Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπερπροστασία-πως νικάμε το ένστικτο?

Recommended Posts

Just now, Anna3011 είπε:

Εντάσσοντας και τη γιαγιά στο σκηνικό του ποιός θα κρατήσει το παιδί αν οι γονείς κάνουν πχ μαστορέματα στο σπίτι νομίζω ότι είμαστε μέσα στο θέμα όσο δεν πάει :-P. Αποδεικνύουμε μάλιστα ότι η υπερπροστασία των γονιών περνάει από γενιά σε γενια! Γιατί αν ως κόρη αφήνω το παιδί μου στη μάνα μου για κάθε ασήμαντη αφορμή (μια φίλη μου αφήνει το παιδί στη μάνα από κάτω για να κάνει ακόμα και πιστολάκι) προφανώς φταίει και η μαμά μου και γιαγιά του παιδιού μου που προσφέροντας πάντα την έτοιμη λύση δε με άφησε να μεγαλώσω και ας είμαι σχεδόν μεσήλικη :). Και επειδή είμαστε μιμητικά όντα την ίδια νοοτροπία θα περάσω και στο δικό μου παιδί.

Για να μην παρεξηγηθώ, ναι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πχ. πλημμύρισε όλο το σπίτι) εννοείται ζητάς βοήθεια να σου κρατήσει το παιδί και η μάνα σου και η γειτόνισσα και όποιος διαθέσιμος. Αν όμως ο μπαμπάς πχ. αποφάσισε να κάνει το μάστορα και η μαμά το βοηθό, συγγνώμη αλλα δε θα ψάξω και βοήθεια για να απασχοληθεί το δίχρονο. Θα το αφήσω να περιφέρεται και στην ανάγκη θα περιορίσω λίγο το ρόλο μου ως βοηθός για να το ψιλοπροσέχω. 

Μπραβο βρε Άννα, πάντα διαβάζεις πίσω από τις λέξεις κ τα σχόλια σου είναι πάρα πολύ εύστοχα! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 227
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 41 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εκ των πραγμάτων κ εμείς αυτό κάνουμε όσες φορές χρειάζεται αλλά να σου πω την αλήθεια πιο λογικό μου ακούγεται να φωνάξεις τη γιαγιά από το πάνω σπίτι να το κρατήσει εκείνη την ώρα, μιλώντας με το δεδομένο ότι παραδοσιακά στην ελληνική οικογένεια οι παππούδες μένουν στην ίδια πολυκατοικία. 

Πάντως κ εγώ που μένω με τα πεθερικά μου πότε δε τα φώναξα σε μια τέτοια στιγμή , εχώ μάθει να τα βγάζω πέρα μόνη μου κ να μπορώ να ανταπεξέλθω μόνη σε τέτοιες περιπτώσεις, εγώ βασικά το σκέφτομαι αντίθετα από εσένα, σκέφτομαι πως όσοι δεν έχουν βοήθεια τα καταφέρνουν μόνοι τους έτσι θα τα καταφέρω κ εγω 

Just now, Έσπερος είπε:

δηλαδή θεωρείς ότι είναι πιο κακομαθημένος οποίος θέλει βοήθεια για να κάνει μια δουλειά με ηρεμία και συγκέντρωση  και όχι όποιος θέλει να του κρατήσουν το παιδί για να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει; 

Κακομαθημενος δεν θα πω. Αλλα υπερβολικος ισως. Ενταξει,αν ειναι ετσι κι αλλιως οι γιαγιαδες ολη μερα τριγυρω, ας ερθουν και σε περιπτωση που θελω να κανω μια δουλεια. Αλλα να ερθουν γιαυτο ενω γενικα δεν πολυερχονται,δεν θα μου περνουσε απο το μυαλο. Απο την αλλη.. μια χαρα μου περναει απο το μυαλο να ερθει ενα βραδυ,ή να πανε τα παιδια εκει ενα βραδυ,που και που, για να βγω για ποτο. Ή ακομα και για να φυγω ενα τριημερο. Αν μπορουν και αν θελουν φυσικα! Δεν ειναι υποχρεωμενοι! Αλλα οι δικοι μας τουλαχιστον οι γονεις,επειδη τα βλεπουν μια φορα στις δυο εβδομαδες περιπου για λιγη ωρα σε επισκεψεις τους ή δικες μας επισκεψεις στα σπιτια τους, πετανε τη σκουφια τους αν τους πουμε να ερθουν για να βγουμε δυο ωρες για ενα ποτο. Αλλα κι αυτο γινεται μια φορα το μηνα και αν... 
εν τω μεταξυ,αναφερεις το «κακομαθημενος οποιος θελει να του κρατησουν το παιδι για να χαλαρωσει» λες και ειναι κατι πολυ κακο!!

