poulxeria

Προέγκριση
  • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

   2.095
  • Μελος απο

  • Τελευταια επισκεψη

  • Days Won

   15

  poulxeria last won the day on Ιούνιος 18 2018

  poulxeria had the most liked content!

  Συνεισφορα στο φορουμ

  340 Good

  Περισσότερα για την/τον poulxeria

  • Rank
   Δοκιμή

  Converted

  • Επάγγελμα
   Are you hiring???

  Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

  Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

  1. Ωραία όλα αυτά, εγώ να σου πω τι σκέφτηκα? Την επιστροφή! Θα κάνεις υπερατλαντικό ταξίδι με 2 μικρά παιδάκια και ένα μωρό. Δε σε αγχώνει καθόλου αυτό? Αν όχι, τότε προχώρα όπως το έχεις σκεφτεί. Από περιέργεια, αν δεχόσουν την άποψη του συζύγου και τελευταία στιγμή αποφασίζατε να μην το κάνατε τελικά το ταξίδι, δε θα είχατε 100% ακυρωτικά ?
  2. H εμπειρία δεν κάνει πάντα τη διαφορά elfer μου, 5 "έμπειρες" μαμάδες μπορεί να γράψουν 5 διαφορετικά πράγματα και μπορεί και να είναι και τα 5 λάθος για ένα συγκεκριμένο παιδί. Προσωπικά δεν είχα αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα με αυτό που έχει η Melitoula, λογικά το προσεγγίζω το θέμα και δε νομίζω ότι θα υποστήριζα κάτι πολύ διαφορετικό αν δεν είχα θηλάσει. Την πρότασή σου τη σχολίασα γιατί πραγματικά νομίζω πως το τσεκάρισμα της παιδιάτρου είναι αυτή τη στιγμή εντελώς ήσσονος σημασίας, ούτως ή άλλως είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, διαφορετικά η melitoula θα είχε δώσει το συμπλήρωμα που εξαρχής προτάθηκε. Δηλαδή πώς να σου πω, ούτε μέρα δεν έχει νόημα να ασχοληθεί με αυτό το πράγμα διότι τρέχει πολύ πιο πιεστικό θέμα. Μην ξεχνάμε πως το μωρό θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να ζυγίζει παραπάνω από όσο γεννήθηκε (όχι να είναι στα -50gr) και να παίρνει κάθε εβδομάδα επαρκές βάρος, δε φτάνει να παίρνει "λίγο"...Ας αναλογιστούμε και λίγο ότι αυτές οι καθυστερήσεις με την παιδίατρο που είναι του σογιού, τη σύμβουλο που δεν έρχεται σπίτι αλλά και οι γονείς που δεν έχουν πάει ακόμα και το συμπλήρωμα μητρικό ή άλλο που δε χορηγείται από φόβο μην κοπεί το γάλα, ενδεχομένως να έχουν κάποιες συνέπειες στην υγεία του μωρού. Melitoula πρόθεσή μου δεν είναι να σου επιτεθώ ούτε να σε τρομάξω, αλλά νομίζω ότι έχετε καθυστερήσει αρκετά πολύ να αναζητήσετε βοήθεια.

