Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπέρδεμα με τις εβδομάδες κύησης 7η ή 9η

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια είχα ξανά γράψει 2 φορές στην σελίδα αυτήν.

Είχα μια παληνδρομη κύηση και μέσα σε ένα μήνα περίπου έπιασα ξανά μωράκι , ο γιατρός μου είπε όλα καλά και μου έδωσε φυλλικό οξύ και προγεστερόνη έκανα και τον προγεννητικό έλεγχο και περιμένω αποτελέσματα. Το θέμα μου ειναι οτι πήγα πριν από 2 εβδομάδες και μου είπαν πως ήμουν 7 εβδομάδων άρα τώρα 9 και πήγα και τη Δευτέρα αυτήν και μου λένε ότι είμαι 7 εβδομάδων εγώ έχω μπερδευτεί ρώτησα και μου είπαν 7 τελικά και κάναν κάποιες διορθώσεις τα έχω παίξει λιγάκι. Εξετάζονται στο νοσοκομείο της πόλης μου και με έβλεπε ένας ειδικευμένος αλλά και ο γιατρός και τώρα που με είδε ο γιατρός άλλαξε άποψη για το ποσον εβδομάδων είμαι. 

Διαφημίσεις

Ισχύει αυτό που σου λέει η @vicky86.

Εκτός αυτού οι μετρήσεις για την ηλικία γίνονται απο το γιατρό πάνω στο έμβρυο. Τι εννοώ,αν πχ δεν έχει καλή γωνία γτ πχ το μωρό είναι γυρισμένο μπορεί να μην πιάσει το "σωστό" σημείο και να φαίνεται λίγο μικρότερο,λίγο μεγαλύτερο και αργότερα λίγο πιο βαρύ,ψηλό κλπ.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι γι'αυτό,είσαι μόνο στην 7η εβδομάδα. Σκέψου απλά ότι τώρα δεν είναι ούτε 1,5 εκατοστό..

Μπορεί εκείνο το μήνα για τον οποιοδήποτε λόγο να είχες μεγαλύτερο κύκλο και η σύλληψη να έγινε όπως το μεταφράζεις εσύ καθυστερημένα.

Αν υπήρχε καρδιακός παλμός δύο εβδομάδες πριν τωρα δεν είσαι στην 7η είσαι παραπάνω.  Αν υπήρχε μόνο σάκος ναι μπορεί τωρα να είσαι στην 7η. Πάντως η αρχή της κύησης αν είναι υπερηχογραφικά επιβεβαιωμένη δεν έχει τέτοιες αποκλίσεις ανάμεσα σε δύο εβδομάδες! Βλέπεις πολύ διαφορετικά κυήματα στην 5η 7η και 9η εβδομάδα για να πει κάποιος ότι έγινε μπέρδεμα! 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

22 ώρες πρίν, λουκουμαδάκι είπε:

Αν υπήρχε καρδιακός παλμός δύο εβδομάδες πριν τωρα δεν είσαι στην 7η είσαι παραπάνω.  Αν υπήρχε μόνο σάκος ναι μπορεί τωρα να είσαι στην 7η. Πάντως η αρχή της κύησης αν είναι υπερηχογραφικά επιβεβαιωμένη δεν έχει τέτοιες αποκλίσεις ανάμεσα σε δύο εβδομάδες! Βλέπεις πολύ διαφορετικά κυήματα στην 5η 7η και 9η εβδομάδα για να πει κάποιος ότι έγινε μπέρδεμα! 

Αυτό λέω και εγώ να έγινε τέτοιο μπέρδεμα 2 εβδομάδες πίσω!! 

Ναι ακούσαμε καρδιά πολύ καθαρά και ο γιατρός το μέτρησε και μου είπε τελικά 7 εβδομάδων ενώ στην αρχή ήμουν 9. 

6 ώρες πρίν, Γεωργία Π. είπε:

Αυτό λέω και εγώ να έγινε τέτοιο μπέρδεμα 2 εβδομάδες πίσω!! 

Ναι ακούσαμε καρδιά πολύ καθαρά και ο γιατρός το μέτρησε και μου είπε τελικά 7 εβδομάδων ενώ στην αρχή ήμουν 9. 

Αυτό που εννοεί η @Sansa είναι αν στην πρώτη επίσκεψη ακούσατε καρδιά.

ΤΕΡ δε μας είπες ποτέ είχες.

Elfer έχεις δίκιο, παράλειψή μου.  Γεωργία Π., επειδή μπερδευτηκαμε όλοι με τις εβδομάδες σου,  η τελευταία περίοδος σου πότε ήταν; 

11 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Αυτό που εννοεί η @Sansa είναι αν στην πρώτη επίσκεψη ακούσατε καρδιά.

