Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παραξενιές στην εγκυμοσύνη.Τι μας βρωμάει και τι μας μυρίζει!

Recommended Posts

Ναι έχω καταλήξει ότι η κατάσταση της εγκυμοσύνης είναι λίγο ανώμαλη, πονάς- υποφέρεις χαίρεσαι, δεν έχεις τίποτε ανησυχείς μήπως κάτι δεν πάει καλά......
:lol: έτσι είναι!

Εμένα μου αρέσουν όλα, τίποτα δε μου ξινίζει. :-( Και μπύρα θέλω να πιω και κρασί και κόκα κόλα και θέλω να τα φαω ΟΛΑ!
παρομοίως :-( όπως και παλιά δηλαδή.

Πλέον σε κάποια φαγητά έχω ιδιαίτερη προτίμηση, αυτό έχει αλλάξει!

Τηλεφώνησα με βαρυά καρδιά του διατροφολόγου, λέει που χάθηκες, που χάθηκα...αφού δεν έκανα τίποτε απόσα έλεγε! :-D

Με τούμπαρε όμως, είπε λέει πρέπει για το μωρό, οπότε θα ξαναδοκιμάσω :-D

α και ότι έρχονται δυσκολότεροι μήνες :S

Εγώ πάλι πεινάω πολύ πεινάω, σα λύκος, αλλά ότι τρώω το βγάζω.
πωπω :?

ο ιδρώτας του άντρα μου, η ανάσα του... αλλά το χειρότερο όλων είναι το τσιγάρο. :-(

ναι αυτή η ανάσα του κι εμένα με σκοτώνει, πάει να με αγγαλιάσει/φιλήσει και γυρίζω από την άλλη. Το κουφό είναι ότι ο καπνός δεν μου βρωμάει, ίσως επειδή έκανα καπνό μια ζωή? Από την άλλη δε μου βρωμάει έξω, δεν ξέρω πως θα ήταν μες το σπίτι και δε θέλω να μάθω :shock:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Εμένα όταν κάνει τσιγάρο ο άντρας μου στο μπαλκόνι το δικό μας δεν με ενοχλεί, μάλλον επειδή έκανα τα ίδια (στριφτά) μέχρι να μάθω για την εγκυμοσύνη. Όταν ανάβει ο γείτονας όμως πάνω κάτω δίπλα δεν με ενδιαφέρει, μου βρωμάει μέσα στο σπίτι...Η όσφρηση είναι απίστευτη πια, πιάνω μυρωδιές πολύ πιο έντονες αλλά έχω παρατηρήσει ότι αν είναι να με πιάσει ναυτία και αναγούλα θα με πιάσει, δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες μυρωδιές.

tta929a.aspx

Καλά κι εμένα καμμιά μυρωδιά δε μου φέρνει αναγούλα, απλά κάποια πράγματα μου βρωμάνε απίστευτα. Εχει οξυνθεί τρελά η όσφρηση. Μπαίνω σπίτι από τη δουλειά και ξέρω τί έφαγε ο αντρας μου ακριβώς :lol:

Αχ δεν είμαι καλά σήμερα, το μεσημέρι νεύρα χωρίς λόγο, το απόγευμα βαρεμάρα και τώρα νύστα, ζαβλακομάρα, αναγούλα και όλο κοιτώ το ρολόι να σχολάσω :-(

Τελικα νοιωθω πολυ τυχερη. Δεν εχω κανενα μα κανενα συμπτωμα. Ποτε δεν ετρωγα πολυ και τα πραγματα που ετρωγα ηταν ελαχιστα οπως και τωρα που ειμαι εγκυος. Δεν τρωω λιπος, μελιτζανες, πιπεριες, κολοκυθακια... (ειναι μια τεραστια λιστα).

Το μονο που αλλαξε με την εγκυμοσυνη ειναι οτι πειναω πολυ. Συνεχεια. Χορταινω και σε μια ωρα ξαναπειναω. Το κακο ειναι οτι τρωω πολλα αχρηστα πραγματα (πατατακια, σουβλακια, κρεπες κτλ.), παντα τρελενομουνα για τετοια. Και τρωω και πολλα γλυκα που δε μου αρεσαν ποτε. Και ειμαι μονο στο δευτερο μηνα αλλα ΠΕΙΝΑΩ. Τι εχει να γινει μεχρι τελους...

