Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πώς κάνετε μπάνιο τα νεογέννητα μωρά σας,γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι.Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορεί ο άντρας μου να το κρατάει ανάσκεκα και εγώ να το πλένω και να το λούζω όχι όμως πολλή ώρα.Μου είπε το σωματάκι μπορώ να το ξεβγάλω με το νερό που θα έχει μέσα στην μπανιερίτσα του και για το κεφαλάκι να έχω κρατήσει λίγο νερό χώρια για το ξεβγάλω από τις σαπουνάδες-πάλι ανάσκελα.Η πεθερά μου από την άλλη,που το κάνει μπάνιο για να μας ξεκουράσει με όλη την καλή της διάθεση το βάζει κάτω από τη βρύση ολόκληρο με αποτέλεσμα να πηγαίνει νερό στα ματάκια και στα αυτάκια του.Για τα ματάκια δεν έχω πρόβλημα αλλά φοβάμαι για τα αυτάκια μν πάει πολύ νερό και πάθει καμμια ωτίτιδα...Μου λέει κιόλας ότι στο κάτω-κάτω στην κλινική έτσι μας έδειξε η μαία..

Διαφημίσεις

Εγω παντως οταν την πρωτοπηραμε σπιτι ετρεμα να την κρατησω για μπανιο μη μου πεσει. Για αυτο οταν ηθελε απλα αλλαγμα πανας κ καθαρισμα ειχα ενα μικρο σφουγγαρακι για μωρα κ ενα μικρο βαθυ πιατακι με νερο στην αλαξιερα κ την εκανα ετσι. Εξαλλου στην αρχη δεν λερωνονται κ ιδιαιτερα.. Κ για μπανιο παντα ειμασταν δυο, ωστε ο ενας να την κραταει κατω απο τη βρυση κ ο αλλος να την πλενει. Νομιζω παντως οτι δεν πειραζει κ να βραχουν τα αυτακια του. Εξαλλου φανταζομαι μετα το μπανιο δεν το βγαζεις εξω, ετσι δεν ειναι?

Φυσικά και δέν το βγάζω έξω του βάζω μάλιστα και ένα βαμβακερό σκουφάκι για να κάλύπτει τα αυτάκια.Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Εμεις εχουμε παρει μια ειδικη σελα απο το φαρμακειο κ σωθηκαμε.Ξαπλωνει εκει ο μικρος κ το απολαμβανει κιολας.Οταν του πλενουμε το κεφαλακι επειδη ειναι σε ξαπλωμενη θεση δεν πεφτει νερακι στα ματια κ στην μυτη μας,κ ετσι μπορουμε να ελενξουμε κ τα αυτακια μας.Οταν το σηκωνω για να κανουμε τον ποπο μας τωρα που ειναι μικρος τον κραταω στο ενα χερι κ τον πλενω,οταν θα αρχισει να κουνιεται εκει θελω κ βοηθεια απο τον μπαμπα μαςΠαντως μου το προτεινε η παιδιατρος κ σωθηκαμε,το βολευτικα κ στον μεγαλο πολυ,κ οταν δεν χωραγαμε πηρα την σελα του τζαμπο που ειναι για μεγαλυτερα παιδια κ μεχρι 7 μηνων τον εκανα εκει,μετα ξεκινησαμε να σηκωνομασταν κ την καταργησαμε.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΕΠΛΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΦΑΛΟ ΤΟΥ. ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΕ ΤΙ ΧΑΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΠΑΝΙΕΡΙΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΛΥΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑ. ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΗΚΩΜΕΝΟ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΧΑ ΤΟ ΝΤΟΥΖ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΞΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΛΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΠΑΝΙΟ. ΑΛΛΟ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ. ΕΓΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

το μπανάκι του μωρού είναι μαι δύσκολη υποθεση μέχρι τον 5ο μήνα. Με βοήθουσε η μητέρα μου .Αργότερα όταν άρχισε να κάθεται του πήρα ένα καθισμάτακι και μέχρι τώρα είμαστε μια χαρά

.png

τον μεγάλο μου γιο μέχρι 3,5 μηνών τον έκανε μπάνιο η μάνα μου ούτε να δώ ήθελα απο τον φόβο μου...

