Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια!!!δεν τρωει το φαγητο!

marigoulio

Recommended Posts

Ξεχασα να σου πω οτι τωρα το καλοκαιρι λογω ζεστης πολλα μωρακια δεν τρωνε οπως τρωγανε.Ειστε και σε μια ηλικια που βγαινουν σωρηδόν τα δοντακια οπότε και αυτα μπορει να ενοχλουν.

Επειδη ειπες οτι εχει αλλεργιες το μωρακι σου μπορεί να μην εχει ωριμάσει ακομα το πεπτικό του και με το να μην τρωει πολυ μπορει να προστατεύεται.Σε αυτην την περιπτωση καλυτερα να μην ζοριστει το εντερακι του..

Καλυτερα για μενα  να μην του δωσεις ψωμάκι.Αν το ψαξεις υπαρχει περισσοτερος κινδυνος πνιγμού με το ψωμι παρα με την μπανανα η το καρπούζι γιατι η ψίχα μπορει να κολλήσει στον ουρανίσκο οταν λασπωνει..Αλλα αν κοψεις την μπανανα στην μεση με την φλουδα και κόψεις ενα μικρο κυκλο περιμετρικά να φύγει λιγη φλουδα και να μεινει η σαρκα και του το δωσεις στο χερακι θα ξεκινησει να γλύφει την σαρκα λιγο λιγο.Και αν το φαει κοβεις αλλον εναν κυκλο περιμετρικά..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 216
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Το καρπούζι έχει λίγο δύσκολη υφή. Ψωμί είναι κάπως πιο εύκολο νομίζω. Η κανένα μπισκότο για μωρά που διαλύονται στο στόμα (κανονικά θα έλεγα όχι μπισκότα, αλλά όταν συζητάμε για κρέμα στο μπουκάλι, ε αν μπορούν 2 μπισκότα τη μέρα να βοηθήσουν, ίσως και να αξίζει). 

Δεν έχουμε κάνει εισαγωγή ακόμα στο σιτάρι... λίγο αλλεργιών πάμε πρώτα με τα πιο θρεπτικά όποτε έχω εισαγει αρκετά λαχανικά ....μπισκότο δεν θα ήθελα ν σ πω την αλήθεια ... θα κάνω Στις επόμενες μέρες εισαγωγή στο σιτάρι και θα του δώσω ψωμί μηπω1 κάνει τίποτα.. Αλλά η παιδίατρος μ είχε πει Όχι ψωμί ακόμα...

Just now, Ilaeira είπε:

Από δόντια πώς πάτε; Έχει βγάλει; Μήπως τα βγάζει τώρα; 

Επίσης, ο αλλεργιολόγος γιατί σου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να τρώει και να μην πίνει γάλα; Εννοώ, πώς το στήριξε;

Εκτός από φρούτα και λαχανικά, τι άλλο μπορείς να δοκιμάσεις; Βρώμη; Γιαούρτι; Όσπρια; Ταχίνι; Έχεις επιλογές;

Δοντάκια Τώρα βγάζει... Έχει βγάλει 2 που λίγο φαίνονται Τώρα σκανε... Και γενικά έχει όμως και αλλά 2 φουσκωμένα... Και η παιδίατρος Τ ίδιο μου είπε... Δεν πρέπει να πίνουν γάλα μόνο 2 φορές και την νέα μόνο φαγητό... Επειδή πίνει φόρμουλα και δεν του προσφέρει αυτά π χρειάζονται... Έτσι μ είπαν... 

Βρώμη Τώρα θα δοκιμάσω ταχίνι και τέτοια δεν μπορώ λόγο αλλεργιών κ γιαούρτι εννοείται...όσπρια δ2ν Μ έχει πει κάτι η παιδίατρος ακόμα...

Just now, Tzeni tzeni είπε:

Δεν έχουμε κάνει εισαγωγή ακόμα στο σιτάρι... λίγο αλλεργιών πάμε πρώτα με τα πιο θρεπτικά όποτε έχω εισαγει αρκετά λαχανικά ....μπισκότο δεν θα ήθελα ν σ πω την αλήθεια ... θα κάνω Στις επόμενες μέρες εισαγωγή στο σιτάρι και θα του δώσω ψωμί μηπω1 κάνει τίποτα.. Αλλά η παιδίατρος μ είχε πει Όχι ψωμί ακόμα...

Δοντάκια Τώρα βγάζει... Έχει βγάλει 2 που λίγο φαίνονται Τώρα σκανε... Και γενικά έχει όμως και αλλά 2 φουσκωμένα... Και η παιδίατρος Τ ίδιο μου είπε... Δεν πρέπει να πίνουν γάλα μόνο 2 φορές και την νέα μόνο φαγητό... Επειδή πίνει φόρμουλα και δεν του προσφέρει αυτά π χρειάζονται... Έτσι μ είπαν... 

Βρώμη Τώρα θα δοκιμάσω ταχίνι και τέτοια δεν μπορώ λόγο αλλεργιών κ γιαούρτι εννοείται...όσπρια δ2ν Μ έχει πει κάτι η παιδίατρος ακόμα...Όσπρια να δοκιμάσω να τα βάλω πχ μαζί με τα λαχανικά ή να του κάνω ι μόνο πχ φακές?? Απλά επειδή έχει αλλεργία και στην ντομάτα σκέτη φακή θα φάει?? Δεν νομίζω να του αρέσει...

Aν έχετε αλλεργίες σε πολλές τροφές, μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσετε πρόγραμμα από ειδικό και όχι από απλό παιδάτρο; 

Πάντως γενικά βλέπω μία υπερβολή στον παιδίατρό σας. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να απελπιστεί για ένα τόσο μικρό μωρό γιατί δεν τρώει ποσότητα ή γιατί δε θέλει να ακολουθεί πρόγραμμα στο γάλα. Οι περισσότετοι νομίζω αν έτρωγε το μωρό 3-4 φορές τη μέρα από 4-5 κουταλιές, θα θεωρούσαμε ότι υπάρχει μία πολύ καλή πρόοδος, όχι λόγος ανησυχίας.

