Διατροφή και εγκυμοσύνη
Τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, ζάχαρο κύησης (ζακχαρώδης διαβήτης κύησης)
150 topics in this forum
-
- 38 replies
- 40k views
Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατί είναι κάτι που ακόμα και τώρα με απασχολεί.Ο μικρός μου είναι πια 23μηνών!Τον έφερα στον κόσμο με καισαρική στην 37η+5 εβδομάδα κύησης και ακόμα σκέφτομαι μήπως μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικά.Μήπως μπορούσαμε να περιμένουμε λίγο ακόμα ,μήπως μπορούσα να γλιτώσω την καισαρική...Πείτε μανούλες τις εμπειρίες σας να ανταλλάξουμε απόψεις.Όταν ήταν να γεννήσω ήμουν σαστισμένη και δεν ρώτησα πολλά.Μου είπε ο γιατρός μου πως πάμε για φυσιολογικό τοκετό ,κάνοντας μαλάξεις στον τράχηλο και τελικά ο τράχηλος δεν έλεγε να κάνει διαστολή και το απόγευμα στις 17:30 μου είπαν πως πάμε για καισαρική.Ήθελα να ξέρω αν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο...
Last reply by Danay13, -
Διαφημίσεις
-
- 1 follower
- 39 replies
- 62.2k views
Πώς πλένετε τα φαγώσιμα? Τα τρώτε με τη φλοίδα? Νέα...έγγυος, βοήθεια!
Last reply by Super.mum, -
- 3 followers
- 97 replies
- 49.1k views
καλημερα μανουλες!θα ηθελα τη βοηθεια σας τις αποψεις σας,εμπειριες γνωμες κλπ.λοιπον διανυω πλεον την 37 βδομαδα της κυησης μου.ειμαι 23 ετων δεν ειχα ποτε θεμα με τον διαβητη μου (εκανα παντα chek up) και ξεκινησα την κυηση με περιπου 7 κιλα παραπανω.βεβαια επειδη ειμαι πολλη ψηλη δεν φαινοταν.μεχρι τωρα πηρα μολις 9. αρχικα εκανα μια καμπυλη ζαχαρου στις 22 εβδομαδες(νωρις νωρις ) ηταν απολυτα φυσιολογικη μου ειπε ο γιατρος μου. επειτα εκανα ξανα στις 30 περιπου εβδομαδες γιατι το μωρο φανηκε να παιρνει 350-450 γρ ανα εβδομαδα! ετσι με 100 γρ γλυκοζης οι τιμες ηταν 0'89 60' 184 120' 137 180' 110 *εκτος δηλαδη απο το 184 που το ορ…
Last reply by Super.mum, -
- 1 follower
- 187 replies
- 124.7k views
Ο καφές πράγματι αυξάνει τον κίνδυνο αποβολής Τα Νέα Ο καφές μάλλον δεν αρέσει καθόλου στα έμβρυα Σικάγο Η κατανάλωση καφέ έστω και σε μικρές ποσότητες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο αποβολής και οι έγκυες γυναίκες καλό θα είναι να τον αποφεύγουν, δείχνει νέα μελέτη για το αμφιλεγόμενο θέμα. Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν ότι η κατανάλωση 200mg καφεΐνης διπλασιάζει τον κίνδυνο αποβολής, συγκριτικά με έγκυες που δεν πίνουν καθόλου καφέ. Η ποσότητα αυτή ισοδυναμεί με περίπου δύο φλιτζάνια καφέ φίλτρου ή με πέντε κουτάκια κεφεΐνούχου αναψυκτικού (ο ελληνικός περιέχει λιγότερη καφεΐνη, ο φραπέ περισσότερη). Ο κίνδυνος αποβολής αυξανόταν αναλογικά …
Last reply by Thean, -
- 1 reply
- 1.7k views
Καλησπέρα σας. Μετά από συμβουλή του γιατρού μου, έκανα τις Celeston για προληπτικούς λόγους. Δεν έχω διαβήτη κύησης, ούτε ψηλό ζάχαρο. Μου απαγόρεψαν εντελώς το αλάτι (για αποφυγή πρηξίματος και κατακράτησης) και τη ζάχαρη για 15 μέρες. Επειδή δεν θέλω να ενοχλήσω τον γιατρό μου με τέτοια ερώτηση, γνωρίζει κάποιος/α αν επιτρέπεται η κατανάλωση στέβιας, μιας και πρόκειται για γλυκαντικό που έχει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη;
