Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 474
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο μικρός μας είναι 15,5 μηνών και δεν μιλάει σχεδόν καθόλου. Από 10 μηνών έλεγε μπαμπαμπα, μετά το γύριζε μαμαμαμαμα και εδώ και κανένα 2μήνο τίποτα. Λέει μόνο παπα (παπουτσια), και όλη μέρα λέει με στυλ πάεεεεειιι (ότι ρίξει ή πέσει κάτω). Βέβαια καταλαβαίνει πολλά πράγματα. Οπως πάμε στο μπαλκόνι, πάει και κολλάει τη μουρίτσα του στο τζάμι. Φέρε το βιβλίο σου να μου δείξεις το κουνελάκι, το φέρνει. Φέρε τη μπάλα σου, τις παντόφλες, τον gummy bear, αλλά μέχρι εκεί. Ξέραμε να κάνουμε παλαμάκια, κουπεπέ, τρέλες με το κεφάλι πέρα δώθε αλλά τώρα έκοψε τα πάντα. Μπαμπα, μαμά ακόμα δεν ξέρω πότε θα το πει. Του λέμε που είναι η μαμά και δείχνει τη λάμπα. Που είναι ο μπαμπάς σημασία δεν δίνει. Που είναι η γιαγιά/παππούς γυρίζει άμέσως και τους κοιτάζει. Μήπως έχει μπερδευτει που αποκαλώ τους γονείς μου μπαμπά, μαμά ?? Τώρα έχω αρχίσει και του αποκαλώ παππού, γιαγιά και το συνήθισε και τον άντρα μου τον φωνάζω "μπαμπά που είσαι " μπας και πάρει μπρος η μηχανή. Αλλα παιδάκια μιλάνε καί λένε τόσα πολλά και ο δικός μας τίποτα και όλη μέρα είμαι σπίτι και του μιλάω. Εχω προβληματιστεί αν και μια φίλη μου μου λέει ότι τα αγόρια καθυστερούν να μιλήσουν γιατί βαριούνται και θα τα πει όλα μαζεμένα. Είδωμεν....

εμείς μαμά μπαμπά είπαμε περίπου 17 μηνών...

και μετά τα 2 άρχισε να λέει πιο πολλά,υπομονή θα μιλήσει,κάθε παιδί θέλει τον χρόνο του...

και τώρα 27 μηνών μιλάει αλλά όχι καθαρά...

άλλα παιδιά μιλάνε περισσότερο στην ηλικία μας.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

εμείς μαμά μπαμπά είπαμε περίπου 17 μηνών...

και μετά τα 2 άρχισε να λέει πιο πολλά,υπομονή θα μιλήσει,κάθε παιδί θέλει τον χρόνο του...

και τώρα 27 μηνών μιλάει αλλά όχι καθαρά...

άλλα παιδιά μιλάνε περισσότερο στην ηλικία μας.

Να πω ότι δεν ασχολούμαστε και γι αυτό το λόγο δεν μιλάει ακόμα, να το καταλάβω. Αλλά όλο το πρωινό από τότε που γεννήθηκε δεν δουλευω είμαι μαζί του και όλο του μιλάω, παίζουμε κτλ. Βέβαια από 15 μηνών βλέπω ότι έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πολλά πράγματα από αυτά που του λέμε. Ασε που έχουμε κάποια μικρά βιβλία με ζωάκια, που έχουν και το δέρμα ή το τρίχωμα του ζώου επάνω και μπορεί να τα πιάνει για να μαθαίνει. Μέχρι πριν λίγο καιρό που πήγαινα να πιάσω το βιβλίο να του πω αυτό είναι το κουνελάκι, τσαντιζόταν μου το έπαιρνε από τα χέρια και το πετούσε στο πάτωμα. Τωρα κάναμε πρόοδο. Μου δείχνει το κουνελάκι, την κοτούλα και το γαιδουράκι μόνο αφού του το ζητήσω.

