Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία, ταινίες, σειρές

Recommended Posts

Just now, Ilaeira είπε:

Και η Εξιλέωση με την Κίρα Νάιτλι μου άρεσε επίσης πολύ σαν μεταφορά. 

τελεια ταινία. συγκλονιστική. ο mcewan μ αρέσει πολύ. 

Τη Βικτόρια δεν την τελείωσα. μ άρεσε πολύ ο Αλβέρτος!!!! 

Just now, Yovanna είπε:

Μου αρέσουν πολύ όλες οι μεταφορές που ανέφερες. Θα προσθέσω και το "όνομα του ρόδου" και το "επικίνδυνες σχέσεις"!

το όνομα του ρόδου ειναο από τις πιο πετυχημένες μεταφορές. βέβαια με εξαιρετικό υλικό. το βιβλίο το χω διαβάσει καμία 20αρια φορές κ απ αυτό λάτρεψα τον μεσαίωνα κ διάλεξα την ειδίκευση μου!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Έσπερος είπε:

τελεια ταινία. συγκλονιστική. ο mcewan μ αρέσει πολύ. 

Τη Βικτόρια δεν την τελείωσα. μ άρεσε πολύ ο Αλβέρτος!!!! 

Κι εγώ τον αγαπώ τον ΜακΓιούαν. Έχει βγει και το The Children Act σε ταινία και διστάζω να το δω, μην τυχόν και είναι μούφα. Μου άρεσε επίσης πολύ το Amsterdam (το βιβλίο, δεν ξέρω αν έχει γίνει ταινία). 

Just now, Έσπερος said:

το όνομα του ρόδου ειναο από τις πιο πετυχημένες μεταφορές. βέβαια με εξαιρετικό υλικό. το βιβλίο το χω διαβάσει καμία 20αρια φορές κ απ αυτό λάτρεψα τον μεσαίωνα κ διάλεξα την ειδίκευση μου!

Πραγματικά δεν περίμενα τόσο καλή μεταφορά αυτού του συγκλονιστικού βιβλίου!

Just now, Έσπερος είπε:

Το όνομα του ρόδου ειναο από τις πιο πετυχημένες μεταφορές. βέβαια με εξαιρετικό υλικό. το βιβλίο το χω διαβάσει καμία 20αρια φορές κ απ αυτό λάτρεψα τον μεσαίωνα κ διάλεξα την ειδίκευση μου!

Just now, Yovanna είπε:

Πραγματικά δεν περίμενα τόσο καλή μεταφορά αυτού του συγκλονιστικού βιβλίου!

Βγήκε και σε σειρά πολύ πρόσφατα. Δεν την έχω δει, αλλά διάβασα αρκετά καλές κριτικές.

Με αφορμή την συζήτηση σε άλλο topic, αναρτώ εδώ κάποιες ακόμη latin soap operas: το Χουάνα ή Παρθένα 2002 (σουπερσταρ τότε η πρωταγωνίστρια και στην Ελλάδα), το πιο παλιό Lúz Maria 1998 σαπουνόπερα εποχής (τρελό crush με τον πρωταγωνιστή εγώ και η κολλητή μου ως μαθήτριες λυκείου) κι ένα ακόμη που δεν θυμάμαι κι ο πρωταγωνιστής έπαιξε μετά σε ένα hot video clip της jlo. Και το ακόμη πιο παλιό Mulheres de areia 1993, όπου εκεί να δεις παράλληλα ερωτικά subplots δίδυμες αδερφές (πονηρή vs αγνή) με τον ίδιο άντρα που παντρεύεται την πονηρή ερωτεύεται εντέλει την αγνή, φυσικά χωρίς να το γνωρίζει, ο πλούσιος μεσήλικας που φθονεί τους πάντες και υπογείως γουστάρει κάποια αθώα κορασίδα, το κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που κοντράρεται-γουσταρίζονται (χαχαχ) με τον γυμνασμένο, φτωχό και τίμιο cowboy, κλπ κλπ... 

Αααχ ωραίες σειρές, και ποιοτικές στο είδος τους και προσεγμένες παραγωγές.

Για να μην πιάσουμε τώρα και τα all time classic Δυναστεία και Τόλμη και Γοητεία και την δική μας σειρά φαινόμενο Λάμψη.

