Lisbet

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  753
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Lisbet last won the day on Μάιος 12 2017

Lisbet had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

235 Good

Περισσότερα για την/τον Lisbet

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Ότι έχει καθιερωθεί είναι γεγονός, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο λάθος χαχα Εγώ πάντως, αν έκανα κόρη, επειδή θα ήθελα όνομα που γιορτάζει, θα διάλεγα ανάμεσα στα Εμμέλεια Άννα Ρεββέκα Φοίβη Αγγελική Λυδία Τατιανή Εύα Στεφανία Μάρθα Χριστίνα Σιμώνη Αν δε με ένοιαζε για τη γιορτή, ανάμεσα στα Νιόβη Υβόννη Χλόη Διώνη Αδριανή Πανδώρα Δάφνη *εκτός από αυτά που έγραψα παραπάνω
 2. Τα ονόματα σε κατάληξη -ώ είναι από τα ωραιότερα, αντικειμενικά. Κλειώ, Ινώ, Λητώ, Διδώ, Καλυψώ Έχουν το "κακό" οτι δε γιορτάζουν κι ότι, αν θέλεις να τα κλίνεις σωστά, πρέπει να βάλεις στη γενική την κατάληξη -ους. Η Μυρτώ της Μυρτούς κλπ
 3. Όχι εγώ δεν έχω πρόβλημα με την τάση σαν τάση. Απλά η μονοτονία με ξενίζει. Τόσα ωραία ονόματα κι ακούς όλο Δανάη, Νεφέλη, Φίλιππος, Αλέξανδρος

 4. Διαφημίσεις


 5. Δε μου αρέσει κανένα από αυτά, όχι γιατί δεν είναι αντικειμενικά ωραία ονόματα, αλλά γιατί εχουν γινει σούπα από τους γονείς που δε θέλανε να δώσουνε ονόματα γιαγιάδων την τελευταία 20ετία. Ειδικά το Δανάη. Υπάρχουν άπειρα ωραιότατα ονόματα, που γιορτάζουν κιόλας.
 6. Η κοπέλα είπε ότι έκλεισε ραντεβού στο Αγλ. Κυριακού. Από τα λίγα που γνωρίζω/έχω προσωπικά βιώσει, όσοι σκοπεύουν να αυτοκτονήσουν δεν το δηλώνουν προκαταβολικά και μάλιστα πολλάκις. Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την κατάσταση, που το είπα κι εγώ από το πρώτο ποστ μου ότι δείχνει να χρήζει άμεσης ψυχιατρικής παρέμβασης.
 7. @Curie υπάρχει και μια άλλη "αισιόδοξη" εκδοχή. Πολύ συχνά, τα παιδιά στην εφηβεία υιοθετούν μια μανιέρα περιθωρίου, ειδικά αυτά που για τους χψ λόγους διαφέρουν με όχι και τόσο αποδεκτό από τον κύκλο των συμμαθητών τους τρόπο. Δεν είναι δλδ ούτε οι πρώτοι γκόμενοι,ούτε οι αθληταράδες, οπότε θεωρούν cool να παραστήσουν τους καταθλιπτικούς, περιθωριακούς κλπ. Το γεγονός δλδ ότι αυτοχαρακτηρίζεται έτσι μόνος του εμένα κάπου προς τα εκεί με πάει, γιατί, από όσο έχω συναναστραφεί ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας, κανένας τους δεν το αναγνώριζε, πόσο μάλλον να το παραδεχτεί και να αυτοχαρακτηριστεί. Βέβαια, σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουν και τις ανάλογες παρέες, ακούνε τη σχετική μουσική, πράγμα που ο γιος σας δεν κάνει. Έχει γενικά τάση προς το drama queen? Θέλεινα τραβάει πάνω του την προσοχή; Σε κάθε περίπτωση, είναι μεγάλο αίνιγμα να μεγαλώνεις ένα χαρισματικό παιδί και από όσο έχω διαβάσει, η όχι "φυσιολογική" παιδική ηλικία και η κατάθλιψη είναι από τα πλέον συνηθισμένα χαρακτηριστικά τους. Έχετε σκεφτεί να απευθυνθείτε στη MENSA? Θα τον ενδιέφερε κάτι τέτοιο;
 8. @Curie ξέρω πώς είναι να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα με το παιδί σου που σε τρομάζει. Η @Yovanna έχει δίκιο. Οι λέξεις είναι σκληρές, αλλά η εικόνα που παρουσιάζει το παιδί είναι αυτή που σου είπε. Μην πανικοβάλλεσαι, αλλά μη χάνεις και το χρόνο σου ψάχνοντας για απαντήσεις μόνη σου στο διαδίκτυο - κι οπωσδήποτε μη μένεις στα όσα σου λέει ο ψυχολόγος του σχολείου. Υπάρχουν ειδικοί για αυτού του είδους τις καταστάσεις. Ελπίζω να έχεις ήδη χρησιμοποιήσει τα τηλ που σου έδωσε η @samsympan για να λάβετε όλοι την ορθή καθοδήγηση. Μην το αφήνεις να χρονίζει, χειρότερα θα γίνεται και πιο δύσκολα θα αντιμετωπίζεται.
 9. Lisbet

