Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παπούτσια στο σπίτι

Recommended Posts

Just now, erin0000 said:

Δεν είπα κάτι τέτοιο.

Αν κολλήσεις γενικώς τον ιό της ανεμοβλογιάς, θα ακολουθήσει πιθανόν κάποια στιγμή και ο έρπης ζωστήρας.

Ως γονέας δεν θέλω να περάσει την αρρώστεια. Όταν βλέπω κάποιον με μεταδοτικό νόσημα, παίρνω το παιδί μακρυά. Δεν το πηγαίνω κοντά πιστεύοντας ότι έτσι θα του κτίσω ανοσοποιητικό...

Και το εμβόλιο να μην είχαμε κάνει, θα έπαιρνα το παιδί μακρυά από κάποιον που έχει μεταδοτικό νόσημα... Έτσι κι αλλιώς προσέχουμε μια ζωή τα μεταδοτικά νοσήματα...

Σωστα δεν ειπες αυτο, εγω το διαβασα γρηγορα. Ομως ισχυει οτι ως ενηλικας ειναι αλλες οι επιπλοκες της νοσου.

Ανεμοβλογια μπορεις να κολλησεις χωρις καν να την δεις. "Θεριζει" σε νηπιαγωγεια και παιδικους σταθμους γιατι μεταδιδεται ακομα και πριν την εμφανιση των φυσαλιδων. 

Και δεν ειναι ολα τα μεταδοτικα νοσηματα το ιδιο!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτό με τα παπούτσια εκτός σπιτιού δεν το τηρώ ιδιαίτερα τώρα που μεγάλωσε το παιδί αλλά το βρίσκω πολύ καλή συνήθεια. Ούτε το έχω ποτέ παρεξηγήσει όσες φορές μου έχει ζητηθεί να τα βγάλω σε άλλο σπίτι.

Τώρα για τα μικρόβια κτλ, ούτε και εγώ είμαι υστερική, πχ κυλιέται στη παιδική χαρά αλλά δεν θα τον άφηνα να φάει κάτι από το πάτωμα του σπιτιού εκτός και αν μπορώ να το ξεπλύνω λίγο. 

Σχετικά με το να τρώει και να παίζει και εγώ το θεωρώ επικίνδυνο και άλλωστε νομίζω ότι την ώρα του φαγητού (ακόμα και του σνακ) πρέπει να ασχολούμαστε αποκλειστικά με το φαγητό. Αυτό με την παιδική χαρά που το παιδί τρέχει γύρω – γύρω ή κάνει κούνια και ταυτοχρόνως μασάει το έχω δει πολλές φορές και πραγματικά απορώ που οι γονείς δεν αγχώνονται για πνιγμό!  

Επίσης, παλιά εμείς οι «αρχαίοι» που περνάγαμε τις περισσότερες παιδικές αρρώστιες ήταν πολύ συνηθισμένο οι γονείς να μας βάζουν να έρθουμε σε επαφή με άρρωστα παιδάκια για να κολλήσουμε να περάσουμε την αρρώστια και να ξεμπερδεύουμε. Εγώ παρόλα αυτά δεν κόλλαγα σχεδόν με τίποτα. Μόνο ερυθρά πέρασα (ευτυχώς για την εγκυμοσύνη). Τώρα όμως αγχώνομαι για ιλαρά και ανεμοβλογιά γιατί δεν είμαι πλήρως εμβολιασμένη (ίσως πρέπει να αποφασίσω να κάνω τα εμβόλια στα γεράματα!) .

Just now, elenip είπε:

γονείς ταίζουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά ότι είναι έγκλημα. Δεν ταίζεις ένα παιδί που τρέχει, σκαρφαλώνει, υπάρχει κίνδυνος να πνιγεί

Θα συμφωνησω απόλυτα μαζί σου! Ποτέ δεν τον ταιζω ενώ κινείται. Μία φορά ή πεθερά μου του εδινε ψωμί με τυρί στο μπαλκόνι ενώ έπαιζαν μπάλα (εγώ ελειπα) κ του κόλλησε το ψωμί στο λαιμο! Τρελάθηκε ή πεθερά μου μέχρι να τον συνεφέρει! Κ ούτε να το σκεφτεί έκτοτε! Είναι πραγματικά καθημερινό φαινόμενο κ τόσο επικίνδυνο! 

