Lisbet

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  627
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

 • Days Won

  2

Lisbet last won the day on Μάιος 12 2017

Lisbet had the most liked content!

Συνεισφορα στο φορουμ

167 Good

Περισσότερα για την/τον Lisbet

 • Rank
  Νέος Χρήστης

Profile Information

 • Gender
  Female

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. α. Συμφωνώ απολύτως β. Όχι δεν είπαν τίποτα τέτοιο. Η συνάντηση που όρισε ο διευθυντής του δημοτικού για σήμερα, είναι μόνο για τους γονείς του τμήματος και θα συμμετέχει κι ο καθηγητής της πληροφορικής, επίσης πολύ αξιολόγος, για όλα τα τεχνικά αυτός τρέχει! Αναντικατάστατος για το σχολείο μας και πολύ αγαπημένος των παιδιών. Υποθέτω θα συζητήσουμε θέματα εξοπλισμού κι ωραρίου, σε πρώτη φάση.
 2. @Έσπερος δεν έχω παιδιά στο πανεπιστήμιο. Αν είχα κι έβλεπα τα χάλια που βλέπω στο δημοτικό, τα ίδια θα έλεγα. Παρόλο που είναι ανόμοια πράγματα, αλλά τελοσπάντων. Ούτε χρεώνω τα προβλήματα της πλατφόρμας που υπέδειξε το υπουργείο στους εκπαιδευτικούς. Απλά λέω ότι το zoom δούλευε καλύτερα. Δεν έχουν μόνο οι μαθητές προβλήματα, έχουν κι οι καθηγητές. Της καθηγήτριας της φυσικής το ίντερνετ σερνόταν και η πλατφόρμα το τελευταίο τέταρτο την πέταξε έξω. Η φιλόλογος που τους έκανε μάθημα στο zoom, δε μπόρεσε καν να συνδεθεί και τους έστειλε πρόσκληση τελευταία στιγμή πάλι στο zoom. Μόνο που στο υπουργείο φάνηκε σα να μην έκανε την ώρα της! Για όλα αυτά προφανώς και δεν ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί, αλλά το υπουργείο. Έπρεπε δλδ η καθηγήτρια να έχει 4G και Mac για να κάνει τη δουλειά της; Δεν της το 'παν όταν υπέγραφε τη σύμβαση! Θέλω να πω δεν είμαστε παράλογοι, ούτε σπεύδουμε να κατηγορήσουμε όλον τον κλάδο αδιακρίτως. Εξ ου και λέμε, μη σπεύδετε κι εσείς να υπερασπιστείτε όλον τον κλάδο αδιακρίτως. Όσο για τα σχόλια των συναδέλφων...είναι γνωστό τι σφηκοφωλιές είναι οι δημόσιες υπηρεσίες. Αλλά ειδικά τώρα με την απόσταση, τι σας νοιάζει; Ας παν να λένε. Ξύδι.
 3. Τα λες μπερδεμένα και δεν κατάλαβα. Σε κάθε περίπτωση, επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί το προσωποποιείτε κι εσύ κι η Έσπερος. Εγώ μίλησα για τον δικό μας δάσκαλο (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ένας 50αρης με άψογη σχέση με την τεχνολογία, που ζει μόνος, δεν έχει μικρά παιδιά ή άλλες υποχρεώσεις να τον αποσπούν) και τη δική μας δασκάλα αγγλικών (η οποία είναι παντρεμένη με 2 μικρά παιδιά μέσα στο σπίτι), τι έκανε και κάνει και τι δεν κάνει ο καθένας, γιατί επικρίναμε ως γονείς τη στάση του μεν και εκτιμήσαμε βαθύτατα τη στάση της δε. Είμαστε επαρχία κι όλα βλέπονται και μαθαίνονται. υγ το webex έχει πολλά προβλήματα, μου το είπε και ο γιος μου και γνωστοί δάσκαλοι και καθηγητές. Το δοκίμασε κανείς από εδώ; Το γυμνάσιο ξεκίνησε ήδη μθήματα (κακήν κακώς, το μάθημα της βιολογίας πχ είχε 120 συμμετέχοντες με κλειστές κάμερες και μικρόφωνα κι ερωτήσεις/απορίες μόνο στο τσατ) και το δημοτικό ξεκινάει εντός της εβδομάδας. Οψόμεθα...

