-
-
- 3 απαντήσεις
- 81 εμφανίσεις
-
- 17 απαντήσεις
- 486 εμφανίσεις
-
- 9 απαντήσεις
- 9.405 εμφανίσεις
-
- 30 απαντήσεις
- 21.675 εμφανίσεις
-
- 247 απαντήσεις
- 118.942 εμφανίσεις
-
- 1 απάντηση
- 122 εμφανίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 231 εμφανίσεις
-
Αίτηση στα ΕΣΠΑ για παιδικό σταθμο
Από dama87, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 9 απαντήσεις
- 666 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 12.332 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 15.932 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 209 εμφανίσεις
-
- 27 απαντήσεις
- 7.948 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από Gummy Bear,Καλησπέρα κορίτσια,
Εχει καμιά από εσάς δυσκολία στο να θηλάσει? Και τι εννοώ : γέννησα πριν 6 μέρες και ακόμη δεν έχω καταφέρει να θηλασω "κανονικά". Ο μικρός δεν θέλει και πολύ να τον ταΐζω από το στήθος, γίνεται είτε πολύ νευρικός και κλαίει ασταμάτητα είτε πιπιλαει λίγο και μετά αποκοιμάται στο στήθος μου. Προς το παρόν χρησιμοποιώ θήλαστρο και αγοραστο γάλα, γιατι ακόμα δεν έχω αρκετό δικό μου. Πραγματικά με στεναχωρεί πάρα πολύ που δεν θέλει να καθεται στο στήθος μου.
Δεν ξέρω αν έχετε παρόμοιες εμπειρίες.. Εμένα με κουράζει το θήλαστρο και θα ήθελα πολύ να καταφέρω να τον θηλασω..... -
Από [email protected],Σκέφτομαι αν όλα πάνε καλά μετά τον τοκετό και το μωράκι μου είναι εντάξει να τολμήσω να ταξιδέψω αμέσως μετά την έξοδο απο το μαιευτήριο απο Θεσσαλονίκη για Πάτρα. Έχει κανεις εμπειρία από τόσο μεγάλο ταξίδι και τόσο νωρίς;;; Μιλάμε για μια διάρκεια περίπου 6 ωρών ...
Έχω εμπειρία απο πολυωρα ταξιδια με μωρό γενικά, με το Κατερινακι ανεβοκατεβαινουμε απο τεσσάρων μηνών, αλλα με το τελειως νεογέννητο σκέφτομαι οτι μήπως ειναι διαφορετικά ...
Ο λόγος που θελω να κανω τοσο νωρίς αυτό το ταξίδι είναι γιατι επιτέλους θέλω να μπορέσουμε να γυρίσουμε στο σπιτι μας αμέσως με το μωρό και να τακτοποιηθούμε εκεί. Για όσους δεν ξέρουν την ιστορία μου να θυμίσω οτι λόγω δύσκολης εγκυμοσύνη μου, μου απαγορεύτηκε οποιαδήποτε μετακινηση ( και κίνηση γενικώς ) απο τη γιατρό μου και έτσι μετά απο διακοπες έχω "ξεμείνει" στους δικούς μου για μεγάλο χρονικό διάστημα ...
Δεν θέλω λοιπόν μετά απο το μαιευτήριο να γυρίσω στους δικούς μου και να ξαναστριμωχτούμε τόσα άτομα + νεογέννητο στο σπιτι ... θα ειναι και γιορτες και οσο να πεις όλο και κόσμος θα θέλει να μπαινοβγαινει ... καταλαβαίνεται οτι θελω να το αποφύγω ολο αυτό... για αυτο σκέφτομαι να το τολμήσω ...
Ποια η γνώμη σας;;; -
Από Prince,Γεια σας,
τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ πρόκειται να φέρω στον κόσμο τον πρωτότοκο μου. αναρωτιέμαι αν μπορώ τον Σεπτέμβρη να τον πάρω και να πάμε λίγες μέρες διακοπές. -
Από Υρω30,Κορίτσια καλησπέρα! θα ήθελα τα φώτα όσων έχουν γνώσεις πάνω στο θέμα του θηλασμού σε μερικά ζητήματα: έχω ένα αγοράκι 29 ημερών. Ξεκίνησα με την πρόθεση να θηλάσω αποκλειστικά αλλά στην αρχή είχαμε αρκετές αναποδιές - λίγο το βάρος που έχασε στην κλινική, λίγο ο ίκτερος που εμφάνισε μετά, έδωσα στο μικρό μου συμπλήρωμα μετά απο οδηγίες της παιδιάτρου. Το συμπλήρωμα το κόψαμε τη 12η μέρα και έκτοτε θηλάζω αποκλειστικά κάθε 2ωρο την ημέρα και 3ωρο τη νύχτα (το 3ωρο τη νύχτα έχει τύχει να γίνει κ 4ωρο κάμποσες φορές γιατί η αύπνία έχει βαρέσει κόκκινο και επιπλέον πολλές φορές με παίρνει ο ύπνος στο κρεβάτι καθιστή με το μωρό στο στήθος.) Ακριβώς επειδή τις νύχτες παρατηρώ ότι συχνά με παίρνει ο ύπνος εκεί που θηλάζω, έχω αρχίσει να αγχώνομαι και να φοβάμαι μην πάθει τίποτα το μωρό - να μου γλιστρήσει, να μην πίνει, χίλια-δυο.
