Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γενέθλια σε παιδότοπο ή σε σπίτι;

Recommended Posts

πρίν από 49 λεπτά , Έσπερος είπε:

Είναι λίγο υποκειμενικό τι εννοεί ο καθένας βήχα κ μυξα οπότε δεν βγαίνει άκρη είτε για πάρτι είτε για σχολείο. αλλά για να το δούμε κ λίγο κυνικά, αν στο πάρτι είναι καλεσμένη η τάξη μόνο, που την άλλη μέρα θα πάνε σχολείο, αν είναι να κολλήσουν θα κολλήσουν ούτως ή άλλως εκει. κι αν το πάρτι γίνει έξω μάλλον είναι ασφαλεστερο από την τάξη. κ μέσα ενδεχομένως αν υπάρχει πχ ένα αξιοπρεπές φίλτρο αέρος κ ανοιχτά παράθυρα…. 

ναι το καλοκαίρι υπήρχε αυτή η παρεε, παραθεριστών κ μιας συναδέλφου. ήθελε να τους βλέπει, τους αναζητούσε κ στενοχωριοταν αν δν έρχονταν κ ήθελε να μπαίνει στην παρέα αλλά δεν θα παρατούσε κ αυτό που έκανε πριν επειδή ήρθαν ή επειδή είδε κάτι που του άρεσε. κ ήθελε κ να τον αφήνω μαζί τους κ να απομακρύνομαι. όμως αν ήθελε πχ το φουσκωτό που μοιράζονταν όλα τα παιδάκια, δεν πήγαινε να τπ ζητήσει όπως έκαναν όλα. το ελεγε σ εμένα. έτσι στη λεκτική εξέλιξη δν είδα κάποια πρόοδο. ενώ δν είχε θέμα να μοιραστούν παιχνίδια κλπ 

Όταν τον άφηνες με τα παιδάκια τι έκανε; Συμμετείχε σε παιχνίδι (πχ πύργους, νεροπίστολα) ή καθόταν και έπαιζε μόνος; Από αυτά που λες πάντως εγώ βλέπω ένα πολύ ντροπαλό παιδί και όχι κάποιο που δεν έχει τι μα πει και χρειάζεται καθοδήγηση για το τι θα λέει στα συνομήλικα. Αλήθεια, έχεις ακούσει 4χρονα να μιλάνε; Δε βγάζεις άκρη :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, annoulen είπε:

Σαν καλεσμένοι δεν θα πηγαίναμε ούτε εμείς. Σαν διοργανωτές, με μύξα κ βήχα, νομίζω δεν θα το ακυρωνα. 

Αν σκεφτείς ότι με μύξα κ βήχα τους έστελνα παιδικό σταθμό. Κ δεν είμαι και η μόνη. Εάν όμως είχα την επιλογή να τους κρατήσω σπίτι, δλδ εάν δεν δούλευα η αν είχα εύκαιρο άτομο για φύλαξη, όχι δεν θα τους έστελνα. Αλλα αυτό είναι μια άλλη μεγααααααλη κουβέντα, που έχει ξαναγίνει παλαιότερα εδώ. 

Άλλο βέβαια το σχολείο κι ειδικά αν δεν έχεις να αφήνεις το παιδί κι άλλο ένα πάρτι. Αν το εορταζον παιδί έχει βήχα κ μιξες, δηλαδή είναι φανερότατα άρρωστο κι εφόσον αποφασιστεί να μην ακυρωθεί το πάρτι,  το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να ενημερωθούν οι καλεσμένοι. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 33 λεπτά , Anna3011 είπε:

Όταν τον άφηνες με τα παιδάκια τι έκανε; Συμμετείχε σε παιχνίδι (πχ πύργους, νεροπίστολα) ή καθόταν και έπαιζε μόνος; Από αυτά που λες πάντως εγώ βλέπω ένα πολύ ντροπαλό παιδί και όχι κάποιο που δεν έχει τι μα πει και χρειάζεται καθοδήγηση για το τι θα λέει στα συνομήλικα. Αλήθεια, έχεις ακούσει 4χρονα να μιλάνε; Δε βγάζεις άκρη :)

