Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρούχα για το σπίτι

Recommended Posts

πρίν από 50 λεπτά , Έσπερος είπε:

για ψωνια με το παιδι να τα δοκιμαζει ποτε αρχισατε να πηγαινετε;

εκτος απο παπουτσια δ τους δοκιμαζω τπτ ιδιαιτερα,αντε να το κρατησω λιγο μπροστα τους να το δω λιγο

αλλα παντα ειναι μαζι μου στα ψωνια απο την αρχη,εκτος ελαχιστων περιπτωσεων,πχ να πεταχτω να αλλαξω κτ

μαλλον η φορμα του συγκεκριμενου παντελονιου ειναι λιγο μικρη,για να σας ειναι καλο απο τωρα

επισης βολευουν φορμες που εχουν λαστιχο στον αστραγαλο,ακομη κ λιγο μακριες δ τις πατανε,κ στο σπιτι μπορεις να το γυρισεις κιολας

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ναι αυτά με το λάστιχο φαίνονται βολικά. Δεν με νοιάζει και πιο μεγαλα να ειναι αρκει να μην τα παταει και πεσει! Και για εξω δεν τα διαφοροποιώ, πού πηγαινουμε ετσι κι αλλιως; Γυρω γυρω στη γειτονια, που φυσαει κ ηδη σκεπάζεται με τον ποδοσακο, στο σουπερμαρκετ, σε καμια τετοια δουλιτσα. Φορμα δηλαδη φοραει και μεσα και εξω στο σπίτι. 

3 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Λοιπον προβληματιστηκα με τη συζήτησα κ του δοκιμασα σημερα ενα παντελονι φόρμας που μας φέρανε που ελεγε μεχρι 15 μηνων 80 εκ. τσιτα δεν ηταν αλλα δεν θα το ελεγα κ μεγαλο. αναρωτιεμαι αν θα επρεπε να το ειχα αλλαξει. δεν ξερω ομως γιατι ο μικρος εκανε το προηγουμενο διμηνο μια απότομη αύξηση ύψους, ανεβηκε μια καμπύλη κιολας, δεν νομιζω οτι θα το ξανακανει.  τι να πω, μπερδεμα...

καλτσες θα δω τι γράφουνε καποιες που εχω ηδη. νομιζω ομως οτι ειχα δει 19-21 γι αυτο κ μπερδεύτηκα με τις αντιολισθητικές που βρηκα που  το μεγαλυτερο ηταν 17-19. 

Το παντελόνι φορμας υποθέτω πως το θέλεις για να βγάλεις κάποιους μήνες του χειμώνα οπότε κοιτάς να έχει ένα περιθώριο για σε βγάλει. Δεν εννοώ να πλέει μέσα το παιδί,αλλά να έχει το ρούχο μια άνεση. Παίζει ρόλο η ποιότητα (μπαζουν) και η φόρμα του ρούχου. Αν του είναι καλό τώρα , το Φλεβάρη ίσως του είναι μικρό. 

Με την ανάπτυξη είναι ρευστά σε κάθε παιδί διαφέρει. Αν τώρα έχει ξανά απότομη ανάπτυξη ξαφνικά ,οκ εκεί το αλλαζεις. Η δική μου πχ είναι 14 μηνών ,είναι αρκετά αδύνατη και σε πολλά ρούχα μπαίνει και στο 12 μηνών (αυτά που έχουν μεγάλη  φόρμα).Επιλέγω όμως 18 μηνών για να είναι άνετη (κοιτάζω να εφαρμόζουν καλά στην μέση ). Όταν ήταν μικρότερη τα έπαιρνα ακριβώς στον μήνα της και είχα βαρεθεί να ψωνίζω συνεχώς ρούχα που τα φορούσε ελάχιστα. 

