Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Λάθη" που βλέπουμε στους γύρω μας και δεν θα θέλαμε να τα επαναλάβουμε


Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας,

αφορμή για το ποστ αυτό είναι ότι τελευταία δίνω αρκετή προσοχή στο πώς συμπεριφέρονται άλλες μαμάδες στα παιδιά τους και προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα για να αποφύγω κάποια πράγματα ή για να τα κάνω κι εγώ (αν πρόκειται για κάτι καλό).

Πριν λίγες μέρες πήγα σε ένα παιδικό πάρτυ και εκεί συνάντησα μια ξαδέρφη που είχα να τη δω 2-3 μήνες με το παιδάκι της. Το παιδάκι είναι σχεδόν 4 χρονών. Η ξαδέρφη είναι μια αρκετά κοινωνική και επιτυχημένη γυναίκα που φαίνεται να ασχολείται πολύ με το γιο της. Μάλλον όμως ασχολείται τόσο πολύ που το παιδάκι έχει καταντήσει προβληματικό. Δεν θέλει να παίζει με κανένα παιδάκι, είναι μονίμως κολλημενο πάνω της, είναι συνέχεια αρνητικό, φοράει ακόμα πάνα και για την ηλικία του, ενώ φαίνεται αρκετά έξυπνο ( αν καταφέρεις να μιλήσει μαζί του το καταλαβαίνεις αυτό), έχει σοβαρό πρόβλημα κοινωνικοποίησης. Αυτό συνέβαινε από πιο μικρό που ήταν απλά τότε η μαμά του το δικαιολόγουσε λέγοντας "ε, έχει καιρό να σας δει" ..."τώρα ξύπνησε ο Μάριος και πέσατε πάνω του κλπ"...Δυστυχώς όμως η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και τώρα είναι ακόμα πιο έντονο το φαινόμενο. Η ξαδέρφη μου αρνείται να το στείλει παιδικό σταθμό, θεωρεί ότι το να το έχει στο σπίτι μαζί της είναι πολύ καλύτερο ( αν και αμφιβάλλω γιατί η ίδια είναι γιατρός και το πρωί έχει ιατρείο που σημαίνει ότι το παίρνει στο ιατρείο και κάθεται στο χωλ το παιδί όσο αυτή βλέπει τους ασθενείς). Απλά προβλημαμτίστηκα και προσπάθησα να σκεφτώ γιατί συμβαίνει αυτό. Να πω ότι ο πατέρας του παιδιού λείπει συχνά σε ταξίδια και το παιδί κατά βάση είναι με τη μαμά, γιαγιά υπάρχει μία αλλά δεν τη βλέπει συχνά.

Μου φαίνεται λοιπόν πολύ κακό και πολύ εγκληματικό να κάνεις το παιδί σου έτσι. Και να μη θέλεις να βλέπεις και την πραγματικότητα.

Η άλλη περίπτωση είναι μια φίλη με δυο παιδάκια. Η μεγάλη κόρη, σχεδόν 2 ετών, είναι πολύ ατίθαση και επειδή είναι κλεισμένη όλη τη μέρα μέσα στο σπίτι γιατί η μαμά το πρωί έχει να φροντίζει το άλλο μωρό και να κάνεις και τις δουλειές του σπιτιού, το κοριτσάκι κοντεύει να σαλτάρει. Ωστόσο η μαμά και σε αυτή την περίπτωση ( ενώ δεν υπάρχει θέμα οικονομικό) αρνείται να βρει μια κοπέλα να ασχολείται μαζί του ή να το στείλει σε ένα σταθμό, και το έχει περίπου 2 ολόκληρες ώρες στο πάρκο του να βλέπει τηλεόραση κάθε μέρα για να μπορεί αυτή να βάζει ηλεκτρικές κλπ.