On 17/7/2020 at 4:39 ΜΜ, vicky86 είπε:

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την samsypan

Δ μπορω να το καταλάβω αυτό με το ότι όλοι λένε ότι έπρεπε να τρωει κ φαι κ να πινει γαλα μονο πρωί βράδυ. Είναι αδύνατον για κάποια παιδακια πως να το κανουμε

Εμενα κ τα δυο δ ετρωγαν

Η μεγάλη 6-8μ ετρωγε 50-100γρ αλεσμένα σε κάποια γευματα. 8-10μ δ ετρωγε τπτ. Ουτε δύο κουταλάκια βρεφικα. Τι να την έκανα δλδ; να την πατούσα τα μάγουλα για να της τα χώσω με το ζορι; μου το πρότειναν κ αυτο

Θηλαζε όμως φουλ κ ηταν 10κιλα μωρο. Κ δ ειχε κ αλλεργιες

Μετα τους 10μ αρχισε να δοκιμάζει, μετα τον χρονο αρχισε να τρωει καλά κ ειναι πολυ φαγαμη ακομη 6χρ,τρωει σχεδόν τα πάντα κ πολυ ανεπτυγμένη 

Ο μικρος τα ίδια. 7μ εκείνος ετρωγε αλεσμένα 150γρ.μετα άρχισαν οι ζεστες κ οι ενοχλήσεις από δοντια κ στατησε να τρωει. Στην καλύτερη μπορεί όλο το καλοκαίρι να ετρωγε ένα βερίκοκο κ 5κουτ.γλυκου μεσημεριανό,  το 24ωρο.το οποίο σε καμια περίπτωση δ ηταν κρεατοχορτοσουπα. Μπορεί πχ καροτα κ πατατες η τραχανα. Καμια φορα του εδινα κ κορα ψωμι να μασουλαει

Κ εκείνος ούτε θηλαζε πολύ, κ ηταν κ σαμιαμιδακι 7, 5κιλα

Μετα τον 1,5χρονο αρχισε να τρωει καλά, επίσης πολύ καλοφαγος, κ δ του φαίνεται ότι τρώει μερίδες ενηλίκων γτ ειναι πολυ αδυνατος

Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλα. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Καλά τα λέει η παιδίατρος από την στιγμή που δεν θηλάζεις και αν το μωρό πίνει σκόνη δεν έχει να πάρει κάτι παραπάνω από τα γεύματα με γάλα σε αυτή την ηλικία. Αλλά εσυ θα πρέπει να κοιτάς τι ταιριάζει στο δικό σου παιδί. Μπορεί ακόμα να μην είναι τόσο έτοιμο. Το ζεστό γαλατάκι σε μπουκάλι ακόμα και αν δεν είναι το στήθος της μαμάς λειτουργεί ως παρηγοριά , βοήθεια στο να κοιμηθεί , να χαλαρώσει κλπ. Εγώ όταν ο δικός μου ήταν στην ηλικία σας ακόμα πίναμε 4 φορές. Η αν δεν έτρωγε ικανοποιητικά ναι του έκανα και λίγο γάλα μετά. Μερικοί μπορεί να πούνε ήταν λάθος μερικοί όχι. Εγώ έβλεπα την ανάγκη του μωρού μου και έτσι έπραττα. Δεν τον πίεσα ποτε και φτάσαμε τους 13 μήνες σχεδόν και το μωρό από τους 12 άρχισε να είναι πιο δεκτικός και να τρώει λίγο παραπάνω όποτε κόψαμε τα γεύματα με γάλα μέσα στην μέρα. Τώρα πίνουμε γάλα 2 φορές πρωί κ βράδυ. Σε αυτό όμως ήρθαμε σιγά σιγά χωρίς να τον πιέσω εγώ. Ανα περιόδους τα πράγματα κάποιες φορές είναι καλύτερα κάποιες είναι χειρότερα και δεν θέλει να βάλει μπουκιά στο στόμα. Από την στιγμή όμως που έχεις και ένα μωρό που είναι φυσιολογικά στα κιλά του και στην ανάπτυξη του δεν έχεις να φοβάσαι. Με λίγη υπομονή όλα θα στρώσουν θα δεις. 

9 ώρες πρίν, Tzeni tzeni είπε:

Ναι δίκιο έχεις... Κάθε παιδί έχει τον δικό του ρυθμό... απλά τώρα δεν μου τρώει Ούτε αυτές τς 10 κουταλιές... Και όταν δλδ τις έτρωγε πάλι ήθελε γάλα... Αλλιώς γκρινιάζει και κλαίει μέχρι να πιει... Και εκτός από αυτό αν ας πούμε του δώσω και φάει μόνο 2 με 3 κουταλιές και δεν γκρινιάζει να μην του δώσω γάλα?? Ξέρω ότι το γάλα περιμένει αλλά αν είναι εντάξει να τον αφήσω 3 ώρες μέχρι το επόμενο γεύμα?: συγγνώμη π σε ρωτάω απλά προσπαθώ να δω πως να το κάνω ώστε να αρχίσει να τρώει :(

Ναι θα του δώσω να δω... καρπούζι π του είχα δώσει Έτσι στην αρχή σαν να ρουφουσε το ζουμί και μετά το ζουλουσε...

Τον μικρό μου γιο που έγραψα ότι πίνει γάλα πάντα του έδινα γάλα μετά τα γεύματα όταν καταλάβαινα ότι ήθελε κάποιες φορές δεν ήθελε ακριβώς μετά το γεύμα αλλά μετά από μια ώρα πχ. Αλλά γενικώς τα δικά μου παιδιά σπάνια να άντεχαν  νυστικα  3 ώρες  πάντα έτρωγαν ποιο νωρίς 

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Aν έχετε αλλεργίες σε πολλές τροφές, μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσετε πρόγραμμα από ειδικό και όχι από απλό παιδάτρο; 

Πάντως γενικά βλέπω μία υπερβολή στον παιδίατρό σας. Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να απελπιστεί για ένα τόσο μικρό μωρό γιατί δεν τρώει ποσότητα ή γιατί δε θέλει να ακολουθεί πρόγραμμα στο γάλα. Οι περισσότετοι νομίζω αν έτρωγε το μωρό 3-4 φορές τη μέρα από 4-5 κουταλιές, θα θεωρούσαμε ότι υπάρχει μία πολύ καλή πρόοδος, όχι λόγος ανησυχίας.

Πηγα Σε Αλλεργιολόγο και δεν μου είπε κάτι διαφορετικό... Ότι μ έχει πει η παιδίατρος.. Κ συμφωνούσε πως δεν πρέπει να πίνει γάλα μετά τα γεύματα κ μέσα στη μέρα...

Just now, xaroumenh mama είπε:

Τον μικρό μου γιο που έγραψα ότι πίνει γάλα πάντα του έδινα γάλα μετά τα γεύματα όταν καταλάβαινα ότι ήθελε κάποιες φορές δεν ήθελε ακριβώς μετά το γεύμα αλλά μετά από μια ώρα πχ. Αλλά γενικώς τα δικά μου παιδιά σπάνια να άντεχαν  νυστικα  3 ώρες  πάντα έτρωγαν ποιο νωρίς 

Ναι εμένα όλοι μ λένε μην του δίνεις γάλα μετά ότι έφαγε.. θα πεινάσει κ θα ξαναφαει....ο μικρός όμως καμία σχέση πεινάσει γκρινιάζει κ δεν δέχεται άλλο φαγητό...

