Παιδί & διακοπές - Συμβουλές και Λίστες
108 topics in this forum
-
- 2 followers
- 89 replies
- 61.8k views
Να' μαστε καλά, σκοπεύουμε με τον άντρα μου να κάνουμε ένα ταξίδι στα τέλη Απριλίου στην Ευρώπη. Δηλαδή, θα έχουμε κέντρο τις Βρυξέλλες (όπου θα φιλοξενηθούμε από φιλικό ζευγάρι με παιδάκια) και από εκεί οδικώς (ενοικίαση αυτοκινήτου με gps) θα επισκεφτούμε διάφορες πόλεις (λέμε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία.. και βλέπουμε). Έχω ρωτήσει τον παιδίατρό μου και έχω πάρει το ok. Οποιαδήποτε περαιτέρω συμβουλή από εσάς θα ήταν χρήσιμη όμως! Σίγουρα θα συμβουλευτώ και το θέμα: " λίστα με πράγματα για το ταξίδι" που έχει ανοίξει το Μαριλενάκι. Για τα διαδικαστικά που αναφέρω, εννοώ, επειδή έχω αναλάβει να ψάξω τι δικαιολογητικά μπορεί να χρειάζονται όταν σκοπεύεις να βγεις εξωτε…
Last reply by mama16, -
Διαφημίσεις
-
- 3 followers
- 41 replies
- 37.5k views
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ! Ετοιμαζομαστε για ταξιδι στο εξωτερικο μαζι με το γιο μας το Δημητρη ο οποιος ειναι τεσσαρων. Το ταξιδι θα ειναι με πλοιο και αυτοκινητο και οχι αεροπορικως και θα διαρκεσει 10 ημερες. Ταξιδευουμε μαζι απο νεογεννητο χωρις ιδιαιτερα προβληματα αλλα μεχρι τωρα μονο εντος Ελλαδας.(και τα καλοκαιρια πολυωρα ταξιδια με πλοιο αλλα και το χειμωνα Βορεια Ελλαδα με χιονια). ΑΝ υπαρχει καποιος που εχει αναλογη εμπειρια στο εξωτερικο θα ηθελα πολυ την πολυτιμη συμβουλη του ή αν κατι πρεπει να προσεξω που μου εχει διαφυγει ή ιδεες για ευχαριστο ταξιδι στο αυτοκινητο χωρις γκρινιες και ευκολη προσαρμογη στα μερη που θα παμε.ΟΛΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΑ γιατι δεν …
Last reply by Annitamik, -
- 2 followers
- 230 replies
- 117.9k views
Αν και είναι λίγο νωρίς ανυπομονώ να πάω την μπέμπα μου στην παραλία αλλά έχω τις εξής απορίες: Πότε να την βάλω πρώτη φορά στην θάλασσα?υπάρχει κάποια ηλικία? πως θα την βάλω μέσα?εννοώ θα φοράει την πάνα της??? αντιηλιακό θα βάλουμε?και να ναι ποιό?
Last reply by Super.mum, -
εχει κανει καποια/ος απο εσας ελευθερο καμπινγκ με μωρο 10-11 μηνων..και αν ναι..πως ηταν η εμπειρια και ποια τα απαραιτητα να εχω μαζι μου? τοτε που θα παμε η μικρη θα ειναι 11 μηνων..αλλα ηδη με απσχολει και θελω να προετοιμαστω.
