Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ψυχολογία της εγκύου : αλλαγές

Recommended Posts

Καλησπέρα, ειμαι έγκυος 2 μηνών και βιώνω τεράστιες αλλαγές στη ζωή μου. Πρακτικές και συμβολικές. Για μένα η περίοδος της εγκυμοσύνης ειναι μια μετάβαση . Πεθαίνει( συμβολικά)  σταδιακά η ζωή μου όπως την βίωνα και την γνώριζα ως τωρα και με τον τοκετό γεννιέται μια καινούρια ζωή για μένα . Αλλαγές πολλαπλές , κάπνιζα 15 χρονια και το έκοψα σε μια βδομαδα , έπινα κάθε βραδυ μισό ποτηράκι κρασί μετά τη δουλειά για χαλάρωση , πάει και αυτο ! Αναγούλες ; Φουλ! Δεν μπορω να φάω πολλα πράγματα παρα μονο περιορισμένα , τι να βγω έξω σε γεύμα με φίλους ; Όλοι τρώνε και γω κοιτάω ! Πίνουν, καπνίζουν και γω κοιτάω ! Αυτα που έκανα ως τα 33 μου δεν επιτρέπεται να τα κανω, πονάω ! Φυσικά και το επέλεξα, ήθελα πολυ να κανω ενα παιδί , όμως εστιαζόμενη πάντα στο παρόν δεν παύει να ειναι για μένα μια δύσκολη , διαπραγματεύσιμη , με πολλές αλλαγές και πολλές απώλειες περίοδος , όπου πονάω, κλαίω, στεναχωριέμαι και θλίβομαι προκειμένου να μεταβώ και στα χαρμόσυνα που υπάρχουν και αυτα όταν μπορω πρώτα να ειμαι σε επαφή με τη θλίψη μου. 

Αυτο που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν κατάθλιψη ακούγοντας με , ενημερώνω πως ειναι ακριβώς το αντίθετο. Κατάθλιψη ειναι όταν μας πνιγεί το συναίσθημα , όταν δεν κλαίω, όταν προσπαθώ να χαίρομαι γιατί ετςι πρεπει . Τοτε η θλίψη με καταθλίβει , με παγώνει  και με ακινητοποιεί.

Θα θελα πολυ να μάθω πως ειναι για σας  αυτή η περίοδος . 

Διαφημίσεις

On 27/1/2018 at 2:56 ΜΜ, Futuremama είπε:

Καλησπέρα, ειμαι έγκυος 2 μηνών και βιώνω τεράστιες αλλαγές στη ζωή μου. Πρακτικές και συμβολικές. Για μένα η περίοδος της εγκυμοσύνης ειναι μια μετάβαση . Πεθαίνει( συμβολικά)  σταδιακά η ζωή μου όπως την βίωνα και την γνώριζα ως τωρα και με τον τοκετό γεννιέται μια καινούρια ζωή για μένα . Αλλαγές πολλαπλές , κάπνιζα 15 χρονια και το έκοψα σε μια βδομαδα , έπινα κάθε βραδυ μισό ποτηράκι κρασί μετά τη δουλειά για χαλάρωση , πάει και αυτο ! Αναγούλες ; Φουλ! Δεν μπορω να φάω πολλα πράγματα παρα μονο περιορισμένα , τι να βγω έξω σε γεύμα με φίλους ; Όλοι τρώνε και γω κοιτάω ! Πίνουν, καπνίζουν και γω κοιτάω ! Αυτα που έκανα ως τα 33 μου δεν επιτρέπεται να τα κανω, πονάω ! Φυσικά και το επέλεξα, ήθελα πολυ να κανω ενα παιδί , όμως εστιαζόμενη πάντα στο παρόν δεν παύει να ειναι για μένα μια δύσκολη , διαπραγματεύσιμη , με πολλές αλλαγές και πολλές απώλειες περίοδος , όπου πονάω, κλαίω, στεναχωριέμαι και θλίβομαι προκειμένου να μεταβώ και στα χαρμόσυνα που υπάρχουν και αυτα όταν μπορω πρώτα να ειμαι σε επαφή με τη θλίψη μου. 

Αυτο που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν κατάθλιψη ακούγοντας με , ενημερώνω πως ειναι ακριβώς το αντίθετο. Κατάθλιψη ειναι όταν μας πνιγεί το συναίσθημα , όταν δεν κλαίω, όταν προσπαθώ να χαίρομαι γιατί ετςι πρεπει . Τοτε η θλίψη με καταθλίβει , με παγώνει  και με ακινητοποιεί.

Θα θελα πολυ να μάθω πως ειναι για σας  αυτή η περίοδος . 

Καλημέρα!!! Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου. Λοιπόν κι εμένα χάλια ήταν η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Αναγούλες, αλλεργίες πολλές...με είχε πιάσει αλλεργική βρογχίτιδα και μου κοβόταν η ανάσα από τον βήχα. Χάλια σου λέω!!! Το κάπνισμα κι εγώ το είχα κόψει αλλά με τόσες αναγούλες να σου πω ούτε να το μυρίσω δεν ήθελα. Οι αναγούλες να ξέρεις τελειώνουν γύρω στον τέταρτο μήνα. Όσο για το κρασί και για τον καφέ έμενα θυμάμαι με άφηνε να πίνω μέχρι 2 ποτήρια την βδομάδα (κοινωνικά που λέμε) και καφέ έναν τη μέρα.

Όσο για τον αν πεθαίνει η ζωή σου δεν πεθαίνει, αλλάζει!!! Θα αποκτήσει άλλο νόημα. Τώρα δεν μπορείς να το καταλάβεις και είναι λογικό αφού δεν μπορείς καν να φανταστείς πως θα είναι. Εγώ θυμάμαι σκεφτόμουν ότι έκανα λάθος, ότι δεν θέλω το παιδί ότι θα γεννηθεί και δεν το αγαπάω και στην πρώτη και στην δεύτερη εγκυμοσύνη ψυχολογικά ήμουν χάλια! Κλάματα, νεύρα, κατάθλιψη όπως θες πες το. Το όνομα που θα δώσεις δεν έχει τόσο σημασία. Σημασία έχει πως ότι κι αν σκέφτεσαι τώρα δεν έχει πραγματική υπόσταση και διογκώνεται από τις ορμόνες και από τον φόβο σου για το άγνωστο.

Σαν συμβουλή λοιπόν σου λέω να προσπαθήσεις να μην αξιολογείς τις θλιβερές σκέψεις που κάνεις. Να λες ότι είναι από τις ορμόνες. Θέλει υπομονή, Είναι όντως μια πολύ δύσκολη περίοδος. Να μας μιλας όποτε θες!!! Τα έχουμε περάσει και καταλαβαινουμε τι νιώθεις!!!!