Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό;

Recommended Posts

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

H νταντά πληρώνεται για να κρατά το σπίτι σε καλή κατάσταση όσο είναι εκεί, κάτι έχεις μπερδέψει. Δεν εννοώ να αφήσεις τις κάλτσες σου στον καναπέ, μια στοίβα πιάτα για πλύσιμο και μισό κιλό αλεύρι στο πάτωμα να σου τα μαζέψει το πρωί, αλλά αν έρχεσαι το μεσημέρι και δεν έχει μαζέψει/σκουπίσει/τακτοποιήσει ό,τι λέρωσε το παιδί, δεν κάνει τη δουλειά της.

το θέμα μου δεν είναι να αφήνει καθαρό το σπίτι η νταντά, η καθαριοτητα μετα ειναι το θεμα. Το τι γινεται το απογευμα κ πώς θα το παραδώσω καθαρο το βραδυ ή το πρωι

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Έσπερος said:

το θέμα μου δεν είναι να αφήνει καθαρό το σπίτι η νταντά, η καθαριοτητα μετα ειναι το θεμα. Το τι γινεται το απογευμα κ πώς θα το παραδώσω καθαρο το βραδυ ή το πρωι

H λύση είναι να μην λερώνεις πολύ, δοκίμασε αν μπορείς να είσαι λίγο πιο προσεκτική. Εμένα πάντως αυτό που με βοηθάει πολύ είναι ότι προσέχω μην λερώσω γιατί δεν αντέχω πια να καθαρίζω, αλήθεια κουράστηκα πάρα πολύ!!!!

Just now, Έσπερος είπε:

Νομίζω ότι πελαγώνεις γιατί το αφήνεις όλο για το βράδυ (αν έχω καταλάβει καλά) και δεν μαζεύεις/καθαρίζεις επί τόπου. Αλλιώς όντως δεν δικαιολογείται ή απλά έχεις πολύ αυξημένες απαιτήσεις από τον εαυτό σου :-D

Just now, Deena είπε:

Νομίζω ότι πελαγώνεις γιατί το αφήνεις όλο για το βράδυ (αν έχω καταλάβει καλά) και δεν μαζεύεις/καθαρίζεις επί τόπου. Αλλιώς όντως δεν δικαιολογείται ή απλά έχεις πολύ αυξημένες απαιτήσεις από τον εαυτό σου :-D

Θα συμφωνήσω 

Αν περίμενα να κοιμηθουν για να φάω κ να κάνω δουλειές θα κοιμόμουν πάντα μετά τις 2κ δ θα είχα κ χρόνο να χαλαρωσω, κ δ δουλεύω κιολας, αλλα κυρίως αφορά πριν πανε τα παιδια σχολειο αυτο

Κατά τα άλλα κάνω πολλά από αυτά που λέει η Τζένη. Πατάκια στις μπαλκονοπορτες που χρησιμοποιούμε, σκούπα σουιφερ για γρήγορα μαζεματα, κ οταν θέλω να κόψω λαχανικα-φρουτα χρησιμοποιώ σακούλα, πολυ χαρτί, κανένα πιάτο ότι έχω εύκαιρο, κ την βάση κοπής πολύ. Επίσης έχει κτ ταψακια μεταλλικά που χρησιμοποιούν πολύ σε ζαχαροπλαστεια για γλυκά η κεραμικά, που έχουμε κρατήσει 1-2κ βολεύουν, κυρίως τα μεταλλικά για να καθαρίζω εκεί μεσα

12 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

Δεν είναι και λίγο υποκριτικό ενώ όπως λες το σ/κ είσαι χαλαρή με τις δουλειές, να μετατρέπεσαι τις καθημερινές σε χαρωπή νοικοκυρούλα για να κάνεις καλή εντύπωση σε μια ξένη; Εγώ το καταλαβαίνω να θέλουμε να βελτιωνόμαστε ως νοικοκυρές, μάνες κτλ. αλλά για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, όχι για τους ξένους. 

Καλά μη νομίζεις ότι το σ/κ είμαι αραχτή στον καναπέ. Μαγειρεύουμε και καθαρίζω κάποια πιο σχολαστικά πχ μπάνια, υπνοδωμάτια, τζάμια κλπ. Αλλά με το πάτωμα δεν ασχολούμαι γιατί θα ξαναγίνει χάλια. Έτσι βέβαια καταλήγει Κυριακή βράδυ, αν δεν έχει έρθει κάποιος σπίτι, εγώ να είμαι μέσα στα νεύρα και το άγχος γιατί το πάτωμα είναι σε κατάσταση να επέμβει η πρόνοια γιατί ζούμε σε τρώγλη. 

κι ο άντρας μου θυμώνει κάθε φορά που ακούει τη φράση "μα πώς θα τα δει η κοπέλα αυτά αύριο". 

2 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Είμαι ο άνθρωπος που θα έφτανε στο σημείο σχεδόν να καθαρίσει το σπίτι, πριν έρθει η καθαρίστρια.

Εννοείται αυτό!  Τι θα έρθει και θα πει ότι ζούμε μέσα στη βρώμα; Ένας από τους λόγους που δεν έχω γυναίκα πέραν του οικονομικού, είναι ότι τελικά θα τα έκανα όλα από πριν για να μην τα βρει βρώμικα...

3 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

Και μετά αφού μαζέψω και είναι πεντακάθαρα τα μαγειρεύω πλενω τα πιάτα και καθα ρίζω οσο το φαγητό βράζει. ..Και πάντα μα πάντα μόλις τελειώσω σκουπιζω και σφουγγαριζω την κουζίνα. 

