Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παπούτσια στο σπίτι

Recommended Posts

Έχω ένα μωράκι  σχεδόν 6 μηνών και τώρα που έχουμε στρώσει και χαλια καθόμαστε κάτω και παίζουμε με αποτέλεσμα έχω ζητήσει σε όποιον έρχεται σπίτι να βγάζει τα παπούτσια του ώστε όλες οι βρωμιες του δρόμου να μην έρχονται μέσα στο σπίτι . Το πρόβλημα ήρθε την μετά που ήρθαν σπίτι τα πεθερικά μου !! Ο πεθερός μου αρνήθηκε να τα βγάλει και μου είπε ότι μόνο οι μουσουλμάνοι τα βγάζουν .. όταν ο άντρας μου τους ξανά εξήγησε τον λόγο ότι το μωρό παίζει κάτω και ότι όλη την ώρα του πέφτουν παιχνιδάκια και ότι δεν είναι ωραίο εκεί που κάθεται αυτό να πατάνε με τα παπούτσια τους είπαν ότι τους υποτιμάει να τα βγάζουν και ότι θεωρούν ότι είναι αδιανόητο όταν έρθει κάποιος από το σόι τους να τολμήσουμε να του το ζητήσουμε ... Πραγματικά με έχει ενοχλήσει πολύ η όλη φάση .. Να βιάζεται το μωρό να παίζει στον καναπέ ήταν η απάντηση τους . Ποια η άποψη σας; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και να συμπληρώσω οταν έρχεται ο καλεσμένος του εχεις πάντα παντόφλες εκεί που ειναι να βγαλει τα παπούτσια του. Εχει να κανει με τον τροπο που θα το θέσεις, αλλιώς ο άλλος ειναι εντελώς άξεστος για να μην το καταλάβει.

Απ την στιγμή που έκατσε το μωρό κάτω κι εμείς σταματησαμε να φοράμε παπούτσια εντός. Οι πολυ στενοί συγγενείς ή φιλοι που έρχονται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση το σέβονται και ακολουθούν τους κανόνες μας. Παρομοίως αν πάω σε σπίτι με παιδάκια θα τα βγαλω χωρίς να μου το πουν. 

Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν θα το ζητησω από έναν επισκέπτη. Δεν θα ήθελα να τον φέρω  σε δύσκολη θέση.  Μόλις αναχωρήσει θα καθαρισω. 

@Evouni μενετε μαζί με τα πεθερικά σου ή σας επισκέπτονται? Επίσης ή πεθερά σου τι λέει?

Διαφημίσεις

πρίν από 33 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Απ την στιγμή που έκατσε το μωρό κάτω κι εμείς σταματησαμε να φοράμε παπούτσια εντός. Οι πολυ στενοί συγγενείς ή φιλοι που έρχονται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση το σέβονται και ακολουθούν τους κανόνες μας. Παρομοίως αν πάω σε σπίτι με παιδάκια θα τα βγαλω χωρίς να μου το πουν. 

Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν θα το ζητησω από έναν επισκέπτη. Δεν θα ήθελα να τον φέρω  σε δύσκολη θέση.  Μόλις αναχωρήσει θα καθαρισω. 

@Evouni μενετε μαζί με τα πεθερικά σου ή σας επισκέπτονται? Επίσης ή πεθερά σου τι λέει?

Επισκεψη έρχονται μια φορά την εβδομάδα καθώς ακόμα δουλεύουν... είναι σχετικά νέοι . Η πεθερά μου είναι κυρίως του τι θα πει ο ένας και τι θα πει ο άλλος ...

και εμεις βγαζαμε παπουτσια απο την στιγμη που ο μικρος αρχισε να μπουσουλαει.το ζηταω σε οποιον έρθει στο σπιτι.με τους δικους μου δεν εχω κανενα απολυτως θεμα,αφου και οι ιδιοι κανουν το ιδιο στο σπιτι τους οχι μονο για το μικρο αλλα γενικα για θεμα υγιεινης!τωρα για τα πεθερικα μου δεν ξερω πως θα αντιδρουσαν και να πω την αληθεια το εχω σκεφτει πολλες φορες αν καποια στιγμη ερχονταν επισκεψη σπιτι δεν έχουν έρθει  να δουν το εγγονι τους διότι θεωρουν οτι τους λεω βρωμιαρηδες γιατι τους ελεγα να πλυνουν τα χερια τους για να πιασουν το μωρο , και οτι δεν θεωρω σωστο αντι να βρασουν την πιπιλα του μωρου οταν πεσει κατω να την γλυψουν οπως μου ελεγαν οτι επρεπε να κανω. Τωρα είμαι πολυ περιεργη να δω πως θα αντιδρασουν αν τους πω να βγαλουν τα παπουτσια τους!! νομιζω ο πεθερος θα φωναξει "Παμε να φυγουμε απο εδω , μας λενε βρωμιαρηδες"!!! χαχαχ!! στο σπιτι σου θα εχεις τους κανονες σου και σε οποιον αρεσουν!!το μωρο σου ειναι πανω απο ολα!!δεν υπαρχει κανενας λογος να ερχομαστε σε επαφη με οτι βρωμια υπαρχει εξω ποσο μαλλον ένα μωρακι ,που θα του πεσει το παιχνιδι κατω και θα το βαλει αμεσως στο στομα!!!να το χαιρεσαι!!!