Συγγνώμη @Ilaeira και για να ανεβάσω πάλι το επίπεδο υπάρχει μια πολλή ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντερ The 60s, The 70s, The 80s, κλπ που μεταξύ άλλων έχει episodes για την κουλτούρα της τηλεόρασης (για την μουσική, για την πολιτική, κλπ). Βλέπεται ευχάριστα-καθόλου βαρετή και αναλύει αρκετά σφαιρικά, σημαντικά γεγονότα. Πχ κάνει αναφορά στην άνθιση του είδους σαπουνόπερα στην Αμερική (Dynasty, Dallas, κλπ) το γιατί, το πως άνθισε κλπ με πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Διαφημίσεις

Just now, samsympan είπε:

Με αφορμή την συζήτηση σε άλλο topic, αναρτώ εδώ κάποιες ακόμη latin soap operas: το Χουάνα ή Παρθένα 2002 (σουπερσταρ τότε η πρωταγωνίστρια και στην Ελλάδα), το πιο παλιό Lúz Maria 1998 σαπουνόπερα εποχής (τρελό crush με τον πρωταγωνιστή εγώ και η κολλητή μου ως μαθήτριες λυκείου) κι ένα ακόμη που δεν θυμάμαι κι ο πρωταγωνιστής έπαιξε μετά σε ένα hot video clip της jlo. Και το ακόμη πιο παλιό Mulheres de areia 1993, όπου εκεί να δεις παράλληλα ερωτικά subplots δίδυμες αδερφές (πονηρή vs αγνή) με τον ίδιο άντρα που παντρεύεται την πονηρή ερωτεύεται εντέλει την αγνή, φυσικά χωρίς να το γνωρίζει, ο πλούσιος μεσήλικας που φθονεί τους πάντες και υπογείως γουστάρει κάποια αθώα κορασίδα, το κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που κοντράρεται-γουσταρίζονται (χαχαχ) με τον γυμνασμένο, φτωχό και τίμιο cowboy, κλπ κλπ... 

Αααχ ωραίες σειρές, και ποιοτικές στο είδος τους και προσεγμένες παραγωγές.

Για να μην πιάσουμε τώρα και τα all time classic Δυναστεία και Τόλμη και Γοητεία και την δική μας σειρά φαινόμενο Λάμψη.

Συγγνώμη @Ilaeira και για να ανεβάσω πάλι το επίπεδο υπάρχει μια πολλή ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντερ The 60s, The 70s, The 80s, κλπ που μεταξύ άλλων έχει episodes για την κουλτούρα της τηλεόρασης (για την μουσική, για την πολιτική, κλπ). Βλέπεται ευχάριστα-καθόλου βαρετή και αναλύει αρκετά σφαιρικά, σημαντικά γεγονότα.

τα μεξικανικα τα σιχαινομουν,οπως κ τα τουρκικα.εβλεπαν η μανα μου κ τα αδερφια μου,κ εγω εφευγα απο το σπιτι.λαμψη εβλεπε η γιαγια μου:Pεπισγς δ αντεχα

αλλα τα ντοκιμαντερ που λες με τις δεκαετιες τα βλεπω.οπως κ για την τεχνολογια,την μουσικη ειδικα,πολυ για μαγειρικη,διαφορες εταιριες.μινι σειρες οπως αινσταιν,πικασο,βικινγκς,βερσατσε,για τις χαρλευ,τις νικε κ αντιντας

σε επαναληψη ολους τους κυκλους prison break,παρα πεντε κ big bang

ο joker ωραιο,κ γενικα του χοακιν

ενοχη απολαυση μικρη "οι πεταλουδες ελευθερες πετουν":P

Αείναι άλλο ένα που έχω απωθημένο που δεν θυμάμαι πώς λέγεται. Θυμάμαι  ότι η κάθε ηρωίδα φορούσε ρούχα διαφορετικού χρώματος, η μία κίτρινα, η άλλη ροζ, ήταν μία που έμεινε έγκυος και την έκρυψε η οικογέενια, μια άλλη που είχε παντρευτεί έναν πλούσιο για να σώσει την οικογένειά της και τον ερωτεύτηκε αλλά είχαν συμφωνήσει να είναι λευκός γάμος μέχρι που κάποια στιγμή παρασύρθηκαν και έπαψε να είναι λευκός και αυτή θεωρούσε ότι την εκμεταλλεύτηκε, και διάφορα άλλα, τ ό ΄εδειχνε πιο αργά το βράδυ κ το έβλεπα ένα καλοκαίρι που ήμουν μόνη μου στν Αθήνα άρα φοιτήτρια. Ο ένας πρωταγωνιστής έμοιαζε με τον Κλούνι.

