Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να κάνω κατι για μενα...

diane2020

Recommended Posts

Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα ποστ για την οδήγηση θα σας πω πως το βλέπω εγώ. Χωρίς αυτοκίνητο νιώθω πως δεν έχω χέρια-πόδια, τόσο εγκλωβισμένη νίωθω!!!  παρόλο που στην περιοχή που μένω δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα καθώς τα έχω όλα γύρω μου (το καλό του να ζεις down town )  όμως ένα μήνα που δεν είχα αυτοκίνητο γιατί είχε βλάβη πέρασα άσχημα, δεν μπορούσα να κανονίσω να βγω με τις φίλες μου, ήμουν μέσα στο άγχος αν συμβεί κάτι τι θα κάνω χωρίς αμάξι (έχουμε ένα στην οικογένεια) και το δανεικό που είχαμε δεν ήθελα να το οδηγήσω γιατί δεν ηθελα να έχω την ευθύνη αν κάνει γίνει (στην έσχατη βέβαια θα το έπαιρνα), πως θα πάω το παιδί πισίνα που είναι σε άλλη περιοχή, πως θα πάω στην δουλειά αν ο άντρας μου δεν μπορέσει να πάμε, πως θα φύγω, γενικά έζησα ένα δράμα...στο τηλέφωνο ότι το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο ένιωσα ξαφνικά πως παίρνω ανάσα, για μένα είναι είδος πρώτης ανάγκης, δεν θα μπορούσα ποτέ να λέω του άντρα μου να πηγαινοφέρνει και για τον μήνα που γίνονταν ένιωθα τρομερά άβολα. Παραδόξως έχω πολλές φίλες που δεν οδηγούν, ή που οδηγούν σε συγκεκριμένες περιοχές, και μου κάνουν εξίσου εντύπωση και τα δύο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 865
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 11 λεπτά , kotsifikos είπε:

Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα τα ποστ για την οδήγηση θα σας πω πως το βλέπω εγώ. Χωρίς αυτοκίνητο νιώθω πως δεν έχω χέρια-πόδια, τόσο εγκλωβισμένη νίωθω!!!  παρόλο που στην περιοχή που μένω δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα καθώς τα έχω όλα γύρω μου (το καλό του να ζεις down town )  όμως ένα μήνα που δεν είχα αυτοκίνητο γιατί είχε βλάβη πέρασα άσχημα, δεν μπορούσα να κανονίσω να βγω με τις φίλες μου, ήμουν μέσα στο άγχος αν συμβεί κάτι τι θα κάνω χωρίς αμάξι (έχουμε ένα στην οικογένεια) και το δανεικό που είχαμε δεν ήθελα να το οδηγήσω γιατί δεν ηθελα να έχω την ευθύνη αν κάνει γίνει (στην έσχατη βέβαια θα το έπαιρνα), πως θα πάω το παιδί πισίνα που είναι σε άλλη περιοχή, πως θα πάω στην δουλειά αν ο άντρας μου δεν μπορέσει να πάμε, πως θα φύγω, γενικά έζησα ένα δράμα...στο τηλέφωνο ότι το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο ένιωσα ξαφνικά πως παίρνω ανάσα, για μένα είναι είδος πρώτης ανάγκης, δεν θα μπορούσα ποτέ να λέω του άντρα μου να πηγαινοφέρνει και για τον μήνα που γίνονταν ένιωθα τρομερά άβολα. Παραδόξως έχω πολλές φίλες που δεν οδηγούν, ή που οδηγούν σε συγκεκριμένες περιοχές, και μου κάνουν εξίσου εντύπωση και τα δύο.

Σε ποια ηλικία πήρες το δίπλωμα? Οδηγήσεις κατευθείαν ή πέρασαν κάποια χρόνια? Το άγχος του οδηγού πως το ξεπέρασες?

Εγώ με τον άντρα μου έχω ζήσει πριν χρόνια το εξής τρομακτικό: Είμαστε στον δρόμο, εθνική οδό Αθηνών Λαμίας με το παιδί μέσα, ξαφνικά παρουσιάστηκε θέμα και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει...στην εθνική, με το παιδί μέσα, κάναμε δεξιά πήρα το αμάξι και τον πήγα νοσοκομείο (όλα καλά δεν ήταν κάτι σημαντικό ευτυχώς) εγώ κάτι τέτοια σκέφτομαι και τρελαίνομαι στην ιδέα πως δεν θα είμαι ανεξάρτητη.

9 minutes ago, Mama_Anesti_ said:

Σε ποια ηλικία πήρες το δίπλωμα? Οδηγήσεις κατευθείαν ή πέρασαν κάποια χρόνια? Το άγχος του οδηγού πως το ξεπέρασες?