Last reply by madoolini, -
- 37 replies
- 48.8k views
Εχω διαβήτη κύησης και δεν τρώω πια ζάχαρη και ότι την περιέχει. Είναι λίγο σκληρό όμως αυτό και ήθελα να ξέρω αν πειράζει που και που να βάζω λίγη στέβια ή ασπαρτάμη στο γάλα μου ή αν μπορώ να τρώω τα γλυκίσματα για διαβητικούς που περιέχουν τα παραπάνω, κανένα ζελέ ή κρεμούλα ή έστω τσίχλες, καραμέλες χωρίς ζάχαρη, όπως επίσης και κανένα παγωτάκι 0%. Την Πέμπτη έχω ενδοκρινολόγο αλλά είναι λίγο αυστηρή και δε νομίζω να το επιτρέψει. Οσες κοπέλες έχετε διαβήτη τι κάνετε;; Λέτε οι γλυκαντικές ουσίες να βλάπτουν τόσο πολύ το μωρό μας;;
Last reply by katie84, -
- 15 replies
- 43.1k views
Ανοίγω αυτό το θέμα μήπως μπορείτε να με κατατοπίσετε στο τι σημαίνει "καλοψημένο κρέας" γιατί αυτή την εβδομάδα έμεινα 2 μέρες νηστική. Την Κυριακή έκανα μοσχάρι και σήμερα χοιρινό. Και τις δυο φορές, παρότι απ'εξω φαινονταν οκ, είχε λίγο (έως αρκετό) κόκκινο μέσα. Ο συζυγος μου είπε πως ήταν πολύ καλά ψημένο, πως έλιωνε στο πηρούνι και πως είναι στο κρέας τελικά (δε ξέρω αν καταλαβαινετε τι εννοεί-εγώ τον πιάνω αλλά το φοβήθηκα). Σήμερα ας πούμε, το τσιγάρισα για κανενα δεκάλεπτο μόνο του, και μετα έριξα κρέμμύδι και καρότα, πες άλλα δέκα λεπτά. Σβήνω με κρασί, άλλα 5-10', και μετα νεράκι, σιγανό βράσιμο για τουλάχιστον μια ώρα ακόμα. Για 2 άτομα φαγάκι, πόσο να το μαγ…
Last reply by ninaki80, -
- 14 replies
- 5k views
Χαιρετώ όλες τις μαμάδες θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας όσον αφορά την σωστή αύξηση βάρους στην εγκυμοσύνη ! Διανύω τον 5 μήνα της εγκυμοσύνης 19 εβδομάδα και έχω παρει 3 κιλά από την αρχη.Ζυγίζω 63 κιλά και έχω ύψος 1.63
Last reply by Fenia27, -
- 2 followers
- 55 replies
- 8.3k views
Μιλάμε έχω ένα στομάχι λες και έπινα βότκες και κάπνιζα όλη μέρα την προηγούμενη μέρα. Υποφέρω, είτε είμαι νηστικη, είτε τρώω, δηλαδή όταν τρώω ανακουφίζομαι κάπως αλλά δεν κρατάει πολύ. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη το είχα αυτό, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Ίσως επηρεάζει που παίρνω 3 φορές την ημέρα προγεστερόνη. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη επίσης με ανακούφιζε το κρύο γάλα και η μπανάνα. Τώρα ούτε καν. Κάπως με ανακουφίζουν τα ξυνόμηλα και το σορμπέ παγωτό. Δεν είναι και λύση όμως το παγωτό καθημερινά, έχω και τάση για διαβητη κύησης. Έχετε καμιά άλλη εμπειρική ιδέα μπας και ηρεμήσω λιγο?
Last reply by ΧρύσαΜ, -
- 50 replies
- 31.4k views
Αν και διανύω τον 4ο, δυστηχώς οι ναυτίες μου είναι εδώ και μάλιστα είναι έντονες όλη μέρα... ΟΜΩΣ μέσα στα λίγα πράγματα που μπορώ να φάω χωρίς....πρόβλήμα είναι η σοκολάτα, που πάντα λάτρευα...Μάλιστα πολλές φορές εχω τάση για εμετό και ένα κρύο γάλα με σοκολάτα με συνεφέρνει... Μου είπαν ωστόσο ότι η σοκολάτα δεν κάνει καλό στο έμβρυο, ότι γίνεται υπερκινητικό κλπ κλπ.... Μια και ο γιατρός μου μου είπε μόνο για το θέμα των κιλών να μην τρωω σοκολάτα, ξέρετε αν ισχύουν τα παραπάνω; Γιατί μιλάμε για τόνους καθημερινά, τίποτα άλλο σχεδόν δεν τρώω (ξηρούς καρπούς, δημητριακά, κρακεράκια κι αυτό είναι)....