Συμμετειχε. και δεν είναι απλά ότι τον άφηνα, με έδιωχνε κιόλας. πιο εύκολα συμμετείχε βέβαια σε παιχνίδι ένας προς ένα. το ντροπαλό είναι ένας εύκολος χαρακτηρισμός που σου έρχεαι στο μυαλό κ τον έχω χρησιμοποιήσει κ εγώ πολλές φορές. δεν είανι όμως το κλασικό ντροπαλό που θα το ρωτήσει κάποιος κάτι και δεν θα απαντήσει ή θα κρυφτεί πίσω από τον γονιό. σκέψου μάλιστα ότι οι συνάδελφοί μου στο σχολείο, όταν έλεγα ότι έχω άγχος γιατί είναι ντροπαλός, απορούσαν γιατί το λέω αυτό. γι αυτό λέω ότι σε σχέση με ενήλικες είναι σαν την ηλικία του ή κ καλύτερα από άλλα παιδιά. σε σχέση με παιδάκια όμως είδα διαφορά. άλλα μικρότερα πχ έρχονταν κ ζητούσαν να παίξουν με κάτι δικό μας ή έλεγαν ότι δεν θέλουν να μας δώσουν κάτι. ο δικός μου δεν τα λέει αυτά. τώρα αν αυτό είναι ντροπή ή είναι κοινωνική αδεξιότητα και αμηχανία, δεν ξέρω πώς να το ονομάσω. αυτό εννοω επικοινωνία κ συνομιλία. 

πρίν από 18 λεπτά , marakiz είπε:

Άλλο βέβαια το σχολείο κι ειδικά αν δεν έχεις να αφήνεις το παιδί κι άλλο ένα πάρτι. Αν το εορταζον παιδί έχει βήχα κ μιξες, δηλαδή είναι φανερότατα άρρωστο κι εφόσον αποφασιστεί να μην ακυρωθεί το πάρτι,  το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να ενημερωθούν οι καλεσμένοι. 

καλά αυτό ειναι κραυγαλέο, αλλά η κοπέλα εν προκειμένω δεν ήταν έτσι. τώρα αν είναι κατάλοιπα βήχα που κρατάνε δέκα μέρες και βάλε και το παιδί βήξει τρεις φορές όλο το απόγευμα, ή απλώς έχει μπουκωμα που κρατάει μέρες χωρίς να τρέχει η μύξα, αμφιβάλλω αν μπορεί να είναι κολλητικός. για το σχολείο το είπα με την έννοια ότι μπορεί ένας γονιός να μη στείλει το παιδί στο πάρτι επειδή υποψιάζεται ότι κυκλοφορουν ιώσεις στην τάξη, ή επειδή έχει το ίδιο ελαφρά τέτοια συμπτώματα, αλλά την άλλη μέρα να πάει στο σχολείο, και είτε να κολλήσει στο σχολείο (άρα άδικα έχασε το πάρτι, μόνο που δεν το ήξερε προκαταβολικά), ή να μεταδώσει κάτι ούτως ή άλλως στα άλλα παιδιά (απλώς όπως λες, στο πάρτι μπορείς να μην πας, αλλά στο σχολείο δεν είναι πάντα το ίδιο απλό). 

21 minutes ago, marakiz said:

Μιλάμε γενικά υποθέτω, διότι το δικό μου, μύξες δεν είχε. Ούτε και έβηχε όσο ήμασταν εκεί τουλάχιστον. Οπότε εμφανέστατα άρρωστο, σίγουρα δεν ήταν. Σε αντίθεση με κάποια άλλα. Βασικά, αν είχαν έρθει μόνο όσα δεν είχαν τίποτα, θα είχαν έρθει 5 παιδάκια περίπου. Δεν με πείραξε πάντως που τα περισσότερα ήταν κρυωμένα. Δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν το πάρτυ. Το κατανοώ. Δεν ζω με το φόβο μήπως αρρωστήσουμε. Είναι ενοχλητικό αλλά θα ζήσουμε.