1 hour ago, Super.mum είπε:

Θα συμφωνήσω απόλυτα με όλα. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Καλά τα λέει η παιδίατρος από την στιγμή που δεν θηλάζεις και αν το μωρό πίνει σκόνη δεν έχει να πάρει κάτι παραπάνω από τα γεύματα με γάλα σε αυτή την ηλικία. Αλλά εσυ θα πρέπει να κοιτάς τι ταιριάζει στο δικό σου παιδί. Μπορεί ακόμα να μην είναι τόσο έτοιμο. Το ζεστό γαλατάκι σε μπουκάλι ακόμα και αν δεν είναι το στήθος της μαμάς λειτουργεί ως παρηγοριά , βοήθεια στο να κοιμηθεί , να χαλαρώσει κλπ. Εγώ όταν ο δικός μου ήταν στην ηλικία σας ακόμα πίναμε 4 φορές. Η αν δεν έτρωγε ικανοποιητικά ναι του έκανα και λίγο γάλα μετά. Μερικοί μπορεί να πούνε ήταν λάθος μερικοί όχι. Εγώ έβλεπα την ανάγκη του μωρού μου και έτσι έπραττα. Δεν τον πίεσα ποτε και φτάσαμε τους 13 μήνες σχεδόν και το μωρό από τους 12 άρχισε να είναι πιο δεκτικός και να τρώει λίγο παραπάνω όποτε κόψαμε τα γεύματα με γάλα μέσα στην μέρα. Τώρα πίνουμε γάλα 2 φορές πρωί κ βράδυ. Σε αυτό όμως ήρθαμε σιγά σιγά χωρίς να τον πιέσω εγώ. Ανα περιόδους τα πράγματα κάποιες φορές είναι καλύτερα κάποιες είναι χειρότερα και δεν θέλει να βάλει μπουκιά στο στόμα. Από την στιγμή όμως που έχεις και ένα μωρό που είναι φυσιολογικά στα κιλά του και στην ανάπτυξη του δεν έχεις να φοβάσαι. Με λίγη υπομονή όλα θα στρώσουν θα δεις. 

Και μένα καταλαβαίνω ότι η ανάγκη του είναι πιο πολύ τ γάλα... Κ τ φαγητό Έτσι απλά σαν ορεκτικό να το πω πιο απλα. Αλλά όλοι μ λένε πως δεν είναι σωστό κ έχει επαναπαυτει στο γάλα για αυτό κάνει Έτσι.. Κ η λύση είναι Όχι γάλα μέχρι να συνηθίσει κ να μάθει...

17 ώρες πρίν, Sia20 είπε:

Ξεχασα να σου πω οτι τωρα το καλοκαιρι λογω ζεστης πολλα μωρακια δεν τρωνε οπως τρωγανε.Ειστε και σε μια ηλικια που βγαινουν σωρηδόν τα δοντακια οπότε και αυτα μπορει να ενοχλουν.

Επειδη ειπες οτι εχει αλλεργιες το μωρακι σου μπορεί να μην εχει ωριμάσει ακομα το πεπτικό του και με το να μην τρωει πολυ μπορει να προστατεύεται.Σε αυτην την περιπτωση καλυτερα να μην ζοριστει το εντερακι του..

Καλυτερα για μενα  να μην του δωσεις ψωμάκι.Αν το ψαξεις υπαρχει περισσοτερος κινδυνος πνιγμού με το ψωμι παρα με την μπανανα η το καρπούζι γιατι η ψίχα μπορει να κολλήσει στον ουρανίσκο οταν λασπωνει..Αλλα αν κοψεις την μπανανα στην μεση με την φλουδα και κόψεις ενα μικρο κυκλο περιμετρικά να φύγει λιγη φλουδα και να μεινει η σαρκα και του το δωσεις στο χερακι θα ξεκινησει να γλύφει την σαρκα λιγο λιγο.Και αν το φαει κοβεις αλλον εναν κυκλο περιμετρικά..

Ναι έχεις δίκιο! Του έδωσα χθες μπανάνα μιας και κάνουμε Τώρα εισαγωγή και την πήρε και την ζουλιξε κατευθείαν Ούτε στο στόμα την έβαλε τίποτα... αν κ νομίζω πως τον πειραξε κ ίσως γι αυτό... Αλλά θα δω τς επόμενες μέρες... πάντως του έβαλε την μπανάνα μαζί με καρπούζι και πεπόνι και το τσάκισε... έφαγε παρά πολύ σε σύγκριση με πριν και δεν ήπιε γάλα... Δεν ζητούσε... τουλάχιστον ν μην έχει αλλεργία να τρώει μπανάνα :D . Και έχω και άλλη μια απορία υπάρχει πιθανότητα να έχει βαρεθει τα λαχανικά ή να μην τους αρέσουν για αυτό να μην τα τρώει??

Ναι έχεις δίκιο! Του έδωσα χθες μπανάνα μιας και κάνουμε Τώρα εισαγωγή και την πήρε και την ζουλιξε κατευθείαν Ούτε στο στόμα την έβαλε τίποτα... αν κ νομίζω πως τον πειραξε κ ίσως γι αυτό... Αλλά θα δω τς επόμενες μέρες... πάντως του έβαλε την μπανάνα μαζί με καρπούζι και πεπόνι και το τσάκισε... έφαγε παρά πολύ σε σύγκριση με πριν και δεν ήπιε γάλα... Δεν ζητούσε... τουλάχιστον ν μην έχει αλλεργία να τρώει μπανάνα :D . Και έχω και άλλη μια απορία υπάρχει πιθανότητα να έχει βαρεθει τα λαχανικά ή να μην τους αρέσουν για αυτό να μην τα τρώει??

Tα παιδιά αλλάζουν γούστα συνέχεια. Εσύ έχεις μία ποικιλία, προσφέρεις και αυτά που τρώει και αυτά που δεν τρώει, και το αφήνεις να αποφασίσει. Με το ζόρι τάισμα δε γίνεται. Απλά και να φτύνει κάτι, το δίνεις ξανά την άλλη βδομάδα και ξανά και ξανά, μπας και αλλάξει γνώμη, αλλά χωρίς πίεση.

20 ώρες πρίν, Sia20 είπε:

Συμφωνω απολυτα

Απλα για το ψωμί εννοούμε κορα εννοείται όχι ψιχα

Ηταν πολυ καλη ενασχόληση για τον μικρο, κ πολυ εκμάθηση στη μασηση που δ ειχε κ δοντια

@tzenitzeni Αυτο που σου λένε να αφησεις το μωρο χωρις γαλα "για να μαθει" νομιζω ειναι απο τις χειροτερες συμβουλες που μπορει να δωσει κάποιος σε μια νεα μαμα.Δεν ειναι ρομποτ ολα τα μωρακια να ειναι ίδια και μονο εσυ ξερεις τι εχει αναγκη το μωρακι σου.Και προφανώς το εχει αναγκη για να το ζηταει.Αν εισαι χαλαρη και ακολουθησεις το μωρακι σου θα δεις οτι ολα θα στρώσουν..Για τα λαχανικα που λες ειναι δυσκολο να εχει βαρεθει ενα μωρο 8 μηνων να τα τρώει γιατι ουσιαστικά δεν τα εχει ανακαλυψει ακόμα.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δοκιμαζεις εναλλαγές στο μαγειρεμα να δεις τι προτιμάει περισσότερο.Η δικια μου ας πουμε τα προτιμάει ψητά τα περισσότερα.Τα βραστα δεν τα ακουμπάει και το καταλαβα δοκιμάζοντας.Ενω μπάμιες πχ ψητές δεν θελει αλλα στην κατσαρόλα.