 4. Διαφημίσεις


 5. Σημερινή δήλωση της Κεραμέως, η πρόσβαση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες, sch, webex κλπ θα γίνεται χωρίς χρέωση δεδομένων.
 6. Καλημέρα. Υπάρχει άρθρο στην Καθημερινή στις 3/4, όπου η Κεραμέως λέει ότι οι γονείς που έχουν παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία/παιδικούς σταθμούς, δε θα πληρώσουν για υπηρεσίες που δεν τους έχουν παρασχεθεί. Το ξέρω γιατί το έψαξε φίλος δικηγόρος, που έχει το γιο του σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο της Λάρισας κι οι ιδιοκτήτες είχαν στείλει μέιλ στους γονείς, ζητώντας τα δίδακτρα του Απριλίου ακέραια. Δε βάζω λινκ εδώ για να μην καθυστερήσει η δημοσίευση. Αν θυμάμαι καλά, σήμερα αναμένεται η επίσημη απόφαση.
 7. Έστειλαν κι από άλλα γυμνάσια πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων στο webex; Εμάς ξεκινάνε τα μαθήματα από αυριο. 1-2 ώρες τη μέρα, πάλι καλά, πήραν μπρος επιτέλους! Υποτίθεται ότι το ίδιο θα γίνει και στα δημοτικά, αλλά άλλο ωράριο, πιο αργά. Από το δημοτικό το δικό μας δε μας έχει έρθει κάτι ακόμα.
 8. @little lamb αν ξαναδιαβάσεις ένα ένα τα ποστ προσεκτικά, είμαι βέβαιη ότι θα καταλάβεις γιατί αντιδράμε έτσι. Το πιο εξόφθαλμο να σου πω, εσύ κατάλαβες ότι οι συμμετέχουσες στη συζήτηση εκπαιδευτικοί δεν έχουν αντίρρηση με την τηλεδιάσκεψη, ενώ η @Έσπερος εδώ, με τη μία φορά που έκανε, έφτασε στο πρόθυρα της απόγνωσης. Όλα μαύρα κι ανεπίδεκτα διόρθωσης! Αλλά και πάλι, είναι φυσιολογικό να μην αντιληφθείς 100% την αγανάκτησή μας, αν δε βιώσεις πρώτα στο πετσί σου την εμπειρία του δημόσιου ελληνικού σχολείου. Όταν έρθει η ώρα, θα μας θυμηθείς, στο εγγυώμαι.
 9. @jellyfishch δεν το κατάλαβα αυτό με τους επιστήμονες. Κι εγώ επιστήμων είμαι, άμεσα πληττόμενη αυτοαπασχολούμενη, για την ακρίβεια. Αλλά και να μην ήμουν. Πρέπει να έχω τελειώσει τη Φιλοσοφική για να καταλάβω ότι, όταν ο δάσκαλος του παιδιού μου, την πρώτη εβδομάδα,ζητάει και διορθώνει τις εργασίες και τη δεύτερη μας λέει να μην του τις ξαναστείλουμε και μας στέλνει ΛΑΘΟΣ απαντήσεις, για να τις διορθώνουμε μόνοι μας, είναι απαράδεκτος ως εκπαιδευτικός; Θέλει πολύ μυαλό να συμπεράνω ότι, αν οι αποδοχές του ήταν σε ευθεία συνάρτηση με το έργο του, θα συμπεριφερόταν διαφορετικά; Σε πληροφορώ ότι ποτέ δεν έχω κακολογήσει τους δασκάλους των παιδιών μου. Καταλαβαίνω απόλυτα τις δυσκολίες, είμαι παρούσα σε κάθε ενημέρωση, ελέγχω τις εργασίες τους, προσπαθώ να καλύπτω τα κενά με έξτρα ασκήσεις σπό βοηθήματα, από φέτος ο μεγάλος ξεκίνησε και ιδιαίτερο, ΟΚ. Αλλά αυτή η συμπεριφορά με έχει