πρίν από 11 λεπτά , Yovanna είπε:

Μιλάμε γενικά υποθέτω, διότι το δικό μου, μύξες δεν είχε. Ούτε και έβηχε όσο ήμασταν εκεί τουλάχιστον. Οπότε εμφανέστατα άρρωστο, σίγουρα δεν ήταν. Σε αντίθεση με κάποια άλλα. Βασικά, αν είχαν έρθει μόνο όσα δεν είχαν τίποτα, θα είχαν έρθει 5 παιδάκια περίπου. Δεν με πείραξε πάντως που τα περισσότερα ήταν κρυωμένα. Δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν το πάρτυ. Το κατανοώ. Δεν ζω με το φόβο μήπως αρρωστήσουμε. Είναι ενοχλητικό αλλά θα ζήσουμε.

Ναι δεν μιλάω για το δικό σου, θα το έλεγα. Μιλάω για παιδί που βήχει κ τρέχει η μύτη του. Για μένα είναι λάθος. Κι άλλο επίσης ο βήχας που μένει μετά απο δέκα μέρες που λέει η Έσπερος.

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Yovanna είπε:

. Βασικά, αν είχαν έρθει μόνο όσα δεν είχαν τίποτα, θα είχαν έρθει 5 παιδάκια περίπου. Δεν με πείραξε πάντως που τα περισσότερα ήταν κρυωμένα. Δεν ήθελαν με τίποτα να χάσουν το πάρτυ.

Δεν ξέρω τι εννοείς κρυωμένα, ελπίζω απλώς να εννοείς αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. γιατί για κάθε οικογένεια που δεν θελει να χάσει οτ πάρτι το "κρυωμένο" παιδί της, υπάρχει  και μια οικογένεια που τελικά θα χάνει πολλά πάρτι το δικό της παιδί, γιατί η μαμά είναι έγκυος, ή υπάρχει στο σπίτι βρέφος ή το μεγάλο παιδί έχει πεσμένο ανοσοποιητικό απο απανωτές αρρώστιες ή μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάτι, και δεν θέλουν να παρουν το ρίσκο να πάνε σε πάρτι με εμφανώς άρρωστα παιδιά που δεν ήθελαν να το χάσουν...

πρίν από 21 λεπτά , Έσπερος είπε:

Συμμετειχε. και δεν είναι απλά ότι τον άφηνα, με έδιωχνε κιόλας. πιο εύκολα συμμετείχε βέβαια σε παιχνίδι ένας προς ένα. το ντροπαλό είναι ένας εύκολος χαρακτηρισμός που σου έρχεαι στο μυαλό κ τον έχω χρησιμοποιήσει κ εγώ πολλές φορές. δεν είανι όμως το κλασικό ντροπαλό που θα το ρωτήσει κάποιος κάτι και δεν θα απαντήσει ή θα κρυφτεί πίσω από τον γονιό. σκέψου μάλιστα ότι οι συνάδελφοί μου στο σχολείο, όταν έλεγα ότι έχω άγχος γιατί είναι ντροπαλός, απορούσαν γιατί το λέω αυτό. γι αυτό λέω ότι σε σχέση με ενήλικες είναι σαν την ηλικία του ή κ καλύτερα από άλλα παιδιά. σε σχέση με παιδάκια όμως είδα διαφορά. άλλα μικρότερα πχ έρχονταν κ ζητούσαν να παίξουν με κάτι δικό μας ή έλεγαν ότι δεν θέλουν να μας δώσουν κάτι. ο δικός μου δεν τα λέει αυτά. τώρα αν αυτό είναι ντροπή ή είναι κοινωνική αδεξιότητα και αμηχανία, δεν ξέρω πώς να το ονομάσω. αυτό εννοω επικοινωνία κ συνομιλία. 

καλά αυτό ειναι κραυγαλέο, αλλά η κοπέλα εν προκειμένω δεν ήταν έτσι. τώρα αν είναι κατάλοιπα βήχα που κρατάνε δέκα μέρες και βάλε και το παιδί βήξει τρεις φορές όλο το απόγευμα, ή απλώς έχει μπουκωμα που κρατάει μέρες χωρίς να τρέχει η μύξα, αμφιβάλλω αν μπορεί να είναι κολλητικός. για το σχολείο το είπα με την έννοια ότι μπορεί ένας γονιός να μη στείλει το παιδί στο πάρτι επειδή υποψιάζεται ότι κυκλοφορουν ιώσεις στην τάξη, ή επειδή έχει το ίδιο ελαφρά τέτοια συμπτώματα, αλλά την άλλη μέρα να πάει στο σχολείο, και είτε να κολλήσει στο σχολείο (άρα άδικα έχασε το πάρτι, μόνο που δεν το ήξερε προκαταβολικά), ή να μεταδώσει κάτι ούτως ή άλλως στα άλλα παιδιά (απλώς όπως λες, στο πάρτι μπορείς να μην πας, αλλά στο σχολείο δεν είναι πάντα το ίδιο απλό). 

