Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κορωνοιός και προληπτικά μέτρα

♥️T.son

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 14,6k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Just now, Έσπερος είπε:

Ε ναι, δεν λέω για ζευγάρι μόνο. Αλλά σε σπίτι με παιδιά, και να θες, κάτι θα σου ξεφύγει. Μόνο κ μόνο η απολύμανση πχ στην τουαλέτα, τι να πρώτοκανει ο υγιής; ή ένα παθδι αν αρρωστήσει, ποσο θα κάτσει μόνο του στο δωμάτιο; 

Mα δεν είπα ότι γίνεται. Αλλά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε 14 μέρες με αυτή τη λογική, ότι έχεις κάπως καταφέρει να μην ξαναέρθεις σε επαφή με τον θετικό. Που φυσικά δε γίνεται πάντα.

1 ώρα πρίν, Έσπερος είπε:

Πάρα πολλοί στον τομέα του τουρισμού δουλεύουν μαύρα ή είναι οικογενειακές επιχειρήσεις που τυπικά τα  μέλη τους κάνουν άλλη δουλειά. Πολύ πετυχημένη κίνηση κι αυτή. Να δω πού θα τους βρούν. Ή θα δηλώνει ο καθένας ό,τι θέλει; 

Είναι και το άλλο καλό, με τα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων που θα έχουν 100% κάλυψη, και είχαν βγάλει μια λίστα που είχε μέσα και τα Ίμια και τα λοιπά νησιά που δεν έχουν καθόλου κατοίκους. Ο ορισμός του πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.. 

Εμένα μ αρέσει πολύ αυτό το σύστημα με τα σελφ τεστ που ο γονιός θα δηλώνει το αποτέλεσμα σε μια πλατφόρμα και θα τυπώνει τη βεβαίωση ότι είναι αρνητικό για να την πάρει το παιδί στο σχολείο, κ αφού αυτο θα γίνεται έως 48 ώρες εννοούμε ότι μέσα στο σ/κ, αν δεν έχεις εκτυπωτή, αν σου τελειώσει το μελάνι κ δεν το πήρες είδηση, αν συμβεί οτιδήποτε, δικό σου πρόβλημα (εξάλλου είναι αυτονόητο ότι όλα τα σπίτια έχουν εκτυπωτή). Το χαρτί λοιπόν θα το έχει το παιδί κάθε μέρα πάνω του (είναι στάνταρ ότι αν δώσεις ένα χαρτί σ έναν μαθητή και του πεις να το φέρει οπωσδήποτε σχολείο, θα το κάνει. ήδη οι μισοί έχουν ξεχάσει που είναι η βεβαίωση κυκλοφορίας, άλλη μια κορυφαία πατέντα, γιατί αν δεις ένα 12χρονο στις 8 το πρωί με τη σχολική τσάντα, πρέπει να δεις τη βεβαίωση ότι όντως πάει σχολείο, δεν θα σου περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο......). Και γιατί άραγε θα το έχει κάθε μέρα πα΄νω του; δηλαδή το σχολείο δεν θα κάνει τη Δευτέρα μια λίστα με αυτούς που έφεραν αρνητικό αποτέλεσμα; και πού θα του ζητηθεί ξανά το χαρτί μέσα στο σχολείο; θα μπαίνω εγώ πχ την τρίτη ώρα και θα κάνω έλεγχο μήν τυχόν και εμφανίστηκε ξαφνικά κάποιος που  ξέφυγε από τον έλεγχο την 1η ώρα; Άκουγα την ενημέρωση κι αναρωτιόμουν, αυτοί οι άνθρωποι που τα σκέφτονται αυτά και τα λένε με τόση σοβαρότητα, περνάνε εμάς για ηλίθιους; Σαφώς θα  μου άρεσε η ιδέα να έρχεται κάποιος με αρνητικό ράπιντ τεστ (δλδ τεστ που έχει διενεργηθεί και επιβεβαιωθεί από κάποιον άλλον και όχι τον εαυτό του), εκεί δεν θα είχα θέμα να έχουμε και μια κάποια γραφειοκρατία με χαρτούρα κλπ, αλλά να μας παρουσιάζουν με τόση σοβαροφάνεια ένα τεστ που κάνεις σπίτι σου που δεν σε βλέπει κανείς και δηλώνεις ό,τι θες; Και μάλιστα η βασικη έγνοια δεν είναι μην τυχόν δηλώνει κάποιος αρνητικός χωρίς να είναι, αλλά μην δηλώσει κάποιος θετικός για να μην πάει στη δουλειά ή στο σχολείο.....

