Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξοπλισμός ανάλογα με εποχή; (γέννηση μωρού τον Μάιο)

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι!

Κατόπιν σκέψης καταλήγω ότι μάλλον τελικά θα χρειαστούμε και πορτ μπεμπέ (ή έστω καλαθούνα), καθώς το σπίτι μας έχει εσωτερική σκάλα και πιθανώς πολλές φορές θα χρειάζεται να μεταφέρουμε το μωρό κοιμισμένο από όροφο σε όροφο αναλόγως πού είμαστε. Αν δεν βολευτεί/δεν χωράει/ζεσταίνεται κλπ, ελπίζω να το αξιοποιήσει το επόμενο παιδί! Και καθισματάκι αυτοκινήτου θα χρειαστούμε προφανώς, οπότε μένει να σκεφτούμε αν θα τα πάρουμε όλα μαζί ή ξεχωριστά. Γνωρίζει κάποια αν τα καθισματάκια των τριλογιών έχουν τη δυνατότητα να κοιτάνε προς τα πίσω στο αυτοκίνητο; Ή μόνο τα ανεξάρτητα μπορούν να το κάνουν αυτό;

Όσον αφορά τον ρουχισμό/λευκά είδη κάνω μια ανακεφαλαίωση συνολικά του τι σκέφτομαι να έχει το μωρό βάσει όσων μου προτείνατε (είτε υπάρχουν ήδη είτε θα τα πάρουμε) και θα ήθελα μια βοήθεια ως προς το αν κάποια από αυτά είναι πολλά ή λίγα ή αν λείπει κάτι:

Ρούχα:

• 8 ολόσωμα φορμάκια
  • 10 κοντομάνικα ζιπουνάκια
  • 3-4 αμάνικα ζιπουνάκια
  • 3-4 από αυτά που έχουν κοντό μπατζάκι
  • 10 ζιπουνάκια με μανίκι (χωρίς πόδια)
  • 3 παντελόνια με πατούσες
  • 2-3 παντελόνια χωρίς πατούσες
  • 5-6 σετ καλτσάκια
  • Άλλα ρούχα πχ μπλούζες, ζακετάκια, φορέματα κλπ μάλλον να περιμένουμε να δούμε τα πιθανά δώρα (ζακέτα και μπλούζα έχουμε από μία)

Λευκά είδη:

• 8 σεντονάκια μικρά (4 σετ) για πορτ-μπεμπέ, καρότσι, ως πανούλες και άλλες χρήσεις
  • 2 κουβερτούλες πικέ
  • 2-3 μπουρνουζάκια κάπες
  • πετσετάκια και πανάκια καμιά δεκαριά
  • 5 σελτεδάκια μικρά (για πορτ-μπεμπέ ή για όπου την αλλάζουμε) και 2-3 για κούνια
  • για κουνουπιέρες καροτσιού και κούνιας θα δούμε

Διαφημίσεις

Τα αυγα των τριλογίας μονο πισω κοιτανε. Ειναι μεχρι 13 κιλα τα περισσοτερα (ας πιούμε περιπου 1,5 ετους το πολυ). 

Σελτεδακια προτείνω τα πιο μεγαλα που μπορεις να διπλωμένα για να χωρέσουν στο πορτ μπεμπε ή την αλλαξθερα. Ο δικος μου απο 7-8 μηνων δεν καθεται σ ενα σημειο να τον αλλαξω (σιγουρα οχι στην αλλαξιερα) οποτε το μεγαλο σελτεδακι προστατεύει μεγαλυτερη ελιφανεια!

πρίν από 43 λεπτά , little lamb είπε:

Γεια σας και πάλι!

