Thean

Νέο Μέλος
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  144
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  5

Thean last won the day on Μάιος 26 2020

Thean had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

97 Neutral

Περισσότερα για την/τον Thean

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Κοζάνη

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ναι και τα αντισώματα ήταν ανεβασμένα.
 2. Έχετε κάνει εξέταση αν έχει περάσει λοιμώδη μονοπυρήνωση;Πέρασε η κόρη μου και είχε και διογκωμενη σπληνα και λεμφαδένες στο λαιμό.Επισης η λοιμώδης μονοπυρήνωση κρατάει αρκετό καιρό. Όσο για τους λεμφαδένες που παραμενουν διογκομωμενοι,είναι πολύ συχνό σ αυτή την ηλικία σαν ευρημα γιατί τα παιδιά περνάνε αρκετές ιώσεις. Δεν χρειάζεται σίγουρα πανικος,κάτι περαστικό θα είναι.
 3. Τότε είστε μια χαρά.Αλλα η προσωπική μου γνώμη είναι καλύτερα μια αχρειαστη εξέταση παρά να μείνει κάτι αδιαγνωστο.Εμενα η μία από τις δύο κόρες μου δεν είχε κανένα απολύτως συμπτωμα ούτε αιματολογικά ούτε στην ανάπτυξη της.Εγω επέμενα στον παιδίατρο να κάνει αντισώματα κοιλιοκάκης επειδή ειχε διαγνωστεί πρόσφατα η μικρότερη και τελικά η τιμή ήταν στα ύψη.Και δυστυχώς δεν είναι ένα σπάνιο νόσημα.Ο επιπολασμός της είναι περίπου 1/100.Και είναι συνήθως αδιαγνωστη.Σε καμία όμως περίπτωση δεν κάνουμε εξετάσεις χωρίς συμπτώματα στα παιδάκια.Μονο όταν κάτι μας προβληματίζει στο γαστρεντερικό η στην ανάπτυξη του παιδιού η υπάρχει στενός συγγενής με κοιλιοκάκη.Τα δικά μου παιδιά όμως και τα δύο είχαν αυξημένη ige.Μπορει βέβαια να έχουν και κάποια αλλεργία ταυτόχρονα που δεν έχουμε εντοπίσει...

