Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απανωτές ιώσεις - μήπως τελικά δεν τον σηκώνει τον παιδικό?

Recommended Posts

On 2/16/2019 at 10:41 AM, Έσπερος said:

Κι όμως η μητέρα μου στην Αθήνα είναι και για την Αθήνα μιλάει (και φυσικά το παιδί μας το θεωρεί αντικοινωνικό). Που δεν μπορώ να φανταστώ βέβαια πώς οι γονείς είναι τόσο άνετοι να πηγαίνει το παιδί τους αγκαλιά σε ξένους ακόμα κι αν είναι υπεράνω υποψίας κυρίες μιας κάποιας ηλικίας...

Νομίζω πως κανένας γονιός δεν είναι τόσο άνετος. Προσωπικά θα ήθελα το παιδί μου να μην θέλει να πηγαίνει σε άλλες αγκαλιές, προτιμώ να το θεωρούν αντικοινωνικό  απο το να πηγαίνει στην κάθε αγκαλιά  ενώ δεν το θέλει, για να μην δυσαρεστήσει κανέναν. Όταν τα παιδιά λένε όχι σε μία αγκαλιά είναι ΟΧΙ.

On 2/16/2019 at 2:47 PM, Έσπερος said:

όχι αυτό σε καμία περίπτωση. εξάλλου μου φάινεται βαριά ταμπέλα ακόμα και για μεγαλύτερα παιδιά. Απλώς αναρωτιέμαι αν ένα παιδί που πχ το ένα σ/κ θα πάει στο Mall, το άλλο στο Αττικό Πάρκο, το παράλλο στο Golden Hall, ή θα βλέπει κάθε σ/κ τους παππούδες ή τα ξαδέρφια, θα αναπτύξει κάποιες "κοινωνικές" δεξιότητες νωρίτερα από τον δικό μου.  

Μα στο Mall και το Golden hall τι κοινωνικές δεξιότητες θα αναπτύξει δεν καταλαβαίνω??Κοινωνικές δεξιότητες θα αναπτύξει ένα παιδί σε μία παιδική χαρά, σε ένα πάρκο, σε μία πλατεία που παίζουν και άλλα παιδιά..τα εμπορικά κέντρα που βοηθούν σε αυτό? Εγώ μία φορά επιχείρησα να το πάρω μαζί μου σε εμπορικό κέντρο και μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή γιατί βαριόταν. Ακόμα και στο Αττικό Πάρκο να τον πας τον γιο σου στην ηλικία που είναι δεν ξέρω αν θα του προσφέρει κάτι, (μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω..) . Το κάθε παιδί προσαρμόζεται στο περιβάλλον που ζει και μεγαλώνει, εφόσον το δικό σου παιδί μεγαλώνει σε περιβάλλον εκτός πόλης (πράγμα το οποίο ζηλεύω) γιατί να προσαρμοστεί σε αυτό? Είναι μικρό ακόμα άλλωστε, σιγά σιγά μεγαλώνοντας θα γίνει και αυτό, θα μάθει περισσότερα πράγματα όμως το κάθε τι θα γίνει στην σειρά του.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 110
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 33 λεπτά , kotsifikos είπε:

Μα στο Mall και το Golden hall τι κοινωνικές δεξιότητες θα αναπτύξει δεν καταλαβαίνω??Κοινωνικές δεξιότητες θα αναπτύξει ένα παιδί σε μία παιδική χαρά, σε ένα πάρκο, σε μία πλατεία που παίζουν και άλλα παιδιά..τα εμπορικά κέντρα που βοηθούν σε αυτό? Εγώ μία φορά επιχείρησα να το πάρω μαζί μου σε εμπορικό κέντρο και μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή γιατί βαριόταν. Ακόμα και στο Αττικό Πάρκο να τον πας τον γιο σου στην ηλικία που είναι δεν ξέρω αν θα του προσφέρει κάτι, (μπορεί να κάνω και λάθος δεν ξέρω..) . Το κάθε παιδί προσαρμόζεται στο περιβάλλον που ζει και μεγαλώνει, εφόσον το δικό σου παιδί μεγαλώνει σε περιβάλλον εκτός πόλης (πράγμα το οποίο ζηλεύω) γιατί να προσαρμοστεί σε αυτό? Είναι μικρό ακόμα άλλωστε, σιγά σιγά μεγαλώνοντας θα γίνει και αυτό, θα μάθει περισσότερα πράγματα όμως το κάθε τι θα γίνει στην σειρά του.