Χαζολογάω εδώ γιατί σκέφτομαι κάτι ενδιαφέρον για να μην κοιμηθει κανείς αύριο που θα μιλήσω για την βυζαντινή επιστήμη και τεχνολογία........... έχω ανοιχτό ένα έγγραφο κειμένου, μια άσκηση στο eclass, και το parents... 

Just now, Έσπερος είπε:

Χαζολογάω εδώ γιατί σκέφτομαι κάτι ενδιαφέρον για να μην κοιμηθει κανείς αύριο που θα μιλήσω για την βυζαντινή επιστήμη και τεχνολογία........... έχω ανοιχτό ένα έγγραφο κειμένου, μια άσκηση στο eclass, και το parents... 

Υπέροχο!

Υπέροχο!

Αχ δεν ξέρεις τι τραβάω!!!

Το παιδί μου "διαβάζει" ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο κι εγώ κατεβάζω εικόνες με τροχαλίες και πολιορκητικούς κριούς!!!!

Άσε να πω και κάπου τον πόνο μου. ΣΕ δυο τμήματα που κάνω το ίδιο μάθημα, έχω διαφορά δυο ενοτήτων γιατί με το ένα χάσαμε ώρες. Στο eclass ανεβάζω ασκήσεις με την ένδειξη για ποιο τμήμα είναι. Δυο δίδυμα λοιπόν, που από περσι μου στέλνουν πανομοιότυπες απαντήσεις με τον γραφικό χαρακτήρα άλλου (!!!!) μου έστειλαν χτες την άσκηση του άλλου τμήματος, σε ενότητα που δεν έχουν διδαχτει........... Αυτή τη φορά όμως δεν ήμουν πολύ διακριτική στην απάντησή μου. 

Αυτό το καιρό έχω παρει σβαρνα όλα τα επεισόδια από τους 'αληθινους έρωτες'  Με έχουν συνεπάρει!! :)

7 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

τα μεξικανικα τα σιχαινομουν,οπως κ τα τουρκικα.εβλεπαν η μανα μου κ τα αδερφια μου,κ εγω εφευγα απο το σπιτι.λαμψη εβλεπε η γιαγια μου:Pεπισγς δ αντεχα

αλλα τα ντοκιμαντερ που λες με τις δεκαετιες τα βλεπω.οπως κ για την τεχνολογια,την μουσικη ειδικα,πολυ για μαγειρικη,διαφορες εταιριες.μινι σειρες οπως αινσταιν,πικασο,βικινγκς,βερσατσε,για τις χαρλευ,τις νικε κ αντιντας

σε επαναληψη ολους τους κυκλους prison break,παρα πεντε κ big bang

ο joker ωραιο,κ γενικα του χοακιν

ενοχη απολαυση μικρη "οι πεταλουδες ελευθερες πετουν":P

Μου αρεσαν καποια μεξικανικα ,οχι αυτά που γράφετε δεν τα ξέρω. Εγώ τη μαριμαρ εβλεπα! αλλά τώρα που λες τουρκικα έβλεπα με μανία το Σουλεϊμάν το μεγαλοπρεπή και ο αντρας μου μου λεγε να το κλείσω, δε θέλει Τουρκία στο σπίτι μέσα. Αλλά εγώ να του εξηγω τι φταίνε οι άνθρωποι που κάνουν παραγωγες , να μου λέει φταις που το σιγονταρεις κι εχανα μισό επεισόδιο έτσι. Αυτή η συζήτηση γινόταν σε καθημερινή βάση. :D

Διαφημίσεις

Just now, kotsifikos είπε:

Εντάξει από τις πιο ωραίες σειρές που έχω δει!!! Ετοιμάζομαι για μαραθώνιο (δεύτερο )!

ημουν εγκυος στην μεγαλη κ το ευχαριστιομουν τοσο πολυ!!!