@vicky86  @samsympan   Το ειπα γιατι εχω δει πολλες μαμαδες να δινουν ψωμι μαζι με την ψίχα.Και η δικια μου η μαμα μου ελεγε να της δινω την ψιχα γιατι ειναι πιο μαλακή.Η παιδιατρος σε σχετικη συζητηση μας ειχε πει οτι αυτο ειναι μια λάθος αντίληψη που εχει επικρατήσει καθως εχει μεγαλύτερο κινδυνο πνιγμονης.Αλλα οπως γινεται σε πολλα θεματα ο καθε παιδιατρος έχει την αποψη του και η καθε οικογενεια φιλτραρει και αποφασιζει τι της ταιριάζει.Και δεν μιλαω εκ του ασφαλους γιατι εμεις κανουμε εξαρχης blw!

Διαφημίσεις

21 ώρες πρίν, Sia20 είπε:

Καλυτερα για μενα  να μην του δωσεις ψωμάκι.Αν το ψαξεις υπαρχει περισσοτερος κινδυνος πνιγμού με το ψωμι παρα με την μπανανα η το καρπούζι γιατι η ψίχα μπορει να κολλήσει στον ουρανίσκο οταν λασπωνει..

Εμάς η παιδίατρος μας εξήγησε ότι τροφές όπως το ψωμί, το κριτσίνι, το παξιμάδι, κλπ μπορούμε να τις δίνουμε άφοβα στα μωρά (εννοείται ΠΑΝΤΑ με επιτήρηση) διότι ότι γίνεται ψίχουλο με το σάλιο μαλακώνει και γλιστράει από τον λαιμό. Ακόμη και να κάτσει δηλαδή λίγο στο λαιμό του παιδιού, θα πάει σάλιο, θα μαλακώσει, θα βήξει λίγο, θα το καταπιεί και δεν θα φράξει.

On 17/7/2020 at 3:32 ΜΜ, samsympan είπε:

@Tzeni tzeni έχω ξαναγράψει για την εμπειρία από τα παιδιά μου σε σχέση με το φαγητό. Αν θες ψάξε στο προφιλ μου παλαιότερα post και ρίξε μια ματιά. Δεν τα ξανά γράφω εδώ να μην επαναλαμβάνομαι. 

Θα σου πω μονο 3 πράγματα:

1) Ένας αγχωμένος γονιός + ένας αγχώδης ιατρός = ένας γονιός σε απελπισία. Η παιδίατρος μας είναι τόσο συνειδητοποιημένη και "χαλαρή" με το θέμα της παιδικής διατροφής (ως προς την ποσότητα, όχι την ποιότητα), που ουδέποτε μας άγχωσε και μπορείς να φανταστείς πόσο βοηθητικό ήταν αυτό. Οπότε ένα το κρατούμενο.

2) Δεν μπορείς και δεν κάνει να ταϊζεις έναν άνθρωπο με το ζόρι. Ειδικά έναν τόσο μικρό άνθρωπο, που τώρα χτίζει σχέση με το φαγητό και θες αυτή η σχέση να είναι υγιής. Με παιχνίδια, με τραγούδια, με πειραματισμούς γεύσεων-υφών-συνδυασμών, με "ξεγέλασμα" ΝΑΙ! Με το ζόρι, ΟΧΙ! Δύο τα κρατούμενα.

3) Το καρεκλάκι, όσο μεγαλώνει και είναι πιο δραστήριος (και μέχρι να γίνει παιδάκι που να συμμετέχει στη διαδικασία του φαγητού-μαγείρεμα-στρώσιμο τραπεζιού), μπορεί να του φαίνεται φυλακή. Καλά κάνεις και κάθεστε κάτω να φάτε. Τα μαλακά φρούτα μπορείς να τα δίνεις σε κομμάτια, όταν παίζει κάτω ή μόνος του να τα πιάνει σαν να κάνετε πικ νικ. Και μικρά σνακ έτσι. Και στα κυρίως γεύματα, βάζε τον στο καρεκλάκι για όσο το ανέχεται. Μετά και αγκαλιά μερικές μπουκίτσες προσπαθείς, και με ένα βιβλιαράκι, και με 2 παιχνιδάκια και με τραγουδάκια (όπως ήδη κάνεις) όλα σωστά είναι. Επίσης όσο το ανέχεται κι ας φάει 3 μπουκιές. Όταν αρχίσει να δυσανασχετεί σταματάς. Αργότερα πάλι. Πρόσφερε συχνά. Και μην του στερείς το γάλα. Ένα πεινασμένο παιδί είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα συνεργαστεί σε αυτή την νέα για αυτό διαδικασία που λέγεται στερεές τροφές.

Α! Και κυρίως σταμάτα να απελπίζεσαι! Να έχεις έννοια ναι ok. Αλλά μην αφήνεις το άγχος σου για την διατροφή του παιδιού να σου στερεί στιγμές ξεγνοιασιάς και χαράς μαζί του (το έχω κάνει-ζήσει, είναι λάθος και κρίμα).

:)

Πολύ ενθαρρυντικά αυτά που γράφεις! Έχω και εγώ θέμα με τον 17 μηνών γιο μου, ενώ έτρωγε τα πάντα και με όρεξη τώρα δεν τρώει τίποτα παρά μόνο γάλα, γιαούρτι με φρούτα ή χωρίς και καμιά κρέμα το βράδυ. Το αποδίδω στα δόντια καθώς βγαίνουν 3 ταυτόχρονα και υποφέρει αρκετά. Η παιδίατρος λέει να μην τον πιέζουμε, κάτι που δεν κάνω, αλλά μου έχει αδυνατίσει και θέλω να παίρνει όλες τις βιταμίνες. Ελπίζω να ξανά αρχίσει να τρώει μόλις τελειώσουν τα δόντια.. 

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Tα παιδιά αλλάζουν γούστα συνέχεια. Εσύ έχεις μία ποικιλία, προσφέρεις και αυτά που τρώει και αυτά που δεν τρώει, και το αφήνεις να αποφασίσει. Με το ζόρι τάισμα δε γίνεται. Απλά και να φτύνει κάτι, το δίνεις ξανά την άλλη βδομάδα και ξανά και ξανά, μπας και αλλάξει γνώμη, αλλά χωρίς πίεση.

Και γω αυτό λέω... Είναι κρίμα να του δίνω με το ζόρι... Αφού δεν θέλει... θα του δίνω συνέχεια και όπως πάει ελπιζω καποια στιγμη να φαει..Ευχαριστώ πολύ 

Just now, Gummy Bear είπε:

Πολύ ενθαρρυντικά αυτά που γράφεις! Έχω και εγώ θέμα με τον 17 μηνών γιο μου, ενώ έτρωγε τα πάντα και με όρεξη τώρα δεν τρώει τίποτα παρά μόνο γάλα, γιαούρτι με φρούτα ή χωρίς και καμιά κρέμα το βράδυ. Το αποδίδω στα δόντια καθώς βγαίνουν 3 ταυτόχρονα και υποφέρει αρκετά. Η παιδίατρος λέει να μην τον πιέζουμε, κάτι που δεν κάνω, αλλά μου έχει αδυνατίσει και θέλω να παίρνει όλες τις βιταμίνες. Ελπίζω να ξανά αρχίσει να τρώει μόλις τελειώσουν τα δόντια.. 