Πλησίαζε λοιπόν τα παιδάκια, συμμετείχε και παίζανε μαζί. Με το ότι δε ζήταγε παιχνίδια από τα άλλα εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ντρεπόταν. Και η δικιά μου πολλές φορές δε ζητάει και άλλες τόσες έχει ζητήσει από εμένα να την ξελασπώσω. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί ένδειξη κοινωνικής αδεξιότητας. Τα τσιμπήματα και οι σπρωξιές όντως δεν ανήκουν κατά κανόνα στην ηλικία των παιδιών μας αλλά για μένα προς το παρόν χρειάζεται υπομονή, επικοινωνία με συνομήλικα (την οποία αποφεύγεις συστηματικά :) ) και συνεργασία με τη δασκάλα. Μην επαναλαμβάνομαι, στα είπαν πολύ καλύτερα οι προλαλήσασες.

14 minutes ago, Έσπερος said:

Δεν ξέρω τι εννοείς κρυωμένα, ελπίζω απλώς να εννοείς αυτό που περιέγραψα πιο πάνω. γιατί για κάθε οικογένεια που δεν θελει να χάσει οτ πάρτι το "κρυωμένο" παιδί της, υπάρχει  και μια οικογένεια που τελικά θα χάνει πολλά πάρτι το δικό της παιδί, γιατί η μαμά είναι έγκυος, ή υπάρχει στο σπίτι βρέφος ή το μεγάλο παιδί έχει πεσμένο ανοσοποιητικό απο απανωτές αρρώστιες ή μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε κάτι, και δεν θέλουν να παρουν το ρίσκο να πάνε σε πάρτι με εμφανώς άρρωστα παιδιά που δεν ήθελαν να το χάσουν...

Προφανώς Φθινόπωρο που οι ιώσεις κάνουν πάρτυ , στις παραπάνω περιπτώσεις, δεν πας σε παιδικό πάρτυ. Το να πας και να αγριοκοιτάς τα παιδάκια που βήχουν ή τους γονείς που σκουπίζουν μύτες και να ανοίγεις ποστ μετά εδώ για τους ανεύθυνους γονείς και οικοδεσπότες (όπως έκανε μια ψυχή), δεν έχει κάποιο νόημα. 

18 minutes ago, Έσπερος said:

Νομίζω ότι αυτές οι περιπτώσεις τα χάνουν τα πάρτυ ούτως ή άλλως ακόμη και ολα τα παιδάκια που πηγαίνουν να φαίνονται υγιή. Ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια εποχή. Παρόλα αυτά συμφωνώ δεν πας με άρρωστο παιδί σε πάρτυ, αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο οι μυξες που μπορεί να τρέχουν 2 βδομάδες. 

πρίν από 17 λεπτά , Yovanna είπε:

Προφανώς Φθινόπωρο που οι ιώσεις κάνουν πάρτυ , στις παραπάνω περιπτώσεις, δεν πας σε παιδικό πάρτυ. Το να πας και να αγριοκοιτάς τα παιδάκια που βήχουν ή τους γονείς που σκουπίζουν μύτες και να ανοίγεις ποστ μετά εδώ για τους ανεύθυνους γονείς και οικοδεσπότες (όπως έκανε μια ψυχή), δεν έχει κάποιο νόημα. 

Το μενού ήταν καλό; Εδώ σε εμάς προσφέρουν τα κλασικά συνήθως ένα κομμάτι κλαμπ ένα πιτσάκι ένα τυροπιτάκι λουκανοπιτάκι και ένα ρόφημα και για τα παιδιά παρόμοια πάνω κάτω με χυμό η τοστ η χοτντογκ. Και πόσο πήγε το άτομο; Τα έγραψες μήπως και δεν τα είδα; Αν ναι :grin: 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

πρίν από 12 λεπτά , Chrysoum είπε:

Νομίζω ότι αυτές οι περιπτώσεις τα χάνουν τα πάρτυ ούτως ή άλλως ακόμη και ολα τα παιδάκια που πηγαίνουν να φαίνονται υγιή. Ειδικά όταν πρόκειται για τέτοια εποχή. Παρόλα αυτά συμφωνώ δεν πας με άρρωστο παιδί σε πάρτυ, αλλά είναι άλλο αυτό και άλλο οι μυξες που μπορεί να τρέχουν 2 βδομάδες. 