Κατόπιν σκέψης καταλήγω ότι μάλλον τελικά θα χρειαστούμε και πορτ μπεμπέ (ή έστω καλαθούνα), καθώς το σπίτι μας έχει εσωτερική σκάλα και πιθανώς πολλές φορές θα χρειάζεται να μεταφέρουμε το μωρό κοιμισμένο από όροφο σε όροφο αναλόγως πού είμαστε. Αν δεν βολευτεί/δεν χωράει/ζεσταίνεται κλπ, ελπίζω να το αξιοποιήσει το επόμενο παιδί! Και καθισματάκι αυτοκινήτου θα χρειαστούμε προφανώς, οπότε μένει να σκεφτούμε αν θα τα πάρουμε όλα μαζί ή ξεχωριστά. Γνωρίζει κάποια αν τα καθισματάκια των τριλογιών έχουν τη δυνατότητα να κοιτάνε προς τα πίσω στο αυτοκίνητο; Ή μόνο τα ανεξάρτητα μπορούν να το κάνουν αυτό;

Όσον αφορά τον ρουχισμό/λευκά είδη κάνω μια ανακεφαλαίωση συνολικά του τι σκέφτομαι να έχει το μωρό βάσει όσων μου προτείνατε (είτε υπάρχουν ήδη είτε θα τα πάρουμε) και θα ήθελα μια βοήθεια ως προς το αν κάποια από αυτά είναι πολλά ή λίγα ή αν λείπει κάτι:

Ρούχα:

• 8 ολόσωμα φορμάκια
  • 3-4 αμάνικα ζιπουνάκια
  • 5-6 σετ καλτσάκια
  • Άλλα ρούχα πχ μπλούζες, ζακετάκια, φορέματα κλπ μάλλον να περιμένουμε να δούμε τα πιθανά δώρα (ζακέτα και μπλούζα έχουμε από μία)

Λευκά είδη:

• 8 σεντονάκια μικρά (4 σετ) για πορτ-μπεμπέ, καρότσι, ως πανούλες και άλλες χρήσεις
  • 2 κουβερτούλες πικέ
  • 5 σελτεδάκια μικρά (για πορτ-μπεμπέ ή για όπου την αλλάζουμε) και 2-3 για κούνια

χα χα αυτο με.την μεταφορα του μωρου κοιμισμενο ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο ξυπνανε με το παραμικρη κινηση εκτος της αγκαλιας.  

αλλα γενικα καλαθουνα η πορτ μπεμπε θα χρειαστεις γιατι θα πρεπει γενικα να εχεις καπου το μωρο οταν θα θες να κανεις καμια δουλεια κ θα πρεπει να το βλεπεις. 

τα καθισματακια αυτοκινητου της τριλογιας για αυτη την ηλικια ειναι το αυγο που λενε κ.κοιταει προς τα πισω μετα το 9 μηνο περιπου νομιζω πρεπει να παρεις αλλο καθισματακι.

τα παντελονακια ξεχωριστα δεν πολυχρειαζονται τοσο μικρα δεν βολευουν πολυ τουλαχιστον εγω δεν χρεισιμοποιησα ξεχωριστα παντελονακια με ζιπουνακι

αν υπολογισουμε οτι γεννας μαη,ζιπουνακια με μακρυ μανικι ειναι πολλα τα 10,ακομη κ αν τα φορας σαν μπλουζα με απο κατω παντελονακι.6νομιζω φτανουν

η κορη μου κ ο ανηψιος μου,σαν μεγαλα μωρα,συο αυγο χωρουσαν μεχρι 6μ

Εμάς ενός είναι και σχετικά μεγάλο μωρό όπως εξελίχθηκε και τώρα έχει στριμωχτεί και κοιτάμε για άλλο καρεκλάκι στις εκπτώσεις. Ο ανιψιός μου, αδύνατό παιδάκι, έμεινε μέχρι πάνω από 1.5. 

Αν σου τύχει να είναι μεγάλο το μωρό και δεν χωράει στο αυγό, τι κάνεις; Παίρνεις πρώτα άλλο βρεφικό που να κοιτάει πίσω και μετά το αλλάζεις για αυτό που κοιτάει μπροστά; Πολλά έξοδα!!

Διαφημίσεις

πρίν από 4 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εμάς ενός είναι και σχετικά μεγάλο μωρό όπως εξελίχθηκε και τώρα έχει στριμωχτεί και κοιτάμε για άλλο καρεκλάκι στις εκπτώσεις. Ο ανιψιός μου, αδύνατό παιδάκι, έμεινε μέχρι πάνω από 1.5. 