1 hour ago, erin0000 είπε:

Παντόφλες σε παιδικό σταθμό και σε νηπιαγωγείο στην Ελλάδα; Μου κάνει τρομερή εντύπωση! Και όταν βγαίνουν στην αυλή, τι κάνουν; ξαναβάζουν τα παπούτσια;

Ελλάδα, δημόσια σχολεία, επαρχια

Ναι, ξαναβαζουν. Κ βγαίνουν κάθε μέρα αρκετή ωρα

Εντελώς κατά τύχη, πετυχαμε φοβερά σχολεία, από πολλές αποψεις

On 30/9/2019 at 6:33 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Ναι αυτό ακριβώς εννοω! κ ο δικός μου άντρας συχνά κάνει δουλειές στον κήπο ή μαστορεύει κ μπαινοβγαίνει για να παρει καποιο εργαλείο ή να πλυθεί ή να πιει νερο, δεν μπορω να φανταστω να βαζει κ να βγαζει παπουτσια ετσι! 

Βεβαια κ εγω 2-3 φορες σκουπιζω κ μια τουλ σφουγγαριζω καθημετινα...

Σε καταλαβαίνω!!!Αλλά ειλικρινά δεν γίνεται αλλιώς!!!Είναι ανάλογα το που βρίσκεσαι και το εάν σε εξυπηρετεί αυτό...αν είναι να σε καταπιέζει το να μπεις στο ίδιο σου το σπιτι Καλύτερα να μην το κάνεις καθόλου και ας σφουγγαριζουμε συνέχεια!!

Διαφημίσεις

21 hours ago, Sentir...natureza said:

Προσωπικα, εχω συννενοηθει με τον παιδιατρο μου να κανουμε το εμβολιο της ανεμοβλογιας αργοτερα (καλυπτεται στην Ελλαδα απ'οτι ξερω) παρ'ολο που ειναι συνηθες να γινεται σε μικρη ηλικια. Με την ελπιδα να υπαρχει καποιο παιδακι και να κολλησει και ο δικος μου ωστε να αναπτυξει φυσικη ανοσοποιηση για να αποφυγω το εμβολιο. Οποτε περιμενουμε μεχρι 9-10 χρονων (αν και λιγο χλωμο το βρισκει ο παιδιατρος γιατι ολοι κανουν πλεον το εμβολιο) και θα του το κανω τοτε.

Νομίζω πως το συγκεκριμένο είναι στα υποχρεωτικά οπότε πριν πάει σχολείο θα πρέπει να το έχει κάνει.

Εμένα για το προνήπιο (ιδιωτικό) μου ζήτησαν βιβλιάριο για να δουν για τα εμβόλια.

Just now, kotsifikos είπε:

Νομίζω πως το συγκεκριμένο είναι στα υποχρεωτικά οπότε πριν πάει σχολείο θα πρέπει να το έχει κάνει.

Εμένα για το προνήπιο (ιδιωτικό) μου ζήτησαν βιβλιάριο για να δουν για τα εμβόλια.

Συμφωνώ, κ εμάς το ίδιο. Ζήτησαν ιατρική βεβαίωση κ επιπλέον φωτοτυπία της σελίδας των εμβολίων. Επίσης @Sentir...natureza το να βασιζεσαι στην ανοσία αγελης εκτός από επισφαλές για το δικό σου παιδί δεν είναι καθόλου δίκαιο για τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως για αυτούς που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για σοβαρούς ιατρικούς λόγους.

Just now, Lenia16 είπε:

Συμφωνώ, κ εμάς το ίδιο. Ζήτησαν ιατρική βεβαίωση κ επιπλέον φωτοτυπία της σελίδας των εμβολίων. Επίσης @Sentir...natureza το να βασιζεσαι στην ανοσία αγελης εκτός από επισφαλές για το δικό σου παιδί δεν είναι καθόλου δίκαιο για τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως για αυτούς που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για σοβαρούς ιατρικούς λόγους.