Αυτό όμως είναι άδικο. Δεν μπορεί να κλείνεται μέσα ο υγιής που απλώς θέλει λίγο σεβασμό επειδή κάποιος δεν θέλει να πει ένα όχι στο παιδί του μια φορά, ενώ μπορεί να πάει σε άλλο πάρτι. Άλλο να φυλάγεσαι λίγο παραπάνω από τους άλλους, άλλο να είσαι αποκλεισμένος. 

πρίν από 23 λεπτά , Anna3011 είπε:

Πλησίαζε λοιπόν τα παιδάκια, συμμετείχε και παίζανε μαζί. Με το ότι δε ζήταγε παιχνίδια από τα άλλα εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ντρεπόταν. Και η δικιά μου πολλές φορές δε ζητάει και άλλες τόσες έχει ζητήσει από εμένα να την ξελασπώσω. Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί ένδειξη κοινωνικής αδεξιότητας. Τα τσιμπήματα και οι σπρωξιές όντως δεν ανήκουν κατά κανόνα στην ηλικία των παιδιών μας αλλά για μένα προς το παρόν χρειάζεται υπομονή, επικοινωνία με συνομήλικα (την οποία αποφεύγεις συστηματικά :) ) και συνεργασία με τη δασκάλα. Μην επαναλαμβάνομαι, στα είπαν πολύ καλύτερα οι προλαλήσασες.

Όπως κ να το ονομάσω, υπάρχει μια δυσκολία, που την είδαν κ στο σχολείο. κατά τ άλλα το τι είναι ντροπαλό κ τι όχι, είναι σχετικό. στη μουσικοκινητική πχ κανένα από τα άλλα παιδθα δεν ήρθε να ρωτήσει πώς μας λενε ούτε απάντησε στην ερώτηση μου πώς λέγονται. ο δικός μου απάντησε όμως. ή η κόρη της συβαδελφου που είναι μισό χρόνο μικρότερη αλλά αν τη δεις να μιλάει κ να παίζει νομίζεις ότι είναι 5 ή 6, στην παραλία της μιλούσαν κάτι μεγάλοι κ έκλαιγε. όλοι όμως νόμιζαν ότι είναι μεγαλύτερη από τον δικό μου. Αλλά εγω έχω μια ευρύτερη εικόνα κ κρίνω. 

12 minutes ago, Έσπερος said:

Αυτό όμως είναι άδικο. Δεν μπορεί να κλείνεται μέσα ο υγιής που απλώς θέλει λίγο σεβασμό επειδή κάποιος δεν θέλει να πει ένα όχι στο παιδί του μια φορά, ενώ μπορεί να πάει σε άλλο πάρτι. Άλλο να φυλάγεσαι λίγο παραπάνω από τους άλλους, άλλο να είσαι αποκλεισμένος. 

Σύμφωνω, απλά επειδή ανηκω σε μια από τις περιπτώσεις που αναφέρεις και ειδικά περισυ που ήμουν έγκυος εν μέσω πανδημίας, δεν πήγα σε κανένα πάρτυ ακόμη κι αν ήταν όλα τα παιδάκια υγιή. Σκεφτόμουν ότι μπορεί να έχουν κολλήσει κατι και να μην έχουν αναπτύξει ακόμα συμπτώματα. Θεωρώ δηλαδή ότι αν ανήκεις σε μια από αυτές τις περιπτώσεις δεν παίρνεις το ρίσκο να πας σε πάρτυ με νήπια. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε με άρρωστα παιδια σε πάρτυ. 