Στα 25..αρκετά μεγάλη, πήγα έκλεισα αυτοκίνητο, και μετά ξεκίνησα μαθήματα οδήγησης, ήταν ο μόνος τρόπος ώστε να μη τα παρατήσω, είχα τεράστια φοβία γιατί είχα σοβαρό τροχαίο  μικρή, όμως ήθελα να είμαι ανεξάρτητη, δεν άντεχα να μην οδηγώ.

Όταν λοιπόν πήρα το δίπλωμα δεν ήμουν φυσικά σε θέση να οδηγήσω μόνη μου, με βοήθησε ο γαμπρός μου, πηγαίναμε κάθε βράδυ βόλτα με αυτοκίνητο σε όλη την αττική, τι να σου πω  Κηφισιά- Κυψέλη-Εκάλη- Προφήτη Ηλία- Υμηττό- κέντρο Αθήνας- Ανάβυσσο - Σπάτα- Γλυφάδα, είχα οδηγήσει σε Αττική οδό - Εθνική, σε στενό που με το ζόρι περνούσε το αυτοκίνητο μου, σε δεξιά μεσαία αριστερή λορίδα, είχα μάθει να παρκάρω σε κάθε θέση...τι να σου πω έκανα πολλά μαθήματα μαζί του. Ένα βράδυ μου έδωσε τα κλειδιά  (γιατί μέχρι τότε είχε εκείνος το αυτοκίνητο μου) και μου είπε πως είμαι έτοιμη, αυτό ήταν, μπήκα στο αμάξι και ξεκίνησα να οδηγώ μόνη μου.

Εγώ παντως σε αυτη τη φαση δεν νιωθω πως δεν ειμαι ανεξαρτητη, γιατι δεν υπαρχει κατι εξτρα που θα εκανα αν οδηγουσα. Πρωτον το παιδι ειναι μικρο, οποτε ουτως ή αλλως απολυτα ανεξαρτητος δεν θα ηταν κανεις μας, θα επρεπε να κανονιζουμε ποιος θα παει πού και ποτε για να μεινει ο αλλος με το παιδι και δευτερον δεν ειναι οτι καθε μερα καπου πρεπει να με παει ο αντρας μου, πχ δουλεια, χομπι, ψωνια, κομμωτηριο. Μια φορα τη βδομαδα και οχι καθε βδομαδα με παει στη δουλεια, την οποια συνδυαζει με βολτα με τη μικρη, που ουτως ή αλλως καπου θα πηγαινε βολτα με τη μικρη. Ειμαστε και εν μεσω κορωνοιου οποτε θεατρα, παραστασεις, καφεδες με φιλους δεν πολυπαμε (κι επειδη ειναι καινουργιο το σπιτι πολλοι φιλοι που ειδαμε ηρθαν εδω γιατι δεν το ειχαν ξαναδει), συνηθως οι 3 μας μονο παμε βολτα. Κομμωτηρια και μαγαζια κλπ ηταν ουτως κλειστα οποτε δεν υπηρχε αναγκη να παμε και τα καλοκαιρια ουτως ή αλλως ολοι μαζι θα κυκλοφορουσαμε,μπανια κλπ. Δεν ειναι λοιπον οτι θα εκανα κατι για εμενα ανεξαρτητη σε αυτη τη φαση, απλως θα πηγαινα μονη μου στη δουλεια οταν χρειαζοταν και θα μπορουσα πχ να παω μονη σουπερμαρκετ, που τωρα παει ο αντρας μου ή παμε ολοι. Δεν νιωθω δηλαδη οτι μου χρειαζεται αμεσα, ουτε οτι θελω να δωσω λεφτα για αυτοκινητο γιατι ξερω οτι δεν θα το πολυχρησιμοποιησω αμεσα. Οταν μεγαλωσει λιγο το παιδι και χρειαζεται δραστηριοτητες, παρτυ κλπ ή αν βρω δουλεια καθημερινη, εκει ναι οντως θα χρειαζεται και οντως θα ειμαι εξαρτημενη. Τωρα δεν το νιωθω γιατι δεν εχω πού να παω. Το "κλεισμενη στο σπιτι" αν δεν εχω αυτοκινητο δεν το καταλαβαινω, μπορω να βγω με τα ποδια και να παω τη μικρη βολτα, κουνιες, γηπεδο ας πουμε. Δεν ξερω πού διαφορετικα θα πηγαιναμε μονη μου με τη μικρη αν ειχα αυτοκινητο ας πουμε. Τωρα που ειναι μικρη εννοω.