Να δείτε το Brooklyn 99. Είναι από τα καλύτερα αποκτήματα του Νέτφλιξ! Κλασικό sitcom, με ωραίο χιούμορ. Μετά την 5η σεζόν κόπηκε από το Fox κι έγινε χαμός στο τουίτερ, και το πήρε το NBC μέσα σε 24 ώρες. Τώρα τρέχει η 7η και τελευταία σεζόν, το Νέτφλιξ έχει νομίζω τις 6.

• 8 months later...
10 hours ago, Ilaeira said:

Μόλις είδα το φινάλε της τρίτης σεζόν του Succession και παίζει πραγματικά αυτή να είναι η καλύτερη σειρά της δεκαετίας. 

Μπήκα να δω. Φαίνεται πολύ καλό! Μπορεί και σήμερα να το ξεκινήσω!

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Μπήκα να δω. Φαίνεται πολύ καλό! Μπορεί και σήμερα να το ξεκινήσω!

Ετοιμάσου για σχεδόν 30 επεισόδια όπου θα τους σιχαίνεσαι και θα τους λυπάσαι όλους εναλλάξ!

Η υπόθεση είναι φαινομενικά η Λάμψη στο Μανχάταν. Αλλά έχει φοβερό σενάριο, απίστευτη σκιαγράφηση των χαρακτήρων, και είναι βασικά καλή τηλεόραση. Κάποιες σκηνές ήταν πραγματικά τσεχοφικές. ΗΒΟ, τι να λέμε!

1 hour ago, Ilaeira είπε:

Ετοιμάσου για σχεδόν 30 επεισόδια όπου θα τους σιχαίνεσαι και θα τους λυπάσαι όλους εναλλάξ!

Η υπόθεση είναι φαινομενικά η Λάμψη στο Μανχάταν. Αλλά έχει φοβερό σενάριο, απίστευτη σκιαγράφηση των χαρακτήρων, και είναι βασικά καλή τηλεόραση. Κάποιες σκηνές ήταν πραγματικά τσεχοφικές. ΗΒΟ, τι να λέμε!

Πως βλέπετε βρε παιδιά ΗΒΟ? Κατεβασμένα, σπασμένα vpn,  how????

Πρόσφατα είδα το Maid.πολυ δυνατό.ειναι αληθινή ιστορία.

Θα κοιτάξω να δούμε καποια απο αυτά που προτείνατε αρχίζοντας από το succession.

Ξερετε τι μου ρθε προχτές να ξαναδώ?Το σπίτι των πνευμάτων.Να δω τώρα πως θα μου φανεί.Την λάτρευα στα νιάτα μου την Αλιέντε.

Λοιπόν (τρίβει τα χέρια της) έχουμε και λέμε:

Βγηκε η δεύτερη σεζόν του Witcher. Ο πρώτος κύκλος μου είχε φανεί τελείως ανερμάτιστος, αλλά είμαι πρόθυμη να ξαναδώ δέκα επεισόδια με τον Χένρι Καβίλ να κοιτάζει το υπερπέραν και να λέει "χμμμ", κι ας πάει στα κομμάτια η πλοκή. 

Σε βιβλία, το Καπλάνι της Βιτρίνας κυκλοφόρησε σε γκράφικ νόβελ, και μόλις βγήκε επίσης το φινάλε της σειράς του Μονταλμπάνο που είχε γράψει ο Καμιλλέρι πριν πεθάνει, με την οδηγία να εκδοθεί μετά θάνατον. Από τη μία το πήρα αμέσως, από την άλλη διστάζω να το ξεκινήσω, γιατί με στεναχωρεί η αίσθηση ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά. Στο Kindle διαβάζω τα βράδια Mansfield Park.

Θέλω να πάω να δω το French Dispatch στο σινεμά, αλλά θέλω να δω και τον Σπάιντερμαν στο σινεμά, και μάλλον εκεί θα το ρίξω, γιατί αν καθυστερήσω θα πέσει τρελό σπόιλερ.

Έχετε δει καθόλου Wheel of Time; Όλο λέμε να το ξεκινήσουμε κι όλο βαριόμαστε. Είναι καλό;

On 15/12/2021 at 10:26 ΜΜ, μαγιοπουλας είπε:

Ξερετε τι μου ρθε προχτές να ξαναδώ?Το σπίτι των πνευμάτων.Να δω τώρα πως θα μου φανεί.Την λάτρευα στα νιάτα μου την Αλιέντε.