και τα παιδιά τα στέλνεις βόλτα εκείνη την ώρα για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε διακόψουν; 

3 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

Μετακομισαμε επιτέλους και εμείς σε μονοκατοικία με κήπο σε εξοχικό τοπίο. ..Έτσι και κάνω το λάθος να φάμε να μαγειρέψω κτλ χωρίς μετά να καθαρίσω το πάτωμα θα μαζευτούν μυρμιγκια κτλ..Εσύ εκεί δεν έχεις ?

όχι δεν έχουμε. γιατί βάζει κάτι ο άντρας μου στον κήπο για να μην τρώνε τα φυτά. όχι φάρμακο γιατί έχουμε φαγώσιμα, κάτι βάζει οικολογικό και φεύγουν. βέβαια όταν τρώμε στο μπαλκόνι σκουπίζουμε αμέσως για σιγουριά. 

Just now, little lamb είπε:

Τις πετσέτες βρε κορίτσια δεν καταλαβαίνω πώς μπορούν να βρεθούν σε άλλο σημείο ειλικρινά!!

Για συντομία εμένα μου είναι πιο εύκολο να την αφήσω στην καρέκλα πίσω από τον νεροχύτη παρά στο πιαστράκι, όμως έτσι γυρίζω να την πάρω και στάζει κάτω. Ή την κρατάω για να σκουπίσω τα χέρια κ ταυτόχρονα μετακινούμαι σε άλλο δωμάτιο για κάτι και την αφήνω. 

Just now, Yovanna είπε:

Εγώ έχω λευκό μαρμάρινο πάγκο (επέμενε η μαμά μου γιατί δείχνει ωραίο!) και δεν υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσω κάτι χωρίς να βάλω μπόλικο χαρτί κουζίνας από κάτω. Έτσι απλώς τα πετάω μετά και δεν έχω τίποτα να καθαρίσω.   

Με τον πάγκο δεν έχω θέμα. Απλώς μου πέφτουν κάτω είτε την ώρα που τα κόβω, είτε όταν πετάω φλούδια στα σκουπίδια, ή στάζουν στα ντουλάπια, ή πε΄φτουν στη διαδρομή προς την κατσαρόλα ή από το ψυγείο στον πάγκο. Μάλλον πρέπει να βελτιώσω την κινητικότητά μου...

Just now, kotsifikos είπε:

H λύση είναι να μην λερώνεις πολύ, δοκίμασε αν μπορείς να είσαι λίγο πιο προσεκτική. Εμένα πάντως αυτό που με βοηθάει πολύ είναι ότι προσέχω μην λερώσω γιατί δεν αντέχω πια να καθαρίζω, αλήθεια κουράστηκα πάρα πολύ!!!!

Εχω καταλήξει ότι αυτό είναι βασικό. 

Just now, Deena είπε:

Just now, vicky86 είπε:

Θα συμφωνήσω 

Αν περίμενα να κοιμηθουν για να φάω κ να κάνω δουλειές θα κοιμόμουν πάντα μετά τις 2κ δ θα είχα κ χρόνο να χαλαρωσω, κ δ δουλεύω κιολας, αλλα κυρίως αφορά πριν πανε τα παιδια σχολειο αυτο

Όντως αυτά τα κάνω. Ιδανικά φαντάζομαι ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα κάτσω με απόλυτη ησυχία να κάνω δουλειές. Αφού αναρωτιέμαι αυτές που τα παιδιά τους δεν κοιμούνται πώς τις κάνουν, εκτός από το να τα στείλουν βόλτα με τον μπαμπά. Δηλαδή κάνετε κανονικάδ ουλειές με το παιδί στο σπίτι; εγώ πολύ πρόσφατα άρχισα. πριν τις έκανα όταν κοιμόταν, όταν ήμουν σίγουρη ότι θα κάτσει με τον μπαμπά του ώρα χωρίς να φύγει ή χωρίς να με φωνάξουν ή όταν έτρωγε. μου έχει γίνει συνήθεια. πχ γύρισα από το σχολείο, είχα στο νου μου να τον ξυπνήσω για να μην αργήσει από το φαγητό και πε΄ταξα τα ρο΄χυα μου στο κρεβάτι. ούτε έξω να αεριστούν ούτε κατευθείαν στα άπλυτα ούτε σε καρέκλα για να ξαναφορεθούν το απόγευμα. έτσι χύμα στο κρεβάτι. τελείωσε το πλυντήριο πιάτων, δεν το έχω αδειάσει, και μάλλον θα μείνει έτσι μέχρι το βράδυ, και τα μεσημεριανά πιάτα θα είναι στο τραπέζι για να προστεθούν και τα βραδυνά. Κάτι τέτοια μάλλον με καθυστερούν. 