Δεν ξέρω ρε κορίτσια όλα αυτά μου φαίνονται πολύ περίεργα. Όταν τη ρώτησα γιατί δεν κάνει κάτι άλλο για την Κατερίνα ( τη μικρή) μου είπε ότι δεν θέλει να τη στείλει σταθμό πριν τα 4 για το θεωρεί τραγικό να λείπει η μικρή πάνω από 2 ώρες απο το σπίτι!!!! είπαμε, όλες μας έχουμε κολλήματα με τα μικρά μας, αλλά κάτι τέτοια βλέπω και λέω Θεέ μου πάλι καλά που δεν είμαι έτσι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Βαρέθηκα να ακούω μαμάδες να σχολιάζουν τα παιδιά των υπολοίπων. Πρωί πρωί με το που μπήκαμε στο γραφείο έρχεται η συνάδελφος να περιγράψει τη συμπεριφορά 2χρονου και να σχολιάσει ότι η μαμά του έχει χάσει τον έλεγχο και μετά μπαίνοντας εδώ βλέπω αυτό το θέμα. Ίσως λοιπόν απαντώ επειρεασμένη και από τα δύο. Γιατί δεν σκεφτόμαστε ότι ενδεχομένως να υπάρχει λκάποια ιδιαιτερότητα σε παιδιά με ακραίεσ, κατά την γνώμη μας συμπεριφορές? Μήπως κάποιοι, έτσι φιλικά και προς δικό τους συνετισμό, βλέπουν και στα δικά μας παιδιά κάτι που δεν τους αρέσει? Εμείς τελικά είμαστε οι άψογες μαμάδες αλλά οι υπόλοιπες δεν τα καταφέρνουν? Αυτό μας κάνει να νιώθουμε καλύτερες μαμάδες?

Link to comment
Share on other sites

Μπραβο σου παιδι μου που δεν εισαι ετσι, τωρα μπορεις να κοιμασε ησυχη και να λες σε ολους οτι ευτυχως που τα κανεις εσυ σωστα για να μην παθει λαλα το παιδακι σου. Χαιρομαι για σενα. Τωρα μπορω να συνεχισω παρακατω γιατι το συγκεκριμενο δημοσιευμα ειναι εντελως ανουσιο για εναν ξενο.......μου θυμιζει συζητησεις μεταξυ μαναδων σε παιδικες που σχολιαζουν το παιδι του διπλα και που κατα λαθος μπλεκομαι αναμεσα και βαζω λευκο ηχο για να μην ακουω τι λενε. Δυστυχως εδω δεν εχει λευκο ηχο και σε διαβασα, καλα να παθω.

 

ΥΓ: Χα κατσε τωρα ειδα το σχολιασμο.......ειναι πολυ κακο και εγκληματικο. Καλο θα ηταν να μαζευομαστε στους χαρακτηρισμους μας εκτος και αν δεν γνωριζουμε ΤΙ ακριβως σημαινει εκγληματικο......εσενα το παιδακι σου ποσο ειναι επι της ευκαιριας?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Αντί να ασχολούμαστε με τα παιδιά των άλλων (είτε από ενδιαφέρον είτε από...κουτσομπολιό), καλά θα κάνουμε να ασχολούμαστε με τα δικά μας, γιατί καμια μας δεν είναι αλάνθαστη! Και αυτό που εσύ λες "ευτυχώς που δεν είμαι έτσι!", είναι εντελώς ανόητο, γιατί είναι βέβαιο ότι κάτι άλλο που εσύ θα κάνεις, κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει (πίσω από την πλάτη σου) ότι είναι λάθος και να σχολιάζει σε άλλες μαμάδες ότι κουράστηκε να σε βλέπει να το κάνεις! Θεωρώ το post ανούσιο, δεν ρωτά, δεν ζητά να μάθει, δεν ενημερώνει άλλες μαμάδες για κάτι, αλλά δηλώνει εγωκεντρισμό και διάθεση υποβιβασμού των άλλων. Dislike!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

 

Ξέρεις τί πραγματικά πιστεύω;οτι ψάχνουμε να βρούμε "λάθη" στους άλλους προς επιβεβαίωση του εαυτού μας...

Γιατί οπωσδήποτε κι εσυ θα κάνεις κάτι σε σχέση με το παιδί/συζυγό/σπίτι/αμάξι κ.λ.π. σου που άλλη μητέρα/σύζυγος/νοικοκυρα/οδηγός κ.λ.π. θα θεωρεί (ΜΕΓΑ) λάθος...

 

Εν πάσει περιπτώσει το πρώτο παράδειγμα που ανέφερες είναι ακραίο...4 χρονώ και πάνες,όντως είναι πρόβλημα...εμένα βέβαια με ενοχλεί και που βλέπω παιδιά γύρω στα 3 που αντί να τα περπατάνε οι γονείς τα έχουν στο καρότσι..βλέπεις;;η καθεμία μας όλο και κάτι θεωρεί λάθος,οπότε και πολύ άκρη δεν θα βγάλεις παρά μόνο αντικρουόμενες απόψεις!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

δε νομιζω οτι η θεσμοθετρια το εγραψε για να συγκριθει ποσο καλυτερη ειναι αυτη απο τις αλλες.δεν ειναι γεγονος οτι βλεπουμε κατι στους αλλους με πιο καθαρο ματι κ μπορουμε να το εχουμε υποψιν για μας; μην την πυροβολειτε!