Last reply by ManiMama, -
- 73 replies
- 77.9k views
θα ηθελα τη βοηθεια σας ειμαστε 3 ζευγαρια με 2 παιδια ο καθενας (3-8 χρονων) και ξαχνουμε προορισμο για να κανουμε μαζι διακοπες το πρωτο δεκαπενθημερο αυγουστου καποιοι μας προτειναν λευκαδα αλλα μαθαμε πως το καλο κομματι με τις ωραιες παραλιες του νησιου (δυτικη πλευρα) δεν κανει για παιδια (κυμα -βοτσαλα κτλ) ενω η αλλη πλευρα δε λεει και πολλα καπου διαβασα οτι για οικογενειακες διακοπες ειναι ωραια και στον αη γιαννη στο πηλιο υπαρχει καποιος με προσωπικη εμπειρια (εχουμε και εισητηρια κοινωνικου τουρισμου αν μπορειται να μας προτεινεται καποιο καταλυμα) ευχαριστω
Last reply by xristk, -
καλησπερα κοριτσια.... λοιπον..οπως ολοι ετοιμαζομαστε για διακοπες......και φοβαμαι μηπως ξεχασω να παρω κατι για τα μωρα μου!!!...... γι αυτο σκεφτηκα να φτιαξουμε παρεα μια λιστα με τα απαραιτητα. σημειωτεον , θα παμε σε ξενοδοχειο, οπου μας παρεχουν παρκοκρεβατα...... βοηθηστε με........ ευχαριστω πολυ προκαταβολικα......
Last reply by corina, -
- 2 replies
- 27.6k views
Ταξιδεύοντας με παιδιά health.in.gr Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η καλύτερη ευκαιρία να περάσετε κάποιες μέρες ξεγνοιασίας μαζί με τα παιδιά σας. Ωστόσο, ένα ταξίδι με παιδιά έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες και απαιτεί μια καλή προετοιμασία, ανάλογα με το μέσο που θα επιλέξετε για να ταξιδέψετε. Εφαρμόστε τις συμβουλές του Health.in.gr για ασφαλές ταξίδι και ευχάριστες διακοπές. Προετοιμασία πριν από το ταξίδι Ένα ταξίδι συντροφιά με τα παιδιά σας μπορεί να σας ανταμείψει με τη χαρά της παρουσίας τους, εφόσον φροντίσετε να προβείτε σε κάποιες πρόσθετες προετοιμασίες και να κάνετε σωστό προγραμματισμό. Πάνω από όλα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τις …
Last reply by Tinsey, -
- 71 replies
- 62.5k views
Για να γράψετε οι εμπειρες μανουλίτσες τί πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο σωστο για τις καλοκαιρινές διακοπές και το ταξίδι!!!! να το ετοιμάζω σιγά-σιγά.....σχεδόν 1 μήνας και κάτι έμεινε........φεύγωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
Last reply by Agkalia, -
- 2 replies
- 26.6k views
Οδηγίες ασφάλειας για τις διακοπές με τα παιδιά. Κάντε το τεστ Οι βόλτες στα πάρκα και τις παιδικές χάρες, οι βουτιές στην πισίνα και τη θάλασσα, τα ταξίδια και οι εξορμήσεις, τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους χαρίζουν ευτυχία, αλλά και κρύβουν κινδύνους. Η πρόληψη είναι σωτήρια και αποκλειστικά ευθύνη των γονιών. Στη θάλασσα Το πρόβλημα: Ο κίνδυνος πνιγμού είναι μεγαλύτερος στη θάλασσα, ενώ οι παρʼ ολίγον πνιγμοί αποτελούν σημαντικότατη αιτία νευρολογικών βλαβών στην παιδική ηλικία και πολλά από τα θύματα μεταφέρονται στα εξωτερικά ιατρεία με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο πνιγμός μπορεί να συμβεί σε λίγα δευ…
Last reply by Anna.K, -
- 6 replies
- 28.6k views
Όταν πάμε ταξίδι με τα παιδιά μας αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι αν θα καταφέρουμε να τα ελένχουμε , να τα κρατάμε ήσυχα και απασχολημένα αλλά να διασκεδάζουν κιόλας και έτσι ο χρόνος στο αυτοκίνητο , το πλοίο ή στο τρένο να κυλήσει ευχάριστα για όλους! Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από ένα αρκετά παλαιό περιοδικό με 5 παιχνίδια για να παίξουν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους ή και μεταξύ τους! ...ΠΑΙΧΝΙΔΙ 1 : ΟΙ 20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Το παιχνίδι αυτό εξελίσσεται πάντα πολύ καλά μέσα στο αυτοκίνητο, είναι ευχάριστο και κάνει τα παιδιά να βάζουν το μυαλό τους να σκέπτεται. Η μία ομάδα συμφωνεί για μια λέξη (πράγμα, ζώο κ.λ.π.) και η άλλη προσπαθεί να το μαντέψ…
Last reply by ValiaK, -
- 72 replies
- 56.8k views
Καλησπέρα έχω ένα κοριτσάκι 8 μηνων και τωρα που ο καιρός καλοκαιριάζει αναρωτιέμαι ποιες είναι οι κατάλληλες ώρες για μπανιο στη θάλασσα είτε για βόλτα στον ήλιο.Η παιδίατρος μου είπε 9 με 11 η 3 με 7.Τις υπόλοιπες ώρες ούτε καν υπο σκια?