βγάλει από τα ρούχα μου. Να ασχολούνται ΜΙΑ η δασκάλα των αγγλικών του σχολείου και ΜΙΑ φιλόλογος, καλή τους ώρα οι γυναίκες, περισσότερο σπό ό,τι ασχολούνται όλοι οι υπόλοιποι δάσκαλοι και καθηγητές μαζί; Έχεις την απαίτηση δλδ να το δεχτώ αυτό σαν φυσιολογικό, ως γονιός κι ως φορολογούμενος πολίτης; Ποια θα ήταν η ορθή αντίδραση εκ μέρους μου, κατά την άποψή σου; Μην το παίζετε μόνο θιγμένες...αυτή είναι η εύκολη λύση, όταν δεν έχει κάποιος τίποτα να πει! Αν θέλετε να συμμετέχετε, απαντήστε στα ερωτήματα που τίθενται, είναι πολύ σαφή! Και κυρίως, αν εσείς είσαστε σωστές στη δουλειά σας, όπως οι συνάδελφοί σας που από την πρώτη στιγμή έχω αναφέρει, μην υπερασπίζεστε τους τεμπέληδες, γιατί έτσι ταυτίζεστε μαζί τους!
 10. Ούτως ή άλλως, επαναλήψεις γίνονται, δεν προχωράει η ύλη, ούτε στις τηλεδιασκέψεις, ούτε με τις ασκήσεις, οπότε αυτά τα δακρύβρεχτα για τα παιδιά των άλλων και την παιδαγωγική σκοπιά του να προχωράει όλη η τάξη μαζί είναι άκυρα στην προκειμένη περίπτωση και προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Λες κι όταν ήταν το σχολείο ανοιχτό, παρακολουθούσαν και προχωρούσαν όλα τα παιδιά εξίσου, που τότε ήταν και σημαντικό να συμβαίνει, αλλά έλα που δε συνέβαινε... Αφού τώρα ΔΕΝ προχωράει η τάξη! Σημειωτόν γίνεται! Ούτε απαιτεί κανένας γονιός να προχωρήσει! Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν είναι το πώς θα ανταποκριθούν οι μαθητές. Αυτό είναι θέμα των μαθητών και των γονιών τους. Δε θα ζητήσει κανείς το λόγο από τον εκπαιδευτικό γι' αυτό. Όμως, κάνει ο εκπαιδευτικός από τη δική του τη μεριά αυτό που πρέπει να κάνει; Προσπαθεί να είναι σε ουσιαστική επικοινωνία και να βοηθήσει πραγματικά τους μαθητές του; ΟΧΙ. Επομένως...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτό με τον κοινωνικό αυτοματισμό, πολύ καλό, πραγματικά. Δεν είδα όμως κανέναν δ.υ. να έχει τις αντίστοιχες ευαισθησίες για την οικονομική κρίση που μαστίζει τους συμπολίτες τους του ιδιωτικού τομέα. Ούτε εδώ και 10 χρόνια, ούτε τώρα. Τώρα τους πήρε ο πόνος για την άδικη την κενωνία και τα φτωχά χωριατάκια, που τους δίνουν πρόσχημα για λούφα. Μέσα στο μυαλό τους δλδ, γιατί οι υπόλοιποι ξέρουμε. Αν τους λέγανε ότι, εύλογα, θα μειωθεί ο μισθός τους κατ' αναλογία με τη δουλειά που δεν προσφέρουν, όπως εκ των πραγμάτων μειώθηκαν τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα, λόγω καραντίνας, πώς άραγε θα αντιδρούσαν; Αν υπήρχε για μια φορά τρόπος να αμοιφθούν ανάλογα με αυτό που προσφέρουν, όποιος κάνει δουλειά να πάρει μπόνους, όποιος όχι, μείον, μήπως ξαφνικά, ως δια