Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

MMR ΚΑΙ COVID19. ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟ MMR

Maonoki

Recommended Posts

Πάντως η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική και επικίνδυνη από τον κορονοιο . Βγήκε όντως έρευνα ότι το εμβόλιο mmr μπορεί να λειτουργεί προστατευτικά , όπως και αυτό της φυματίωσης, ενάντια στο κοβιντ, αλλά εγώ θα ήθελα να το κάνω στο παιδί όσο πιο άμεσα γίνεται για την ίδια ασθένεια . 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 168
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Annitamik είπε:

Πάντως η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική και επικίνδυνη από τον κορονοιο . Βγήκε όντως έρευνα ότι το εμβόλιο mmr μπορεί να λειτουργεί προστατευτικά , όπως και αυτό της φυματίωσης, ενάντια στο κοβιντ, αλλά εγώ θα ήθελα να το κάνω στο παιδί όσο πιο άμεσα γίνεται για την ίδια ασθένεια . 

Χμμμ, λές οι ενήλικες που έχουμε περάσει μαγουλάδες, να προστατευόμαστε από covid; Να βγει και κάτι καλό; Ακόμη τις θυμάμαι, ήταν Πάσχα και πέρασα όλες τις διακοπές πρησμένη, πριν πολλαααααά χρόνια. 

• Χαχαχα 1

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν αντιλέγω. Η υπεροψία ότι με τις μηδενικές γνώσεις μπορούμε να αξιολογήσουμε σαν γονείς και να αλλάξουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού γιατί εκτιμούμε το ρίσκο και το όφελος καλύτερα από τους γιατρούς, και ενάντια στα προγράμματα εμβολιασμών (που φαντάζομαι δεν έχουν συνταχθεί από έναν δικηγόρο, μία αρχιτέκτονα και έναν μπογιατζή, αλλά από επιτροή γιατρών), αυτό είναι κάτι που δεν το χωράει ο νους μου. Ο παιδίατρος μπορεί να μεταφέρει εμβόλια, γνωρίζοντας τι κάνει και γιατί, ο άσχετος γονιός, πώς παίρνει ένα τόσο τεράστειο ρίσκο; Έρχεται όχι μία επιτροπή ειδικών αλλά σύσσωμος ο επιστημονικός κόσμος και λέει ότι "καμία συσχέτιση δεν βρέθηκε ανάμεσα στο MMR και τον αυτισμό" (και μην κρυβόμαστε, αυτό φοβούνται όσοι δεν το κάνουν) ενώ από την άλλη αλλάζει το πρόγραμμα εμβολιασμών μίας χώρας γιατί προφανώς κάποια έξαρση επιδημιολογικά εντοπίζεται και υπάρχει κίνδυνος, αλλά οι μαμάδες και μπαμπάδες του ελληνικού διαδικτύου ξέρουν καλύτερα και βγάζουν δικές τους οδηγίες; 

ναι καταλαβαινω τι εννοεις εννοειτε οτι ειναι λαθος να βγαζουμε απτο μυαλο μας ή μεσα απο ενα φορουμ το ποτε θα γινει ενα εμβολιο κ ποτε οχι! παντα συνενοησε με τον γιατρο κ αν σου πει οτι σε περνει να το καθηστερησεις τεκμηριωμενα παντα  αν θες ετσι πραττεις αυτο νομιζω συζηταμε κ με την κοπελα. προφανως κ ο παιδιατρος της δεν θα την αφηνε να το καθηστερησει αν κατι τον ανησυχουσε . ενταξει δεν λεμε για περιπτωσεις που δεν δεχονται  καν να κανουν εμβολια

• Μου αρέσει 1

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Χμμμ, λές οι ενήλικες που έχουμε περάσει μαγουλάδες, να προστατευόμαστε από covid; Να βγει και κάτι καλό; Ακόμη τις θυμάμαι, ήταν Πάσχα και πέρασα όλες τις διακοπές πρησμένη, πριν πολλαααααά χρόνια. 

Τι να σου πω δε ξέρω. :-DΌλο για διάφορες έρευνες ακούω. Ότι και το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει άκουσα, για αυτό και έσπευσα να το κάνει η μικρή, ο φαρμακοποιός μου είπε και για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου. Μόνο το εμβόλιο για τον κορονοιο δεν μας έχει δωθεί ακόμα. Έχουμε τρελαθεί από τις πολλές πληροφορίες...

• Μου αρέσει 1

Τι να σου πω δε ξέρω. :-DΌλο για διάφορες έρευνες ακούω. Ότι και το εμβόλιο της γρίπης προστατεύει άκουσα, για αυτό και έσπευσα να το κάνει η μικρή, ο φαρμακοποιός μου είπε και για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου. Μόνο το εμβόλιο για τον κορονοιο δεν μας έχει δωθεί ακόμα. Έχουμε τρελαθεί από τις πολλές πληροφορίες...

απλα νομιζω οτι οσο περισσοτερα αντισσωματα εχεις τοσο καλητερα για τον οργανισμο . για τον πνευμονιοκοκο μας ειπε κ εμας λογικα μαλλον απο την αποψη οτι προστατευει απο πνευμονιες κ ο ιοις αυτος κανει πνευμονιες οποτε ισως ειναι κατι κοντινο με αυτους τους ιους.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, ninaki80 είπε:

απλα νομιζω οτι οσο περισσοτερα αντισσωματα εχεις τοσο καλητερα για τον οργανισμο . για τον πνευμονιοκοκο μας ειπε κ εμας λογικα μαλλον απο την αποψη οτι προστατευει απο πνευμονιες κ ο ιοις αυτος κανει πνευμονιες οποτε ισως ειναι κατι κοντινο με αυτους τους ιους.