Εμενα το κανει ακομη ο μικρος, λόγω ζεστης

Ειδικα οταν είχε κ τα δοντια ηθελε μόνο γιαουρτι κ κρύα τραγανά φρουτα κ λαχανικα

Μπορείς να προσθέσεις μέλι, σταφιδες, βρωμη, ξηρους καρπούς στο γιαουρτι

Στην απογευματινή κρεμα δ ξερω τι βάζεις. Εμενα ετρωγαν πολύ τραχανα κ με ψευδοδημητριακα. Που αντί να τα βράσεις σε νερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμο, να έχεις μέσα ψιλοκομμένα λαχανικα

Το κρεας σίγουρα το προτιμούσε περισσότερο σε μορφή μπιφτεκιου, στο οποίο πάντα βάζω κ λαχανικα, αλλα κ αλλα μπιφτεκοειδη,από οσπρια, με λαχανικα 

Εξω επαιρνα κανένα κριτσινι

Μπορείς να δώσεις ταχινι, φυστικοβουτυρο σαν ντιπ κ για τα φρουτα. Χούμους για τα λαχανικά. Αβοκαντο σε συνταγες

Και γω αυτό λέω... Είναι κρίμα να του δίνω με το ζόρι... Αφού δεν θέλει... θα του δίνω συνέχεια και όπως πάει ελπιζω καποια στιγμη να φαει..Ευχαριστώ πολύ 

Μπορείς να κάνεις κ κτ αλλο. Πχ αν τρώτε φρουτα κατά τις 10,θα προσπαθήσεις μιση ωρίτσα, κ απλα μπορείς να του ξαναπροσφερεις, αλλι φρουτο στις 11:30

Το ίδιο κ το μεσημεριανό. Προσπάθησε στις δύο. Αν δ φαει, πρόσφερε κ κατά τις 4.μετα στις 6προσφερε κτ για απογευμα

Ίσως λόγο αλλεργίας δεν μπορείς να προσθέσεις αρκετά υλικά και το φαγητό δεν είναι ιδιαίτερα γευστικό για να δοκιμάζει με ορεξη.

Ή λείπει απ τα φρούτα ή γλυκά που αν δεν κάνω λάθος τους πρόσθεσε ή μπανάνα που εβαλες στην φρουτοκρεμα.

Στην πατάτα έχει αλλεργία, στο μοσχαράκι? Έχεις δώσει αλλά κρεατικά πχ κοτόπουλο? Εγώ θα πρότεινα να βάζεις περισσότερο λεμόνι ή λαδακι ή κάποιο μυρωδικό που ενισχύει την γεύση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως χωρις αλάτι έτρωγα άνετα την χορτοσουπα (καρότο πατάτα καλοκυθι λάδι λεμονι + ότι λαχανικό ηθελα) και την κρεατοσουπα του παιδιού και είμαι άτομο που ρίχνει έξτρα αλάτι στο πιάτο του. 

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Εμενα το κανει ακομη ο μικρος, λόγω ζεστης

Ειδικα οταν είχε κ τα δοντια ηθελε μόνο γιαουρτι κ κρύα τραγανά φρουτα κ λαχανικα

Μπορείς να προσθέσεις μέλι, σταφιδες, βρωμη, ξηρους καρπούς στο γιαουρτι

Στην απογευματινή κρεμα δ ξερω τι βάζεις. Εμενα ετρωγαν πολύ τραχανα κ με ψευδοδημητριακα. Που αντί να τα βράσεις σε νερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμο, να έχεις μέσα ψιλοκομμένα λαχανικα

Το κρεας σίγουρα το προτιμούσε περισσότερο σε μορφή μπιφτεκιου, στο οποίο πάντα βάζω κ λαχανικα, αλλα κ αλλα μπιφτεκοειδη,από οσπρια, με λαχανικα 

Εξω επαιρνα κανένα κριτσινι

Μπορείς να δώσεις ταχινι, φυστικοβουτυρο σαν ντιπ κ για τα φρουτα. Χούμους για τα λαχανικά. Αβοκαντο σε συνταγες

Μπορείς να κάνεις κ κτ αλλο. Πχ αν τρώτε φρουτα κατά τις 10,θα προσπαθήσεις μιση ωρίτσα, κ απλα μπορείς να του ξαναπροσφερεις, αλλι φρουτο στις 11:30

Το ίδιο κ το μεσημεριανό. Προσπάθησε στις δύο. Αν δ φαει, πρόσφερε κ κατά τις 4.μετα στις 6προσφερε κτ για απογευμα

Χωρίς να του έχω δώσει καθόλου γάλα? Δλδ θα φάει αυτές τς 2 κουταλιές μετά να του δώσω γάλα ή να ξαναπροσπαθησω αργότερα?? 

2 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Ίσως λόγο αλλεργίας δεν μπορείς να προσθέσεις αρκετά υλικά και το φαγητό δεν είναι ιδιαίτερα γευστικό για να δοκιμάζει με ορεξη.

Ή λείπει απ τα φρούτα ή γλυκά που αν δεν κάνω λάθος τους πρόσθεσε ή μπανάνα που εβαλες στην φρουτοκρεμα.

Στην πατάτα έχει αλλεργία, στο μοσχαράκι? Έχεις δώσει αλλά κρεατικά πχ κοτόπουλο? Εγώ θα πρότεινα να βάζεις περισσότερο λεμόνι ή λαδακι ή κάποιο μυρωδικό που ενισχύει την γεύση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως χωρις αλάτι έτρωγα άνετα την χορτοσουπα (καρότο πατάτα καλοκυθι λάδι λεμονι + ότι λαχανικό ηθελα) και την κρεατοσουπα του παιδιού και είμαι άτομο που ρίχνει έξτρα αλάτι στο πιάτο του. 

Δυστυχώς μου εμφάνισε αλλεργία στην μπανάνα.. οπότε πάει και αυτή :( Όσο θηλαζα τον ενοχλούσαν τα κρεατικα εκτός από το χοιρινό π δεν θέλω να του δώσω ακόμα... λεμόνι δεν το θέλει καθόλου... Επίσης έχει και στην πατάτα αλλεργία και ντομάτα... οπότε τα βάζω μόνο σε νερό με.λιγο λαδάκι... το έχω σκεφτεί και εγώ Μήπως δεν του αρέσουν Έτσι όπως τα κάνω...

@vicky86 τα μπιφτέκια πως τα δίνεις Μετά?? Εχω σκεφτεί Μήπως του έκανα λαχανικων αλλά δεν ξέρω πώς να το δώσω μετά... Όλα τα τρώμε πολύ πατημένα  με πιρούνι... τα μπιφτέκια πως μπορώ να τα δώσω??