Αναφέρομαι στο κομμάτι των δεξιοτήτων του να συνηθίσεις στη φασαρία, τον άγνωστο κόσμο, την κίνηση, να βρίσκεσαι σε άγνωστα μέρη, αυτό.... Εντάξει εγώ είμαι παιδί της πόλης και του κέντρου της πόλης. Όχι των εμπορικών κέντρων, ποτέ δεν πήγαινα, αλλά μου αρέσει η κίνηση, η φασαρία, ο κόσμος να πηγαινοέρχεται, οι βιτρίνες (έχω φύγει από την Αθήνα επί της ουσίας εδώ και 10 χρόνια κι έχω αφήσει μια εξιδανικευμένη εικόνα του τι θα πει κέντρο...). Το Αττικό Πάρκο υποθέτω θα του προσφέρει ό,τι και το να βλέπει κάθε μέρα τις κότες του γείτονα, μόνο που οι κότες είναι δωρεάν! :D Βασικά μας λείπει ένας baby frienldy χώρος για τον χειμώνα. Δεν εννοώ παιδότοπο, εννοώ έστω ένα άκαπνο μαγαζί χωρίς εκκωφαντική μουσική. Ίσως γι αυτό έχω εξιδανικεύσει καταστάσεις όπως τα εμπορικά κέντρα. Γιατί ξέρω ότι οι περισσότεροι γονείς πάνεεκεί για καφέ τα Σαββατοκύριακα. 

Αγαπητή @esperos

α) υπεραναλύεις

β) στο ξαναλέω, έχεις εξειδανικεύσει κάποια πράγματα

γ) έλεος με τη μαμά σου :grin:

Η δικιά μου κόρη πάντως και σε πόλη μεγαλώνει και σε mall πηγαίνει και από παιδική χαρά άλλο τίποτα, πήγε τριών για να μιλήσει άνετα σε άγνωστο και η φασαρία εξακολουθεί να την ενοχλεί. Αυτό δε το "απο αγκαλιά σε αγκαλιά" ας γελάσω, η δικιά μου όχι να την πάρει κάποιος αγκαλιά, έστω να ασχοληθεί μαζί της άνθρωπος έφτανε για να απομακρυνθεί/φοβηθεί/γαντζωθεί επάνω μου. Τώρα όμως στα 4 είναι από τα πολύ κοινωνικά παιδιά, μιλάει άνετα σε μικρούς/μεγάλους, εξακολουθεί και δεν επιτρέπει τη σωματική επαφή με τρίτους (και η αλήθεια είναι ότι είμαι ένα τσικ πιο ήσυχη έτσι).Ναι, υπάρχουν και τα μωρά που πάνε σε όλους, τα έχω δει και τα έχω ζηλέψει (για το πόσο ξεκούραστες είναι οι μανάδες τους). Αλλά υπάρχουν και τα άλλα, τα επιφυλακτικά, και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς εσύ να κάνεις για αυτό.

Επίσης, σοβαρά τώρα πόσοι νομίζεις στις πόλεις ότι έχουν το κουράγιο να τρέχουν κάθε ΠΣΚ και μεσοβδόμαδα συνεχώς σε δραστηριότητες, εξόδους κλπ; Στο Αττικό Πάρκο το χειμώνα δεν πας εύκολα και γενικά με το εισιτήριο που έχει ε το σκέφτεται μια οικογένεια να πηγαίνει συχνά. Στο κέντρο να περπάτήσεις δεν μπορείς. Πίστεψέ με και εμάς στην πόλη το χειμώνα, το ίδιο μας λείπει ένας τέτοιος baby friendly χώρος. Που και να υπήρχε, πάλι φοβάσαι για ιώσεις γιατί guess what, ακόμα και εκεί πολλοί γονείς έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια στοιχειώδεις κανόνες πρόληψης και πάνε τα παιδιά τους με βήχα, δεκατάκια κλπ  Γι'αυτό απλά πηγαίνουμε από σπίτι σε σπίτι.

