Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός/Φυσικός τοκετός χωρίς φάρμακα και παρεμβάσεις

Marakious

Recommended Posts

Καλημέρα! Και εμένα με αντιμετωπισε σαν εξωγήινη  η γυναικολογος που ειχα...αλλα δεν εδωσα σημασια απλα απευθυνθηκα στην ευτοκια...γέννησα και τα δύο μου παιδία με τον κύριο Μπιλαλη και τις μαιες της ευτοκιας...Το πρώτο παιδάκι μου στο μαιευτήριο φυσιολογικά αλλά όχι φυσικά λόγω δύσκολου και πολυωρου τοκετου και το δεύτερο παιδάκι μας στο σπίτι μας. .. @Evaolive αν χρειαστείς πληροφορίες είμαι στην διάθεση σου...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, Yovanna είπε:

Ατυχές το παράδειγμα με την Αγγλία όπου θεωρείται το χειρότερο μέρος για να γεννήσεις. Μπες λίγο στο άλλο θέμα να δεις τι έχουν γράψει τα κορίτσια. Φίλη μου που γέννησε πέρσι στην Αγγλία, πήγε να πεθάνει και αυτή και το παιδί. Τραγική αντιμετώπιση μου είπε είχε, και κατά την διάρκεια της κύησης και κατά την διάρκεια της γέννας.

Παράθεση

Ήμουν Αγγλία χρόνια και απο εμπειρίες γνωστων μου δυστυχώς αυτό που λες ισχυει. Σε καμία περίπτωση δεν την ανέφερα σαν χώρα πρότυπο, απλά το birth plan το ζητούν

Γνωριζω οτι σε σχεση με αλλες χωρες το επιπεδο θνησιμοτητας βρεφων και μητερων ειναι υψηλοτερο, απλα το εφερα σαν παραδειγμα γιατι αναφερθηκε ηδη. Στις περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες η παρακολουθηση της εγκυμοσυνης και ο τοκετος ειναι ευθυνη των μαιων και τα ποσοστα παρεμβασεων και καισαρικων ειναι χαμηλα (ή μαλλον ειναι σε επιτρεπτο οριο).

πρίν από 38 λεπτά , Maya14 είπε:

@Sentir...natureza Οι γυναικολογοι γνωριζουν πολύ καλά κ την φυσιολογια κ τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού. Χωρίς τις παρεμβάσεις τους τα ποσοστά επιβίωσης των επιτοκων αλλά κ των νεογέννητων θα έπεφτε τραγικά. Συμφωνώ όμως ότι οι περισσότεροι  δυστυχώς δεν δρουν ψυχοπροφυλακτικα ως προς τις επιτοκους. Τον ρόλο αυτον, εάν είσαι τυχερή και σε ποια θα τυχεις, , τον παίζει κυρίως η μαια. 

Δεν αναφερομαι στον φυσιολογικο τοκετο αλλα στον φυσικο (που κατ'επεκταση ειναι και φυσιολογικος) και στα οφελη του. Πολλοι γυναικολογοι δεν γνωριζουν την φυσιολογια του φυσικου τοκετου. Προφανως δεν αναφερομαι στην περιοχη της κοιλιας (εξαλλου ειναι γνωστο οτι η δυτικη ιατρικη "απομονωνει" τα συστηματα και τα οργανα, δεν τα βλεπει ολιστικα ως συνολο) αλλα του εγκεφαλου και πως αυτος δρα με το περιβαλλον και με τις ορμονες που παιζουν καθοριστικο ρολο στην εκβαση του τοκετου. Γι'αυτο και τους φαινεται περιεργο το πλανο τοκετου. Δεν θεωρουν οτι χρηζει προσοχης γιατι δεν τα αντιλαμβανονται ως σημαντικα και καθοριστικα αυτα που αναφερονται συνηθως, οπως ειναι το να υπαρχει χαμηλος φωτισμος, να μην μπαινοβγαινει συνεχεια κοσμος, να μην γινει περινεοτομη, η οποια δεν χρειαζεται εαν η γυναικα γεννησει σε οποια σταση θελει κατι το οποιο δεν μαθαινουν στην σχολη τους. Η μονη σταση που γνωριζουν ειναι η ανασκελα με τα ποδια στα στηριγματα, μονο σ'αυτην μπορουν να δουλεψουν γιατι μονο αυτην εχουν μαθει (και ειναι η χειροτερη σταση να γεννησει κανεις, οσον αφορα την δυσφορια αλλα και την αναγκη για παρεμβαση). Oι παρεμβασεις δυστυχως ειναι πολυ περαν απο τις απαραιτητες στη χωρα μας. Φυσικα και σωζουν ζωες αλλα δεν θα χρειαζοταν να χρειαζεται να σωσουν ζωες αν οι γιατροι γνωριζαν και υποστηριζαν τον φυσικο τοκετο. Αντιθετως, ξεκινανε την μια παρεμβαση η οποια φερνει την αλλη και την αλλη και δημιουργειται ενας κυκλος απαραιτητων παρεμβασεων που δεν θα ηταν απαραιτητες αν εξ'αρχης δεν κινουνταν ο γιατρος παρεμβατικα. 