Τελικα νοιωθω πολυ τυχερη. Δεν εχω κανενα μα κανενα συμπτωμα. Ποτε δεν ετρωγα πολυ και τα πραγματα που ετρωγα ηταν ελαχιστα οπως και τωρα που ειμαι εγκυος. Δεν τρωω λιπος, μελιτζανες, πιπεριες, κολοκυθακια... (ειναι μια τεραστια λιστα).

Το μονο που αλλαξε με την εγκυμοσυνη ειναι οτι πειναω πολυ. Συνεχεια. Χορταινω και σε μια ωρα ξαναπειναω. Το κακο ειναι οτι τρωω πολλα αχρηστα πραγματα (πατατακια, σουβλακια, κρεπες κτλ.), παντα τρελενομουνα για τετοια. Και τρωω και πολλα γλυκα που δε μου αρεσαν ποτε. Και ειμαι μονο στο δευτερο μηνα αλλα ΠΕΙΝΑΩ. Τι εχει να γινει μεχρι τελους...

Πρέπει οπωσδηποτε ν' αλλάξεις διατροφικές συνήθειες!!! Αν συνεχίσεις έτσι, θα κάνεις τρομερή κατακράτηση υγρών από το αλάτι και θα πάρεις πολλά κιλά, ίσως αποκτήσεις και διαβήτη κύησης. Στην εγκυμοσύνη, η διατροφή δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά ποιότητας κυρίως. Επιβάλεται να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Δεν είναι κακό να τρως καμιά κρεπούλα πού και πού, αλλά όχι κάθε μέρα γλυκό. Όταν θες γλυκό, φάε μια μπανάνα ή ένα γιαούρτι με μέλι. Η λίγη σοκολάτα υγείας. ΛΙΓΗ ΟΜΩΣ! Όχι ολόκληρη. :lol: Τα σουβλάκια και γενικά τα delivery να τα προσέχεις, λόγω τοξοπλάσματος, δεν ξέρεις αν είναι καλοψημένα. Το ότι πεινάς συνέχεια, μπορεί να οφείλεται και σε έλλειψη σιδήρου. Παίρνεις συμπλήρωμα; Πριν πάρω, πεινούσα κι εγώ συνέχεια, μετά είδαμε τον αιματοκρίτη που είχε πάρει την κατιούσα και άρχισα χάπια σιδήρου. Μέσα σε μια βδομάδα η τρομερή πείνα υποχώρησε. Για κοίταξέ το.

Διαφημίσεις

Πρέπει οπσωδηποτε ν' αλλάξεις διατροφικές συνήθειες!!! Αν συνεχίσεις έτσι, θα κάνεις τρομερή κατακράτηση υγρών από το αλάτι και θα πάρεις πολλά κιλά, ίσως αποκτήσεις και διαβήτη κύησης. Στην εγκυμοσύνη, η διατροφή δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά ποιότητας κυρίως. Επιβάλεται να τρως πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς και πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Δεν είναι κακό να τρως καμιά κρεπούλα πού και πού, αλλά όχι κάθε μέρα γλυκό. Όταν θες γλυκό, φάε μια μπανάνα ή ένα γιαούρτι με μέλι. Η λίγη σοκολάτα υγείας. ΛΙΓΗ ΟΜΩΣ! Όχι ολόκληρη. :lol: Τα σουβλάκια και γενικά τα delivery να τα προσέχεις, λόγω τοξοπλάσματος, δεν ξέρεις αν είναι καλοψημένα. Το ότι πεινάς συνέχεια, μπορεί α οφείλεται και σε έλλιψη σιδήρου. Παίρνεις συμπλήρωμα; Πριν πάρω, πεινούσα κι εγώ συνέχεια, μετά είδαμε τον αιματοκρίτη που είχε πάρει την κατιούσα και άρχισα χάπια σιδήρου. Μέσα σε μια βδομάδα η τρομερή πείνα υποχώρησε. Για κοίταξέ το.