Αν σου τύχει να είναι μεγάλο το μωρό και δεν χωράει στο αυγό, τι κάνεις; Παίρνεις πρώτα άλλο βρεφικό που να κοιτάει πίσω και μετά το αλλάζεις για αυτό που κοιτάει μπροστά; Πολλά έξοδα!!

τα ινγκλεσινα που νομιζω εχετε κακα τα ψεμματα εχουν απο τα μεγαλυτερα αυγα κ πορτ μπεμπε.απο φιλους ποη ξερω

εγω κ η αδερφη μου αυτο που καναμε ειναι να παρουμε στους 6μηνες καρεκλακι 0-25,προσωπικα εχουμε το joei κ το προτεινω ανεπιφυλακτα,κ μετα τα 18κιλα μπορει να γυρισει κ μπροστα

η μπορεις να παρεις 0-18,μεχρι τοτε προτεινεται να κοιτανε πισω

Για το πορτ μπε μπε το ξέρω, κι όμως μόνο δυο μήνες το χρησιμοποιήσαμε. Αυγά δεν έχω συγκρίνει. Η αλήθεια είναι ότι από καθίσματα έχω γενικά μαύρα μεσάνυχτα. Εμάς δεν έχει δείξει δυσφορία μέχρι τώρα, απλώς φαίνεται ότι χωράει ισα ισα, αν και έχω διαβάσει ότι καλό είναι να εξαντλεί τα κιλά κ έχουμε λίγο περιθώριο. Δεν κάνουμε όμως μεγάλες διαδρομές σε κίνηση με σταμάτα - ξεκίνα ή μεγάλες οδικές αποστάσεις, για να πω ότι η παραμικρή στενότητα θα τον ενοχλήσει. Ίσως γι αυτό και δεν έχει διαμαρτυρηθεί. Για βόλτα σαν μέρος του καροτσιού όμως στους τρεις μήνες το σταματήσαμε και μια φορά που επιχειρήσαμε αργότερα, κι είχε και ζέστη, δεν μπορούσαμε να τον ηρεμήσουμε από το κλάμα. 

Γι αυτό @little lambνα ξέρεις ότι το καλοκαίρι ίσως να μη σας βολέψει το αυγό για βόλτα με το καρότσι, γιατί θα έινια ακόμα μικρό το μωρό και θα έχετε μέσα αυτά τα πρόσθετα που είναι για να προσαρμόζεται ο χώρος στα πιο μικρά παιδάκια, τα οποία είναι πολύ ζεστά.

Για το ότι τα αυγά γενικά δεν είναι κατάλληλα, υπάρχει κάποια τεκμηρίωση; Γιατί το έχω διαβάσει εδώ, αλλά όπου αλλού έχω ψάξει δεν έχω βρει κάτι σχετικό, πέρα από τα γενικά για τις προδιαγραφές, τις κατηγορίες κλπ. 

18 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Γεια σας και πάλι!

Ρούχα:

• 8 ολόσωμα φορμάκια
  • 3-4 αμάνικα ζιπουνάκια
  • 5-6 σετ καλτσάκια

Λευκά είδη:

• 2 κουβερτούλες πικέ

To να κάνεις το μωρό βόλτες με το πορτ μπεμπέ και να μην ξυπνήσει είναι ουτοπικό, απλά δε θα συμβεί. Πιο πιθανό να το βγάλεις από το πορτ μπεμπέ, να το ξαναθηλάσεις ή νανουρίσεις κουνωντας το μισοκοιμισμένο και να το μεταφέρεις στον άλλο όροφο.

Το καρεκλάκι το θες για λόγους ασφαλείας, γιατί είναι αυτό που θα κάνει κυριολεκτικά διαφορά ζωής και θανάτου σε ένα τροχαίο, οπότε επικεντρώσου σε αποτελέσματα από crash test. Είναι παράλογο να δώσεις μία περιουσία για τριλογία για να πάρεις τελικά ένα αβγό που δεν πληρεί κανένα σχεδόν κριτηριο ασφαλείας, όταν με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνες ένα καρεκλάκι που πραγματικά προστατεύει το παιδί ό,τι και να συμβεί.