Να πω ότι δεν ασχολούμαστε και γι αυτό το λόγο δεν μιλάει ακόμα, να το καταλάβω. Αλλά όλο το πρωινό από τότε που γεννήθηκε δεν δουλευω είμαι μαζί του και όλο του μιλάω, παίζουμε κτλ. Βέβαια από 15 μηνών βλέπω ότι έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πολλά πράγματα από αυτά που του λέμε. Ασε που έχουμε κάποια μικρά βιβλία με ζωάκια, που έχουν και το δέρμα ή το τρίχωμα του ζώου επάνω και μπορεί να τα πιάνει για να μαθαίνει. Μέχρι πριν λίγο καιρό που πήγαινα να πιάσω το βιβλίο να του πω αυτό είναι το κουνελάκι, τσαντιζόταν μου το έπαιρνε από τα χέρια και το πετούσε στο πάτωμα. Τωρα κάναμε πρόοδο. Μου δείχνει το κουνελάκι, την κοτούλα και το γαιδουράκι μόνο αφού του το ζητήσω.αχαχ καλησπερα τον ιδιο προβληματισμο εχω κ εγω η μικρη μου ειναι 19 μηνων κ τιποτα κ εγω δ δουλευω κ ειμαιολη την ημεα μαζι τησ μηπωσ κατι δ κανουμε σωστα η ειναι στο παιδι το ποτε θα μιλησει?α κ κατι ασχετο τι παιχνιδακια παιζετε?:rolleyes:

Διαφημίσεις

υπαρχουν παιδια που ξεκινανε να μιλανε απο νωρις αλλα οχι καθαρα, μωρουδιστικα και αλλα που δε λενε λεξη μεχρι 3-4 ετων οπου και ξεκινουν ενα πρωι και τα ξερνανε ολα μαζεμενα πεντακαθαρα και σωστοτερα,

δεν πρεπει να ανησυχουμε παρα μονον αν το παιδι δεν επικοινωνει μαζι μας,,,αλλο λεω λεξεις κι αλλο επικοινωνω και διαδρω με το περιβαλλον,,ενα παιδι που δεν μιλαει αλλα καταλαβαινει και επικοινωνει συναισθηματικα με το περιβαλλον δεν μας ανησυχει,,,καποια στιγμη θα μιλησει κιολας,,,αν του μιλαμε και ειναι σαν να μην υπαρχουμε για εκεινο, αν δεν μας χαμογελαει,γκρινιαζει διεκδικει τοτε το ψαχνουμε

απο μια γνωστη μου ειχα ακουση οτι ο μικροσ τησ σε τετοια ηλικια δεν πολυμηλουσε( στον πρωτο τον γιο τησ δεν το ηξερε ενω στον δευτερο ηξερε κ τον πηγε στον γιατρο πιο νωρισ)οτι καλο ειναι για να μην αγχωνεσαι να τον δει ενασ ορλ.μαζευαν τα αυτακια του νερο κ γιαυτο αργησανε τα αγορακια τησ να μηλησουν.

σε 3-4 μηνες θα αρχισει να λεει σιγα σιγα διαφορες λεξουλες μην αγχωνεσαι ομως μεχρι 17 μηνων η μικρη δεν ηθελε να λεει λεξουλες εκτος απο μαμα μπαμπα γιαγια γαλα τωρα λεει καθε μερα και απο μια καινουργια λεξουλα καθε παιδι εχει τον δικο του ρυθμο ομως μην το ξεχνας αλλο παιδι περπαταει απο 12 και αλλο απο 18 μηνων μονο του αυτο δεν σημαινει οτι εχει κατι παθολογικο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

καλησπερα και απο εμενα εμενα ο μικροσ μου ειναι 2χρ και 4 μηνων και λεει πολυ λιγα πραγματα μαμα μπαμπα παππου γιαγια γιωργο τακη (τα αδερφακια του) μπουμου λεει την μικρη που εχω στην κοιλια μου και ακομα κανα δυο! εμενα μου ειπε μια φιλη μου οτι στην ηλικια αυτη επρεπε να κανει φρασησ ειλικρινα δεν μπορω να θυμηθω αν μιλουσαν τα μεγαλα μου πανε και 8 χρ! αλλα εχω αρχισει και ανυσηχω.....