Επεξεργάστηκαν by irin

Τα έχω χάσει μ αυτά που διαβάζω. είπα πουθενά ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε; Απλώς αν είχα κάτι πολύ έκτακτο από το να σκούζω σαν δεκανέας κ να εγκλωβίζω το παιδί μου στον καναπέ, θα προτιμούσα να παίζει με κάποιον. δεν είπα ότι θα έφερνα τη μάνα νου να κρατάει το παιδί για να σφουγγαρίσω. Και βέβαια επειδή εκ των πραγμάτων το παιδί μου δεν κάθεται με τους παππούδες ούτε όταν είμαστε σπίτι τους για διακοπές κ ξεκούραση υποτίθεται, δεν τίθεται στην πράξη τέτοιο ενδεχόμενο αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό με καθιστά περισσότερο αυτόνομη κ ανεξάρτητη από κάποιον που τυχαίνει να περνάει κάποιες ώρες τη μέρα το παιδί του με τους παππούδες. Σίγουρα με αοαλλασσσει από κάποιες γκρίνιες για το αν έκαναν ή είπαν κάτι που δεν συμφωνεί με τη γραμμή του σπιτιού!!! Όμως θα εξομολογηθώ ότι αν ποτέ σκέφτομαι ότι θα βόλευε να το κρατούσε κανένας παπούα πού κ πού, δεν θα ήταν ούτε για βόλτα με το σύζυγο ούτε για εκδρομή. θα ήταν για να διαλύσω το σπίτι να κάνω μια γενική απ άκρη σ άκρη να αστράφτει που είναι το μαράζι μου. αυτό άραγε με κάνει κακομαθημένη κ ανίκανη να σταθώ στα πόδια μου; 

Just now, Έσπερος είπε:

Τα έχω χάσει μ αυτά που διαβάζω. είπα πουθενά ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε; Απλώς αν είχα κάτι πολύ έκτακτο από το να σκούζω σαν δεκανέας κ να εγκλωβίζω το παιδί μου στον καναπέ, θα προτιμούσα να παίζει με κάποιον. δεν είπα ότι θα έφερνα τη μάνα νου να κρατάει το παιδί για να σφουγγαρίσω. Και βέβαια επειδή εκ των πραγμάτων το παιδί μου δεν κάθεται με τους παππούδες ούτε όταν είμαστε σπίτι τους για διακοπές κ ξεκούραση υποτίθεται, δεν τίθεται στην πράξη τέτοιο ενδεχόμενο αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό με καθιστά περισσότερο αυτόνομη κ ανεξάρτητη από κάποιον που τυχαίνει να περνάει κάποιες ώρες τη μέρα το παιδί του με τους παππούδες. Σίγουρα με αοαλλασσσει από κάποιες γκρίνιες για το αν έκαναν ή είπαν κάτι που δεν συμφωνεί με τη γραμμή του σπιτιού!!! Όμως θα εξομολογηθώ ότι αν ποτέ σκέφτομαι ότι θα βόλευε να το κρατούσε κανένας παπούα πού κ πού, δεν θα ήταν ούτε για βόλτα με το σύζυγο ούτε για εκδρομή. θα ήταν για να διαλύσω το σπίτι να κάνω μια γενική απ άκρη σ άκρη να αστράφτει που είναι το μαράζι μου. αυτό άραγε με κάνει κακομαθημένη κ ανίκανη να σταθώ στα πόδια μου; 

Καθολου! Και μακαρι να ειχες πιο κοντα παππουδες για οποιαδηποτε βοηθεια κρινεις εσυ! Αλλος θελει για γενικη,αλλος για να κοιμηθει,αλλος για να βγει!

εγω για γενικη,θα τους εστελνα μπαμπα και γιο μια μεγαααλη βολτα, και θα εκανα οτι μπορουσα εκεινες τις ωρες!

Διαφημίσεις

Just now, irin είπε:

τω μεταξυ,αναφερεις το «κακομαθημενος οποιος θελει να του κρατησουν το παιδι για να χαλαρωσει» λες και ειναι κατι πολυ κακο!!