Γενικά έχω το άγχος ότι θα ξεκινήσω κάτι και μετά θα με διακόψει ο μικρός. Κι όλα αυτά ενώ είναι παιδί που παίζει μόνο του. Κατά τ' άλλα  τώρα γράφω εδώ και η κουζίνα είναι ... να μην πω τι! Βέβαια τον χειμώνα είχα βρει ένα ρυθμό, όταν καταλαβα ότι θα αργέι να κοιμηθεί. έκανα τα περισσότερα νωρίτερα. όμως ήμασταν σπίτι αφού σκοτείνιαζε. Τώρα αφήνω δουλειές από το μεσημέρι, το απόγευμα φεύγουμε συνήθως όλοι μαζί, και γυρνάμε βράδυ και είναι αυτή η κατάσταση και έχω έρθει στο αμήν, γιατί έχει κ αι κάτι ορθοπαιδικά ο άντρας μου και δεν μπορεί τίποτα που να θέλει σκύψιμο, οπότε τα μαζέματα πέφτουν πάνω μου. 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος said:

Με τον πάγκο δεν έχω θέμα. Απλώς μου πέφτουν κάτω είτε την ώρα που τα κόβω, είτε όταν πετάω φλούδια στα σκουπίδια, ή στάζουν στα ντουλάπια, ή πε΄φτουν στη διαδρομή προς την κατσαρόλα ή από το ψυγείο στον πάγκο. Μάλλον πρέπει να βελτιώσω την κινητικότητά μου...

Ο νεροχύτης και η εστία της κουζίνας είναι στον ίδιο πάγκο?? Αν όχι είναι λογικό όλο αυτό που συμβαίνει .Το καλοκαίρι στο σπίτι που είχα ενοικιάσει η εστία ήταν σε άλλο πάγκο από τον νεροχύτη και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί με το πόση διαφορά έκανε στο λέρωμα.

Just now, Έσπερος είπε:

Για συντομία εμένα μου είναι πιο εύκολο να την αφήσω στην καρέκλα πίσω από τον νεροχύτη παρά στο πιαστράκι, όμως έτσι γυρίζω να την πάρω και στάζει κάτω. Ή την κρατάω για να σκουπίσω τα χέρια κ ταυτόχρονα μετακινούμαι σε άλλο δωμάτιο για κάτι και την αφήνω. 

Σε όλους πέφτουν αυτά νομίζω, δεν είναι θέμα κινητικότητας. Απλά τα μαζεύεις επί τόπου και τέλος.

Με την πετσέτα νομίζω είναι το πιο εύκολο να λύσεις. Απλά την κρεμάς ή σκουπίζεις πρώτα τα χέρια (2 δευτερόλεπτα είναι) και μετά κινείσαι προς άλλο χώρο.

Ο νεροχύτης και η εστία της κουζίνας είναι στον ίδιο πάγκο?? Αν όχι είναι λογικό όλο αυτό που συμβαίνει .Το καλοκαίρι στο σπίτι που είχα ενοικιάσει η εστία ήταν σε άλλο πάγκο από τον νεροχύτη και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί με το πόση διαφορά έκανε στο λέρωμα.

Το ένα είναι στη μία άκρη και το άλλο στην άλλη. κοντά τρία μέτρα απόσταση. Τρελό σουξε ο σχεδιασμός. και το ψυγείο έιναι κοντά στην εστία και όχι κοντά στον νεροχύτη. 

Just now, Έσπερος said:

Το ένα είναι στη μία άκρη και το άλλο στην άλλη. κοντά τρία μέτρα απόσταση. Τρελό σουξε ο σχεδιασμός. και το ψυγείο έιναι κοντά στην εστία και όχι κοντά στον νεροχύτη. 

Λογικό όλο αυτό που περιγράφεις!! εγώ το έζησα λίγο και πάλι είχα τρελαθεί, αν μπορείς να βρεις ένα χαλάκι καλοκαιρινό να πιάνει από την μία άκρη την άλλη θα είναι το ιδανικό!!

Λογικό όλο αυτό που περιγράφεις!! εγώ το έζησα λίγο και πάλι είχα τρελαθεί, αν μπορείς να βρεις ένα χαλάκι καλοκαιρινό να πιάνει από την μία άκρη την άλλη θα είναι το ιδανικό!!

Ναι πρέπει το θέμα αυτό να το ψάξω πιο σοβαρά. γιατί ουσιαστικά το υπόλοιπο σπίτι το σκουπίζω για πλακα με την απλη σκουπα ή το σκουπάκι, κ ηλεκτρική μια φορα την εβδομαδα κ ειμαστε οκ. 

Διαφημίσεις

Χαλί που πλένεται στο πλυντήριο έχω κι εγώ μπροστά στον πάγκο της κουζίνας, μία φορά την μερα το τιναζω και το αντικαθιστω μία φορά την εβδομάδα ίσως και δύο ανάλογα τι έχει μαζέψει. 

Αν περίμενα να κοιμηθεί για να κάνω δουλειές θα καθαρίζα μόνο το βράδυ και συνεπώς όλη νύχτα!

Καθαρίζω κυρίως το πρωί και το μεσημέρι την κουζίνα. Από τα δύο και μετά θέλει να συμμετέχει στις δουλειές και ο μικρός μου Πχ θα μαζεψουμε τα ρούχα για να βάλουμε πλυντήριο, του αρέσει να πατάει τα κουμπια. Μετά θα μου τα δίνει ή θα βάζει μανταλάκια στα πλυμένα, θα μαγειρεψουμε, ανακατεύει υλικά, μου τα δίνει, δοκιμάζει κτλ. Αλλάζουμε σεντόνια, το αγάπημενο του, να χοροπηδά στα κρεβάτια!

Σκουπιζουμε, εγώ με ηλεκτρική εκείνος με την χειροκίνητη και ανάποδα. Ξεσκονιζουμε, εγώ κανονικά εκείνος τρέχει πέρα δώθε με το ξεσκονοπανο! Κάνουμε τζάμια, εκείνος με ένα ψεκαστηρι με νερο. Σίδερο του έχω ένα χωρίς καλώδιο και κάνει πως σιδερωνει παράλληλα με εμένα. Σε δουλειές που πρακτικά δεν μπορεί να συμμετέχει παίζει με τα παιχνίδια του ή μου λέει διάφορες ιστορίες φανταστικές που τρελαίνεται να εξιστορεί τελευταία. 