Για τα υπόλοιπα:

- ζιπουνάκια με μανίκι και παντελόνια δε θα έπαιρνα, δε θα τα βολευτείτε με νεογέννητο όσο την ολόσωμη πιτζάμα

- για τα υπόλοιπα υπολόγισε 2 ως και 4-5 αλλαξιές τη μέρα, οπότε κανόνισε κάθε πότε μπορείς να βάζεις πλυντήριο και να στεγνώνουν.

- κουβερτούλες θα έπαιρνα παραπάνω. Εμένα με βόλεψαν κάτι βαμβακερές πλεκτές, με αραιή πλέξη, είχε παλιά μόνο το Mothercare αλλά τις έχω δει και αλλού τελευταία, πολύ περισσότερο από τις πικέ. Διπλές (γιατί είναι μεγάλες) είναι αρκετά ζεστές και μονές κάνουν και αντί για σεντόνι σε κούνια το καλοκαίρι.

- σεντόνια επίσης παραπάνω

6 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

αν υπολογισουμε οτι γεννας μαη,ζιπουνακια με μακρυ μανικι ειναι πολλα τα 10,ακομη κ αν τα φορας σαν μπλουζα με απο κατω παντελονακι.6νομιζω φτανουν 

Ναι αυτά τα έχουμε ήδη από το ανηψάκι, δεν θα αγόραζα τόσα πολλά.

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Γι αυτό @little lambνα ξέρεις ότι το καλοκαίρι ίσως να μη σας βολέψει το αυγό για βόλτα με το καρότσι, γιατί θα έινια ακόμα μικρό το μωρό και θα έχετε μέσα αυτά τα πρόσθετα που είναι για να προσαρμόζεται ο χώρος στα πιο μικρά παιδάκια, τα οποία είναι πολύ ζεστά.

Γι'αυτό μάλλον θα πάρουμε και πορτ-μπεμπέ και ό,τι χρησιμοποιηθεί... Απλά θα δούμε αν συμφέρει τριλογία ή το καθένα χωριστά. Άλλη ερώτηση: τα πορτ-μπεμπέ (ή καλαθούνες) που δεν είναι μέρος τριλογιών, εφαρμόζουν στις ρόδες του καροτσιού για βόλτα; ή έστω έχουν δικές τους ρόδες; Για τα καθισματάκια νομίζω το ξαναρώτησα.

Διαφημίσεις

πρίν από 31 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι αυτά τα έχουμε ήδη από το ανηψάκι, δεν θα αγόραζα τόσα πολλά.

Γι'αυτό μάλλον θα πάρουμε και πορτ-μπεμπέ και ό,τι χρησιμοποιηθεί... Απλά θα δούμε αν συμφέρει τριλογία ή το καθένα χωριστά. Άλλη ερώτηση: τα πορτ-μπεμπέ (ή καλαθούνες) που δεν είναι μέρος τριλογιών, εφαρμόζουν στις ρόδες του καροτσιού για βόλτα; ή έστω έχουν δικές τους ρόδες; Για τα καθισματάκια νομίζω το ξαναρώτησα.

οχι δεν εφαρμοζουν πουθενα τα πορτ μπεμπε κ.οι καλαθουνες. περνεις καροτσι που ειναι απο 0 μηνων. εγω εχω παρει καροτσι απο 0 κ υπαρχουν ειδικα στρωματακια για καροτσι κ το εβαζα εκει το. μωρο κ θελω να σου πω οτι απο 15 ημερων πηγαιναμε βολτες με το καροτσι κ επερνε τρελους υπνους εκει μεσα καλητερα απο οπουδηποτε. τελικα ειναι μια η αλλη στα χρηματα απο την δικια μου εμπειρια ειναι το ιδιο απλα αν τα παρεις ξεχωριστα ολα Δεν θα ξανααγορασεις τιποτα. ενω αν παρεις τριλογια μετα θελεις αλλο καθισματακι για το αμαξι. απο χρηματα το ιδιο μην νομιζεις. 