Αναρωτιόμουν, λοιπόν, εφόσον έχουμε ανακτήσει το βάρος γέννησης εδώ και 10 μέρες και έχουμε αρκετές πάνες με τσισάκια ανά μέρα, μπορώ να αραιώσω λίγο τους θηλασμούς; Να θηλάζω ανα 3ωρο την ημέρα κ 4ωρο τη νύχτα ή πρέπει να περιμένω να σαραντίσω; και πότε μπορώ να πω πως εδραιώθηκε πια ο θηλασμός; πώς θα το καταλάβω; ο μικρός μου ακόμα μπορεί να ναι και μια ωρα στο στήθος - όχι πως θηλάζει όλη την ώρα, πίνει 2-3 γουλιές, σταματά για μερικά δευτερόλεπτα, ξαναξεκινά μετά από λίγο, κάπως έτσι. Να συμπληρώσω πως η παιδίατρος είναι καλή, χρυσή και άγια, αλλά δε φαίνεται να έχει και πολλές γνώσεις επί του θηλασμού, οπότε δεν μπορώ να βασιστώ σε αυτή για συμβουλές. Το μωρό πήρε τα πάνω του με τους θηλασμούς αφού αφιέρωσα όλο το χρόνο που μπορούσα στο ίντερνετ για να ενημερωθώ όσο γινόταν - αλλά σε αυτά που ρωτάω δεν έχω καταφέρει να βρω μια ικανοποιητική απάντηση που να μη γκρεμίσει ό,τι έχουμε χτίσει ως τώρα... -
Από myfavouritelullaby,το μωρό μου είναι 11 ημερών..έχουμε ψιλοθεματάκι με το φαγητό αλλά κατα τα άλλα βγήκε τελειόμηνο κ υγιέστατο.
αυτό που με προβληματίζει είνει οτι κλαίει συνέχεια κ δεν ηρεμεί πάνω μου (όχι πάντα δηλαδή) ενώ στον μπαμπά ή στις γιαγιάδες ηρεμεί!
πάντα πίστευα οτι στη μαμά ηρεμούν τα νεογέννητα!
είμαι βέβαια λίγο αγχωμένη κ ίσως το εισπράττει..καμιά ιδέα? -
Από Efi Germany,Καλησπέρα σε όλη τη παρέα.Πριν 8 βδομαδες αποκτήσαμε την πρώτη μας κόρη.Η εγκυμοσύνη ήταν μια χαρά χωρίς πρόβλημα αλλά η γεννα δύσκολη με τεχνητούς πόνους.Το μωρό μας κλαίει ασταμάτητα λοιπόν εδώ και καιρό.Η παιδίατρος μας αποφαίνεται ότι σωματικά είναι μια χαρά.Δειχνει να μην είναι ευχαριστημένη με τίποτα.Δεν θέλει αγκαλιά και γενικά δεν δεν!Η αλήθεια είναι ότι έχουμε και εγώ και ο άντρας μου απελπίστει καθώς εδώ κι σχεδόν δυο μήνες δεν έχουμε ευχαριστηθεί τη κόρη μας.Η σκέψη μας πάει στο ότι έχει άγχος η κάποιες φοβίες που της προήλθαν πολύ πιθανό από την δύσκολη γεννα.Το μωρό τρώει και λερώνει της πάνες της κανονικά.Απλα αυτό που μας πονάει είναι ότι κλαίει συνέχεια και δεν μπορούμε να την ησυχάσουμε.Ευτυχως τα βραδιά κοιμάται αρκετά!Θελω τη γνώμη σας και τη συμπαράσταση σας παιδιά.Καθε σκέψη δέχτη!
-
Από aglaia,http://www.iatrikionline.gr/Deltio_53c_2006/6.pdf
Σας μεταφέρω μέρος της μελέτης της Ε. Ρώμα-Γιαννίκου, που είναι μια καλή κριτική και αξιολόγηση των συνηθισμένων πρακτικών των παιδιάτρων.
...Ο στόχος της θεραπείας, όταν μάλιστα αφορά σε βρέφη και μικρά παιδιά, είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της βελτίωσης των συμπτωμάτων και των επιπλοκών από την ίδια τη θεραπεία.
Είναι βέβαιο ότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση υπερθεραπεύεται, επειδή τα συμπτώματα είναι συχνά και μη ειδικά, ενώ δυστυχώς δεν υπάρχει αξιόπιστη διαγνωστική δοκιμασία.
Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει 3 σκέλη (πίνακας 10): τη μη φαρμακευτική, όπως είναι οι οδηγίες σιτίσεως, η θέση και τα ειδικά γάλατα, τη φαρμακευτική και τη χειρουργική.