30 minutes ago, λουκουμαδάκι said:

Το μενού ήταν καλό; Εδώ σε εμάς προσφέρουν τα κλασικά συνήθως ένα κομμάτι κλαμπ ένα πιτσάκι ένα τυροπιτάκι λουκανοπιτάκι και ένα ρόφημα και για τα παιδιά παρόμοια πάνω κάτω με χυμό η τοστ η χοτντογκ. Και πόσο πήγε το άτομο; Τα έγραψες μήπως και δεν τα είδα; Αν ναι :grin: 

Πολύ καλό φαγητό σε μπουφέ για τους μεγάλους. Είχε κοτοσαλάτα και ντακοσαλάτα, πένες καρμπονάρα, πίτσες, κοτοσουβλάκια, πιτάκια, τυρόπιτα και μπιφτέκια. Για τα παιδιά κεφτεδάκι, κοτομπουκιά, ριγκατόνι, τυροπιτούλα και δεν θυμάμαι τί άλλο. Μέσα ήταν και καφέδες και αναψυκτικά. Φυσικά είπα να ρωτάνε τί θέλουν με το φαγητό και να μου το χρεώσουν, οπότε έπαιξαν και μπύρες, κρασί και κάνα δυό κοκτέιλ. Για τιμές θα σου στείλω πμ. 

Σε έναν ιδανικό κόσμο, τα παιδιά μένουν στο σπίτι μέχρι να γίνουν εντελώς καλά και οι γονείς έχουν την πολυτέλεια να τα κρατήσουν παίρνοντας άδεια. Επειδή δεν ζούμε σε έναν ιδανικό κόσμο, αλλά σε μια χώρα όπου η γονική άδεια είναι έξι μέρες τον χρόνο και οι εργοδότες δεν χαίρονται ιδιαίτερα με μια δεκαήμερη άνευ αποδοχών του γονιού μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η μύξα, τα μισά παιδιά σε μια τάξη είναι μονίμως κρυωμένα και κολλάνε τα άλλα μισά. 

Αυτό είναι το πρόβλημα, κι όχι τα πάρτι. 

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , Yovanna είπε:

Πολύ καλό φαγητό σε μπουφέ για τους μεγάλους. Είχε κοτοσαλάτα και ντακοσαλάτα, πένες καρμπονάρα, πίτσες, κοτοσουβλάκια, πιτάκια, τυρόπιτα και μπιφτέκια. Για τα παιδιά κεφτεδάκι, κοτομπουκιά, ριγκατόνι, τυροπιτούλα και δεν θυμάμαι τί άλλο. Μέσα ήταν και καφέδες και αναψυκτικά. Φυσικά είπα να ρωτάνε τί θέλουν με το φαγητό και να μου το χρεώσουν, οπότε έπαιξαν και μπύρες, κρασί και κάνα δυό κοκτέιλ. Για τιμές θα σου στείλω πμ. 

Πολύ ωραίες επιλογές! 

Κράτα το

Κράτα το

22 minutes ago, Yovanna said:

Yovanna, καταρχάς να τον χαίρεστε και να είστε καλά να τον καμαρωνετε! Χαίρομαι πολύ που περάσατε όμορφα. Επειδή μένω και εγώ βόρεια, μπορείς να μου στείλεις το όνομα του χώρου? 

1 ώρα πρίν, Ζάντενα είπε:

Γιατί το λες αυτό; 

Μου ήρθε κατψευθειαν σαν αίσθηση.συζηταγαμε για την αιτία έκβαση του παρτυ. Το παιδί αν είχε σήμερα σχολείο μάλλον θα πήγαινε.Ειναι μεινστριμ αυτή η κατάσταση με όλα τα παιδιά.ειχε κα ει τόσες ετοιμασίες η κοπέλα.εγω προσωπικά σε όποιο παρτυ κ να πάω θα σκεφτώ ότι μάλλον θα αρρωστήσει μετά.οποτε άστο να πάει στο καλό που λένε...

πρίν από 25 λεπτά , Yovanna είπε:

Τρελάνουμαι να ανοίγω δώρα.ειναι μεγάλη τιμή γι αυτόν που κάνει το δώρο να το ανοίγει μπροστά του ο εορταζων  κ μεγάλη χαρά για τον τελευταίο.νεγαλωσαμε δυστυχώς με το ότι δεν είναι comme IL faut να ανοίγουμε απευθείας το δώρο.Ομως σε ένα παρτυ από την άλλη δεν είναι πρακτικό.