Μπορεί. Ίσως κάποιοι μηχανισμοί της άμυνας του οργανισμού λειτουργούν προστατευτικά αν έχεις κάνει όλα τα εμβόλια. Ο λόγος που θέλω να τα κάνω όλα στην ώρα τους ότι σε ενδεχόμενη νοσηλεία ( μακριά από εμάς) το ρίσκο να κολλήσεις κάτι άλλο ενδονοσοκομειακα είναι τρομακτικό για μένα. Και δε μιλάω για παιδιά, αλλά και για μας τους ίδιους. Βασικά προτιμώ να μην το σκέφτομαι και να είμαι αισιόδοξη, γιατί  μετά θα κάνω κι άλλα σενάρια με το μυαλό μου κι άστο. Θέλω να γίνονται τα εμβόλια στην ώρα τους γιατί μετά δε λέω αχχχ δε το έκανα και να τραβάω τα μαλλιά μου.Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες,  αλλά και χωρίς εμβόλια γίνεται; Για αυτό μειώθηκε η θνησιμότητα κ αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής

Μπορεί. Ίσως κάποιοι μηχανισμοί της άμυνας του οργανισμού λειτουργούν προστατευτικά αν έχεις κάνει όλα τα εμβόλια. Ο λόγος που θέλω να τα κάνω όλα στην ώρα τους ότι σε ενδεχόμενη νοσηλεία ( μακριά από εμάς) το ρίσκο να κολλήσεις κάτι άλλο ενδονοσοκομειακα είναι τρομακτικό για μένα. Και δε μιλάω για παιδιά, αλλά και για μας τους ίδιους. Βασικά προτιμώ να μην το σκέφτομαι και να είμαι αισιόδοξη, γιατί  μετά θα κάνω κι άλλα σενάρια με το μυαλό μου κι άστο. Θέλω να γίνονται τα εμβόλια στην ώρα τους γιατί μετά δε λέω αχχχ δε το έκανα και να τραβάω τα μαλλιά μου.Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες,  αλλά και χωρίς εμβόλια γίνεται; Για αυτό μειώθηκε η θνησιμότητα κ αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής

καλα ναι εννοειτε ολα τα εμβολια τα κανουμε κ οσο μπορουμε τηρουμε το προγραμμα αλλα ετσι κ αλλιως εκτος απο τα πρωτα που ειναι τους πρωτους μηνες της ζωης τους τα υπολοιπα εχουν περιθωρεια για αλλαγες απο μονα τους. 

αμα ηταν τοσο ευκολο να κολλησει καποιος κατι θα μας λεγαν μην το βγαζετε απο το.σπιτι καθολου μεχρι να κανει ολα τα εμβολια .. ακομα κ στις νοσηλειες σπανια κολλας κατι οποτε μην ανχωνεσε γιατι σιγουρα αλλαγες στα εμβολια θα κανεις στανταρ ητε γιατι αρρωστησε ητε γιατι θελεις να κανετε εξετασεις .. μην τρελαθεις δηλαδη αμα αρρωστησει κ σου πει η γιατρος ελα σε ενα μηνα για εμβολιο κ νομιζεις οτι κατι θα παθετε .

να εμας πριν κατι μηνες ειχε εμφανισει λιγο τσιμπημενο θυροειδη κ επρεπε να επαναλαβουμε εξετασεις σε δυο μηνες χωρις να υπαρχει κατι που μπορει να τον επιρεασει οπως πυρετος εμβολια κτλ... εεε αμα υπηρχε εστω μια πιθανοτητα να συμβει κατι θα το διακινδυνευε ο γιατρος. επισης ξερω παιδακι που ενχειρηστηκε πριν τον χρονο κ εξαιτιας του θεματος του νοσηλευοταν κ ο γιατρος της ειχε απαγορευσει για πολλους μηνες να κανει εμβολιο. δεν επιτρεποταν ειχε φτασει ενος κ ειχε κανει ελαχιστα εμβολια

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Δεν λέω ότι η κοπέλα είναι κατά των εμβολίων. απλώς είναι αντιφατικό να καθυστερείς ένα πολύ σοβαρό εμβόλιο φοβούμενος παρενέργειες κ ξαφνικά να σκέφτεσαι να το κανεις όχι για τις ασθένειες που προστατεύει αλλά για μια υποτιθέμενη προστασία σε μια ασθένεια που δεν είναι σοβαρή για παιδιά. 

Νομίζω ότι ξέφυγαμε από το θέμα....

Αναφέρω ακόμη μια φορά, ότι έγιναν έρευνες που τεκμηριωνουν τη συμβολή του mmr έναντι του covid. 

Επομένως πιθανόν ο covid να ΜΗΝ επηρεάζει τόσο τα παιδιά επειδή έκαναν το εμβόλιο. 

Δεν το λέω εγώ. Ψάξτε το. 

Γι αυτό το κάνω τώρα. Αλλιώς θα το καθυστερούσα άλλον έναν χρόνο. 

Έτσι κρίνω εγώ καλύτερα για το παιδί μου. 

Εδώ όμως ρωτάω για να ενημερωθώ για τις παρενέργειες του ΜΜR όσες μανούλες το έκαναν φέτος στα παιδιά τους. Οπότε μην ξεφύγετε άλλο από το θέμα παρακαλώ οκ; 

On 27/11/2020 at 3:51 ΠΜ, maripoz είπε:

Δεν απαντάω στην ερώτηση σου ακριβώς αλλά μου έχει φανεί περίεργο που και τα παιδιά πριν την ηλικία του mmr μια χαρά σε σχέση με τον κορονοιο. Απλη παρατήρηση.

Και εγώ έχω αυτή την απορία!! ..... 

Ίσως η αλήθεια είναι και στα άλλα εμβόλια που κάνουν από τους δύο μήνες... Ίσως είναι όλα μαζί συνδυαστικά.. 

Τι να κάνω όμως... 

Δεν μπορώ να το ρισκαρω με την πανδημία, αφού ορισμένες έρευνες αναφέρουν ότι το μμρ μπορεί να προστατεύει από τη βαριά νοσηση έναντι του κορονοιου. 

Just now, Maonoki είπε:

Αναφέρω ακόμη μια φορά, ότι έγιναν έρευνες που τεκμηριωνουν τη συμβολή του mmr έναντι του covid. 

Επομένως πιθανόν ο covid να ΜΗΝ επηρεάζει τόσο τα παιδιά επειδή έκαναν το εμβόλιο. 

Δεν το λέω εγώ. Ψάξτε το. 

Γι αυτό το κάνω τώρα. Αλλιώς θα το καθυστερούσα άλλον έναν χρόνο. 

Έτσι κρίνω εγώ καλύτερα για το παιδί μου. 

Εδώ όμως ρωτάω για να ενημερωθώ για τις παρενέργειες του ΜΜR όσες μανούλες το έκαναν φέτος στα παιδιά τους. Οπότε μην ξεφύγετε άλλο από το θέμα παρακαλώ οκ; 

Και εγώ έχω αυτή την απορία!! ..... 

Ίσως η αλήθεια είναι και στα άλλα εμβόλια που κάνουν από τους δύο μήνες... Ίσως είναι όλα μαζί συνδυαστικά.. 

Τι να κάνω όμως... 

Δεν μπορώ να το ρισκαρω με την πανδημία, αφού ορισμένες έρευνες αναφέρουν ότι το μμρ μπορεί να προστατεύει από τη βαριά νοσηση έναντι του κορονοιου. 