@Sentir...natureza Βρε συ ολοι γνωρίζουμε τα οφέλη του φυσικού τοκετού και μακάρι ολες να είχαμε γεννησει έτσι. Η προγιαγια μου ειχε γεννήσει και τα τρία της παιδιά στο σπίτι με την βοήθεια της μαμης, και τα τρία σε στάση στα τέσσερα. Έτσι έλεγε έβγαιναν πιο εύκολα τα μωρά. Όμως ένας απο τους λόγους που πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικολογων αδυνατεί να δημιουργήσει συνθήκες φυσικού τοκετού είναι και οι κανονισμοί στα νοσοκομεία και στα ιδιωτικά μαιευτηρια. Αν και σε κάποια ιδιωτικά ίσως είναι πιο εφικτό.

Just now, Maya14 είπε:

@Sentir...natureza Βρε συ ολοι γνωρίζουμε τα οφέλη του φυσικού τοκετού και μακάρι ολες να είχαμε γεννησει έτσι. 

Δεν το πιστευω οτι το γνωριζουμε ολες. Θεωρω οτι η πλειοψηφια δεν μπορει να φανταστει οτι θα γεννησεις χωρις επισκληριδιο, ποσο μαλλον να παλεψει γι'αυτο!

Just now, Maya14 είπε:

Όμως ένας απο τους λόγους που πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικολογων αδυνατεί να δημιουργήσει συνθήκες φυσικού τοκετού είναι και οι κανονισμοί στα νοσοκομεία και στα ιδιωτικά μαιευτηρια. Αν και σε κάποια ιδιωτικά ίσως είναι πιο εφικτό.

Στα δημοσια νοσοκομεια, περα απο κανα-δυο, δυσκολα θα μπορεσεις να βρεις γιατρο που να υποστηριζει τον φυσικο τοκετο αλλα και λογω του οτι βρισκεσαι σε νοσοκομειακο περιβαλλον οι παρεμβασεις γινονται ευκολοτερα. Στις ιδιωτικες ομως ειναι θεμα καθαρα του γιατρου, οχι της κλινικης. Ειδικα στις μεγαλες πολεις υπαρχουν πλεον αρκετες κλινικες που διαθετουν δωματιο "σαν το σπιτι" για φυσικο τοκετο αλλα αν ο γιατρος σου θεωρει οτι πρεπει να γεννησεις στο μπουμ, τι να τις κανω τις συνθηκες σπιτιου; Ολα ξεκινανε απο τους γιατρους: θα επρεπε να ειναι ενημερωμενοι, να ενημερωνουν τις εγκυους ωστε να λαμβανονται συνειδητες αποφασεις αλλα περαν της αγνοιας παιζει πολυ και το κερδος και χωρις παρεμβασεις ειναι πολυ μικρο. Αλλα το σημαντικοτερο: θα επρεπε να αντιλαμβανονται την πραγματικη διασταση του τοκετου ωστε να κατανοουν τις αναγκες της γυναικας και να ειναι σε θεση να την ενδυναμωνουν και να την βοηθουν να πιστεψει στις δυνατοτητες της να αντεξει τις αισθησεις του τοκετου.