Δεν ειπα οτι δεν θα τον εμβολιασω αλλα οτι θα περιμενω μηπως νοσησει φυσικα μεχρι καποια ηλικια και μετα θα τον εμβολιασω. Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν με συμφερει η ανοσια αγελης, το αντιθετο μαλιστα, με ενδιαφερει η νοσηση της αγελης μπας και κολλησει κι ο μεγαλος ;)

Εμένα πάντως ουδέποτε έχει πει η παιδίατρος να καθυστερήσω το εμβόλιο μπας και νοσήσει... Τι νόημα έχει αυτό; δεν καταλαβαίνω... Δεν έχει λογική. Για να αποφύγεις το εμβόλιο;

(διόρθωση) έχεις ήδη απαντήσει... Για να αποφύγεις το εμβόλιο... Γιατί να αποφύγεις το συγκεκριμένο;

Just now, erin0000 είπε:

Εμένα πάντως ουδέποτε έχει πει η παιδίατρος να καθυστερήσω το εμβόλιο μπας και νοσήσει... Τι νόημα έχει αυτό; δεν καταλαβαίνω... Δεν έχει λογική. Για να αποφύγεις το εμβόλιο;

(διόρθωση) έχεις ήδη απαντήσει... Για να αποφύγεις το εμβόλιο... Γιατί να αποφύγεις το συγκεκριμένο;

Αρχικα γιατί δεν θεωρώ ότι είναι τόσο σοβαρή νόσος όσο οι άλλες παιδικές αρρώστιες, πχ κοκκυτης.Δευτερον γιατί η φυσική νοσηση προσφέρει ισόβια ανοσία ενώ το εμβόλιο όχι. Και τέλος γιατί δεν είχε κάποιον ενδοιασμό ο παιδιατρος:wink:

Διαφημίσεις

On 1/10/2019 at 4:56 ΜΜ, erin0000 είπε:

Δηλαδή δεν παίζει να μην κολλήσει καθόλου;

Από όσο ξέρω, επιπλοκές εμφανίζονται και σε παιδιά και έχω ακούσει μέχρι και για θανάτους. Επίσης εάν κολλήσει τον ιό, ως ενήλικας μπορεί να περάσει έρπη ζωστήρα. Γιατί να επιδιώξεις να το διακινδυνεύσεις;

(όχι εσύ προσωπικά. Γενικά μιλάω...)

Θάνατο από ανεμοβλογια πρώτη φορά ακούω!!! Κι εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αν περάσει ανεμοβλογια ένα παιδί τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αν την περάσει ενήλικας τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και ειδικά αν είναι γυναίκα εγκυμονουσα είναι πολύ πολύ πιο δύσκολα... Δεν είναι απαραίτητο αν κολλήσει τον ιό ενήλικας ότι θα περάσει έρπη ζωστήρα. Έχω φίλη νοσηλεύτρια που κόλλησε ανεμοβλογια στα 35 και πραγματικά ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Επίσης να αναφέρω ότι ο ιός αν έχεις νοσήσει παραμένει στον οργανισμό και μπορεί στην ενήλικη ζωή να εμφανιστεί ο έρπης ζωστήρας!!! Μιλάω από προσωπική εμπειρία... Είχα περάσει μικρή ανεμοβλογια και στα 29 μου έβγαλα έρπη ζωστήρα (παρόλο που συνήθως εμφανίζεται σε ηλικιωμένους). Μάλιστα, επειδή ήταν στην κοιλιά και φοβήθηκαν οι γιατροί μήπως πειραχθουν ζωτικά όργανα νοσηλευτηκα μια εβδομάδα με ενδοφλέβια αγωγή. Τωρα υπάρχει το εμβόλιο. Οταν ήμουν παιδι νομιζω δεν υπηρχε γιατι ηταν συνήθης πρακτικη των μαμαδων να στειλουν τα παιδια τους κοντα σε αυτα που εχουν τον ιο προκειμένου να κολλήσουν για να μην εχουν προβλήματα στο μέλλον. Γιατρός δεν είμαι προφανως, απλά καταθετω την εμπειρία μου. 