ο γιος ξεκινησε να μιλαει 2 ετων, σε λιγο καιρο μιλουσε αψογα.

η κορη επανω στο χρονο ξεκινησε με 2συλλαβες και 3συλλαβες λεξεις.

ειναι στο παιδι. αφου καταλαβαινει και αντιδρα κανονικα σε ο,τι λετε δε νομιζω να χρειαζεται ουτε να ανησυχεις ουτε να μετρας τους μηνες.

Διαφημίσεις

kathrinkaterina 4o παιδάκι ???? χαράς το κουράγιο σου !!! Πως τα βγαζεις πέρα ???

Μαριρένα η παιδίατρος που το συζητήσαμε μου είπε ότι αν το παιδί καταλαβαίνει, αντιλαμβάνεται με διάφορα κτλ δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Μάλιστα του έκανε ένα τεστ πριν 2,5 μήνες που ήταν 12,5 μηνών με κουπάκια που έπρεπε να τα βάλει το ένα μέσα στο άλλο. Τον παρακολουθούσαμε κανένα 20λέπτο μαζί με την παιδίατρο και μας είπε ότι είναι πολύ προσεχτικός πως θα πιάσει τα κουπάκια, πως θα τα διαχειριστεί και με μεγάλη προσοχή. Μας είπε ότι από αντίληψη είναι μια χαρά γιατί του έκανε και άλλα διάφορα και ότι είναι θέμα χρόνου και παιδιού να αρχίσεινα μιλάει. Απλά να το παρακολουθούμε συνεχώς.

Τώρα για τα παιχνίδια που παίζουμε. Οταν του λέω "ταααα" πάει και κρύβεται πίσωω από την κουρτίνα και κάνει κι εκείνος την κίνηση κρύβομαι, εμφανίζομαι, χωρίς όμως να λέει το "τααα".

Αν πάρει κανένα τηλεκοντρόλ στα χέρια του ξέρει ότι θέλω να του το πάρω και αρχίζει να τρέχει γελόντας και τσιρίζοντας με το που με βλέπει.

Παίζουμε μπάλα. Του πετάω την μπάλα και του λέω τρέξε να την πιάσεις και να την φέρεις στην μαμά και το κάνει. Αλλες φορές πάλι μπορεί να συναντήσει στο δρόμο του άλλο παιχνίδι και να την παρατήσει.

Εχουμε βιβλιαράκια μικρά με τα ζωάκια, με τις πρώτες λεξούλες που κοιταμε, αλλά δεν είναι πρόθυμος να τα ανοίξει, παρά μόνο το κουνελάκι μου δείχνει και του αρέσει το μαιμουδάκι. Εχουμε άλλα βιβλιαράκια της fisher price που πατάς το κουμπάκι κάνουν μουσική και έχουν μέσα ζωάκια. Με αυτό ασχολείται πάρα πολύ. εχουμε ένα τρενάκι που κάνει τους ήχους του τρένου και γύρω γύρω έχει εικόνες από τα ζωάκια και αν πατήσεις το κουμπάκι κάνει την φωνή του ζώου. εχουμε διάφορα άλλα αρκουδάκια, μασητικά ένα σωρό, άλλο βιβλιαράκι που λέει τραγουδάκι. Ενα καταπληκτικό αρκουδάκι της fisher price που λατρευει γιατί όπου και να το ακουμπήσεις λέει λεξούλες χέρι, πόδι, μύτη, αυτιά και πολλά τραγουδάκια.