Όχι δεν το θεωρώ κακό απλώς μου κάνει εντύπωση γιατί δεν νομίζω ότι θα ξεσήκωνε τόσες αντιδράσεις μια κοπέλα που θα έλεγε ότι κάποιες μέρες οι γονείς της κρατάνε το παιδί μια ωριτσα για να ξεκουραστούν οι γονείς. Εγω είπα απλά ότι γενικά δεν ανησυχώ στο σπίτι αλλά κάποιες φορές που έχουν προκύψει έκτακτες δουλειές με ζημιές ή μαστορέματα που ήταν επικίνδυνα ή περιοριστικά, τότε θα προτιμούσα να μην ήταν το παιδί στη μέση, κ έγινε χαμός! 

Just now, Έσπερος είπε:

αυτό άραγε με κάνει κακομαθημένη κ ανίκανη να σταθώ στα πόδια μου;

εσυ έτσι νιώθεις? Γιατί το πως σε βλέπουν οι άλλοι καμιά σημασία δεν έχει.

Just now, Έσπερος είπε:

από το να σκούζω σαν δεκανέας κ να εγκλωβίζω το παιδί μου στον καναπέ, 

Μην τα λες αυτά βρε ντροπή...Εντάξει να έχουμε μια ευαισθησία αλλά μην πιάνεις τα άκρα..Υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα στον κόσμο να πατάμε και στην πραγματικότητα. ...

@Έσπερος η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα που σε κάποιες από εμάς φαίνονται καθημερινά, σε άλλες φαίνονται βουνό. Πολλές φορές όταν γράφεις για τις ανησυχίες σου, έχω αναρρωτηθεί αν είσαι πολύ μικρότερη από όσο λες, αν δηλαδή δεν είχες πει πολλές φορές ότι είσαι σαραντάρα, θα έλεγα 20-22. Ίσως βγαίνει αυτό που έλεγε η κοπέλα παραπάνω για κληρονομούμενο υπερπροστατευτισμό :) Μου δίνεις μια εντύπωση ότι στην προ παιδιού σου ζωή, τα πρακτικά καθημερινά της ζωής, τα έλυνε κάποιος άλλος, και έχεις μία αντιμετώπιση για τον κόσμο σαν να είναι όλα λίγο περίεργα, αυτά τα προβλήματα των ενηλίκων ;) Δεν είναι πάντα κακό, έχει και την ωραία του πλευρά πιστεύω. Αλλά νομίζω ότι σου φαίνοντια βουνό, ή λίγο εξωτικά αυτά που πολλές (και πολλοί) θεωρούν αυτονόητα και απλά από το γυμνάσιο.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

@Έσπερος η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα που σε κάποιες από εμάς φαίνονται καθημερινά, σε άλλες φαίνονται βουνό. Πολλές φορές όταν γράφεις για τις ανησυχίες σου, έχω αναρρωτηθεί αν είσαι πολύ μικρότερη από όσο λες, αν δηλαδή δεν είχες πει πολλές φορές ότι είσαι σαραντάρα, θα έλεγα 20-22. Ίσως βγαίνει αυτό που έλεγε η κοπέλα παραπάνω για κληρονομούμενο υπερπροστατευτισμό :) Μου δίνεις μια εντύπωση ότι στην προ παιδιού σου ζωή, τα πρακτικά καθημερινά της ζωής, τα έλυνε κάποιος άλλος, και έχεις μία αντιμετώπιση για τον κόσμο σαν να είναι όλα λίγο περίεργα, αυτά τα προβλήματα των ενηλίκων ;) Δεν είναι πάντα κακό, έχει και την ωραία του πλευρά πιστεύω. Αλλά νομίζω ότι σου φαίνοντια βουνό, ή λίγο εξωτικά αυτά που πολλές (και πολλοί) θεωρούν αυτονόητα και απλά από το γυμνάσιο.

Εντάξει κάνουμε την τρίχα τριχιά και βγάζουμε τα απωθημένα μας σε ανθρώπους άνευ λόγου. Είπα ότι  κάποιες φορές μας έχουν τύχει ζημιές ή βλάβες που επιδιορθώσαμε μόνοι μας, και δεν εννοώ ότι απλώς σφουγγαρίσαμε το πάτωμα, εννοώ πχ ότι ο άντρας μου άνοιξε όλο το πλυντήριο για να αλλάξει κάτι που είχε χαλάσει κι εγώ τον βοηθούσα και διάφορα τέτοια παρόμοια,  που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν  κάνουν μόνοι τους, συνήθως φέρνουν μάστορα και δεν τους λέει και κανείς τίποτα. Κι ακούω ότι δεν πατάμε στα πόδια μας και είμαστε κακομαθημένοι και έχουμε μάθει να μας λύνουν άλλοι τα προβλήματα, επειδή είπα ότι αυτά θα προτιμούσα να τα έχουμε κάνει χωρίς την έγνοια ενός δίχρονου παιδιού. Όρεξη έχετε καλοκαιριάτικα να προσβάλλετε τον κόσμο; πραγματικά απορώ.