Μαλλον πρεπει να το παρω αποφαση οτι μπορει κ καποιες αγορές ή καποια δωρα δεν υα αξιοποιηθούν οσο αλλα. Εχω θεμα. Δεν το κανω απο τσιγκουνιά, απλως μ αρεσουν τα ρουχα γενικα και λυπαμαι αν δεν αξιοποιούνται ή χαλάνε. 

16 hours ago, Έσπερος said:

Για πείτε για το ύψος γιατί εμενα με μπερδεύει πολυ! Ο δικος μου πριν απο 15 μερες (9 μηνων ακριβως) ηταν 75 εκ. Ας υποθέσουμε οτι παιρνω κατι να βαλει μεχρι να ερθει εποχη καλοκαιρινων. Τι παιρνω; 80 ή 86; 

Eγώ θα του έπαιρνα 86 πόντους έτσι ώστε να είμαι σίγουρη πως θα βγάλει κάποιους μήνες.

Μην σε μπερδεύουν οι μήνες, να ψωνίζεις μόνο με τα εκατοστά γιατί η κάθε εταιρεία έχει άλλη φόρμα και διαφορετικά νούμερα.

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εχμ δεν θα ήταν πολύ λειτουργικό αυτό που λες, μπορείς να φανταστείς κάποιο μωρό/νήπιο να κάθεται να δοκιμάζει? :lol:

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Μαλλον πρεπει να το παρω αποφαση οτι μπορει κ καποιες αγορές ή καποια δωρα δεν υα αξιοποιηθούν οσο αλλα. Εχω θεμα. Δεν το κανω απο τσιγκουνιά, απλως μ αρεσουν τα ρουχα γενικα και λυπαμαι αν δεν αξιοποιούνται ή χαλάνε. 

Σε καταλαβαίνω, το έχω κι εγώ αυτό. Γι αυτό το λόγο αρκετά από τα ρούχα που μας έκαναν δώρο στη βάφτιση πήγα και τα άλλαξα σε μεγαλύτερο νούμερο. Υπάρχει τέτοια επιλογή?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 52 λεπτά , marakiz είπε:

Εχμ δεν θα ήταν πολύ λειτουργικό αυτό που λες, μπορείς να φανταστείς κάποιο μωρό/νήπιο να κάθεται να δοκιμάζει? :lol:

Σε καταλαβαίνω, το έχω κι εγώ αυτό. Γι αυτό το λόγο αρκετά από τα ρούχα που μας έκαναν δώρο στη βάφτιση πήγα και τα άλλαξα σε μεγαλύτερο νούμερο. Υπάρχει τέτοια επιλογή?

Αυτή τη στιγμή μου φαινεται μη λειτουργικό ακομα κ το αλλαγμα απο πιτζάμα σε ρούχο, δεν συζηταω για δοκιμη. Απλως αναρωτηθηκα! 

Επειδη δεν εθχαμε κισμο στη βαφτιση δεν μαζέψαμε τοσα δωρα που να θελουν αλλαγη σε μεγαλυτερο. Γιατι τα χρειαζόμασταν αμεσα! Βεβαια παρασυρθηκα και οπου εβλεπα να λεει μεχρι 15 μηνων ελεγα οτι θα ειναι οκ. εκοψα ταμπελάκια, τα επλυνα, δεν σκέφτηκαν καν την αλλαγη. Τωρα αναρωτιεμαι αν θα μπορουσα καποια να τα ειχα αλλαξει, τουλαχιστον οσα μας φεραν απο εδω. Γιατι να έστελνα τις γιαγιαδες να αλλαζουν ρουχα στην αθηνα κ να μας τα ταχυδρομουν, θα ηταν πιο δυσκολο. 

Τότε δεν πειράζει, θα είναι μούρη και θα φοράει διαφορετικό νούμερο κάθε μέρα χεχε!!

Και το δεύτερο παιδάκι αν και όταν θέλετε, θα έχει ρούχα σαν καινούρια.

