Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλασμός και αναπτυξη βρέφου μετα απο επέμβαση


Recommended Posts

Καλη σας ημέρα 
γραφω εκ μέρους μιας μανούλας που βρίσκεται σε διλλήματα και στενοχώριες.

Ο Μικρός μας φίλος γεννήθηκα με ΦΤ 

1/8/2017 4,150 κιλα 

6/8/2017 4,030 κιλα (εξοδος απο μαιευτήριαο)

29/8/2017 4,270 κιλα

5/9/2017 3,850 κιλά (επέμβαση στενωσης πυλωρού)

22/9/2017 4,050 κιλά

26/09/2017 4,380 κιλά

16/10/2017 4,415 κιλά

27/10/2017 4,560 κιλά

 

όλο αυτο το δια΄στημα εχει παρει 4 πόντους ύψος. Σημερα γίνεται 3 μηνών!!

 

απο την αρχη της γένας οι μαιες, γιατροί κ δε συμαζευετε επιμένουν στη φόρμουλα με αποτέλεσμα η κοπέλα να τασκώνετε με ανδρα κ συγκενείς γιατρι προσπαθεί να ΜΗ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ  ξενο παρα μόνο δικό της

μεσα στον οκτώρβη αγόρασε θήλαστρ αλλα βγα΄ζει μόνο 30 γρ τη φορα (το βρισκω λογικό) .. θηλαζει συνέχεια νον-στοπ και ενω η εντολή των γιατρών ειναι να δίνει ξενο 60 γρ καθε 3 ώρες εκείνη δίνει 3 φορές τη μερα 60 γρ μετά το θηλασμό μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα. 

Την έχουν φοβισει οτι το παιδί δεν παίρνει βάρος ( 16/10 εως 27/10 δεν πηρε καθλου ξένο γάλα ενω απο την εγχείρηση κ μετα η μητερα του, του εδινε γαλα 1 φορα τη εβδομαδα για να μη τσακωνεται με τον ανδρα της) οτι το γαλα της ειναι αδύναμο, οτι δεν εχει γάλα και αλλα κουλά.. δε μπορω να παώ κοντα΄της να την βοθησω γιατι εχω ενα μωρο συναχωμένο κ δε θέλω να κολλήσει το βραφάκι τίποτα κ τρεχουνε μετά.  Είμαστε στο εξωτερικό και προσπαθώ να τη βοηθήσω όσο μπορώ..Την ανάπτυξη τη βλέπω φυσιλογική .. εσεις ? πως να το χειρηστεί? της εστειλα και το προτόκολο επαναθηλασμού, τησ ειπανα μη το αφηνει απο τα χαρια της, να κανειυπομονη 40 μερες ακομα..οτι το στομαχακι του ειναι σε δυσκολη φαση.. Το παιδι κάνει αναγωγες..βγαζει γουλιες σε κάθε γεύμα λόγο παλινδρομισης.. αλλα βρεχει 6 πανες τη μέρα.. κ δεν ειναι νοθρό.. ίσα ίσα ζωηρό και απαιτητικό.

Αυτο που ζητάω σαν μεσάζον δεν ειναι υποστήριξη αλλα γεγονότα να μπορέσει κ αυτη και εγω να τα δείξουμε στην οικογένεια  της να μη την τρομάζουν. Υπάρχουν συμβουλοι θηλασμού που όμως κανεις δεν την επισκέπτεται λόγο απόστασης (μενει λίγο εξωχικα) και απο το τηλέφωνο με όσες εχει μιλήσει οι μισες της λενε αν συνεχίσε.. οι αλλες μισες να κανει ορμονολογικες εξετασεις (?) και μια 3η της ειπε οτι καμια φορα η φόρμουλα ιεναι μονόδρομος..( ?!)... 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Από την μια το μωρό έχει πάρει μισό κιλό τον τελευταίο μήνα, οριακή πρόσληψη βάρους, αλλά σχετικά ικανοποιητική, το μωρό φαίνεται να πήρε τα πάνω του μετά την επέμβαση, από την άλλη όμως πρόκειται για μωρό 3 μηνών που αυτό το μισό κιλό είναι και το μοναδικό που έχει βάλει από την γέννησή του.

 

Δεν ξέρω, δύσκολη κατάσταση, στην θέση της δεν θα διανοούμουν να μη δώσω φόρμουλα. Σίγουρα πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, από αυτές που κανονικά ακολουθείς κατά γράμμα τις οδηγίες του παιδιάτρου και δεν πειραματίζεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Oσο και αν είμαι υπέρμαχος του θηλασμού, στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα αυτοσχεδίαζα χωρίς ιατρική γνώμη. Δεν μπορεί να βρει συμβουλο θηλασμού να μιλήσουν μαζί με τον παιδίατρο; Να κλείσουν ραντεβού στο νοσοκομείο/ιατρείο, όχι να μιλήσουν στο σπίτι. Η παιδίατρο που να είναι φιλικός προς το θηλασμό; Λογικά αν το γκουγκλάρει, κάποιος θα υπάρχει στην περιοχή της.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ πως έχει πάρει λίγο βάρος κι όσο κι αν είμαι υπέρμαχος του θηλασμού, θα συντονιζόμουν με τις ιατρικές συμβουλές. Ας βρει κάποιον παιδίατρο φιλικό με θηλασμό να πάρει μια τελευταία γνώμη και μετά να ακολουθήσει ότι λένε οι γιατροί. Πάνω από όλα η υγεία των μωρών, ο θηλασμός δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός και πάση θυσία.