κάποια στιγμή έπρεπε να λείψει για 2 βδομάδες--''είσαι τρελή της λέω και 2 βδομάδες δεν θα κάνει το μωρό μπάνιο???'':lol::lol::lol::lol:

και ετσι αναγκαστικά ξεκίνησα δειλά δειλά...τον τοποθετούσα στην ειδική μπανιέρα του οπου περιείχε λίγο νεράκι τον σαπούνιζα ελαφρά με ένα σφουγγαράκι(για να φύγουν οι λέρες:lol::lol:) και έπειτα τον ξέπλενα και τον έδινα σε μια εύκερη ''νουνά ή νουνό''..:lol:

τώρα το πως κάνω μπάνιο τον μικρό μου καλύτερα να μην σου πω γιατί θα τρομάξεις8-):cool:!!!..εννοείται μόνη μου ..πότε τον βάζω στην μπανιέρα και τον ξεπλένω με ένα κουβαδάκι πότε με το τηλέφωνο πότε τον κρατάω και τον κάνω ένα ντούς στα γρήγορα ---τσακ μπαμ---έχω και δίπλα την πετσέτα και κάνω εγώ την ''νουνά'' ταυτόχρονα..

μεγάλη διαφορά η πείρα στο δεύτερο παιδί...:wink:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

• 1 χρόνο μετά...

Με τον άντρα μου! Είναι πολύ μικρούλης ακόμη και φοβάμαι...Οπότε μπαίνει ο άντρας μου μέσα στην μπανιέρα, κάθεται κάτω αγκαλιά με τον μπέμπη μας κι έτσι τον κάνω μπανιο...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Με τον άντρα μου! Είναι πολύ μικρούλης ακόμη και φοβάμαι...Οπότε μπαίνει ο άντρας μου μέσα στην μπανιέρα, κάθεται κάτω αγκαλιά με τον μπέμπη μας κι έτσι τον κάνω μπανιο...

Γιατι δεν παιρνετε μια μπανιέρα?? εμεις απο μικρο τον κανουμε σε μπανιερα απλα τον κραταει ο αντρας μου. και τωρα μαζι τον κανουμε ετσι για να χουμε μια κοινη ωρα χαρας

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Ναι εγω μονη μου τον κανω. Αρχικα ειχα ενα μικρο μπανακι που το γεμιζα με λιγο νερο και με το ενα χερι τον κραταγα και με το αλλο τον επλενα.Περιπου στον 4ο μηνα ομως αρχισε να κουνιεται πολυ και να παταει κατω τα ποδια του οποτε πηρα μια βαση που ειναι σαν να καθεται το μωρο ψιλοξαπλωμενο (εφαρμοζει μεσα του,δεν μπορει να βγει) και τον πλενω με τη ντουζιερα.

Γιατι δεν παιρνετε μια μπανιέρα?? εμεις απο μικρο τον κανουμε σε μπανιερα απλα τον κραταει ο αντρας μου. και τωρα μαζι τον κανουμε ετσι για να χουμε μια κοινη ωρα χαρας

Φοβάμαι με τις σαπουνάδες και τα νερά μη μου γλυστρήσει! Το καλύτερο το κάνει η μαμά μου κι η πεθερά μου...κάτω από το νυπτήρα με το 1 χέρι παρακάλω!!!! Αξιοθαύμαστο για μένα....:lol:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Καλό! :lol:

Nothing you would take... Everything you gave...

Εννοείται! Καλά εγώ είμαι περίπτωση! Και ο άντρας μου δεν πάει πίσω!

Στο 1ο μας παιδί όταν γυρίσαμε από το μαιευτήριο τσακωνόμασταν ποιός θα το κάνει μπάνιο...-εγώ -όχι εγώ!!! Απίστευτο, έ? Τελικά το κάναμε και οι 2, λίγο ο Ν λίγο εγώ. Με 1 χέρι στο νιπτήρα.

Καλά τώρα, συνήθως ο Ν κάνει τα μεγάλα (ο 5χρονος γιος κάνει μόνος του απλά τον επιβλέπουμε) κι εγώ το μωρό σε καθισματάκι.