15 hours ago, Lenia16 said:

Aυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω γιατί βάζουν τους γονείς σε τέτοιο κόπο να τους πάνε την χαρτούρα η οποία είναι και υποχρεωτική υποτίθεται για να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν κάνει τα εμβόλια την στιγμή που δέχονται παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα (από άποψη). Ειλικρινά πάντα είχαν την απορία πως τα κάνουν δεκτά, μάλλον ο ένας Νόμος καταργεί τον άλλο. Αυτά που διαβάζω για νόσηση της αγέλης τα αφήνω ασχολίαστα γιατί αν τα σχολιάσω μάλλον θα είναι και τα τελευταία λόγια μου εδώ μέσα!

Just now, MagdaP said:

Θάνατο από ανεμοβλογια πρώτη φορά ακούω!!! Κι εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι αν περάσει ανεμοβλογια ένα παιδί τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αν την περάσει ενήλικας τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και ειδικά αν είναι γυναίκα εγκυμονουσα είναι πολύ πολύ πιο δύσκολα... Δεν είναι απαραίτητο αν κολλήσει τον ιό ενήλικας ότι θα περάσει έρπη ζωστήρα. Έχω φίλη νοσηλεύτρια που κόλλησε ανεμοβλογια στα 35 και πραγματικά ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ. Επίσης να αναφέρω ότι ο ιός αν έχεις νοσήσει παραμένει στον οργανισμό και μπορεί στην ενήλικη ζωή να εμφανιστεί ο έρπης ζωστήρας!!! Μιλάω από προσωπική εμπειρία... Είχα περάσει μικρή ανεμοβλογια και στα 29 μου έβγαλα έρπη ζωστήρα (παρόλο που συνήθως εμφανίζεται σε ηλικιωμένους). Μάλιστα, επειδή ήταν στην κοιλιά και φοβήθηκαν οι γιατροί μήπως πειραχθουν ζωτικά όργανα νοσηλευτηκα μια εβδομάδα με ενδοφλέβια αγωγή. Τωρα υπάρχει το εμβόλιο. Οταν ήμουν παιδι νομιζω δεν υπηρχε γιατι ηταν συνήθης πρακτικη των μαμαδων να στειλουν τα παιδια τους κοντα σε αυτα που εχουν τον ιο προκειμένου να κολλήσουν για να μην εχουν προβλήματα στο μέλλον. Γιατρός δεν είμαι προφανως, απλά καταθετω την εμπειρία μου. 

Στην Ινδία περί τα μέσα του 1970, επιδημία ανεμοβλογιάς με περισσότερα από 100.000 καταγεγραμμένα κρούσματα και τουλάχιστον 20.000 θανάτους.

Just now, MagdaP είπε:

Από το https://www.infokids.gr/i-anemovlogia-einai-mia-sovari-nosos-v/

πειδή τα κρούσματα της ανεμοβλογιάς είναι πολλά στη χώρα μας, ρωτήσαμε τους ειδικούς από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία να μας πούν πώς μεταδίδεται και τι κίνδυνοι υπάρχουν από αυτή.
Πώς μεταδίδεται η ανεμευλογιά; Η ανεμευλογιά μεταδίδεται εύκολα από την απευθείας επαφή με κάποιον άνθρωπο που έχει την ασθένεια ή ακόμα και από τον αέρα. Είναι πολύ μεταδοτική.

Η ανεμευλογιά είναι σοβαρή; Ναι, μπορεί να είναι σοβαρή νόσος για ανθρώπους κάθε ηλικίας. Η νόσος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δερματικές λοιμώξεις, πνευμονία, εγκεφαλική βλάβη ή ακόμη και θάνατο. Η ανεμευλογιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη σε ανθρώπους με εξασθενημένη άμυνα στον οργανισμό τους λόγω κάποιας ασθένειας ή φαρμάκων.

Κινδυνεύει το παιδί μου; Ναι. Η ανεμευλογιά εξακολουθεί να κυκλοφορεί και υπάρχουν κρούσματα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα και μπορεί να εξαπλωθεί από ένα μολυσμένο άτομο πριν ακόμη καταλάβει ότι έχει κολλήσει.