καλα ειναι να ξερουμε τι δεν παει καλα κ να προσεχουμε να μήν το κανουμε κ εμεις.

Link to comment
Share on other sites

δε νομιζω οτι η θεσμοθετρια το εγραψε για να συγκριθει ποσο καλυτερη ειναι αυτη απο τις αλλες.δεν ειναι γεγονος οτι βλεπουμε κατι στους αλλους με πιο καθαρο ματι κ μπορουμε να το εχουμε υποψιν για μας; μην την πυροβολειτε!

καλα ειναι να ξερουμε τι δεν παει καλα κ να προσεχουμε να μήν το κανουμε κ εμεις.

 

όπως;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Link to comment
Share on other sites

δε νομιζω οτι η θεσμοθετρια το εγραψε για να συγκριθει ποσο καλυτερη ειναι αυτη απο τις αλλες.δεν ειναι γεγονος οτι βλεπουμε κατι στους αλλους με πιο καθαρο ματι κ μπορουμε να το εχουμε υποψιν για μας; μην την πυροβολειτε!

καλα ειναι να ξερουμε τι δεν παει καλα κ να προσεχουμε να μήν το κανουμε κ εμεις.

 

Και πώς ξέρει ένας τρίτος (ακόμη κι αν έχει δικα΄του παιδιά) ποιο είναι το καλύτερο για το παιδί του άλλου; Τί ακριβώς εννοείς "δεν ειναι γεγονος οτι βλεπουμε κατι στους αλλους με πιο καθαρο ματι κ μπορουμε να το εχουμε υποψιν για μας;". Εδώ γράφει ότι μια μαμά κρατά το τετράχρονο παιδί στο ιατρείο της και η άλλη το δίχρονο παιδί στο σπίτι της. Γιατί αυτό είναι χειρότερο από τα να τα στείλει παιδικό ειδικά το δίχρονο ππου θα γυρίζει με όλες τις ιώσεις του κόσμου. Ξέρω κι εγώ γιατρούς που έστειλαν κατευθείαν τα παιδιά τους στο νηπαιγωγείο, γιατί ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, στην ηλικία των 5 πια, έχει αναπτυχθεί επαρκώς το ανοσοποιητικό τους προκειμένου να αντιμετωπίσει καλύτερα τις όποιες ιώσεις. Αυτό που θέλω να πω με ένα απλό παράδειγμα είναι ότι καμιά μας δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα το παιδί μιας άλλης γυναίκας ακόμη κι ανα έχεις όχι καθαρό, αλλά πεντακάθαρο μάτι! Άλλωστε εδώ το όλο μήνυμα είναι γραμμένο με δόση υποβιβασμού προς τις άλλες, το στυλ του εγώ είμαι καλύτερη. Λέει είναι "κακό κι εγκληματικό"! ....... "ευτυχώς που δεν είμαι έτσι"....βαρείς χαρακτηρισμοί για επιλογές άλλων γονέων και διάθεση αυτοεπιβεβαίωσης! Δεν είδα πουθενά να ρωτά κάτι τους άλλους ή να διερωτάται η ίδια ή τέλος πάντων να ζητά τη γνώμη μας σχετικά με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά αν είναι υπερβολική ή όχι!

Εγώ προσωπικά δεν πυροβολώ κανένα και προσπαθώ να μη ξεστομίζω βαριές κουβέντες για τους άλλους, γιατί είναι βέβαιο ότι στη ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις! Και ό,τι κατηγορείς έρχεται στο κεφάλι σου!

Link to comment
Share on other sites

Εγω είμαι απο αυτές που κραζουν τους άλλους γονείς ανελέητα όταν δώ κάτι αντιπαιδαγωγικο ( σύμφωνα με την δική μου κρίση ή σύμφωνα με αυτά τα λίγα που εχω διαβάσει σε βιβλία παιδί ψυχολογίας). Βέβαια δεν το λέω στους ίδιους αλλα στον εαυτό μου και στον άντρα μου. Ούτε σε άλλους μεταφέρω συμπεριφορές γονέων που δεν μου αρέσουν γιατι μπορεί και αυτοί να έχουν υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά και να παρεξηγηθουν.