5 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Χούμους για τα λαχανικά. Αβοκαντο σε συνταγες

Το χουμους το αγοράζεις έτοιμο ή το φτιάχνεις?? Τώρα π έχει αλλεργία στην μπανάνα αν βάλω αβοκάντο θα γίνει παχυρευστη η φρουτοκρεμα άραγε??

6 ώρες πρίν, Tzeni tzeni είπε:

Χωρίς να του έχω δώσει καθόλου γάλα? Δλδ θα φάει αυτές τς 2 κουταλιές μετά να του δώσω γάλα ή να ξαναπροσπαθησω αργότερα?? 

Δυστυχώς μου εμφάνισε αλλεργία στην μπανάνα.. οπότε πάει και αυτή :( Όσο θηλαζα τον ενοχλούσαν τα κρεατικα εκτός από το χοιρινό π δεν θέλω να του δώσω ακόμα... λεμόνι δεν το θέλει καθόλου... Επίσης έχει και στην πατάτα αλλεργία και ντομάτα... οπότε τα βάζω μόνο σε νερό με.λιγο λαδάκι... το έχω σκεφτεί και εγώ Μήπως δεν του αρέσουν Έτσι όπως τα κάνω...

@vicky86 τα μπιφτέκια πως τα δίνεις Μετά?? Εχω σκεφτεί Μήπως του έκανα λαχανικων αλλά δεν ξέρω πώς να το δώσω μετά... Όλα τα τρώμε πολύ πατημένα  με πιρούνι... τα μπιφτέκια πως μπορώ να τα δώσω??

Το χουμους το αγοράζεις έτοιμο ή το φτιάχνεις?? Τώρα π έχει αλλεργία στην μπανάνα αν βάλω αβοκάντο θα γίνει παχυρευστη η φρουτοκρεμα άραγε??

Να σε ρωτήσω πώς ξέρετε ότι έχει αλλεργία σε όλα αυτά που έχει; Βλέπω πολύ γρήγορες εισαγωγές, πώς βγάζετε άκρη και πώς αποφασίζετε την επόμενη εισαγωγή; 

Αν όντως το μωρό σου είναι αλλεργικό στα μισά φαγητά, η κατάσταση ξεπερνά αυτό που μπορεί να χειριστεί ο μέσος ιδιώτης, και μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο τμήμα μεγάλου νοσοκομείου, να σας δώσουν πρόγραμμα. Αν τα μισά φαγητά προκαλούν αντίδραση, δεν καταλαβαίνω πώς είναι ασφαλές να πειραματίζεστε μόνοι σας. Aς πούμε αλλεργία στη μπανάνα ή στην πατάτα ξέρω (αλλά δεν είμαι γιατρός) ότι σημαίνει αλλεργία και σε άλλα πράγματα συνήθως, Πώς ξέρεις ότι είναι ασφαλές άρα το αβοκάντο ας πούμε ή οτιδήποτε άλλο;

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Να σε ρωτήσω πώς ξέρετε ότι έχει αλλεργία σε όλα αυτά που έχει; Βλέπω πολύ γρήγορες εισαγωγές, πώς βγάζετε άκρη και πώς αποφασίζετε την επόμενη εισαγωγή; 

Αν όντως το μωρό σου είναι αλλεργικό στα μισά φαγητά, η κατάσταση ξεπερνά αυτό που μπορεί να χειριστεί ο μέσος ιδιώτης, και μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο τμήμα μεγάλου νοσοκομείου, να σας δώσουν πρόγραμμα. Αν τα μισά φαγητά προκαλούν αντίδραση, δεν καταλαβαίνω πώς είναι ασφαλές να πειραματίζεστε μόνοι σας. Aς πούμε αλλεργία στη μπανάνα ή στην πατάτα ξέρω (αλλά δεν είμαι γιατρός) ότι σημαίνει αλλεργία και σε άλλα πράγματα συνήθως, Πώς ξέρεις ότι είναι ασφαλές άρα το αβοκάντο ας πούμε ή οτιδήποτε άλλο;

Εμφανίζει αλλεργία το πολύ μέσα σε 4 μέρες... εκδηλώνεται με έντονη γκρίνια συν κοκκινιλες η σπυράκια.. βλεννα Στα κακα... Δεν είναι επικίνδυνο απλά ταλαιπωρείται το παιδί... Έχω κλείσει ραντεβού για τεστ ώστε να ξέρω π έχει αλλεργίες...Δυστυχώς είναι κληρονομικό το χει κ η ανιψιά μου κ η αδερφή μου κ Τώρα  εγώ μέτα την αποχη π έκανα Όταν θηλάζα έχω εμφανίσει ..

9 ώρες πρίν, Tzeni tzeni είπε:

Εμενα θηλαζαν, οποτε αν ζητούσαν τους εδινα. Εξαρτάται βέβαια κ απο την ποσότητα γάλακτος που πινει

Το αβοκαντο, μπιφτεκια κ χούμους τα πρότεινα στην gummy γτ εχει μεγαλύτερο παιδακι. 

Αν έχεις το οκ να δώσεις αβοκαντο, γενικα κάνει πολύ κρεμωδεις τις κρεμες κ ειναι πολυ θρεπτικο

Το χούμους το έδινα πιο μετά, 10-12μ αφού δλδ είχε γίνει εισαγωγή σε οσπρια(ρεβυθια, λεμόνι, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο, ελαιόλαδο, ταχινι) 

Μπιφτεκια λαχανικών μπορείς κ με αυγο κ χωρις. Με αυγο γίνονται πιο ομογενοποιημενα

Δ ειναι δυσκολο να τα πατήσεις λιγο με το πηρουνι, αλλα γενικα εμενα ετρωγαν κομμάτια από 10μ η μεγάλη κ 7ο μικρος

(αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι έχει δείξει σημάδια αλλεργιας σε πάρα πολλά τρόφιμα, κ νομιζω δ του δινεις καθόλου κρεας, τι επιμένουν τόσο πολύ στις στερεες οι γιατροί απορω, δλδ να πινει μόνο δύο φορές γαλα κ όλη την αλλη μερα να τρωει λαχανικα κ φρουτα; που κ εκεί δ μπορεις τα πάντα) 

Just now, vicky86 είπε:

Εμενα θηλαζαν, οποτε αν ζητούσαν τους εδινα. Εξαρτάται βέβαια κ απο την ποσότητα γάλακτος που πινει

Το αβοκαντο, μπιφτεκια κ χούμους τα πρότεινα στην gummy γτ εχει μεγαλύτερο παιδακι. 