εγω το καροτσι το πηρα προσφορα απο το ιντερνετ ειναι joei με τρεις ροδες κ ειναι παναλαφρο κλεινει με το μικρο σου δακτυλακι κ μια κινηση κ χωραει παντου εχουμε μικρο αμαξι στο συνιστω ανεπιφιλακτα ειναι πολυ βολικο .

το πηρα περιπου 180 ευρω. 

Ναι τα καρότσια από 0 μηνών τα ξέρω, αλλά μάλλον θα πάρουμε με πορτ-μπεμπέ αφού τα ξεχωριστά πορτ μπεμπέ δεν εφαρμόζουν. Το θέμα μου τώρα είναι το καρεκλάκι. Όταν λες ότι αν πάρουμε ξεχωριστό καρεκλάκι δεν ξαναγοράζουμε άλλο, εννοείς ότι χρησιμοποιείται από την πρώτη μέρα και διαρκεί για περισσότερο καιρό απ'ό,τι ένα καρεκλάκι τριλογίας; (το οποίο είδα μέχρι πότε είναι αλλά νόμιζα ότι και τα ανεξάρτητα μετά από κάποιο διάστημα τα αλλάζεις για μεγαλύτερα)

πρίν από 12 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι τα καρότσια από 0 μηνών τα ξέρω, αλλά μάλλον θα πάρουμε με πορτ-μπεμπέ αφού τα ξεχωριστά πορτ μπεμπέ δεν εφαρμόζουν. Το θέμα μου τώρα είναι το καρεκλάκι. Όταν λες ότι αν πάρουμε ξεχωριστό καρεκλάκι δεν ξαναγοράζουμε άλλο, εννοείς ότι χρησιμοποιείται από την πρώτη μέρα και διαρκεί για περισσότερο καιρό απ'ό,τι ένα καρεκλάκι τριλογίας; (το οποίο είδα μέχρι πότε είναι αλλά νόμιζα ότι και τα ανεξάρτητα μετά από κάποιο διάστημα τα αλλάζεις για μεγαλύτερα)

υπαρχουν πολλες κατηγοριες καρεκλακια 0-36κιλα,0-25,0-18

οι καλαθουνες εχουν απλα βασεις με ροδακια για μεσα στο σπιτι

κ καποια πορτ μπεμπε

εχω ομως την αισθηση οτι υπαρχουν καποια πορτ μπεμπε υφασματινα καπως που μπαινουν σε καροτσια

απο την αλλη,γεννας μια χαρα καιρο.γτ να μην το βγαλεις με το καροτσι κατευθειαν;

Επειδή το πορτ-μπεμπέ απ'ό,τι καταλαβαίνω έτσι κι αλλιώς θα το χρειαστούμε και για ύπνους μέσα στο σπίτι ή στο εξοχικό, οπότε δεν χάνουμε τίποτα να πάρουμε ένα που να εφαρμόζει και στο καρότσι. Δεν σημαίνει ότι πάντα θα το βγάζουμε με το πορτ-μπεμπέ, μπορεί κάποιες φορές απλώς να ξαπλώνουμε το καρότσι, αλλά γιατί να μην πάρουμε ένα που να εφαρμόζει κιόλας;

Τώρα για το καρεκλάκι με προβληματίσατε μήπως να παίρναμε ανεξάρτητο αλλά θα δούμε. Το πλεονέκτημα του αυγού της τριλογίας είναι αυτό που είπαν οι κοπέλες ότι το ξεκουμπώνεις από το καρότσι στο αυτοκίνητο χωρίς να βγάλεις το παιδί. Θα δούμε. Εξάλλου -σκέφτηκα τώρα αυτό που είπε η ninaki80 ότι αγοράζεις μόνο ένα μια κι έξω- στο δεύτερο παιδί θα βολεύει να υπάρχει ήδη και ένα αυγό αφού το μεγαλύτερο παιδί θα είναι στο μεγάλο καρεκλάκι. Βέβαια όταν μεγαλώσει και το δεύτερο και αν το πρώτο δεν είναι ακόμα σε ηλικία για booster, πάλι αναγκάζεσαι να πάρεις κι άλλο μεγάλο (όπως θα γινόταν κι αν είχες πάρει ανεξάρτητο από την αρχή), αλλά τέλος πάντων! Τουλάχιστον θα έχει χρησιμοποιηθεί το αυγό από παραπάνω παιδιά. Είναι περίπλοκα αυτά, δεν βγαίνει άκρη... Όντως από όπου κι αν το δεις το θέμα, όλα λογικά φαίνονται!

