι σαν.βερμουδα κ επισης κ κοντομανικα αμανικα για τους καυσωνες χωρις ποδια. οποτε χρειαζεσε ποικιλια. αυτα θα τα βρεις ολα απο τελος απριλιου ξεκινανε η καινουριες κοκεξιον μην ανχωνεσε. ειναι διαφορετικα τα εσωρουχα κ.αλλα τα κανονικα φορμακια αλλα στους καυσωνες τα ζιπουνακια ειναι μια χαρα. αλλα προσοχη μονο στους καυσωνες θα φορας μονο ζιπουνακι γιατι κρυωνουν τελειως γυμνα τα μπουτακια τους. 

επισης παρε πολλα αν δεν θες να βαζεις πληντυριο καθε μερα με δυο ρουχα μεσα. τελικα εγω πηρα ποικιλια κ πολλα κ τα χρεισιμοποιησα ολα τον αλλαζα συχνα κ δεν εβαζα κ συνεχεια πλυντηριο

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ!

Ωχ αν ξεκινάνε τέλος Απριλίου τότε ίσως δεν θα είναι εύκολο να βγω για ψώνια... Σίγουρα πάντως θα ψωνίσω από πριν, ίσως μέσα στο Φλεβάρη που έχει και εκπτώσεις. Έλεγα για καμιά δεκαριά κοντομάνικα (ζιπουνάκια είχα στο νου μου) αλλά αν είναι έτσι ίσως πάρω λιγότερα και συμπληρώσω μετά τη γέννα αυτά που είναι σαν βερμούδα.

7 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ευχαριστώ πολύ!

Ωχ αν ξεκινάνε τέλος Απριλίου τότε ίσως δεν θα είναι εύκολο να βγω για ψώνια... Σίγουρα πάντως θα ψωνίσω από πριν, ίσως μέσα στο Φλεβάρη που έχει και εκπτώσεις. Έλεγα για καμιά δεκαριά κοντομάνικα (ζιπουνάκια είχα στο νου μου) αλλά αν είναι έτσι ίσως πάρω λιγότερα και συμπληρώσω μετά τη γέννα αυτά που είναι σαν βερμούδα.

Αυτά τα φορμάκια τα είχα βρει πολύ χαριτωμένα και τα προτιμούσα σε σχέση με τα σετάκια μπλουζάκι-σορτσάκι (για μεγαλύτερο παιδάκι βέβαια, 6 μηνών το καλοκαίρι). Αλλά μέσα στο σπίτι τα φορούσα σπάνια. Ή σκέτο ζιπουνάκι ή ακόμα και σκέτη πάνα όταν είχε πολλή ζέστη. Τέτοια όμως μπορεί να σου φέρουν και δώρο, καλύτερα μη βιαστείς να πάρεις. Πάρε ζιπουνάκια να έχεις, που θα έχουν κι άλλες χρήσεις στο μέλλον, και μπορείς να τα συνδυάσεις και με σορτσάκι ή κολάν ή φουστίτσα, ανάλογα με το φύλο του μωρού. 

9 hours ago, little lamb said:

είναι σαν αυτά που φορούν τα μωρά το μαιευτήριο, αυτό το στυλ είναι!

17 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ναι το πρώτο είναι. Σκέφτομαι λοιπόν, εκτός από τα ολόσωμα, να φοράει μακρυμάνικα χωρίς πόδια, με τη λογική ότι τα χέρια θα τα έχει απ'έξω, ενώ τα πόδια αν είναι μέσα από τα σκεπάσματα με καλτσάκια λογικά θα είναι οκ; 

Όπως ρώτησα και την Alexia arap, τι διαφορά ακριβώς έχει το πορτ μπεμπέ με την καλαθούνα; η διαφορά δεν είναι απλώς ότι το πορτ μπεμπέ κουμπώνει στο καρότσι;

Όχι, δεν θα είναι οκ. Στον ύπνο θα κλωτσάει τα σκεπάσματα. Τουλάχιστον αυτό έκαναν κ τα 2 μου παιδιά. Φρόντισε να είναι όλο το παιδί καλυμμένο με κάτι. Τα μωρά (ούτε κ τα παιδιά) δεν κοιμούνται όπως εμείς οι μεγάλοι κ επίσης αν κρυώνουν δεν έχουν την δυνατότητα να σκεπαστούν μόνα τους :).

το πορτ μπεμπε είναι πιο βαρύ. 

18 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Ναι κι εμείς γι'αυτό τείνουμε προς τριλογία, για να κουμπώνει το αυγό στο καρότσι και να το ξεκουμπώνουμε με το παιδί μέσα να το βάζουμε στο αμάξι.