Δεν είσαι περίεργη. 6 μηνών είναι και ο δικός μου. 1 ευρώ 5 ζευγάρια παντόφλες από jumbo δίπλα στην είσοδο και παπουτσάκια έξω. Καταρχας μπορεί να έχει πατήσει ο άλλος από σκ:wacko:τα, σκουπίδια, ρύπους, λάδια. Η λογική επισης ότι θα καθαρίσω μετά εμένα με βρίσκει κατά, ίσως γιατί 6 μηνών ακόμα αγκομαχαω να βρω 5 λεπτά προσωπικό χρόνο όποτε κάθε λεπτό που Δεν χρειάζεται να καθαρίσω κάτι είναι ανακούφιση. Επειδή και εγώ με τα πεθερικά (ίσως όλοι) είμαι κάπως βάζω τον σύζυγο να καθαρίσει. Είπες για την πιπίλα που έπεσε κάτω... θυμήθηκα επίσκεψη σπίτι τους, κρατάει η πεθερά μου τον μπέμπη  πάω τουαλέτα γυρνάω βλέπω τον μικρό ρίχνει το παιχνιδάκι του κάτω, το πιάνει η άλλη του το δίνει, ο μικρός το βάζει στο στομα. Εννοείται σπίτι τους όλοι φοράν παπούτσια. Εγκεφαλικό μου ήρθε! Έβγαλε και κάτι κοκκινίλες εκείνη την ημέρα, γυρίσαμε σπίτι και το σύζυγο τον είχα κατεβάσει από το γαϊδούρι. Προσωπικα το πρόβλημα που έχω είναι από την μια αδερφή του που παστωνεται στο μακιγιάζ και δεν καταλαβαίνει ότι αν πάρει τον μπέμπη αγκαλιά θα της πιάσει το πρόσωπο και μετά θα φάει τα χέρια του με ολίγον ρουζ, κραγιόν, μέικ απ, πούδρα, Μπρόνζερ, χαιλατερ, χαιλαντερ και όλους τους απεθαντους μαζί. 

πρίν από 58 λεπτά , sweety** είπε:

και εμεις βγαζαμε παπουτσια απο την στιγμη που ο μικρος αρχισε να μπουσουλαει.το ζηταω σε οποιον έρθει στο σπιτι.με τους δικους μου δεν εχω κανενα απολυτως θεμα,αφου και οι ιδιοι κανουν το ιδιο στο σπιτι τους οχι μονο για το μικρο αλλα γενικα για θεμα υγιεινης!τωρα για τα πεθερικα μου δεν ξερω πως θα αντιδρουσαν και να πω την αληθεια το εχω σκεφτει πολλες φορες αν καποια στιγμη ερχονταν επισκεψη σπιτι δεν έχουν έρθει  να δουν το εγγονι τους διότι θεωρουν οτι τους λεω βρωμιαρηδες γιατι τους ελεγα να πλυνουν τα χερια τους για να πιασουν το μωρο , και οτι δεν θεωρω σωστο αντι να βρασουν την πιπιλα του μωρου οταν πεσει κατω να την γλυψουν οπως μου ελεγαν οτι επρεπε να κανω. Τωρα είμαι πολυ περιεργη να δω πως θα αντιδρασουν αν τους πω να βγαλουν τα παπουτσια τους!! νομιζω ο πεθερος θα φωναξει "Παμε να φυγουμε απο εδω , μας λενε βρωμιαρηδες"!!! χαχαχ!! στο σπιτι σου θα εχεις τους κανονες σου και σε οποιον αρεσουν!!το μωρο σου ειναι πανω απο ολα!!δεν υπαρχει κανενας λογος να ερχομαστε σε επαφη με οτι βρωμια υπαρχει εξω ποσο μαλλον ένα μωρακι ,που θα του πεσει το παιχνιδι κατω και θα το βαλει αμεσως στο στομα!!!να το χαιρεσαι!!!

Πάντως ρε γμτ δεν θα έπρεπε τόσο κοντινοί συγγενείς να μας δημιουργούν τέτοια άγχη..!!! Πραγματικά είναι απαράδεκτο αντί να σέβονται τις επιθυμίες ..έστω και φοβίες σου να σου δημιουργούν τέτοια θέματα !!!

πρίν από 45 λεπτά , Silky είπε:

Δεν είσαι περίεργη. 6 μηνών είναι και ο δικός μου. 1 ευρώ 5 ζευγάρια παντόφλες από jumbo δίπλα στην είσοδο και παπουτσάκια έξω. Καταρχας μπορεί να έχει πατήσει ο άλλος από σκ:wacko:τα, σκουπίδια, ρύπους, λάδια. Η λογική επισης ότι θα καθαρίσω μετά εμένα με βρίσκει κατά, ίσως γιατί 6 μηνών ακόμα αγκομαχαω να βρω 5 λεπτά προσωπικό χρόνο όποτε κάθε λεπτό που Δεν χρειάζεται να καθαρίσω κάτι είναι ανακούφιση. Επειδή και εγώ με τα πεθερικά (ίσως όλοι) είμαι κάπως βάζω τον σύζυγο να καθαρίσει. Είπες για την πιπίλα που έπεσε κάτω... θυμήθηκα επίσκεψη σπίτι τους, κρατάει η πεθερά μου τον μπέμπη  πάω τουαλέτα γυρνάω βλέπω τον μικρό ρίχνει το παιχνιδάκι του κάτω, το πιάνει η άλλη του το δίνει, ο μικρός το βάζει στο στομα. Εννοείται σπίτι τους όλοι φοράν παπούτσια. Εγκεφαλικό μου ήρθε! Έβγαλε και κάτι κοκκινίλες εκείνη την ημέρα, γυρίσαμε σπίτι και το σύζυγο τον είχα κατεβάσει από το γαϊδούρι. Προσωπικα το πρόβλημα που έχω είναι από την μια αδερφή του που παστωνεται στο μακιγιάζ και δεν καταλαβαίνει ότι αν πάρει τον μπέμπη αγκαλιά θα της πιάσει το πρόσωπο και μετά θα φάει τα χέρια του με ολίγον ρουζ, κραγιόν, μέικ απ, πούδρα, Μπρόνζερ, χαιλατερ, χαιλαντερ και όλους τους απεθαντους μαζί. 