πρίν από 5 λεπτά , little lamb είπε:

Επειδή το πορτ-μπεμπέ απ'ό,τι καταλαβαίνω έτσι κι αλλιώς θα το χρειαστούμε και για ύπνους μέσα στο σπίτι ή στο εξοχικό, οπότε δεν χάνουμε τίποτα να πάρουμε ένα που να εφαρμόζει και στο καρότσι. Δεν σημαίνει ότι πάντα θα το βγάζουμε με το πορτ-μπεμπέ, μπορεί κάποιες φορές απλώς να ξαπλώνουμε το καρότσι, αλλά γιατί να μην πάρουμε ένα που να εφαρμόζει κιόλας;

Τώρα για το καρεκλάκι με προβληματίσατε μήπως να παίρναμε ανεξάρτητο αλλά θα δούμε. Το πλεονέκτημα του αυγού της τριλογίας είναι αυτό που είπαν οι κοπέλες ότι το ξεκουμπώνεις από το καρότσι στο αυτοκίνητο χωρίς να βγάλεις το παιδί. Θα δούμε. Εξάλλου -σκέφτηκα τώρα αυτό που είπε η ninaki80 ότι αγοράζεις μόνο ένα μια κι έξω- στο δεύτερο παιδί θα βολεύει να υπάρχει ήδη και ένα αυγό αφού το μεγαλύτερο παιδί θα είναι στο μεγάλο καρεκλάκι. Βέβαια όταν μεγαλώσει και το δεύτερο και αν το πρώτο δεν είναι ακόμα σε ηλικία για booster, πάλι αναγκάζεσαι να πάρεις κι άλλο μεγάλο (όπως θα γινόταν κι αν είχες πάρει ανεξάρτητο από την αρχή), αλλά τέλος πάντων! Τουλάχιστον θα έχει χρησιμοποιηθεί το αυγό από παραπάνω παιδιά. Είναι περίπλοκα αυτά, δεν βγαίνει άκρη... Όντως από όπου κι αν το δεις το θέμα, όλα λογικά φαίνονται!

ολα βολικα ειναι μην το.ψαχνεις οτι λυση κ να βρεις. απλα οπως σου ειπα στο.ενα ξαναπερνεις γυρω στους 9 μηνες καρεκλακι. οσο για το μωρο που το βγαζεις με το.αυγο οκ αλλα ετσι κ αλλιως το μωρο πρεπει να το βγακεις απτο αυγο μολις σταματησει το αμαξι γιατι δεν κανει να μενει κ πανω απο μια ωρα μεσα στο αυγο λογω της στασης του σωματος οποτε μια η αλλη. μην το πολυ σκεφτεσε ολα εχουν την χρησιμοτητα τους κ βολευουν απλα οπως το σκεφτετε ο καθενας.

Διαφημίσεις

Καλά εννοείται ότι για πολύωρες βόλτες δεν θα είναι στο αυγό συνέχεια. Απλά αν είναι για λίγη ώρα βολεύει να μην το βγάζεις από τη θέση του (πας π.χ. μια επίσκεψη και από εκεί που παρκάρεις μέχρι να ανέβεις στο σπίτι πρέπει να μπει στο καρότσι. Θα μου πεις το κρατάς και απλώς αγκαλιά αλλά ας υποθέσουμε ότι κρατάς πολλά πράγματα). Θέλω να πω ότι για διάφορες υποπεριπτώσεις και για κάθε πιθανό ενδεχόμενο μου φαίνεται γενικά πρακτικό να έχεις την εναλλακτική όλα να κουμπώνουν στις ρόδες. Αρκεί βέβαια να μην τίθεται θέμα ασφαλείας (αυτά με τα κρας τεστ που λένε)

Για τα αυγά, αν έχω καταλάβει καλά, είναι ασφαλη συμφωνα με τις μινιμουμ απαιτησεις αλλα δεν ειναι τα καλυτερα που υπαρχουν; 

Εμενα παντως με ειχε βολεψει πολυ. επειδη κοιμοταν ευκολα στις βολτες κ καμια φορα εμενε κ λιγο κοιμισμενος στο σπίτι. δεν περνούσαμε το διωρο γενικα.Ή βολεύει αν εισαι εξω για ψωνια με το αυτοκινητο κ σπλα το σηκώνεις με το αυγο κ το βαζεις στο καροτσι αντι να το ξυπνάς καθε φορα. 