Δεν λέω, αργουμε περισσότερο αλλά απ το να κάθεται άπραγος ή μπροστά στην τηλεόραση προτιμώ να κάνουμε κάποιες δουλειές μαζί που εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνουν! 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Καθαρίζω κυρίως το πρωί και το μεσημέρι την κουζίνα. Από τα δύο και μετά θέλει να συμμετέχει στις δουλειές και ο μικρός μου Πχ θα μαζεψουμε τα ρούχα για να βάλουμε πλυντήριο, του αρέσει να πατάει τα κουμπια. Μετά θα μου τα δίνει ή θα βάζει μανταλάκια στα πλυμένα, θα μαγειρεψουμε, ανακατεύει υλικά, μου τα δίνει, δοκιμάζει κτλ. Αλλάζουμε σεντόνια, το αγάπημενο του, να χοροπηδά στα κρεβάτια!

Σκουπιζουμε, εγώ με ηλεκτρική εκείνος με την χειροκίνητη και ανάποδα. Ξεσκονιζουμε, εγώ κανονικά εκείνος τρέχει πέρα δώθε με το ξεσκονοπανο! Κάνουμε τζάμια, εκείνος με ένα ψεκαστηρι με νερο. Σίδερο του έχω ένα χωρίς καλώδιο και κάνει πως σιδερωνει παράλληλα με εμένα. Σε δουλειές που πρακτικά δεν μπορεί να συμμετέχει παίζει με τα παιχνίδια του ή μου λέει διάφορες ιστορίες φανταστικές που τρελαίνεται να εξιστορεί τελευταία. 

Τέτοιες δουλειές τις κάνουμε μαζί. Είναι και πιο εύκολο από το να επινοείς παιχνίδια.

Το μαγείρεμα με ζορίζει και με αγχώνει, και φοβάμαι μην πεταχτεί λάδι ή μου πέσει το μαχαίρι, αλλά αν με πλησιάσει και είμαι μόνη μου αναγκαστικά για να τον απασχολήσω τον βάζω να βρέξει τα λαχανικά ή κάτι τέτοιο.

Το βασικό μου θέμα είναι το σφουγγάρισμα με το παιδί στο σπίτι. όχι το ξεσκόνισμα. ή το μπάνιο κλείνομαι 10 λεπτά και το κάνω, δεν είναι τίποτα. ακόμα και τζάμια μπορώ να καθαρίζω όταν παίζει. αλλά το σφουγγάρισμα με δυσκολεύει, που έιναι και το πιο βασικό.

Just now, Έσπερος είπε:
4 ώρες πρίν, Fenia27 είπε:

και τα παιδιά τα στέλνεις βόλτα εκείνη την ώρα για να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε διακόψουν;

Χαχα τι εννοείς να μην με διακόψουν? Τα παιδιά τριγυρνανε  παίζουν ζητάνε παράλληλα πράγματα αλλά έχουν παρέα ο ένας τον άλλον και σπάνια μπλέκονται μαζί μου. ..Έχουν μάθει να περιμένουν να τελειώσω τις δουλειές.  Σιγά μην κάτσω όλη μέρα να τρέχω πίσω τους.  Έχω πράγματα να κάνω.  Όταν θέλω να σφουγγαριζω τους λέω μπρος πάνω στον καναπέ η έξω να σφουγγαρισω. ..Τώρα στο μαμα νερό ή χυμό θα τους βάλω του παιδιού η τελος παντων δεν ειναι κατι να ασχοληθεις με τα παιδια σε κατι που χρειαζονται αλλά μαμα έχασα το παιχνίδι μου μαμα θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο "μόλις τελειώσω το μαγείρεμα θα παίξουμε και θα σε βοηθήσω. ..Να μάθουν και αυτά να έχουν υπομονή να βοηθάνε να περιμένούν...Και σε πολλές δουλειές συμμετέχουν.  Ο ένας δίνει τα ρούχα για απλωμα ο άλλος τα μανταλακια πχ.

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Χαλί που πλένεται στο πλυντήριο έχω κι εγώ μπροστά στον πάγκο της κουζίνας, μία φορά την μερα το τιναζω και το αντικαθιστω μία φορά την εβδομάδα ίσως και δύο ανάλογα τι έχει μαζέψει. 

Αν περίμενα να κοιμηθεί για να κάνω δουλειές θα καθαρίζα μόνο το βράδυ και συνεπώς όλη νύχτα!

Δεν λέω, αργουμε περισσότερο αλλά απ το να κάθεται μόνος ή μπροστά στην τηλεόραση προτιμώ να κάνουμε κάποιες δουλειές μαζί που εκ των πραγμάτων πρέπει να γίνουν! 

Θέλω το γιο σου για γαμπρό μου!!;;Έχω τρεις κόρες.Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι αλλά σε κάποια θα ταιριάζει....Μιλάμε για κελεπουρι στις δουλειές!!!Δεν υπάρχει περίπτωση να τον χάσουμε!!!!

Οσο συστημα κ αν εχω στη δουλειεσ του σπιτιου..πραγματικα μεσα στη μερα με ενα παιδακι 2.5 χρονων κ μια μικρη 8 μηνων ολο ειναι ακαταστατα..κ εναν συζυγο που απουσιαζει μονιμωσ κ δεν με βοηθαει..