μαγείας, θα βρίσκανε τρόπο να ανταποκριθούν; Επίσης, το ζήτημα δεν είναι να μην ασχολούνται οι γονείς με τα μαθήματα των παιδιών τους. Όποιος έχει παιδί στο δημόσιο σχολείο ξέρει ότι είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να ασχολείται, δεν είναι κάτι καινούριο για μας. Ή ο ίδιος θα ασχοληθεί ή θα πληρώσει άλλον να το κάνει, κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα; Άντε να σου τύχει ο δάσκαλος-αστέρι καναδυο χρονιές, αν είσαι πολύ τυχερός. Ούτε ζήτησε κανείς 6ωρο τηλεδιάσκεψης. Αλλά το να πέσουν ΟΛΑ πάνω στο γονιό, τη στιγμή που ο δάσκαλος πληρώνεται για μια δουλειά που δεν προσφέρει, έχει καμια λογική; Τόσο τρομερό δλδ θα ήταν να κάνει ο δάσκαλος του δημοσίου 1 ώρα την ημέρα μάθημα εναλλάξ γλώσσα-μαθηματικά-φυσική και να διορθώνει ο ίδιος τις ασκήσεις που στέλνει; Που είναι το μίνιμουμ αυτού που κάνει ο συνάδελφός του του ιδιωτικού σχολείου, που πληρώνεται χειρότερα; Αυτό ρωτάω και σε αυτό ας μου απαντήσει όποιος θέλει και μπορεί. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού.
 11. Τι εύκολο και βολικό να τα ρίχνουμε όλα στους κακούς γονείς...και τι ποσοστό να είναι αυτοί οι αδιάφοροι και τεχνοφοβικοί γονείς, σε σύγκριση με τους αδιάφορους και βολεμένους εκπαιδευτικούς; Νομίζω ότι την απάντηση την ξέρεις μόνη σου. 2 εκπαιδευτικοί είσαστε στο σπίτι και δε μπορείτε να απασχολήσετε ΕΝΑ παιδί, για να κάνετε από ΜΙΑ ώρα μάθημα ο καθένας την ημέρα, εκ περιτροπής; Και πρέπει να βάλετε και το φαϊ να γίνεται την ώρα του μαθήματος; Πραγματικά, καταλαβαίνεις τι γράφεις; Γελάνε και οι πέτρες...όντως πρέπει να ζεις σε παράλληλο σύμπαν! Ωραία, ας στέλνονται ασκήσεις, έστω κι αν η πλατφόρμα δεν υποστηρίζει τις απαντησεις κι αναγκάζομαι να κάθομαι να τα σκανάρω και να τα στέλνω με το μέιλ. Αλλά να τα διορθώσει Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ! Είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει! Όχι να το περιμένει κι αυτό από μένα! Όσο για την τελευταία σου φράση, θα έπρεπε πραγματικά να ντρέπεσαι.
 12. Ομολογώ ότι εγώ από το δημόσιο σχολείο δεν περίμενα τα τέλεια αντανακλαστικά. Αλλά η διαφορά ανάμεσα στο τέλειο και στο απόλυτο μηδέν είναι χαώδης. Ή στην αδιαφορία του τύπου, σου πετάω μια φωτοτυπία και δεν ασχολούμαι καν να στείλω τις σωστές απαντήσεις, γιατί σιγά μην κάτσεις και τις κάνεις, το παιδί σου όλη μέρα θα το 'χεις να παίζει fortnite. Όπως πολύ σωστά έγραψε η @ΑΡΓΚ όταν καίγεσαι για το μεροκάματο και παράδοση εξ αποστάσεως θα βρεις τρόπο να κάνεις και ασκήσεις θα βρεις τρόπο να δώσεις και θα αναλάβεις να τις διορθώσεις κι