Just now, Έσπερος είπε:

Εντάξει κάνουμε την τρίχα τριχιά και βγάζουμε τα απωθημένα μας σε ανθρώπους άνευ λόγου. Είπα ότι  κάποιες φορές μας έχουν τύχει ζημιές ή βλάβες που επιδιορθώσαμε μόνοι μας, και δεν εννοώ ότι απλώς σφουγγαρίσαμε το πάτωμα, εννοώ πχ ότι ο άντρας μου άνοιξε όλο το πλυντήριο για να αλλάξει κάτι που είχε χαλάσει κι εγώ τον βοηθούσα και διάφορα τέτοια παρόμοια,  που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν  κάνουν μόνοι τους, συνήθως φέρνουν μάστορα και δεν τους λέει και κανείς τίποτα. Κι ακούω ότι δεν πατάμε στα πόδια μας και είμαστε κακομαθημένοι και έχουμε μάθει να μας λύνουν άλλοι τα προβλήματα, επειδή είπα ότι αυτά θα προτιμούσα να τα έχουμε κάνει χωρίς την έγνοια ενός δίχρονου παιδιού. Όρεξη έχετε καλοκαιριάτικα να προσβάλλετε τον κόσμο; πραγματικά απορώ.

Αν δεν απατώμαι εσύ μίλησες για παιδιά φυλακισμένα και λοχαγούς και δεν ξέρω τι άλλο... 

Διαφημίσεις

19 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Εγώ πάντως τον μικρό μου, 32 μηνών, δεν τον έχω πάρει ποτέ μαζί μου στην τουαλέτα. Όταν ήταν πολύ μικρούλης, τον άφηνα στο relax και αργότερα στο πάρκο. Μετά το χρόνο που κόψαμε το πάρκο, του έλεγα περίμενε λίγο έξω απο την πόρτα για να πάει η μαμά στην τουαλέτα. Και καθόταν απ'εξω και περίμενε. Και τώρα αν του πω οτι θέλω να πάω στην τουαλέτα, έρχεται και μου κλείνει την πόρτα. Δεν διανοούμαι να πάω στην τουαλέτα με κανέναν. Ούτε καν με το παιδί μου!

Σίγουρα είναι κ ανάλογα το παιδί, κ ο μεγάλος μου γιος δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω σαν νήπιο 1 με 2 χρόνον δεν με ακολουθούσε στη τουαλέτα κ ο άντρας μου δε μπορούσε να διανοηθεί να πάει με το παιδί στη τουαλέτα αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που χρειάστηκε να τον πιάσει από το χέρι κ να του πει έλα μαζί μου στη τουαλέτα... 

Στον μικρό μου γιο από την άλλη που ήταν συνέχεια αγκαζέ με το πόδι μου οταν πηγενα στο μπάνιο κ δεν είχε έρθει επερνε το καρεκλάκι του ανέβαινε άνοιγε τη πόρτα κ μου έκανε τσα.. Μετά που ξεκίνησε να μιλάει μου έλεγε ήρθα κ εγκω να κανω τις ντουλιες μου (δουλειές = να παίξει στον νυπτηρα με τα νερά) 

3 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

Δηλαδή εγώ από μικρα τα παιδιά τους μιλούσα με πολύ αυστηρό τόνο και ύφος "πίσω κάτσε πίσω ""στον καναπέ πάνω τώρα "  "τώρα λεμε γρηγορα" όχι "αγάπη μου κάνε αυτό μπλα μπλα μπλα". ..Έχουν μάθει δηλαδή να μην πλησιάζουν να φεύγουν και να κάθονται σε άλλο δωματιο  η πάνω στον καναπέ που είναι το safe spot. ...Αν δεν το είχαν μάθει  προφανώς και θα τα κλειδωνα στο δωμάτιο  τους. ...Και είμαι μόνη με δύο παιδιά ολη μέρα. ..Έχει πέσει το φωτιστικό γυάλινο και εγίνε χαμός. ..Μια νταμιτζανα λάδι κάτω στην κουζίνα  κτλ....Τα παιδιά σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είναι στρατιωτακια  και να αντιλαμβανονται ότι δεν είναι οι στιγμές όλες ίδιες.   