Τον 1ο καιρο ειχα απογοητευτει τελειωσ..εψαχνα να βρω τι δεν κανω σωστα..τωρα πλεον σχεδον υο χω παρει αποφαση..κ λεω σχεδον γιατι εξναι μερεσ πιυ θελω να βαλω τα κλαμματα που ολα γυριζουν στο σπιτι..καλη ωτα πριν απο λιγο πηγα να σκοτωθω απο ενα παιχνιδι τησ μεγαληα που πατησα..

Διαφημίσεις

Just now, Fenia27 είπε:

Χαχα τι εννοείς να μην με διακόψουν? Τα παιδιά τριγυρνανε  παίζουν ζητάνε παράλληλα πράγματα αλλά έχουν παρέα ο ένας τον άλλον και σπάνια μπλέκονται μαζί μου. ..Έχουν μάθει να περιμένουν να τελειώσω τις δουλειές.  Σιγά μην κάτσω όλη μέρα να τρέχω πίσω τους.  Έχω πράγματα να κάνω.  Όταν θέλω να σφουγγαριζω τους λέω μπρος πάνω στον καναπέ η έξω να σφουγγαρισω. ..Τώρα στο μαμα νερό ή χυμό θα τους βάλω του παιδιού η τελος παντων δεν ειναι κατι να ασχοληθεις με τα παιδια σε κατι που χρειαζονται αλλά μαμα έχασα το παιχνίδι μου μαμα θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο "μόλις τελειώσω το μαγείρεμα θα παίξουμε και θα σε βοηθήσω. ..Να μάθουν και αυτά να έχουν υπομονή να βοηθάνε να περιμένούν...Και σε πολλές δουλειές συμμετέχουν.  Ο ένας δίνει τα ρούχα για απλωμα ο άλλος τα μανταλακια πχ.

Γενικά σπάνια με έχει διακόψει σε βαθμό που να έχω θέμα, εκτός από όταν ήταν πιο μωρό που μπορεί να γκρίνιαζε στο ριλάξ. Αλλά με το σφουγγάρισμα ειδικά, δεν ξέρω, με μπλοκάρει. ΓΙατί δεν είναι μόνο να μην πατήσει εκείνη την ώρα, είναι και ότι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή που δεν θα ξαναλερωθεί μετά, αφού πρέπει να το παραδώσω το πρωί καθαρό. Αλλιώς δεν έχει νόημα να σφουγγαρίσω το μεσημέρι, αν είναι να ξαναλερωθεί μέχρι το βράδυ. Εδώ το πρωί τυχαίνει να σφουγγαρίσω και μέχρι να έρθει η κοπέλα, να βρω κάτω σκόνη ή τρίχες μου ή δεν ξέρω κι εγώ τι. δεν καταλαβαίνω πραγματικά πώς γίνεται αυτό

Just now, Έσπερος είπε:

Γενικά σπάνια με έχει διακόψει σε βαθμό που να έχω θέμα, εκτός από όταν ήταν πιο μωρό που μπορεί να γκρίνιαζε στο ριλάξ. Αλλά με το σφουγγάρισμα ειδικά, δεν ξέρω, με μπλοκάρει. ΓΙατί δεν είναι μόνο να μην πατήσει εκείνη την ώρα, είναι και ότι πρέπει να γίνει κάποια στιγμή που δεν θα ξαναλερωθεί μετά, αφού πρέπει να το παραδώσω το πρωί καθαρό. Αλλιώς δεν έχει νόημα να σφουγγαρίσω το μεσημέρι, αν είναι να ξαναλερωθεί μέχρι το βράδυ. Εδώ το πρωί τυχαίνει να σφουγγαρίσω και μέχρι να έρθει η κοπέλα, να βρω κάτω σκόνη ή τρίχες μου ή δεν ξέρω κι εγώ τι. δεν καταλαβαίνω πραγματικά πώς γίνεται αυτό

Επειδη οταν ειναι ξυπνια τα μωρα εξναι δυσκολα να σφουγγαρισω κ εγω...κανω το εξησ..οσο ειναι ξυπνια τα παιδια βαζω την ηλεκτρικη..κ μολισ κοιμηθει η μεγαλη σφουγγαριζω...

Την σφουγγαριστρα την εχω παντα καθαρη κ ετοιμη με νερο κ απορρυπαντικο..για να μην ακουστει η βρυση κ μου ξυπνησει η μεγαλη..η μικρη κ να ειναι ξυπνια δεν με πειραζει..αν ειναι ταισμενη κ εζει κοιμηθει πριν ειναι ησυχη  κ παιζει

Δεν γράφω στο θέμα για να σου δώσω κάποιες ιδέες στο καθάρισμα αλλά γράφω γιατί συμπάσχω μαζί σου. Κάποτε σκεφτόμουν ότι εγώ είμαι τελείως ανοικοκυρευτη κ δεν ειναι ποτέ το σπίτι μου στην εντέλεια (εκτός κ αν περιμένω κόσμο)!!! Πλέον έχω καταλάβει ότι όλες οι νοικοκυρές κ ιδιαίτερα με μικρά παιδιά τα ίδια περνάνε. @tzenaki1982 κ εγώ πολλές φορές έχω πάει να σκοτωθώ απ' τα παιχνίδια. Πλέον κ ο μπέμπης θέλει να τον κρατάω απ' το χέρι να περπατάει σε όλο το σπίτι η μεγάλη ακολουθεί από πίσω με παιχνίδια κ αυτή, ρίχνει κάτω παιχνίδια ο μπέμπης, ρίχνει κ η μεγάλη. Κ πολλές φορές δεν μπορώ να τα μαζέψω γιατί κρατάω τον μικρό. Κ όταν τύχει να τα μαζέψω, μέσα σε 5 λεπτά είναι στο πάτωμα πάλι! Πάντως @Έσπερος μην περιμένεις το βράδυ να τα κάνεις, αφιέρωσε κάποια μεσαωρακια μέσα στην μέρα ώστε να κάνεις κάποια δουλειά