Εσπερος πιστεύω ότι επειδή σου λείπει η πόλη έχεις εξιδανικευσει κάποια πράγματα. Σε καταλαβαίνω κάπως γιατί από ότι έχω καταλάβει είμαστε σχεδόν στην ίδια φαση: κι εγώ παιδί της πόλης, εκπαιδευτικός, με άντρα εκπαιδευτικο που ζούμε σε νησί μακριά από γιαγιάδες και παππούδες. Κι εμένα μου λείπουν πράγματα της πόλης αλλά πραγματικά πιστεύω ότι για τα παιδιά μας ειδικά σε αυτές τις μικρές ηλικίες το περιβάλλον του νησιού είναι ιδανικό!!! Πολλές φορές τα δικά μας θέλω τα ρίχνουμε ασυναισθητα στο παιδί. Σίγουρα η πόλη δεν έχει να του προσφέρει κάτι καλύτερο. Εξάλλου, αν κρίνω από εμάς, η δουλειά μας είναι τέτοια ώστε μπορούμε μέσα στη χρονιά να επισκεφθουμε και την πόλη και να κάνουμε δραστηριότητες που δεν έχουμε τη δυνατότητα στο νησί, όπως π.χ. παιδικό θέατρο. 

Όσον αφορά στη σχέση με τη γιαγιά, τον παππού και τα ξεδερφια που νομίζω κάπου είχες εκφράσει ανησυχία λόγω της απόστασης έχω να πω το εξής πάλι από την εμπειρία μου:

Οι γονείς μου μένουν πάνω κάτω με τις αδερφές μου που σημαίνει ότι με τα υπόλοιπα εγγόνια έχουν καθημερινή επαφή. Όποτε πηγαίνουμε μας περιμένουν πως και πως και οι παππούδες και τα ξαδερφια. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι αγαπούν λιγότερο το δικό μου παιδί, το αντίθετο μάλιστα. Και ο γιος μου επίσης. Ανυπομονει να πάμε κάθε φορά στα ξαδερφακια του. Το ίδιο και τα πεθερικά μου. 

Μην έχεις άγχος, εξάλλου και όσοι ζουν σε πόλεις σπάνια έχουν χρόνο για κάτι διαφορετικό. Απόλαυσε τις βόλτες στη θάλασσα με το παιδάκι σου..  Ξέρεις πόσοι άνθρωποι που ζουν στις πόλεις ζηλεύουν τον τρόπο ζωής του νησιού; 

Αλοίμονο αν οι κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών καλλιεργούνταν στα εμπορικά κέντρα, στο Αττικό πάρκο και στους δρόμους της πόλης. Θα έπρεπε τότε τα παιδιά της επαρχίας να είναι μοναχικά και αυτά της πόλης σούπερ κοινωνικά. 

Από την άλλη νομίζω ότι τα μωράκια περνάνε από διάφορες φάσεις κοινωνικότητας μέχρι να γίνουν νήπια. Η δικιά μου για παράδειγμα γύρναγε από αγκαλιά σε αγκαλιά λίγο πριν χρονίσει. Πλέον έχει γίνει ιδιαίτερα επιλεκτική και δεν ξανοίγεται εύκολα με αγνώστους μόνο αν τη δελεάσουν με κάποιο παιχνίδι ή ασχοληθούν πολλή ώρα μαζί της.

Το πρόβλημά σου @Έσπερος νομίζω ότι δεν είναι στην πραγματικότητα η έλλειψη επιλογών, που όπως και να το κάνουμε δεν είναι και αναγκαία για ένα βρέφος, αλλά η γενικότερη κλεισούρα που ενοχλεί κυρίως εσένα και δικαίως. Και εμείς που είμαστε πολύ της βόλτας, αυτό το χειμώνα είμαστε συνεχώς κλεισμένοι λόγω του παλιόκαιρου. Έχουμε όμως την τύχη να βρισκόμαστε σε σπίτια φίλων με παιδιά (όταν δεν έχουν ίωση) ή χωρίς και να καλούμε στο δικό μας. Η μικρή απολαμβάνει πολύ την παρέα, κυρίως των παιδιών και ας είναι μεγαλύτερά της. Νομίζω ότι η συναναστροφή είναι αυτή που σας λείπει και αυτή πρέπει να επιδιώξετε.

Κατά τα άλλα όσο εσύ ζηλεύεις τη βόλτα στα mall που εμείς έχουμε φάει με το κουτάλι, άλλο τόσο εγώ ζηλεύω τη βόλτα στη θάλασσα και την επαφή του γιού σου με τις κότες του γείτονα. Η δικιά μου βλέπει κότα μόνο στα βιβλία...