Last reply by vkdm, -
- 3 replies
- 327 views
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκαμε Με το καλο ο γιατρός μας δίνει ημερομηνία 19/6 και αναρωτιόμαστε σαν νέοι γονείς αν θα μπορέσουμε να πάρουμε το μπεμπέ μας σε Καμπινγκ (διαμονή σε τροχοσπιτο) τι έχετε να προτείνετε και αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία ευχαριστουμε
Last reply by vtgian, -
- 10 followers
- 506 replies
- 67k views
Κοριτσια καλησπερα! Φετος ο μπεμπικος μου κλεινει τα δυο! Περυσι ηταν ξετρελαμμενος με τη θαλασσα και καναμε μπανακι σε ενα μεγαλο φουσκωτο σωσιβιο - αυτοκινητακι πανω στο οποιο καθοταν και πλατσουριζε χερακια και ποδαρακια. Εφετος που περπαταμε και τρεχουμε και τελος παντων ειμαστε ολοκληροι ανδρες πως θα κανουμε μπανακι; Τι φοραμε σε αυτη την ηλικια; Τι ειναι πιο ασφαλες; Θα ηθελα τα φωτα σας.
Last reply by Ilaeira, -
- 3 followers
- 28 replies
- 26.3k views
Γεια σας, τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ πρόκειται να φέρω στον κόσμο τον πρωτότοκο μου. αναρωτιέμαι αν μπορώ τον Σεπτέμβρη να τον πάρω και να πάμε λίγες μέρες διακοπές.
Last reply by ninaki80, -
- 1 follower
- 17 replies
- 2.1k views
Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα την άποψη σας για παραλίες στην Αττική για παιδιά, σχετικά καθαρές και με άμμο, κατά προτίμηση ήρεμες και όχι τίγκα στην ξαπλώστρα.. Λόγω περιοχής με ενδιαφέρει πιο πολυ το κομμάτι Ωρωπος - Κάλαμος μέχρι Σχοινιάς και όχι τόσο νότια (Σούνιο Αναβυσσος κλπ). Επειδη κατοικω βορειο δυτικά γενικά προτιμούσαμε την Ψάθα μέχρι πρότινως, αλλά έχει αρκετά χοντρό βότσαλο που αντεδείκνυται για μωρό, επίσης φέτος έχω ακούσει οτι έχει πολλές τσουχτρες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Last reply by little lamb, -
- 1 follower
- 7 replies
- 1.1k views
Καλησπέρα σας, θα ήθελα τις συμβουλές σας!!! Στο τέλος του μήνα ( 22/7) θα πάμε οικογενειακώς στη Ρωμη. Αυτο που με προβληματίζει ειναι αν θα χρειαστούμε καρότσι για τον μικρό μας γιο ο οποίος ειναι 2,5 ετών και δεν θέλει να κάθεται γενικα σε αυτο. Έχουμε ξαναπάει Ρωμη με τον σύζυγο μου άλλες δυο φορές οποτε γνωριζω τουςδρόμους που ειναι τύπου πλακόστρωτοι και δεν ξερω αν θα ειναι οκ με το μικρό πάνω στο καροτσι. Επίσης ποσο βολικό ειναι να κουβαλάς και ένα καροτσι μαζι σου;;
Last reply by ninika84, -
- 0 replies
- 475 views