Και γιατί δεν ρωτάς τον παιδίατρό σας; Τα εμβόλια έχουν παρενέργειες και οδηγίες βάσει αυτών καταγεγγραμμένες σε εκατομμύρια ατόμων. Τι παραπάνω θα προσφέρει το δείγμα των 3 ατόμων που θα απαντήσουν εδώ; Αν σου πει ο γιατρός ότι το 30% κάνει 39 πυρετό (τυχαίο νούμερο)  και εδώ απαντήσουν 3 μαμάδες και σου πουν ότι έκαναν δέκατα, τι θα καταλάβεις από αυτό; 

• Μου αρέσει 2

1 hour ago, Maonoki είπε:

Κάπου το πήρε το μάτι μου αυτό, ξέρω ότι δεν το βγάζεις από το μυαλό μου. Απλώς αναρψτιεμαι. καθυστερείς το mmr γιατί φοβάσαι τις παρενέργειες, οκ δεκτό, υποθέτω ότι εχεις συνεννοηθεί με γιατρό. αν όμως θεωρείς λογικό το ρίσκο να είναι το παθδι απροστάτευτο από ιλαρά κλπ, επειδή κρίνεις ότι η αποφυγή των παρενεργειών είναι πιο σημαντική, γιατί θεωρείς λογικό τελικά να επισπεύσεις το εμβόλιο για την αβέβαιη πιθανότητα να προστατεύει από τον covid? Είναι τελείως αντιφατικό αυτό που λες. 

Κι όπως λέει κ η @ΑΡΓΚ, εγω σου λέω πχ ότι το παιδί μου δεν έχει κάνει ποτέ παρενέργεια σε κανένα εμβόλιο (όντως). Σου λέει κάτι αυτό; Μια άλλη θα σου πει ότι έκανε λίγο πυρετό ή είχε ανησυχία ή έβγαλε καποοα εξανθήματα. Άντε κ στις δέκα που θα απαντήσουν να βρεεει κ η μια περίπτωση που είχε κάποια παρενέργεια, που στατιστικα μάλλον απίθανο είναι. σε τι διευκολύνει η κουβέντα αυτή για ένα υποχρεωτικό εμβόλιο; Δεν συζητάμε για το αν θες να κανεις το αντιγριπικό σε παθδι που δεν πάει σχολείο κ δεν έχει ολοκληρώσει τα αλλά υποχρεωτικά εμβόλια, ούτε αν αξίζει να κανεις το bexsero. 

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

Δεν αντιλαμβάνομαι τι το μεμπτό υπάρχει στην ερώτηση της κοπέλας. Απόψεις και εμπειρίες δεν ανταλλάσουμε εδώ? Δεν είδα να πει ότι ανάλογα τι θα της πούμε εμείς εδώ, θα κάνει ή όχι το εμβόλιο. Και εμείς πριν λίγες βδομάδες που κάναμε της γρίπης, μου είπε η παιδίατρος ότι τα παιδιά σπάνια εμφανίζουν παρενέργειες, ο δικός μου όμως ήταν σαν άρρωστος και ρώτησα εδώ και είδα ότι έχει συμβεί και σε άλλα παιδάκια. Μπορεί η θεματοθέτρια προφανώς να μπει στο διαδίκτυο και να διαβάσει τα ποσοστά των παιδιών που παρουσίασαν παρενέργειες και τί, τα ίδια θα της πει και η παιδίατρος. Εδώ όμως θα βρει πολλούς γονείς που το έζησαν εκ των έσω . Ξαναλέω, είναι small talk ουσιαστικά , διότι δεν θα παρθούν αποφάσεις βάσει αυτού, αλλά και αυτό μπορέι να το έχεις ανάγκη σε φάσεις. Επίσης ισχύει οτι πολλοί παιδίατροι, αν το παιδί δεν πηγαίνει σχολείο και δεν συναναστρέφεται παιδάκια που πηγαίνουν σχολέιο, είναι θετικοί στο να καθυστερούν κάποια εμβόλια, κσθότι όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο πιο εύκολα (λέγεται τουλάχιστον), θα αντιμετωπίσει τις όποιες παρανέργειες. Τώρα η θεματοθέτρια σου λέει, αν με ένα σμπάρο, έχω 2 τρυγώνια, ε μήπως τελικά να μην το καθυστερήσω , όπως υπολόγιζα (σε συννενόηση με τον γιατρό της φυσικά). 

Επίσης, οι γιατροί, εκτός από πολύ λάιτ παρενέργειες, τύπου χαμηλός πυρετός, ανορεξία , πρήξιμο χεριού κτλ, δεν δέχονται με τίποτα ότι σοβαρές παρενέργειες έχουν προκληθεί από εμβόλιο. Όταν ο μικρός μου ενός έτους έπαθε ότι έπαθε (τα έχω πει γράψει παλιότερα), όταν πριν μπούμε εντατική ρώτησα τους γιατρούς που είχαν μαζευτεί αν μπορεί να προκλήθηκε από εμβόλιο που κάναμε μερικές μέρες πριν, σύσσωμο το Ιασώ βροντοφώναξε "Όχι'! Όταν 5 μέρες μετά, και αφού είχαμε κάνει εις διπλούν ότι εξετάσεις υπήρχαν και δεν βρέθηκε τίποτα, ξαναρώτησα και εκεί σύσσωμο πάλι το Ιασώ, είπε ότι δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε σαν ενδεχόμενο. Στο μεταξύ, στο φυλλάδιο, υπήρχε κανονικά αυτό που έπαθε το παιδί, στις σπάνιες παρενέργειες. Παρόλα αυτά, και εγώ φοβάμαι τις αρρώστιες περισσότερο από τις παρενέργειες και κάναμε και το bexsero το οποίο έχει κάποια κοινά στελέχη με εκείνο που ίσως μας έστειλε στο νοσοκομείο και η υπέυθηνη στον ΕΟΦ που μίλησα, μου είπε οτι βάσει του ιστορικού του παιδιού, εκείνη δεν θα το έκανε στο παιδί της. Τώρα βέβαια μας μένει η δέυτερη δόση την οποία έχω καθυστερήσει ένα μήνα και πρέπει να γίνει και δεν ανυπομονώ..