Η μία λέει αυτό, η άλλη λέει να κλειδώσεις το παιδί κάπου να μην μπορεί να βγει, κι εγώ λέω απλά ότι θα προτιμούσα εκείνη την ώρα να παίζει με κάποιον. Ποιος είναι ο υπερβολικό ςεδω μέσα;

Just now, Έσπερος είπε:

Η μία λέει αυτό, η άλλη λέει να κλειδώσεις το παιδί κάπου να μην μπορεί να βγει, κι εγώ λέω απλά ότι θα προτιμούσα εκείνη την ώρα να παίζει με κάποιον. Ποιος είναι ο υπερβολικό ςεδω μέσα;

Υπερβολή είναι να θεωρείς ότι το να μιλήσεις αυστηρά στο παιδί ή να το απομονώσεις πίσω από έναν baby gate εκείνη τη φορά που το πλυντήριο θα κάνει λίμνη την κουζίνα, είναι κάποιου είδους κακοποίηση γιατί σε ένα παράλληλο σύμπαν το παιδί θα το απασχολούσε η γιαγιά που σε αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει.

Just now, Έσπερος είπε:

Για μένα εσύ.  Για σένα μάλλον εγώ η η αργκ η κάποια άλλη...αντικειμενικα. ...Δεν ξέρω. ..Με ποια θεωρια και "σχολή " θα το αναλύσεις? 

Εγώ πάντως ότι στάση κρατάω (προσπαθω) από κάπου  να ξεκινά και κάτι ευεργετικο θέλω να καταλήξει να είναι για το παιδι...Η ανατροφή του είναι μια επένδυση για το μέλλον όπως προ έγραψα. ..χτίζεις έναν χαρακτήρα. ..

Βλέπω περισσότερο" καλο" στον "δεκανεα " πάρα στο "να περάσει καλά "...Στην συγκεκριμένη περίπτωση και παράδειγμα. ..

Δεν έχω καταλάβει πως εξελιχθηκε έτσι ή κουβέντα. Ή @Έσπερος δεν έχει βοήθεια κ απαντά σε υποθετικά σενάρια του στυλ "γιατί θα ηθελες βοήθεια?", "γιατί νομίζεις ότι θα σου ήταν απαραιτητη". Πραγματικά μου φαίνεται σουρεαλιστικό! 

Διαφημίσεις

5 minutes ago, Fenia27 said:

@Έσπερος @Yovanna οι λέξεις που χρησιμοποιείτε και αυτά που λέτε δεν είναι αυτό που είπα.  Νομίζω φιλικά πάντα καταλαβαίνει ο καθένας αυτό που ενδομυχα πιστεύει η έχει τέλος πάντων κόμπλεξ. ...

Οι ταμπέλες των άλλων δεν θα έπρεπε να σας απασχολούν ακόμη κι αν εγώ πίστευα ότι σημαίνει η βοήθεια το α και το β αν εσείς το βρίσκεται έτσι τότε κομπλε σωστά? 

Τέλος πάντων δεν καταλαβαίνω προς τι ο ανταγωνισμός και το μετρό σύγκρισης παλι. ..

Εγώ σας ειπα ότι σαν στάση ζωής ειδικά στην ανατροφή των παιδιών και το σπίτι θέλω να στηρίζομαι σε μένα.  Ακόμη και στα πολύ δύσκολα ακόμη κι αν πιέστω πολύ θέλω να ειμαι αυτόνομη. Έτσι νιώθω καλά μου δίνει μια δύναμη εσωτερικά να ξεπερνάω τα μικρά και μεγάλα εμπόδια. Και πιστεύω ότι η βοήθεια είναι δίκοπο μαχαίρι στην ανατροφή και την διεκπεραίωση της καθημερινοτητας.  Αφηνεσαι στα χέρια άλλων Καλως κακώς και αυτό μετά σε κάνει λιγότερο ικανό. Το πιστεύω αυτό.  Δεν έχει να κάνει όμως με αν εισαι άξιος γονιό και οπου τέλος παντων πάει το μυαλό σας...η δυσκολία και να ανταπεξελθεις σε κάνει πιο αποτελεσματικο όσο να ναι. ..Πολύ απλό αυτό που λέω τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Αυτό αφορά το δικό μου σκεπτικό κάτι οποίος το αντιλαμβανεται σαν κριτική μάλλον μέσα του τρώγεται. ..