Άλλαξα και εγώ μπόλικα δώρα από την βάπτιση. Πολλά από αυτά τα διάλεξα μέχρι και για 3 ετών (κάποια καλά κομμάτια,φορέματα πχ η μαγιό). Αυτό που παρατηρώ τώρα στην ηλικία που είμαστε είναι ότι καταναλώνω πάρα πολλά πρόχειρα ρούχα ,κολάν , μπλουζάκια και πυτζαμακια. Φορέματα , καλά μπλουζάκια , παντελονάκια κτλ ενώ είναι φοβερα στο μάτι ,τα φοράμε σε περιορισμένες περιστάσεις. Επίσης, τρομερή κατανάλωση κάνουμε σε κάλτσες...αλλάζουμε 2-3 φορές την μέρα γιατί δεν βολεύεται με τις παντόφλες, τις βγάζει. 

Για να είμαι και ειλικρινής, και εγώ δεν τολμώ να βγω για ψώνια με την μικρή,δεν κάθεται με τίποτα . Στο μόνο που είναι παρούσα για δοκιμή είναι τα παπούτσια ,για να δούμε μέγεθος και φόρμα στο πόδι της .

1 hour ago, Dust pink είπε:

δεν βολεύεται με τις παντόφλες, τις βγάζει

Με αφορμή την φράση της dust pink μου γεννήθηκε ή απορία. Τι φορατε μέσα στο σπίτι, παντοφλακι κανονικό ή μποτάκι? Ο δικός μου δεν ανέχεται τίποτα κ τριγυρνά με τις κάλτσες.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Με αφορμή την φράση της dust pink μου γεννήθηκε ή απορία. Τι φορατε μέσα στο σπίτι, παντοφλακι κανονικό ή μποτάκι? Ο δικός μου δεν ανέχεται τίποτα κ τριγυρνά με τις κάλτσες.

απο 2χρ εχουμε κ παντοφλακια σαν μποτακια με φερμουαρ,κ καλτσοπαντοφλακια,τα οποια φορουσαμε αποκλειστικα μεχρι τα 2.

η μεγαλη εχει κ αυτες που ειναι σαν λουτρινα

@Dust pink κι εγώ αναρωτιέμαι πόσες μπορεί να είναι οι περιστάσεις για να ντυθεί καλά ένα μωρο. ή ακομα και με τζιν. αλλα ευτυχως τετοια ρουχα δεν εχουμε πολλα. φορμιτσες κυριως. 

4 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Με αφορμή την φράση της dust pink μου γεννήθηκε ή απορία. Τι φορατε μέσα στο σπίτι, παντοφλακι κανονικό ή μποτάκι? Ο δικός μου δεν ανέχεται τίποτα κ τριγυρνά με τις κάλτσες. Κι

Λοιπόν κορίτσια εγώ της πήρα παντοφλακια με φερμουάρ σαν μποτάκι για μέσα στο σπίτι και στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Πολλές φορές της βγαίνουν και έτσι καταλήγει με τις κάλτσες αντιολισθητικες ,οι οποίες και θέλουν αλλαγμα συνέχεια...  (Βρέχεται με νερό, πατάει κάποιο φρουτάκια που μπορεί να μασουλαει κτλ). Έχω βαρεθεί να πλένω κάλτσες... 

Στην αρχή πήρα παντόφλες τύπου μποτάκι με χριτσ χρατσ ,δεν της έκατσε καλά γιατί της έβγαιναν η τις έβγαζε. Με φερμουάρ μπορώ να πω ότι είναι πιο σταθερό στο πόδι της. 

Προτεινω παντως παντοφλακια μποτάκι για μωρό που περπατάει (12+ δηλαδή) . Για πιο μικρό αρκούν τα καλτσακια. 