Πραγματικα για γελια κ για κλαματα ο σχεδιασμος τους

Σήμερα πρώτη μέρα με ελευθερία στις διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό έξι και στην γειτονιά μου γίνονταν χαμός (πόλος έλξης τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες) , ο δρόμος με φοβερή κίνηση από το πρωί έως τις 8+ (με πρώτη δευτέρα τα αυτοκίνητα...για τέτοια κίνηση μιλάμε). Νομίζω πως όχι πάσχα δεν θα κάνουμε αλλά ούτε καλοκαίρι. Το πιο τραγικό ήταν το πάρτυ που γίνονταν στην πλατεία κάτω από σπίτι μου 30-40 άτομα (κάποιος είχε γενέθλια , δεν ήταν έφηβοι ούτε 20ηδες που ήθελαν να παρτάρουν ήταν 40ηδες με παιδιά μικρά.)...και μετά μιλάμε για τον παραλογισμό των μέτρων. 

Just now, kotsifikos είπε:

Σήμερα πρώτη μέρα με ελευθερία στις διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό έξι και στην γειτονιά μου γίνονταν χαμός (πόλος έλξης τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες) , ο δρόμος με φοβερή κίνηση από το πρωί έως τις 8+ (με πρώτη δευτέρα τα αυτοκίνητα...για τέτοια κίνηση μιλάμε). Νομίζω πως όχι πάσχα δεν θα κάνουμε αλλά ούτε καλοκαίρι. Το πιο τραγικό ήταν το πάρτυ που γίνονταν στην πλατεία κάτω από σπίτι μου 30-40 άτομα (κάποιος είχε γενέθλια , δεν ήταν έφηβοι ούτε 20ηδες που ήθελαν να παρτάρουν ήταν 40ηδες με παιδιά μικρά.)...και μετά μιλάμε για τον παραλογισμό των μέτρων. 

Εμείς σήμερα βλέπαμε μποτιλιάρισμα σε κεντρική λεωφόρο που πάει προς παραλία, και είμαστε νομίζω κοντά είκοσι χιλιόμετρα από τη θάλασσα, οπότε δε θέλω να ξέρω τι γινόταν πιο μετά! Κανονικά ούτε Κυριακές Ιουλίου δεν είναι έτσι, πραγματικά καλύτερα να ανοίγαν καφετέριες έξω να γινόταν πιο ορθολογική κατανομή του κόσμου στις γειτονιές παρά αυτό. Και οι διπλανοί μας, ετών 60 έκαναν και μια μάζωξη με παιδιά και φίλους, καμιά δεκαπενταριά άτομα, μη χάσουν ευκαιρία.

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ said:

πραγματικά καλύτερα να ανοίγαν καφετέριες έξω να γινόταν πιο ορθολογική κατανομή του κόσμου στις γειτονιές παρά αυτό. Και οι διπλανοί μας, ετών 60 έκαναν και μια μάζωξη με παιδιά και φίλους, καμιά δεκαπενταριά άτομα, μη χάσουν ευκαιρία.

και εγώ αυτό πιστεύω ειλικρινά.

Αυτό όμως που η πολιτεία υποτίθεται ότι βάζει μέτρα και ο κάθε ένας να κάνει το δικό του νομίζω πως μόνο στην χώρα μας συμβαίνει, και θεωρώ πως ο λόγος που είμαστε σε λοκνταουν από τον Νοέμβριο οφείλεται σε λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και  σε όλους αυτούς που δεν τηρούν τα μέτρα, που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, που θέλουν να γιορτάσουν τα γενέθλια τους γιατί απλά έτσι γουστάρουν, λες και οι υπόλοιποι δεν θέλαμε να τα γιορτάσουμε, που αρνούνται να βάλουν την μάσκα τους γιατί τους δυσκολεύει στην ανάσα τους, γενικότερα σε όλους αυτούς που αδιαφορούν τόσο απροκάλυπτα για το συμβαίνει γύρω τους, και το αστείο είναι πως όοοοολοι αυτοί παραπονιούνται περισσότερο για τα μέτρα (παρόλο που δεν τα τηρούν) από ότι εκείνοι που τα τηρούν, εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω να συμβαίνει. 

Just now, kotsifikos said:

και εγώ αυτό πιστεύω ειλικρινά.