πρίν από 11 λεπτά , little lamb είπε:

Εγώ παντως σε αυτη τη φαση δεν νιωθω πως δεν ειμαι ανεξαρτητη, γιατι δεν υπαρχει κατι εξτρα που θα εκανα αν οδηγουσα. 1. Το παιδι ειναι μικρο, οποτε ουτως ή αλλως απολυτα ανεξαρτητος δεν θα ηταν κανεις μας, θα επρεπε να κανονιζουμε ποιος θα παει πού και ποτε για να μεινει ο αλλος με το παιδι και 2. Δεν ειναι οτι καθε μερα καπου πρεπει να με παει ο αντρας μου, πχ δουλεια, χομπι, ψωνια, κομμωτηριο. Μια φορα τη βδομαδα και οχι καθε βδομαδα με παει στη δουλεια, την οποια συνδυαζει με βολτα με τη μικρη, που ουτως ή αλλως καπου θα πηγαινε βολτα με τη μικρη. Ειμαστε και εν μεσω κορωνοιου οποτε καφεδες με φιλους δεν πολυπαμε (κι επειδη ειναι καινουργιο το σπιτι πολλοι φιλοι που ειδαμε ηρθαν εδω γιατι δεν το ειχαν ξαναδει), συνηθως οι 3 μας μονο παμε βολτα. Κομμωτηρια και μαγαζια κλπ ηταν ουτως κλειστα οποτε δεν υπηρχε αναγκη να παμε και τα καλοκαιρια ουτως ή αλλως ολοι μαζι θα κυκλοφορουσαμε,μπανια κλπ. Δεν ειναι λοιπον οτι θα εκανα κατι για εμενα ανεξαρτητη σε αυτη τη φαση, απλως θα πηγαινα μονη μου στη δουλεια οταν χρειαζοταν και θα μπορουσα πχ να παω μονη σουπερμαρκετ, που τωρα παει ο αντρας μου ή παμε ολοι. Δεν νιωθω δηλαδη οτι μου χρειαζεται αμεσα, ουτε οτι θελω να δωσω λεφτα για αυτοκινητο γιατι ξερω οτι δεν θα το πολυχρησιμοποιησω αμεσα. Οταν μεγαλωσει λιγο το παιδι και χρειαζεται δραστηριοτητες, παρτυ κλπ ή αν βρω δουλεια καθημερινη, εκει ναι οντως θα χρειαζεται και οντως θα ειμαι εξαρτημενη. Τωρα δεν το νιωθω γιατι δεν εχω πού να παω. Το "κλεισμενη στο σπιτι" αν δεν εχω αυτοκινητο δεν το καταλαβαινω, μπορω να βγω με τα ποδια και να παω τη μικρη βολτα, κουνιες, γηπεδο ας πουμε. Δεν ξερω πού διαφορετικα θα πηγαιναμε μονη μου με τη μικρη αν ειχα αυτοκινητο ας πουμε. Τωρα που ειναι μικρη εννοω.

Ναι όμως για να μην είσαι εγκλωβισμένη στο μέλλον σε περίπτωση πχ που πιάσεις πενθήμερη εργασία, για να μην καταλήξει ο άντρας ταξιτζής θα πρέπει να το πάρεις απόφαση να αρχίσεις να οδηγάς. Αν δεν αρχίσεις  σύντομα πως όταν σου χρειαστεί θα είσαι έτοιμη για να μην φοβάσαι?

Διαφημίσεις

πρίν από 44 λεπτά , kotsifikos είπε:

Εγώ με τον άντρα μου έχω ζήσει πριν χρόνια το εξής τρομακτικό: Είμαστε στον δρόμο, εθνική οδό Αθηνών Λαμίας με το παιδί μέσα, ξαφνικά παρουσιάστηκε θέμα και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει...στην εθνική, με το παιδί μέσα, κάναμε δεξιά πήρα το αμάξι και τον πήγα νοσοκομείο (όλα καλά δεν ήταν κάτι σημαντικό ευτυχώς) εγώ κάτι τέτοια σκέφτομαι και τρελαίνομαι στην ιδέα πως δεν θα είμαι ανεξάρτητη

αυτό είναι το βασικό που αγχώνει τον άντρα μου κ η αλήθεια είναι ότι από θέμα υγείας του όντως πήρα τον αέρα του αυτοκινήτου. 

@Mama_Anesti_ δεν έχει σχέση η ηλικία. εγω το έχω από τα 20 το δίπλωμα κ είναι 37. 

πρίν από 17 λεπτά , mama16 είπε:

Ναι όμως για να μην είσαι εγκλωβισμένη στο μέλλον σε περίπτωση πχ που πιάσεις πενθήμερη εργασία, για να μην καταλήξει ο άντρας ταξιτζής θα πρέπει να το πάρεις απόφαση να αρχίσεις να οδηγάς. Αν δεν αρχίσεις  σύντομα πως όταν σου χρειαστεί θα είσαι έτοιμη για να μην φοβάσαι?

Καλα αν γινει αυτο θα πρεπει να παρουμε ουτως ή αλλως κι αλλο αμαξι, οποτε ακομα και να ηξερα παλι τον πρωτο καιρο μεχρι να βρουμε θα επρεπε να με πηγαινοφερνει.