 4. Διαφημίσεις


 5. Οι δύο κόρες μου έχουν κοιλιοκακη.Η μια είχε συμπτώματα και η άλλη ήταν τελείως ασυμπτωματική.Και στις δύο η ige ήταν γύρω στο 60 με όριο το 25.Δεν θέλω να σε αγχωσω αλλά είναι δείκτης που ανεβαίνει και στην κοιλιοκάκη και επειδή είναι πολύ ύπουλο αυτοάνοσο κακώς οι παιδίατροι δεν ελέγχουν και τα αντισώματα της σε περίπτωση υψηλής ige.
 6. Ναι μου έχει τύχει με κοριτσάκι όμως δημοτικού που είχα υπό την επίβλεψη μου.Βεβαια δεν προκαλούσε χάος όπως τα αγόρια αλλά είχε αναστατώσει όλη την παρέα και συμπεριφερόταν άσχημα.Και δεν το έκανε πρώτη φορά αλλά επανειλημμένα. Καλεσα λοιπόν τη μαμά ζητώντας συγγνώμη φυσικά και λέγοντας της ότι ίσως το παιδί της δεν αισθάνεται πολύ καλά είτε σωματικά είτε ψυχολογικά γιατί συμπεριφέρεται κάπως άσχημα και καλά θα ήταν να έρθει να την πάρει όπως και έκανε. Δεν φάνηκε να προσβλήθηκε και την επόμενη φορά που ήρθε μαζί μου το κοριτσάκι ήταν πολύ συμμαζεμενο. Οπότε μάλλον κατάλαβε ότι και η υπομονή έχει τα όρια της.
 7. Είναι δύσκολο για το γονιό σε καταλαβαίνω.Η μεγάλη μου κόρη ξεκίνησε ένα τικ ηχητικό πριν 2 χρόνια. Έκανε σαν να καθαρίζει το λαιμό της.Ξεκινησε σιγά σιγά, και κάποια στιγμή κορυφώθηκε,το έκανε όλη μέρα....Ακόμη και την ώρα που έτρωγε. Όλο αυτό κράτησε περίπου 6 μήνες.Οταν αγχωνοταν ήταν πολύ πιο έντονα.Εμας προσωπικά μας βοήθησε πάρα πολύ μια παιδοψυχολογος φίλη του άντρα μου. Το παιδί τελικά αγχωνοταν υπερβολικά για κάποιες καταστασεις που δεν πήγαινε καν το μυαλό μου. Και γω τότε πίστευα ότι δεν θα σταματήσει να το κάνει ποτέ. Ενημέρωσε απλά το σχολείο για την κατάσταση και δώσε της χρόνο. Μην της δείχνεις ότι σκας από αυτό.Αυτες οι κινήσεις την ίδια τη χαλαρώνουν όσο και αν μας φαίνεται εμάς άσχημο.Θα περάσει, αλλά και να μην περάσει δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Αν κάποια παιδάκια την κοροϊδέψουν δεν αξίζει απλά να είναι φίλοι της.Αυτοι που αξίζουν θα την αγαπήσουν για αυτό που είναι και κάνει. Στους δασκάλους όμως να είσαι αυστηρή και να απαιτήσεις να σεβαστούν και να ενθαρρύνουν το παιδί .
 8. Όλα είναι φυσιολογικοτατα.Εχω τρία παιδιά ,το μικρότερο 22 μηνών.Μιλαει σαν τρίχρονο και όταν χαίρεται κάνει αυτό με τα χεράκια. Μην αγχώνεσαι άδικα.
 9. Η μεγάλη μου κόρη έκοψε την πιπίλα στα 4.Για κάποιο διάστημα προσπάθησα να της την κόψω ,δεν το κατάφερα με τίποτα και μετά άλλαξα τελείως και την άποψη μου για την πιπίλα. Πρώτ απ' όλα είναι τρομερά εθιστική συνήθεια,αλλά είναι ένας εθισμός που εμείς η ίδιοι δείξαμε στο παιδί. Αν την έχει πραγματικά ανάγκη δεν γίνεται έτσι βίαια να τη διακόψουμε. Δεν ενοχλεί κανέναν με αυτό που κάνει και είναι κάτι που την ηρεμεί όταν το έχει ανάγκη. Αφού λοιπόν απενοχοποίηση την "κακια" πιπίλα και άρχισα να τη συμπαθώ και γω κάποια στιγμή η μικρή την έκοψε μόνη της ,απλά μια μερα την άφησε στο τραπεζάκι και δεν την ξαναεβαλε στο στόμα της. Τώρα όσον αφορά τα δοντακια. Τα νεογιλα δοντακια της είχαν στραβωσει αρκετά οπότε ήμουν σίγουρη ότι θα βάλουμε σιδεράκια.Οταν όμως πέσανε και βγήκαν τα μόνιμα ήταν ολόισια.Η οδοντοστοιχία της είναι πραγματικά τέλεια οπότε μου έφυγε και αυτό το άγχος. Τώρα κοντεύει 10 χρόνων και θυμάται ακόμη πόσο πολύ αγαπούσε την "τιτη" της όπως την έλεγε....
 10. Νομίζω ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση του παιδιού.Εκει θα εστίαζα κυρίως.Γιατι η απορριψη από κάποιο αγόρι η μετέπειτα άντρα μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε στάδιο και τομέα της ζωής της.Αυτο δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποριψει και τη ζωή της γενικά.Πρεπει να μάθει πρώτα απ' όλα να αγαπαει τον εαυτό της και να προχωράει αν κάτι δεν τραβαει. Εγώ θα προέτρεπα την κόρη μου να μιλήσει σε καποιον ενηλικα που εμπιστεύεται η άλλη κοπέλα.Ειτε αυτός ήταν η μητέρα,ο πατέρας της,κάποιος καθηγητής η καθηγήτρια του σχολείου ή ακόμη και εσύ αν σε εμπιστεύεται το παιδί και μπορείς να της δώσεις κάποιες συμβουλές. Γιατί αυτές οι ηλικίες είναι λίγο περιεργες,δεν ξέρεις που μπορεί να την οδηγήσει η κατάθλιψη...
 11. Δώσε λίγο χρόνο στο παιδάκι να επανέλθει από τα δοντακια και το εμβόλιο αλλά πάντα αν βλέπεις κάτι που σε ανησυχεί και επιμένει για αρκετό καιρό ,πάνω από ένα μήνα πρέπει να διερευνηθεί και θα σου εξηγήσω γιατί. Η τρίτη μου κορούλα από το Μάρτιο και μετά,δηλ σε ηλικία 16 μηνών άρχισε να έχει μια σχετική ανορεξία ενώ μέχρι τότε ήταν ένα μέτρια καλοφαγο παιδί.Απο τον Μάιο και μετά είδα μια στασιμότητα στο βάρος της.Δεν έχανε αλλά δεν εβαζε κιόλας.Πριν ένα μήνα άρχισε να μου κάνει εμετούς ,ένα με δύο την ημέρα.Και ήταν τελείως ανορεκτη.Το αποδώσαμε σε ίωση.Συνεχισε για δύο εβδομάδες αυτή η κατάσταση και το παιδί έχασε μισό κιλό.Επειδη οι μαμάδες λίγο πολύ καταλαβαίνουμε ότι κάτι δεν πάει καλά πήγα το παιδί σε παιδογαστρεντερολογο.Πριν μια εβδομάδα διαγνωστηκαμε με κοιλιοκάκη.Το παιδί άρχισε ειδική διατροφή και σε δύο εβδομάδες επανήλθε η όρεξη που είχε χάσει πριν τόσους μήνες.Και τώρα δοκιμάζει τα πάντα. Το πιθανότερο φυσικά είναι να μην έχει τίποτα το παιδάκι σου και να επανέλθει πολύ γρήγορα αλλα αν δεις ότι συνεχίζει να χάνει βάρος και η ανορεξία κρατάει αρκετό καιρό κάνε τις απαραίτητες εξετάσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εγώ μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα είχα μαλώσει με όλους ,γιατί απέδιδαν την ανορεξία του παιδιου στα δόντια,στο ότι θηλάζει ακόμη ,στο ότι είναι καλοκαίρι κτλ. Ο παιδογαστρεντερολογος στο πρώτο που σταθηκε ήταν στην απώλεια βάρους.Εμενα ειχε χάσει περίπου 800 γραμμάρια.
 12. Thean