Τα μεγάλα θέλουν και κάθε μέρα, έτσι όπως βρωμίζονται! Θα μου έβγαινε η μέση αν τα έκανα μόνη μου -που δε θα τα έκανα δηλ τόοοσο συχνά-.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Διαφημίσεις

• 11 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σε όλους ! :) είμαι νέα στο φόρουμ και νέα μανούλα ! Σας διαβάζω όμως αρκετό καιρό και έχω ενημερωθεί για πολύ χρήσιμα πράγμα μέσω αυτης της παρέας!

Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις . Αρχικά, όσον αφορά το μπανάκι του μωρού μου . Είμαστε 20 ημερών και κάνουμε καθημερινό μπανακι στον νιπτήρα γεμίζοντας μια κανάτα με ζεστό νερό . Κάνω πρωτα το σώμα κι έπειτα το κεφάλακι . Πότε , λοιπόν, χρησιμοποιούμε το κανονικό μπανάκι για τα μωράκια; Θα ήθελα να αρχίσω να τον βουτάω στο νερό , πιστεύω ότι είναι πιο χαλαρωτικό .( Έχει πέσει ο αφαλος) εννοείται κρατώντας τον ! Να σημειώσω ότι το μπανάκι δεν έχει κάθισμα Αλλά έχω αυτό το ειδικό μαξιλαράκι . Είναι πολύ μικρός ακόμη για το μπανάκι; 

• 2 εβδομάδες μετά...
On 21/8/2021 at 11:53 ΠΜ, Lucia95 είπε:

Καλησπέρα σε όλους ! :) είμαι νέα στο φόρουμ και νέα μανούλα ! Σας διαβάζω όμως αρκετό καιρό και έχω ενημερωθεί για πολύ χρήσιμα πράγμα μέσω αυτης της παρέας!

Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις . Αρχικά, όσον αφορά το μπανάκι του μωρού μου . Είμαστε 20 ημερών και κάνουμε καθημερινό μπανακι στον νιπτήρα γεμίζοντας μια κανάτα με ζεστό νερό . Κάνω πρωτα το σώμα κι έπειτα το κεφάλακι . Πότε , λοιπόν, χρησιμοποιούμε το κανονικό μπανάκι για τα μωράκια; Θα ήθελα να αρχίσω να τον βουτάω στο νερό , πιστεύω ότι είναι πιο χαλαρωτικό .( Έχει πέσει ο αφαλος) εννοείται κρατώντας τον ! Να σημειώσω ότι το μπανάκι δεν έχει κάθισμα Αλλά έχω αυτό το ειδικό μαξιλαράκι . Είναι πολύ μικρός ακόμη για το μπανάκι; 

Καλημέρα. Από την 1η μέρα τα έβαζα στο μπανάκι. Το είχα μέσα στη ντουσιέρα, και με το ντους τα έπλενα κανονικά. Απλά τις πρωτες μέρες απέφευγα τον αφαλό. Αλλά αφού έχει πέσει είστε μια χαρά! Το μαξιλαράκι είναι πολύ καλύτερο από το κάθισμα. Στο κάθισμα δεν μπορεί να καθίσει ένα νεογέννητο, γλιστράει

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Αν το μπανάκι και το μαξιλαράκι είναι για ηλικίες 0+, θα είναι μια χαρά αφού έχει πέσει ο αφαλός. Δες τις προδιαγραφές στη συσκευασία όμως, για να είσαι σίγουρη ότι είναι κατάλληλο για την ηλικία του.