Να οδηγω σαν εξασκηση στο αυτοκινητο που εχουμε πηγαινοντας για μπανιο ή σουπερμαρκετ οκ, το εχουμε κανει και θα ξαναγινει. Αλλα να παρω αλλο εκ των προτερων για οποτε μου χρειαστει καθημερινα, δεν νιωθω οτι αξιζει τοσα λεφτα και να καθεται. Νομιζω ειναι εμφανες οτι δεν το συμπαθω καθολου το σπορ! Οτι μια μερα αναγκαστικα θα πρεπει να το κανω το ξερω, αλλα αυτο ειναι που με πιεζει ακομα πιο πολυ, το οτι απλα ΠΡΕΠΕΙ γιατι δεν υπαρχει η εναλλακτικη της συγκοινωνιας, ενω αν υπηρχε δεν θα αναγκαζομουν. Μη σου πω οτι τοτε μπορει και να ειχα μαθει πιο ευχαριστα, γιατι δεν θα ενιωθα αυτο τον βραχνα οτι δεν υπαρχει επιλογη!

πρίν από 9 λεπτά , little lamb είπε:

Καλα αν γινει αυτο θα πρεπει να παρουμε ουτως ή αλλως κι αλλο αμαξι, οποτε ακομα και να ηξερα παλι τον πρωτο καιρο μεχρι να βρουμε θα επρεπε να με πηγαινοφερνει.

Να οδηγω σαν εξασκηση στο αυτοκινητο που εχουμε πηγαινοντας για μπανιο ή σουπερμαρκετ οκ, το εχουμε κανει και θα ξαναγινει. Αλλα να παρω αλλο εκ των προτερων για οποτε μου χρειαστει καθημερινα, δεν νιωθω οτι αξιζει τοσα λεφτα και να καθεται. Νομιζω ειναι εμφανες οτι δεν το συμπαθω καθολου το σπορ! Οτι μια μερα αναγκαστικα θα πρεπει να το κανω το ξερω, αλλα αυτο ειναι που με πιεζει ακομα πιο πολυ, το οτι απλα ΠΡΕΠΕΙ γιατι δεν υπαρχει η εναλλακτικη της συγκοινωνιας, ενω αν υπηρχε δεν θα αναγκαζομουν. Μη σου πω οτι τοτε μπορει και να ειχα μαθει πιο ευχαριστα, γιατι δεν θα ενιωθα αυτο τον βραχνα οτι δεν υπαρχει επιλογη!

Μου φαίνεται πολύ περίεργο όμως που είσαι τόσο αρνητική .. δεν έχω καταλάβει αν το φοβάσαι η αν απλά έχεις κάπως βολευτεί και δεν θες να ξεβολευτεις με την άποψη ότι είναι κάτι που θα σου κλέψει χρόνο μέχρι να το μάθεις 

@little lamb για να οδηγείς συστηματικά δεν χρειάζονται δυο αυτοκίνητα απαραίτητα. Μπορείτε να έχετε ένα κ να κανεις τα ψώνια εσυ αντί για τον άντρα σου. ή να πηγαίνεις στη δουλειά. στο κομμωτηριο. μια βόλτα το παιδί πιο μακριά. κλπ. σαφώς χρειάζεται συνεννόηση κ δεν θα είναι πάντα διαθέσιμο το αυτοκίνητο αλλά δεν είναι δικαιολογία το να μην μάθεις επειδή έχετε ένα μόνο. 

πρίν από 10 λεπτά , Super.mum είπε:

Μου φαίνεται πολύ περίεργο όμως που είσαι τόσο αρνητική .. δεν έχω καταλάβει αν το φοβάσαι η αν απλά έχεις κάπως βολευτεί και δεν θες να ξεβολευτεις με την άποψη ότι είναι κάτι που θα σου κλέψει χρόνο μέχρι να το μάθεις 

Φοβαμαι καλε, εγραψα παραπανω οτο τρεμει το φυλλοκαρδι μου και ως συνοδηγος. Και οταν λειπει ο αντρας μου μονος του μεχρι να γυρισει φοβαμαι μην γινει κατι. Το να μου παρει χρονο οχι δεν με πειραζει, αφου την εξασκηση απο καποια στιγμη και περα την καναμε στο πλαισιο μετακινησεων που θα καναμε ουτως ή αλλως, πχ μπανιο ή ψωνια. Ειχαμε περασει στο σταδιο της επι τουτου εξασκησης που τρωει χρονο.

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , little lamb είπε:

Μα ούτε κ εγώ έχω δικό μου αυτοκίνητο, 1 αυτοκίνητο έχουμε οικογενειακώς, δεν νομίζω να είναι υποχρεωτικό για να πάρεις τον αέρα κ να οδηγάς να πάρεις άλλο αυτοκίνητο. Την ίδια δουλειά κάνεις κ με του άντρα σου. 