Κομπλεξική απ' όσο ξέρω δεν είμαι.. τουλάχιστον αυτό δεν μου το έχει προσάψει ποτέ κανείς. Άλλα πολλά ναι. Επίσης δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ δεν με απασχολεί το τι πιστεύεις για μένα. Απλά εφόσον κάνουμε κουβέντα (λέμε τώρα, γιατί για κάποιους βλέπω είναι εξαιρετικά δύσκολο), αναρωτήθηκα τι ακριβώς εννοείς. Και όχι , δεν έχω ανάγκη να να "καταφέρω " τέτοιου είδους πράγματα και να "ξεπεράσω τέτοιου είδους εμπόδια " (το οποίο φυσικά κάνω διότι δεν έχω καμία βοήθεια), για να νιώσω δυνατή , αυτόνομη και ικανή. Κάνω άλλα σπουδαιότερα. Μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας. Όλα καλά.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Υπερβολή είναι να θεωρείς ότι το να μιλήσεις αυστηρά στο παιδί ή να το απομονώσεις πίσω από έναν baby gate εκείνη τη φορά που το πλυντήριο θα κάνει λίμνη την κουζίνα, είναι κάποιου είδους κακοποίηση γιατί σε ένα παράλληλο σύμπαν το παιδί θα το απασχολούσε η γιαγιά που σε αυτό το σύμπαν δεν υπάρχει.

όχι δεν είπα οτι είναι κακοποίηση αλλά κ κακοποίηση να ήταν κ εγω έχω κάνει κάτι παρόμοιο αφού έχω βρεθεί στην ανάγκη. απλώς με εκπλήσσει να διαβάζω για κλειδώματα κ στρατιωτικά παραγγέλματα από μαμάδες που κατά τ αλλά θεωρούν τα δίχρονα αρκετά μικρα για να θηλάζουν ακόμα. κάπου δεν κολλάει αυτό, δεν έχει συνοχή, εκτός αν ο σκοπός των «συμβούλων» είναι απλώς να παρουσιαζόμαστε ως καλύτεροι γονείς κ να μειώνουμε τους άλλους λέγοντας πράγματα άσχετα με την πραγματική κοσμοθεωρία μας. 

Just now, Yovanna είπε:

Κομπλεξική απ' όσο ξέρω δεν είμαι.. τουλάχιστον αυτό δεν μου το έχει προσάψει ποτέ κανείς. Άλλα πολλά ναι. Επίσης δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ δεν με απασχολεί το τι πιστεύεις για μένα. Απλά εφόσον κάνουμε κουβέντα (λέμε τώρα, γιατί για κάποιους βλέπω είναι εξαιρετικά δύσκολο), αναρωτήθηκα τι ακριβώς εννοείς. Και όχι , δεν έχω ανάγκη να να "καταφέρω " τέτοιου είδους πράγματα και να "ξεπεράσω τέτοιου είδους εμπόδια " (το οποίο φυσικά κάνω διότι δεν έχω καμία βοήθεια), για να νιώσω δυνατή , αυτόνομη και ικανή. Κάνω άλλα σπουδαιότερα. Μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας. Όλα καλά.

Χάχα νταξει κοπέλα μου το σκεπτικό μου εξηγώ τόσην ώρα και δεν τρώγομαι όπως εσύ...μπράβο που δεν είσαι κομπλεξικη και μπράβο σου για τα σπουδαία που κάνεις..Κι αν απλά δεν καταλάβες τι εννοώ βγάζοντας το νόημα με το δικό σου σκεπτικό...Ε    στα λόγια μου δεν έρχεσαι?...Ότι τα συμπεράσματα που βγάζουμε πηγάζουν από το υποσυνείδητο μας. ..Εγώ ούτε για άχρηστους μίλησα ούτε το μετρο που έχετε στην τσέπη πρόχειρο έβγαλα...

Και αυτό οτι κάποιος άγνωστος  θα κάνει και τον κόπο να πιστεύει Κάτι για σένα  και δεν σε νοιάζει κιόλας. ..Όλα καλά  και σε ανωτέρα. ...

Just now, Fenia27 said:

Χάχα νταξει κοπέλα μου το σκεπτικό μου εξηγώ τόσην ώρα και δεν τρώγομαι όπως εσύ...μπράβο που δεν είσαι κομπλεξικη και μπράβο σου για τα σπουδαία που κάνεις..Κι αν απλά δεν καταλάβες τι εννοώ βγάζοντας το νόημα με το δικό σου σκεπτικό...Ε    στα λόγια μου δεν έρχεσαι?...Ότι τα συμπεράσματα που βγάζουμε πηγάζουν από το υποσυνείδητο μας. ..Εγώ ούτε για άχρηστους μίλησα ούτε το μετρο που έχετε στην τσέπη πρόχειρο έβγαλα...