  3. Διαφημίσεις


  4. Νομίζω ότι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επαρκής σίτιση και βεβαίως σε επόμενο χρόνο να διαγνωστεί όποιο θέμα με το χαλινό ή τον τρόπο που θηλάζει το συγκεκριμένο μωρό. Προσωπικά δε συμφωνώ με την άποψη οτι ειναι ok που ένα βρέφος ανέκτησε, μόλις και μετά βίας, το βάρος γέννησης μετά από 1 μήνα και ούτε μου φαίνεται ότι είναι της παρούσης το να προτείνουμε τεχνάσματα για να "κόψουμε κίνηση" αν η παιδίατρος λέει ανοησίες (που μπορεί και να λέει). Μιλάμε για νεογέννητο ουσιαστικά, όχι μωρό 3-4 μηνών που θα περάσει από "πλατώ" στην πρόσληψη βάρους και είναι κάτι που προβλέπεται να συμβεί. Οπότε συμφωνώ στο ότι η @Melitoula πρέπει να δράσει άμεσα. @Melitoulaεγραψες ότι είχες δοκιμάσει να δώσεις γάλα δικό σου με σύριγγα. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνεχίσεις να το κάνεις μέχρι να βρείτε την αιτία του προβλήματος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εξασφαλίσεις αυτή τη στιγμή ότι το μωρό θα τραφεί περισσότερο ή επαρκώς από εσένα. Αν δεν μπορείς να βγάλεις γάλα, δώσε σκόνη. Πρέπει νομίζω να δεις τα θέματα ιεραρχικά, και τώρα, αντιλαμβάνεσαι κι εσύ ότι προέχει το να χορτάσει το μωρό, με όποιον τρόπο είναι αυτό εφικτό. Όσο πιο γρήγορα όμως ανακαλύψετε τι φταίει και το λύσετε, τόσο πιο πιθανό να μη χάσετε το θηλασμό. Δε θυμάμαι αν κάνατε εξετάσεις για ουρολοίμωξη ή για κάτι άλλο παθολογικό που πιθανόν ευθύνεται για τη μειωμένη πρόσληψη βάρους. Υποθέτω ότι έχουν αποκλειστεί τέτοια ενδεχόμενα; Αλλιώς ό,τι γάλα και να δώσεις, παίζει και να μην κάνει καμία διαφορά.
  5. Αν δεν αρνείσαι το θηλασμό όποτε το ζητάει το παιδί, γιατί να αποθηλάσεις? Με το "δεν προσφέρω δεν αρνούμαι", στην ουσία αφήνεις την πρωτοβουλία στο παιδί...συνεπώς αν δεν είναι έτοιμος να σταματήσει, δε θα σταματήσει.
  6. poulxeria