Απλά λέω ότι όταν έρθει η ώρα που θα χρειάζεται να το παίρνεις καθημερινά αν τότε μαθαίνεις θα είναι πιο αγχωτικό

πρίν από 19 λεπτά , little lamb είπε:

Αλλα να παρω αλλο εκ των προτερων για οποτε μου χρειαστει καθημερινα,

Μα αφού είχες πει ότι για να οδηγάς θα πρέπει να πάρεις κ αυτοκίνητο, για αυτό απαντήσαμε

πρίν από 8 λεπτά , irin είπε:

Εγώ περισσότερο εντυπωσιάζομαι που μπορεί κάποιος να το θεωρεί περιττό. 18 χρονών ακριβώς ξεκίνησα μαθήματα οδήγησης, πήρα δίπλωμα και στις αρχές, αφού έκανα πολλή εξάσκηση με τον πατέρα μου, έπαιρνα το αμάξι της οικογένειας όταν ήθελα να βγω βράδια, και αν δεν το χρειάζονταν. Προτιμούσα να οδηγώ εγώ παρά να μπαίνω σε αμάξια φίλων. 

23 ετών έτυχε να πιάσω δουλειά που είχε πολλές μετακινήσεις, οπότε είχα εταιρικό αμάξι και γυρνούσα όλη την Αθήνα και όλη την Ελλάδα. 

Τώρα με τα παιδιά είναι ακόμα πιο αδιανόητο το να μην οδηγώ, γιατί δεν συζητάω να μπουν σε ταξί χωρίς κάθισμα, σε λεωφορεία κλπ, το θεωρώ πολύ επικίνδυνο. Και με κορονοϊό, ακόμα πιο πολύ, λόγω πολυκοσμίας στα μέσα μεταφοράς.

Και εγώ από τα 18 το πήρα και μου πήραν οι δικοί μου αμέσως δικό μου αμάξι στα γενέθλια μου. Έκανα και εγώ εξάσκηση με τον πατέρα μου που λες. Και εμείς Αθήνα μέναμε. Έβγαινα όποτε ήθελα περισσότερο με τσάτιζε αν ήθελε να το πάρει ο αδερφός μου και θα αναγκαζόμουνα να με πάει εκείνος και μετά να Συνεννοούμαι ποτέ θα με πάρει η αν θα πάρω λεωφορεία και μέτρο που εγώ τα απεχθάνομαι. Δεν τα μπορώ. Τόσο κόσμο , Πήχτρα ο ένας πάνω στον άλλον .. αν βρεις κ θέση να κάτσεις και αν θες να κυκλοφορήσεις και νύχτα χαίρω πολύ. Όχι πραγματικά ένιωθα από μικρή πολύ ανεξάρτητη έχω να μπω σε λεωφορείο πολλά χρόνια. 

πρίν από 13 λεπτά , mama16 είπε:

Μα ούτε κ εγώ έχω δικό μου αυτοκίνητο, 1 αυτοκίνητο έχουμε οικογενειακώς, δεν νομίζω να είναι υποχρεωτικό για να πάρεις τον αέρα κ να οδηγάς να πάρεις άλλο αυτοκίνητο. Την ίδια δουλειά κάνεις κ με του άντρα σου. 

Απλά λέω ότι όταν έρθει η ώρα που θα χρειάζεται να το παίρνεις καθημερινά αν τότε μαθαίνεις θα είναι πιο αγχωτικό

Όχι εμείς δεν θα μπορούσαμε με ένα αμάξι. Για τον λόγο ότι λείπει όλη μέρα στην δουλειά και αν έπαιρνε το ένα και μοναδικό αμάξι που θα είχαμε για να πάει κ να γυρίσει την έκατσα :p 

πρίν από 15 λεπτά , little lamb είπε:

Φοβαμαι καλε, εγραψα παραπανω οτο τρεμει το φυλλοκαρδι μου και ως συνοδηγος. Και οταν λειπει ο αντρας μου μονος του μεχρι να γυρισει φοβαμαι μην γινει κατι. Το να μου παρει χρονο οχι δεν με πειραζει, αφου την εξασκηση απο καποια στιγμη και περα την καναμε στο πλαισιο μετακινησεων που θα καναμε ουτως ή αλλως, πχ μπανιο ή ψωνια. Ειχαμε περασει στο σταδιο της επι τουτου εξασκησης που τρωει χρονο.

Αα άμα φοβάσαι και τρεμεις ναι αλλάζει το πράγμα. Δεν το κατάλαβα αυτό γιατί έλεγες διάφορες δικαιολογίες πριν , μια το ένα μια το άλλο και σκέφτηκα ότι απλά ψάχνεις δικαιολογία. Άμα φοβάσαι για μένα άστο .. Θέλει μεγάλη απόφαση. Δεν ξέρω πως θα μπορούσα να αντιμετωπίσω κάτι που θα φοβόμουν παρά πολύ. 

Διαφημίσεις

1 hour ago, kotsifikos said:

Εγώ με τον άντρα μου έχω ζήσει πριν χρόνια το εξής τρομακτικό: Είμαστε στον δρόμο, εθνική οδό Αθηνών Λαμίας με το παιδί μέσα, ξαφνικά παρουσιάστηκε θέμα και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει...στην εθνική, με το παιδί μέσα, κάναμε δεξιά πήρα το αμάξι και τον πήγα νοσοκομείο (όλα καλά δεν ήταν κάτι σημαντικό ευτυχώς) εγώ κάτι τέτοια σκέφτομαι και τρελαίνομαι στην ιδέα πως δεν θα είμαι ανεξάρτητη.