Και αυτό οτι κάποιος άγνωστος  θα κάνει και τον κόπο να πιστεύει Κάτι για σένα  και δεν σε νοιάζει κιόλας. ..Όλα καλά  και σε ανωτέρα. ...

Αυτό που προσβάλεις τους άλλους και φταίνε εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν το σκεπτικό σου, να το δεις λίγο. Φιλικά πάντα. 

πρίν από 36 λεπτά , irin είπε:

Κακομαθημενος δεν θα πω. Αλλα υπερβολικος ισως. Ενταξει,αν ειναι ετσι κι αλλιως οι γιαγιαδες ολη μερα τριγυρω, ας ερθουν και σε περιπτωση που θελω να κανω μια δουλεια. Αλλα να ερθουν γιαυτο ενω γενικα δεν πολυερχονται,δεν θα μου περνουσε απο το μυαλο. Απο την αλλη.. μια χαρα μου περναει απο το μυαλο να ερθει ενα βραδυ,ή να πανε τα παιδια εκει ενα βραδυ,που και που, για να βγω για ποτο. Ή ακομα και για να φυγω ενα τριημερο. Αν μπορουν και αν θελουν φυσικα! Δεν ειναι υποχρεωμενοι!

Κι εμενα μου κάνει εντύπωση να κρίνεται περισσότερο κάποιος που θα άφηνε το παιδί σε γιαγιά για να κάνει μια απαραίτητη δουλειά, σε σχέση με κάποιον που θα το άφηνε για διασκέδαση. Όχι απλά μου κάνει εντύπωση αλλά μου φαίνεται και παράλογο. Δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να κρίνεται όποιος εχει βοήθεια για διασκέδαση, αλλά σίγουρα ακομα λιγότερη κριτική πρέπει να έχει οποίος τη ζητά μόνο για δουλειά. Και διαβάζουμε ότι δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, ενώ το babysitting γιαγιάδων για διασκέδαση είναι πολύ συνηθισμένο.

πρίν από 36 λεπτά , irin είπε:

εν τω μεταξυ,αναφερεις το «κακομαθημενος οποιος θελει να του κρατησουν το παιδι για να χαλαρωσει» λες και ειναι κατι πολυ κακο!!

Εδώ κάπου μπερδεύτηκα... Εδώ τοση ώρα αναφέρεται ως "κακό" το να το κρατήσουν για δουλειά! Για διασκέδαση δηλαδη είναι οκ αλλά για δουλειά θα έπρεπε να τα βγάζουν πέρα μόνοι; Κάτι χάνω.

Πάντως την πορτούλα ασφαλείας κι εγώ δεν τη θεωρώ κλείδωμα. Είναι τελείως διαφορετικό από μια κλειδωμένη πόρτα. Προφανώς γίνεται σε ώρα ανάγκης και προφανώς αν το παιδί είναι πιασμένο στα κάγκελα και κλαίει το βγάζεις. Ούτε είναι κλεισμένο σε καμια αποθήκη, σε δωμάτιο με παιχνίδια είναι. Με την ίδια λογική θα ήταν κλείδωμα και οτιδήποτε άλλο το περιορίζει σε ένα χώρο ή το εμποδίζει να πάει σε άλλο για λόγους ασφαλείας, πχ το να κλείνουμε τις μπαλκονόπορτες για να μη βγει στο μπαλκόνι ή να βάλουμε πορτακια σε σκαλες ή η κούνια ή το καρεκλακι αυτοκινήτου.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Just now, Έσπερος είπε:

όχι δεν είπα οτι είναι κακοποίηση αλλά κ κακοποίηση να ήταν κ εγω έχω κάνει κάτι παρόμοιο αφού έχω βρεθεί στην ανάγκη. απλώς με εκπλήσσει να διαβάζω για κλειδώματα κ στρατιωτικά παραγγέλματα από μαμάδες που κατά τ αλλά θεωρούν τα δίχρονα αρκετά μικρα για να θηλάζουν ακόμα. κάπου δεν κολλάει αυτό, δεν έχει συνοχή, εκτός αν ο σκοπός των «συμβούλων» είναι απλώς να παρουσιαζόμαστε ως καλύτεροι γονείς κ να μειώνουμε τους άλλους λέγοντας πράγματα άσχετα με την πραγματική κοσμοθεωρία μας. 