Πώς μπορώ να προστατέψω το παιδί μου από την ανεμευλογιά; Μπορείτε να προστατεύσετε το παιδί σας από την ανεμευλογιά με τον εμβολιασμό. Όλα τα παιδιά πρέπει να κάνουν 2 δόσεις του εμβολίου της ανεμευλογιάς, ξεκινώντας από την ηλικία του 1 έτους. Το εμβόλιο ίσως πρέπει να χορηγηθεί και σε ορισμένους εφήβους και ενήλικες, εάν δεν έχουν κάνει 2 δόσεις του εμβολίου της ανεμευλογιάς όταν ήταν μικρότεροι.

Ποια είναι τα οφέλη του εμβολίου της ανεμευλογιάς; • Προλαμβάνει τα σοβαρά περιστατικά ανεμευλογιάς
• Προλαμβάνει την εισαγωγή στο νοσοκομείο και τους θανάτους από ανεμευλογιά
• Προστατεύει τα μικρά παιδιά και τους ενήλικες από την ανεμευλογιά, οι οποίοι κινδυνεύουν να αρρωστήσουν πιο σοβαρά από την ανεμευλογιά
• Προλαμβάνει την αδιαθεσία, τις απουσίες από το σχολείο και τη δουλειά
• Προστατεύει από την πνευμονία που οφείλεται στην ανεμευλογιά

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του εμβολίου της ανεμευλογιάς; Οι ήπιες αντιδράσεις στο εμβόλιο περιλαμβάνουν πόνο στο σημείο που έγινε η ένεση, πυρετό και ήπιο εξάνθημα, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν έως και σε 1 από τα 25 άτομα που εμβολιάζονται.

Just now, elenip είπε:

Aυτό ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω γιατί βάζουν τους γονείς σε τέτοιο κόπο να τους πάνε την χαρτούρα η οποία είναι και υποχρεωτική υποτίθεται για να αποδείξουν ότι τα παιδιά τους έχουν κάνει τα εμβόλια την στιγμή που δέχονται παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα (από άποψη). Ειλικρινά πάντα είχαν την απορία πως τα κάνουν δεκτά, μάλλον ο ένας Νόμος καταργεί τον άλλο. Αυτά που διαβάζω για νόσηση της αγέλης τα αφήνω ασχολίαστα γιατί αν τα σχολιάσω μάλλον θα είναι και τα τελευταία λόγια μου εδώ μέσα!

Στην Ινδία περί τα μέσα του 1970, επιδημία ανεμοβλογιάς με περισσότερα από 100.000 καταγεγραμμένα κρούσματα και τουλάχιστον 20.000 θανάτους.

Μιλαω για τη σημερινή εποχή και όχι για την Ινδία το 1970! Κάποτε πέθαιναν και με το παραμικρό. Δε λέει κάτι αυτό. Τα τελευταία 30-40 χρόνια έχετε ακούσει για θάνατο από ανεμοβλογια στην Ελλάδα; γιατί εγώ δεν έχω ακούσει. 

Έχω παραθέσει ένα άρθρο που βρήκα στο infokids, αλλά χρειάζεται έγκριση από συντονιστή.

Εκεί λοιπόν γράφει πως η ελληνική παιδιατρική εταιρεία λέει πως είναι σοβαρή νόσος για ανθρώπους κάθε ηλικίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές δερματικές λοιμώξεις, πνευμονία, εγκεφαλική βλάβη, ακόμα και θάνατο...

Τώρα, ενώ υπάρχει εμβόλιο, για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να το διακινδυνεύσει και να υποβάλλει το παιδί του σε τέτοια διαδικασία, δεν το καταλαβαίνω.

Διαφημίσεις

@Sentir...natureza ανοσία στην ανεμοβλογιά μπορεί να αποκτήσει, αλλά παράλληλα είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδηλώσει έρπη ζωστήρα. Και το τελευταίο είναι αρκετά σοβαρό, επίπονο και μπορεί να αφήσει μόνιμη βλάβη και να υποβαθμίσει σοβαρά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Αντίθετα, αν εμβολιαστεί, δεν κινδυνεύει να το πάθει. Καταλαβαίνω ότι η δική σου θέση δεν είναι ίδια με τον αντιεμβολιαστών, ωστόσο η αναμετάδοση του ιού στην οποία θα συμμετέχεις αν το παιδί σου κολλήσει, δε με βρίσκει σύμφωνη. Και αυτό γιατί όσα μέτρα και να θεωρείς ότι θα πάρεις ώστε να μην κολλήσει άλλο παιδί, ποτέ δεν ξέρεις πόσο σοβαρά θα νοσήσει το δικό σου, αν θα χρειαστεί νοσηλεία και κατ'επέκταση μεταφέρεις και σε άλλους χώρους τον ιό (εννοείται απεύχομαι κάθε τέτοιο σενάριο). 