Έσπερος, είναι λίγες οι περιστάσεις... Ακόμη και στην παιδική χαρά χρειάζεται άνετα ρούχα. Πριν περπατήσει, σε κάποια επίσκεψη σε φίλους , συγγενείς, κουμπάρους της φορούσα καλσόν, φόρεμα, παλτό (έτσι για το χαριτωμένο της ιστορίας) αλλά τότε ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση.. Τώρα , δεν το επιλεγω! Προτιμώ ένα "ιδιαίτερο " κολάν και μια καλή μπλούζα .

1 hour ago, Έσπερος είπε:

@Dust pink κι εγώ αναρωτιέμαι πόσες μπορεί να είναι οι περιστάσεις για να ντυθεί καλά ένα μωρο. ή ακομα και με τζιν. αλλα ευτυχως τετοια ρουχα δεν εχουμε πολλα. φορμιτσες κυριως. 

Εμένα μου είχαν φέρει δύο παντελονάκια με λάστιχο στην μέση πολύ μαλακό ύφασμα τύπου μακο που εξωτερικά έμοιαζε με τζιν και τα φορουσαμε στην εκκλησία ή σε κάποια πιο επίσημη εξοδο. Κανονικό τζιν έβαλε όταν περπατησε. Μάλιστα έγραφε πως ήταν για δύο ετών και δεν του το φορουσα. Όταν το δοκίμασα είδα πως ίσα ίσα του έκανε! Ζήτημα είναι αν το φορεσε τεσσερεις πέντε φορές! Κρίμα! 

πρίν από 21 λεπτά , Dust pink είπε:

Λοιπόν κορίτσια εγώ της πήρα παντοφλακια με φερμουάρ σαν μποτάκι για μέσα στο σπίτι και στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. Πολλές φορές της βγαίνουν και έτσι καταλήγει με τις κάλτσες αντιολισθητικες ,οι οποίες και θέλουν αλλαγμα συνέχεια...  (Βρέχεται με νερό, πατάει κάποιο φρουτάκια που μπορεί να μασουλαει κτλ). Έχω βαρεθεί να πλένω κάλτσες... 

Στην αρχή πήρα παντόφλες τύπου μποτάκι με χριτσ χρατσ ,δεν της έκατσε καλά γιατί της έβγαιναν η τις έβγαζε. Με φερμουάρ μπορώ να πω ότι είναι πιο σταθερό στο πόδι της. 

Προτεινω παντως παντοφλακια μποτάκι για μωρό που περπατάει (12+ δηλαδή) . Για πιο μικρό αρκούν τα καλτσακια. 

Έσπερος, είναι λίγες οι περιστάσεις... Ακόμη και στην παιδική χαρά χρειάζεται άνετα ρούχα. Πριν περπατήσει, σε κάποια επίσκεψη σε φίλους , συγγενείς, κουμπάρους της φορούσα καλσόν, φόρεμα, παλτό (έτσι για το χαριτωμένο της ιστορίας) αλλά τότε ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση.. Τώρα , δεν το επιλεγω! Προτιμώ ένα "ιδιαίτερο " κολάν και μια καλή μπλούζα .

Κι εγώ πλένω συνέχεια καλτσακια! Αν σφουγγαρισω και πατήσει βρέχεται, αν μπει στο μπάνιο ενω το έχω καθαρισει, αν βγει λίγο στο μπαλκονι, αλλάζουμε πάλι. Απλά σκέφτομαι να πάρω κάτι πιο ζεστό για το χειμώνα. Τώρα ο καιρός επιτρέπει το σκέτο καλτσακι αλλα αργότερα θα κρυώνει. 

Καλά ρούχα τα φοράς σε γενέθλια,  γιορτές, βαφτίσεις, γάμους ακόμα και σε απλές επισκέψεις αν τα έχεις μπόλικα. 

Παντοφλάκια παίρνω εξαρχής mini max είναι τα μόνα ανατομικά. 

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ προς το παρόν ακόμα τις φοράω καλτσακια, αλλά επειδή τα βγάζει κ δεν θέλω να κρυώνει τις βάζω χοντρό καλσόν από μέσα!