1 hour ago, Maya14 said:

@Yovanna Ήμουν Αγγλία χρόνια και απο εμπειρίες γνωστων μου δυστυχώς αυτό που λες ισχυει. Σε καμία περίπτωση δεν την ανέφερα σαν χώρα πρότυπο, απλά το birth plan το ζητούν. 

@Sentir...natureza Οι γυναικολογοι γνωριζουν πολύ καλά κ την φυσιολογια κ τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού. Χωρίς τις παρεμβάσεις τους τα ποσοστά επιβίωσης των επιτοκων αλλά κ των νεογέννητων θα έπεφτε τραγικά. Συμφωνώ όμως ότι οι περισσότεροι  δυστυχώς δεν δρουν ψυχοπροφυλακτικα ως προς τις επιτοκους. Τον ρόλο αυτον, εάν είσαι τυχερή και σε ποια θα τυχεις, , τον παίζει κυρίως η μαια. 

Μαγια το ζητούν μεν το birth plan και πολύ καλά κάνουν καθώς ο τοκετός είναι μια μοναδική προσωπική στιγμή που οφείλουν όσοι εμπλέκονται να σεβαστουν τις επιθυμίες σου όσο το δυνατόν. Στο περισσότερες περιπτώσεις δεν το σέβονται όμως εκτός αν είσαι τόσο τυχερή και έχεις έναν πανεύκολο τοκετό. Πχ αν στο birth plan ζητήσεις επισκληρηδιο θα σου κάνουν μόνο αν υπάρχει αναισθησιολογος σε βαρδια και μόνο αν δεν ασχολείται με κάποιο σοβαρό χειρουργείο πχ καρδιολογικό. Αν ζητήσεις μη επεμβατικο τοκετό πχ όχι κουταλες απλά δεν θα δώσουν καν σημασία στο τι ζήτησες αν παραστεί ανάγκη. Που θέλω να καταλήξω: πως κατά κανόνα δεν τηρείται το πλάνο σου ούτε στην Αγγλία και είναι λίγο κορόιδια κατά τη γνώμη μου που σε βαζουν να το κάνεις καλύτερα να ήξερες από την αρχή τι να περίμενεις

εντάξει από την άλλη έχουν πολλές πισίνες/μπανιερες και άλλες ευκολίες που προωθούν το φυσικό τοκετό και αυτό είναι υπέρ τους. Κατά τη γνώμη μου αν έχεις έναν εύκολο τοκετό είναι καλύτερα να γεννήσεις Αγγλία αν όχι όμως τότε παίζει πολύ να την εβαψες. Δλδ είναι να ίσως η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που χάνονται μωρά και μαμάδες για πλάκα λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Γτ καλή η μαια αλλά όχι για να κάνει επείγουσα καισαρική.  Επίσης ένα τριβια : κατά μέσο όρο μια μαια ασχολείται με 5-7 επιτοκους κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αυτός είναι ο μέσος όρος βέβαια διαφέρει πολύ από νοσοκομείο σε νοσοκομείο 

Διαφημίσεις

Αυτή την εποχή πάντως στην Αγγλία κορίτσια, λόγω του ιού, με εξαίρεση τοκετούς που προχωράνε πολύ γρήγορα, τις περισσότερες επιτόκους τις βάζουν με καισαρική, για να μην περνάνε πολλές ώρες με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Τις κρατάνε ένα βράδυ μέσα (τις καισαρικές) και την επόμενη μέρα πάνε σπίτι.

Just now, Deena said:

Αυτή την εποχή πάντως στην Αγγλία κορίτσια, λόγω του ιού, με εξαίρεση τοκετούς που προχωράνε πολύ γρήγορα, τις περισσότερες επιτόκους τις βάζουν με καισαρική, για να μην περνάνε πολλές ώρες με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Τις κρατάνε ένα βράδυ μέσα (τις καισαρικές) και την επόμενη μέρα πάνε σπίτι.