Καλημέρα φίλες και φίλοι, έχετε κάποια πρόταση για μπάνιο σε παραλία με άμμο (ή έστω με μικρό βοτσαλάκι) κοντά στην περιοχή Κορίνθου - Κινέτα - Ίσθμια κλπ ? Πήγαμε προχθές σε ένα φανταστικό κολπίσκο, κάτω από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, νομίζω τον έλεγαν Σιδερώνα, καθαρά νερά, κόσμος όσος έπρεπε, και η παραλία ήταν καθαρή αλλά στο μπες βγες στο νερό είχε πέτρες μεγάλες και ήταν αρκετά δύσκολα, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για τα παιδιά μου. Κάτι ανάλογο ψάχνω, αλλά επειδή δεν είμαι από τα μέρη, μήπως έχει κάποιος "ντόπιος" πρόταση για τέτοια παραλία ? Και κάτι άλλο, μήπως έχετε κάποια πρόταση με value for money ξενοδοχείο - δω…
Last reply by annoulen, -
- 4 replies
- 26.1k views
Προβληματίζομαι για τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν λειτουργεί το σχολείο και σκέφτηκα τα summer camps διάφορων αθλητικών συλλόγων που λειτουργούν από Ιούνιο μέχρι τέλη Ιουλίου και εμπεριέχουν διάφορες δραστηριοτητες και φύλαξη. Έχετε να μου προτείνετε κάτι στα νότια προάστεια για παιδί 5 χρόνων? Άκουσα για το ανοιχτό κολυμβητήριο (ΑΝΟΓ) και για το VARI SPORTS CLUB. Κάτι άλλο
Last reply by belleblue, -
- 1 follower
- 3 replies
- 1.4k views
Έχει πάει το παιδάκι του κάποιος τελευταία ; Τι συνθήκες επικρατούν ; Τα προσέχουν ή είναι χύμα; Θέλει να πάει η κόρη μου 10 χρονών και ανησυχώ.... Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη γιατί πρέπει να αποφασίσουμε πριν απο την λήξη των εγγραφών..
Last reply by VGI, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.9k views
Οι γονείς του συζύγου μου διαμένουν μόνιμα στις ΗΠΑ. Εκεί μεγάλωσε και ο σύζυγος, εκεί σπούδασε, έχει και την υπηκοότητα. Η μητέρα του είναι Αμερικανή. Εξαιτίας ενός άσχημου προσωπικού συμβάντος, η μητέρα του συζύγου έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια πολύ έντονη φοβία για τα αεροπλάνα, την οποία δεν έχει κατορθώσει να υπερνικήσει, ούτε με ψυχανάλυση, ούτε με υπνωτισμό, ούτε με κάποια άλλη μέθοδο - και έχει δοκιμάσει πολλές. Αυτό συνεπάγεται το ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Την τελευταία φορά που το επιχείρησε ήταν για το γάμο μας και η πτήση ήταν τόσο κακή για εκείνη που τελικά ήρθε με τρένο από τον transit προορισμό και επέστρεψε με πλωτό μέσο. Έχουμ…
Last reply by zaxaroulini, -
- 1 follower
- 68 replies
- 44.2k views
Τις γνωμες σας! ο καλος μου θελει να δει...τη μαμα του στην Ξανθη, λεει να παμε οδικως. 10 ωρες το μωρο σε αναποδο καθισμα, που μου ιδρωνει, βαριεται, πιανεται στο 20λεπτο.....και με τα γευματα τι θα κανω, θα σταματαμε καταμεσις στην εθνικη με το μπλεντερ???? ποσες το εχετε κανει? Help!