Διαβάζω τα μηνύματά σας κ θέλω να σας πω, όσες έχετε 2χρονα κ 3χρονα,  να τους μάθετε από τώρα τις παντόφλες - αν γίνεται. Εγώ δεν τους τις είχα μάθει κ τώρα το πληρώνω ακριβά (6 + 7 χρονών),  είναι συνεχώς ή ξυπόλητα το καλοκαίρι ή με κάλτσες το χειμώνα, μπροστά τους τους έχω τα παντοφλάκια τους, δυστυχώς είναι αόρατα - δεν τα βάζουν με τίποτα. 

Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει γενικώς βέβαια. 

2 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Διαβάζω τα μηνύματά σας κ θέλω να σας πω, όσες έχετε 2χρονα κ 3χρονα,  να τους μάθετε από τώρα τις παντόφλες - αν γίνεται. Εγώ δεν τους τις είχα μάθει κ τώρα το πληρώνω ακριβά (6 + 7 χρονών),  είναι συνεχώς ή ξυπόλητα το καλοκαίρι ή με κάλτσες το χειμώνα, μπροστά τους τους έχω τα παντοφλάκια τους, δυστυχώς είναι αόρατα - δεν τα βάζουν με τίποτα. 

Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει γενικώς βέβαια. 

Και γιατί είναι κακό να είναι με κάλτσες το χειμώνα και ξυπόλητα το καλοκαίρι; (με περιγράφεις ως παιδί και ενήλικα :-D )

Η δικιά μου πάντως (που τα πόδια της καίνε μονίμως), σπανίως φοράει παντόφλες. Τις βάζουμε και μετά από μια ώρα τις πετάει (έσκασαν τα πόδια μου μαμάαααα). Στα πολλά κρύα, φοράει χοντρές κάλτσες με αντιολισθητικά "μπιλάκια", τις οποίες έχουμε άπειρες να άλλαζει. Το καλοκαίρι μονίμως ξεπαπούτσωτη, συμβιβάζονταν με αντιολισθητικά παντοφλάκια μόνο όταν ήθελε να παίξει με νερά (που ήξερε ότι αν δεν βάλει, θα φάει το κεφάλι της). Ακόμα και στο camping, εκεί που πέρυσι δεν πάταγε κάτω με τίποτα, φέτος γύρναγε ξυπόλητη.

Στο θέμα των ρούχων, από τη στιγμή που περπάτησε (1 έτους) δεν ξαναέβαλε φορμάκι ολόσωμο. Μόνο τα εσώρουζα έκλειναν από κάτω και από τότε που έκοψε και πάνα (1,5 έτους) φοράει ρούχα όπως εμείς (Φανελάκι αμάνικο ή κοντομάνικο, βρακάκι,μπλούζα/μπλουζοφόρεμα και κολάν) γιατί δε βόλευαν στο γιογιό.  Τις φόρμες μόνο απεχθάνεται και τα σκληρά υφάσματα (πχ τζην κλασικα). Από τη στιγμή που έδειχνε και επικοινωνούσαμε, όταν τύχαινε να είμαστε μαζί έξω και ήθελα να της αγοράσω κάτι, την έβαζα να διαλέξει (με 2-3 επιλογές περιορισμένα). Να δοκιμάσει έξω με τίποτα, άντε κανένα μπουφανάκι ίσως. Α και εννοείται παπούτσια. Τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να μην διαλέξει μόνη της. Αν κάτι δεν μπορούμε να το πάρουμε της λέμε ότι δεν έχουμε τόσα λεφτά ή ότι θα πρέπει να αφήσει κάτι άλλο. Μέχρι στιγμής πιάνει (και με παιχνίδια το ίδιο).

Γεια σας κορίτσια! Για πείτε εσείς που τα έχετε πιο πρόσφατα γιατί εγώ τα έχω ξεχάσει...για μωρό 9 μηνών που μπουσουλάει και περπατάει μόνο αν του κρατάς τα χεράκια τι παπούτσια φοράμε; Πχ στην παιδική χαρά τι να βάλει το παιδί που δεν περπατάει αλλά και που δεν θέλουμε να λερώσουμε τις κάλτσες.

