Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιτρέπονται η όχι;

Recommended Posts

Κορίτσια έχω μια απορία για τα παρακάτω,αν επιτρέπονται δηλαδή η όχι.θα ρωτήσω το γιατρό όταν πάω αλλά δεν μπορώ να περιμένω 

τυρι κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια,λάχανο ώμο σε σαλάτα,φέτα,μαγιονέζα εμπορίου (πχ σώς σε σουβλάκι που περιέχει μαγιονέζα),καροτα( 1-2 τη μέρα).στο Ίντερνετ δεν μπορώ να βρω σαφείς πληροφορίες.γαλακτοκομικα με χαμηλά λιπαρά απαγορεύονται ε;

Διαφημίσεις

Γιατί δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στον γιατρό σου να τον ρωτήσεις?

Εγώ όταν ήμουν έγκυος ο γιατρός μου είχε τονίσει πως δεν θα τρώω ποτέ ωμά λαχανικά έξω, και όταν τρώω σπίτι να τα πλένω καλά. Κρέας καλοψημένο, να αποφεύγω το χοιρινό, μαγιονέζα πχ εμένα μου την είχε απαγορεύσει, όχι ότι είχε κάτι βλαβερό αλλά ο ίδιος την θεωρεί ''περιττή'' καθώς έχει πολλές θερμίδες. Η διατροφή μου περιλάμβανε πολλά λαχανικά, φρούτα, χυμούς (φρεσκοστημένους ) γάλα. Γενικά μου είχε δώσει πολύ αυστηρή διατροφή παρόλο που είμαι αδύνατη, βέβαια αυτό βοήθησε και παρόλο που ο γιος μου γεννήθηκε στρουμπουλός εγώ δεν πήρα βάρος.

Σε κάθε περίπτωση μίλα με τον γιατρό σου γιατί εκείνος μόνο μπορεί να σου δώσει απαντήσεις.

3 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Κορίτσια έχω μια απορία για τα παρακάτω,αν επιτρέπονται δηλαδή η όχι.θα ρωτήσω το γιατρό όταν πάω αλλά δεν μπορώ να περιμένω 

τυρι κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια,λάχανο ώμο σε σαλάτα,φέτα,μαγιονέζα εμπορίου (πχ σώς σε σουβλάκι που περιέχει μαγιονέζα),καροτα( 1-2 τη μέρα).στο Ίντερνετ δεν μπορώ να βρω σαφείς πληροφορίες.γαλακτοκομικα με χαμηλά λιπαρά απαγορεύονται ε;

Oλα επιτρέπονται, προφανώς τα λαχανικά καλά πλυμένα. 

Στη μαγιονέζα βάζουν αυγά και χρειάζεται να είναι παστεριωμένα, οπότε ας την αποφεύγεις την από έξω. 

Ωμές σαλάτες φυσικά και επιτρέπονται αλλά καλύτερα να τρως στο σπίτι σου, δεν ξέρεις πόσο καλά πλένονται έξω.

Το κρέας να το ζητάς καλοψημένο.

Για τα τυριά γενικά λένε να τρώμε παστεριωμένα. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Εμένα μου είχε απαγορεύσει όλα τα λαχανικά τα οποία σερβίρονται έξω ακομα

και τα βραστά χορτα,όπως επίσης και τυριά σε μαλακή μορφή λιωμένα. Πολύ καλό πλύσιμο τα λαχανικά στο σπίτι. Από κρέας απέφευγα να φάω γενικά έξω προτιμούσα να το φτιάχνω εγώ για να ξέρω κατά ένα ποσοστό τι τρωω . Ειδικά κιμα απ έξω με τίποτα, μια φορά πήγα να φάω μπιφτέκι  και ήταν μεσα μεσα ροζ αψητο κάτι το οποίο ειναι επικυνδινο για τοξοπλασμα γι αυτό Το κρέας θέλει  πολύ καλό ψήσιμο.γενικα τα γαλακτοκομικά με χαμηλα λιπαρά τα απέφευγα κ πριν την εγκυμοσυνη καθώς είχα ακούσει πως έχουν άλλες ουσίες μεσα ακατάλληλες  όποτε είναι καλύτερο τα πλήρεις. Πάντως ότι πιο αγνό τρως τόσο πιο καλά για σένα και το μωρό σου.απο ψάρια τόνο σολωμο επίσης όχι τουλάχιστον τους πρώτους μήνες .