  Εμβόλιο μαντού

  Εγώ πάντως λυπήθηκα πολύ που ο μικρός δεν πρόλαβε να κάνει το bcg στο σχολείο, όπως ο μεγάλος. Λένε ότι δεν καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό, όμως και το 30% είναι προτιμότερο από το τίποτα. Έστω αν είχε αντικατασταθεί από κάποιο καινούριο, να το καταλάβω. Την ξαφνική κατάργησή του, χωρίς αντικατάσταση, δεν την κατάλαβα ποτέ, εκτός αν δεν ήταν ιατρικοί οι λόγοι, αλλά άλλοι. Αν υπήρχε δυνατότητα να το κάνω ιδιωτικά, θα το έκανα ευχαρίστως.
 10. Lisbet

  ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

  Ναι, εννοείται. Υπάρχει το priorix, το αντίστοιχο του mmr δηλαδή και το priorix tetra, που ανέφερα προηγουμένως. Γκούγκλαρέ το και δες εκεί που λέει συστατικά. Μπορείς να τα συγκρίνεις. Επίσης, μπορείς να ρωτήσεις τον παιδίατρο, ειδικά αν είναι ιδιώτης.
 11. Lisbet

  ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

  Το priorix tetra περιλαμβάνει και την ανεμοβλογιά. Η δική μας παιδιάτρος δεν το προτίμησε, κάναμε το mmr κι αργότερα το varivax χώρια. Ωστόσο έχουν περάσει ακρετά χρόνια από τότε, δεν ξέρω τώρα τι συστήνουν οι παιδίατροι.
 12. Lisbet

  ΕΜΒΟΛΙΑ, ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ

  Ναι, δε διαφωνώ για την τακτική των παιδιάτρων, αλλά συγκαταλέγεται σε μια γενικότερη συζήτηση. Όπως επίσης το αναμενόμενο εμβόλιο του κόβιντ. Έγραψα για το συγκεκριμένο εμβόλιο γιατί από ό,τι πήρε το μάτι μου η μικρή σου ξεκινάει προνήπιο σε δημόσιο (καλή αρχή!) Ήθελα να πω ότι εγώ στη θέση σου θα το έκανα άμεσα, πριν πιάσουν οι πολλές ζέστες, για να ξενοιάσω και να είμαι ΟΚ για την εγγραφή. Σου λείπουν κι άλλα;
 13. Lisbet

  ΕΜΒΟΛΙΑ, ΥΠΕΡ & ΚΑΤΑ

  @kine το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς είναι από τα πιο "ελαφριά", δεδομένου ότι είναι μονό, με τις λιγότερες παρενέργειες και δοκιμασμένο εδώ και δεκαετίες. Αν εμβολιάζεις γενικά, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι ειδικά το συγκεκριμένο. Εγώ πέρασα ανεμοβλογιά στα 11 μου πολύ βαριά κι ήταν μια φρικτή εμπειρία. Πολύ πυρετό, γεμάτη ενοχλητικά σπυριά που τρέχανε πύον, σα λεπρή ήμουν. Έκανα 2 εβδομάδες να σταθώ στα πόδια μου και μερικά σημάδια τα έχω ακόμα, ευτυχώς όχι στο πρόσωπο. Καταλαβαίνω ότι σκέφτεσαι το καλό της κορης σου, αλλά δεν πρόκειται να σε ευχαριστήσει για αυτή την εμπειρία, να είσαι βέβαιη. Πλέον έχω κι εγώ εναν σκεπτικισμό απέναντι στα εμβόλια, ειδικά αν πάνε να μας πασάρουν κανένα καινούριο για τον κοβιντ, πράγμα που ποτέ δεν περίμενα να μου συμβεί. Όμως για την ανεμοβλογιά ειδικά, έκανα το εμβόλιο στα παιδιά μου χωρίς 2η σκεψη κι ήταν από τα εκείνα που δε μας έκαναν καμία παρενέργεια.
 14. Ούτε εγώ είχα, σε καμία εγκυμοσύνη. Μόνο λίγη υπνηλία στο 1ο τρίμηνο.
 15. Μου αρέσει που " δεν έχεις πρόθεση να σχολιάσεις σχετικά με τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός" ρε συ Lenia! Δλδ αν είχες πρόθεση τι θα έκανες, θα προέτρεπες σε διωγμό; Θέλω να ξέρω δλδ ειλικρινά, εσύ δε βλέπεις τίποτα το μεμπτό στο υφάκι σου, η φαντασία μου τα φταίει; Παρακάλεσα πολύ ευγενικά, σε ΔΥΟ συνεχόμενα μηνύματα, να μη συνεχιστεί η συζήτηση σε αυτό το θέμα. Το συνεχίζετε ακάθεκτες! Τι άλλο πρέπει να κάνω; Κόφτε το γιατί αν το ανοίξω κι εγώ θα γίνει χαμός! Σας το είπε κι η @anemoni1989τη στιγμή που προκαλείτε και προσβάλλετε, τι περιμένετε από τον άλλον, να κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο; Ε όχι, ευγενικός και κόσμιος (προσπαθεί να) είναι...όχι μ@λ@@@ Μου αρέσει και που σε χαλάσανε οι χαρακτηρισμοί, Lenia! Μόνες σας χαρακτηρίζεστε με τη στάση σας! Θέλετε να ακούσετε πώς, καθαρά και ξάστερα; Λοιπόν OK enough is enough, συνεχίστε την ωραία κι εποικοδομητική αυτή συζήτηση χωρίς εμένα. Δε θα κάθομαι να συγχύζομαι για το χατήρι μερικών αγνώστων, τη στιγμή που ζούμε τόσο δύσκολες ώρες...μου φτάνουν όσα έχω στο κεφάλι μου. Καλή συνέχεια σε όσες αντέξουν.