Just now, Έσπερος είπε:

Κοίτα να δεις εμένα με ενοχλεί πολύ το λερωμένο πατωμα με ψίχουλα πιτσιλιές κτλ.εμένα έτσι. ..Όχι για μην το δει άλλος. Εγώ δεν.μπορώ ρε παιδί μου να το βλέπω. ....Και για αυτό το σκουπιζω μετά από κάθε φαγητό που ετοιμάζει αλλά και οπότε δω ότι έχουνε μαζευτεί σκουπιδακια. ..αλλα οι τρίχες και λίγη σκόνη ας πούμε από τον κήπο δεν είναι δα και βρωμιά. ....Δεν μπορεί να είναι συνέχεια καθρέφτης. ..Μόλις το μυαλό σου ξεκολλήσει από το τι θα πει ο κόσμος τότε θα ανακουφιστεις πραγματικά. ..Μην αγχώνεσαι για αυτά τα πράγματα.  Μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια να είσαι που είσαι  και δεν έχεις να αποδείξεις και σε κανέναν τιποτα. ..

Τη μια ζοριζομαι πολυ με το σπιτι που δεν ειναι ολα οπωσ τα θελω...αλλα το χειροτερο ειναι πωσ δν εχω χρονο για μενα..

Τρεχω σαν το βεγγο να τα προλαβω ολα...κουτσα στραβα τα καταφερνω...αλλα δεν προλαβαινω να κα ω κατι για μενα...πχ νυχια μαλλια...λιγη γυμναστικη...ακομη κ δουλειεσ γραφειοκρατικεσ δυσκολευομαι να παω να κανω..τα μωρα ειναι σε δυακολη ηλικια..κ ο αντρασ μου μονιμωσ στη δουλεια...λεσ κ εγω ειμαι μονο για το σπιτι...αλλα η γιαγια μου φταει...επρεπε να μ ειχε μαθει αλλιωσ..αλλεσ συμβουλεσ επρεπε να δινει...

Αχ σορρυ που ξεφυγα απο το θεμα...αλλα φουντωσα μ αυτα ολα..κ ειπα να πω τον πονο μου..χαχα

.

Ενταξει τωρα ηρεμισα καπωσ...

Just now, Έσπερος είπε:

H είστε ασυνήθιστα "βρωμιάρηδες" ή είσαι παράλογη :) 

Εγώ είμαι ατσούμπαλη όταν πλένω πιάτα. Στάζει ο πάγκος και κινδυνεύουν τα συρτάρια από κάτω, πιτσιλιέται ο τοίχος πλένοντας κουτάλια και γίνεται λούτσα η μπλούζα μου γιατί ξεχνάω να βάλω ποδιά ή λέω "σιγά, ένα-δυο  θα πλύνω, δεν θα βραχώ" και γίνομαι παπί. Ο άντρας μου δεν λερώνει ποτέ τίποτα, δεν ξέρω πώς το κάνει.

Όσον αφορά την πετσέτα, εμείς είχαμε πάρει μια ράβδο για να την κρεμάς που τη στερεώνεις στα κάτω ντουλάπια και είναι και κομψή επειδή η πετσέτα φαίνεται τεντωμένη και βολεύει γιατί στεγνώνει καλύτερα. Όμως για να σκουπίσεις τα χέρια αναγκαστικά στάζουν στο πάτωμα, οπότε θα βάλουμε και γαντζάκι στον τοίχο για κάθε μέρα κι ας μην είναι το ίδιο κομψό (είμαστε σαλονοκουζίνα)

Όσον αφορά τις δουλειές γενικά, εμείς καθαρίζουμε επί τόπου ό,τι πέφτει (ψίχουλα, φλούδες) αλλά τις στάμπες τις αφήνουμε λίγο και τις καθαρίζουμε μαζεμένες. Πρώτον δεν μπουσουλάει ακόμα το μωρό ώστε να πάει εκεί (παρεμπιπτόντως μια σκέψη μου είναι πώς αποφεύγουμε να ανοίξει το μωρό τον σκουπιδοντενεκέ) και δεύτερον επειδή είμαστε σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα ο χώρος είναι μεγάλος οπότε το σημείο μπροστά στο νεροχύτη με τις στάμπες είναι πολύ μικρό σημείο σε σχέση με τον χώρο και δεν κάνει μπαμ. Χαλάκι έχουμε (εγώ επέμεινα να πάρουμε) αλλά γίνεται τόσο χάλια και σιχαμένο που τελικά δίκιο είχε ο άντρας μου ότι είναι καλύτερα χωρίς.