Πικέ κουβερτούλα μικρή θα κεντήσει η μαμά μου οπότε πιστεύω θα είναι οκ για σκέπασμα, είτε για πορτ μπεμπέ είτε για καρότσι. Από μακρυμάνικα νομίζω είμαι οκ. Η καλαθούνα με το πορτ-μπεμπέ τι διαφορά ακριβώς έχουν; Το έχω στο νου μου σαν σχεδόν ίδιο, μόνο που το πορτ μπεμπέ κουμπώνει στο καρότσι. Στο Ρέα θα γεννήσω, δεν μου έχουν πει κάτι. 

Ναι το πρώτο είναι. Σκέφτομαι λοιπόν, εκτός από τα ολόσωμα, να φοράει μακρυμάνικα χωρίς πόδια, με τη λογική ότι τα χέρια θα τα έχει απ'έξω, ενώ τα πόδια αν είναι μέσα από τα σκεπάσματα με καλτσάκια λογικά θα είναι οκ; 

Παρκοκρέβατο μας έχουν δώσει ούτως ή άλλως, είναι μπαλαντέρ στο πατρικό μας είτε για το μωρό της αδερφής μου είτε για το δικό μας. Οπότε δεν θα αγοράσουμε κι άλλο.

Όπως ρώτησα και την Alexia arap, τι διαφορά ακριβώς έχει το πορτ μπεμπέ με την καλαθούνα; η διαφορά δεν είναι απλώς ότι το πορτ μπεμπέ κουμπώνει στο καρότσι;

Τα φορμάκια αυτά που είναι σαν σάκος ποια είναι; 

Είναι υγιεινό να κοιμάται σε ριλάξ; Δεν πρέπει να είναι εντελώς ξαπλωμένο;

Καλά αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Έχω διαβάσει άπειρες απόψεις! Πράγματα που για κάποιους είναι άχρηστα, για άλλους ήταν πολύτιμα και αντιστρόφως! 

Ναι το διάβασα και αυτό, ότι τα καρεκλάκια των τριλογιών δεν είναι πολύ αξιόπιστα. Τα ανεξάρτητα όμως κουμπώνουν στο καρότσι αν θέλεις;

Και ότι δεν είναι για πολλές ώρες το αυγό έχω διαβάσει, οπότε σε περίπτωση μεγαλύτερης βόλτας (δεν νομίζω να υπάρχουν και πολλές με τόσο μικρό μωρό, αλλά λέμε αν) δεν είναι καλύτερο το πορτ μπεμπέ;

Για το παρκοκρέβατο απάντησα παραπάνω.

Πορτ μπαγκάζ έχουμε μικρό ομολουμένως, ασανσέρ δεν έχουμε γιατί είναι μονοκατοικία, έχουν όμως τα πατρικά μας οπότε είναι σημαντικό για όποτε θα πηγαίνουμε.

Δικό μου λάθος βασικά νόμιζα για το αυγό ότι έγραφες για το εξοχικό γι'αυτό πρότεινα ως εναλλακτική το ριλαξ ..!! Τώρα που το ξαναδιάβασα καλύτερα είδα πως γράφεις για το Πορτ μπεμπέ ..!!!

Πάντως σε ένα ριλαξ που είναι από νεογέννητο μπορεί να κάνει ημερήσιους υπνους κ εκεί αν χρειαστεί η πλατουλα είναι αρκετά ξαπλωτη η να κάτσει λίγο για να παίξει ..!! Όταν είχαμε πάει το καλοκαίρι που το μωρό ήταν 3 μηνών διακοπές στη παραλία το είχαμε στο ριλαξ κ έβλεπε γύρο γύρο τι γινόταν έπαιζε με τα πόδια μου κ ήταν ήσυχος ..!!!

Διαφημίσεις

@little lambεπειδή σε βλέπω πολύ αγχωμένη, κυρίως μήπως πάρεις κάτι περιττό, θα έλεγα να το αποδεχτείς. Το λέω γιατί κι εγώ δυσκολεύτηκα σε αυτό το θέμα. Και περιττά θα πάρεις, και δώρα που δεν θα χρησιμοποιηθούν θα σου φέρουν, και πολλά θα εύχεσαι να τα είχες αλλάξει τελικά. 