Φοβερό βιβλίο, νομίζω με διάφορα το καλύτερό της! Την ταινία με τη Γουινόνα Ράιντερ λες; Την ξαναείδες τελικά;

πρίν από 21 λεπτά , Ilaeira είπε:

Βγηκε η δεύτερη σεζόν του Witcher. Ο πρώτος κύκλος μου είχε φανεί τελείως ανερμάτιστος, αλλά είμαι πρόθυμη να ξαναδώ δέκα επεισόδια με τον Χένρι Καβίλ να κοιτάζει το υπερπέραν και να λέει "χμμμ", κι ας πάει στα κομμάτια η πλοκή. 

Σε βιβλία, το Καπλάνι της Βιτρίνας κυκλοφόρησε σε γκράφικ νόβελ, και μόλις βγήκε επίσης το φινάλε της σειράς του Μονταλμπάνο που είχε γράψει ο Καμιλλέρι πριν πεθάνει, με την οδηγία να εκδοθεί μετά θάνατον. Από τη μία το πήρα αμέσως, από την άλλη διστάζω να το ξεκινήσω, γιατί με στεναχωρεί η αίσθηση ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά. Στο Kindle διαβάζω τα βράδια Mansfield Park.

Θέλω να πάω να δω το French Dispatch στο σινεμά, αλλά θέλω να δω και τον Σπάιντερμαν στο σινεμά, και μάλλον εκεί θα το ρίξω, γιατί αν καθυστερήσω θα πέσει τρελό σπόιλερ.

Έχετε δει καθόλου Wheel of Time; Όλο λέμε να το ξεκινήσουμε κι όλο βαριόμαστε. Είναι καλό;

Φοβερό βιβλίο, νομίζω με διάφορα το καλύτερό της! Την ταινία με τη Γουινόνα Ράιντερ λες; Την ξαναείδες τελικά;

Οχι ακόμη. Μαζεύω το σπίτι.τι χαμός ρε γαμωτο.κ δεν είναι ότι δεν τακτοποιηθεί.μου τη δίνει που τρώω χρόνο σε αυτό.

Ωραια αυτά που είπες.

11 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

είμαι πρόθυμη να ξαναδώ δέκα επεισόδια με τον Χένρι Καβίλ να κοιτάζει το υπερπέραν και να λέει "χμμμ", κι ας πάει στα κομμάτια η πλοκή. 

Αυτό ακριβώς :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

13 hours ago, Ilaeira said:

Εγώ πλέον , μόλις βάλω τον μικρό για ύπνο, σκεπάζομαι με κουβέρτες στον καναπέ και στο μισάωρο έχω αποκοιμηθεί. Δεν έχω ζωή φέτος το Χειμώνα. Διαβάζω τα παραπάνω και θέλω να κλάψω. Σόρρυ, μέχρι να συνέλθουμε θα είμαι η Μάρθα Βούρτση του φόρουμ..

πρίν από 36 λεπτά , Yovanna είπε:

Εγώ πλέον , μόλις βάλω τον μικρό για ύπνο, σκεπάζομαι με κουβέρτες στον καναπέ και στο μισάωρο έχω αποκοιμηθεί. Δεν έχω ζωή φέτος το Χειμώνα. Διαβάζω τα παραπάνω και θέλω να κλάψω. Σόρρυ, μέχρι να συνέλθουμε θα είμαι η Μάρθα Βούρτση του φόρουμ..

Καιρός για ταινιούλα.

1 hour ago, Yovanna said:

Εκφράσου ελεύθερα μη μασάς!!

1 ώρα πρίν, Yovanna είπε:

Γιοβάννα δεν ξέρω πώς να στο πω, αλλά τι φαντάζεσαι ότι κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι τα βράδια; Αγκαλιά στον καναπέ, είτε χαζοβλέπουμε κάτι μαζί, είτε εγώ διαβάζω και βλέπει μόνος ο άντρας μου, και στις 11.30 τα μάτια μου κλείνουν γιατί το πρωί ξυπνάμε στις 7.

Όποια παρτάρει τα βράδια να το πει, να μας πει και πώς, να πάρουμε καμιά ιδέα. :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...