Και εμάς μας ζήτησαν βιβλιάριο και μάλιστα ήταν από τα πράγματα που ρώτησα πρώτα, αν ελέγχουν ότι έχουν γίνει οι εμβολιασμοί. Ξέρω ότι ένα ανεμβολίαστο παιδί δεν αποτελεί κίνδυνο για το δικό μου εμβολιασμένο, αλλά για λόγους αρχής ήθελα να ξέρω τη στάση του σχολείου. Ευτυχώς το ελέγχουν και μάλιστα για το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς μας σημείωσαν ότι πρέπει να γίνει όταν η μικρή ήταν 3,8 ενώ το εμβολιαστικό πρόγραμμα λέει για 2η δόση 4-6 ετών.

@elenip γιατί ο εμβολιασμός ναι μεν είναι υποχρεωτικός, αλλά δεν υπάρχει καμία κύρωση αν δεν τον ακολουθήσεις. Παράλληλα, αν θυμάμαι καλά, βάσει συντάγματος έχουμε δικαίωμα σε εκπαίδευση χωρίς προϋποθέσεις. Σε αυτό πατάνε οι αντιεμβολιαστές (δυστυχώς). 

Just now, vtgian είπε:

@Sentir...natureza ανοσία στην ανεμοβλογιά μπορεί να αποκτήσει, αλλά παράλληλα είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδηλώσει έρπη ζωστήρα. Και το τελευταίο είναι αρκετά σοβαρό, επίπονο και μπορεί να αφήσει μόνιμη βλάβη και να υποβαθμίσει σοβαρά την ποιότητα ζωής του ασθενή.

Έτσι είναι. 

Just now, MagdaP said:

Μιλαω για τη σημερινή εποχή και όχι για την Ινδία το 1970! Κάποτε πέθαιναν και με το παραμικρό. Δε λέει κάτι αυτό. Τα τελευταία 30-40 χρόνια έχετε ακούσει για θάνατο από ανεμοβλογια στην Ελλάδα; γιατί εγώ δεν έχω ακούσει. 

Στην Βρετανία, σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο British Medical Journal, κατά το διάστημα 1996-1997, η ασθένεια προκάλεσε το θάνατο περισσότερων ενηλίκων από ό,τι η ιλαρά, η παρωτίτιδα και ο κοκίτης μαζί!

Για να είμαι μέσα στο χρονικό περιθώριο που θέτεις ;)

Ελλάδα δεν υπάρχουν στοιχεία!

Just now, elenip είπε:

Στην Βρετανία, σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο British Medical Journal, κατά το διάστημα 1996-1997, η ασθένεια προκάλεσε το θάνατο περισσότερων ενηλίκων από ό,τι η ιλαρά, η παρωτίτιδα και ο κοκίτης μαζί!

Και έρχεσαι στα λόγια μου. Ότι ο ιός είναι πολύ πιο επικίνδυνος στην ενήλικη ζωή παρά στην παιδική ηλικία. Τέλος πάντων, εγώ δεν είμαι κατά του εμβολιασμού, το αντίθετο. Μάλιστα έχω κάνει το εμβόλιο στον γιο μου (οπως και όλα τα υπόλοιπα). Όμως πραγματικά δεν έχω ακούσει παιδάκι να περνάει πολύ βαριά την ασθένεια σε αντίθεση με ενήλικες που ειχαν σοβαρα προβλήματα. Και ο παιδίατρος το επιβεβαιώνει. Τωρα φυσικά, απο τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο γιατι να μην το κάνεις και να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Just now, vtgian είπε:

Sentir...natureza ανοσία στην ανεμοβλογιά μπορεί να αποκτήσει, αλλά παράλληλα είναι εξαιρετικά πιθανό να εκδηλώσει έρπη ζωστήρα. Και το τελευταίο είναι αρκετά σοβαρό, επίπονο και μπορεί να αφήσει μόνιμη βλάβη και να υποβαθμίσει σοβαρά την ποιότητα ζωής του ασθενή. Αντίθετα, αν εμβολιαστεί, δεν κινδυνεύει να το πάθει.