Last reply by ninika84, -
Γεια σας.ειμσι στην 14 βδομαδα και φοβαμαι συνεχεια τι να φαω.ο αντρας μου προσπαθει να με καθυσηχασει ειδικα με το κρεας.το ανοιγω πριν το φαω (τη μπριζολα,τα κεφτεδακια).φοβαμαι για τοξοπλασμα επειδη δςν εχω αντισωματα.και μου λεει ο αντρας μου το κρεας απλως να μην εχει αιμα αν ειναι ζουμερο η λιγο ροζ δε πειραζει.θελω να μπορω να φαω με ευχαριστηση..ειχατε εσεις τετοιους φοβους?
Last reply by maria_tweety, -
- 1 follower
- 34 replies
- 13.9k views
Κορίτσια έχω μια απορία για τα παρακάτω,αν επιτρέπονται δηλαδή η όχι.θα ρωτήσω το γιατρό όταν πάω αλλά δεν μπορώ να περιμένω τυρι κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια,λάχανο ώμο σε σαλάτα,φέτα,μαγιονέζα εμπορίου (πχ σώς σε σουβλάκι που περιέχει μαγιονέζα),καροτα( 1-2 τη μέρα).στο Ίντερνετ δεν μπορώ να βρω σαφείς πληροφορίες.γαλακτοκομικα με χαμηλά λιπαρά απαγορεύονται ε;
Last reply by mama16, -
- 1 follower
- 17 replies
- 5.5k views
Γεια σας κορίτσια είχα ξανά γράψει 2 φορές στην σελίδα αυτήν. Είχα μια παληνδρομη κύηση και μέσα σε ένα μήνα περίπου έπιασα ξανά μωράκι , ο γιατρός μου είπε όλα καλά και μου έδωσε φυλλικό οξύ και προγεστερόνη έκανα και τον προγεννητικό έλεγχο και περιμένω αποτελέσματα. Το θέμα μου ειναι οτι πήγα πριν από 2 εβδομάδες και μου είπαν πως ήμουν 7 εβδομάδων άρα τώρα 9 και πήγα και τη Δευτέρα αυτήν και μου λένε ότι είμαι 7 εβδομάδων εγώ έχω μπερδευτεί ρώτησα και μου είπαν 7 τελικά και κάναν κάποιες διορθώσεις τα έχω παίξει λιγάκι. Εξετάζονται στο νοσοκομείο της πόλης μου και με έβλεπε ένας ειδικευμένος αλλά και ο γιατρός και τώρα που με είδε ο γιατρός άλλαξε άποψη για το πο…
Last reply by Pegodou, -
- 1 reply
- 1.4k views
Καλησπέρα, ειμαι έγκυος 2 μηνών και βιώνω τεράστιες αλλαγές στη ζωή μου. Πρακτικές και συμβολικές. Για μένα η περίοδος της εγκυμοσύνης ειναι μια μετάβαση . Πεθαίνει( συμβολικά) σταδιακά η ζωή μου όπως την βίωνα και την γνώριζα ως τωρα και με τον τοκετό γεννιέται μια καινούρια ζωή για μένα . Αλλαγές πολλαπλές , κάπνιζα 15 χρονια και το έκοψα σε μια βδομαδα , έπινα κάθε βραδυ μισό ποτηράκι κρασί μετά τη δουλειά για χαλάρωση , πάει και αυτο ! Αναγούλες ; Φουλ! Δεν μπορω να φάω πολλα πράγματα παρα μονο περιορισμένα , τι να βγω έξω σε γεύμα με φίλους ; Όλοι τρώνε και γω κοιτάω ! Πίνουν, καπνίζουν και γω κοιτάω ! Αυτα που έκανα ως τα 33 μου δεν επιτρέπεται να τα κανω, πονάω ! …
Last reply by blessedmom, -
- 7 replies
- 4.4k views
Γεια σας...πολλες ειμαι σιγουρη θα με περασετε για χαζη μετα απο αυτο που θα περιγραψω...ειμαι στην ενατη εβδομαδα...επειδη γενικα η διατροφη μου δεν ειναι κ η ιδανικη μς το που εμεινα εγκυος πηρα τα γιαουρτακια μου τα φρουτακια μου εκοψα τα εξω μια χαρα.ξεκινησα εξι εφτα κιλα πανω απο τα κιλα μου κ αιματολογικα καλα. Κ τωρα η βλακεια μου...πηγαμε τεσσερις μερες στο χωριο του αντρα μου κ εκει το μονο που ετρωγα ηταν λαχανικα κ ψητα...ναι ναι ναι ξεχασα το πρωινο μου ξεχασα τα φρουτα μου τα γιαουρτια μου ολα...η αληθεια ( δικαιολογουμαι;; ειναι οτι ειχαμε κ παρα πολλα τρεχαματα...το αποτελεσμα;;;;;εχασα τρια κιλα.... Συνηδητοποιησα τι εκανα οταν γυρισαμε κ ζυγιστικα...…