Πέραν της κουζίνας όμως δεν λερώνεται άλλος χώρος, αν εξαιρέσουμε τη βρωμιά όπως σκόνη και χνούδια, οπότε δεν σκουπίζουμε κ σφουγγαρίζουμε κάθε μέρα. Τζάμια σχεδόν ποτέ, δεν λερώνονται. Δεν έρχεται βέβαια και κανένας στο σπίτι από τότε που άρχισε η καραντίνα, και πριν μόνο σαββατοκύριακα, οπότε δεν αγχωνόμαστε τόσο. Καταλαβαίνω όμως το άγχος όταν είναι να έρθει κάποιος γιατί κι εγώ το έχω, όχι για να μη σχολιάσουν (σπάνια σχολιάζει κάποιος) αλλά για να μην τα δουν (γιατί κι εμένα πέφτει αμέσως το μάτι μου)  κι επίσης όποτε έχουμε πάει σε φίλους τα σπίτια είναι σαν να πέρασε συνεργείο καθαρισμού και τακτοποίησης πριν. Αφού απορώ πού έχουν σακούλες, λαστιχάκια, μπαταρίες, στυλό, συρραπτικά, φυλλάδια και τέτοιες αηδίες που μου σπάνε τα νεύρα. Εμείς είμαστε και λίγο under construction όπως έγραψα πριν κι έτσι κάθε φορά που είναι να έρθει κάποιος πρέπει να εξαφανίζουμε κατσαβίδια, συσκευασίες, σκάλα κλπ.

Μου τη σπάνε και τα σκόρπια ρούχα αλλά επειδή είμαστε διώροφο σπίτι βαριόμαστε να ανεβαίνουμε πάντα πάνω να ντυθούμε κι έτσι έχουμε ρούχα στις καρέκλες της τραπεζαρίας... Και στον καναπέ αλλάζουμε το μωρό κι έχουμε σελτεδάκι, μπουρνουζάκι και ρούχα και είναι πάντα σαν βομβαρδισμένος (συν το ριχτάει-πρηχτάρι που όλο κατεβαίνει).

Αυτό που ευχαριστιέμαι πάρα πολύ είναι που έχουμε μεγάλα ντουλάπια στα μπάνια κι έτσι εκτός του σαμπουάν-αφρόλουτρου-σφουγγαριού που είναι στην μπανιέρα δεν είναι τίποτα άλλο έξω. Δεν μου αρέσει σε σπίτια που πηγαίνω να είναι πάνω στο νιπτήρα και τον καθρέφτη κρέμες προσώπου, ξυριστικά, είδη μακιγιάζ, αρώματα κλπ (εκτός αν είναι αρώματα με μπουκαλάκι σε κάποιο σχήμα, τέτοια έχουμε κι εμείς έξω). Αλλά καταλαβαίνω ότι δεν έχουν πού να τα βάλουν, όπως εμείς δεν έχουμε ακόμα γραφείο και έχουμε μολυβοθήκη κλπ στο χώρο της κουζίνας.

Just now, Fenia27 είπε:

Κοίτα να δεις εμένα με ενοχλεί πολύ το λερωμένο πατωμα με ψίχουλα πιτσιλιές κτλ.εμένα έτσι. ..Όχι για μην το δει άλλος. Εγώ δεν.μπορώ ρε παιδί μου να το βλέπω. ....Και για αυτό το σκουπιζω μετά από κάθε φαγητό που ετοιμάζει αλλά και οπότε δω ότι έχουνε μαζευτεί σκουπιδακια. ..αλλα οι τρίχες και λίγη σκόνη ας πούμε από τον κήπο δεν είναι δα και βρωμιά. ....Δεν μπορεί να είναι συνέχεια καθρέφτης. ..Μόλις το μυαλό σου ξεκολλήσει από το τι θα πει ο κόσμος τότε θα ανακουφιστεις πραγματικά. ..Μην αγχώνεσαι για αυτά τα πράγματα.  Μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια να είσαι που είσαι  και δεν έχεις να αποδείξεις και σε κανέναν τιποτα. ..

Επειδή ασχολούμαι και μ αρέσει, γι αυτό θέλω το σπίτι μόνιμα να αστράφτει. Τον άντρα μου πχ δεν τον νοιάζει αν πέσει κάτι στο πάτωμα και αφήσει μια στάμπα, αλλά δεν θέλει καθόλου να πέφτουν πράγματα που χαλάνε επιφάνειες πχ τα φαγητά που πέφτουν από τον μικρό στην ψάθα της καρέκλας θελει να τα μαζεύουμε αμέσως για να μη χαλάνε, εγώ δεν ασχολούμαι τόσο μ αυτό επειδή δεν φαίνεται... :oops: 

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

H είστε ασυνήθιστα "βρωμιάρηδες" ή είσαι παράλογη :) 

κοίτα εγώ είμαι ατσούμπαλη όπως σου είπα και η αλήθεια είναι ότι θέλω το σπίτι να είναι πάντα άψογο σαν για φωτογράφηση περιοδικού (δηλαδή σαν ακατοίκητο). Ξέρω ότι δεν είναι εφικτό, αλλά όσο μπορώ προσπαθώ αν το δει κάποιος, να είναι ένα σπίτι αψεγάδιαστο. 

Το άλλο που μου σπάει τα νεύρα είναι που στην κεραμική εστία μόλις αφρίσει το φαγητό (πολύ γρήγορα κ δεν το προλαβαίνουμε πάντα) γίνεται χάλια η επιφάνεια και καθαρίζει δυσκολα. Και συνήθως εμένα μου συμβαίνει πιο συχνά απ'ο,τι στον άντρα μου, εκείνος όπως είπα δεν λερώνει ποτέ τίποτα και ούτε του ξεφεύγει κατα λάθος τίποτα, πχ ανάβει πάντα απορροφητήρα για να μην έχει υδρατμούς ο τοίχος, εγώ πολλές φορές το ξεχνάω κ τον ανάβω αφού σταξουν υδρατμοί και τσακωνόμαστε, χαχα!