Επίσης έχουμε μία μεγάλη αψίδα στήσει στο σαλόνι της fisher price που είναι σαν σπιτάκι, έχιε κουδούνι (το οποίο όταν του το ζήτήσει το πατάει), έχει πόρτα που την ανοίγει μπαίνει από τη μία βγαίνει από την άλλη, έχει παράθυρο που το ανεβοκατεβάζει, έχει γραμματοκιβώτιο που το ανοίγει και το κλείνει, έχει μια ροδέλα στην κορυφή που λέει καλημέρα, καλυνύχτα.

Επίσης έχουμε ένα άλλο παιχνίδι που είναι ένας κορμός και περνάς μέσα σε αυτόν ροδέλες και φτιάχνεις ένα ΄κλόουν, ένα άλλο παιχνίδι που βάζεις διάφορα πραγματάκια και τα πετάς σε διάφορες τρυπούλες και βάζει το χέρι του τα βγάζει και επαναλαμβάνει και ένα παιχνίδι με τουβλάκια που κουμπώνουν, αλλά αυτό τον τσαντίζει γιατί τα κουμπώνει και μετά δεν μπορεί να τα βγάλει εύκολα και φωνάζει. Οντως κι εγώ δύσκολα τα ξεκουμπώνω πολλές φορές. Και ενα σωρό άλλο παιχνίδια, φορτηγά ανατρεπόμενα με τουβλάκια, μικρά αυτοκινητάκια που τρέχουν. Εχουμε γεμίσει ένα σωρό.

Τέλος εχει τρέλα με τον gummy bear και αν του πω τη λέξη αυτή αρχίζει και γελάει. Αν δει στην τηλεόραση την διαφήμιση της digea, gummy bear, το γάλα advance της δέλτα με την κουκουβάγια και είναι στην κουζίνα τρέχει στο σαλονι να τις δει. Μερικές φορές είναι στο δωμάτιό του και αν έχουμε δυνατά την τηλεόραση και ακούσει τον gummy αρχίζει να γελάει χωρίς να βλέπει.

Με λίγα λόγια καταλαβαίνει αρκετά πράγματα, ασχολείται με τα παιχνίδια του και τον βλέπω να τα παίζει με μεγαλη προσοχή. Δεν έχω παρατηρήσει στο παιδί κάτι που να με ανησυχήσει. Θυμάμαι από πολύ μικρός έκανε πράγματα που δεν τα έκανε ένα παιδάκι της ηλικίας του. Μάλιστα κάποια στιγμή έτυχε να πάμε σε ένα σπίτι και ήταν εκεί μια κοπέλα παιδο-ψυχολόγος. Ηταν 2,5 μηνων και μας είπε ότι έχει φοβερή αντίληψη και ότι είναι ένα μηνα τουλάχιστον μπροστά από άλλα παιδάκια της ηλικίας του. Τωρα το πότε θα μιλήσει τι να πω.....

kathrinkaterina 4o παιδάκι ???? χαράς το κουράγιο σου !!! Πως τα βγαζεις πέρα ???

eliana καλησπερα ναι τεταρτο παιδακι και αν δεν μας ελεγε ο γιατρος λογο καισαρικης δεν θα κανετε αλλο ο αντρας μου θα ηθελα κανοια ντουζινα παιδια..........απο την αρχη τησ σχεσησ μασ λεγαμε 4 παιδακια και τοσο καναμε πρωτα ο θεοσ να ερθει και η μικρη μου στον κοσμο!!! ενταξει τουσ δινουμε τα απαραιτητα και αυτα που χρειαζονται για να μεγαλοωσουν!!! μπορω να πω οτι τουσ λειπουν οι πολλες βολτεσ και οι παιδοτοποι αλλα τι να κανουμε????

eliana καλησπερα ναι τεταρτο παιδακι και αν δεν μας ελεγε ο γιατρος λογο καισαρικης δεν θα κανετε αλλο ο αντρας μου θα ηθελα κανοια ντουζινα παιδια..........απο την αρχη τησ σχεσησ μασ λεγαμε 4 παιδακια και τοσο καναμε πρωτα ο θεοσ να ερθει και η μικρη μου στον κοσμο!!! ενταξει τουσ δινουμε τα απαραιτητα και αυτα που χρειαζονται για να μεγαλοωσουν!!! μπορω να πω οτι τουσ λειπουν οι πολλες βολτεσ και οι παιδοτοποι αλλα τι να κανουμε????