Στα πορτ μπεμπε για να τα χρησιμοποιήσεις για βολτα, πρεπει να εχεις τις ζωνες κ να το δένεις; 

On 18/1/2019 at 8:59 ΜΜ, Sentir...natureza είπε:

Aυτο το παθαινουν τα μωρα αν το καθισμα δεν τηρει καποιες προδιαγραφες. Πρεπει να υπαρχει ενθετο μαξιλαρι που να ανασηκωνει το σωμα, ωστε να μην "βουλιαζει" το μωρο μεσα στο καθισμα, δυσκολευοντας κυριως την αναπνοη (αν το σαγονι ακουμπαει το στερνο). Συνηθως, οι τριλογιες δεν εχουν αξιολογα καθισματα αυτοκινητου. Εγω ειμαι της αποψης το καθισμα αυτοκινητου να παιρνεται ξεχωριστα, μετα απο ερευνα αγορας και οχι μαζι με την τριλογια. Γενικως, δεν προτιμω τις τριλογιες, τις θεωρω λιγο κοροϊδια, αλλα οτι βολευει τον καθενα.

δε νομίζω να ήταν θέμα μαξιλαριου γιατί το καρεκλάκι είχε μέσα όντως το έξτρα στρωματακι για νεογέννητο, ίσως δε βολεύονταν απλά το μωρο! όσο για τις τριλογίας, αυτά είναι προσωπικές επιλογές, και όπως λέει κ πιο πάνω η Έσπερος κάτι που βολεύει εμένα δε βολεύει άλλον, ή ακόμα βγαίνει χρήσιμο ή άχρηστο σε ένα δεύτερο νινί..!

είναι σίγουρα και θέμα συνήθειας και των μωρών και των γονιών! 

όσο για τα καθισματακια "αυγο" έχω να παραθέσω το εξης: ναι μεν όλες οι εταιρίες βγάζουν το τυπικό 0εως9 ή 0εως 36 αλλά εξαρτάται κ από το μωρο! Ο βαφτηστηρας μου για παράδειγμα που είναι γίγαντας 9 μηνών 13 κιλά κ 78 πόντους δε χωρούσε μετά τον 5ο μήνα! ένα πιο minion μωράκι βολεύεται αλλιώς! γενικά θεωρώ υποκειμενικά αυτά με τις ηλικίες, είναι καθαρά θεμα μεγέθους του κάθε βρέφους που θα χωράει! 

με τις ζωνες μπαινουν κ σε αμαξι(μιλαω για ζωνες μεσα στο πορτ μπεμπε κ μετα αυτο δενει στο αμαξι).της αδερφης μου γινοταν,δ το εκαναν ποτε.δ ξερω ποσο ασφαλες θεωρειται

παντως ενω εχουμε μεγαλο πορτ μπαγκαζ μου φαινεται πολυ δυσκολο να πηγαινεις καπου βολτα η για εκδρομη κ να το κουβαλας μαζι για τον υπνο πχ

για ημερησιους υπνους ειναι κ η κουνια,το παρκο,καποιοι χρησιμοποιουν κ το ρηλαξ

16 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Καλά εννοείται ότι για πολύωρες βόλτες δεν θα είναι στο αυγό συνέχεια. Απλά αν είναι για λίγη ώρα βολεύει να μην το βγάζεις από τη θέση του (πας π.χ. μια επίσκεψη και από εκεί που παρκάρεις μέχρι να ανέβεις στο σπίτι πρέπει να μπει στο καρότσι. Θα μου πεις το κρατάς και απλώς αγκαλιά αλλά ας υποθέσουμε ότι κρατάς πολλά πράγματα). Θέλω να πω ότι για διάφορες υποπεριπτώσεις και για κάθε πιθανό ενδεχόμενο μου φαίνεται γενικά πρακτικό να έχεις την εναλλακτική όλα να κουμπώνουν στις ρόδες. Αρκεί βέβαια να μην τίθεται θέμα ασφαλείας (αυτά με τα κρας τεστ που λένε)