• Μου αρέσει 2
  • Ευχαριστώ! 1

Just now, Yovanna είπε:

Δεν αντιλαμβάνομαι τι το μεμπτό υπάρχει στην ερώτηση της κοπέλας. Απόψεις και εμπειρίες δεν ανταλλάσουμε εδώ? Δεν είδα να πει ότι ανάλογα τι θα της πούμε εμείς εδώ, θα κάνει ή όχι το εμβόλιο. Και εμείς πριν λίγες βδομάδες που κάναμε της γρίπης, μου είπε η παιδίατρος ότι τα παιδιά σπάνια εμφανίζουν παρενέργειες, ο δικός μου όμως ήταν σαν άρρωστος και ρώτησα εδώ και είδα ότι έχει συμβεί και σε άλλα παιδάκια. Μπορεί η θεματοθέτρια προφανώς να μπει στο διαδίκτυο και να διαβάσει τα ποσοστά των παιδιών που παρουσίασαν παρενέργειες και τί, τα ίδια θα της πει και η παιδίατρος. Εδώ όμως θα βρει πολλούς γονείς που το έζησαν εκ των έσω . Ξαναλέω, είναι small talk ουσιαστικά , διότι δεν θα παρθούν αποφάσεις βάσει αυτού, αλλά και αυτό μπορέι να το έχεις ανάγκη σε φάσεις. Επίσης ισχύει οτι πολλοί παιδίατροι, αν το παιδί δεν πηγαίνει σχολείο και δεν συναναστρέφεται παιδάκια που πηγαίνουν σχολέιο, είναι θετικοί στο να καθυστερούν κάποια εμβόλια, κσθότι όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο πιο εύκολα (λέγεται τουλάχιστον), θα αντιμετωπίσει τις όποιες παρανέργειες. Τώρα η θεματοθέτρια σου λέει, αν με ένα σμπάρο, έχω 2 τρυγώνια, ε μήπως τελικά να μην το καθυστερήσω , όπως υπολόγιζα (σε συννενόηση με τον γιατρό της φυσικά). 

Επίσης, οι γιατροί, εκτός από πολύ λάιτ παρενέργειες, τύπου χαμηλός πυρετός, ανορεξία , πρήξιμο χεριού κτλ, δεν δέχονται με τίποτα ότι σοβαρές παρενέργειες έχουν προκληθεί από εμβόλιο. Όταν ο μικρός μου ενός έτους έπαθε ότι έπαθε (τα έχω πει γράψει παλιότερα), όταν πριν μπούμε εντατική ρώτησα τους γιατρούς που είχαν μαζευτεί αν μπορεί να προκλήθηκε από εμβόλιο που κάναμε μερικές μέρες πριν, σύσσωμο το Ιασώ βροντοφώναξε "Όχι'! Όταν 5 μέρες μετά, και αφού είχαμε κάνει εις διπλούν ότι εξετάσεις υπήρχαν και δεν βρέθηκε τίποτα, ξαναρώτησα και εκεί σύσσωμο πάλι το Ιασώ, είπε ότι δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε σαν ενδεχόμενο. Στο μεταξύ, στο φυλλάδιο, υπήρχε κανονικά αυτό που έπαθε το παιδί, στις σπάνιες παρενέργειες. Παρόλα αυτά, και εγώ φοβάμαι τις αρρώστιες περισσότερο από τις παρενέργειες και κάναμε και το bexsero το οποίο έχει κάποια κοινά στελέχη με εκείνο που ίσως μας έστειλε στο νοσοκομείο και η υπέυθηνη στον ΕΟΦ που μίλησα, μου είπε οτι βάσει του ιστορικού του παιδιού, εκείνη δεν θα το έκανε στο παιδί της. Τώρα βέβαια μας μένει η δέυτερη δόση την οποία έχω καθυστερήσει ένα μήνα και πρέπει να γίνει και δεν ανιπομονώ..

πιο σας πειραξε? γιατι το απεκλεισαν οι γιατροι οτι μπορει να προερχετε απτο εμβολιο? αλλεργικη αντιδραση ηταν ? κ εμεις εχουμε τελευταια δοση του becxero την επομενη εβδομαδα! 

εγω εχω δει νεογεννητο με το πρωτο εμβολιο μεσα στο ιατρειο (επαρχεια γιαυτο κ δεν πηγαινει γιατρος στο σπιτι) να χανει τις αισθησεις του κανεις δεν ξερει τι επαθε ολες οι εξετασεις καθαρες αλλα εμβολιο τους ειπαν να ξανακανουν μονο μεσα σε νοσοκομειο.. 

@Yovanna περίεργο να σας αποκλείσουν κάτι τέτοιο οι γιατροί. Έχω ακούσει από θεία παιδίατρο περιστατικό που της πέθανε στα χέρια παιδί μετά το παλιό εμβόλιο της ιλαράς, προ MMR, και δεν μπόρεσαν να προλάβουν, αν και ήταν σε ιατρείο νοσοκομείου, ούτε καν ιδιωτικό ιατρείο. Για να γράφουν παρενέργειες, έστω και τις εξαιρετικά σπάνιες, προφανώς σε κάποιον έχουν τύχει. Εγώ το εμβόλιο της γρίππης το κάνω σε νοσοκομείο με γιατρό για κάποια ώρα κοντά, και αδρεναλίνη έτοιμη, λόγω ιστορικού ας πούμε, δεν μου λέει κανείς για πρηξίματα στο χέρι και δέκατα.

Πρόσφατα είχε μία πολύ περίεργη παρενέργεια σε πολύ γνωστό φάρμακο που δίνεται και σε νεογέννητα, ο γιος μου που είναι στην εφηβεία και το έχει πάρει και πολλές φορές από μωρό. Αφού αποκλείσαμε άλλα ενδεχόμενα, καταλήξαμε στο φάρμακο. Μας είπαν βέβαια οι γιατροί " παίξτε και ένα τζόκερ, πιο πολλές είναι οι πιθανότητες", αλλά σαφώς υπήρχε το "αφού το γράφει το φυλλάδιο, κάποιος έπρεπε να το πάθει και αυτό".

Just now, ninaki80 said:

πιο σας πειραξε? γιατι το απεκλεισαν οι γιατροι οτι μπορει να προερχετε απτο εμβολιο? αλλεργικη αντιδραση ηταν ? κ εμεις εχουμε τελευταια δοση του becxero την επομενη εβδομαδα! 

εγω εχω δει νεογεννητο με το πρωτο εμβολιο μεσα στο ιατρειο (επαρχεια γιαυτο κ δεν πηγαινει γιατρος στο σπιτι) να χανει τις αισθησεις του κανεις δεν ξερει τι επαθε ολες οι εξετασεις καθαρες αλλα εμβολιο τους ειπαν να ξανακανουν μονο μεσα σε νοσοκομειο.. 