Last reply by ΧρύσαΜ, -
- 0 replies
- 1.2k views
Οι πρώτες μας εγκυούλες κρατούν ήδη τα μωρά στην αγκαλιά τους! Λίγες ακόμη θέσεις απομένουν στο νέο τμήμα Pilates με τη χρήση ειδικών οργάνων και ασκησιολόγιο ειδικά διαμορφωμένο για την ανακούφιση της εγκυμονούσας και την προετοιμασίας της για τον τοκετό. Ειδικά για τα μέλη του forum parents.org.gr ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστικό μάθημα και έκπτωση 30% στην αρχική συνδρομή. Πληροφορίες: 231 600 1000 εσωτ. 0821 & 0822 [email protected] Πλατεία ΧΑΝ Θεσσαλονίκης
Last reply by alex-paula, -
- 56 replies
- 84.5k views
Ειμαι πολύ αγχωμενη με το θέμα αυτό: Ξεκινησα την εγκυμοσυνη μου 84 κιλα με υψος 1.60. Δηλαδη παχυσαρκη. Ημουν σε φάση δίαιτας, ειχα ξεκινήσει απο τα 98 να φανταστείτε!!! Τωρα ειμαι στον 4ο μήνα, 15η εβδομάδα για την ακρίβεια και μολις τσιμπησα το πρωτο κιλο. Δυστυχως δεν προσέχω και πολύ, ενω στην κορη μου που ξεκινησα 65 κιλα μεχρι το τελος του 6ου ειχα πάρει 1,5 κιλό χωρις ομως ουτε εναν εμετο... Αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι αν υπάρχουν κοπέλες που εχουν παρόμοια θέμα και ακολούθησαν διαιτα μεσα στην εγκυμοσύνη. Το ρωταω, γιατι με μια γνωστη μου που μιλησα, συνεχίζει και χανει ακόμη κιλά με διαιτολόγο ενω κλείνει τώρα τον τεταρτο και αυτή. Οταν ρωταω το γιατρ…
Last reply by Nelly3, -
- 1 reply
- 2.3k views
Σήμερα έκανα την τρίτη χοριακή μου και περιμένω τα αποτελέσματα. Λογικό το άγχος να είναι στα κόκκινα... Η σύλληψη έγινε με εξωσωματική και καταλαβαίνετε πόσο φοβάμαι για να μην κάνω κάποιο λάθος που θα κάνει κακό στο μωράκι μου. Γιαυτό θέλω να μου πείτε τι πρέπει να τρώω για να παίρνει το μωράκι μου τις ουσίες και τις βιταμίνες που χρειάζεται αλλα και τι πρέπει να αποφέυγω!!!!
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 3 replies
- 4.2k views
Γεια σας κορίτσια! Διανύω τις τελευταίες μέρες του δεύτερου μήνα της εγκυμοσύνης μου και ο γιατρός από την πρώτη στιγμή μου είπε να κόψω το αλάτι για ευνόητους λόγους (κατακράτηση υγρών, πιθανή αύξηση πίεσης). Στην αρχή δεν το θεώρησα τόσο δύσκολο καθώς η σχέση μου με το αλάτι ήταν πάντα τυπική, έβαζα όσο χρειαζόταν. Αλλά δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Δεν μπορώ να φάω τίποτα, το χω ρίξει στα σνίτσελ κοτόπουλο, στα καλαμάκια κοτόπουλο, στα smoothie και στα κορν φλέικς. Εμετούς δεν κάνω, αλλά η έλλειψη αλατιού σε συνδυασμό με τις αναγούλες που έχω και με το γεγονός ότι όλα μου βρωμάνε, κάνει τα πάντα χειρότερα. Δεν μπορώ πια να μαγειρέψω, δε βρίσκω νόημα εφόσον το φαγητό είναι τό…
Last reply by ninaki80, -
- 13 replies
- 4.5k views
Καλησπέρα Σας! Έχω ένα "προβληματακι"μέσα σε όλα τα υπόλοιπα με την εγκυμοσύνη μου...ειμαι 12 εβδομάδων και ταλαιπωρουμαι με πολλές καουρες και καμία φορα τρομερό πόνο στο στήθος σαν να έχω μια πέτρα...ψαχνω να βρω τι με πειράζει αλλά Δεν εχω καταφέρει τίποτα. Τι μου προτείνετε για φαγητο; Τρώω ελάχιστα και ακόμα και αυτό με ενοχλεί...
