Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπάρχει συγκεκριμένη σειρά με την οποία βγαίνουν τα δόντια;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Μετά από μήνες έσκασε δόντι κ μάλιστα πολύ πίσω. Είναι γομφίος στην άνω γνάθο. Το κατάλαβα γιατί ο μικρός επιτέλους κοιμάται καλύτερα κ έτσι τον ανακάλυψα. Πείτε μου όμως γιατί δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα σχόλια, εσάς σας έχει τύχει? Μου φαίνεται λίγο περίεργη ή σειρά!

Εμένα έβγαλε πρώτα τέσσερα κάτω, μετά απο ένα μήνα τα δύο κεντρικα πάνω και μετά από λιγο τα δύο πάνω πλαγια. Μετά περάσαμε 5 μήνες χωρίς δοντι κ μετά άλλα οχτω ταυτόχρονα (:shock:), τους πρωτους γομφίους και τους κυνοδοντες πάνω κατω. Από το λίγο που είχα ψάξει δεν παίζει κανένα ρόλο η σειρά. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Εμένα έχει τέσσερα πάνω και τρία κάτω. Περίμενα καιρό το τέταρτο κάτω αλλά τελικά άλλο ήταν έτοιμο να σκάσει!! Εμείς είμαστε λίγο πίσω στα δόντια, εσείς έχετε πολύ περισσότερα! Φτου φτου!:lol:

Ο μικρός μου έχει μπροστά 4 πάνω, 3 1/2 κάτω (τώρα άρχισε να βγαίνει το 4ο) μετά έχει κενό αριστερά δεξιά (δεν ξέρω πως λέγονται..) και πάνω και κάτω και τέλος έχουν βγει όλα τα πίσω δόντια. Το 4ο κάτω μπροστά άρχισε να βγαίνει τουλάχιστον 3 βδομάδες μετά που βγήκαν τα πίσω. Ρώτησα την ξαδέλφη μου που είναι οδοντίατρος αν είναι φυσιολογικό και μου είπε ότι δεν το βλέπει και κάθε μέρα αλλά συμβαίνει και δεν σημαίνει τίποτα. Εγώ φοβόμουν μήπως μ'αυτη τη σειρά που εμφανίζονται δεν μείνει αρκετός χώρος..

Μπορούν να βγουν με διαφορετική σειρά από την προβλεπόμενη (πρώτα τα κάτω μετά τα πάνω κτλ).  Για το δικό μου μωρό δεν μπορώ να έχω γνώμη μιας και δεν έχει βγάλει ακόμη κανένα δοντακι (9,5 μηνών) . Όταν όμως εγώ ήμουν μωρό το πρώτο δόντι βγήκε 12 μηνών και ήταν το πάνω δεξιά...τα κάτω βγήκαν αργότερα. Γενικώς είχαν μια δική τους σειρά από την από την παραδοσιακη.

Διαφημίσεις

Κι εμένα δεν ακολούθησε τη συνήθη σειρά. Έβγαλε το πρώτο του δοντάκι επάνω 15 μηνών και πολύ πολύ αργά και σταδιακά ως 28 μηνών όλα τα υπόλοιπα, με τελευταίους τους κυνόδοντες, τα πίσω τα είχε ήδη βγάλει. Αυτά σε περίπτωση που ανησυχούν άλλοι γονείς. Επίσης, δεν περάσαμε κάποια ταλαιπωρία σε γκρίνια, εμφανή πόνο ή παυσίπονα, τίποτα δεν χρειάστηκε ούτε φυσικά πια βραδινά ξυπνήματα γιατί ήταν αρκετά μεγάλος. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

• 4 months later...

Έχω πάθει ψιλό σοκ, ο μικρός μου 3 μηνών και κατι έβγαλε τον πάνω και κάτω κυνοδοντα. Περίμενα ότι είναι ανήσυχος λόγω δοντιών τον τελευταίο καιρό κοιτάζαμε δεν βλέπαμε κάτι. (Κοιτάζαμε για τους κοπτηρες). Πριν λίγο είδαμε ότι έχουν σκάσει μύτη οι κυνόδοντες. 

Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι, φαίνεται η μυτούλα, αλλά αυτή δεν κοιτάει προς τα κάτω είναι λίγο λοξή προς τα έξω . Είναι φυσιολογικό; 

Ναι φυσιολογικό! Όταν βγουν όλα τα δόντια και σπρώξουν θα ισιωσουν. Την ίδια απορία είχα και εγώ γιατί τα κάτω της μικρής είναι στραβά.. Όχι δεν έχει σημασία η σειρά ,αν και 3 μηνών κυνόδοντες είναι λίγο σοκκκκ, Η δική μου ας πούμε 13,5 μηνών έβγαλε σχεδόν όλους τους γομφίους και δεν έχει βγάλει ακόμη τον πάνω πλάγιο τομέα...

Βρε είσαι σίγουρη ότι είναι κυνόδοντας και δεν είναι πλάγιοι τομείς;;; Είναι μικρά και ξεγελανε τα άτιμα..

Διαφημίσεις

Από τριών μηνών ο δικός μου είχε μία άσπρη κουκίδα κάτω αριστερά στους κοπτήρες. Νόμιζα πως είναι δόντι αλλά ο γιατρός μου είπε πως έκανα λάθος. Πράγματι μέσα σε λίγο καιρό εξαφανίστηκε και επτά μηνών έκανε εμφάνιση το πρώτο δόντι κάτω δεξιά. Το κατάλαβα όταν του έδωσα νερό και άκουσα ένα τσικ όταν ακούμπησε στο ποτήρι. 

Παρόλα αυτά μπορεί να μην είναι τόσο συχνό αλλά τα δόντια μπορεί να σκάσουν πολύ πριν το εξάμηνο.

καλησπερα!ο μικροςμου ειναι 9,5 !δεν εχει βγαλει κανενα δοντακι ακομα!!γυρω στους 3,4 μηνεσ ειδα και εγω μια σπρη μυτουλα καπου στο πλαι στα ουλα του και λεω εβγαλε δοντιιι!!!τελικα οπως μου ειπε και η παιδιατροσ δεν ειναι δοντι και θα φυγει...ετσι και εγινε!!!κατι σαν κυστουλα νομιζω μου ειπε δεν θυμαμαι καλα...

2 minutes ago, Mama_Anesti_ said:

Από τριών μηνών ο δικός μου είχε μία άσπρη κουκίδα κάτω αριστερά στους κοπτήρες. Νόμιζα πως είναι δόντι αλλά ο γιατρός μου είπε πως έκανα λάθος. Πράγματι μέσα σε λίγο καιρό εξαφανίστηκε και επτά μηνών έκανε εμφάνιση το πρώτο δόντι κάτω δεξιά. Το κατάλαβα όταν του έδωσα νερό και άκουσα ένα τσικ όταν ακούμπησε στο ποτήρι. 

Παρόλα αυτά μπορεί να μην είναι τόσο συχνό αλλά τα δόντια μπορεί να σκάσουν πολύ πριν το εξάμηνο.

το τσικ που λεσ το εχω ακουσει πολλεσ φορεσ οταν βαζει τα χερια του στο στομα..αλλα δεν βλεπω τιποτα..μπορει να εχει βγει καποιο δοντακι και να μην φαινεται??

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει σειρά, ούτε αυστηρό χρονοδιάγραμμα, εκτος από το ότι βγαίνουν όλα τα δόντια μέχρι τα 2,5 νομίζω. Η δικιά μου έβγαλε πρώτα τους δύο κάτω κοπτηρες και στη συνέχεια τους πάνω πλαϊνούς, σα δρακουλακι ήταν! Εγώ έβγαλα τα 2 πρώτα δόντια στο πρώτο μήνα, η μάνα μου είχε πάθει σοκ (όλα καλά πάντως, θεογερα ευτυχώς). Στη κόρη μου ουδέποτε είδα μυτούλα, μόνο φούσκωμα και μετά σα λακουβιτσα που όταν πίεζες το ούλο, ένιωθες το δόντι. 