Διαφημίσεις

On 2/10/2018 at 3:51 ΜΜ, maria_tweety είπε:

Σαλάτες ωμές δεν ετρωγα ούτε εντός ούτε εκτός σπιτιού γιατί φοβόμουν για τοξόπλασμα. 

Επίσης δεν ετρωγα καθόλου συκώτι, γλυκά κ τίποτα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά. 

Στράφηκα στα φρούτα που με δροσιζαν, έφαγα πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη. 

Κοριτσια σας ευχαριστω.φιλαδελφεια μου επετρεψε να τρωω,μαγιονεζα οχι γιατι πηρα μισο κιλο και με μαλωσε.για τις σαλατες οτι λετε και σεις.τωρα θα βγω λιγο εκτος θεματος αλλαδεν θελω να ανοιξω καινουριο.μου βρηκε το σακο 3 μερες μεγαλυτερο απο την ηλικια της κυησης.μου ειπε δεν ειναι κατι για 3 μερες μονο αλλα εγω θα ηθελα να ακουσω και αλλες παρομοιες εμπειριες.αγχωθηκα λιγο ειναι η αληθεια γιατι σκεφτομαι οτι πιο μετα μπορει να γινει ακομα μεγαλυτερος.καποια κοπελα που να γνωριζει σχετικα η να της εχει τυχει κατι τετοιο;

πρίν από 30 λεπτά , maria_tweety είπε:

Κοριτσια σας ευχαριστω.φιλαδελφεια μου επετρεψε να τρωω,μαγιονεζα οχι γιατι πηρα μισο κιλο και με μαλωσε.για τις σαλατες οτι λετε και σεις.τωρα θα βγω λιγο εκτος θεματος αλλαδεν θελω να ανοιξω καινουριο.μου βρηκε το σακο 3 μερες μεγαλυτερο απο την ηλικια της κυησης.μου ειπε δεν ειναι κατι για 3 μερες μονο αλλα εγω θα ηθελα να ακουσω και αλλες παρομοιες εμπειριες.αγχωθηκα λιγο ειναι η αληθεια γιατι σκεφτομαι οτι πιο μετα μπορει να γινει ακομα μεγαλυτερος.καποια κοπελα που να γνωριζει σχετικα η να της εχει τυχει κατι τετοιο;

ποσων εβδομάδων είσαι? 

Προσωπικα ποτέ δεν έδωσα σημασία στην ηλικία του εμβρύου με βάση τον υπέρηχο γιατί οι ενδείξεις αυτές γίνονται με βάση μετρήσεων και μάλιστα χιλιοστών. Λίγο να ξεφύγει μπορεί να έχει διαφορά αρκετα μεγάλη απ την πραγματικότητα. Ίσως βεβαια να μην θορύβηθηκα  γιατί ο γιατρός μου δεν έδειχνε να ανησυχεί με το σύνολο της εικόνας του μωρού. Συμβουλεψου τον ιατρό σου. Καλή εγκυμοσύνη!

πρίν από 13 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

ποσων εβδομάδων είσαι? 

Προσωπικα ποτέ δεν έδωσα σημασία στην ηλικία του εμβρύου με βάση τον υπέρηχο γιατί οι ενδείξεις αυτές γίνονται με βάση μετρήσεων και μάλιστα χιλιοστών. Λίγο να ξεφύγει μπορεί να έχει διαφορά αρκετα μεγάλη απ την πραγματικότητα. Ίσως βεβαια να μην θορύβηθηκα  γιατί ο γιατρός μου δεν έδειχνε να ανησυχεί με το σύνολο της εικόνας του μωρού. Συμβουλεψου τον ιατρό σου. Καλή εγκυμοσύνη!