Δεν το ήξερα αυτό, makes sense 

Just now, maripoz είπε:

Δεν το ήξερα αυτό, makes sense 

Μου το μετέφερε φίλη μου που ζει εκεί και γέννησε εν μέσω πανδημίας. Της το είχαν πει από πριν και όντως έτσι έγινε στην δική της περίπτωση. 

On 1/5/2020 at 1:36 ΠΜ, Evaolive είπε:

Γειά σας. Είμαι στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης μου και θέλω όταν έρθει η ώρα να γεννήσω με φυσικό τοκετό. Όχι απλά φυσιολογικό αλλά φυσικό τοκετό,δηλαδη χωρίς τεχνιτους πόνους, χωρίς χρήση ωκιτοκινης, χωρίς επισκληριδιο, χωρίς περινεοτομη χωρίς ορους, χωρίς να είμαι υποχρεωτικά καθηλωμένη σε ένα κρεββατι ανάσκελα, αλλά με ελευθερία κινήσεων.προς το παρόν με όποιον ιατρό έχω μιλήσει και του έχω δείξει το πλάνο τοκετού μου δεν το έχει λάβει σοβαρά υπόψιν και κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να με χλευασουν. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν. Έχει γεννήσει κάποια εδώ με φυσικό τοκετό? Αν ναι που? Σε ποιο μαιευτήριο? Και με ποιον ιατρό? Επίσης υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο που να μας εξασφαλίζει ότι ο γιατρός θα ακολουθήσει το πλάνο τοκετού μου? 

Γεια σου αγαπημένη, 

Βρίσκομαι στις 38 εβδομάδες στο δεύτερο μου παιδί και πάω και εγώ με φυσικό τοκετό... Έτσι γέννησα και το πρώτο μου παιδί..  Ήταν ο λόγος που άλλαξα γυναικολο στον εβδομο μήνα της πρώτης μου εγκυμοσύνης.. 

Με παρακολουθεί ο Νίκος αποστολοπουλος στο Μαρούσι, έχει το Ελειθω, και έχω μαία την Δέσποινα Τσακιρη που μπορείς να τη βρεις και στο site the rocking midwife.. Και στις 2 εγκυμοσύνες φτιάξαμε birth plan και στην πρώτη που έχω και εμπειρία ακολουθήθηκε κατά γράμμα..  Είναι και οι 2 αρκετά πιστοί υπομονετικοι και ψύχραιμοι σ αυτό που κάνουν και θα σε κάνουν να το απολαυσεις και να είναι για εσένα μια μοναδική εμπειρία..  Ο Τοκετός μου ξεκίνησε Δευτέρα πρωί στις 6 και ολοκληρώθηκε Πέμπτη στις 23 και μισή το βράδυ, χωρίς επισκληριδειο, με ένα μωρό που άλλαξε θέση τελευταία στιγμή αλλά είχα τόση στήριξη από την ομάδα που είχα τη δύναμη και την αντοχή να το πάω μέχρι τέλους..  4 μέρες δεν έχασε κάνεις την υπομονή του ,η Δέσποινα ερχόταν στο σπίτι και με παρακολουθούσε και δεν πήγα μαιευτήριο από την αρχή και ήταν ότι πιο ωραίο έχω ζήσει γ αυτό και το ξανάεκανα γρήγορα..  Ο "μεγάλος"μου είναι 18 μηνών και γένναω τώρα τον δεύτερο... είχα μια μοναδική εμπειρία με σεβασμό προς εμένα μέχρι την τελευταία στιγμή..  εύχομαι να σε βοήθησα ότι χρειαστείς χαρά μου... Καλή δύναμη..  