Σκέφτηκα τα παπουτσια-παντόφλες τύπου bobux, εγώ τέτοια είχα στην κόρη μου για το σπίτι όταν περπάταγε καλά, αλλά δε τα φοράγαμε έξω γιατί τότε είχε κανονικά παπούτσια.

Για ένα μωρό όμως που δε περπατάει μόνο του τι είναι καλύτερο; Δεδομένου ότι ξέρω ότι δε κάνει να φοράει παπούτσια ακόμα, θα ήταν μια λύση αυτά τα παπουτσοπαντοφλάκια;

πρίν από 12 λεπτά , connie08 είπε:

Γεια σας κορίτσια! Για πείτε εσείς που τα έχετε πιο πρόσφατα γιατί εγώ τα έχω ξεχάσει...για μωρό 9 μηνών που μπουσουλάει και περπατάει μόνο αν του κρατάς τα χεράκια τι παπούτσια φοράμε; Πχ στην παιδική χαρά τι να βάλει το παιδί που δεν περπατάει αλλά και που δεν θέλουμε να λερώσουμε τις κάλτσες.

Σκέφτηκα τα παπουτσια-παντόφλες τύπου bobux, εγώ τέτοια είχα στην κόρη μου για το σπίτι όταν περπάταγε καλά, αλλά δε τα φοράγαμε έξω γιατί τότε είχε κανονικά παπούτσια.

Για ένα μωρό όμως που δε περπατάει μόνο του τι είναι καλύτερο; Δεδομένου ότι ξέρω ότι δε κάνει να φοράει παπούτσια ακόμα, θα ήταν μια λύση αυτά τα παπουτσοπαντοφλάκια;

αν μιλαμε πχ για παιδικη ουτε θα μπουσουλησει εκει(που δ παιζει ρολο το παπουτσι),ουτε θα το κρατουσα να κανει βηματακια οποτε κ παπουτσια αγκαλιας μια χαρα κανουν

νομιζω θα εβαζα κ αυτα που λες εξω

επισης εχει παπουτσια κανονικα απο 17νουμερο νομιζω

εμείς μόνο αυτά φοράγαμε - είχα πάρει κάτι δερμάτινα καλτσοπαπουτσα της sterntaler που έφταναν ως το γονατάκι της σχεδόν - οπότε κάλυπταν το μπροστινό της γάμπας.  πολύ ανθεκτικά. με αυτά πρεπει να σου πω πηγαιναμε μεχρι και στην παιδική χαρά (πόσο θα περπατήσει/μπουσουλήσει???) 

είναι με δέρμα - γιατί τα άλλα τα κινέζικα του .τζάμπο  είναι με δερματίνη κ χαλάνε πολύ εύκολα σχετικά. 

πρίν από 20 λεπτά , vicky86 είπε:

αν μιλαμε πχ για παιδικη ουτε θα μπουσουλησει εκει(που δ παιζει ρολο το παπουτσι),ουτε θα το κρατουσα να κανει βηματακια οποτε κ παπουτσια αγκαλιας μια χαρα κανουν

νομιζω θα εβαζα κ αυτα που λες εξω

επισης εχει παπουτσια κανονικα απο 17νουμερο νομιζω

Δεν λέω για να μπουσουλήσει στη παιδική χαρά αλλά θέλει ας πούμε να ανεβαίνει την τσουλήθρα γιατί να είναι με τις κάτσες; Ή και στην αυλή ακόμα που έχουν γιατί να είναι με κάλτσες; Δεν είναι όμως και για παπούτσι, αφού ακόμα δεν περπατάει

1 ώρα πρίν, connie08 είπε:

Εγώ φορούσα κανονικό παπούτσι έξω και σε μην περπατούσε. Στην παιδική χαρά υπήρχαν φορές που ήθελε να πατήσει στο έδαφος και δεν ήθελα να είναι με κάλτσες. Αυτή ήταν η χρησιμότητα τους τότε.