12 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Κοντομάνικα φορμακια ρουχα υπαρχουν αλλα εχουν και κοντα μπατζάκια σαν σορτς. Αυτα τα βρισκεις μετα την Ανοιξη. Η αληθεια ειναι οτι οτι τα φορμακια εςωρουχα (εδω εμαθα οτι τα λενε ζιπουνακια) ειναι πιο σκέτα αλλα δεν εγινε και κατι. Αν εχει ποικιλια θα βρεις αρκετα χαρουμενα σε διαφορα χρωματα. 

Τα φορμακια σάκοι δεν εχουν ποδια, ειναι σαν του μαιευτηριου περιπου. Κλεινουν με κορδονακι απο κατω. 

Σεντονακια για πορτ μπεμπε ειχα παρει πολλα και μου φανηκαν πολυ χρησιμα. Τα εβαζα πχ στο καρεκλακι φαγητου το καλοκαιρι για να μην ιδρώνει απο το πλαστικο. Και εχω παντα στο καροτσι κ το καρεκλακι αυτοκινητου. Επισης στα ταξιδια με το καραβι χρησίμευσαν πολυ για να τα στρώνω στα καθίσματα και να ακουμπαει το μωρο. 

Τα ίδια σχέδια είχα κι εγώ γι αυτό το πορτ μπεμπέ αλλα ο μικρος, 50 εκ κ με σχετικα αργη αναπτυξη στην αρχη, κοιμηθηκε δυο μηνες μονο. Απο νωρις κολλούσε στα πλαινα ή κατέβαινε κατω κατω κ εβγαζε τα ποδια του εξω!!! ενω στην κουνια, που φαινοταν τοσοδουλης, με το που ξάπλωσε απλώθηκε σαν άρχοντας!!!

Αυγο ειναι το καρεκλακι αυτολινητου της τριλογίας . Δεν έχω καταλάβει γιατί το λένε ετσι!!!

Τα καρότσια αυτού του τύπου δεν είναι δημοφιλή στο φόρουμ πάντως. Είσαι από τις λίγες που λένε ότι τις βόλεψε. Κι εμένα με βόλεψε αλλά το βρήκα σε προσφορα χωρις το πορτ μπεμπε οου μου δάνεισαν. 

@vicky86 μιας κ το φερε η κουβεντα, οσες κανατε συγκοιμηση, στους υπνους που δεν κοιμόσασταν μαζι με το παιδι πχ τη μερα, πού το βάζατε για να μην πεσει αφου δεν χρησιμοποιήσατε κουνια; 

στο διπλο,ο μικρος πολυ συχνα στο μονο της μεγαλης,γτ εκεινη δ κοιμοταν μεσημερι,κ ο μικρος λιγες φορες παρκο.επισης καποιες δυσκολες μερες στον καναπε,δ ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα καποιες φορες δ ειχα κουραγιο για κτ παραπανω

5 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Όχι, δεν θα είναι οκ. Στον ύπνο θα κλωτσάει τα σκεπάσματα. Τουλάχιστον αυτό έκαναν κ τα 2 μου παιδιά. Φρόντισε να είναι όλο το παιδί καλυμμένο με κάτι. Τα μωρά (ούτε κ τα παιδιά) δεν κοιμούνται όπως εμείς οι μεγάλοι κ επίσης αν κρυώνουν δεν έχουν την δυνατότητα να σκεπαστούν μόνα τους 

Τότε θα χρειαστούν σίγουρα τα ολόσωμα που έχω. Για πόσο καιρό περίπου πρέπει να φοράνε ολόσωμο; Ας πούμε 1 μηνός που θα είναι μέσα στον Ιούνιο (ανάλογα αν θα γεννηθεί αρχές ή τέλος Μαΐου) ή 2 μηνών (Ιούλιο) μπορεί να φοράει μόνο ζιπουνάκι; Το λέω μήπως πάνε χαμένα τα ζιπουνάκια 0-3 που σκέφτομαι να πάρω καμιά δεκαριά. Γιατί αν περιμένουμε τον Αύγουστο για ζιπουνάκι μπορεί να μην της κάνουν πια τα 0-3 αν είναι μεγαλόσωμη (και σίγουρα δεν θα χρησιμεύσουν για εσώρουχο το φθινόπωρο). Αλλά και να πάρω κατ'ευθείαν 3-6 τεράστια μου φαίνονται.