Εμείς στους 9 μήνες έβγαλε τα 2 κάτω.Μετα στους 11 πάνω αριστερό κοπτηρα.Και τώρα στους 12 μήνες έσκασαν κάτω κοπτήρες,ο επάνω που έλειπε και τα 2 μπροστινά δόντια.Μεσα σε ένα μήνα έσκασαν 5 δόντια.Αλλα πριν βγουν τα ούλα ήταν πολύ πρησμένα και δεν κοιμοταν καλά το βράδυ.Ξυπναγε με κλαμματα.Κατι.τα δόντια που βγήκαν,κάτι ο καιρός που δρόσισε κοιμάται πάλι σερί το βράδυ!

Νομίζω λάθος συναγερμός. Αποστείρωσα ένα κουταλάκι να δω αν θα το ακουμπήσω αν θα κάνει τρικ. Δεν κάνει, μου φαίνεται ότι είναι Κυστουλα. Στο Ίντερνετ το βρίσκω σαν Bohn s nodules.  Αύριο θα πάμε παιδίατρο να ρίξει μια μάτια. Πολύ σάλια όμως! 

Εμένα μέχρι 10 μηνών δεν είχε κανένα η μάλλον τότε εσκαγε το πρώτο κάτω . Μέσα σε 3.5 μήνες έβγαλε 10 . Εσκαγε τα δόντια σαν οβιδες. Πέρα από ολιγόλεπτη γκρίνια κάποια βράδυα, δεν χρησιμοποίησα ούτε τζελ ,ούτε μασητικά ,ούτε κάτι για τα σάλια (που δεν είχε) ,για την ακρίβεια δεν πολυκαταλαβαμε και πολλά από δόντια μέχρι στιγμής...

Silky ,δοκίμασε να βάλεις το δάχτυλο στο στόμα του ,πιάνεις σκληρό δόντι; Τα σάλια θα τα έχεις ,αλλά δεν σημαίνουν απαραίτητα άμεσα δόντι. 

2 ώρες πρίν, Silky είπε:

Σάμπως καταλαβαίνω τι πιάνω; :lol::lol: . Δεν έρχονται και με οδηγίες :P

Καλέ θα το νιώσεις το δόντι σε σχέση με το ούλο... Αν είναι δόντακια ,έστω και μύτη είναι σκληρό και γρατζουνα... 

On 6/10/2018 at 10:23 ΜΜ, sweety** είπε:

καλησπερα!ο μικροςμου ειναι 9,5 !δεν εχει βγαλει κανενα δοντακι ακομα!!γυρω στους 3,4 μηνεσ ειδα και εγω μια σπρη μυτουλα καπου στο πλαι στα ουλα του και λεω εβγαλε δοντιιι!!!τελικα οπως μου ειπε και η παιδιατροσ δεν ειναι δοντι και θα φυγει...ετσι και εγινε!!!κατι σαν κυστουλα νομιζω μου ειπε δεν θυμαμαι καλα...

το τσικ που λεσ το εχω ακουσει πολλεσ φορεσ οταν βαζει τα χερια του στο στομα..αλλα δεν βλεπω τιποτα..μπορει να εχει βγει καποιο δοντακι και να μην φαινεται??

Ίσως αν χτυπάει κάποιο δοντακι στο νυχακι του. 

Συνήθως τα δόντια έχουν κοφτερή μυτουλα. Εγώ επλενα καλά τα χέρια μου και εψαχνα γιατί αλλιώς δεν εβλεπα καλά.

1 hour ago, Mama_Anesti_ said:

Ίσως αν χτυπάει κάποιο δοντακι στο νυχακι του. 

Συνήθως τα δόντια έχουν κοφτερή μυτουλα. Εγώ επλενα καλά τα χέρια μου και εψαχνα γιατί αλλιώς δεν εβλεπα καλά.

εχω βαλει το χερι μου αλλα παλι δεν πιανω κατι!!

πρίν από 26 λεπτά , sweety** είπε:

εχω βαλει το χερι μου αλλα παλι δεν πιανω κατι!!

Τότε δεν θα έχει σκάσει ακόμα δοντακι. Διαφορετικα θα το ενιωθες. 

Επίσης ο δικός μου και άλλα μωρά απ ότι διαβάζω όταν βγει δόντι τα επόμενα βράδια ηρεμεί ο ύπνος τους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...