Αρχικά να σας ευχαριστήσω πολύ για τις απάντησης σας όλες. Σίγουρα με βοηθούν αρκετά. Θέλω απλά να πω ότι δεν είμαι καμία τρελή που δεν θα αφήσω τον γιατρό να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί αν αυτό είναι ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟ., Αυτό που θέλω να αποφύγω είναι παρεμβάσεις οι οποίες δεν χρειάζονται να γίνουν αλλά δυστυχώς γίνονται σε ένα πλαίσιο ρουτίνας και πρωτοκόλλου νοσοκομείων και κλινικών. Γιαυτό ρωτάω και για το πλάνο τοκετού και το νομικό πλαίσιο. Προφανως και θέλω το μωράκι μου να γεννηθεί υγείες σωματικά και ψυχικά όπως και θέλω η εμπειρια του τοκετού μου να ειναι όμορφη και όχι τραυματική όπως για αρκετές γυναίκες. Γιαυτό ψάχνω κι έναν γιατρό που να αναλαμβάνει φυσικούς τοκετους έτσι ώστε να μην έχω το ρίσκο της επιπλοκης στο σπίτι μακριά από νοσοκομείο και χωρίς γιατρο.Το να επέμβει όμως κάποιος σε μια σοβάρη δυσκολία του τοκετού από το να κάνει αχρείαστες παρεμβάσεις απλά επειδή έτσι ξέρει κ έτσι τον βολεύει έχει μεγάλη διαφορά.γιατι για παράδειγμα να πάρω συνθετική οξιτοκινη από την στιγμή που το σώμα μου παράγει μόνο του υψηλοτερης ποιότητας φυσική οξιτοκινη? Γιατί να είμαι καθηλωμένη τανασκελα ενώ μπορεί να με βολεύει περισσότερο στην εξωθηση το να είμαι στα 4?τετοιου είδους παρεμβάσεις προσπαθώ να αποφύγω. Ψάχνω να βρω ένα γιατρο που να είναι άνθρωπος να σεβαστεί εμένα, το μωρό μου, τις επιθυμίες μου και την φυσική ικανότητα που έχει το σώμα μου να γεννήσει. Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από αυτό σαν χώρα και απ ότι καταλαβαίνω αν δεν έχεις ένα σωρό λεφτά, αν δεν κάνεις πραγματικά πολύ έρευνα κι αν δεν παλέψεις να διεκδικήσεις τα αυτονόητα άκρη δεν βγάζεις. 

Διαφημίσεις

Εγώ είχα την γιατρό μου η οποία πολύ συνεργάσιμη και συνεννοήσιμη γενικά, αλλά καμία απολύτως σχέση με φυσικότητα. Εξ αρχής ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι καθυστέρησα να αρχίσω τις εξετάσεις γιατί δεν είχα πάει από την πρώτη εβδομάδα της σύλληψης. Εψαξα για γιατρό που να έχει φήμη για φυσικούς τοκετούς και είπα θα κάνω ραντεβού μέχρι να βρω έναν που να μου ταιριάζει. Ευτυχώς το βρήκα με την πρώτη.

Κάπου στην 35η εβδομάδα, με έπιασε μια τάση να μην θέλω να μπω σε νοσοκομείο, διότι ακριβώς φοβόμουν ότι το "πρωτόκολλο" τους, θα μου επέβαλε πράγματα που δεν ήθελα και έψαξα για μαία και γέννα στο σπίτι. Τελικά, γέννησα σπίτι και τα δυο παιδιά, με τις ίδιες μαίες και την παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από την ίδια γιατρό, η οποία μόνη της, με ενημέρωνε ότι είμαι "μια χαρά και ικανή να γεννήσω σπίτι" εφόσον αυτό θέλω.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαι διαθέσιμη.

Αλλά δεν μένω Αθήνα. Την Ευτοκία την έχω βρει κι εγω στις διαδικτυακές μου αναζητήσεις. Δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Με το καλό.