Όμως τα χειρότερα ειναι τα βρισιδια που ρίχνω στον εαυτό μου όταν κάνω κάτι αντιπαιδαγωγικο και κάνω πολλά και ας το παίζω οτι την κατέχω την παιδοψυχολογία. Ειναι να με λύπαστε όταν με επικρινω.

Πιστεύετε οτι δεν πρέπει να κατακρίνω καθόλου συμπεριφορές άλλων ακόμα και αν τα σχόλια τα κρατάω για τον εαυτό μου ή τα μεταφέρω στον σύζυγο μου. Πως μπορώ να το πετύχω αυτο? Μου φαίνεται ακατόρθωτο...να σταματώ τις σκέψεις μου δεν μπορω γιατι παράγονται γρήγορα και αυθορμητα(μιλάμε γι εγκεφαλο τελευταίας γενιας).

Λοιπόν εγω θα Πατησω like στον διάλογο που προκάλεσε ηθεματοθετρια γιατι με προβλημάτισε αρκετά.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Link to comment
Share on other sites

οπως πχ συμπεριφορες που μπορει να ειναι καταπιεστκες γαι το παιδι κ να μην το νιωθει η μαμα η να του στεεεις το θαρρος κ τον δυναμισμο γιατι φοβασαι η να να ειναι προσβλητικη η συμπεριφορα μας ,η οτιδηποτε αλλο που εγω πχ οταν το εβλεπα ελεγα οτι δεν θελω να το κανω κ ισως τωρα να το κανω κ να μην το καταλαβαινω.

 

οταν πχ τωρα θα δω κατι που θα με ..προκαλεσει θα αναρρωτηθω αν το κανω κ εγω με αυτον η με καποιον αλλο τροπο κ θα προσπαθησω να το επεξεργαστω μεσα μου

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

όπως;

 

οπως πχ συμπεριφορες που μπορει να ειναι καταπιεστκες γαι το παιδι κ να μην το νιωθει η μαμα η να του στεεεις το θαρρος κ τον δυναμισμο γιατι φοβασαι η να να ειναι προσβλητικη η συμπεριφορα μας ,η οτιδηποτε αλλο που εγω πχ οταν το εβλεπα ελεγα οτι δεν θελω να το κανω κ ισως τωρα να το κανω κ να μην το καταλαβαινω.

 

οταν πχ τωρα θα δω κατι που θα με ..προκαλεσει θα αναρρωτηθω αν το κανω κ εγω με αυτον η με καποιον αλλο τροπο κ θα προσπαθησω να το επεξεργαστω μεσα μου

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όντως εχω προβληματιστεί πολυ... Δηλαδή δεν υπάρχουν συμπεριφορές που η πλειοψηφία ( δηλαδή η κοινή λογική) καταδικάζει για παράδειγμα η σωματική τιμωρία. Ούτε σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να κατα κρίνουμε?

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Link to comment
Share on other sites

οπως πχ συμπεριφορες που μπορει να ειναι καταπιεστκες γαι το παιδι κ να μην το νιωθει η μαμα η να του στεεεις το θαρρος κ τον δυναμισμο γιατι φοβασαι η να να ειναι προσβλητικη η συμπεριφορα μας ,η οτιδηποτε αλλο που εγω πχ οταν το εβλεπα ελεγα οτι δεν θελω να το κανω κ ισως τωρα να το κανω κ να μην το καταλαβαινω.

 

οταν πχ τωρα θα δω κατι που θα με ..προκαλεσει θα αναρρωτηθω αν το κανω κ εγω με αυτον η με καποιον αλλο τροπο κ θα προσπαθησω να το επεξεργαστω μεσα μου

 

 

όπως το θέτεις είναι σωστό αλλά πως ξέρεις να διακρίνεις τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την πίεση απο την καταπίεση;

π.χ. εγω κατακρίνω τους γονείς που πιέζουν τα παιδιά τους για το σχολείο..επειδή εμένα με πίεζαν πολύ γιατί ήμουν τεμπέλα..άλλοι γονείς θα έλεγαν οτι εφ'όσον είναι για το καλό τους δεν πειράζει...