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Αναφέρομαι στο κομμάτι των δεξιοτήτων του να συνηθίσεις στη φασαρία, τον άγνωστο κόσμο, την κίνηση, να βρίσκεσαι σε άγνωστα μέρη, αυτό.... Εντάξει εγώ είμαι παιδί της πόλης και του κέντρου της πόλης. Όχι των εμπορικών κέντρων, ποτέ δεν πήγαινα, αλλά μου αρέσει η κίνηση, η φασαρία, ο κόσμος να πηγαινοέρχεται, οι βιτρίνες (έχω φύγει από την Αθήνα επί της ουσίας εδώ και 10 χρόνια κι έχω αφήσει μια εξιδανικευμένη εικόνα του τι θα πει κέντρο...). Το Αττικό Πάρκο υποθέτω θα του προσφέρει ό,τι και το να βλέπει κάθε μέρα τις κότες του γείτονα, μόνο που οι κότες είναι δωρεάν! :D Βασικά μας λείπει ένας baby frienldy χώρος για τον χειμώνα. Δεν εννοώ παιδότοπο, εννοώ έστω ένα άκαπνο μαγαζί χωρίς εκκωφαντική μουσική. Ίσως γι αυτό έχω εξιδανικεύσει καταστάσεις όπως τα εμπορικά κέντρα. Γιατί ξέρω ότι οι περισσότεροι γονείς πάνεεκεί για καφέ τα Σαββατοκύριακα. 

Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι γονείς, σε εμπορικό κέντρο πηγαίνω 2-3 φορές το χρόνο όταν με παρακαλάει πρώτα για κανένα δεκαήμερο η κόρη μου να την πάω με τις φίλες της. Είναι το πλέον ακατάλληλο μέρος για να πας με μωρό ή παιδί.Το παιδί το πας σε μέρος που μπορεί να παίξει, στο εμπορικό εσύ θα βλαστημάς που δεν μπόρεσες να χαζέψεις τα μαγαζιά, αυτό θα σκούζει πού δεν το αφήνεις από το χέρι δευτερόλεπτο μην χαθεί.

@MagdaP και @Anna3011 μάλλον έχετε δίκιο. Απλώς στο μυαλό μου το έχω κάπως ότι αν μέναμε στην ΑΘήνα δεν θα περνούσα τόση κλεισούρα όλον αυτόν τον καιρό επειδή τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι τόσο έντονα. Ίσως βέβαια κι εκεί χωρίς παρέες στην ίδια φάση κάποια στιγμή στα ίδια να κατέληγα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι γονείς καταλήγουν τελικά να κάνουν περισσότερη παρέα με άλλους γονείς, που το κορόιδευα παλιά και το έλεγα για λύπηση. 

Τέλος πάντων έχουμε κάνει πλήρη κατάχρηση του θέματος αλλά να προσθέσω ότι συζητάμε, συζητάμε, και μυαλό δεν βάζω. Είδα σήμερα αφίσα για παράσταση Καραγκιόζη και άρχισα να σκέφτομαι αν θα είναι ωραίο να πάμε τον μικρό!!!!:D

15 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί οι γονείς, σε εμπορικό κέντρο πηγαίνω 2-3 φορές το χρόνο όταν με παρακαλάει πρώτα για κανένα δεκαήμερο η κόρη μου να την πάω με τις φίλες της. Είναι το πλέον ακατάλληλο μέρος για να πας με μωρό ή παιδί.Το παιδί το πας σε μέρος που μπορεί να παίξει, στο εμπορικό εσύ θα βλαστημάς που δεν μπόρεσες να χαζέψεις τα μαγαζιά, αυτό θα σκούζει πού δεν το αφήνεις από το χέρι δευτερόλεπτο μην χαθεί.

Δεν ξέρω, βασικά δεν έχω πολλούς γονείς φίλους για να ξέρω τι κάνουν. Αν είχα μάλλον θα έβλεπα κάποια πράγματα λιγότερο περίπλοκα. Για τον κουνιάδο μου με παιδιά 3 χρονών κ λίγων μηνών το άκουσα από την πεθερά μου, ότι τον χειμώνα πάνε για καφέ στα εμπορικά κέντρα επειδή έχει άπλα και δεν καπνίζουν και ότι εκεί βλέπουν πολλές οικογένειες. Αλλά δεν ξέρω κιόλας, τι της έχουν πει, τι κατάλαβε, τι μου μετέφερε, τι κατάλαβα εγώ, μπορεί να είναι και σπασμένο τηλέφωνο. 