Εγω πάντως αυτο επαθα... Τι ανέφερα παραπανω.

Just now, elenip είπε:

Υπάρχουν στοιχεία για την ανεμοβλογιά στην Ελλάδα 2004-2018 στη σελίδα του Κεελπνο (όπως και για όλα τα νοσήματα).

Συγκεκριμένα, καταγράφονται όλα τα κρούσματα ανεμοβλογιάς με επιπλοκές.

eody.gov.gr/wp-content/uploads/2019/07/anemeulogia-2004-2018-gr.pdf

Ευτυχώς βαίνει μειούμενη.

Κοριτσια εγω περασα την ανεμοβλογια οταν ημουν 13 χρονων και μαλιστα ταυτυχρονα την περασε η μαμα μου που ηταν εγκυος στην αδερφη μου (μαι χαρα η αδερφη μου).Την περασα παρα πολυ βαρια και ειχα σπυρια κυριολεκτικα σε ολο το σώμα.Μαλλον την κολλησα στο νοσοκομειο που πηγα να δω τον ορθοδοντικο μου.

@MagdaP Θάνατοι από ανεμοβλογιά τα τελευταία 30-40 χρόνια δεν υπάρχουν τόσοι στο δυτικό κόσμο μάντεψε γιατί! Γιατί κυκλοφορεί το εμβόλιο ακριβώς τόσα χρόνια!

Γενικά, είναι κοινώς παραδεκτό ότι στην παιδική ηλικία όλες οι παιδικές αρρώστιες είναι πολύ πιο ελαφριές κ με λιγότερες παρενεργειες απο ότι σε έναν ενήλικα. Όμως, αν ενα ανεμβολιαστο παιδί νοσήσει κ έρθει σε επαφή με μια έγκυο που δεν είχε εμβολιαστεί στο παρελθόν ή με ένα ανοσοκατασταλμενο παιδί που δεν μπορεί να εμβολιαστεί, ή με ένα νεογέννητο, εφόσον κιολας ο ιός μεταδίδεται για αρκετό καιρό, δεν είναι κρίμα να προκληθεί τόσο σοβαρό πρβλ σε έναν άνθρωπο που δεν είχε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί ενώ εσύ που την είχες απλά δεν το έκανες από άποψη; Δεν αναφέρομαι καν στον έρπη ζωστήρα, τι πόνο έχει και τι επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει.

Just now, Lenia16 είπε:

@MagdaP Θάνατοι από ανεμοβλογιά τα τελευταία 30-40 χρόνια δεν υπάρχουν τόσοι στο δυτικό κόσμο μάντεψε γιατί! Γιατί κυκλοφορεί το εμβόλιο ακριβώς τόσα χρόνια!

Γενικά, είναι κοινώς παραδεκτό ότι στην παιδική ηλικία όλες οι παιδικές αρρώστιες είναι πολύ πιο ελαφριές κ με λιγότερες παρενεργειες απο ότι σε έναν ενήλικα. Όμως, αν ενα ανεμβολιαστο παιδί νοσήσει κ έρθει σε επαφή με μια έγκυο που δεν είχε εμβολιαστεί στο παρελθόν ή με ένα ανοσοκατασταλμενο παιδί που δεν μπορεί να εμβολιαστεί, ή με ένα νεογέννητο, εφόσον κιολας ο ιός μεταδίδεται για αρκετό καιρό, δεν είναι κρίμα να προκληθεί τόσο σοβαρό πρβλ σε έναν άνθρωπο που δεν είχε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί ενώ εσύ που την είχες απλά δεν το έκανες από άποψη; Δεν αναφέρομαι καν στον έρπη ζωστήρα, τι πόνο έχει και τι επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει.