To neisvac, για τον μηνιγγιτιδόκοκκο. To οποίο θεωρείται soft εμβόλιο. Έτσι μας είχε πει η παιδίατρος τουλάχιστον. Και εμένα δεν πήγε αμέσως το μυαλό μου. Όταν στα εξωτερικά η πρώτη εξέταση που του έκαναν ήταν για μηνιγγίτιδα, θυμήθηκα το εμβόλιο. Δεν έπαθε αλλεργικό σοκ. Έπαθε απύρετους σπασμούς και απώλεια συνείδησης. Ήταν εσωτερικοί σπασμοί και δυσκολευόταν πολύ να αναπνεύσει, γι'αυτό και είχε γίνει σαν το πανί. Δεν ξέρω γιατί αρχικά οι γιατροί ήταν κάθετοι. Ίσως δεν είχαν δει κάτο παρόμοιο απο το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ή φοβούνται το αντιεμβολιαστικό ΄κινημα. Δεν ξέρω. Στον ΕΟΦ πάντωςμουυ είπαν οτι το κατέγραψαν ως περιστατικό. Βέβαια για το οτι έφταιξε το εμβόλιο, απόλυτα βέβαιοι δεν μπορούμε να είμαστε, είναι όμως σοβαρή η πιθανότητα να ωφείλεται σε αυτό καθότι δεν υπήρξε κανένα εύρημα. 

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 1

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

@Yovanna περίεργο να σας αποκλείσουν κάτι τέτοιο οι γιατροί. Έχω ακούσει από θεία παιδίατρο περιστατικό που της πέθανε στα χέρια παιδί μετά το παλιό εμβόλιο της ιλαράς, προ MMR, και δεν μπόρεσαν να προλάβουν, αν και ήταν σε ιατρείο νοσοκομείου, ούτε καν ιδιωτικό ιατρείο. Για να γράφουν παρενέργειες, έστω και τις εξαιρετικά σπάνιες, προφανώς σε κάποιον έχουν τύχει. Εγώ το εμβόλιο της γρίππης το κάνω σε νοσοκομείο με γιατρό για κάποια ώρα κοντά, και αδρεναλίνη έτοιμη, λόγω ιστορικού ας πούμε, δεν μου λέει κανείς για πρηξίματα στο χέρι και δέκατα.

Πρόσφατα είχε μία πολύ περίεργη παρενέργεια σε πολύ γνωστό φάρμακο που δίνεται και σε νεογέννητα, ο γιος μου που είναι στην εφηβεία και το έχει πάρει και πολλές φορές από μωρό. Αφού αποκλείσαμε άλλα ενδεχόμενα, καταλήξαμε στο φάρμακο. Μας είπαν βέβαια οι γιατροί " παίξτε και ένα τζόκερ, πιο πολλές είναι οι πιθανότητες", αλλά σαφώς υπήρχε το "αφού το γράφει το φυλλάδιο, κάποιος έπρεπε να το πάθει και αυτό".

Μπορείς να κάνεις το εμβόλιο στο νοσοκομειο? 

Διαφημίσεις

Just now, Yovanna είπε:

To neisvac, για τον μηνιγγιτιδόκοκκο. To οποίο θεωρείται soft εμβόλιο. Έτσι μας είχε πει η παιδίατρος τουλάχιστον. Και εμένα δεν πήγε αμέσως το μυαλό μου. Όταν στα εξωτερικά η πρώτη εξέταση που του έκαναν ήταν για μηνιγγίτιδα, θυμήθηκα το εμβόλιο. Δεν έπαθε αλλεργικό σοκ. Έπαθε απύρετους σπασμούς και απώλεια συνείδησης. Ήταν εσωτερικοί σπασμοί και δυσκολευόταν πολύ να αναπνεύσει, γι'αυτό και είχε γίνει σαν το πανί. Δεν ξέρω γιατί αρχικά οι γιατροί ήταν κάθετοι. Ίσως δεν είχαν δει κάτο παρόμοιο απο το συγκεκριμένο εμβόλιο. Ή φοβούνται το αντιεμβολιαστικό ΄κινημα. Δεν ξέρω. Στον ΕΟΦ πάντωςμουυ είπαν οτι το κατέγραψαν ως περιστατικό. Βέβαια για το οτι έφταιξε το εμβόλιο, απόλυτα βέβαιοι δεν μπορούμε να είμαστε, είναι όμως σοβαρή η πιθανότητα να ωφείλεται σε αυτό καθότι δεν υπήρξε κανένα εύρημα. 

ναι κ εμας για soft εμβολιο μας το ειχε πει η γιατρος. νομιζω παντως οτι οι περισσοτεροι γιατροι δεν εχουν εμπειρια σε παρενεργειες εμβολιων γιαυτο στην αρχη το αποκλειουν. κ εγω αυτο το μωρο που ειδα εκεινη η γιατρος  αν κ μεγαλη σε ηλικια (κ δουλευει κ στην αθηνα )δεν ηξερε τι μπορει να επαθε το μωρο κ στην αρχη απεκλεισε το ενδεχομενο του εμβολιου ομως μεσα στις παρενεργειες το γραφει ξεκαθαρα οτι τα πρωτα λεπτα μπορει να χασει τις αισθησεις του ο εμβολιαζομενος. 

η δικια μου γιατρος πχ οταν ερχοταν στο σπιτι μου ελεγε θα κατσω ενα 15λεπτο μηπως γινει τιποτα.. 

νομιζω οτι λιγοι γνωριζουν ακομα κ σε νοσοκομεια που δουλευουν ... 

πρίν από 35 λεπτά , Yovanna είπε:

Επίσης, οι γιατροί, εκτός από πολύ λάιτ παρενέργειες, τύπου χαμηλός πυρετός, ανορεξία , πρήξιμο χεριού κτλ, δεν δέχονται με τίποτα ότι σοβαρές παρενέργειες έχουν προκληθεί από εμβόλιο. Όταν ο μικρός μου ενός έτους έπαθε ότι έπαθε (τα έχω πει γράψει παλιότερα), όταν πριν μπούμε εντατική ρώτησα τους γιατρούς που είχαν μαζευτεί αν μπορεί να προκλήθηκε από εμβόλιο που κάναμε μερικές μέρες πριν, σύσσωμο το Ιασώ βροντοφώναξε "Όχι'! Όταν 5 μέρες μετά, και αφού είχαμε κάνει εις διπλούν ότι εξετάσεις υπήρχαν και δεν βρέθηκε τίποτα, ξαναρώτησα και εκεί σύσσωμο πάλι το Ιασώ, είπε ότι δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε σαν ενδεχόμενο. Στο μεταξύ, στο φυλλάδιο, υπήρχε κανονικά αυτό που έπαθε το παιδί, στις σπάνιες παρενέργειες. Παρόλα αυτά, και εγώ φοβάμαι τις αρρώστιες περισσότερο από τις παρενέργειες και κάναμε και το bexsero το οποίο έχει κάποια κοινά στελέχη με εκείνο που ίσως μας έστειλε στο νοσοκομείο και η υπέυθηνη στον ΕΟΦ που μίλησα, μου είπε οτι βάσει του ιστορικού του παιδιού, εκείνη δεν θα το έκανε στο παιδί της. Τώρα βέβαια μας μένει η δέυτερη δόση την οποία έχω καθυστερήσει ένα μήνα και πρέπει να γίνει και δεν ανιπομονώ..