10 εβδομαδων και 6 ημερων.ολοι οι προηγουμενοι υπερηχοι ηταν μια χαρα.και σημερα εβγαλε το σακο 11 εβδομαδων και 2 ημερων.για το εμβρυο δεν μου ειπε κατι,μονο για το σακο.μου ειπε οτι δεν τον νοιαζει γιατι 3 μερες διαφορα δεν ειναι τιποτα.αλλα οπωσ λες και συ μπορει στη μετρηση να του ξεφυγε και επειδη η γενικη εικονα ειναι καλη να μην ασχοληθηκε παραπανω.τι να πω με το παραμικρο αγχωνομαι γιατι το μυαλο τρεχει συνεχεια παρακατω.ολο αν και αν

πρίν από 9 λεπτά , maria_tweety είπε:

10 εβδομαδων και 6 ημερων.ολοι οι προηγουμενοι υπερηχοι ηταν μια χαρα.και σημερα εβγαλε το σακο 11 εβδομαδων και 2 ημερων.για το εμβρυο δεν μου ειπε κατι,μονο για το σακο.μου ειπε οτι δεν τον νοιαζει γιατι 3 μερες διαφορα δεν ειναι τιποτα.αλλα οπωσ λες και συ μπορει στη μετρηση να του ξεφυγε και επειδη η γενικη εικονα ειναι καλη να μην ασχοληθηκε παραπανω.τι να πω με το παραμικρο αγχωνομαι γιατι το μυαλο τρεχει συνεχεια παρακατω.ολο αν και αν

Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ ανησυχούσα για διάφορα άλλα. Ή μητρότητα είναι ένας αγώνας. Με το καλό να δεχθείς το μωρακι σου. Κ καλή εγκυμοσύνη! 

Διαφημίσεις

1 hour ago, maria_tweety είπε:

Καλα εισαι ηδη 10 εβδομαδων και πηρες μονο μισο :shock: κιλο και σε μαλωσε;;;; Τελοσπαντων οσο μπορεις να αποφευγεις τα παχυντικα γιατι εχεις ακομη 30 εβδομαδες μπροστα σου και απο ενα σημειο και μετα ειναι πολυ ευκολο να παρεις πολλα κιλα πολυ γρηγορα. Οσον αφορα την ηλικια κυησης, στο υπερηχογραφημα του πρωτου τριμηνου (οπου γινεται μεταξυ αλλων και η αυχενικη διαφανεια) που θα το κανεις σε 2 εβδομαδες, βγαινει μια πιθανη ηλικια κυησης βασει διαφορων παραμετρων και οχι μονο του κεφαλουραιου μηκους που μετριεται στους υπερηχους ρουτινας, αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ολα τα νουμερα που βγαινουν μεσω υπερηχων ειναι μονο εκτιμησεις και οχι 100% πραγματικα. Επισης, δεν χρειαζεται να ανοιξεις καινουριο θεμα, δοκιμασε να αναζητησεις καποιο παρομοιο θεμα γιατι κατα 99% θα υπαρχει ηδη και ειναι καλυτερο (και κατατοπιστικοτερο για τους αναγνωστες) να κανεις εκει την ερωτηση σου για να μην μπερδευουμε θεματα ;-) 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

πρίν από 30 λεπτά , maria_tweety είπε:

Οσο περνά ο καιρός, ο υπέρηχος χάνει την ακρίβειά του και θα αρχίσει να έχει αποκλίσεις, που δε σε νοιάζουν αν είναι και δέκα μέρες λιγότερο ή περισσότερο. Η αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού υπολογίζεται από τον πρώτο υπέρηχο που είναι πιο ακριβης, και δεν θα ξανααλλάξει πια. Ισα ίσα αν κάθε φορά σου έλεγε τα ίδια, όσο περνά ο καιρός θα άρχιζες να υποπτεύεσαι ότι ούτε καν μετράει και σε δουλεύει (δυστυχώς μου έχει τύχει, πήγα τους υπέρηχους εκ των υστέρων σε άλλο γιατρό, και γέλαγε ένα τέταρτο με τις "εκθέσεις" του προηγούμενου !)