Εύχομαι με το καλό να έρθει το μωράκι σας. Βέβαια από ότι διάβασα τα άλλα είναι γύρω στα 8 οπότε δε θα έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα. Οταν τα πρώτα είναι λίγο μεγαλούτσικα καταλαβαίνουν πολλα και βοηθάνε. Προσωπικά έλεγα γαι 3 παιδάκια, αλλά δεν νομίζω μετά από αυτό να κάνω άλλο. περισσότερο γιατι δεν έχω βοήθεια από κανένα (γονείς είναι επαρχία και αναγκάζομαι να πηγαίνω εγώ εκεί όταν έχω ανάγκη γιατί η μαμά έχει πλέον και τη φροντίδα της μητέρας της και καταλαβαίνεις δεν μπορεί να γίνει 1000 κομμάτια).

Απλά με τις παρούσες συνθήκες (οικονομικές) δεν τον συζητάω για 3ο παιδάκι. Μόνο ο βρεφονηπιακός που θα θέλουμε σε 2 χρόνια που θα πρέπει να επιστρέψω στη δουλειά και τα έξοδα των παιδιών θα φτάνουν τα 1200 ευρώ το μήνα, κάτι λιγότερο από αυτά που παίρνω. Ενοίκια, δεη, οτε, αυτοκίνητα, φαγητό πως θα βγουν από ένα μισθό που απομένει ?? Φτάνουμε να παίρνουμε ένα κάρω χρήματα και να μην βγαίνουμε πουθενά. Ας έχουμε τουλάχιστον την υγεία μας.

Οσο για βόλτες και παιδότοπους υπάρχουν πλέον πολλά πάρκα και παιδικές χαρές στους δήμους που πρσφέρουν πολλές δραστηριότητες στα παιδάκια. Εμείς δεν είχαμε δει ποτέ παιδότοπο όταν είμασταν παιδιά. Παιδική χαρά, αλάνες, κόντρες με τα ποδήλατα, κρυφτό, κυνηγητό, μήλα κτλ και μεγαλώσαμε μια χαρά. Τώρα άλλαξαν οι εποχές δυστυχώς !!

eliana μου σ ευχαριστω παρα πολυ! τα μεγαλα μου ειναι 7 και κατι 6 και κατι και ο μικροσ μου ειναι 2!και εμεις σε παιδικη χαρα πηγαινουμε και επειδη μενουμε εκτοσ αθηνων κοντα στα σπατα εχουμε και μεγαλη αυλη οποτε μαζευεται ολη η γειτωνια και παιζουν μπαλα στον κηπο!!! ουτε ενοικιο εχω γιατι αυτο το σπιτι το ειχαμε εξοχικο οταν ημουν μικρουλα βεβαια θελει πολλεσ συντηρισεισ γιατι κοντευει 30χρονων σπιτι....αλλα τα λεφτα αυτα που εδινα για ενοικιο στην αθηνα τα γλιτωσα!εμενα η μαμα μου ειναι κοντα αλλα τα μεγαλα πρωι σχολειο το απογευμα καμοια δραστηριοτιτα και ο μικροσ δεν θελει να παει! τωρα εχουν αγωνια ολα και περιμενουν επιτελουσ την αδερφη!