  ΥΠΝΗΛΙΑ ΜΩΡΟΥ

  Εμένα και τα τρία μου παιδιά το κάνουν αφού πέσει ο πυρετός.Μην ανησυχείς απλά γεμίζει τις μπαταρίες της.Βεβαια κρατάει 1με 2 μέρες όχι περισσότερο. Τα δικά μου βέβαια όσο έχουν ούτε πυρετό κοιμούνται πολύ δύσκολα οπότε μετά που πέφτει ξεκουραζονται.
 13. Καλή επιτυχία αρχικά.Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μια πολύ καλή μου φίλη πηγαίνει αναπληρώτρια τα δύο τελευταία χρόνια.Την πρώτη χρονιά πήγε μόνη και ερχόταν σκ αλλά τη δεύτερη συμβουλεύτηκε παιδοψυχολογο και πήρε μαζί και τα παιδιά και τη μαμά της στην αρχή.Και αυτό επειδή είχαν κάποια ψυχολογικά ξεσπάσματα τα παιδιά που προφανώς οφείλονταν εκεί.Το ένα ήταν 6 και το άλλο 3ων ετών.
 14. Η χοριακη δεν είναι μια σταθερή τιμή για όλες τις εγκυμοσύνες. Εξαρτάται από τις δικές σου τιμές οι οποίες πρέπει να αυξάνονται.Οποτε μια μεμονωμένη τιμή δε λέει τίποτα.Θα τη δείτε συγκριτικά με την επόμενη μέτρηση.Οποτε μην αγχώνεσαι άδικα.Ειναι νωρίς ακόμα για να ακούσετε καρδούλα. Καλά αποτελέσματα.
 15. Αφού γράφει λόγω ανεπαρκούς δείγματος απλά δεν έφτασε το δείγμα.Το είχα ξαναστείλει και γω στην πρώτη μου κόρη.Τους ξαναεστειλα και όλα καλά. Αν το βρίσκανε θετικό απλά θα σου γράφανε θετικό η επανάληψη για επιβεβαίωση. Δεν υπάρχουν ευγένειες σε τέτοια ινστιτούτα δυστυχώς. Μην ανησυχείς πάντως συμβαίνει πολύ συχνά. Και θα στείλετε μόνο γιαυτα που δεν έφτασε το δείγμα. Αν θες πάρε και τηλ ,τους είχα πάρει και γω.
 16. Το έκανε η μεγάλη μου κόρη από τα 2 μέχρι τα τέσσερα περιπου.Ξυπνουσε με λυγμούς και μετά από 5 λεπτακια ξανακοιμοταν αλλά δεν καταλάβαινε τι της έλεγα.Το έκανε καμία ωρίτσα αφού την έπαιρνε ο ύπνος.Την είχα τραβήξει βίντεο και το είδε ο παιδίατρος ο οποίος μου μίλησε για τους νυχτερινούς τρόμους.Δεν είναι κάτι παθαλογικο απλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διαχειριστεί καποιες φάσεις του ύπνου.Μεγαλωνοντας σταματάνε...και αρχίζουν οι εφιάλτες.