Last reply by Aggeliki21, -
- 14 replies
- 19.6k views
θα παω στο βολο στους δικους μου με τον αντρα μου και την 5 μηνων κορουλα μας τι χρειαζεται να παρω μαζι μου;;; μπορειτε να μου κανετε μια λιστα με τα απαραιτητα;
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 1 follower
- 12 replies
- 1.6k views
Καλημέρα σας. Έχουμε το εξής "πρόβλημα". Ο σύζυγός μου έχει κάποιες υποθέσεις και πελάτες στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να πραγματοποιεί ορισμένα ταξίδια διάρκειας 5 - 7 ημερών, λίγες φορές το χρόνο. Όσο τα δίδυμα ήταν πολύ μικρά είχε ρυθμίσει τις υποθέσεις του έτσι, ώστε να μη χρειάζεται να ταξιδεύει, όταν μεγάλωσαν τον ακολουθούσαμε κι εμείς οικογενειακώς. Κατά την εγκυμοσύνη μου και πάλι κατάφερε να αποφύγει τα ταξίδια, πράγμα όμως που πλέον είναι αδύνατο. Το πρόβλημα είναι, ότι ο σύζυγος δε θέλει να μεσολαβήσουν τόσες ημέρες που αναγκαστικά θα είναι μακριά μας και ιδιαίτερα μακριά από τα παιδιά. Εμένα πάλι μου φαίνεται πολύ δύσκολο να είμαι με δύο νήπ…
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 20 replies
- 3.2k views
Φέτος πέρα από κάθε άλλη χρονιά χρειάζομαι απαραιτήτως summer camp για τα παιδιά μου, καθώς θα έχω μόλις μία βδομάδα άδεια. Οι δήμοι της περιοχής δεν δέχονται στα summer camp παιδιά γυμνασίου, οποτε ναι μεν έχω λύση για τα 2 μικρά μου μέχρι και τον Ιούλιο, όχι όμως για την κόρη μου που ειναι 13. Εχω υπόψη μου ένα summer camp από κολυμβητικό σύλλογο, όπου θα πάει 2 βδομαδες (διαρκεί μέχρι αρχές Ιουλίου και είναι μεν πολύ ωραίο αλλά πανάκριβο) αλλά μετά; Κατασκήνωση δεν πάει με τίποτα, και δε νιώθω καλά να την αφήνω όλη μέρα μόνη ακόμη. Καμιά ιδέα;
Last reply by Deena, -
- 1 follower
- 30 replies
- 16.7k views
Καλημέρα σε όλες και όλους! Βοήθεια παιδιά! Τον άλλο μήνα ετοιμαζόμαστε να πάμε διακοπές με την κόρη μας που θα είναι 14 μηνών και δεν έχω ιδέα τί πρέπει να προσέξω, τί να έχω μαζί μου κλπ. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη βέβαια, αλλά είμαστε στην αναζήτηση. Ξεκινούν οι χαζές ερωτήσεις μιας ανίδεης μαμάς... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι το δωμάτιο πρέπει να έχει βρεφικό κρεβάτι. Αν δε βρούμε δωμάτιο με αυτή την παροχή, οι διακοπές πάνε περίπατο; Με το φαγητό της τί γίνεται; Κλασικά κάθε μέρα μαγειρεύω και αλέθω (με το μπλεντεράκι μου μαζί μας) τα φαγητά της; Πρέπει να πάρουμε μαζί μας και το παρκο της; Με το μπάνιο στη θάλασσα; Θα πηγαίνουμε στις 9 και θα φ…
Last reply by Deena,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 16,136 views
-
- 2 replies
- 8,230 views
-
- 0 replies
- 6,961 views