Αν έχεις το οκ να δώσεις αβοκαντο, γενικα κάνει πολύ κρεμωδεις τις κρεμες κ ειναι πολυ θρεπτικο

Το χούμους το έδινα πιο μετά, 10-12μ αφού δλδ είχε γίνει εισαγωγή σε οσπρια(ρεβυθια, λεμόνι, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο, ελαιόλαδο, ταχινι) 

Μπιφτεκια λαχανικών μπορείς κ με αυγο κ χωρις. Με αυγο γίνονται πιο ομογενοποιημενα

Δ ειναι δυσκολο να τα πατήσεις λιγο με το πηρουνι, αλλα γενικα εμενα ετρωγαν κομμάτια από 10μ η μεγάλη κ 7ο μικρος

(αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι έχει δείξει σημάδια αλλεργιας σε πάρα πολλά τρόφιμα, κ νομιζω δ του δινεις καθόλου κρεας, τι επιμένουν τόσο πολύ στις στερεες οι γιατροί απορω, δλδ να πινει μόνο δύο φορές γαλα κ όλη την αλλη μερα να τρωει λαχανικα κ φρουτα; που κ εκεί δ μπορεις τα πάντα) 

Πιο πολύ μου είπαν λαχανικά... κρέας δίνω μόνο κουνέλι... τα αλλα θα τα κάνω σε τεστ κ αν δεν είναι σε κάποιο θα του δώσω... Αλλά κ τ κουνέλι δεν του αρέσει ... αλεσμενα καθόλου δεν το θέλει όποτε του το δίνω σε πολύ μικρά κομμάτια... Κ του δίνω σε κάθε γεύμα ώστε μέσα σε Αυτές τς 3 κουταλιές να πάρει κάτι...

2 ώρες πρίν, Tzeni tzeni είπε:

Εμφανίζει αλλεργία το πολύ μέσα σε 4 μέρες... εκδηλώνεται με έντονη γκρίνια συν κοκκινιλες η σπυράκια.. βλεννα Στα κακα... Δεν είναι επικίνδυνο απλά ταλαιπωρείται το παιδί... Έχω κλείσει ραντεβού για τεστ ώστε να ξέρω π έχει αλλεργίες...Δυστυχώς είναι κληρονομικό το χει κ η ανιψιά μου κ η αδερφή μου κ Τώρα  εγώ μέτα την αποχη π έκανα Όταν θηλάζα έχω εμφανίσει ..

Δεν μπορεις ποτε να ξερεις μια αλλεργια αν ειναι επικινδυνη και οι αλλεργιες δεν κληρονομουνται. Καθε εκθεση σε ιδιο αλλεργιογονο, χωρις αναισθητοποιηση, αυξανει το ρισκο. Αν δηλαδη η μπανανα εχει ενα αλλεργιογονο και τη φαει 3 φορες και κανει μια ηπια αλλεργια, και μετα φαει μια αλλη τροφη με το ιδιο αλλεργιογονο, αυξανει ο κινδυνος για αλλη αντιδραση. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα με κοινο παιδιατρο ουτε καν με εναν τυχαιο αλλεργιολογο θα σου ελεγα, θελει εξειδικευση. 

4 ώρες πρίν, Tzeni tzeni είπε:

Εμφανίζει αλλεργία το πολύ μέσα σε 4 μέρες... εκδηλώνεται με έντονη γκρίνια συν κοκκινιλες η σπυράκια.. βλεννα Στα κακα

Δηλαδή ας πούμε για παράδειγμα τρώει μπανάνα (επειδή την αναφέρατε την αναφέρω κι εγώ) και αφού φάει πχ 2 μπουκιές, τις πέψει, τις αφοδεύσει (μαζί με ότι άλλο έχει καταναλώσει), κοιμηθεί, ξυπνήσει, περάσει πχ 1-2-3 ακόμη και 4 ημέρες (όπως είπατε) μπορεί να έχει έντονη γκρίνια και κοκκινίλες ή σπυράκια; Και πως συνδέονται όλα αυτά με την μπανάνα; Εννοώ πως μπορεί κανείς να εξάγει ασφαλές συμπέρασμα ότι η γκρίνια, τα σπυράκια, οι βλέννες σχετίζονται με την μπανάνα που έφαγε πχ 2 ή ακόμη και 4 (!) ημέρες πριν;

Αν εξαιρέσουμε την γκρίνια που σε ηλικίες σαν την δική σας, υπάρχουν ένα σωρό αιτίες που μπορεί να την ενεργοποιούν. Τα σπυράκια-κοκκινίλες πότε και που εμφανίζονται; Πχ μετά την επαφή του δέρματος με την τροφή πχ το φρούτο; Περιστοματικά, ή/και στο λαιμάκι του; Εκεί που ακούμπησε το φρούτο; Αν το δέρμα πλυθεί και σκουπιστεί οι κοκκινίλες επιμένουν;

Η παιδίατρος μας, μας έχει πει κοκκινίλες σαν μικρά σπυράκια περιστοματικά-εκεί που ακουμπούν τα φρούτα, τα ζουμιά από τα φαγητά, είναι φυσιολογικό να εμφανιστούν και εάν δεν επιμένουν, δεν μας ανησυχούν. Επίσης κοκκινίλες-σπυράκια εμφανίζονται και στην ξηροδερμία-ατοπική δερματίτιδα. Υπάρχει πιθανή συσχέτιση αλλεργιών με την ατοπική δερματίτιδα αλλά όχι βέβαιη κι όχι πάντα φυσικά. Δηλαδή κοκκινίλες σπυράκια πχ στα μάγουλα δεν σημαίνει απαραιτήτως αλλεργία σε κάποια τροφή. Πρώτα κοιτάς-κουράρεις το θέμα σε επίπεδο δερματικό (πχ έχει πολλά σαλάκια το παιδί και βάζει χεράκια στο στόμα-βρέχονται από τα σαλάκια συνέχεια τα μαγουλάκια του, υφάσματα, σαπούνια, κρέμες, κλπ) κι έπειτα αν επιμένει και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ανησυχητικές (πχ τρώει το φρούτο και αμέσως φουντώνει όλο το κορμάκι) τότε το κοιτάς και σε επίπεδο τροφικής αλλεργίας.

Οι βλέννες στα κακά υπάρχουν σε όλες τις κενώσεις; Μόνο βλεννώδεις κενώσεις; Την πάνα την είδε ο παιδίατρος;

Ερωτήσεις όχι για να μου απαντήσετε αλλά για να αναρωτηθείτε, να ρωτήσετε τους ιατρούς σας.

3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν μπορεις ποτε να ξερεις μια αλλεργια αν ειναι επικινδυνη και οι αλλεργιες δεν κληρονομουνται. Καθε εκθεση σε ιδιο αλλεργιογονο, χωρις αναισθητοποιηση, αυξανει το ρισκο. Αν δηλαδη η μπανανα εχει ενα αλλεργιογονο και τη φαει 3 φορες και κανει μια ηπια αλλεργια, και μετα φαει μια αλλη τροφη με το ιδιο αλλεργιογονο, αυξανει ο κινδυνος για αλλη αντιδραση. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα με κοινο παιδιατρο ουτε καν με εναν τυχαιο αλλεργιολογο θα σου ελεγα, θελει εξειδικευση. 

Και οι 2 Αλλεργιολόγοι που έχουμε στην πόλη μας μου είπαν ότι κληρονομείται και πως ακόμα και ο άντρας μ που έχει ρινική αλλεργία υπάρχει μια προδιάθεση να αποκτήσει το παιδί οποιαδήποτε  αλλεργία Όχι μόνο τροφική.. εξειδικευση?? Μπορείς να μου πεις λίγο σε ποιον γιατρό δλδ πρέπει να παω:? 2 που έχουμε εδώ έχω πάει... 