Καλησπέρα σε όλες τις κοπέλες! Παρακολούθησα τη συζήτηση σας, είμαι καινούργια στο σαιτ μόλις γράφτηκα! Έχουμε ξεκινήσει με τον άντρα μου προσπάθειες για παιδάκι και έχω ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο γύρω από το θέμα φυσικός τοκετός και τοκετός στο νερό. Ξέροντας τον τρόπο που αντιμετωπίζεται και προωθείται η καισαρική από πλήθος γιατρών, είμαι από τώρα πολύ αρνητική εκτός βέβαια αν συντρέχουν σημαντικοί ιατρικοί λόγοι! Έχω αποφασίσει ήδη να αλλάξω γιατρό μόλις μείνω έγκυος και ψάχνοντας έχω και εγώ βρει μπροστά μου τον κ

Μπιλαλη και την ευτοκια αναφορικά με τον φυσικό τοκετό και τη γέννα στο νερό! Ωστόσο αν κάποια κοπέλα είχε και κάποια εμπειρία με άλλον γιατρο θα εκτιμούσα αν μπορούσε να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες για την αντιμετώπιση του γενικά αλλά και για κάποιο μαιευτήριο που να είναι φιλικό προς το τοκετό στο νερό. Έχω διαβάσει για το Λητώ και την αίθουσα σαν στο σπίτι, αλλά εκτός από τον κ. Μπιλαλη δεν έχω πληροφορίες για άλλον γιατρό που να αναλαμβάνει εκεί ή και κάπου αλλού! Θα ήθελα πολύ να ακούσω προσωπικές εμπειρίες! Επίσης επειδή τελικά δε ξέρω αν θα καταφέρουμε με το σύζυγό μου να υποστηριξουμε το κόστος του τοκετού σε ιδιωτικό νοσοκομείο, υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ιδιαίτερα φιλικό προς τακτικές φυσικού τοκετού (όχι καθηλωση μητέρας, όχι στη περινεοτομη οπωσδήποτε, όρθια στάση τοκετού κ. α.?) Ευχαριστώ όλες προκαταβολικά! 

Ένας γιατρός που στηρίζει τον τοκετό στο σπίτι στηρίζει και τον φυσικό τοκετό.  Με αυτή την έννοια στο αναφέραμε.  Δεν μπορείς να προδιαγραψεις  ούτε φυσικά και να σου υποσχεθει κανένας γιατρός αν θα γεννησεις  φυσικα η θα χρειαστεί κάποια παρεμβαση. Το παν είναι το μωρό και η μαμά να είναι ασφαλεις και καλά.  Απλά έχοντας εναν γιατρό που στηρίζει και γνωρίζει την φυσική εξελιξη του τοκετού θα είσαι και εσύ ήσυχη ότι θα γίνει ότι είναι απόλυτα απαραίτητο και τίποτε παραπάνω. ..Οι μαιες επίσης για μένα παίζουνε  τον μεγαλύτερο ρόλο με την προϋπόθεση ότι έχουν άψογή συνεργασία με τον γιατρό και συμφωνούν στο τροπο με τον οποιο βλέπουν έναν τοκετό. Το οικονομικό είναι ένας σημαντικός παράγοντας διότι γιατρός που στηρίζει φυσικό τοκετό στο δημοσιο δεν έχω ακούσει και σαφως θέλει πολύ ψάξιμο να τον βρεις.  Στον ίδιωτικο τομέα σαφώς μπορείς να βρεις πολύ πιο εύκολα  άλλα κοστίζει. 

On 5/2/2020 at 4:16 PM, maripoz said:

Μαγια το ζητούν μεν το birth plan και πολύ καλά κάνουν καθώς ο τοκετός είναι μια μοναδική προσωπική στιγμή που οφείλουν όσοι εμπλέκονται να σεβαστουν τις επιθυμίες σου όσο το δυνατόν. Στο περισσότερες περιπτώσεις δεν το σέβονται όμως εκτός αν είσαι τόσο τυχερή και έχεις έναν πανεύκολο τοκετό. Πχ αν στο birth plan ζητήσεις επισκληρηδιο θα σου κάνουν μόνο αν υπάρχει αναισθησιολογος σε βαρδια και μόνο αν δεν ασχολείται με κάποιο σοβαρό χειρουργείο πχ καρδιολογικό. Αν ζητήσεις μη επεμβατικο τοκετό πχ όχι κουταλες απλά δεν θα δώσουν καν σημασία στο τι ζήτησες αν παραστεί ανάγκη. Που θέλω να καταλήξω: πως κατά κανόνα δεν τηρείται το πλάνο σου ούτε στην Αγγλία και είναι λίγο κορόιδια κατά τη γνώμη μου που σε βαζουν να το κάνεις καλύτερα να ήξερες από την αρχή τι να περίμενεις