   επιθέματα θηλασμου

   Τα καχύλια με έσωσαν για 1,5 μήνα που είχα έντονο πόνο στις θηλές, δεν μπορούσα να βγω χωρίς αυτά διότι δεν άντεχα να αγγίζει τίποτα την περιοχή. Αν δεν πονάς, δεν είναι τόσο απαραίτητα, μπορείς να χρησιμοποιείς επιθέματα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι μπορείς να μαζέψεις μεγάλη ποσότητα γάλακτος με τα κοχύλια. Προσωπικά το πετούσα το γάλα, δε με ενδιέφερε να κάνω τράπεζα στη φάση που τα χρησιμοποιούσα, πάντως να ξέρεις ότι από τα κοχύλια και μόνο, άνετα μπορείς να συγκεντρώσεις ένα γεύμα την ημέρα, μη σου πω και παραπάνω...
  7. 13 μηνών, μια μέρα την εβδομάδα, μην το συζητάς καν, κανένα πρόβλημα δε θα έχεις με το γάλα σου! Εννοείται αν νιώσεις δυσφορία βγάζεις με το χέρι. Και όπως είπε η sentir καλό είναι να θηλάζεις πριν φύγεις το πρωί.
  8. Μα πόσο συμφωνώ. Από τη μια δε μας αρέσει το μαμαδόμετρο, από την άλλη εύκολα χαρακτηρίζουμε τις πρακτικές της κάθε οικογένειας ως εγκληματικές, απαράδεκτες, επιζήμιες για την ψυχολογία του παιδιού κτλ. Λες και η προσωπικότητα και η ψυχολογία ενός παιδιού διαμορφώνονται αμιγώς από το αν θήλασε ή όχι, αν κοιμάται στο δωμάτιό του ή στο δωμάτιο των γονιών του και αν "υπέστη" εκπαίδευση ύπνου για 3-4 ημέρες ή όχι. Να'ταν τόσο απλό βρε κορίτσια...Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάστε μερικές που χρησιμοποιείτε βαρείς χαρακτηρισμούς και αυθαίρετες γενικεύσεις σε ό,τι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα (πχ εγκληματικό το ελεγχόμενο κλάμα, το παιδί αντιμετωπίζεται ως φιλοξενούμενος κτλ), ότι γονέας δεν είσαι ΜΟΝΟ το βράδυ (είσαι ΚΑΙ το βράδυ, προφανώς).
  9. Kι εγώ πιστεύω ότι σχετίζονται. Εννοείται βέβαια πως δεν είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα θηλάζοντα μωρά μόνο, αλλά μάλλον όλα τα μωρά που έχουν μάθει να κοιμούνται με αρκετή "βοήθεια" από τους γονείς. Περί αυτού πρόκειται... Το έχω διαβάσει πολλές φορές αυτό, παίζει πολύ ως επιχείρημα εναντίον των μεθόδων ελεγχόμενου κλάματος, στην περίπτωσή μας πάντως δεν ισχύει. 12-14 μηνών η κόρη μου πέρασε μια φάση που ξυπνούσε το βράδυ και δεν κατάφερνε να ξανακοιμηθεί, οπότε τη βγάζαμε εγώ ή ο μπαμπάς της εναλλάξ δίπλα στο κρεβάτι της. Μια χαρά ήξερε να μας φωνάξει κι επίσης μια χαρά ξέρει να επικοινωνεί τις ανάγκες της γενικότερα... Όσο για το άλλο που λες για τις μαμάδες που από επιλογή δε θηλάζουν, ότι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν μέθοδο που περιλαμβάνει κλάμα, δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει ακριβώς και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω από πού αντλείς τις στατιστικές σου κάθε φορά . Αν ακούς συχνότερα από μαμάδες που δε θηλάζουν (δεν ξέρω τι σημασία έχει το "από επιλογή" και για ποιο λόγο το αναφέρεις) να προχωρούν σε εφραρμογή κάποιας μεθόδου ύπνου, είναι απλούστατα επειδή γενικώς, και είμαι απολύτως βέβαιη ότι ισχύει αυτό, οι περισσότερες μαμάδες που γνωρίζεις έχουν θηλάσει από λίγο έως καθόλου...δηλαδή κάπου είναι λογικό αυτά που ακούς να είναι κατά κανόνα από μη θηλάζουσες μαμάδες και λιγότερο από μαμάδες που θηλάζουν 6 μηνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια.
  10. Συμφωνώ, είναι καλό σχολείο, το έχω γράψει και σε άλλο θέμα (γι'αυτό απέφυγα να το γράψω κι εδώ ) Το τελευταίο που λες το είχα διαβάσει κι εγώ, πριν τους επισκεφθώ κιόλας, δεν το ανέφερα ωστόσο εδώ διότι έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια...Υπέθεσα πως για να λειτουργεί ακόμα η επιχείρηση και να έχει τόσα παιδιά, κάποια πράγματα θα έχουν αλλάξει. Για το 1ο τι να πω, αν ισχύει, είναι τρομερό.
  11. Μέτρησα 12 σταθμούς στο ποστ σου και θες κι άλλους, δε χρειάζεται να δεις τόσους καλέ...θα μπλέξεις, αλήθεια στο λέω... Από Βριλήσσια-Γέρακα προσωπικά είχα δει και το Πατουχάκι, συμπαθητικός σταθμός μου φάνηκε. Η Σιμόνη πρέπει να είναι ο πιο γνωστός σταθμός στην περιοχή και ο πιο μεγάλος. Γνωρίζουμε 2 ζευγάρια που έχουν στείλει εκεί τα παιδάκια τους και είναι ικανοποιημένοι. Τους υπόλοιπους που αναφέρεις τους έχω ακουστά ή έχω δει τα λεωφορεία τους, αλλά δε γνωρίζω κάτι. Καλή αναζήτηση!
  12. poulxeria

   τρόπος που δίνουμε αυγό;;