Εμένα μου λες που έρχεται ο άλλος φουλ στα άρωμα αγκαλιάζει το μωρό και μετά μυρίζει ολόκληρο πατσουλί !!! Εμένα η απάντηση της πεθερά μου είναι ότι και αυτή μεγάλωσε παιδιά και τέτοιες υπερβολές δεν έκανε !! Πραγματικά έχω ασπαστεί πολύ !!!

Εμας μας θεωρουν οι δικοι μου υπερβολικους αλλα τουλαχιστον τα βγαζουν αδιαμαρτυρητα! Στην αρχη ακουσα κατι «αν ειναι δυνατον» κλπ αλλα το δεχτηκαν. Ξερω οτι απο μεσα τους θα σκεφτονται οτι ειναι υπερβολη,και οτι εμεις τι παθαμε που μεγαλωσαμε σε σπιτι που εμπαιναν με παπουτσια, αλλα αφου δεν τα ακουω δεν με νοιαζει!

Διαφημίσεις

συμφωνω απολυτα με την καντι κ την μαγκαιβερ

καλα sweety στα δικα σου δ ξερω τι να κανω,να κλαιω η να γελαω.υπομονη

σιλκι επισης

ολες τα εχουμε αντιμετωπισει

κ στο κατω κατω ας σεβαστουν οτι ειμαστε υπερβολικες κ υπερπροστατευτικες(το οποιο δ ισχυει,τι πιο λογικο να μην μπεις με παπουτσια),εμεις ετσι θελουμε να μεγαλωσουμε τα παιδια μας

2 ώρες πρίν, Evouni είπε:

Επισκεψη έρχονται μια φορά την εβδομάδα καθώς ακόμα δουλεύουν... είναι σχετικά νέοι . Η πεθερά μου είναι κυρίως του τι θα πει ο ένας και τι θα πει ο άλλος ...

Σε ρωτησα γιατί οι επισκέψεις ίσως διαχειρίζονται πιο εύκολα απ την συγκατοίκηση. 

Επίσης αν ή πεθερά σου ήταν με το μέρος σου ή έστω πιο διαλλακτική θα μπορούσε να μιλήσει εκείνη στον άνδρα της. 

Για την υπερβολή που αναφέρθηκε βλέπω γύρω μου πως σχεδον όλες μας μέχρι να φύγουν τα μικρά απ την αγκαλιά μας είμαστε  στην τσίτα με τα μικρόβια. Όταν περπατήσουν όμως αρχίζουν και πιανουν ότι υπάρχει γύρω τους πχ μία πετρουλα που είναι στο δρόμο, το χαλίκι της παιδικής χαράς, τα άπλυτα αυτοκίνητα της γειτονιάς, τα νερά της λακουβας( κ πάει λέγοντας) κ ακουμπούν μύτη, χείλια ή βάζουν κατεύθειαν τα χέρια στο στόμα πριν το καταλάβεις. Κάπου εκεί νομίζω παραιτησε από την μάχη κ λες " τουλάχιστον ότι προλαβω, όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο". 

Θέλω να πω πως κατανοώ πλήρως(το έζησα πολυ έντονα τους πρώτους μήνες) αυτην την αγωνια της μάνας αλλά καθως ο καιρός περνά τα δεδομένα αλλάζουν και πραγματα που μας αγχωναν παιρνουν άλλη διασταση.

Να σημείωσω πως δεν αναφέρομαι στο ζήτημα της θεματοθετριας καθώς δεν το κατατάσσω στις υπερβολές.

πρίν από 13 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Σε ρωτησα γιατί οι επισκέψεις ίσως διαχειρίζονται πιο εύκολα απ την συγκατοίκηση. 

Επίσης αν ή πεθερά σου ήταν με το μέρος σου ή έστω πιο διαλλακτική θα μπορούσε να μιλήσει εκείνη στον άνδρα της. 

Για την υπερβολή που αναφέρθηκε βλέπω γύρω μου πως σχεδον όλες μας μέχρι να φύγουν τα μικρά απ την αγκαλιά μας είμαστε  στην τσίτα με τα μικρόβια. Όταν περπατήσουν όμως αρχίζουν και πιανουν ότι υπάρχει γύρω τους πχ μία πετρουλα που είναι στο δρόμο, το χαλίκι της παιδικής χαράς, τα άπλυτα αυτοκίνητα της γειτονιάς, τα νερά της λακουβας( κ πάει λέγοντας) κ ακουμπούν μύτη, χείλια ή βάζουν κατεύθειαν τα χέρια στο στόμα πριν το καταλάβεις. Κάπου εκεί νομίζω παραιτησε από την μάχη κ λες " τουλάχιστον ότι προλαβω, όσα λιγότερα τόσο το καλύτερο". 