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου, τα έγραψες σα να ήμουν εγώ!....

Και νιώθω πολύ κουρασμένη για να απολογούμαι.

Λυπήθηκα ειλικρινά πολύ όταν διάβασα για την περιπετεια με το παιδάκι σου...... 

Χριστέ μου δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου. Αν θα έβρισκα το κουράγιο να ανταπεξέλθω. Είμαι δυστυχώς πολύ αγχώδης και μπορεί να τα έβγαζα πέρα για το παιδί, όμως είμαι σίγουρη ότι εγώ θα αρρωσταινα.. 

Για το bexsero έχει σκεφτεί την πιθανότητα πριν του κάνεις τη δεύτερη δόση, να του έκανες πρώτα ένα τεστ αντισωμάτων; Επειδή έχει τέτοιο ιστορικό το παιδάκι σου... 

Αύριο που θα πάω θα τον ρωτήσω και γι αυτό το εμβόλιο, όμως επειδή γίνεται μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ καμπάνια διαφήμισης, αυτό μεγαλύτερη ανασφάλεια μου δημιουργεί. Και το κράτος δεν το έχει καν στα υποχρεωτικά. 

Just now, Maonoki said:

Χριστέ μου δεν ξέρω τι θα έκανα στη θέση σου. Αν θα έβρισκα το κουράγιο να ανταπεξέλθω. Είμαι δυστυχώς πολύ αγχώδης και μπορεί να τα έβγαζα πέρα για το παιδί, όμως είμαι σίγουρη ότι εγώ θα αρρωσταινα.. 

Μπορώ σε παρακαλώ να ρωτήσω επειδή δεν ξέρω πώς να βρω αυτά που είχες γράψει παλιότερα, ποιο εμβόλιο ήταν αυτό που προκάλεσε τέτοια ζημιά; 

Όσον αφορά το bexsero έχει σκεφτεί την πιθανότητα πριν του κάνεις τη δεύτερη δόση, να του έκανες πρώτα ένα τεστ αντισωμάτων; Επειδή έχει τέτοιο ιστορικό το παιδάκι σου... 

Αύριο που θα πάω θα τον ρωτήσω και γι αυτό το εμβόλιο, όμως επειδή γίνεται μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ καμπάνια διαφήμισης, αυτό μεγαλύτερη ανασφάλεια μου δημιουργεί. Και το κράτος δεν το έχει καν στα υποχρεωτικά. 

Το έγραψα παραπάνω. Ήταν το neisvac. Το βρίσκεις το κουράγιο όταν πρόκειται για το παιδί σου. Βέβαια περάσαμε και οι 3 μας μετατραυματικό στρες, κυρίως το παιδί. Έχω ακόμη εφιάλτες επίσης . Για τεστ αντισωμάτων δεν το έχω σκεφτεί , διότι δεν μου το έχει πει κάποιος. Στην πρώτη δόση ευτυχώς εμφάνισε μόνο 2 μέρες πυρετό και πόνο στο χέρι 3-4 μέρες. 

Εμείς για ιλαρά είχαμε κάνει το priorix και δεν εμφάνισε καμία παρενέργεια.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Μπορείς να κάνεις το εμβόλιο στο νοσοκομειο? 

Εννοείται, εφόσον κλείσεις ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία και συνεννοηθείς. Επίσης σε ιατρεία του ΙΚΑ, ή όπως το λένε πια, ΠΕΔΥ, ΕΟΠΠΥ, έχω χάσει τη μπάλα. 

Just now, Maonoki είπε:

Για το bexsero έχει σκεφτεί την πιθανότητα πριν του κάνεις τη δεύτερη δόση, να του έκανες πρώτα ένα τεστ αντισωμάτων; Επειδή έχει τέτοιο ιστορικό το παιδάκι σου... 

για το bexcero εχει γινει διαφιμηση γιατι ειναι ακριβο κ προαιρετικο οποτε καταλαβαινεις οτι ενας μεσος ανθρωπος για να πειστει να κανει εμβολιο 300-200 (συνολικα)ευρω για μια ασθενεια εξαιρετικα σπανια πρεπει πρωτα να πειστει οτι μπορει να κολλησει κ οτι υπαρχει αυτος ο κινδυνος. οποτε το ευκολο μεσο ειναι η τηλεοραση για ενημερωση . 

κ εγω ανχωνομαι γιαυτο ρωταω γενικα την γιατρο μας για ολα. παντως κ το bexcero εκτος απο πυρετο που κανει σχεδον παντα εχει καλη φημη οτι ειναι νεας τεχνολογιας κ πολυ ασφαλη

5 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Το έγραψα παραπάνω. Ήταν το neisvac. Το βρίσκεις το κουράγιο όταν πρόκειται για το παιδί σου. Βέβαια περάσαμε και οι 3 μας μετατραυματικό στρες, κυρίως το παιδί. Έχω ακόμη εφιάλτες επίσης . Για τεστ αντισωμάτων δεν το έχω σκεφτεί , διότι δεν μου το έχει πει κάποιος. Στην πρώτη δόση ευτυχώς εμφάνισε μόνο 2 μέρες πυρετό και πόνο στο χέρι 3-4 μέρες. 

Εμείς για ιλαρά είχαμε κάνει το priorix και δεν εμφάνισε καμία παρενέργεια.

Έχεις δίκιο συγγνώμη διαβάζω τα μην από το κιν. και δεν φαίνονται όλα αμέσως.

Ναι για το τεστ αντισωμάτων ρώτα τον παιδίατρο να του κάνεις, ώστε αν το παιδί είναι καλυμμένο και έχει καλή επάρκεια αντισωμάτων έναντι της μην. β, να μη χρειαστεί τη δεύτερη δόση, τουλάχιστον για ένα μακρύ χρονικό διάστημα. 

On 28/11/2020 at 1:50 ΜΜ, Ilaeira είπε:

Δεν το ήξερα αυτό! Θα τη ρωτήσω στην επόμενη επίσκεψη. Είναι γενικά πολύ λογική, ούτε υπερβολική (πχ για της γρίπης μας είπε όχι και μας εξήγησε τους λόγους), ούτε οριακή naturopath, οπότε την εμπιστεύομαι. 