Last reply by Sentir...natureza, -
- 6 replies
- 6.4k views
Καλησπερα σε ολες!!κοριτσια ειμαι στην 16η εβδομαδα εγγυμοσυνης κ θελω σαν τρελη να φαω μια τονοσαλατα!!πριν την εγγυμοσυνη ετρωγα 1 φορα την εβδομαδα!!απι τοτε που εμαθα οτι ειμαι εγγυος εφαγα μονο μια φορα στην 5 εβδομαδα.απο τοτε δεν ξανα εφαγα γιατι η γιατρος η πρωτη που ειχα παει πριν παω στη δικη μου μου ειχε πει να μην τρωω τονο σοκωμο ξιφια κλπ κλπ γιατι εχουν μεγαλα ποσοστα υδραργυρου.την δικη μου την γιατρο δεν την ρωτησα να πω την αληθεια γιατι μου διεφυφε τελειως.ολη μερα ομως σημερα θελω να φαω τονο!!κανει?εσεις τι λετε?τρωγατε τονο στην εγγυμοσυνη σας?
Last reply by inakiagapi, -
- 9 replies
- 29.6k views
Καλησπερα! Τον Ιουνιο που ημουν στον 7ο η γυναικολογος που με παρακολουθει μου εδωσε να κανω εξετασεις καμπυλης ζαχαρου τη μονοωρη.Ειχα κανει αλλη μια τον Μαρτη κ ειχε βγει καλη.Σε αυτη στη νηστεια ειχα 99 και μετ απο 1 ωρα με 50 ml γλυκοζης εφτασε το 137 με ανωτατο οριο 180. Δυστυχως η μικροβιολογος μπερδεψε τις εξετασεις μου κ τις παρελαβα χτες.Θα ηθελα να ξερω αν φαινεται να υπαρχει καποιο προβλημα.Μια φιλη μου με τιμη 148 ξεκινησε διατροφη γιατι ο γιατρος της της ειπε οτι ειναι στο οριο.Εγω σε λιγες μερες-13 Αυγουστου-γενναω κ το μονο που θελω ειναι απλα να ξερω αν το μωρακι μου ειναι καλα.
Last reply by iouliatz, -
- 14 replies
- 38.2k views
Γεια σας κοπελλες Θα ηθεά να μοιραστω την δικη μου εμπειρια μαζι σς και να δω αν υπαρχουν αλλες σαν εμενα για ενα θεμα που με ανησυχησε πολυ. μεχρι τον πεμπτο μηνα ειχα αναγουλες λιγους εμετους και ειχα χασει την ορεξη μου και την πεινα μου. Δηλαδη δεν πεινουσα ολη την ημερα. Εβαζα τοπιατο μπροστα μου και με δυσκολια μαι σιγα σιγα το τελειωνα. Στον εκτο μηνα και μεχρι τωρα που ειμαι στον τελευταιο μηνα ενω εχουν υποχωρησει οι αναψουλες και οι εμετοι μου εχει μεινει η ελλειψη πεινας. Δηλαδη δεν πεινω ολη την μερα και ζεν εχω διαθεση να μαγειφεψω αφου τιποτα δεν μλυ τραβαει την ορεξη.Αμα βρω ομως φαγητο και το βαλω μπροστα μουτρωγω ολο το πιατο. (Κατ εξαιρεση καποια φ…
Last reply by elemaxi, -
- 0 replies
- 2.9k views
Έναρξη τμήματος Pilates για εγκύους στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016! Κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 20:00. Περιορισμένες θέσεις. Δηλώστε συμμετοχή στο 231 600 1000 εσωτ. 0821 & 0822.
Last reply by alex-paula, -
- 22 replies
- 53.9k views
Κορίτσια, γεια! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Τα αλλαντικά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη και αν ναι, ποια αλλαντικά; Εγώ τόσο καιρό δεν έχω φάει, αλλά δεν μπορώ άλλο να τρώω τοστ μόνο με τυρί. Εσείς τρώτε αλλαντικά;
Last reply by zouzounel,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 replies
- 19,980 views
-
- 2 replies
- 9,369 views
-
- 0 replies
- 7,701 views