Θέλω να πω πως κατανοώ πλήρως(το έζησα πολυ έντονα τους πρώτους μήνες) αυτην την αγωνια της μάνας αλλά καθως ο καιρός περνά τα δεδομένα αλλάζουν και πραγματα που μας αγχωναν παιρνουν άλλη διασταση.

Να σημείωσω πως δεν αναφέρομαι στο ζήτημα της θεματοθετριας καθώς δεν το κατατάσσω στις υπερβολές.

Απλά με τσατιζει που δεν μπορείς να πεις κάτι και να το σεβαστούν χωρίς σχόλια απόψεις κριτικές κλπ κλπ !!! Και για να λέμε την αλήθεια είτε έχεις μωρό είτε όχι τα παπούτσια καλό είναι να μην μπαίνουν στο σπίτι που εκεί ουσιαστικά κοιμάσαι τρως και ξεκουράζεσαι !! Ποσο μάλλον με ένα μωρό μέσα !! 

Αχ τα πέρασα κι εγώ αυτά και δεινοπάθησα. Ειδικά τον πρώτο χρόνο της ζωής της κόρης μου,δεν τα βγάζαν, εγώ ήμουν μόνη με ένα παιδί και να πρέπει να σκουπίζω/σφουγγαριζω συνεχώς. Να φανταστείς μια φορά οντως η πεθερά μου πάτησε σκ@τα και επειδή με βοηθούσε με τα ψώνια όταν μπήκε μέσα στο σπίτι, πήγε και άφησε κάτι σακούλες στο παιδικό. Το αποτέλεσμα; Καταχείμωνο το παιδικό χαλί με σκ@τουλα πάνω.... Και τι να ελεγα; Με είχε  βοηθήσει κιόλας εκείνη τη μέρα... φέτος το χειμώνα όμως, μπορεί μεν το παιδί να μην μπουσουλάει, αλλά παίζει συνεχώς στο πάτωμα, ευτυχως τους έκανε συζήτηση η κουνιάδα μου κι ενώ κανα δυο φορές στην αρχή κάνανε πως δεν καταλάβαιναν όταν βλέπανε τις παντόφλες δίπλα από την πόρτα, τώρα πλέον τα βγάζουν. Οκ δεν είναι και το κομψότερο πράγμα στον κόσμο, αλλά από το να κουράζομαι συνεχώς και να χάνω στιγμές από το παιδί μου για να σκουπίζω ή να εισπνέει το μικρό τα καθαριστικά τόσο συχνά, το προτιμώ. Αν συνέχιζαν το τροπάρι αυτό, είχα προμηθευτεί από το φαρμακείο και πλαστικά ποδοναρια, ξέρεις αυτές τις σακουλιτσες με λαστιχάκι γύρω γύρω που φοράνε και στα νοσοκομεία για να τους δωσω να βάζουν σαν εσχάτη λύση. Σου εύχομαι να βρεθεί λύση σύντομα!

Άσχετο αλλά σχετικό : εγώ δεν το κάνω μόνο για το παιδί . Το κάνω γενικά για τα μικρόβια και την καθαριότητα του σπιτιού . Δεν μου αρέσει να πατάει ο άλλος με τα παπούτσια στο σπίτι και να φερνει όλη τη βρωμια απέξω . Και ο μικρός τώρα που έχει μεγαλώσει ξέρει ότι μπαίνουμε σπίτι , βγάζουμε παπούτσια :) είναι καθολικός κανόνας , από εμάς και τους φίλους επισκέπτες ακόμα και ιατρούς για επίσκεψη πχ 

Διαφημίσεις

Σίγουρα όταν έχεις μώρο είσαι ένα τσικ παραπάνω στη τσίτα. Όταν αρχίζεις και δεν τα προλαβαίνεις, χαλαρώνεις λίγο.

Αλλά όπως και να το κάνεις, παπούτσια μέσα στο σπίτι, ε φέρνουν το δρόμο μέσα! Στη Σουηδία ειναι αυτονόητο ότι και για ρεβεγιον να πας, να έχεις βάλει την Άρτα και τα Γιάννενα, αν είναι σε σπίτι με το που μπεις θα βγάλεις παπούτσια.

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ αισθάνομαι και πιο οικεία έτσι, πιο άνετα.

Η πεθερά μου (που μένουμε πάνω-κάτω) είναι στα όρια της αρρωστοφοβίας, αν μπορούσε να εξορίσει τα παπούτσια και εκτός πολυκατοικίας θα το έκανε, οπότε ευτυχώς δεν έχω τέτοιο θέμα. Επίσης όταν πάμε σε ξένο σπίτι, πάντα προτείνω από μόνη μου να βγάλω παπούτσια, και επιμένω όταν μου λένε δεν πειράζει ειδικά αν βλέπω ότι και οι οικοδεσπότες είναι με παντόφλες. 

Παντοφλίτσες jumbo όπως αναφέρθηκε πιο πάνω και οποιανού του αρέσει. Σπίτι σου, κανόνες σου.