Συμφωνώ απόλυτα!!! Αυτο λέω κι εγώ. Δεν είπα να μην εμβολιαστεί κάποιος. Είπα ότι ακόμα και να νοσήσει ένα παιδί ανεμβολιαστο δεν κινδυνεύει άμεσα, εφόσον δεν έχει αλλά προβλήματα υγείας, αντιθέτως όσο μεγαλύτερος είναι τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει για επιπλοκές. Για το λόγο αυτόν παλαιότερα, που δεν υπήρχε εμβόλιο, επεδίωκαν οι γονείς να κολλήσει το μικρό παιδί τους (οχι βρέφος προφανως) για να αποφύγει πιθανές επιπλοκές στο μέλλον. 

Just now, Lenia16 said:

Συμφωνώ! δείτε τι έγινε με την πανδημία ιλαράς πριν λίγο καιρό σε όλη την Ευρώπη! πόσα παιδιά πέθαναν! ναι μπορεί το παιδί να περάσει πιο "ελαφριά" σε σχέση με τον ενήλικα την ίδια ασθένεια, αλλά άλλο αυτό και άλλο πόσα παιδιά πέθαναν από την ιλαρά, λόγω και του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Το θλιβερό είναι πως εγώ θα πάω στο σχολείο τα χαρτιά για να αποδείξω ότι το παιδί μου έχει εμβολιαστεί, αλλά όσοι δεν το κάνουν, όπως είπε και ένα άλλο μέλος δεν έχουν καμία κύρωση. Οπότε τι συζητάμε τώρα!

Συζητούσα με τον CEO της εταιρείας που έχει ζήσει χρόνια στην Αμερική (έχει δύο παιδιά) και κάποια στιγμή ψάχτηκε πολύ με τα εμβόλια, έψαξε να βρει ένα επιστημονικό paper που να τεκμηριώνει την άποψη του αντιεμβολιαστικού κινήματος και δεν βρήκε τίποτε!

Το λυπηρό είναι πως πολλά κινήματα (like this) στερούνται υποβάθρου και εκμεταλλεύονται άτομα που δεν διαθέτουν από μόνα τους κριτική σκέψη και τα παρασύρουν παίζοντας πολλές φορές και με την ίδια τους την ζωή και δυστυχώς και τις ζωές των άλλων ανθρώπων!

Just now, elenip είπε:

Συμφωνώ! δείτε τι έγινε με την πανδημία ιλαράς πριν λίγο καιρό σε όλη την Ευρώπη! πόσα παιδιά πέθαναν! ναι μπορεί το παιδί να περάσει πιο "ελαφριά" σε σχέση με τον ενήλικα την ίδια ασθένεια, αλλά άλλο αυτό και άλλο πόσα παιδιά πέθαναν από την ιλαρά, λόγω και του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Το θλιβερό είναι πως εγώ θα πάω στο σχολείο τα χαρτιά για να αποδείξω ότι το παιδί μου έχει εμβολιαστεί, αλλά όσοι δεν το κάνουν, όπως είπε και ένα άλλο μέλος δεν έχουν καμία κύρωση. Οπότε τι συζητάμε τώρα!

Συζητούσα με τον CEO της εταιρείας που έχει ζήσει χρόνια στην Αμερική (έχει δύο παιδιά) και κάποια στιγμή ψάχτηκε πολύ με τα εμβόλια, έψαξε να βρει ένα επιστημονικό paper που να τεκμηριώνει την άποψη του αντιεμβολιαστικού κινήματος και δεν βρήκε τίποτε!

Το λυπηρό είναι πως πολλά κινήματα (like this) στερούνται υποβάθρου και εκμεταλλεύονται άτομα που δεν διαθέτουν από μόνα τους κριτική σκέψη και τα παρασύρουν παίζοντας πολλές φορές και με την ίδια τους την ζωή και δυστυχώς και τις ζωές των άλλων ανθρώπων!

Ναι αλλά εσύ που έχεις εμβολιασει το παιδί σου το έχεις θωρακίσει. Το πρόβλημα εχουν τα ανεμβολιαστα παιδιά. Πρόσφατα διάβασα αλλά δεν θυμάμαι σε ποια χώρα (έχω μνήμη χρυσόψαρου) μητέρα έχασε την επιμέλεια του παιδιού της γιατί δεν το εμβολιαζε. Μάλλον δεν την έχασε ακριβώς αλλά το δικαστήριο αποφάσισε συνεπιμελεια με τον μπαμπά. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...