σου έδωσα ένα ελαφρύ παράδειγμα τώρα δεν εννοώ να μπούμε σε φάση αντιπαράθεσης με το τι θεωρούμε πίεση-καταπίεση κ.λ.π...

 

βεβαίως και στην καθημερινότητά μας βλέπουμε άπειρα παραδείγματα,απο γονείς και όχι μόνο,συμπεριφοράς ως προς το παιδί και αυτομάτως συγκρίνουμε τον εαυτό μας και είτε τον νουθετούμε είτε τον επαινούμε...αλλά άλλο αυτό και άλλο να λέμε οτι η δική μας είναι Η σωστή συμπεριφορά και του άλλου η λάθος..άλλωστε πόσοι έχουμε παραδείγματα ζωντανά στον κύκλο μας που οι γονείς έκαναν το καλύτερο για τα παιδιά τους,προσέφεραν τα πάντα και τα παιδιά αυτά (που ενδεχομένως ενδόμυχα τα ζηλεύαμε) κατέληξαν με άσχημες παρέες και εξαρτημένα με ουσίες;;ή με παραβατικές συμπεριφορές;;άρα;που έκαναν λάθη αυτοί οι γονείς που οι δικοί μας ήταν σωστοί;;βλέπεις;δεν βγαίνει άκρη είναι φαύλος κύκλος!!!

 

(συγνώμη και για την γραφω-διάρροια!!!)

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όντως εχω προβληματιστεί πολυ... Δηλαδή δεν υπάρχουν συμπεριφορές που η πλειοψηφία ( δηλαδή η κοινή λογική) καταδικάζει για παράδειγμα η σωματική τιμωρία. Ούτε σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να κατα κρίνουμε?

 

 

ναι αλλά σκέψου οτι κάποιος που έχει μεγαλώσει με τέτοιας μορφής τιμωρία δεν τη θεωρεί και κακό..του είναι πιο φυσικό/φυσιολογικό να την επαναλάβει εφ'όσον θεωρεί οτι δεν του προκάλεσε κακό,κατάλαβες;;(αυτό που δηλ. θεωρούμε λάθος 5 άνθρωποι για 1 μπορεί να είναι Ο σωστός τρόπος)

και δε νομίζω οτι αυτό (η σωματική τιμωρία) είναι το ίδιο με το να μην πηγαίνεις το 4χρονο στον παιδικό..δεν πιστεύω οτι προκαλεί τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα συμπεριφοράς/ανάπτυξης/διαπαιδαγώγησης στο παιδί...αν είμαι λάθος διορθώστε με!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Link to comment
Share on other sites

Για να μιλήσω για μένα, διαβάζοντας τον τίτλο και την πρώτη παράγραφο του post:

 

"Λάθη" που βλέπουμε στους γύρω μας και δεν θα θέλαμε να τα επαναλάβουμε Κορίτσια γεια σας,

αφορμή για το ποστ αυτό είναι ότι τελευταία δίνω αρκετή προσοχή στο πώς συμπεριφέρονται άλλες μαμάδες στα παιδιά τους και προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα για να αποφύγω κάποια πράγματα ή για να τα κάνω κι εγώ (αν πρόκειται για κάτι καλό)

 

περίμενα πως στο υπόλοιπο μήνυμα θα μας ρώταγε π.χ. αν θεωρούμε τις συμπεριφορές που περιγράφει υπερβολικές, αν έχουμε εντοπίσει κάποιες άλλες συμπεριφορές στον περίγυρό μας που θεωρούμε υπερβολικές ή κακές ή και καλές και να γίνει ένας διάλογος στο πλαίσιο πάντα του "ανταλλάσσω απόψεις" και "μαθαίνω μέσα από τους άλλους", όπως δηλαδή γίνεται σε όλα τα θέματα του forum. Αντιθέτως, το μόνο που ακολούθησε είναι ό,τι έγραψα και παραπάνω (να μη τα γράφω ξανά και κουράζω με την επανάληψη).