Μας έχει συμβεί 4 φορές, χωρίς το παιδί, τις 2 τον πείραξε το ποτό και ήταν χάλια, τη μία τον έπιασε ίλιγγος και την τέταρτη ήταν στο γάμο της αδερφής μου που βρήκε τζάμπα ποτό και έγινε γκολ :P!

39 minutes ago, little lamb said:

Εγώ παντως σε αυτη τη φαση δεν νιωθω πως δεν ειμαι ανεξαρτητη, γιατι δεν υπαρχει κατι εξτρα που θα εκανα αν οδηγουσα. Πρωτον το παιδι ειναι μικρο, οποτε ουτως ή αλλως απολυτα ανεξαρτητος δεν θα ηταν κανεις μας, θα επρεπε να κανονιζουμε ποιος θα παει πού και ποτε για να μεινει ο αλλος με το παιδι και δευτερον δεν ειναι οτι καθε μερα καπου πρεπει να με παει ο αντρας μου, πχ δουλεια, χομπι, ψωνια, κομμωτηριο. Μια φορα τη βδομαδα και οχι καθε βδομαδα με παει στη δουλεια, την οποια συνδυαζει με βολτα με τη μικρη, που ουτως ή αλλως καπου θα πηγαινε βολτα με τη μικρη. Ειμαστε και εν μεσω κορωνοιου οποτε θεατρα, παραστασεις, καφεδες με φιλους δεν πολυπαμε (κι επειδη ειναι καινουργιο το σπιτι πολλοι φιλοι που ειδαμε ηρθαν εδω γιατι δεν το ειχαν ξαναδει), συνηθως οι 3 μας μονο παμε βολτα. Κομμωτηρια και μαγαζια κλπ ηταν ουτως κλειστα οποτε δεν υπηρχε αναγκη να παμε και τα καλοκαιρια ουτως ή αλλως ολοι μαζι θα κυκλοφορουσαμε,μπανια κλπ. Δεν ειναι λοιπον οτι θα εκανα κατι για εμενα ανεξαρτητη σε αυτη τη φαση, απλως θα πηγαινα μονη μου στη δουλεια οταν χρειαζοταν και θα μπορουσα πχ να παω μονη σουπερμαρκετ, που τωρα παει ο αντρας μου ή παμε ολοι. Δεν νιωθω δηλαδη οτι μου χρειαζεται αμεσα, ουτε οτι θελω να δωσω λεφτα για αυτοκινητο γιατι ξερω οτι δεν θα το πολυχρησιμοποιησω αμεσα. Οταν μεγαλωσει λιγο το παιδι και χρειαζεται δραστηριοτητες, παρτυ κλπ ή αν βρω δουλεια καθημερινη, εκει ναι οντως θα χρειαζεται και οντως θα ειμαι εξαρτημενη. Τωρα δεν το νιωθω γιατι δεν εχω πού να παω. Το "κλεισμενη στο σπιτι" αν δεν εχω αυτοκινητο δεν το καταλαβαινω, μπορω να βγω με τα ποδια και να παω τη μικρη βολτα, κουνιες, γηπεδο ας πουμε. Δεν ξερω πού διαφορετικα θα πηγαιναμε μονη μου με τη μικρη αν ειχα αυτοκινητο ας πουμε. Τωρα που ειναι μικρη εννοω.

Κοίτα, και εγώ μπορεί να αισθάνομαι ότι δεν είμαι κοντή, αλλά 1,60 δεν με λες και πρώτο μπόι!:mrgreen: Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρεις τι θα έκανες αν οδηγούσες , γιατί έχεις μάθει έτσι. Μπορεί να έπαιρνες τη μικρή να πάτε θάλασσα, να συναντούσες καμιά φίλη σε κάποιο πάρκο, να πηγαίνατε για φαγητό κτλ.

Πολύ κλεισούρα, πάντως βρε παιδάκι μου. Γίνονται ένα σωρό πράγματα και σε εξωτερικούς χώρους. Να, προχθές πήγαμε παιδικό θέατρο σε εξωτερικό χώρο.

πρίν από 8 λεπτά , Yovanna είπε:

Μας έχει συμβεί 4 φορές, χωρίς το παιδί, τις 2 τον πείραξε το ποτό και ήταν χάλια, τη μία τον έπιασε ίλιγγος και την τέταρτη ήταν στο γάμο της αδερφής μου που βρήκε τζάμπα ποτό και έγινε γκολ :P!