   Το μελάτο είναι λίγο θέμα, υπάρχει ο κίνδυνος της σαλμονέλας. Τι μου θύμισες τώρα, για να φάω το μελάτο μου έβαζαν ζάχαρη από πάνω . Δεν το ήθελα με τίποτα!
  13. Συμφωνώ με τα κορίτσια που πρότειναν να αποτανθεί η μαμά σε παιδίατρο- σύμβουλο, εφόσον θέλει να θηλάσει. Κακό δεν κάνει, παιδίατρος ο ένας, παιδίατρος και ο άλλος. Να κινητοποιηθεί γρήγορα όμως διότι είναι δύσκολο να κλείσεις ραντεβού άμεσα, είναι λίγοι οι πιστοποιημένοι και εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι είναι περιζήτητοι (την έχω πατήσει, ειδικά για επίσκεψη στο σπίτι, από δύσκολο έως ΠΟΛΥ δύσκολο)...Μέχρι να πραγματοποιηθεί το ραντεβού, γνώμη μου είναι να ακολουθήσει η μαμά τις συμβουλές του 1ου παιδιάτρου, σε σχέση με τη χορήγηση συμπληρώματος. Προσωπικά πρώτα θα θήλαζα και μετά θα έδινα το συμπλήρωμα. Δεν πιστεύω ότι θα χαθεί το παιχνίδι, αν συζητάμε για λίγες μέρες, απλώς θέλει μια σχετική επαγρύπνηση. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δε ζητήθηκε καλλιέργεια ούρων, μου φαίνεται πιο λογικό να αποκλειστούν ιατρικοί λόγοι για τη μείωση ή ανεπαρκή πρόσληψη βάρους και μετά να "ενοχοποιηθεί" το γάλα. Τεσπά. Μelitoula θέλεις να μας πεις τι έγινε με την τελευταία ζύγιση?
  14. poulxeria