Το θέμα είναι ότι το παιδικό καθισματάκι το θες για ασφάλεια. Αλλιώς παλιά τα παιδιά καθόταν στα πόδια της μαμάς ή κατευθείαν ξαπλωτά στο πίσω κάθισμα. Τα άλλα είναι έξτρα. Κάθισμα από τριλογία που όντως να είναι σε καλή θέση σε κατατάξεις, δεν είχα δει ποτέ, αν και έχω εμπειρία αρκετά χρόνια πριν, μπορεί να έχει αλλάξει. Αλλά κοίταξέ το, είναι κρίμα να έχεις τελικά αγοράσει ένα ωραίο πορτ μπεμπέ, πλην όμως που ρισκάρει τη ζωή του παιδιού σου.

Το άλλο που θυμάμαι είναι ότι έχει τεράστια διαφορά το "έβαλα το αυγό στο αμάξι" από το "έβαλα σωστά το αυγό στο αμάξι". Το βάλε-βγάλε σε ένα λεπτό το κάθισμα με το μωρό μέσα, 99% σημαίνει ότι το κάθισμα μπήκε λάθος. 

• Like 1

Απ'ό,τι καταλαβαίνω δεν βγαίνει άκρη, είναι τόσες πολλές οι απόψεις, που ακόμα και ο ίδιος γονιός μπορεί σε κάθε παιδί του να έχει άλλη άποψη!

Ίσως λοιπόν πάρουμε καρότσι με πορτ-μπεμπέ 2 σε 1 (υπάρχει τέτοιος τύπος ή τα 2 σε 1 είναι καρότσι κ καρεκλάκι; ) και καθισματάκι χωριστό, που αν έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζει κιόλας στον σκελετό του καροτσιού ακόμα καλύτερα.

Παρεπιπτόντως, τα πορτ μπεμπέ για αμάξι είναι εντελώς μα εντελώς απαγορευμένο, δεν υπάρχει καν ψευδαίσθηση ασφαλείας, είναι στην κατηγορία εγκληματικής αμέλειας η χρήση του.

Και για του λόγου το αληθές:

• Like 2

ναι υπαρχουν 2σε1 καροτσια με πορτ

επισης υπαρχουν καρεκλακια αυτοκινητου οπως τα maxi cosi δ ξερω για ποσα κιλα,τα οποια με ανταπτορες η οχι εφαρμοζουν σε καροτσια οπως τα quinny κ τα mamas and papas.οποτε σιγουρα εχεις καποιες επιλογες

δ εχω ομως προσωπικη εμπειρια,κ τα καροτσια πχ αυτα ειναι ακριβουτσικα

• Like 1

• 3 weeks later...

Κορίτσια καλημέρα,

Θα αποκτήσουμε και εμείς το πρώτο μας παιδάκι το Μάιο και μου λύσατε και εμένα αρκετές απορίες σχετικά με τα ρουχαλάκια, έχω όμως μια ακόμα απορία-άγχος για το στρώμα κυρίως όσον αφορά το λίκνο και το παρκοκρέβατο. Για τη κούνια θα πάρουμε της greco strom ένα με κοκοφοίνικα και latex δε ξέρω αν το έχει χρησιμοποιήσει κάποια, για το παρκοκρέβατο και το λίκνο πήρατε άλλο στρώμα ή χρησιμοποιήσατε αυτό που δίνουν μαζί;; Το παρκοκρέβατο θα το έχουμε στο εξοχικό και θα κοιμηθεί αρκετές φορές. Αν ωστόσο πρέπει να αναφέρω την απορία μου σε άλλο θέμα παρακαλώ να με παραπέμψετε