Κοίτα, και εγώ μπορεί να αισθάνομαι ότι δεν είμαι κοντή, αλλά 1,60 δεν με λες και πρώτο μπόι!:mrgreen: Πέρα από την πλάκα, δεν ξέρεις τι θα έκανες αν οδηγούσες , γιατί έχεις μάθει έτσι. Μπορεί να έπαιρνες τη μικρή να πάτε θάλασσα, να συναντούσες καμιά φίλη σε κάποιο πάρκο, να πηγαίνατε για φαγητό κτλ.

Πολύ κλεισούρα, πάντως βρε παιδάκι μου. Γίνονται ένα σωρό πράγματα και σε εξωτερικούς χώρους. Να, προχθές πήγαμε παιδικό θέατρο σε εξωτερικό χώρο.

Μόνο αυτό;; δηλαδή για να πάμε παιδίατρο, πρέπει να είναι οικογενειακή έξοδος; ή αν γίνει κάτι έκτακτο, ή σουπερ μάρκετ ή οτιδήποτε

πρίν από 8 λεπτά , Yovanna είπε:

Εμείς το είχαμε πάθει όπως λες μετά από πολύ ποτό σε γάμο. Πρόσφατα ήταν να γυρίσουμε από γάμο και είχε πιει τόσο που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του όχι να οδηγήσει. Όποτε τον έφερα εγώ 1 μισή ώρα δρόμος , 4:30 η ώρα τα ξημερώματα. Με ενδιάμεσες στάσεις .... για εμετό -.- Σιχτίρισα λίγο την ώρα και την στιγμή αλλά οκ. Που ήθελα να καταλήξω ότι μου έλεγε «αν δεν μπορείς να πάρουμε ταξί» του έλεγα «γιατί να μην μπορώ παιδακι μου αφού εγώ δεν ήπια σταλιά αφού είμαι έγκυος» α ναι είπε και φύγαμε. Το ταξί από εκεί θα μας είχε πάρει 100 ευρουλακια στην καλύτερη  

Επίσης, αν είμαι με το παιδί σπίτι, αρνούμαι να με αφήσουν χωρίς αυτοκίνητο. Αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια. Είχε ο άντρας μου το αμάξι του στο συνεργείο, και δεν τον άφησα να πάρει το δικό μου όλο το απόγευμα που ήθελε . Φυσικά με το που το σκέφτηκε, συμφώνησε. Επίσης, τρέμω 'όταν αφήνω το παιδί μόνο με την πεθερά μου, διότι δεν οδηγεί.

πρίν από 9 λεπτά , irin είπε:

Και για την εγκυμοσύνη που αναφέρθηκε κάποια στιγμή, αν δεν έχεις εμετούς κλπ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην οδηγείς. Οδηγούσα μέχρι μια βδομάδα πριν γεννήσω περίπου, μου έλεγαν να σταματήσω στις αρχές του 9ου αλλά δεν...

Δεν εννοουσα οτι θα πρεπει να παω καπου και δεν θα οδηγησω επειδη θα ειμαι εγκυος, προφανως αν δουλευα καθημερινα και ημουν εγκυος ναι θα οδηγουσα. Για την εξασκηση την ειχα αναφερει την εγκυμοσυνη, οτι αν οντας εγκυος ειμαστε ακομα σε φαση εξασκησης και μετα ερθει το νεογεννητο, η εξασκηση θα σταματησει για ακομα μια φορα μεχρι να ξεπεταχτει λιγο και να ξαναρχισουμε.

Παντως μου κανει εντυπωση, και το ειχα γραψει και παλιοτερα που το συζητουσαμε, οτι ενω θεωρουμε πιεση το να λεμε σε μια γυναικα να θηλασει ας πουμε, το να της λεμε να οδηγήσει αλλιως ειναι βαρος, που ειναι και πιο δυσκολη η οδηγηση, δεν το θεωρειτε πιεση. Παλια δεν θεωρουνταν βαρος ή παρασιτο καποιος που δεν οδηγουσε, ειτε αντρας ειτε γυναικα, ουτε το αυτοκινητο το θεωρουσαν τοσο απαραιτητο, πολλες οικογενειες δεν ειχαν ακομα κι αν ηξερε οδηγηση ο πατερας τοτε. Και δεν υπηρχαν ουτε τοσες συγκοινωνιες. Και τωρα λεμε οτι αν δεν εχουμε αυτοκινητο ειμαστε κλεισμενοι σπιτι, ενω υπαρχουν συγκοινωνιες (και φυσικα μπορουμε να βγουμε με τα ποδια). Καταλαβαινω οτι οσοι το λενε εννοουν για πιο μακρια, αλλα το "κλεισμενοι σπιτι" ειναι λιγο υπερβολη!