Κι εγω ειμαι της αποψης οτι οταν μπουσουλανε μωρα και υπαρχουν χαλια να βγαινουν τα παπουτσια στο σπιτι και απο την στιγμη που προσφερω παντοφλες δεν θεωρω οτι υπαρχει λογος να αρνηθει ο αλλος. Βεβαια, αν ειναι κανενας πολυ κοντινος μας μπορει να νιωσει ανετα να μας πει οτι ντρεπεται γιατι πχ μυριζουν τα ποδια του. Κανενα προβλημα! Παρε καθαρες καλτσουλες και παντοφλιτσες και εχουμε ζεστο νερακι να τα πλυνεις :) Αν παλι δεν θελεις τοτε δεν πειραζει, μπες τωρα (για να μην σε αναγκασω να φυγεις κιολας) αλλα δεν θα πατησεις τα χαλια και την επομενη φορα δεν θα μπεις. Στους συγγενεις και στους φιλους (αν και δεν χρειαζεται τα λεω καν στους φιλους) τα λεω ευθεως, στους ξενους θα ειμαι πιο διακριτικη, αλλα ο ξενος δεν θα εχει και το θαρρος να αρνηθει. 

Γενικως, να σημειωσω οτι δεν ειμαι κατα των μικροβιων, αλλα του χτισιματος του ανοσοποιητικου μεσω της "βρωμιας". Εξαλλου, απο την ηλικια που το βρεφος αρχιζει να βαζει τα πραγματα στο στομα του και για μερικους μηνες ανοιγει ενα "παραθυρακι" ανοσιας, για να μπορεσει να χτιστει το ανοσοποιητικο.  Προσωπικα, οταν επεφτε καποιο παιχνιδι κατω και το ξαναβαζε στο στομα το μωρο δεν εκανα κατι, αλλα αναλογως που θα επεφτε. Στο πατωμα του σπιτιου ή στο μπαλκονι, σε σημειο που δεν εχει πολλες τριχες απο τις γατες δεν θεωρω οτι πρεπει να κανω κατι. Εξαλλου, για αρκετους μηνες εβαζε πραγματα στο στομα, δεν γινοταν να τα πλενω καθε λεπτο. Αλλα αν ειμαστε εξω, θα ριξω λιγο νερακι. 

Και επειδη αναφερθηκε το γλυψιμο της πιπιλας, θα μπω στην αντιπερα οχθη λεγοντας οτι εχει αποδειχτει οτι τα μωρα που οι γονεις τους γλειφουν την πιπιλα αντι να την αποστειρωνουν πριν τους τη ξαναδωσουν, αναπτυσσουν χαμηλοτερα επιπεδα ανοσοσφαιρινης Ig(E) τα οποια υποδεικνουν χαμηλοτερο κινδυνο αλλεργιων. Εχει βρεθει επισης οτι τα σπιτια που χρησιμοποιουν πλυντηριο πιατων εχουν περισσοτερα αλλεργικα παιδια απο εκεινα που δεν εχουν πλυντηριο πιατων. Αυτα, ετσι ενημερωτικα για το "αποστειρωμενο" περιβαλλον και την πεποιθηση οτι ειναι το ιδανικοτερο για τα βρεφη και τα παιδια.

Εγω έτσι για ποικιλία θα διαφοροποιηθω :) παπούτσια στο  σπιτι δεν φοράμε, αλλα οχι με θρησκευτική ευλάβεια, δηλαδή μπορεί να ετοιμαζόμαστε κ να κυκλοφορήσουμε λίγο. Εγώ ειδικά, οταν θα βαλω κατι αλλο εκτος απο τα αθλητικά που εχω μονιμα στην πορτα, πιθανότατα θα ντυθω κ θα βαλω κ παπουτςια κ θα κανω κ 2-3 διαδρομές για ετοιμαςια μωρου, χαζοπραγματα της τελευταιας στιγμης κλπ. Ο άντρας μου είναι της  ξυπολησιας κ γενικά τα βάζει ακριβώς πριν βγει και τα βγαζει μολις μπει. Αλλά μένουμε εξοχή, δεν μπαίνουμε σε συγκοινωνίες κλπ. Αν μέναμε σε πόλη θα το έβλεπα διαφορετικα, όπως επίσης αν είχαμε χαλιά, το στρωςιμο των οποιων καθυστερω σκόπιμα με το πρόσχημα μην μπουρδουκλωνεται το παιδι τωρα που μπουσουλαει και ψευτοπερπαταει, κ επειδη στο νησι δεν εχει και καμια βαρυχειμωνιά. Φυσικα οταν φτιάξουμε το παιδικο και μπει μοκέτα, θα ισχύσουν αλλοι κανονες για εκει.

Εμένα με μπλοκάρει το συνεχές μπες βγες κήπο κ μπαλκόνι που δεν θεωρώ πρακτικό το βάλε βγάλε παπούτσια κ μπαινόβγαινω με τις παντόφλες. Οταν ηταν νεογεννητο ειχα πρόχειρες για μπαλκονι και κηπο για λογους αποστείρωσης. Τωρα δεν ασχολουμαι, βαςικα γιατι αρχιςα μα το ξεχναω αφου ειμαι βιαστική παντα....  :oops:ο αντρας μου για να βγει εξω βαζει αθλητικά ή πεδιλα.