Ειχα κανει εξετασεις δυο μηνες πριν μαθω οτι ειμαι εγκυος και ειχα πολυ χαμηλο σιδηρο - οπως παντα. Πηρα συμπληρωμα αμπουλες για 2 μηνες και τελειωσαν ακριβως τη μερα που εμαθα οτι ειμαι εγκυος. Την αλλη εβδομαδα θα παω να κανω τις πρωτες εξετασεις που μου εγραψε ο γιατρος και θα το δουμε. Παντως εχεις δικιο, θα προσπαθησω οσο μπορω να προσεχω. Σ' ευχαριστω πολυ.

Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη για ενα τρίμηνο δεν ήθελα να φάω καθόλου κρέας. Ουτε να το βλέπω δεν ήθελα, με έπιανε αηδία. Ηθελα να τρώω ζυμαρικά και αμυλώδη. Στη δεύτερη, θέλω πολύ να τρώω κρέας αλλά δεν θέλω καθόλου γλυκά και με πιάνει αηδία να μυρίσω γάλα. Ουτε την απογευματινή κρέμα της πρώτης μου μπορώ να φτιάξω γιατί με πιάνει λιποθυμία που τη μυρίζω!

Και το κουφό, τελευταία είχα μανία με τις ντομάτες, ντομάτες στο φαγητό, ντομάτες σαλάτα, ντομάτες παντού! Και στον προγεννητικό φάνηκε ότι το κάλιο μου θέλει ανέβασμα, είναι στα κατώτατα φυσιολογικά! Ετσι μου σύστησε να...τρώω ντομάτες :-D:-D:-D:-D και μπανάνες! Παιδιά το σώμα μας ξέρει τί αποζητά τελικά, κάποιες φορές!:lol::cool:

• 6 χρόνια μετά...

Αν και παλιό το θέμα όταν το διάβασα μου θύμισε την μεγαλύτερη παραξενια της εγκυμοσύνης μου. Όλο το πρώτο τρίμηνο δεν μπορούσα να φάω πιπεριά! Ούτε να την μυρισω να μαγειρεύεται ή να ψήνεται ! Με αναγουλιαζε ενώ γενικά δεν είχα και δεν έχω κανένα θέμα μαζί της. Θυμάμαι έλεγα πως αυτό το μωρό δεν θα τρώει καθόλου πιπεριές. Διαψεύστηκα βέβαια! 

Διαφημίσεις

Εγώ είχα θεμα με το μοσχάρι..Ενώ σε γενικές γραμμές το τρώω κ το μαγειρεύω πέρασα μια φάση στην εγκυμοσύνη που όταν το μαγειρευα με έπιανε αναγούλα κ εννοείται ούτε λόγος για να το φάω

Eγω δεν αντεχα καθολου τη μυρωδια του τσιγαρου, ακομη και εξω να ημουν αν καποιος καπνιζε με ενοχλουσε απιστευτα! Αυτο που μου αρεσε πολυ ηταν τα μηλα. Εφαγα πολλα...παρα πολλα μηλα! Οποτε ετρωγα ο μικρος κλωτσουσε και μεχρι σημερα τρελαινεται για μηλο, θα μπορουσε να τρεφεται μονο με αυτα! Επισης, στην εγκυμοσυνη αρχισα να τρωω τη λιαστη ντοματα που προηγουμενως δεν μου αρεσε καθολου. Επιθυμια ειχα μονο μια. Ξυπνησα μια μερα απο τον μεσημεριανο μου υπνο με μια τρελη λαχταρα για ρυζογαλο και επειδη δεν υπηρχε περιπτωση να περιμενω να το φτιαξω κατεβηκα και εψαχνα στα ζαχαροπλαστεια. Και μολις βρηκα κατασπαραξα δυο! :-D

Κ στις δυο εγκυμοσυνες ειχε πολλες παραξενιες με το φαι.δ μπορουσα να φαω κοκκινιστα,λαδερα,οσπρια.με τπτ κιμα.τρελαινομαι για γλυκο,στην πρωτη δ ηθελα καθολου.λιγουρευομουν μονο ντοματες κ μαρουλια.στη δευτερη ετρωγα πολλες μπανανες ενω δ ειναι το αγαπημενο μου φρουτο,μιλαμε για καθε μερα μπανανα,κ οτι ετρωγα απο γλυκο επρεπε να εχει η ξηρους καρπους η καραμελα,η καραμελα δ μου αρεζε ποτε

Δ αντεχα τα καθαριστικα,με επιανε φτερνισμα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...