   πονολαιμο

   Τα ζεστά και οι σούπες πώς ακριβώς ενισχύουν το γάλα? Κόκκινο κρέας γιατί, για το σίδηρο? Αφού δεν περνάει στο γάλα. Βιταμίνες? Οι περισσότερες ίσα που απορροφώνται από το δικό μας οργανισμό, δε συζητάμε να περάσουν και στο γάλα. Άσε που δεν είναι όλες κατάλληλες για θηλάζουσα μαμά. Δώρα, φάε ό,τι θες και προσπάθησε μόνο να κρατάς τη μύτη όσο γίνεται καθαρή και ενυδατωμένη, όπως σου είπαν τα κορίτσια. Υπομονή και περαστικά....
  15. Συμφωνώ σε αυτό που λες ότι πολλοί παιδίατροι φαίνεται να εχουν εκ των προτερων ορίσει μια χ ηλικία για την εισαγωγή στις στερεές, ανεξαρτήτως ετοιμότητας, γι'αυτό κι εγώ όπως είπα είμαι της άποψης ότι πρέπει να παρακολουθούμε και λίγο το μωρό και να μην το βάζουμε σε καλούπια. Και σε αυτό που γράφεις για τα τρία γεύματα πριν τους 6 μήνες, επίσης συμφωνώ. Γενικώς δε διαφωνούμε σε κάτι, απλώς σχολίασα συγκεκριμένα τη φράση " Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γράφει για εισαγωγή στερεών μετά τους 6 μήνες κι ότι η βασική του τροφή για τον πρώτο χρόνο είναι το γάλα. ". Μη νομίζεις ότι όλοι το διαβάζουν με τον ίδιο τρόπο, και αντιλαμβάνονται ότι το "6", δεν είναι απόλυτο νούμερο. Τέλος δεν είπα πουθενά ότι ο κ. Παπαβέντσης αντιμετωπίζεται από εσένα ή κάποιον άλλο ως ιντερνετικό ευαγγέλιο, στ'αλήθεια δε χρειαζόταν να το διευκρινίσεις. Μάλιστα κι εγώ από ένα σημείο και μετά ακολούθησα κάτι πολύ κοντινό στο πλάνο που προτείνει, διότι η 1η μας παιδίατρος μας έβαζε πχ τρεις καινούργιες τροφές ανά μήνα και με το ρυθμό που μας πήγαινε θα είχε φάει ελάχιστα πράγματα το μωρό μέχρι το έτος, ενώ υποτίθεται κατά την ίδια παιδίατρο γύρω στο έτος έπρεπε τα είχε δοκιμάσει σχεδον όλα. Άσχετο και λίγο σχετικό, αλλά αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που την αλλάξαμε, ότι δηλαδή στο τέλος φτάναμε να κάνουμε του κεφαλιού μας σε διάφορα πράγματα οπότε άκυρος ο ρόλος της. Σκέψου κιόλας να σου κάνει το μωρό αλλεργία στην ντομάτα για παράδειγμα, ενώ ο παιδίατρος σου την εχει δώσει για τον επόμενο μήνα. 'Αντε τώρα να εξηγήσεις εσύ ότι ακολουθείς δικό σου πλάνο και τον συμβουλεύεσαι μόνο για τα ιατρικά. Τεσπά, καλό είναι πιστεύω να αισθανόμαστε άνετα να συμβουλευόμαστε το γιατρό και για άλλα θέματα, πλην των εμβολίων και των εποχικών ιώσεων. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχουμε παρερμηνεύσει κάτι που έχουμε διαβάσει και να μας βοηθήσει να το δούμε αλλιώς. Αν είμαστε εξαρχής αρνητικοί στις συμβουλές του, ενδεχομενως να χάνουμε χρήσιμες πληροφορίες.
  16. Αυτό που θεωρώ πως σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε από τα παραπάνω και είναι και αυτό που υιοθετούν όλοι οι παιδίατροι νομίζω, είναι το "όχι πριν τους 4 μήνες". Στο δε βιβλίο περί προσχολικής διατροφής (τελικά στο βιβλίο το είχα διαβάσει) ο κ. Παπαβέντσης γράφει το εξής: "H οδηγία του ΠΟΥ χρειάζεται να προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του μωρού. Aνάμεσα στους τέσσερις και στους οκτώ μήνες της ζωής το φυσιολογικό βρέφος θα γευτεί τις πρώτες του κρεμούλες. Πότε ακριβώς πρέπει να ξεκινήσουμε τις στερεές τροφές στο μικρό μας; Η καλύτερη απάντηση είναι: Όποτε το ζητήσει εκείνο". Και αναλύει παρακάτω στο βιβλίο τα σημάδια ετοιμότητας. Πιο πριν γράφει: "Γύρω στους 5-6 μήνες της ζωής (το μωρό) θα κάνει τις πρώτες του αδέξιες προσπάθειες να γευτεί αραιές κρεμώδεις τροφές". Μπορεί άνετα δηλαδή να μην είναι στους 6 αλλά στους 5 μήνες. Tώρα αυτά αν υποθέσουμε ότι εμπιστευόμαστε τον κ. Παπαβέντση πάντα, κάποια άλλη μητέρα ίσως εμπιστεύεται περισσότερο τον παιδίατρό της. Κουβέντα πάνω σε αυτά που γράφει ένας εκ των πολλών παιδιάτρων κάνουμε, χωρίς να θέλω καθόλου να υποτιμήσω τον συγκεκριμένο, μιας και έχω διαβάσει βιβλία του. Θα συμφωνήσω κι εγώ με αυτό που έγραψε η @xarouli, ότι δηλαδή "η καθε μαμα θα πρέπει να ακολουθει τις επιθυμιες του παιδιου και να βλεπει τι " σηκωνει" και τι οχι κ να προσαρμοζει τις οδηγιες της παιδιατρου και των υπολοιπων ". Αυτό το πριν τους 6 μήνες δεν πρέπει να τρώει στερεές μου κάνει απόλυτο, κάθε μωρό είναι διαφορετικό, σίγουρα συμφωνούμε όλες σε αυτό. Δεν μπορεί όλα να είναι έτοιμα στους 6 μήνες, έτσι δεν είναι?