Απο την πρωτη μερα μπορει να βουτηξει στο νερο. Για το μαξιλαρακι δεν γνωριζω, εγω τους κρατουσα με το ενα χερι και με το αλλο τους εκανα μπανιο. Μπορεις να εχεις μια μικρη πετσετουλα πανω στην κοιλιτσα του (βρεγμενη) ωστε να μην κρυωνει το μερος του σωματος που ειναι εξω απο το νερο. Εξαλλου, ειναι συνηθης πρακτικη σε νοσοκομεια φιλικα προς τα βρεφη (ανα τον κοσμο) αλλα και σε πολλες κουλτουρες, να τους κανουν χαλαρωτικο μπανακι μεσα στο νερο ωστε να προσομοιαζουν το ενδομητριο περιβαλλον και να ειναι πιο ομαλη η προσαρμογη στον κοσμο εκτος της μητρας. Το μονο που θα σου ελεγα ειναι να αποφυγεις τα σαμπουαν/αφρολουτρα, ακομη και τα βρεφικα. Μπορεις να ριξεις λιγες σταγονες ελαιολαδο για ενυδατωση του δερματος αλλα με προσοχη γιατι θα υπαρχει ολισθηροτητα. Επισης, δεν χρειαζεται καθημερινα μπανιο (εκτος απο την περιοχη της πανας) διοτι μπορει να δημιουργηθει ξηροδερμια, μειωνεται η αποικιση των καλων βακτηριδιων που ειναι απαραιτητα για την αμυνα και εκτος των αλλων δεν λερωνονται και τοσο οταν ειναι τοσο μικρουλια. Να σου ζησει!

On 28/4/2009 at 2:05 ΜΜ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ είπε:

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πώς κάνετε μπάνιο τα νεογέννητα μωρά σας,γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι.Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορεί ο άντρας μου να το κρατάει ανάσκεκα και εγώ να το πλένω και να το λούζω όχι όμως πολλή ώρα.Μου είπε το σωματάκι μπορώ να το ξεβγάλω με το νερό που θα έχει μέσα στην μπανιερίτσα του και για το κεφαλάκι να έχω κρατήσει λίγο νερό χώρια για το ξεβγάλω από τις σαπουνάδες-πάλι ανάσκελα.Η πεθερά μου από την άλλη,που το κάνει μπάνιο για να μας ξεκουράσει με όλη την καλή της διάθεση το βάζει κάτω από τη βρύση ολόκληρο με αποτέλεσμα να πηγαίνει νερό στα ματάκια και στα αυτάκια του.Για τα ματάκια δεν έχω πρόβλημα αλλά φοβάμαι για τα αυτάκια μν πάει πολύ νερό και πάθει καμμια ωτίτιδα...Μου λέει κιόλας ότι στο κάτω-κάτω στην κλινική έτσι μας έδειξε η μαία..

Έχουμε κι εμείς ένα αγοράκι 8 εβδομάδων τωρα κι εμείς έτσι τον κάνουμε από την αρχή έως και τώρα ακριβώς όπως περιέγραψες τον κρατάει ο συζηγος κι εγώ τον πλένω. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνει πολύ νερό στ αυτάκια τώρα σίγουρα μπορεί να μπει λίγο αλλά θέλει προσοχή όπως είπες. Για ωτίτιδα. 

Να σου ζήσει!Το θέμα του μπάνιου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και αγχώνει τους γονείς άνευ λόγου. Δεν είναι κάποια τόσο κρίσιμη ιεροτελεστία για να αγχώνεσαι. Και δεν είναι απαραίτητο κάθε μέρα, εκτός από τοπικά. Εμείς σ αυτήν την ηλικία τον πλένανε  ολόκληρο μια φορά τη μέρα μετά από καποθο άλλαγμα από κακά. Στα αλλα αλλάγματα είχα λεκανακι κ πανακια, πάνω στην αλλαξιερα με σελτεδακι από κάτω. Κάποιες φορές έκανα κ λούσιμο έτσι με λίγο νεράκι για να μην μπλέκουμε με μπανιέρα. Το μπανάκι του εμένα μου φαινόταν τεράστιο για κάποιους μήνες. Δεν νομίζω ότι το χρησιμοποίησα συστηματικά πριν από τον 4ο. 

Εγώ τον κρατούσα με το ένα χέρι και με το άλλον τον έπλενα, πρόσεχα να μη πάει το νερό σε μάτια και αυτιά, τον έκανα μπάνιο κάθε μέρα (την ίδια ώρα) , όταν πια πέρασε τα 6 κιλά και κουνιόταν και δεν μπορούσα να τον σηκώνω με το ένα χέρι τότε τον έβαλα στο μπανάκι με μαξιλαράκι .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...