Φάρμακα χρειάζονται μόνο στη βαριά παλινδρομική νόσο και λιγότερο συχνά στην ήπια και μέτρια. Πολλή συζήτηση έχει γίνει για τη θέση που πρέπει να τοποθετείται το βρέφος. Οι μελέτες με pΗ-μετρία άλλαξαν τις απόψεις που υπήρχαν παλαιότερα. Βρέθηκε (πίνακας 11) ότι η υπερυψωμένη θέση αυξάνει την παλινδρόμηση, όπως επίσης η ύπτια και η δεξιά πλάγια. Εξακολουθεί και ισχύει το πλεονέκτημα της πρηνούς υπερυψωμένης και πρηνούς οριζόντιας θέσης για τη μείωση της ΓΟΠ, αλλά ο κίνδυνος του αιφνιδίου θανάτου στερεί τα βρέφη από το πλεονέκτημα αυτής της θέσης. Η αριστερή πλάγια επίσης μειώνει τη ΓΟΠ. Παρʼ όλα αυτά, πολύ συχνά τοποθετούνται τα βρέφη στα καρεκλάκια ως βασικό μέρος της θεραπείας (εικόνα 2).
Ο όγκος και το είδος του γάλατος επηρεάζουν τη ΓΟΠ. Αυξημένος όγκος και αυξημένη ωσμωτικότητα την αυξάνουν, ενώ το υποαλλεργικό γάλα με πεπτίδια μειώνει τη ΓΟΠ. Τα γάλατα με πηκτικές ουσίες (AR) μειώνουν τις αναγωγές, αλλά αυξάνουν την έκθεση του οισοφάγου στο οξύ. Είναι
γνωστές σε όλους οι οδηγίες για τη μη φαρμακευτική αγωγή, όπως είναι τα συχνά μικρά γεύματα, συχνό ρέψιμο, όχι άσκοπες αλλαγές γαλάτων, όχι
πίεση στην κοιλιά μετά τη σίτιση, όχι κάπνισμα στο δωμάτιο του βρέφους και οπωσδήποτε όχι διακοπή του μητρικού θηλασμού, γιατί η παλινδρόμηση είναι λιγότερη στα θηλάζοντα.
Τα τελευταία χρόνια, η αγορά κατακλύσθηκε από τα λεγόμενα
γάλατα για την παλινδρόμηση (AR). Δυστυχώς, η ονομασία τους και μόνο συχνά αποτελεί σχεδόν «επιτακτικό καθήκον» στον ασκούντα παιδίατρο μόλις υποψιασθεί ή διαγνώσει ΓΟΠ να τα χορηγήσει, ακόμα και θυσιάζοντας το μητρικό γάλα.
(εδώ θα ήθελα να προσέξετε τα εισαγωγικά...)
Είναι όμως χωρίς παρενέργειες τα γάλατα αυτά; Στον πίνακα 12 φαίνονται τα οφέλη αλλά οι παρενέργειες, που είναι πολύ περισσότερες κυρίως στα νεογνά, πρόωρα και νεαρά βρέφη. Συνήθως μειώνουν τους εμέτους και εφησυχάζουν γονείς και γιατρό, όμως δε μειώνουν την παλινδρόμηση στον οισοφάγο.
Χρειάζονται οι αναγωγές γάλατα με πηκτικά; Ναι, όταν το βρέφος δεν παίρνει βάρος, παρά το γεγονός ότι λαμβάνει αρκετό γάλα, δηλαδή όταν η
στασιμότητα βάρους οφείλεται στη μεγάλη απώλεια εμεσμάτων.
Οπωσδήποτε δεν χορηγούνται σε βρέφη με οισοφαγίτιδα, αναπνευστικά προβλήματα, πρόωρα και νεογνά και όταν υπάρχει αλλεργία στα πηκτικά. Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διατροφής εκφράζει σαφώς την άποψή της για τη μείωση της κατάχρησης και την αποφυγή της χρήσης τους όταν υπάρχει πιθανότητα παρενεργειών.
.... -
Από ΝΙΚΟΛΕΤΑ,Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω πώς κάνετε μπάνιο τα νεογέννητα μωρά σας,γιατί έχω μπερδευτεί λιγάκι.Η παιδίατρος μου είπε ότι μπορεί ο άντρας μου να το κρατάει ανάσκεκα και εγώ να το πλένω και να το λούζω όχι όμως πολλή ώρα.Μου είπε το σωματάκι μπορώ να το ξεβγάλω με το νερό που θα έχει μέσα στην μπανιερίτσα του και για το κεφαλάκι να έχω κρατήσει λίγο νερό χώρια για το ξεβγάλω από τις σαπουνάδες-πάλι ανάσκελα.Η πεθερά μου από την άλλη,που το κάνει μπάνιο για να μας ξεκουράσει με όλη την καλή της διάθεση το βάζει κάτω από τη βρύση ολόκληρο με αποτέλεσμα να πηγαίνει νερό στα ματάκια και στα αυτάκια του.Για τα ματάκια δεν έχω πρόβλημα αλλά φοβάμαι για τα αυτάκια μν πάει πολύ νερό και πάθει καμμια ωτίτιδα...Μου λέει κιόλας ότι στο κάτω-κάτω στην κλινική έτσι μας έδειξε η μαία..
-