Γελάω που λες ότι δεν κοιμούνται όπως οι μεγάλοι, γιατί κι εγώ κλωτσάω στον ύπνο μου και όταν ξυπνάω όλο το πανωσέντονο έχει φύγει (πολλές φορές και το κατωσέντονο!) και είμαι μόνο με την κουβέρτα στριμμένη αντίθετα από τη φορά του κρεβατιού :grin:

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Καλησπερα! Θα σου πω κι εγω τη γνωμη μου, βεβαια γεννησα Ιουλιο! Παιζει ρολο αν το μωρο ειναι μεγαλοσωμο και απο ποια εταιρεια ειναι τα ρουχαλακια,καποιες εταιρειες τα κανουν πολυ μικρα!και το 0-3 θα του κανει οριακα 2 μηνων αν το μωρο σου ειναι ψηλο (ειδικα για τα ολοσωμα με πατουσα να το προσεξεις). Οποτε κανε την ερευνα σου, συγκρινοντας τις εταιριες θα δεις οτι υπαρχουν διαφορες στα μεγεθη κ παρε λιγα απο το καθε ειδος ετσι ωστε οταν γεννηθει να δεις τι σε βολευει κ στην αναγκη στελνεις τον αντρα σου να παρει στοχευμενα χωρις να χρειαζεται να το ψαξει. Πχ και το που βρισκονται τα κουμπακια μπορει να βολευει διαφορετικα καθε μαμα.

Για το πορτ μπεμπε εμεις δεν το πηραμε γιατι μας ελεγαν ολοι οτι για καλοκαιρι ειναι πολυ ζεστο! Πηραμε ομως καροτσι με καθισματακι αυτοκινητου (αυγο) σετ. Ετσι στις βολτες βαζαμε το αυγο στο καροτσι,ο γιατρος μας ειπε δεν υπαρχει προβλημα αρκει καθε 1.30-2 ωρες να το βγαζουμε λιγο το μωρο να ξεπιαστει. Γλιτωνεις χωρο και στο αμαξι (πολυ σημαντικο) και οταν κοιμαται πχ στο αυτοκινητο κ φτασετε καπου,βγαζεις ολο το καθισμα με το μωρο πανω,το τοποθετεις στο καροτσι η το παιρνεις σπιτι ετσι χωρις να ξυπνησεις το μωρο.

Για το σπιτι πρεπει οντως να εχεις μια εναλλακτικη εκτος απο κουνια,εγω ειχα το λικνο που κολλαει στο κρεβατι. Αν θηλασεις θα θελεις να εχεις το μωρο κοντα σου. Ειναι κατι που πακεταρεται κ μετακινειται ευκολα.

Με το καλο!

Καλησπέρα! Ευχαριστώ! Ολόσωμα δεν θα πάρω ούτως ή άλλως, έχουμε και 0-3 και 3-6 από το ανιψάκι. Οπότε με τα ζιπουνάκια δεν νομίζω να έχω τόσο θέμα μεγέθους. Το πολύ παίρνω και μερικά 2-4 που απ'ό,τι πληροφορήθηκα έχουν μερικά μαγαζιά. Το λίκνο που κολλάει στο κρεβάτι η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα και πολύ στα υπόψιν (δεν ξέρω γιατί) αλλά θα το ψάξω.

4 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Τότε θα χρειαστούν σίγουρα τα ολόσωμα που έχω. Για πόσο καιρό περίπου πρέπει να φοράνε ολόσωμο; Ας πούμε 1 μηνός που θα είναι μέσα στον Ιούνιο (ανάλογα αν θα γεννηθεί αρχές ή τέλος Μαΐου) ή 2 μηνών (Ιούλιο) μπορεί να φοράει μόνο ζιπουνάκι; Το λέω μήπως πάνε χαμένα τα ζιπουνάκια 0-3 που σκέφτομαι να πάρω καμιά δεκαριά. Γιατί αν περιμένουμε τον Αύγουστο για ζιπουνάκι μπορεί να μην της κάνουν πια τα 0-3 αν είναι μεγαλόσωμη (και σίγουρα δεν θα χρησιμεύσουν για εσώρουχο το φθινόπωρο). Αλλά και να πάρω κατ'ευθείαν 3-6 τεράστια μου φαίνονται.