Για μένα λοιπόν ο τίτλος είναι παραπλανητικός σε σχέση με το υπόλοιπο κείμενο. Πιστεύω επίσης πως ασχολήθηκα αρκετά μ' ένα post που, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν έχει κάτι να μας δώσει ή να δώσουμε κι εμείς ως μέλη του forum και κάπου εδώ σταματώ να το παρακολουθώ. Τη γνώμη μου (σωστή ή λάθος) την εξέφρασα και επιλέγω να παρακολουθήσω κάποιο άλλο θέμα με πραγματικούς προβληματισμούς.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και στην περίπτωση του παιδικού όμως οι ειδικοί βλπ παιδιάτρος, παιδί ψυχολόγος συμβουλεύουν οτι μετά τα 3 το παιδι πρέπει να παει παιδικο για να κοινωνικοποιειται άρα ίσως να μην συμβαίνει κάτι τραγικά άσχημο αν δεν το κανείς όμως σίγουρα υπάρχει κάποιο όφελος για το παιδι που του το στερεις.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Link to comment
Share on other sites

Για να μιλήσω για μένα, διαβάζοντας τον τίτλο και την πρώτη παράγραφο του post:

 

"Λάθη" που βλέπουμε στους γύρω μας και δεν θα θέλαμε να τα επαναλάβουμε Κορίτσια γεια σας,

αφορμή για το ποστ αυτό είναι ότι τελευταία δίνω αρκετή προσοχή στο πώς συμπεριφέρονται άλλες μαμάδες στα παιδιά τους και προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα για να αποφύγω κάποια πράγματα ή για να τα κάνω κι εγώ (αν πρόκειται για κάτι καλό)

 

περίμενα πως στο υπόλοιπο μήνυμα θα μας ρώταγε π.χ. αν θεωρούμε τις συμπεριφορές που περιγράφει υπερβολικές, αν έχουμε εντοπίσει κάποιες άλλες συμπεριφορές στον περίγυρό μας που θεωρούμε υπερβολικές ή κακές ή και καλές και να γίνει ένας διάλογος στο πλαίσιο πάντα του "ανταλλάσσω απόψεις" και "μαθαίνω μέσα από τους άλλους", όπως δηλαδή γίνεται σε όλα τα θέματα του forum. Αντιθέτως, το μόνο που ακολούθησε είναι ό,τι έγραψα και παραπάνω (να μη τα γράφω ξανά και κουράζω με την επανάληψη).

Για μένα λοιπόν ο τίτλος είναι παραπλανητικός σε σχέση με το υπόλοιπο κείμενο. Πιστεύω επίσης πως ασχολήθηκα αρκετά μ' ένα post που, κατά τη γνώμη μου πάντα, δεν έχει κάτι να μας δώσει ή να δώσουμε κι εμείς ως μέλη του forum και κάπου εδώ σταματώ να το παρακολουθώ. Τη γνώμη μου (σωστή ή λάθος) την εξέφρασα και επιλέγω να παρακολουθήσω κάποιο άλλο θέμα με πραγματικούς προβληματισμούς.

 

 

Πάντως στην περίπτωση μου οι απαντήσεις στην θεματοθετρια ήταν αυτές που με προβλημάτισαν...άρα λοιπόν εσύ έδωσες κάτι πολυ σημαντικό σε μένα μέσα απο κάτι που εσύ θεωρείς ασήμαντο. Σε ευχαριστώ...

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Link to comment
Share on other sites

...αλλά άλλο αυτό και άλλο να λέμε οτι η δική μας είναι Η σωστή συμπεριφορά και του άλλου η λάθος..!!)

το θεμα ειναι να αναρρωτιομαστε

ποιο ειανι το καλυτερο κ να μην μπαινουμε σε συγριση.αν το κανουμε με καλη προθεση σιγουρα θα μας βγει κ σε καλο

Link to comment
Share on other sites

το θεμα ειναι να αναρρωτιομαστε

ποιο ειανι το καλυτερο κ να μην μπαινουμε σε συγριση.αν το κανουμε με καλη προθεση σιγουρα θα μας βγει κ σε καλο

 

 

το καλύτερο σύμφωνα με ποιόν;;βλέπεις οτι είναι φαύλος κύκλος;

η σύγκριση,κατά τη γνώμη μου, είναι αναπόφευκτη...δε γίνεται να κρίνεις μια συμπεριφορά και να μην τη συγκρίνεις με τη δικιά σου..και πως να το κάνεις με καλή πρόθεση;;δεν θα μεροληπτήσεις υπερ σου;;άρα;;φαύλος κύκλος πάλι!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Link to comment
Share on other sites

Ο μεγαλος μου γιος κλεινει τα 2 τον αλλο μηνα...ο μικρος μολις 2 μηνων.Ποτε δεν τεθηκε θεμα του να στειλουμε το μεγαλο παιδικο γιατι για εμας ως γονεις ηταν λαθος να ρισκαρουμε να εχουμε 2 μωρα αρρωστα καθε τρεις και λιγο.