eliana μου σ ευχαριστω παρα πολυ! τα μεγαλα μου ειναι 7 και κατι 6 και κατι και ο μικροσ μου ειναι 2!και εμεις σε παιδικη χαρα πηγαινουμε και επειδη μενουμε εκτοσ αθηνων κοντα στα σπατα εχουμε και μεγαλη αυλη οποτε μαζευεται ολη η γειτωνια και παιζουν μπαλα στον κηπο!!! ουτε ενοικιο εχω γιατι αυτο το σπιτι το ειχαμε εξοχικο οταν ημουν μικρουλα βεβαια θελει πολλεσ συντηρισεισ γιατι κοντευει 30χρονων σπιτι....αλλα τα λεφτα αυτα που εδινα για ενοικιο στην αθηνα τα γλιτωσα!εμενα η μαμα μου ειναι κοντα αλλα τα μεγαλα πρωι σχολειο το απογευμα καμοια δραστηριοτιτα και ο μικροσ δεν θελει να παει! τωρα εχουν αγωνια ολα και περιμενουν επιτελουσ την αδερφη!

Αφού έχεις τη δυνατότητα να μένεις εκτός Αθηνών και να προσφέρεις ένα τέτοιο περιβάλλον στα παιδιά σου είναι ότι καλύτερο και ας χρειάζεται συντηρήσεις το σπίτι. Εμείς δυστυχώς μένουμε σε ενοίκιο 670 το μήνα και το καλό επειδή είναι μονοκατοικία οι ιδιοκτήτες έχουν φτιάξει την ταράτσα με κάγκελα ειδικά για παιδιά και ειδικό δάπεδο και τώρα που θα ανοίξει ο καιρός θα μπορώ όταν είμαι μονη μου να τον ανεβάζω τον μικρό στην ταράτσα να παίζει η να κάνει ποδήλατο. Ευτυχώς μένουμε σε καλή περιοχή και οι βόλτες με τα καρότσια είναι καθημερινές, αλλά μόνο όταν ο σύζυγος είναι σπίτι γιατί δεν έχουμε ασανσέρ και να τον ανεβάσω και να τον κατεβάσω 2 ορόφους αγκαλιά δεν το διακινδυνευω διότι είχα αποκόλληση και κάθησα 2 μήνες κρεβάτι. Ευτυχώς ο μικρός έχει μεγάλο δωμάτιο και χωράει και παιδότοπος να μπει οπότε μια χαρά.

Διαφημίσεις

Λοιπον το φασμα ποικιλει. Εχω δει παιδακι 18 μηνων να λεει 'νατος ο παλιατζης' ΟΣΟ καθαρα το γραφω, και στα 3 παρα κατι να διαβαζει την ωρα απο ρολοι......εχω δει 2 χρονων αλλο παιδι να λεει 'α, κοιτα ενα καινουργιο μπλε λεωφορειο' οταν η δικια μου 2.5 διπλα του ελεγε 'ενα μπλε τουτου', και εχω δει και παιδι να ξεκιναει την ομιλια στα 3 και να ειναι υγειεστατο.........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμας η γειτονοπουλα μας ξεκίνησε να μιλάει στα 3!

Μέχρι τότε το έτρεχαν το καημένο στους γιατρούς γιατί είχε και επιλεκτική ακοή (κοινώς τους έγραφε όταν την φώναζαν..).

Και μέχρι τα 3 έβγαζε κατι φωνήεντα, και επειδή η μαμά της την καταλάβαινε, τους ξαναμαναέγραφε και δεν προσπαθούσε να μιλήσει άλλο.

Στα 3 που πήγε στο σταθμό ξαφνικά η γλωσσα ροδάνι!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

ειμαστε πλεον 10 μηνων!!!πριν απο 3 μηνες αρχισε τα μαμαμαμα μπαμπαμπα κλπ κ με 5 μερες τα εκοψε μαχαιρι..απο τοτε μονο τα γνωστα μπαμπαλισματα..ποτε θα πει τα γνωστα??μαμα μπαμπα κλπ???η να αρχισω να ανησυχω????

μπορεις και να αρχισεις να ανησυχεις!!!

δε στο συνιστω ομως :D :D :D

οταν μας θελει φωναζει " ε'ι'" λεει τα ακαταληπτα μπεμπε αλλα τα υπολοιπα...τιποτα..να μιλησω με τον παιδιατρο??