Πάντως είναι φοβερό πώς παίζουν ρόλο τα βιώματα του καθενός. Εμένα ο απόλυτος τρόμος μου είναι η μηνιγγίτιδα, έχασα παιδικό φίλο όταν ήμασταν 12 χρονών. Κάναμε το bexsero νωρίτερα, σε συνεννόηση με τη γιατρό φυσικά, στους 5 μήνες. Και για το MMR θα τη ρωτήσω αν μπορούμε να το κάνουμε όσο πιο νωρίς γίνεται, αφού πάει και παιδικό. Αν παρέχει προστασία κι από τον κόβιντ, ακόμα καλύτερα. 

Έτσι αναφέρει μια έρευνα που διεξήχθη από το παν/μιο της Τζορτζια στην Αμερική. 

Και αφού πάει παιδικό, είναι απαραίτητο.... 

Σχετικά με τις αρρώστιες... Άστα να πάνε, η καθεμιά έχει τις φοβίες της!!!! 

Άλλη τη μηνιγγίτιδα, άλλη τον αυτισμο (εγώ), άλλη την ιλαρα... 

Όπως και να χει, προσπαθούμε με βάση τη λογική, να τις ξεπερνάμε και να κάνουμε το καλύτερο για τα αγγελούδια μας. 

On 28/11/2020 at 4:49 ΜΜ, Lisbet είπε:

@Maonoki μπορείς να παραθέσεις τα άρθρα που διάβασες;

Δεν είμαι γιατρός αλλά ένα εμβόλιο για ιλαρά-παρωτίτιδα-ερυθρά, να προστατεύει από τον covid μου φαίνεται μάλλον απίθανο. Και οποιοδήποτε άλλο το ίδιο, βασικά, δεδομένου ότι ο covid είναι, ουσιαστικά, ιός γρίπης και μεταλλάσσεται.

Η μελέτη έχει την τίτλο : Analysis of Measles-Mumps-Rubella (MMR) Titers of Recovered COVID-19 Patients. Πρόκειται για μια σύνοψη με τα δεδομένα που μελέτησαν και τους συσχετισμός που βρήκαν. 

Δεν είμαστε γιατροί φυσικά για να τη διαβάσουμε κανονικά, όμως το συμπέρασμα που μας ενδιαφέρει, είναι στον τίτλο βασικά και μακάρι να ισχύει. 

• Μου αρέσει 1
  • Ευχαριστώ! 1

Just now, Maonoki είπε:

Η μελέτη έχει την τίτλο : Analysis of Measles-Mumps-Rubella (MMR) Titers of Recovered COVID-19 Patients. Πρόκειται για μια σύνοψη με τα δεδομένα που μελέτησαν και τους συσχετισμός που βρήκαν. 

Δεν είμαστε γιατροί φυσικά για να τη διαβάσουμε κανονικά, όμως το συμπέρασμα που μας ενδιαφέρει, είναι στον τίτλο βασικά και μακάρι να ισχύει. 

Διάβασα το συμπέρασμα που είναι μεταφρασμένο και δημοσιευμένο στο σάιτ της ερτ.

Στα παιδιά μου έχω κάνει και το mmr και όλα τα υπόλοιπα στον συνιστώμενο χρόνο εμβολιασμού, αλλά του covid το εμβόλιο δε θα το κάνει κανείς μας, οπότε μακάρι να ισχύει!

Παρενέργειες από το mmr εμείς δεν είχαμε, παρεμπιπτόντως.

On 28/11/2020 at 4:55 ΜΜ, Annitamik είπε:

Εγω δεν το ήξερα ότι η ιλαρά είναι τόσο σοβαρή. Τώρα τα διάβασα. Την είχα στο μυαλό μου κάτι σαν την ανεμοβλογιά. Εντωμεταξυ απορώ πώς δεν έχει μπει στα υποχρεωτικά το bexsero κι έχει μπει της ανεμοβλογιάς που δεν είναι και καμιά φοβερή ασθένεια.

On 28/11/2020 at 5:04 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Πότε άρχισε να γίνεται αυτό το εμβόλιο; Γιατί και ο άντρας μου είχε περάσει απ'ο,τι βλέπουμε στο βιβλιάριό του, σε ηλικία 5 ετών. Και το γράφει το εμβόλιο σε έναν πίνακα που λέει "άλλοι εμβόλιασμοι" αλλά δεν είναι συμπληρωμένο και υποθέσαμε ότι δεν ήταν υποχρεωτικο. Γιατί σε άλλη σελίδα λέει "βασικοί εμβολιασμοί" και είναι συμπληρωμένα.Ψαχνω και το δικο μου βιβλιάριο να δω αν το είχα κάνει αλλά δεν το βρίσκω.

On 27/11/2020 at 2:20 ΠΜ, Maonoki είπε:

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω επειδή έχω αγχωθεί λίγο με αυτό το εμβόλιο, όσες μανούλες το κάνατε φέτος στα παιδάκια σας, αν υπήρχαν καθόλου παρενέργειες... Ή τα συνηθισμένα.. 

Το κάναμε το καλοκαίρι, 15 μηνων. Δεν είχε καμία παρενέργεια. Αλλά γενικά σε κανένα εμβόλιο δεν έχει κάνει παρενέργειες οπότε ίσως δεν είμαστε τυπικό δείγμα. Το μόνο που συνέβη λίγες μέρες μετά το εμβόλιο είναι ότι άρχισε να ξυπνάει τη νύχτα, που της έχει μείνει μέχρι σήμερα! Προφανώς αστειεύομαι, δεν το είχα συνδυάσει, απλά το σκέφτηκα τώρα που είδα πότε το κάναμε. Θυμόμουν πότε άρχισε να ξυπνάει γιατί ήταν πραγματικά ανεξήγητο!

On 28/11/2020 at 2:43 ΜΜ, ninaki80 είπε:

. αλλοι γονεις ειναι πιο χαλαροι κ ουτε καν ξερουν τι εμβολιο κανουν την καθε φορα. 

Εμείς είμαστε αυτοί! Δεν έχουμε γκουγκλαρει ποτέ για τι αρρώστια είναι το καθένα. Το βλέπουμε μετά που κολλάει το χαρτάκι στην αντίστοιχη θέση στο βιβλιάριο. Μήπως κι αν ξέραμε για ποια αρρώστια είναι,θα ξέραμε τι σημαίνει η κάθε αρρώστια; Μόνο οι γιατροί τα καταλαβαινουν. Πχ  Το καλοκαίρι η μικρή έπαθε μια αρρώστια που λέγεται "αιφνίδιο εξάνθημα". Τώρα που διαβάζω τα συμπτώματα της ιλαράς μιας που την αναφέρουμε, τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ, εγώ δεν θα τα ξεχώριζα.