πρίν από 15 λεπτά , Έσπερος είπε:

Καλά μη νομίζεις ότι το σ/κ είμαι αραχτή στον καναπέ. Μαγειρεύουμε και καθαρίζω κάποια πιο σχολαστικά πχ μπάνια, υπνοδωμάτια, τζάμια κλπ. Αλλά με το πάτωμα δεν ασχολούμαι γιατί θα ξαναγίνει χάλια. Έτσι βέβαια καταλήγει Κυριακή βράδυ, αν δεν έχει έρθει κάποιος σπίτι, εγώ να είμαι μέσα στα νεύρα και το άγχος γιατί το πάτωμα είναι σε κατάσταση να επέμβει η πρόνοια γιατί ζούμε σε τρώγλη. 

κι ο άντρας μου θυμώνει κάθε φορά που ακούει τη φράση "μα πώς θα τα δει η κοπέλα αυτά αύριο". 

Εννοείται αυτό!  Τι θα έρθει και θα πει ότι ζούμε μέσα στη βρώμα; Ένας από τους λόγους που δεν έχω γυναίκα πέραν του οικονομικού, είναι ότι τελικά θα τα έκανα όλα από πριν για να μην τα βρει βρώμικα...

όχι δεν έχουμε. γιατί βάζει κάτι ο άντρας μου στον κήπο για να μην τρώνε τα φυτά. όχι φάρμακο γιατί έχουμε φαγώσιμα, κάτι βάζει οικολογικό και φεύγουν. βέβαια όταν τρώμε στο μπαλκόνι σκουπίζουμε αμέσως για σιγουριά. 

Εχω καταλήξει ότι αυτό είναι βασικό. 

Όντως αυτά τα κάνω. Ιδανικά φαντάζομαι ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα κάτσω με απόλυτη ησυχία να κάνω δουλειές. Αφού αναρωτιέμαι αυτές που τα παιδιά τους δεν κοιμούνται πώς τις κάνουν, εκτός από το να τα στείλουν βόλτα με τον μπαμπά. Δηλαδή κάνετε κανονικάδ ουλειές με το παιδί στο σπίτι; εγώ πολύ πρόσφατα άρχισα. πριν τις έκανα όταν κοιμόταν, όταν ήμουν σίγουρη ότι θα κάτσει με τον μπαμπά του ώρα χωρίς να φύγει ή χωρίς να με φωνάξουν ή όταν έτρωγε. μου έχει γίνει συνήθεια. πχ γύρισα από το σχολείο, είχα στο νου μου να τον ξυπνήσω για να μην αργήσει από το φαγητό και πε΄ταξα τα ρο΄χυα μου στο κρεβάτι. ούτε έξω να αεριστούν ούτε κατευθείαν στα άπλυτα ούτε σε καρέκλα για να ξαναφορεθούν το απόγευμα. έτσι χύμα στο κρεβάτι. τελείωσε το πλυντήριο πιάτων, δεν το έχω αδειάσει, και μάλλον θα μείνει έτσι μέχρι το βράδυ, και τα μεσημεριανά πιάτα θα είναι στο τραπέζι για να προστεθούν και τα βραδυνά. Κάτι τέτοια μάλλον με καθυστερούν. 

Γενικά έχω το άγχος ότι θα ξεκινήσω κάτι και μετά θα με διακόψει ο μικρός. Κι όλα αυτά ενώ είναι παιδί που παίζει μόνο του. Κατά τ' άλλα  τώρα γράφω εδώ και η κουζίνα είναι ... να μην πω τι! Βέβαια τον χειμώνα είχα βρει ένα ρυθμό, όταν καταλαβα ότι θα αργέι να κοιμηθεί. έκανα τα περισσότερα νωρίτερα. όμως ήμασταν σπίτι αφού σκοτείνιαζε. Τώρα αφήνω δουλειές από το μεσημέρι, το απόγευμα φεύγουμε συνήθως όλοι μαζί, και γυρνάμε βράδυ και είναι αυτή η κατάσταση και έχω έρθει στο αμήν, γιατί έχει κ αι κάτι ορθοπαιδικά ο άντρας μου και δεν μπορεί τίποτα που να θέλει σκύψιμο, οπότε τα μαζέματα πέφτουν πάνω μου. 

Αν εξαιρεσουμε φέτος που πάνε κ τα δυο σχολειο, κάνουμε δουλειες μόνο με τα παιδια στο σπιτι. Συνηθως ώρες που ειναι ο αντρας μου σπίτι κ τα απασχολεί. Καλά τον τελευταίο χρόνο έχουν μεγαλώσει κ αρκετά κ να ειμαστε σπίτι οι 3μας μπορώ να κάνω πολλά, απασχολούνται κ μεταξύ τους

Εννοείται θα κάνω πολλά διαλλειμματα γτ όλο κτ θελουν

Θα προτιμουσα να φάω πριν κοιμηθει, αφού πιάνετε 10,ετσι ώστε να σφουγγαριζα εκείνη την ώρα. Από την άλλη επειδή τρωμε κ πρόχειρα το βραδυ δ νομιζω να γινόταν τόσο χάλια μόνο γι αυτό. Για καμια τρίχα κ χνουδι δ θα έσκαγα κιολας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...