οταν μας θελει φωναζει " ε'ι'" λεει τα ακαταληπτα μπεμπε αλλα τα υπολοιπα...τιποτα..να μιλησω με τον παιδιατρο??

Μην αγχώνεσαι!! Αφού η αρχή έγινε θα επανέλθει δριμύτερο. Κάποια στιγμή θα αρχίσει πάλι και θα είναι και δυναμικό το comeback!! Φάσεις είναι, μην ανησυχείς.

Μην αγχώνεσαι!! Αφού η αρχή έγινε θα επανέλθει δριμύτερο. Κάποια στιγμή θα αρχίσει πάλι και θα είναι και δυναμικό το comeback!! Φάσεις είναι, μην ανησυχείς.

ευχαριστω..αντε να δουμε..γιατι μια ανησυχια την εχω...σε ολα τα αλλα ειναι μια χαρα..αυτο μας εχει μεινει μονο!

κοιτα ο Β παει λογοθεραπεια (θα τη χαρακτηρισω απλα βοηθητικη)

μας εχουν μεινει το ρ και τα πιο δυσκολα τωρα για βελτιωση

το ποιηματακι του το εχει μαθει ολο!!!!!!

αλλα στην ηλικια σας ο παιδιατρος μαλλον δε θα σου πει τιποτις! το πιστευω!

kKZUp2.png

Εάν ακούει και ανταποκρίνεται στα καλέσματά σας και στο κάνε αυτό κάνε εκείνο (απλά πραγματάκια - πχ γεια σας, φιλάκια) σημείνει ότι έχει αντίληψη. Τέτοιες φάσεις του μιλάω δεν μιλάω τυχαίνουν.

Μπορείς να βοηθήσεις όμως με ένα παιχνίδι που ανέφερα και πιο παλιά.

Όταν το ντύνεις ή το αλλάζεις και είσαι από πάνω έτσι ώστε να βλέπει το στόμα σου, μπορείς να τραγουδάς και να παίζεται πχ το κουνελάκι.

Θα του το πεις πολλές φορές και μετά θα αρχίσεις να τραγουδάς και να σταματάς στις απλές λέξεις και να περιμένεις να σου ανταποκριθεί.

Αχ κουνελάκι, κουνελάκι ξύλο που θα το .........

μέσα σε ξένο περιβολάκι τρύπες γιατί τρυ ........

Μην περιμένεις αποτέλεσμα με την πρώτη γιατί χρειάζεται χρόνο να αντιληφθεί το παιχνιδάκι. Μπορώ να σου πω όμως ότι εγώ το άρχισα πολύ πριν χρονίσει η κόρη μου και είναι κάτι που έχει γίνει πια συνήθεια την ώρα που την ντύνω. Δεν θέλω να πω ΄για το λεξιλόγιο της γιατί θα με πεις κουκουβάγια αλλά σίγουρα τώρα 2χρ + 9μηνών μπορεί να πει μικρή ιστοριούλα κατανοητή σε άλλα παιδιά και μεγάλους.

κοιτα ο Β παει λογοθεραπεια (θα τη χαρακτηρισω απλα βοηθητικη)

μας εχουν μεινει το ρ και τα πιο δυσκολα τωρα για βελτιωση

το ποιηματακι του το εχει μαθει ολο!!!!!!

αλλα στην ηλικια σας ο παιδιατρος μαλλον δε θα σου πει τιποτις! το πιστευω!

με αγχωνει πολυ αυτο το θεμα κ δεν ξερω πως να το χειριστω..βεβαια κ με αλλα αγχωνομουν αλλα εγιναν(π.χ. το να στεκεται ορθια κλπ..)δεν ξερω ομως απο ποτε μπορω να αγχωθω σοβαρα και να απευθυνθω σε ειδικο κ αν τωρα απλα θα με περασουν για νευρωτικη..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...