Γελάω που λες ότι δεν κοιμούνται όπως οι μεγάλοι, γιατί κι εγώ κλωτσάω στον ύπνο μου και όταν ξυπνάω όλο το πανωσέντονο έχει φύγει (πολλές φορές και το κατωσέντονο!) και είμαι μόνο με την κουβέρτα στριμμένη αντίθετα από τη φορά του κρεβατιού :grin:

δ ειναι οτι πρεπει να φορανε ολοσωμο για καποιο χρονικο διαστημα.πχ κ μακρυ παντελονακι μπορεις να βαζεις,εγω απλα αφου επεσε ο αφαλος.ιουνιο μονο με κορμακι κ ακαλυπτα τα μπουτια ισως να ειναι πολυ γυμνο,εκτος αν φετος εχουμε καυσωνα η μενεις κρητη.οποτε θα θες σορτσακια η φορμακια με κοντο μπατζακι

σιγουρα θα τα χρησιμοποιησεις τα ζιπουνακια,μην το σκεφτεσαι καν.παρε τουλ 7-8.η παρε διαφορα μεγεθη.0,1,0-3.τα περισσοτερα εχουν κ το υψος που αντιστοιχουν.πραγματι παιζουν πολυ οι εταιριες,αλλες πιο στενη γραμμη αλλες πιο φαρδια

προσωπικα με βολεψαν πολυ οσα ειχαν κουμπακια μπροστα κατα μηκος καθετα κ ανοιγαν τελειως μπροστα κ οχι μονο αυτα με κουμπακια απο κατω

22 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

εννοείται πως όλα αυτά είναι υποκειμενικά, και πως κάθε μητέρα ή βρέφος ανάλογα με τις συνήθειες τους χρησιμοποιούν λιγότερο ή περισσότερο κάποιο βρεφικό αξεσουάρ! είναι όντως βαρύ το port bebe, για μένα όμως που το πρώτο 6μηνο ταξίδευα συνέχεια Κρήτη-θεσσαλονίκη, ήταν σωτήριο στο θέμα ύπνου! όσο για το αυγό, σαν καθισμα έκανε τη δουλειά του αλλά ειδικά στην αρχή έβλεπα το μωρο να κουλουριαζεται κ να πέφτει, το λυπομουν το καημένο!

18 ώρες πρίν, psilengo είπε:

εννοείται πως όλα αυτά είναι υποκειμενικά, και πως κάθε μητέρα ή βρέφος ανάλογα με τις συνήθειες τους χρησιμοποιούν λιγότερο ή περισσότερο κάποιο βρεφικό αξεσουάρ! ε

ΤΟ κακό είναι ότι δεν ξέρεις εξ αρχής τι θα σε βολέψει και μπορεί να ξοδέψεις σε κάτι που τελικά δεν ήταν χρήσιμο. Βέβαια δεν εγγυάται και κανείς ότι το επόμενο παιδί θα έχει τις ίδιες συνήθειες, μπορεί κάτι άχρηστο στο πρώτο να φανεί βολικό στοδεύτερο! 

22 ώρες πρίν, psilengo είπε:

όσο για το αυγό, σαν καθισμα έκανε τη δουλειά του αλλά ειδικά στην αρχή έβλεπα το μωρο να κουλουριαζεται κ να πέφτει, το λυπομουν το καημένο!

Aυτο το παθαινουν τα μωρα αν το καθισμα δεν τηρει καποιες προδιαγραφες. Πρεπει να υπαρχει ενθετο μαξιλαρι που να ανασηκωνει το σωμα, ωστε να μην "βουλιαζει" το μωρο μεσα στο καθισμα, δυσκολευοντας κυριως την αναπνοη (αν το σαγονι ακουμπαει το στερνο). Συνηθως, οι τριλογιες δεν εχουν αξιολογα καθισματα αυτοκινητου. Εγω ειμαι της αποψης το καθισμα αυτοκινητου να παιρνεται ξεχωριστα, μετα απο ερευνα αγορας και οχι μαζι με την τριλογια. Γενικως, δεν προτιμω τις τριλογιες, τις θεωρω λιγο κοροϊδια, αλλα οτι βολευει τον καθενα.

On 17/1/2019 at 12:02 ΠΜ, Έσπερος είπε:

οσες κανατε συγκοιμηση, στους υπνους που δεν κοιμόσασταν μαζι με το παιδι πχ τη μερα, πού το βάζατε για να μην πεσει αφου δεν χρησιμοποιήσατε κουνια; 

Ανάλογα το παιδί, μιας και το έκανα με πάνω από 1 παιδιά :

-Κούνια που είχε αγοραστεί πριν το παιδί και πριν καταλάβω ότι δεν ήταν και η πιο χρήσιμη αγορά μακροπρόθεσμα (ουσιαστικά αντί πάρκου κατέληξε)

-Καλαθούνα

-Ρηλάξ

-Απλά στο κρεβάτι, με τη μία μεριά να ακουμπάει στον τοίχο και κάποιο έπιπλο σπρωγμένο από την άλλη πλευρά (υπάρχουν και κάγκελα για αυτή τη χρήση που προσαρμόζονται σε κρεβάτι)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...