3 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Τα σπυράκια-κοκκινίλες πότε και που εμφανίζονται; Πχ μετά την επαφή του δέρματος με την τροφή πχ το φρούτο;

Είναι ανάλογα... Για παράδειγμα Τώρα στην μπανάνα ας πούμε τς 2 πρώτες μέρες Ήταν μια χαρά την 3η μου έβγαλε μια μεγάλη κοκκινιλα στο μάγουλο την 4η μέρα 2 στο μέτωπο και σήμερα που είναι η 5η μέρα πάνω από το στοματάκι του... Την γκρίνια μπορεί να την έχει κ από τα δόντια απλά είναι έντονη και η φαγούρα... τα αφτακια του τα τραβάει και τα ξύνει με μανία... στην πατάτα για παράδειγμα την 4ξ μέρα μου έβγαλε 2 σπυράκια πολύ μικρά έδωσα και την 5η μέρα και υπέφερε... βογγαγε στον υπνο του το αφτι του τ είχε κάνει όλο πληγές και κατακόκκινο... άλλο πράγμα... Μόλις σταμάτησα την επόμενη μέρα είχε μειωθεί η φαγούρα και την 3η μέρα ήταν μια χαρά... να σημειώσω πως στην μπανάνα μολις τελειωναμε την φρουτοκρεμα μετά από 10 λεπτά  εμφανιζόταν η κοκκινιλα και έφευγε το απόγευμα...

3 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Οι βλέννες στα κακά υπάρχουν σε όλες τις κενώσεις; Μόνο βλεννώδεις κενώσεις; Την πάνα την είδε ο παιδίατρος;

Ερωτήσεις όχι για να μου απαντήσετε αλλά για να αναρωτηθείτε, να ρωτήσετε τους ιατρούς σας.

Όχι οι βλεννες δεν είναι σε όλες τις κενώσεις και πάντα... Μόνο σε ότι τον ενοχλεί παρά πολύ... Την έχει δει και παιδίατρος και Αλλεργιολόγος και κάναμε και μαγιερ Όταν ήταν παρά πολύ η βλεννα και πάντα μ έβγαινε και με αίμα κρυφό.... Δεν ενεργω από μόνη μου...

Και οι 2 Αλλεργιολόγοι που έχουμε στην πόλη μας μου είπαν ότι κληρονομείται και πως ακόμα και ο άντρας μ που έχει ρινική αλλεργία υπάρχει μια προδιάθεση να αποκτήσει το παιδί οποιαδήποτε  αλλεργία Όχι μόνο τροφική.. εξειδικευση?? Μπορείς να μου πεις λίγο σε ποιον γιατρό δλδ πρέπει να παω:? 2 που έχουμε εδώ έχω πάει... 

Είναι ανάλογα... Για παράδειγμα Τώρα στην μπανάνα ας πούμε τς 2 πρώτες μέρες Ήταν μια χαρά την 3η μου έβγαλε μια μεγάλη κοκκινιλα στο μάγουλο την 4η μέρα 2 στο μέτωπο και σήμερα που είναι η 5η μέρα πάνω από το στοματάκι του... Την γκρίνια μπορεί να την έχει κ από τα δόντια απλά είναι έντονη και η φαγούρα... τα αφτακια του τα τραβάει και τα ξύνει με μανία... στην πατάτα για παράδειγμα την 4ξ μέρα μου έβγαλε 2 σπυράκια πολύ μικρά έδωσα και την 5η μέρα και υπέφερε... βογγαγε στον υπνο του το αφτι του τ είχε κάνει όλο πληγές και κατακόκκινο... άλλο πράγμα... Μόλις σταμάτησα την επόμενη μέρα είχε μειωθεί η φαγούρα και την 3η μέρα ήταν μια χαρά... να σημειώσω πως στην μπανάνα μολις τελειωναμε την φρουτοκρεμα μετά από 10 λεπτά  εμφανιζόταν η κοκκινιλα και έφευγε το απόγευμα...

Οι αλλεργίες γενικά κληρονομούνται αλλά όχι ως προς αλλεργιογόνο και μορφή. Όπως δε θα πας ένα βρέφος με σοβαρό πρόβλημα στα οστά σε έναν ορθοπαιδκό για ενήλικες, δεν μπορείς να πας ένα βρέφος με αλλεργία σε έναν αλλεργιολόγο που θα δει και το αλλεργικό άσθμα του σαραντάρη, αλλά θες ένα τμήμα που να ειδικεύεται σε κάτι τέτοιο, όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν νομίζω. Δεν είναι δυνατό να δίνεις τυφλά πιθανά αλλεργιογονα στο παιδι και να το βλέπεις να υποφέρει, είναι βασανιστικό αυτό που περιγράφεις.Ούτε είναι δυνατό να μένει με έντονα αλλεργικά συμπτώματα χωρίς αγωγή σε κρίση.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Οι αλλεργίες γενικά κληρονομούνται αλλά όχι ως προς αλλεργιογόνο και μορφή. Όπως δε θα πας ένα βρέφος με σοβαρό πρόβλημα στα οστά σε έναν ορθοπαιδκό για ενήλικες, δεν μπορείς να πας ένα βρέφος με αλλεργία σε έναν αλλεργιολόγο που θα δει και το αλλεργικό άσθμα του σαραντάρη, αλλά θες ένα τμήμα που να ειδικεύεται σε κάτι τέτοιο, όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν νομίζω. Δεν είναι δυνατό να δίνεις τυφλά πιθανά αλλεργιογονα στο παιδι και να το βλέπεις να υποφέρει, είναι βασανιστικό αυτό που περιγράφεις.Ούτε είναι δυνατό να μένει με έντονα αλλεργικά συμπτώματα χωρίς αγωγή σε κρίση.

Η Αλλεργιολόγος π πηγαίνω είναι και στο νοσοκομείο απλά πηγαίνω στο ιδιωτικό της ιατρείο λόγο αναμονής και για να μην περιμένω... Είναι η μόνη εδώ στην ήπειρο που αναλαμβάνει πλήρως παιδιά και βρεφοι με αλλεργίες... Και φυσικά Όταν έχει τόσο έντονα συμπτώματα με την οδηγία της παίρνουμε θεραπεία 5 μέχρι 7 ημερών .... Δεν θα το άφηνα το μωράκι μου Έτσι...  Αλλά μέχρι να τον πιάσει υποφέρει η αλήθεια είναι... Αλλά μου έχει πει πως δεν γινεται Αλλιώς... Μόνο με τεστ και μετά εισαγωγή από μόνη μου... Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι άλλο ή να κινηθώ Αλλιώς... θα κάνω ότι είναι καλύτερο για το μωράκι μ για αυτό και προσπαθώ και μέσα από δω και από σας να βρω λύση και να μάθω από τς εμπειρίες σας Και για τις αλλεργίες αλλά και που δεν τρώει...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...