απ' όλα! Οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων πώς κάνουνε από την πρώτη στιγμή δηλαδή; Σε άλλες σχολές έχουν σπουδάσει αυτοί; Και δε σας μιλάω για κανένα χωριό στη μέση του πουθενά με τεχνικές δυσκολίες ή αδιάφορους γονείς ή οτιδήποτε. Αλλά όταν πέφτει ο μισθουλάκος και οι ασφαλιστικές μας εισφορές είναι καλυμμένες βρέξει χιονίσει, τότε το ένα μας ξινίζει και το άλλο μας βρωμάει. Κι όμως, όποιος είναι υπεύθυνος και φιλότιμος δάσκαλος ή καθηγητής, αυτός είναι που πρέπει πρώτος να στηλιτεύει αυτές τις συμπεριφορές που βγάζουν το κακό όνομα σε ολόκληρο τον κλάδο των εκπαιδευτικών και να προσπαθεί να κάνει το παραπάνω για χατήρι των παιδιών, που αδικούνται με αυτη την κατάσταση περισσότερο από όλους μας.
 13. @Έσπερος δεν γνωρίζω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά έρχονται εκλογές. Καμία απολύτως εντύπωση δε θα μου έκανε αν η κυβέρνηση (όχι η συγκεκριμένη, η κάθε κυβέρνηση) προσπαθούσε να καλοπιάσει μια πολύ μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων. Έχεις υπόψιν σου ότι στις προηγούμενες εκλογές, που είχαμε μέχρι και τριπλές κάλπες στα τμήματα, διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι από όλους τους υπαλλήλους των δικαστηρίων, που φυσικά και είναι μόνιμοι δ.υ., μέχρι διευθυντές σχολείων και η συντριπτική πλειοψηφία από αυτούς δεν είχε κάνει εκλογές ούτε με μία κάλπη; Εγώ είμαι έξω από το χορό; Που έχω ένα παιδί στο δημοτικό κι ένα στο γυμνάσιο και έχω γίνει η δασκάλα και η καθηγήτριά τους, παιδεύομαι με βοηθήματα, λεξικά, εκτυπωτές, πλατφόρμες που δε λειτουργούν, όλη μέρα με μια οθόνη για να μη μείνουν πίσω, να μην ξεχάσουν κι αυτά που ξέρουν κι έχω και τον αξιότιμο συνάδελφό σου να μου στέλνει ΛΑΘΟΣ απαντήσεις; Πλάκα μας κάνεις; Και τι σε εμποδίζει να κάνεις τηλεδιάσκεψη, δεν καταλαβαίνω, μια που λες ότι σου είναι κι ευκολότερο. Όχι δεν έχουν σταθερό η/υ οι περισσότεροι, τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων δημοτικού είναι αγκαλιά με το τάμπλετ ή το κινητό της μαμάς, όπου θέλουν το πάνε. Θα ήταν ουτοπικό να περιμένεις να ρολάρουν όλα τέλεια από την πρώτη φορά, σιγά σιγά θα στρώσουν τα πράγματα. Κι οπωσδήποτε η τηλεδιάσκεψη είναι πολύ πιο υπεύθυνη από το να στέλνει ο δάσκαλος ασκήσεις και να αναγκάζει τους γονείς να τις ελέγξουν ΕΚΕΙΝΟΙ.
 14. Το ποσοστό που εργάζεται είναι μηδαμινό. Με όποιον φίλο και γνωστό μίλησα, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, την ίδια εικόνα μου μετέφερε. Για λύκειο μόνο δεν έχω καθόλου εικόνα. Μπορεί εκεί οι καθηγητές να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Για τα 600 ευρώ, εύχομαι να είναι αλήθεια αυτό που λες, γιατί δεν είδα κάπου αυτή τη διευκρίνηση και μου σηκώθηκε η τρίχα.