εντάξει από την άλλη έχουν πολλές πισίνες/μπανιερες και άλλες ευκολίες που προωθούν το φυσικό τοκετό και αυτό είναι υπέρ τους. Κατά τη γνώμη μου αν έχεις έναν εύκολο τοκετό είναι καλύτερα να γεννήσεις Αγγλία αν όχι όμως τότε παίζει πολύ να την εβαψες. Δλδ είναι να ίσως η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που χάνονται μωρά και μαμάδες για πλάκα λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Γτ καλή η μαια αλλά όχι για να κάνει επείγουσα καισαρική.  Επίσης ένα τριβια : κατά μέσο όρο μια μαια ασχολείται με 5-7 επιτοκους κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αυτός είναι ο μέσος όρος βέβαια διαφέρει πολύ από νοσοκομείο σε νοσοκομείο 

Αυτό! Το έχω γράψει κ εγώ αλλού: στην Αγγλία μεγάλη προσοχή οι εγκυμοσύνες και οι τοκετοί. Αν όλα πάνε καλά στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό, χωρίς επιπλοκές, τότε η γυναίκα θα γεννἠσει με ασφάλεια και με ελάχιστο κόστος. Αν υπάρχουν δυσκολίες στην εγκυμοσύνη ή στον τοκετό τα πράγματα μπορούν να πάνε χάλια έως πάρα πολύ χάλια. Εδώ, εν έτει 2020, και τις κουτάλες χρησιμοποιούν ακόμα οι μαίες, πράγμα που σε εμένα τουλάχιστον φαίνεται φοβερό! 

10 hours ago, Angel1911 said:

Καλησπέρα σε όλες τις κοπέλες! Παρακολούθησα τη συζήτηση σας, είμαι καινούργια στο σαιτ μόλις γράφτηκα! Έχουμε ξεκινήσει με τον άντρα μου προσπάθειες για παιδάκι και έχω ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο γύρω από το θέμα φυσικός τοκετός και τοκετός στο νερό. Ξέροντας τον τρόπο που αντιμετωπίζεται και προωθείται η καισαρική από πλήθος γιατρών, είμαι από τώρα πολύ αρνητική εκτός βέβαια αν συντρέχουν σημαντικοί ιατρικοί λόγοι! Έχω αποφασίσει ήδη να αλλάξω γιατρό μόλις μείνω έγκυος και ψάχνοντας έχω και εγώ βρει μπροστά μου τον κ

Μπιλαλη και την ευτοκια αναφορικά με τον φυσικό τοκετό και τη γέννα στο νερό! Ωστόσο αν κάποια κοπέλα είχε και κάποια εμπειρία με άλλον γιατρο θα εκτιμούσα αν μπορούσε να μου δώσει παραπάνω πληροφορίες για την αντιμετώπιση του γενικά αλλά και για κάποιο μαιευτήριο που να είναι φιλικό προς το τοκετό στο νερό. Έχω διαβάσει για το Λητώ και την αίθουσα σαν στο σπίτι, αλλά εκτός από τον κ. Μπιλαλη δεν έχω πληροφορίες για άλλον γιατρό που να αναλαμβάνει εκεί ή και κάπου αλλού! Θα ήθελα πολύ να ακούσω προσωπικές εμπειρίες! Επίσης επειδή τελικά δε ξέρω αν θα καταφέρουμε με το σύζυγό μου να υποστηριξουμε το κόστος του τοκετού σε ιδιωτικό νοσοκομείο, υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ιδιαίτερα φιλικό προς τακτικές φυσικού τοκετού (όχι καθηλωση μητέρας, όχι στη περινεοτομη οπωσδήποτε, όρθια στάση τοκετού κ. α.?) Ευχαριστώ όλες προκαταβολικά! 