ΤΕΡ δε μας είπες ποτέ είχες.

Διαφημίσεις

On 23/7/2018 at 4:27 ΜΜ, Sansa είπε:

Άρα είσαι 10 εβδομάδων και 5 ημερών αν τελευταία τεπ θεωρηθεί η 9 Μαΐου. Πότε κάνεις τον επόμενο υπέρηχο; Καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου. 

Ευχαριστώ πολύ αλλά ο γιατρός επιμένει. Και βλέπω γιατρό του νοσοκομείου τώρα έχω ραντεβού Αύγουστο

μαλλον εκανες παρα πολυ αργα ωορρηξια,σχεδον 2βδομαδες μετα απο το αναμενομενο,ισως να μην ειχε ερθει στα νορμαλ του ο κυκλος σου ακομη λογω της παλινδρομης,γι αυτο υπερηχογραφικα το εμβρυο ειναι μικροτερο σχεδον δυο βδομαδες

1 hour ago, vicky86 είπε:

μαλλον εκανες παρα πολυ αργα ωορρηξια,σχεδον 2βδομαδες μετα απο το αναμενομενο,ισως να μην ειχε ερθει στα νορμαλ του ο κυκλος σου ακομη λογω της παλινδρομης,γι αυτο υπερηχογραφικα το εμβρυο ειναι μικροτερο σχεδον δυο βδομαδες

Ναι. Αφού έπιασα σε 1 μήνα μέσα. 

Τελευταία φορά με τον υπέρηχο το μέτρησε ο γιατρός και μου είπε 7 τελικά.

Πολλές φορές η εβδομάδα του εμβρύου διαφέρει από την πραγματική εβδομάδα κύησης, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις έναν γιατρό που θα σου πει ακριβώς πόσο είσαι, είναι κάτι πάρα πολυ σημαντικό που πρέπει να γνωρίζεις με αρκίβρεια καθ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης σου. Κανονικά υπολογίζουν μία εγκυμοσύνη με βάση την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου. Αυτό είναι κανόνας, τώρα στην δική σας περίπτωση δεν ξέρω γιατί ο γιατρός έχει μπερδευτεί τόσο.  

Διαφημίσεις

Αν γίνει υπέρηχος στο πρώτο τρίμηνο, ο πρώτος υπέρηχος και μόνο χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της ηλικίας της εγκυμοσύνης, με ακρίβεια ελάχιστων ημερών. Το πότε ήταν η τελευταία περίοδος δεν έχει καμία σημασία μετά τον υπέρηχο, αφού μπορεί κάλλιστα η σύλληψη να έγινε πολύ αργότερα από όσα θα "έπρεπε" σε ένα τυπικό κύκλο 28 ημερών. Αν με κολπικούς υπέρηχους στο πρώτο τρίμηνο υπάρχουν σημαντικές διαφορές (όχι 2-3 μέρες), τότε θα πρέπει να διευκρινίσει ο γιατρός τι συμβαίνει, γιατί η φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου από βδομάδα σε βδομάδα στην αρχή της εγκυμοσύνης δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις.

• 1 month later...

Καλησπέρα σας, εμένα η τελευταία περίοδος ξεκίνησε στις 9 ιουλίου, παρολα αυτα ο γιατρος με μέτρησε απο την τελευταία μέρα της περιόδου, δηλαδη αντί για 10 εβδομάδων τώρα με εβγαλε 9 εβδομάδων γιατι ο κύκλος μου είναι 30 ημέρες με διαρκεια 7 ημερών την φορά, αρα αν κρινω απο αυτα που διαβασα εδω, η πρωτη μερα μετριεται μονο εαν εχεις κυκλο 28 ημερών ή κάνω λάθος?

On 18/9/2018 at 1:33 ΜΜ, Marakι είπε:

Καλησπέρα σας, εμένα η τελευταία περίοδος ξεκίνησε στις 9 ιουλίου, παρολα αυτα ο γιατρος με μέτρησε απο την τελευταία μέρα της περιόδου, δηλαδη αντί για 10 εβδομάδων τώρα με εβγαλε 9 εβδομάδων γιατι ο κύκλος μου είναι 30 ημέρες με διαρκεια 7 ημερών την φορά, αρα αν κρινω απο αυτα που διαβασα εδω, η πρωτη μερα μετριεται μονο εαν εχεις κυκλο 28 ημερών ή κάνω λάθος?

Εντάξει ευχαριστώ πολύ έκανα την αυχενική διαφάνεια και μετρήθηκε ακριβώς!! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...