Σκουπίζω 2-3 φορές τη μέρα κ προςπαθω να σφουγγαριζω άλλες δυο. Δηλαδη σκουπιζω και σφουγγαρίσω πριν κοιμηθούμε για να ειναι καθαρο που θα παιξει. Οταν κοιμαται το πρωι κ εχω διαφορα μπες βγες μπαλκονι κ κηπο σκουπιζω κ σφουγγαριζω λιγο πριν ξυπνησει. Και αλλο ενα σκουπίσματακι απογευμα μολις ξυπναει, στα σημεια που κυκλοφορει. Ειναι μικρο σπίτι βεβαια, παιδικο δεν εχουμε ακομα, οποτε μιλαμε ουσιαστικα για καθιστικο κ υπνοδωμάτιο δικο μας. 

Προ μπουσουληματος αν επεφτε παιχνιδι κατω το ξεπλενα. Αν επεφτε στο μπαλκονι κανονικο πλυςιμο με σαπούνι. Τωρα που κοντεύουμε χρονο ειμαι ανεκτικη για πραγματα εντος σπιτιου. Αφου μαςουλαει τα παντα και κυκλοφορει ελευθερα, τι να πρωτοξεπλυνω; 

Σε καλεσμένο, ακομα και συγγενή, θα ντρεπομουν να ζητησω μα βγαλει παπουτσια, εκτος αν μιλαμε για παιδικο δωματιο. Οποτε δεν ξερω τι θα κανουμε οταν βαλουμε χαλιά. Αλλα επειδη θα ναι χειμωνας και οι φιλοι μας ειναι ολοι εκπαιδευτικοι, λογω ασθενειών κ μονο δεν θα εχουμε πολλες επισκεψεις κ δεν προβληματιζομαι. Εξαλλου ειναι και καπνιστές οι περισσοτεροι κι επειδη ντρεπομαι επισης να φερω κοσμο σπίτι κ να τον εξοριςω χειμωνιάτικα στο μπαλκονι να καπνισει, οι επισκεψεις γενικα αναβάλλονται για ανοιξη που θα καθόμαστε έξω έτσι κι αλλιώς. 

Οταν μπαίνω σε σπίτια γειτόνων με χαλιά, που δεν είναι κανονική επιςκεψη δηλαδή, βγάζω παπούτσια αμέσως για το χωμα της εξοχης, όχι τοςο τα μικρόβια.

Στο πατρικο μου το σαλονι ειναι τελειως απομονωμένο και ποτε δεν τέθηκε θεμα για τους καλεςμενους γιατι ετςι κι αλλιως δεν παίζαμε εκει. Στης πεθεράς στην Αθήνα μου που παίζει ο ανιψιος στο χαλι, βγαζω παπουτσια για να πατήσω εκει αλλα ετσι κι αλλιως εχω δικες μου παντόφλες συνηθως. Αλλα κι η ιδια, πολύ της καθαριότητας κ σχολαςτικη, ποτέ σε επίσκεψη δεν θα φανταζόταν να μη φοράμε τα καλά μας παπούτσια, γιατι κι εκείνης το σαλονι ηταν απομονωμένο και ποτε δεν ειχε φανταστεί οτι θα έπαιζαν παιδια για μα κανει τετοια μετρα. Εχει ενα χαλακι που στρώνει πανω στο χαλι για να καθεται ο μικρος κ προσπαθει να τον περιορίζει εκει. 

Σε αλλα σπιτια με μωρα δεν πηγαινω συχνα, οι φιλοι μου ή ειναι ελεύθεροι κ ωραίοι, ή εχουν μεγαλυτερα. αν εχει χαλιά θα ρωτησω. Παντως σε σπίτι που δεν εχει μωρο αν δω οτι δυσανασχετούν με τα παπουτσια, θα φροντισω να περιορισω τις επισκεψεις, μου φαινεται περιεργο να το ζητάς απο καλεσμενους, το σέβομαι, αλλα αφου δεν με ενθουσιαζει θα αποφύγω να πηγαινω. 

Συμπληρωνω: σκουπιζω κ σφουγγαριζω τοσες φορες αφενος για το φαι που καμια φορα πεφτει κατω οταν τρωει ο μικρος, αφετερου γιατι οταν μαγειρευω, δεν ξερω γιατι, η κουζινα γινεται πεδίο μάχης, και κυριως, λογω εξοχής και αερα, χώμα μπαινει μεσα ετσι κι αλλιως και με το ανοιγοκλείςιμο της πόρτας κ το καροτσι του μικρου, που το αφηνουμε βεβαια ακριβως οπως μπαινουμε, αλλα το χωμα μπαινει. Αυτα ειναι κι ενας λογος που δεν θελω χαλιά.

Επεξεργάστηκαν by Έσπερος

4 ώρες πρίν, Macgyver είπε:

Άσχετο αλλά σχετικό : εγώ δεν το κάνω μόνο για το παιδί . Το κάνω γενικά για τα μικρόβια και την καθαριότητα του σπιτιού . Δεν μου αρέσει να πατάει ο άλλος με τα παπούτσια στο σπίτι και να φερνει όλη τη βρωμια απέξω . Και ο μικρός τώρα που έχει μεγαλώσει ξέρει ότι μπαίνουμε σπίτι , βγάζουμε παπούτσια :) είναι καθολικός κανόνας , από εμάς και τους φίλους επισκέπτες ακόμα και ιατρούς για επίσκεψη πχ 

Συμφωνώ μαζί σου 100% !!! 