1 hour ago, Sentir...natureza είπε:

Καλα εισαι ηδη 10 εβδομαδων και πηρες μονο μισο :shock: κιλο και σε μαλωσε;;;; Τελοσπαντων οσο μπορεις να αποφευγεις τα παχυντικα γιατι εχεις ακομη 30 εβδομαδες μπροστα σου και απο ενα σημειο και μετα ειναι πολυ ευκολο να παρεις πολλα κιλα πολυ γρηγορα. Οσον αφορα την ηλικια κυησης, στο υπερηχογραφημα του πρωτου τριμηνου (οπου γινεται μεταξυ αλλων και η αυχενικη διαφανεια) που θα το κανεις σε 2 εβδομαδες, βγαινει μια πιθανη ηλικια κυησης βασει διαφορων παραμετρων και οχι μονο του κεφαλουραιου μηκους που μετριεται στους υπερηχους ρουτινας, αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ολα τα νουμερα που βγαινουν μεσω υπερηχων ειναι μονο εκτιμησεις και οχι 100% πραγματικα. Επισης, δεν χρειαζεται να ανοιξεις καινουριο θεμα, δοκιμασε να αναζητησεις καποιο παρομοιο θεμα γιατι κατα 99% θα υπαρχει ηδη και ειναι καλυτερο (και κατατοπιστικοτερο για τους αναγνωστες) να κανεις εκει την ερωτηση σου για να μην μπερδευουμε θεματα ;-) 

Συνολικα εχω παρει ενα κιλο.το μισο το πηρα απο την τελευταια φορα που με ειδε,πριν δυο εβδομαδες.θα περιμενω σε μιαμιση εβδομαδα την αυχενικη,μηπως ηρεμησω.σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

13 ώρες πρίν, Helena40 είπε:

Εμένα μου είχε απαγορεύσει όλα τα λαχανικά τα οποία σερβίρονται έξω ακομα

και τα βραστά χορτα,όπως επίσης και τυριά σε μαλακή μορφή λιωμένα. Πολύ καλό πλύσιμο τα λαχανικά στο σπίτι. Από κρέας απέφευγα να φάω γενικά έξω προτιμούσα να το φτιάχνω εγώ για να ξέρω κατά ένα ποσοστό τι τρωω . Ειδικά κιμα απ έξω με τίποτα, μια φορά πήγα να φάω μπιφτέκι  και ήταν μεσα μεσα ροζ αψητο κάτι το οποίο ειναι επικυνδινο για τοξοπλασμα γι αυτό Το κρέας θέλει  πολύ καλό ψήσιμο.γενικα τα γαλακτοκομικά με χαμηλα λιπαρά τα απέφευγα κ πριν την εγκυμοσυνη καθώς είχα ακούσει πως έχουν άλλες ουσίες μεσα ακατάλληλες  όποτε είναι καλύτερο τα πλήρεις. Πάντως ότι πιο αγνό τρως τόσο πιο καλά για σένα και το μωρό σου.απο ψάρια τόνο σολωμο επίσης όχι τουλάχιστον τους πρώτους μήνες .

Τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά δεν περιέχουν κάτι διαφορετικό από τα πλήρη, απλά έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος, το οποίο έχει αφαιρεθεί με τον ίδιο τρόπο όπως κ στα πλήρη απλά σε μεγαλύτερο βαθμό. Ακόμη κ τα πλήρη υφίστανται απομάκρυνση λίπους γιατί το γάλα που πηγαίνει στα τυροκομεία από τα ζώα δεν περιέχει μόνο 4% λιπαρά που περιέχουν τα πλήρη προϊόντα. 

Εμένα πάλι ο γιατρός μου είχε πει να τρώω τις σαλάτες πολύ καλά πλυμενες, καλοψημενα κρέατα πλην συκωτιού, όλα τα ψάρια πλην ξιφία κ τόνου κ όλα τα τυριά που είναι παστεριωμένα. Η φέτα ας πούμε δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δε μου είχε απαγορεύσει τπτ άλλο.

Θα σου πω κάτι από τη δίκη μπυ εμπορία εγκυμοσύνης. Είχα μια πολύ  εύκολη εγκυμοσυνη αλλα όπως όλες οι κοπέλες αγχωνόμουν για διαφορά μικροπράγματα . Προσπαθήσε να είσαι ήρεμη και θα δεις ποσό η ηρεμία και η καλή ψυχολογία ωφελούν την καλή πορεία της εγκυμοσύνης . :)

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την @Lenia16 σε ότι αφορά τα γαλακτοκομικά... Δεν είναι επιβλαβή τα γάλατα χαμηλών λιπαρων, το αντίθετο, τα πλήρη γάλατα περιέχουν κορεσμένο λίπος κάτι που είναι επιβλαβή για την υγεία των ανθρώπων. Στο μονο που υπερτερεί το πλήρες γάλα είναι ότι "αφομοιώνονται" καλύτερα οι λιποδιαλυτές βιταμίνες αλλά κ αυτές τις βρίσκουμε κ σε άλλα τρόφιμα.