Αν πραγματικά νιώθεις σαν καλύτερες μαμάδες όσες θήλασαν και νιώθεις ότι με το να δίνουν συμβουλές θηλασμού σε όσες τις ζητάνε σου κάνουν επίδειξη, και ψάχνεις να βρεις αν αυτό αντιτίθεται κάπως στο πού μένουν τα παιδιά τους την ώρα που έχει πλυμμηρίσει το σπίτι, αυτό να το κοιτάξεις με τον εαυτό σου, γιατί μάλλον μόνο εσύ το βλέπεις έτσι, αν είναι δυνατό ! Τι σχέση έχει το τι τρώει ένα παιδί με το αν μένει μόνο του σε ένα δωμάτιο ή με την κοσμοθεωρία των γονιων του; Ειλικρινά τι μπορεί ποτέ να καταλάβεις από κάτι τέτοιο; 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Αν πραγματικά νιώθεις σαν καλύτερες μαμάδες όσες θήλασαν και νιώθεις ότι με το να δίνουν συμβουλές θηλασμού σε όσες τις ζητάνε σου κάνουν επίδειξη, και ψάχνεις να βρεις αν αυτό αντιτίθεται κάπως στο πού μένουν τα παιδιά τους την ώρα που έχει πλυμμηρίσει το σπίτι, αυτό να το κοιτάξεις με τον εαυτό σου, γιατί μάλλον μόνο εσύ το βλέπεις έτσι, αν είναι δυνατό ! Τι σχέση έχει το τι τρώει ένα παιδί με το αν μένει μόνο του σε ένα δωμάτιο ή με την κοσμοθεωρία των γονιων του; Ειλικρινά τι μπορεί ποτέ να καταλάβεις από κάτι τέτοιο; 

Δεν συνεννοούμαστε. Εσυ κ η Φενια είστε από τις μαμάδες που λένε ουι θεωρούν τις ανάγκες των παιδιών κ τον δεσμό με τους γονείς πολύ σημαντικό, υποστηρίζετε τον μακροχρόνιο θηλασμό, γενικά ένα πλαίσιο με μια συγκεκριμένη ευαισθησία προς το παιδί, κ η Φενια αν θυμάμαι καλά έχει επιλέξει κ να μην δουλεύει.  Όταν λοιπόν  κ εσείς θεωρείτε ένα δίχρονο αρκετά μωρό για να θηλάζει, κ εγω σας ρωτάω πώς είστε σίγουρες ότι ένα δίχρονο έχει αρκετή αντίληψη να μείνει μακρυά από μια επικίνδυνη κατάσταση μόνο κ μόνο επειδή θα του το πούμε, κ η απάντηση που παίρνω είναι τα στρατιωτικά παραγγέλματα, με αυτήν τη διατύπωση μάλιστα,  ή το κλείδωμα, δεν υπάρχει μια ανακολουθία σε αυτό; είναι σαν να μιλάει άλλος ανθρωπος. 

Βρε κορίτσια...δεν το ληγετε καλύτερα? Δεν έχει πια νόημα :) ολες εδω είμαστε να ανταλλάσουμε απόψεις, αν ειναι να χοντραινει,καλύτερα να σταματάει. :)

θυμηθείτε τον λογο ύπαρξης μας στο φόρουμ!! :)

Just now, diane2020 said:

θυμηθείτε τον λογο ύπαρξης μας στο φόρουμ!! :)

Ποια θα ψηφιστεί "καλύτερη " μαμά?? Ποια θα μειώσει την άλλη για να αισθανθεί καλύτερα για τις επιλογές της?? Ποιά "παράταξη " θα επικρατήσει στο γκάλοπ " κλαίγατε μετά το πέρας της άδεια μητρότητας, ή ανυπομονούσατε να επιστρέψετε στις προηγούμενες ασχολίες σας"? Με την πρώτη παράταξη να αναρωτιέται γιατί η δεύτερη έκανε παιδιά.

Βρε @Yovanna δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Επίσης όταν βλέπω γυναίκα να μην δουλεύει αναρωτιέμαι γιατί, αν βλέπω γυναίκα να μην οδηγεί αναρωτιέμαι γιατί, αν βλέπω οποιονδήποτε να μη τρώει γλυκά αναρωτιέμαι γιατί, αν κάποιος ακούει λαϊκά εκεί κι αν αναρωτιέμαι γιατί. Και λοιπόν; Όλοι από ένα καλούπι είμαστε; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...