Νομίζω ότι οι μεγαλύτεροι ειδικά προσβάλλονται γιατί τα σπίτια τους (σκεφτείτε τα σπιτια που μεγαλώσαμε) ειχαν συνηθως απομονωμένο σαλονι, που ηταν μονο για επισκεψεις. Ετσι στο υπολοιπο σπίτι φορούσαμε παντόφλες και στο σαλονι οικοδεσπότες και επισκέπτες παπουτσια. Επισης εμεις ως παιδια δεν ειχαμε ποτε παιχνιδια στο σαλονι. Γι αυτο νομιζω φαινεται περιεργο. 

πρίν από 11 λεπτά , Έσπερος είπε:

Νομίζω ότι οι μεγαλύτεροι ειδικά προσβάλλονται γιατί τα σπίτια τους (σκεφτείτε τα σπιτια που μεγαλώσαμε) ειχαν συνηθως απομονωμένο σαλονι, που ηταν μονο για επισκεψεις. Ετσι στο υπολοιπο σπίτι φορούσαμε παντόφλες και στο σαλονι οικοδεσπότες και επισκέπτες παπουτσια. Επισης εμεις ως παιδια δεν ειχαμε ποτε παιχνιδια στο σαλονι. Γι αυτο νομιζω φαινεται περιεργο. 

Οι μεγαλύτεροι δεν προσβάλλονται από αυτό, προσβάλλονται γιατί βλέπουν ότι δικαιούνται και οι νεότεροι να θέτουν κανόνες ;) Δηλαδή δεν δικαιούμαι στο σπίτι μου να εφαρμόζω:

1) Αντικαπνιστικό Νόμο

2) όχι παπούτσια ( παρέχω ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ παντόφλες ) 

3) όχι πρόσβαση σε όλους τους χώρους , παρά μόνο στους χώρους "επισκεπτών" δηλ σαλόνι , κεντρικό μπάνιο κλπ ; 

Απλά ο μεγαλύτερος σε ηλικία ενοχλείται να του λένε οι άλλοι τι να κάνει, γιατί θεωρεί ότι λόγω ηλικίας τα ξέρει όλα. 

πρίν από 49 λεπτά , Έσπερος είπε:

Συμπληρωνω: σκουπιζω κ σφουγγαριζω τοσες φορες αφενος για το φαι που καμια φορα πεφτει κατω οταν τρωει ο μικρος, αφετερου γιατι οταν μαγειρευω, δεν ξερω γιατι, η κουζινα γινεται πεδίο μάχης, και κυριως, λογω εξοχής και αερα, χώμα μπαινει μεσα ετσι κι αλλιως και με το ανοιγοκλείςιμο της πόρτας κ το καροτσι του μικρου, που το αφηνουμε βεβαια ακριβως οπως μπαινουμε, αλλα το χωμα μπαινει. Αυτα ειναι κι ενας λογος που δεν θελω χαλιά.

Το χαλί όμως είναι απαραίτητο τον χειμώνα όταν έχεις ένα παιδάκι μικρό (έως 3 ετών) γιατί την περισσότερη ώρα την περνάει στο πάτωμα για να παίξει. Δεν μπορείς να το περιορίσεις ούτε καν στο σαλόνι γιατί αλωνίζει σ' όλο το σπίτι και δεν ξέρεις που και πότε θα αποφασίσει ν΄αράξει για να παίξει. Να φανταστείς ότι τα πατώματα στο σπίτι μου είναι μαρμάρινα, εγώ και το καλοκαίρι στο σαλόνι χαλί έχω (λεπτό καλοκαιρινό).

Πάντως και ΄μεις στο σπίτι τα παπούτσια τα βγάζουμε, θεωρώ ότι είναι στοιχειώδης κανόνας υγιεινής! Και από τους καλεσμένους το ζητάω, και ναι σε κάποιους δεν αρέσει ιδιαίτερα αυτό αλλά ο καθένας στο σπίτι του ορίζει δικούς του κανόνες. Στην τελική όποιος δεν θέλει ας μην έρχεται αν δυσανασχετεί τόσο με αυτό. Να με καλεί στο δικό του σπίτι να έρχομαι και να αράζω με τις παπουτσάρες μου (οι οποίες μπορεί να έχουν και χώμα και λάσπη ανάλογα τον καιρό) στο σαλόνι του και στο χαλί του.

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

πρίν από 53 λεπτά , elemaxi είπε:

Το χαλί όμως είναι απαραίτητο τον χειμώνα όταν έχεις ένα παιδάκι μικρό (έως 3 ετών) γιατί την περισσότερη ώρα την περνάει στο πάτωμα για να παίξει. Δεν μπορείς να το περιορίσεις ούτε καν στο σαλόνι γιατί αλωνίζει σ' όλο το σπίτι και δεν ξέρεις που και πότε θα αποφασίσει ν΄αράξει για να παίξει. Να φανταστείς ότι τα πατώματα στο σπίτι μου είναι μαρμάρινα, εγώ και το καλοκαίρι στο σαλόνι χαλί έχω (λεπτό καλοκαιρινό).