Εγώ έτρωγα γιαούρτια με κανονικά  λιπαρά πάντως και συγκεκριμένα πάντα με πέτσα Σταμου η Ροδόπη τα θεωρώ καλά γιαούρτια  Και γάλα κατσικισιο επίσης πληρες δεν είχα κανένα θέμα ποτέ ούτε με κιλά ούτε με οτιδήποτε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η γνώμη μου σχετικά με τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών βασίζεται σε έρευνες που έχω διαβάσει σύμφωνα με τις οποίες η αντικατάσταση των υψηλών λιπαρών με προϊόντα γάλακτος χαμηλών λιπαρών δεν οδηγεί σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα καθώς αντικαθίστανται με επικίνδυνα γλυκαντικά συστατικά. Παρ όλα αυτά επειδή δεν είμαστε γιατροί καλό θα είναι να συμβουλευτεί το γιατρό της :)

πρίν από 50 λεπτά , Helena40 είπε:

Εγώ έτρωγα γιαούρτια με κανονικά  λιπαρά πάντως και συγκεκριμένα πάντα με πέτσα Σταμου η Ροδόπη τα θεωρώ καλά γιαούρτια  Και γάλα κατσικισιο επίσης πληρες δεν είχα κανένα θέμα ποτέ ούτε με κιλά ούτε με οτιδήποτε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η γνώμη μου σχετικά με τα προϊόντα χαμηλών λιπαρών βασίζεται σε έρευνες που έχω διαβάσει σύμφωνα με τις οποίες η αντικατάσταση των υψηλών λιπαρών με προϊόντα γάλακτος χαμηλών λιπαρών δεν οδηγεί σε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα καθώς αντικαθίστανται με επικίνδυνα γλυκαντικά συστατικά. Παρ όλα αυτά επειδή δεν είμαστε γιατροί καλό θα είναι να συμβουλευτεί το γιατρό της :)

Μάλλον κάτι έχεις μπερδέψει. 

1 hour ago, Helena40 είπε:

Μήπως διάβασες για τα αναψυκτικά τύπου light και zero ή για γλυκά τύπου light?? Γιατί όντως αυτά αντικαθίστανται με γλυκαντικά, τα χαμηλά λιπαρά όμως σε γιαούρτια κ γάλα δεν περιέχουν τέτοιες ουσίες.. τα γλυκαντικά όπως το λέει η λέξη αντικαθιστούν την ζάχαρη και όχι τα λιπαρά

Τώρα ενδεικτικά παραθέτω ένα άρθρο διαιτολόγου στο περιοδικό φόρμα μπορώ να παραθέσω και άρθρα από βιβλία πιο αξιόπιστα τα οποία πρέπει να αναζητήσω ξανά μόλις βρω χρόνο . 

Ποιο γιαούρτι είναι καλύτερο; Το πλήρες ή το light;

«Οι επιστήμονες τώρα έχουν αρχίσει τις έρευνες για τα πλήρη γαλακτοκομικά» τονίζει η Κλειώ Χούπη, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος. «Και αυτό που φαίνεται είναι ότι τα πλήρη γαλακτοκομικά τελικά μπορεί να έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία».

«Μπορεί να έχεις γαλακτοκομικά λιπαρά με τη μορφή του βουτύρου, να έχεις ακριβώς την ίδια ποσότητα στο τυρί και το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό» λέει η διατροφολόγος. «Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός». Στο ίδιο πλαίσιο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος τύπος γιαουρτιού έχει διατροφική υπεροχή – το πλήρες ή αυτό με χαμηλά λιπαρά. «Και πάλι, όμως», σημειώνει η ειδικός, «δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είναι καλύτερα».

Αντίθετα, η έρευνα αρχίζει να δείχνει ότι τα πλήρη προϊόντα μάλλον είναι προτιμότερα.