Τέτοιο δημόσιο νοσοκομείο δεν υπάρχει αλλά ίσως μπορέσεις να βρεις γιατρό που να τα υποστηρίζει όλα αυτά. Αν και εγώ προσωπικά με την ερευνα που έχω κάνει δεν έχω βρει τέτοιον γιατρό στο δημόσιο στην Αθήνα, δυστυχώς. Πάντως, για να μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ, μην ψάχνεις απλώς γιατρό που δεν κάνει καισαρικες πρέπει να ψάχνεις γιατρό στοχευμενα εναντίον του παρεμβατικου τοκετού. Γιατί και ο παρεμβατικος τοκετός, αν δεν υπάρχει λόγος και γίνεται για την ευκολία του γιατρού, είναι εξίσου και μην σου πω ίσως και περισσότερο τραυματικος από την καισαρική. Με το καλό να μείνεις έγκυος και να έρθει το παιδάκι σας 

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, maripoz είπε:

Τέτοιο δημόσιο νοσοκομείο δεν υπάρχει αλλά ίσως μπορέσεις να βρεις γιατρό που να τα υποστηρίζει όλα αυτά. Αν και εγώ προσωπικά με την ερευνα που έχω κάνει δεν έχω βρει τέτοιον γιατρό στο δημόσιο στην Αθήνα, δυστυχώς. Πάντως, για να μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ, μην ψάχνεις απλώς γιατρό που δεν κάνει καισαρικες πρέπει να ψάχνεις γιατρό στοχευμενα εναντίον του παρεμβατικου τοκετού. Γιατί και ο παρεμβατικος τοκετός, αν δεν υπάρχει λόγος και γίνεται για την ευκολία του γιατρού, είναι εξίσου και μην σου πω ίσως και περισσότερο τραυματικος από την καισαρική. Με το καλό να μείνεις έγκυος και να έρθει το παιδάκι σας 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Μακάρι να συμβεί γρήγορα!!! Το ξέρω πως στο δημόσιο θα είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθεί γιατρός.. Δυστυχώς όσες γνωστές μου γέννησαν σε δημόσια νοσοκομεία κατέληξαν με προγραμματισμένη καισαρική και όσες γέννησαν τελικά φυσιολογικά είχαν κακή εμπειρία τοκετού λόγω συνθηκών που επικρατουσαν.. Θα συνεχίσω το ψάξιμο όσον αφορά τους γιατρούς που αναλαμβάνουν στον ιδιωτικό τομέα.. Αν εσύ ή κάποια άλλη κοπέλα έχετε υπόψιν σας ονόματα ή έχετε πρόσφατη εμπειρία από συγκεκριμένο ιατρό και κλινική θα χαρώ να την ακούσω!!!! 

On 7/5/2020 at 2:23 ΜΜ, Angel1911 είπε:

Καλησπέρα, Μίλα με τον Κο Μουζάλα, ο οποίος ήταν αυτός που εισήγαγε στο Λητώ τον τοκετό στο νερό...

4 ώρες πρίν, irin είπε:

Επίσης επειδή τελικά δε ξέρω αν θα καταφέρουμε με το σύζυγό μου να υποστηριξουμε το κόστος του τοκετού σε ιδιωτικό νοσοκομείο, υπάρχει περίπτωση να γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο δημόσιο νοσοκομείο ιδιαίτερα φιλικό προς τακτικές φυσικού τοκετού (όχι καθηλωση μητέρας, όχι στη περινεοτομη οπωσδήποτε, όρθια στάση τοκετού κ. α.?) Ευχαριστώ όλες προκαταβολικά! 

Στο δημοσιο νοσοκομειο ειναι μαλλον απιθανο να κανεις φυσικο τοκετο. Μπορει σε καποια νοσοκομεια να μην κανουν πολλες παρεμβασεις αλλα αποφυγη περινεοτομης σε πρωτοτοκο και ορθια σταση τοκετου ειναι μαλλον απιθανο να συμβει. Προσωπικα, οπως εχω ξαναγραψει, αν δεν ειχα την δυνατοτητα για ιδιωτικο μαιευτηριο θα γεννουσα στο σπιτι διοτι διαφορετικα θα δεν θα ειχα την ελπιδα για φυσικο τοκετο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...