5 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Άσχετο αλλά εμένα Μ αρέσει αφάνταστα που τους ξένους η κόρη μου δεν τους πλησιάζει κ αμέσως θέλει την δική μου αγκαλιά. Πολύ καλύτερο απ' το έρχεται ο κάθε τυχαίος κ να φιλάει το παιδί κ να το σαλιωνει παντού!!! Άσε που πιστεύω ότι όταν αφήνεις το παιδί να πάει σε κάθε άσχετο που δεν γνωρίζει αύριο μεθαύριο το ίδιο εύκολα θα πάει σε κάποιον άγνωστο που θα το κρατήσει απ' το χέρι για να πάνε μια βόλτα.... Που αυτό είναι επικίνδυνο!!

Καλά για τους ξένους ξένους δεν το συζητώ, μου φαίνεται αδιανόητο. Αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να νιώθει ανασφάλεια στις δικές μας κοινωνικές συναναστροφές. Όχι ότι έχει δείξει να νιώθει, ειδικά όταν είναι στο σπίτι μας. 

12 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Καλά για τους ξένους ξένους δεν το συζητώ, μου φαίνεται αδιανόητο. Αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να νιώθει ανασφάλεια στις δικές μας κοινωνικές συναναστροφές. Όχι ότι έχει δείξει να νιώθει, ειδικά όταν είναι στο σπίτι μας. 

Καλά σίγουρα τα άκρα δεν είναι καλά. Κ εννοείται ότι δεν θα έδινες το παιδί σου να το πάρει αγκαλιά ένας ξένος αλλά πχ μια φίλη της πεθεράς σου που εσύ μπορεί να την έχεις δει κάνα 2 φορές στη ζωή σου για το παιδί σου είναι τελείως άγνωστη... Αυτοί οι "άγνωστοι" για το παιδί σου δεν υπάρχει λόγος να το παίρνουν αγκαλιά κ ας φέρνουν αντιρρήσεις οι γονείς κ τα πεθερικά λέγοντας ότι είναι αντικοινωνικό το παιδί... Ας είναι για τα λεγόμενά τους να μην σε ενδιαφέρει καθόλου :)

Διαφημίσεις

Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αθήνας πρωί καθημερινής είναι το ιδανικό μέρος για τις βροχερές μέρες για μια μαμά που θέλει να ξεσκάσει, να έχει ένα μέρος να αλλάξει το μωρό της, να το θηλάσει ή να το ταΐσει, να χαζέψει, να παίξει ένα νήπιο αφού έχει συνήθως μια σειρά δραστηριότητες, να το βγάλει και στην παιδική απ' έξω, που συνήθως έχει τριγύρω. Προσωπικά ούτε εγώ πήγαινα προ παιδιών (άλλωστε δεν υπήρχαν και τόσα), από τότε με τα παιδιά όμως πηγαίνω εβδομαδιαία ειδικά τον χειμώνα, είναι ψηλοτάβανα, ευάερα και μόνο πρωί καθημερινής που πάω είναι ιδανικά. Επίσης, βολεύουν πολύ διότι βλέπεις βιτρίνες (η μαμά), κάνεις ψώνια του σούπερ, πίνεις καφέ και το παιδί το σνακ που κουβαλάς, χαζεύεις κόσμο, απασχολείται με πατίνι ή καρότσι και χάζεμα και η βροχερή μέρα δεν είναι λόγος κλεισούρας. Αυτά από μένα και μην πέσετε να με φάτε! Ωραία κι η θάλασσα κι η επαρχία, γιατί έχω περάσει χρόνια της ζωής μου κι εκεί, όμως η αλλαγή παραστάσεων της πόλης έχει κι αυτή τα καλά της. Όπως και οι αναρίθμητοι χώροι για να απασχοληθείς δημιουργικά με ένα νήπιο με πράγματα που δεν κάνεις σπίτι τόσο εύκολα όπως βρώμικο παιχνίδι και που στην τελική είναι πιο όμορφα όταν βγαίνεις και τα κάνεις σε έναν καινούριο χώρο από όλο σπίτι σπίτι σπίτι. 

Α, και τα εμπορικά όντως σφύζουν από οικογένειες με νήπια και νεογέννητα! Είναι το βασικό target group και φαίνεται απ' τους χώρους που ξεφυτρώνουν για δημιουργική απασχόληση. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...