Δε σας κρυβω οτι με 2 παιδια στο σπιτι η καθυμερηνοτητα μου ειναι δυσκολη.Ο μεγαλος ειναι και υπερκινητικο παιδι κι ναι η κλεισουρα δεν του κανει καλο.Ναι ο μεγαλος βλεπει αρκετη τηλεοραση μεσα στη μερα...περισσοτερη απο οσο εγω σα μαμα θα ηθελα...και αυτο με ποναει.Επισης με ποναει οταν τον βλεπω να βαριεται.Αλλα πιο πολυ με ποναει οταν διαβαζω η ακουω πραγματα σαν αυτα που λετε μερικες.

Γιατι οχι δεν κρατησα το μεγαλο σπιτι γιατι τον θελω κολλημενο πανω μου...ουτε ειμαι κανα μαζοχακι που γουσταρω να ταλαιπωρουμαι.Το εκανα γιατι ετσι εκρινα εγω σα μαμα οτι προστατευω την υγεια τους.Γιατι για μενα αυτο ερχεται πρωτο.Σωστο η λαθος δεν ξερω...αλλα μιας και τυχαινει να εχουμε περασει τις τελυταιες 2 εβδομαδες μεσα στο παιδων...μονο να ειναο γερα με νοιαζει.Θα ηταν η ευκολη λυση για μενα να παρκαρω το μεγαλο στον παιδικο καθε πρωι και να καθομαι σπιτι να χαιρομαι το μωρακι μου ξεκουραστη και ηρεμη αντι να τρεχω να τα βγαλω βολτα με 2 μωρα.

Τωρα αν για καποιες απο εσας ειμαι η κακια μανα που κανω κακο στα παιδια μου και δε το βλεπω...ας ειναι.Ευχομαι εσεις να εισαστε καλυτερες μανουλες απο εμενα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί πέσατε να την φάτε ρε κορίτσια? Τι τόσο κακό είπε η Zuzunaki? Είδε κάποιες συμπεριφορές στον κύκλο της τις οποίες έκρινε αρνητικά σύμφωνα με τον χαρακτήρα της και τα πιστεύω της (θεμιτό και λογικό) και είπε πως διδάχτηκε και πως δεν θα τις εφαρμόσει στα δικά της παιδιά. Αν εσείς είδατε κάτι οικείο σε αυτές τις συμπεριφορές καλά κάνετε και τις εφαρμόζετε, δεν σας είπε κανείς να μην το κάνετε.

Πιστεύω είναι λογικό για τον περισσότερο κόσμο όταν δεν τίθεται οικονομικό θέμα το τετράχρονο να πάει σε παιδικό σταθμό αντί να κάθεται στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου της μαμάς του. Και μην μου πείτε πως θα φέρει περισσότερες ιώσεις στον παιδικό από ό,τι στο ιατρείο. Θέμα κοινής λογικής. Βέβαια, αν για δικούς της λόγους μια μαμά έχει αποφασίσει να μεγαλώσει μόνη της το παιδάκι της μέχρι την υποχρεωτική εκπαίδευση μπορεί άνετα να το βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί με άλλους τρόπους (ομάδες παιχνιδιού, παιδότοπους και χίλια δυο άλλα). Η θεματοθέτρια μας είπε πως η τακτική που ακολούθησε η μητέρα αυτή οδήγησε σε ένα παιδί συνεσταλμένο και προσκολημένο πάνω της πράγματα που θετικά ΔΕΝ τα λες...

 

Όπως και να'χει ζούμε σε μια κοινωνία και όχι μόνοι μας στο βουνό, οι επιλογές μας και οι συμπεριφορές μας κρίνονται (όχι απαραίτητα κουτσομπολίστικα), πράγμα που εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω κακό. Μπορεί μια άλλη μητέρα να μην θεωρεί καλά τα φαγητά που δίνω στο παιδί μου. Αν μου ανοίξει συζήτηση θα το συζητήσω μαζί της αλλά μέχρι εκεί. Τώρα αν αυτή αποφασίσει πως δεν θέλει να ακολουθήσει τον δικό μου δρόμο ή πως θέλει να κάνει τα ίδια, δικό της πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ο μεγαλος μου γιος κλεινει τα 2 τον αλλο μηνα...ο μικρος μολις 2 μηνων.Ποτε δεν τεθηκε θεμα του να στειλουμε το μεγαλο παιδικο γιατι για εμας ως γονεις ηταν λαθος να ρισκαρουμε να εχουμε 2 μωρα αρρωστα καθε τρεις και λιγο.