 15. Εγώ κορίτσια μένω στο κέντρο πρωτεύουσας νομού. Ναι, όλοι οι συμμαθητές μας έχουν ίντερνετ, η συντριπτική πλειοψηφία έχει τουλάχιστον ένα τάμπλετ, αν όχι και λάπτοπ ή η/υ στο σπίτι. Για τους δασκάλους/ καθηγητές τους δικούς μας, δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Όποιος θέλει, μπορεί να κάνει. @Έσπερος μπορείτε διακριτικά να συστήσετε στα παιδιά να πάρουν τη συσκευή μαζί τους και να κλείσουν την πόρτα του δωματίου τους. Κι εμείς στην αρχή που ξεκινήσαμε τα αγγλικά δεν το είχαμε σκεφτεί κι αφήσαμε το λαπτοπ στο σαλόνι. Στο 2ο μάθημα το μεταφέραμε στο γραφείο του παιδιού, γιατί δε βόλευε κανέναν. Αν μπαίνουν από ταμπλετ ή κινητό, είναι ακόμα ευκολότερο. Το κορυφαίο που συνειδητοποίησα σήμερα, είναι ότι οι λύσεις που έστειλε στα μαθηματικά ο δάσκαλος της 5ης δημοτικού, είχαν λάθη. 3 λάθος απαντήσεις σε 2 φωτοτυπίες Α4. Του έστειλα μέηλ εγώ και κάποια γονείς ακόμα και το διόρθωσε. Με όλο το σεβασμό, ας μου πούνε οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στη συζήτηση τη γνώμη τους. Η πλατφόρμα ειναι ελεεινή. Προσπαθώ απο το μεσημέρι να στείλω μέσω αυτής τις απαντήσεις του γιου μου στις εργασίες των αγγλικών του σχολείου και με πετάει έξω συνέχεια. Πάλι στο μέηλ θα κάθομαι να τα γράφω. Χθες είδα ότι τα 600 ευρώ που θα πάρουν γιατροί, δικηγόροι κλπ λόγω κορονοιού, θα τα πάρουν ΚΑΙ οι εκπαιδευτικοί. Με ποια αιτιολογία, μπορείτε να μου πείτε; Τη στιγμή που δεν εργάζονται κι ο μισθός τους καταβάλλεται κανονικά;
 16. Εγώ λαμπάδα δε θα στείλω και θα πω στις νονές να μη μας πάρουν. Από τότε που τα βαφτιστήρια μεγάλωσαν, έβλεπα ότι τα 2 από τα 3, και ειδικά η μαμάδες, ξίνιζαν τα μούτρα τους με τα δώρα τύπου παιχνίδια κλπ. Αντιστάθηκα για λίγο για ιδεολογικούς λόγους, νονά είμαι, όχι χορηγός, αλλά τελικά αποφάσισα ότι δεν αξίζει να τραβάω όλη αυτή τη σύγχυση - γιατί συνέβησαν απίστευτα πράγματα, από το να μου πούνε ότι το ιδανικό δώρο για 7χρονο θα ήταν ένα smartphone, μέχρι να μου γυρίσουν πίσω στο σπίτι μου το παιχνίδι που πήρα (επώνυμο επιτραπέζιο από τα public με κάρτα αλλαγής μέσα), γιατί το παιδί δε θα έπαιζε με αυτό. Κατέληξα να τους δίνω χρήματα, που ήταν προφανέστατα αυτό που επιδίωκαν και όλοι είναι ευχαριστημένοι, οπότε αυτό θα γίνει και φέτος. Περιττό όμως να πω ότι το βαφτιστήρι που πάντα δεχόταν ό,τι κι αν έπαιρνε με την ίδια χαρά, πλέον παίρνει τα διπλάσια, δλδ και χρήματα και εξτρα δώρο τύπου ρούχα ή παπούτσια.