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Εγω δεν το ήξερα ότι η ιλαρά είναι τόσο σοβαρή. Τώρα τα διάβασα. Την είχα στο μυαλό μου κάτι σαν την ανεμοβλογιά. Εντωμεταξυ απορώ πώς δεν έχει μπει στα υποχρεωτικά το bexsero κι έχει μπει της ανεμοβλογιάς που δεν είναι και καμιά φοβερή ασθένεια

Η ιλαρά κ η ανεμευλογια δεν είναι απαραίτητα για τα παιδιά σοβαρές, όμως οι μεγάλοι νοσούν σοβαρότερα κ έχουν επίσης επιπλοκές στις εγκύους (κ η ερυθρά το ίδιο). πιο πολύ γι αυτό είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός, της ανεμοβλογιάς βέβαια κάποιοι τον καθυστερούν επι τούτου μήπως κολλήσει φυσικά, επειδή δεν θα το περάσει σοβαρα. επίσης ο ερπητοϊός της ανεμοβλογιάς προκαλεί έρπητα ζωστήρα που είναι πιο σοβαρός κ σε βρέφη δυνητικά  παρα πολύ επικίνδυνος. το εμβόλιο δλδ καλύπτει κ για αυτό. Το bexsero είναι για τον τύπο της μηνιγγίτιδας που δεν είναι τόσο συχνός. υπάρχει κ άλλο για μηνιγγιτιδοκοκκο στα υποχρεωτικά. 

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Εμείς είμαστε αυτοί! Δεν έχουμε γκουγκλαρει ποτέ για τι αρρώστια είναι το καθένα. Το βλέπουμε μετά που κολλάει το χαρτάκι στην αντίστοιχη θέση στο βιβλιάριο. Μήπως κι αν ξέραμε για ποια αρρώστια είναι,θα ξέραμε τι σημαίνει η κάθε αρρώστια; Μόνο οι γιατροί τα καταλαβαινουν. Πχ  Το καλοκαίρι η μικρή έπαθε μια αρρώστια που λέγεται "αιφνίδιο εξάνθημα". Τώρα που διαβάζω τα συμπτώματα της ιλαράς μιας που την αναφέρουμε, τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ, εγώ δεν θα τα ξεχώριζα.

κι εμείς καμία φορά δεν θυμόμαστε τι εμβόλιο είναι να κάνουμε. μας το λέει κ το γράφει για το παραγγείλουμε, προσπαθώ να το θυμάμαι γιατί αν δεν βγάζω τα γράμματα της κ θέλω να το ζητήσω τηλεφωνικά από το φαρμακείο πρέπει να γκουγκλάρω για επιβεβαίωση!!! αλλά μετά αν με ρωτήσεις, δεν θυμάμαι πότε έκανε το καθένα. κ ο άντρας μ παρολο που είναι ψείρας στα ιατρικά, τα ξεχνάει. Δεν έχουμε ασχοληθεί δλδ ποτέ με το τι εμβόλιο κάνουμε κ γιατί το κάνουμε τότε κλπ. μας είπε εξαρχής ότι ακολουθεί πίστα το εθνικό πρόγραμμα, δεν ασχοληθήκαμε ξανά κ δεν ψάξαμε ούτε τα προαιρετικά που μας πρότεινε. το bexsero το ανέλυσε προφανώς λόγω κόστους αλλά το rotarix πχ ούτε που το συζητήσαμε αν χρειάζεται ή όχι. πιο πολύ συζητάμε αν θα πάρει σιρόπι για το βήχα παρα για τα εμβόλια! 

3 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Πότε άρχισε να γίνεται αυτό το εμβόλιο; Γιατί και ο άντρας μου είχε περάσει απ'ο,τι βλέπουμε στο βιβλιάριό του, σε ηλικία 5 ετών. Και το γράφει το εμβόλιο σε έναν πίνακα που λέει "άλλοι εμβόλιασμοι" αλλά δεν είναι συμπληρωμένο και υποθέσαμε ότι δεν ήταν υποχρεωτικο. Γιατί σε άλλη σελίδα λέει "βασικοί εμβολιασμοί" και είναι συμπληρωμένα.Ψαχνω και το δικο μου βιβλιάριο να δω αν το είχα κάνει αλλά δεν το βρίσκω.

Δεν ξέρω, αλλά σίγουρα δεν το έκαναν οι σημερινοί σαραντάρηδες, δεν ξέρω για τους τριαντάρηδες. Προ του MMR το εμβόλιο για τις μαγουλάδες δεν ήταν υποχρεωτικό και από όσο φαίνεται δεν το έκανε ο κόσμος. Και όσοι έχουν εμβολιαστεί παλιά με το MMR λογικά δεν έχουν ανοσία, γιατί αρχικά θεωρούταν ότι μία δόση αρκεί και τελικά χρειάζεται και δεύτερη. Κάπου στη δεκαετία του 90 πρέπει να άρχισε να γίνεται σωστά αλλά πότε, δεν το γνωρίζω.

Just now, Έσπερος είπε:

Η ιλαρά κ η ανεμευλογια δεν είναι απαραίτητα για τα παιδιά σοβαρές, όμως οι μεγάλοι νοσούν σοβαρότερα κ έχουν επίσης επιπλοκές στις εγκύους (κ η ερυθρά το ίδιο). πιο πολύ γι αυτό είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός, της ανεμοβλογιάς βέβαια κάποιοι τον καθυστερούν επι τούτου μήπως κολλήσει φυσικά, επειδή δεν θα το περάσει σοβαρα. επίσης ο ερπητοϊός της ανεμοβλογιάς προκαλεί έρπητα ζωστήρα που είναι πιο σοβαρός κ σε βρέφη δυνητικά  παρα πολύ επικίνδυνος. το εμβόλιο δλδ καλύπτει κ για αυτό. Το bexsero είναι για τον τύπο της μηνιγγίτιδας που δεν είναι τόσο συχνός. υπάρχει κ άλλο για μηνιγγιτιδοκοκκο στα υποχρεωτικά. 

Κι εγώ αυτή την εντύπωση είχα, αλλά όχι, η ιλαρά είναι πολύ σοβαρότερη από την ανεμοβλογιά, το ποσοστό νοσηλείας είναι 50%. Αν και οπτικά μοιάζουν, καμία σχέση σε κίνδυνο. Το έψαξα όταν το γράφαμε χτες, και η ιλαρά θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για παιδιά κάτω των 5 ετών, και εκτός από μεγάλο κίνδυνο πνευμονίας (25% θνησιμότητα σε αναπτυσσόμενες χώρες) έχει και ένα κίνδυνο για εγκεφαλίτιδα :( Και όσο εξωφρενικό και αν σας ακούγεται, προ της καθιέρωσης του εμβολιασμού υπήρχαν 6 εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...