πρίν από 10 λεπτά , irin είπε:

Μόνο αυτό;; δηλαδή για να πάμε παιδίατρο, πρέπει να είναι οικογενειακή έξοδος; ή αν γίνει κάτι έκτακτο, ή σουπερ μάρκετ ή οτιδήποτε

Όντως .. εμείς ποτέ δεν πάμε παιδίατρο μαζί. Μόνη τα πάω , αν περίμενα να βρω ραντεβού που να βολεύει με ώρα που θα ήταν σπίτι ουυυυ θα πηγαίναμε μια φορά το χρόνο 

10 minutes ago, little lamb said:

Καταλαβαινω οτι οσοι το λενε εννοουν για πιο μακρια, αλλα το "κλεισμενοι σπιτι" ειναι λιγο υπερβολη!

Το κλεισμένη σπίτι, το έγραψα λόγω της καθημερινότητας που περιέγραψες. Για εμένα, ναι, είναι κλεισούρα αυτό.

πρίν από 9 λεπτά , little lamb είπε:

Δεν εννοουσα οτι θα πρεπει να παω καπου και δεν θα οδηγησω επειδη θα ειμαι εγκυος, προφανως αν δουλευα καθημερινα και ημουν εγκυος ναι θα οδηγουσα. Για την εξασκηση την ειχα αναφερει την εγκυμοσυνη, οτι αν οντας εγκυος ειμαστε ακομα σε φαση εξασκησης και μετα ερθει το νεογεννητο, η εξασκηση θα σταματησει για ακομα μια φορα μεχρι να ξεπεταχτει λιγο και να ξαναρχισουμε.

Παντως μου κανει εντυπωση, και το ειχα γραψει και παλιοτερα που το συζητουσαμε, οτι ενω θεωρουμε πιεση το να λεμε σε μια γυναικα να θηλασει ας πουμε, το να της λεμε να οδηγήσει αλλιως ειναι βαρος, που ειναι και πιο δυσκολη η οδηγηση, δεν το θεωρειτε πιεση. Παλια δεν θεωρουνταν βαρος ή παρασιτο καποιος που δεν οδηγουσε, ειτε αντρας ειτε γυναικα, ουτε το αυτοκινητο το θεωρουσαν τοσο απαραιτητο, πολλες οικογενειες δεν ειχαν ακομα κι αν ηξερε οδηγηση ο πατερας τοτε. Και δεν υπηρχαν ουτε τοσες συγκοινωνιες. Και τωρα λεμε οτι αν δεν εχουμε αυτοκινητο ειμαστε κλεισμενοι σπιτι, ενω υπαρχουν συγκοινωνιες (και φυσικα μπορουμε να βγουμε με τα ποδια). Καταλαβαινω οτι οσοι το λενε εννοουν για πιο μακρια, αλλα το "κλεισμενοι σπιτι" ειναι λιγο υπερβολη!

Όχι από όσο κατάλαβα όλες εννοούμε να μπορείς να κανείς αυτά που θες και να βγαίνεις εκεί που θες χωρίς να περιμένεις κάποιον να σε πάει και να είσαι ανεξάρτητη. Αυτό λένε .. τώρα αυτό που είπα κ μέρες πριν ήταν ότι η γιαγιά μου που δεν οδήγησε ποτέ τώρα που είναι ηλικιωμένη γυναίκα οι μετακινήσεις με τα μέσα της είναι πολύ δύσκολες και σαν άνθρωπος που δεν θέλει να εξαρτάται από κανέναν της φαίνεται πολύ άσχημο πλέον. Παλιά πιο νέα και περπάταγε και 5 αλλαγές από το ένα μέσο στο άλλο έκανε και όλα. Και όχι δεν μπορεί να δίνει συνέχεια σε ταξί εκεί που μένει για να Μετακινείται .. με μια σύνταξη που παίρνει να τα δώσει στα ταξί κρίμα είναι. 

πρίν από 10 λεπτά , little lamb είπε:

Mα δεν πίεσε κανείς να οδηγήσει ο άλλος, απλά αναφέρουμε κάποιες ότι δεν μπορούμε να το φανταστούμε, γιατί το θεωρούμε ελευθερία ή απαραίτητο εργαλείο ή οτιδήποτε. Πώς συγκρίνεις την επιλογή του θηλασμού, που στην τελική είναι κάτι για το μωρό που θα γίνει κάποιους μήνες ή 1-2 χρόνια, με την οδήγηση που αφορά ολόκληρη τη ζωή μας; 

Κάποτε όντως λίγοι είχαν αμάξι, κάποτε όμως ούτε είχαν να πάνε μακριά, ούτε οδηγούσαν οι γυναίκες, ούτε δουλεύε ο κόσμος 15 ώρες κλπ κλπ. Απλά εγώ ανέφερα ότι πχ παιδίατρο πώς θα πάμε; για ψώνια; για βόλτα σε φίλους; κλπ κλπ

12 minutes ago, little lamb said:

Βρε κορίτσι, και τα παλιά τα χρόνια, ήταν οκ να περιφέρουν την παρθενιά στο σεντόνι, ή να παντρεύονται με συνοικέσιο. Επίσης το παράλογο ήταν να δουλεύει η γυναίκα. Για την εποχή που ζούμε μιλάμε πάντα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...