Στη μελέτη της η Feeney, για παράδειγμα, βρήκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είχαν εξίσου υγιή, αν όχι υγιέστερα, επίπεδα τριγλυκεριδίων από εκείνους που έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Σε αρκετές μελέτες σε παιδιά έχει βρεθεί ότι η
κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά συνδέεται με λιγότερη αύξηση βάρους στη ζωή τους.

Κι εγώ το έχω ακούσει αυτό για τα λάιτ γαλακτοκομικά κι ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε τα πλήρη. Τώρα από πήγες και τέτοια δεν θυμάμαι.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 11 λεπτά , Helena40 είπε:

Τώρα ενδεικτικά παραθέτω ένα άρθρο διαιτολόγου στο περιοδικό φόρμα μπορώ να παραθέσω και άρθρα από βιβλία πιο αξιόπιστα τα οποία πρέπει να αναζητήσω ξανά μόλις βρω χρόνο . 

Ποιο γιαούρτι είναι καλύτερο; Το πλήρες ή το light;

«Οι επιστήμονες τώρα έχουν αρχίσει τις έρευνες για τα πλήρη γαλακτοκομικά» τονίζει η Κλειώ Χούπη, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος. «Και αυτό που φαίνεται είναι ότι τα πλήρη γαλακτοκομικά τελικά μπορεί να έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία».

«Μπορεί να έχεις γαλακτοκομικά λιπαρά με τη μορφή του βουτύρου, να έχεις ακριβώς την ίδια ποσότητα στο τυρί και το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό» λέει η διατροφολόγος. «Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός». Στο ίδιο πλαίσιο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος τύπος γιαουρτιού έχει διατροφική υπεροχή – το πλήρες ή αυτό με χαμηλά λιπαρά. «Και πάλι, όμως», σημειώνει η ειδικός, «δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που να δείχνουν ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είναι καλύτερα».

Αντίθετα, η έρευνα αρχίζει να δείχνει ότι τα πλήρη προϊόντα μάλλον είναι προτιμότερα.

Στη μελέτη της η Feeney, για παράδειγμα, βρήκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είχαν εξίσου υγιή, αν όχι υγιέστερα, επίπεδα τριγλυκεριδίων από εκείνους που έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Σε αρκετές μελέτες σε παιδιά έχει βρεθεί ότι η
κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά συνδέεται με λιγότερη αύξηση βάρους στη ζωή τους.

@Helena40 μου δεν είπε κανείς αν είναι κάποιο καλύτερο η χειρότερο. Η διαφωνία μου είναι στα λεγόμενά σου ότι τα γαλακτοκομικά light περιέχουν ακαταλληλες ουσιες όπως έγραψες πιο πάνω.

Είναι τελειως διαφορετικό αυτό με τα γλυκαντικά που είπες πριν με την συγκεκριμένη μελέτη. Κ από ότι έχω διαβάσει κ εγώ το συμπέρασμα είναι από πρόσφατη έρευνα κ οι απόψεις ακόμα διίστανται, δεν είναι εξακριβωμένο 100%. Απλά κάποτε προτείνονταν το γάλα χαμηλών λιπαρών κ τώρα βγήκε έρευνα που λέει το αντίθετο αλλά χρειάζονται ακόμα πολλές μελέτες για το τι είναι καλύτερο τλκ

Η κατανάλωση  ημίπαχου ή άπαχου γάλακτος δεν είναι μόνο ανθυγιεινή, πίνετε επίσης κάτι αφύσικο” επισημαίνει ο David Ludwig, ερευνητής και παιδίατρος στο Χάρβαρντ. "Τα προϊόντα αυτά έχουν υποστεί πολλή επεξεργασία προκειμένου να έχουν λίγα λιπαρά και καλύτερη γεύση. Με αυτή την επεξεργασία και τα συστατικά που τους προστίθενται, όπως σάκχαρα, δεν είναι παράξενο που πολλοί άνθρωποι που προτιμούν σταθερά τα light γαλακτοκομικά είναι τελικά παχύσαρκοι”, εξηγεί ο καθηγητής. 

Επεξεργάστηκαν by Helena40

16 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

καλησπερα κοριτσι!επειδη μπερδευτηκα:roll: τελικα με το γιαουρτι τι παιζει?δεν κανει να τρωμε με 2%λιπαρα:?: ειμαι στο πρωτο τριμηνο :rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...