Για πες μας λοιπόν Γιοβαννα.Τι δωράκια πήρε ο μικρος σου?Είπες ότι ήταν πολύ ωραία.

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

ήμασταν μια στσαθερή παρέα 3-4 οικογένειες σε σταθερό σημείο κάθε μέρα, και κατά καιρούς εμφανίζονταν και άλλα. έπαιζαν γενικά με ό,τ φαινόταν πιο ελκυστικό. κ ο δικός μου χωνόταν εκεί στο παιχνίδι αλλά ήθελε τον χρόνο του. πχ αν είχαμε ξεκινήσει κάτι μαζί, δεν το διέκοπτε για να πάει με τους άλλους παρά μόνο όταν "χόρταινε" από το δικό του παιχνίδι. όμως ακόμα κ αν δεν ήμουν δίπλα του, που γενικά δεν με ήθελε δίπλα, δεν μιλουσε με τα παιδάκια. κοιτούσε ας πούμε, αν του έδιναν ένα παιχνίδι το έπαιρνε λίγο κλπ. υπήρχαν όμως κ μεγαλύτερα στην παρέα που συντονιζαν κάπως κ τον καταλάβαιναν κ βοηθούσαν. έτσι δεν βρέθηκε ποτέ στη θέση να θέλει κ άτι κ να αναγκαστεί να βρει τρόπο να το ζητήσει. 

γιατί μωρέ, έχουν θεμα αυτοπεποιθησης όσα παιδακια κ άνουν λογοθεραπεία ή εργοθεραπεία; αφού για να βελτιωθείς γίεται. πιθανότατα το αναλύουμε άδικα γιατί όπως λέτε μπορεί να μου πει ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι. ούτε ο σύζυγος το θεωρεί ιδιαίτερα επειγον έτσι κ αλλιώς, οπότε αν κάνω κίνηση θα πάω μόνη  μου. 

οχι,καμια σχεση

προβλημα με την αυτοπεποιθηση του θα εχει λογω του αγχους σου

γι αυτο το προβλημα,δ χρειαζεστε λογοθεραπευτη

πρίν από 21 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Μου ήρθε κατψευθειαν σαν αίσθηση.συζηταγαμε για την αιτία έκβαση του παρτυ. Το παιδί αν είχε σήμερα σχολείο μάλλον θα πήγαινε.Ειναι μεινστριμ αυτή η κατάσταση με όλα τα παιδιά.ειχε κα ει τόσες ετοιμασίες η κοπέλα.εγω προσωπικά σε όποιο παρτυ κ να πάω θα σκεφτώ ότι μάλλον θα αρρωστήσει μετά.οποτε άστο να πάει στο καλό που λένε...

Τρελάνουμαι να ανοίγω δώρα.ειναι μεγάλη τιμή γι αυτόν που κάνει το δώρο να το ανοίγει μπροστά του ο εορταζων  κ μεγάλη χαρά για τον τελευταίο.νεγαλωσαμε δυστυχώς με το ότι δεν είναι comme IL faut να ανοίγουμε απευθείας το δώρο.Ομως σε ένα παρτυ από την άλλη δεν είναι πρακτικό.

Για πες μας λοιπόν Γιοβαννα.Τι δωράκια πήρε ο μικρος σου?Είπες ότι ήταν πολύ ωραία.

Εμένα σαν αίσθηση ότι κάποιος παραμονεύει :ph34r: να δει τις απαντήσεις για να γράψει και αφού δεν τις είδε έγραψε εκνευρισμένος.. μπορούσε κάλλιστα να ερωτηθεί χθες προχθές (αν μη τι άλλο πιο διακριτικά) τύπου πιστεύεις ότι ακόμα και αν σήμερα είναι καλούτσικα θα είναι σωστό να γίνει το πάρτυ; Και να αναπτύξουμε από εκεί. 