Δε σας κρυβω οτι με 2 παιδια στο σπιτι η καθυμερηνοτητα μου ειναι δυσκολη.Ο μεγαλος ειναι και υπερκινητικο παιδι κι ναι η κλεισουρα δεν του κανει καλο.Ναι ο μεγαλος βλεπει αρκετη τηλεοραση μεσα στη μερα...περισσοτερη απο οσο εγω σα μαμα θα ηθελα...και αυτο με ποναει.Επισης με ποναει οταν τον βλεπω να βαριεται.Αλλα πιο πολυ με ποναει οταν διαβαζω η ακουω πραγματα σαν αυτα που λετε μερικες.

Γιατι οχι δεν κρατησα το μεγαλο σπιτι γιατι τον θελω κολλημενο πανω μου...ουτε ειμαι κανα μαζοχακι που γουσταρω να ταλαιπωρουμαι.Το εκανα γιατι ετσι εκρινα εγω σα μαμα οτι προστατευω την υγεια τους.Γιατι για μενα αυτο ερχεται πρωτο.Σωστο η λαθος δεν ξερω...αλλα μιας και τυχαινει να εχουμε περασει τις τελυταιες 2 εβδομαδες μεσα στο παιδων...μονο να ειναο γερα με νοιαζει.Θα ηταν η ευκολη λυση για μενα να παρκαρω το μεγαλο στον παιδικο καθε πρωι και να καθομαι σπιτι να χαιρομαι το μωρακι μου ξεκουραστη και ηρεμη αντι να τρεχω να τα βγαλω βολτα με 2 μωρα.

Τωρα αν για καποιες απο εσας ειμαι η κακια μανα που κανω κακο στα παιδια μου και δε το βλεπω...ας ειναι.Ευχομαι εσεις να εισαστε καλυτερες μανουλες απο εμενα.

 

 

Έχεις απόλυτο δίκιο. Η κάθε οικογένεια βρίσκει τη φόρμουλά της. Αλλά οι περιπτώσεις που ανέφερε η κοπέλα δεν είναι ίδιες με τη δικιά σου.

 

(εύχομαι τα καλύτερα για το μικράκι σου, περαστικά και αγύριστα!)

Link to comment
Share on other sites

Ο καλός γονιός μεγαλώνει τα παιδιά του βάζοντας το συμφέρον τους πάνω από όλα. Αυτό του δίνει ένα πλήθος επιλογών. Που για αυτόν θα είναι οι άριστες για άλλον λιγότερο καλές. ίσως ένα εγχειρίδιο με οδηγίες για το μεγάλωμα των παιδιών για μερικούς θα ήταν η τέλεια λύση.

Η μανούλα πιο πάνω επέλεξε να μη στείλει τη 2χρονη κόρη της παιδικό για δικούς της λόγους. Για δικούς μου λόγους θα στείλω τη 2χρονη κόρη μου παιδικό μόλις μετακομίσουμε.

Μια χαρά μας βλέπω.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites

το καλύτερο σύμφωνα με ποιόν;;βλέπεις οτι είναι φαύλος κύκλος;

η σύγκριση,κατά τη γνώμη μου, είναι αναπόφευκτη...δε γίνεται να κρίνεις μια συμπεριφορά και να μην τη συγκρίνεις με τη δικιά σου..και πως να το κάνεις με καλή πρόθεση;;δεν θα μεροληπτήσεις υπερ σου;;άρα;;φαύλος κύκλος πάλι!!!

 

αν καποιος δεν θελει να βγαλει τον εαυτο του΄..λαδι τοτε θα παρατηρησει κατι απο το αποτελεσμα.πχ θελω εγω να μαθει να τρωει σωστα.πιεζω το παιδι κ δεν μπορω να τα καταφερω..βλεπω σε σενα μια μεθοδο που πετυχαινει,μια τεχνικη κ οχι εκφοβισμο.δεν θα μπω στη διαδικασια να αναρρωτηθω αν μπορω να την χρησιμοποιησω;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...