18 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εμένα μου είχαν φέρει δύο παντελονάκια με λάστιχο στην μέση πολύ μαλακό ύφασμα τύπου μακο που εξωτερικά έμοιαζε με τζιν και τα φορουσαμε στην εκκλησία ή σε κάποια πιο επίσημη εξοδο. Κανονικό τζιν έβαλε όταν περπατησε. Μάλιστα έγραφε πως ήταν για δύο ετών και δεν του το φορουσα. Όταν το δοκίμασα είδα πως ίσα ίσα του έκανε! Ζήτημα είναι αν το φορεσε τεσσερεις πέντε φορές! Κρίμα! 

Κι εγώ πλένω συνέχεια καλτσακια! Αν σφουγγαρισω και πατήσει βρέχεται, αν μπει στο μπάνιο ενω το έχω καθαρισει, αν βγει λίγο στο μπαλκονι, αλλάζουμε πάλι. Απλά σκέφτομαι να πάρω κάτι πιο ζεστό για το χειμώνα. Τώρα ο καιρός επιτρέπει το σκέτο καλτσακι αλλα αργότερα θα κρυώνει. 

Αν φοράει παντοφλακια με κάλτσες δεν θα έχει πρόβλημα για τον χειμώνα. Σε κάλτσα υπάρχουν και οι πιο χοντρές , τις πιάνεις με το χέρι και καταλαβαίνεις την ποιότητα. Θα διαλέξεις πιο χοντρές. Οι αντιολισθητικες (που τις προτιμώ πχ αν έχω σφουγγαρισει γιατί γλιστράει) είναι έτσι καί αλλιώς πιο χοντρά.

Λίγο άσχετο αλλά σήμερα αγχώθηκα με κάτι που μου είπε ενας φίλος του άντρα μου, το βράδυ φοράω κάλτσες στο μωρό για να μην κρυώνει (καθαρές εννοείται,τις βάζουμε πριν τον ύπνο). Μου είπε να το αποφεύγω για να αναπνέει το πόδι...  Μα μέσα στο χειμώνα να κοιμάται ξυπόλητη; Εσείς τους φοράτε κάλτσες στον ύπνο; Το συζήτησα με τον άντρα μου μετά και μου είπε πως έχει βάση αυτό που μου είπε λόγω μύκητιασεων από τα νύχια σε περίπτωση που ιδρώσει. Τι να πω...

Έχω βάλει ένα σύνδεσμο με δερμάτινα παντοφλάκια που είναι μαλακά σα κάλτσα και μπορούν να φορεθούν εκτός σπιτιού (περιμένει έγκριση) αντί για παπουτσάκια στην ηλικία που δεν περπατάνε. Στη δική μας παιδική πάντως πολλές μαμάδες τα αφήνουν να μπουσουλήσουν (το αισθάνονται ασφαλές λόγω χλοοτάπητα - από βρώμα είναι φουλ ωστόσο). 

Στο μαιευτήριο μας είχαν πει κεφάλι, παλάμες και πατούσες να τα αφήνουμε ακάλυπτα. Για τα βρεφάκια αυτά, που δεν μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία ακόμα και μπορεί να παραζεσταθούν. Από τη στιγμή που της έβγαλα τα ολόσωμα φορμάκια το χειμώνα, δεν της ξαναέβαλα κάλτσες στον ύπνο και από κάποια φάση και μετά τις έβγαζε μόνη της (είπαμε είναι θερμόαιμο το δικό μου). Ακόμα και εγώ που είμαι κρυουλιάρα τρελά, κάλτσες στο κρεβάτι δεν μπορώ να αντέξω, νομίζω θα παραζεσταθώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...