Πάντως και ΄μεις στο σπίτι τα παπούτσια τα βγάζουμε, θεωρώ ότι είναι στοιχειώδης κανόνας υγιεινής! Και από τους καλεσμένους το ζητάω, και ναι σε κάποιους δεν αρέσει ιδιαίτερα αυτό αλλά ο καθένας στο σπίτι του ορίζει δικούς του κανόνες. Στην τελική όποιος δεν θέλει ας μην έρχεται αν δυσανασχετεί τόσο με αυτό. Να με καλεί στο δικό του σπίτι να έρχομαι και να αράζω με τις παπουτσάρες μου (οι οποίες μπορεί να έχουν και χώμα και λάσπη ανάλογα τον καιρό) στο σαλόνι του και στο χαλί του.

Το ξέρω ότι χρειάζεται... Κάθε μέρα ο άντρας μου λέει όταν πάμε στην Αθήνα να δούμε για χάλια κι εγώ σκέφτομαι ωχ.... Δεν ξέρω εσείς αν μένετε σε διαμερίσματα κι έχετε τόσο απόλυτο τον διαχωρισμό του μέσα και του έξω, εμείς είμαστε σε γειτονιά ημιαστικής με χώμα και πλακόστρωτα γυρω γυρω, ισόγεια σπιτια και ισόγειες βεραντες, πανω στη θαλασσα, δηλαδη και χωρις παπουτσια το χωμα και η αμμος ειναι δεδομενα. Οι γείτονες δεν στρώνουν κανονικά χάλια αλλά πιο απλά και ελαφριά στρωσίδια που πλένουν σίγουρα δυο τρεις φορές μέσα στο χειμώνα. Μοκέτες μόνο στα υπνοδωματια που είναι πιο προστατευμένα. Για αυτό το θέμα των χαλιών μου φαίνεται περίπλοκο. 

Και τα καρότσια των μωρών που μπαίνουν σπίτι τι τα κάνετε; 

Στις βεράντες πώς μπαινοβγαίνετε; Βάζετε παπούτσια έξω; 

Παντως τη συνήθεια του να βγάζεις παπούτσια στην Ελλάδα μόνο σε φόρουμ την έχω διαβάσει και το έχω δει μόνο στο σπίτι μιας φίλης, όπου αποφεύγω να πηγαίνω γιατί αυτό με κάνει να νιώθω ενοχλητικη. Πολύ συχνά έχω δει το πολύ λογικό να βγάζεις παπούτσια αν για κάποιο λόγο φύγεις από το σαλόνι και πας σε υπνοδωμάτιο (αν πχ σου δείχνουν το σπίτι ή βλέπεις τα παιδιά που παίζουν). 

1 hour ago, Macgyver είπε:

Οι μεγαλύτεροι δεν προσβάλλονται από αυτό, προσβάλλονται γιατί βλέπουν ότι δικαιούνται και οι νεότεροι να θέτουν κανόνες ;) Δηλαδή δεν δικαιούμαι στο σπίτι μου να εφαρμόζω:

1) Αντικαπνιστικό Νόμο

2) όχι παπούτσια ( παρέχω ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ παντόφλες ) 

3) όχι πρόσβαση σε όλους τους χώρους , παρά μόνο στους χώρους "επισκεπτών" δηλ σαλόνι , κεντρικό μπάνιο κλπ ; 

Απλά ο μεγαλύτερος σε ηλικία ενοχλείται να του λένε οι άλλοι τι να κάνει, γιατί θεωρεί ότι λόγω ηλικίας τα ξέρει όλα. 

Εντάξει αυτό ισχύει γενικά για τους μεγάλους. Όχι μόνο σ΄ αυτό το θέμα. :D Απλώς θέλω να πω ότι νομίζω πως ο λόγος που αυτή η συνήθεια δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ή ίσως δεν υπήρχε παλιότερα, ήταν η διαρρύθμιση των σπιτιών και οι κοινωνικές συνήθειες.  Γιατί γενικά οι Έλληνες είμαστε αρκετά σχολαστικοί με την καθαριότητα και την περιποόιηση του εσωτερικού χώρου σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους, δεν είναι ότι είμαστε χαλαροί και με μικρόβια και με βρωμιά για να μη μας νοιάζει. 

Κι εμείς τα βγάζουνε τα παπούτσια στο σπίτι, αλλά η αλήθεια είναι όταν ετοιμάζομαι όλο και κάτι θα ξεχάσω να πάρω μαζί μου και θα μπω με τα παπούτσια. Για τους επισκέπτες έχω παντόφλες επισκεπτών κι έτσι όταν θα έρθει κάποιος θα ρωτήσω ευγενικά αν  θα θέλει να του δώσω για να αισθάνεται πιο ανετα ώστε να πιάσει το υπονοούμενο. Βέβαια αν μου πει όχι δεν επιμένω, καθώς δε θέλω να τους φέρω σε δύσκολη θέση.  Γενικά στην αρχή ήμουν πιο προσεχτική όσο το μωρό ήταν πιο μικρό αλλά από τότε που άρχισε να μπουσουλάει, χαλάρωσα. Ας πάρει μερικά αντισώματα!  Στο θέμα βέβαια του καπνίσματος που αναφέρθηκε μια άλλη κοπέλα είμαστε απόλυτοι. Όποιος θέλει να καπνίσει βγαίνει στο μπαλκόνι. Προσφέρεται και ζεστό μπουφανακι τις κρύες μέρες του χειμώνα! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...