Κράτα το

Κράτα το

πρίν από 35 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Εμένα αυτό το να το ανοίξω μπροστά στον άλλον γιατί δεν μου αρέσει καθόλου ; :p έχει τύχει ζευγάρι φίλοι μας να μου πουν «άνοιξε το δώρο να δούμε αν θα σου κάνει» και μου φάνηκε πολύ περίεργο εκείνη την στιγμή να το ανοίξω .. δεν το συνηθίζω εκτός αν είναι από γονείς η γιαγιάδες 

πρίν από 56 λεπτά , Super.mum είπε:

Ναι όμως ας μην φοβόμαστε και τόσο πολύ να μην κολλήσουμε. Μονίμος κάποιο παιδακι από την τάξη θα είναι κρυωμένο. 

Εγώ δεν φοβάμαι τόσο να κολλήσουν τα παιδιά, ηθικά δεν το βρίσκω σωστό όμως. 

Εμένα μια εβδομάδα πριν το πάρτι του μικρού μου άρχισε βήχα κ μίξες ο μεγάλος και μετά από λίγες μέρες κόλλησε κι ο μικρός κι εγώ. Αποδεδειγμένα κολλητικό δηλαδή.
Θα πρεπε δηλαδή να κάνω κανονικά τα γενέθλια κι ας κολλήσουν οι μικροί καλεσμένοι αλλά και τα υπόλοιπα παιδάκια του χώρου επειδή θα λυπηθώ τις ετοιμασίες που έχω κάνει ή/και επειδή φθινόπωρο είναι, άρα όλο και κάποιο είναι άρρωστο??
Το βρίσκετε σωστό αυτό ή στα αλήθεια το συγκρίνετε με το σχολείο που στο κάτω κάτω πάνε και με μάσκα πλέον τα παιδιά??
Κάπου στη μέση η αλήθεια παιδιά...

22 minutes ago, λουκουμαδάκι said:

Εμένα σαν αίσθηση ότι κάποιος παραμονεύει :ph34r: να δει τις απαντήσεις για να γράψει και αφού δεν τις είδε έγραψε εκνευρισμένος.. μπορούσε κάλλιστα να ερωτηθεί χθες προχθές (αν μη τι άλλο πιο διακριτικά) τύπου πιστεύεις ότι ακόμα και αν σήμερα είναι καλούτσικα θα είναι σωστό να γίνει το πάρτυ; Και να αναπτύξουμε από εκεί. 

Εμένα μου άρεσε το πρώτο τέτοιο ποστ, το  οποίο έβγαλε πικρό παράπονο στυλ: τόσες σελίδες διαβάζω και περιμένω να δω ξεκατίνιασμα που δεν ακυρώνει το πάρτυ ενώ κρύωσε ο μικρός μέρες πριν, και τίποτα!

2 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

ετσι ακριβως ειναι ο δικος μου.δ ειναι σωστο να βαζουμε ταμπελες αλλα ειναι το κλασικο ντροπαλο παιδι

με μεγαλους θα τα παει καλα μονο οσους συμπαθησει με απροσδιοριστα κριτηρια

στους αλλους δ θα βγαλει μιλια,κ παιζει κ να κρυφτει

με παιδακια παιζει οσο τον παιζουν.μερικες φορες παρανιωθει χαλαρα μετα απο λιγο,κ φτανει στο αλλο ακρο.αλλα δ υπαρχει πετιπτωση να του παρουν το παιχνιδι κ να αντιδρασει.θα ερθει σε μενα κλαιγωντας απλα

44 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Στο πάρτυ δεν γίνεται εκείνη τη στιγμή. Ευτυχώς είχαν βάλει όλοι καρτούλες και τις διαβάζαμε πριν ανοίξουμε το δωράκι. Του έκαναν και πάρα πολλές ζωγραφιές! Πάνω από 20!

Μας έφεραν μεγάλα playmobil city, lego, πίστες hot wheels, μεγάλο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο, ένα μεγάλο τηλεσκόπιο, τσάντες που είχαν επιτραπέζια, παζλ και βιβλία στο ίδιο δώρο (!) έναν μεγάλο δεινόσαυρο που βρυχάται , πολύ ωραία και ακριβά (!) ρούχα και μια φοβερή Disney ομπρέλα με τον Μίκυ!Τα έχουμε φυλάξει για να τα βγάζουμε λίγα λίγα. Επίσης έστειλε ο νονός την Παρασκευή ένα τεράστιο σετ με εργαλεία και ένα με σύνεργα γιατρού! Χρειαζόμαστε μεγαλύτερο σπίτι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...