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είναι δύσκολο να εκφράσει κανείς μας σαφή άποψη για το αν η μαμά κάνει καλά που συνεχίζει έτσι ή όχι. Αν μιλούσαμε σε κανονικές συνθήκες, η πρόσληψη βάρους είναι χαμηλή (μόνο μισό κιλό στο τρίμηνο). Είναι επιπόλαιο όμως να πουμε αν το παιδί έχει ικανοποιητική πρόσληψη βάρους ή όχι, από την άποψη ότι μια τέτοια επέμβαση μπορεί να ανατρέπει τελείως ότι γνωρίζουμε σχετικά με το βάρος σε κανονικές συνθήκες.

Ακόμα και αν αγνοήσει τις φωνές του συζύγου ή των συγγενών (που γενικά δεν είναι και έγκυρη πηγή πληροφόρησης), οι ίδιοι οι επαγγελματίες δεν της είπαν κόψε τον θηλασμό, αλλά φαίνεται να ανησυχούν για το βάρος και έτσι την κατευθύνουν στη φόρμουλα. Στη συγκεκριμένη φάση μπορεί να προέχει το παιδί να πάρει βάρος. Από την άλλη, οι σύμβουλοι που μίλησε έχουν διφορούμενες απόψεις  και το να λέει πιστοποιημένη σύμβουλος ότι η φόρμουλα είναι μονόδρομος, εγώ προσωπικά θα το λάμβανα πολύ σοβαρά υπόψη.

Κάτι ακόμα, άλλο βγάζω γουλιές, άλλο έχω παλλινδρόμηση. Σε αυτή την ηλικία τα περισσότερα βγάζουν γουλιές, όπως και αν σιτίζονται.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κ αλλο η στενωση πυλωρου.καναμε ελεγχο στην κορη μου οταν ηταν 1μηνα λογω οτι μολις ειχε ανακτησει το βαρος γεννησης κ εκανε δυο ρουκετες εμετο με γαλα,κ ετσι της εκαναν υπερηχο αλλα δ ειχε κτ

Στη συγκεκριμενη περιπτωση που λεει η θεματοθετρια,η συνολικη αυξηση βαρους σιγουρα ειναι χαμηλη αλλα δ ξερουμε το χειρουργειο τι επιδραση θα ειχε αν επινε ακομη κ μονο φορμουλα

Κ γω δ θα προτεινα να κοψει το θηλασμο,αλλα να δινει το συμπληρωμα μεχρι να παρει το μωρο τα πανω του κ μετα ξαναπροσπαθει για αποκλειστικο

Αν μπορει η μαμα να νοικιασει νοσοκομειακο θηλαστρο κ ισως να παρει κτ για την αυξηση παραγωγης ισως βοηθησει να αντλει πιο πολυ.ολα σε συνεννοηση με συμβουλο,δ ξερω αν αντενδυκνειται κτ λογο γοπ,οπως για παραδειγμα το γαλα σκονη να ειναι ειδικο,η η μαμα να αποφευγει γαλακτοκομικα πχ

 

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνει αυτό ακριβώς που της λένε οι γιατροί και μόνο. Καθε  3 ωρες γάλα φόρμουλας.

Από κει και πέρα δεν της είπαν να κόψει τον θηλασμό.Ας θηλάζει  όλη μέρα.  Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Μετά απο μια επέμβαση (ειδικά της σχετικής περιοχής) είναι απαραίτητο να γνωρίζουν αν σιτίζετε ικανοποιητικά σε ποσότητα για να εκτιμήσουν μετά αν όντως απορροφά ο οργανισμός του αυτά που θα έπρεπε,Το ότι βρέχει τις πάνες δεν λεει τίποτα αν μόνο μπαίνει και βγαίνει το γάλα.... Προφανώς τους ανησυχεί το βάρος και θέλουν  απλά να βεβαιωθούν μην υπάρχει κάτι άλλο. Αν πάρει λίγο βάρος ο συναγερμός θα σταματήσει για όλους σας  και μετά αποφασίζει ήρεμα τι θα κάνει κλπ.

Ολα θα πάνε καλά , ηρεμία  θέλει η μανούλα και μην την φορτώνετε με τα πρέπει του  αποκλειστικού θηλασμού αυτή την στιγμή.Το να βρεθούν στο διαδίκτυο (που δεν βρέθηκαν) και κάποιοι να επιμείνουν σε κάτι άλλο πραγματικά δεν είναι ασφαλές!

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.. 
Χτες το μωρο ξαναζυγίστηκε και πηρε 300 γραμμάρια μεσα σε 1 εβδομαδα... Αυτό το ακούμε θετικά ετσι?? 
Η μητέρα του δίνει εδω και μια εβδομάδα 180 γρ φόρμουλα σε 3 γευματα και νοιώθει καλύτερα με το θηλασμό και πιστεύει οτι εχει αυξήση και παραγωγή...
Δε νομίζω να ελλατώσει τώρα τα γραμμάρια φόρμουλας.... ίσως σε 1 εβδομάδα να ξανα δει το βάρος του παιδιού, ίσως κάνει τα 3 γευματα--> 2 (120 γρ).

 

Δεν βρήκα πουθενά στο διαδίκτυο ιστορίες κ απόψεις και στένωση πυλωρού, επέμβαση κ recovery με θηλασμό και ίσως πραγματικά να μην γίνεται.. δεν ξέρω.. Ειναι όμως θετική η μανούλα και εχει πάρει τα πάνω της.. 

σσ: το παιδί εχει ΓΟΠ  σαν συνέπεια της στένωσης που όμως εχει ελλατωθεί σε σχέση με το πρώτο καιρό μετα την επέμβαση. Σας ευχαριστω και παλι

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...