Αυτό όμως που η πολιτεία υποτίθεται ότι βάζει μέτρα και ο κάθε ένας να κάνει το δικό του νομίζω πως μόνο στην χώρα μας συμβαίνει, και θεωρώ πως ο λόγος που είμαστε σε λοκνταουν από τον Νοέμβριο οφείλεται σε λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και  σε όλους αυτούς που δεν τηρούν τα μέτρα, που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, που θέλουν να γιορτάσουν τα γενέθλια τους γιατί απλά έτσι γουστάρουν, λες και οι υπόλοιποι δεν θέλαμε να τα γιορτάσουμε, που αρνούνται να βάλουν την μάσκα τους γιατί τους δυσκολεύει στην ανάσα τους, γενικότερα σε όλους αυτούς που αδιαφορούν τόσο απροκάλυπτα για το συμβαίνει γύρω τους, και το αστείο είναι πως όοοοολοι αυτοί παραπονιούνται περισσότερο για τα μέτρα (παρόλο που δεν τα τηρούν) από ότι εκείνοι που τα τηρούν, εγώ τουλάχιστον αυτό βλέπω να συμβαίνει. 

Δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας, το αντίθετο, στις περισσότερες χωρες συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα. Σε Αγγλία πχ πολύ πολύ χειρότερα εμείς είμαστε υποδειγματικοι μπροστά τους. 

Πριν λίγο ημουν μισοκοιμησμενη.Ξυπνησα με το μηνυμα της Ελληνογαλλιδας φιλης μου.

Μου γραφει οτι από Δευτέρα θα βρίσκονται για ένα μήνα στο σπιτι τους στη Σύρο.

Καλο ε?Έρχονται από την Μασσαλία στη Σύρο κι εμείς δεν μπορούμε ουτε δημο να αλλάξουμε.Καλα...πως θα πάει στο εξοχικο από την άλλη άκρη της Μεσογείου κι εμείς δεν μπορούμε να πάμε στο δικό μας στην Ευβοια?

Και να σας πω και το καλύτερο. Θα κάνει από εκει τηλεκπαιδευση στη Μασσαλία.Ειναι καθηγήτρια λατινικών.Εσπερος...μπορείς να παραπονεθείς.Σιγουρα οι Γάλλοι εχουν καλύτερο webex .

Κι έχει κι άλλο. Σιγουρα ο άντρας της θα επιστρέψει γιατι ειναι παιδιατρος στο νοσοκομειο κ θα τον εχουν βαλει παλι να κανει πάλι τα πάντα όλα κ θα μείνει μονηβπισω με το τρίχρονο και το εξάχρονο, που λογικά κι αυτο θα κάνει τηλεκπαιδευση. 

5 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Πριν λίγο ημουν μισοκοιμησμενη.Ξυπνησα με το μηνυμα της Ελληνογαλλιδας φιλης μου.

Μου γραφει οτι από Δευτέρα θα βρίσκονται για ένα μήνα στο σπιτι τους στη Σύρο.

Καλο ε?Έρχονται από την Μασσαλία στη Σύρο κι εμείς δεν μπορούμε ουτε δημο να αλλάξουμε.Καλα...πως θα πάει στο εξοχικο από την άλλη άκρη της Μεσογείου κι εμείς δεν μπορούμε να πάμε στο δικό μας στην Ευβοια?

Και να σας πω και το καλύτερο. Θα κάνει από εκει τηλεκπαιδευση στη Μασσαλία.Ειναι καθηγήτρια λατινικών.Εσπερος...μπορείς να παραπονεθείς.Σιγουρα οι Γάλλοι εχουν καλύτερο webex .

Κι έχει κι άλλο. Σιγουρα ο άντρας της θα επιστρέψει γιατι ειναι παιδιατρος στο νοσοκομειο κ θα τον εχουν βαλει παλι να κανει πάλι τα πάντα όλα κ θα μείνει μονηβπισω με το τρίχρονο και το εξάχρονο, που λογικά κι αυτο θα κάνει τηλεκπαιδευση. 

Δεν με νοιάζει αν κάνει τηλεκπαίδευση!!! Είναι εξοργιστικό ότι εγω δεν μοορω να πάω στη σύρο εκτός αν μου δώσει ψεύτικο χαρτι γιατρός αλλά μπορεί από άλλη χώρα!

Just now, Έσπερος είπε:

Δεν με νοιάζει αν κάνει τηλεκπαίδευση!!! Είναι εξοργιστικό ότι εγω δεν μοορω να πάω στη σύρο εκτός αν μου δώσει ψεύτικο χαρτι γιατρός αλλά μπορεί από άλλη χώρα!

Προφανώς πηγε λογω σπιτιου?

Διαφημίσεις

Just now, maripoz είπε:

Μα και εγώ έχω σπίτι σε νησί και δεν μπορώ να παω. Επίσης δεν ήρθαν τουρίστες από το Ισραήλ προχθές?

ακριβως,βλεπω τα αεροπλανα κ θελω να κλαψω γτ εχουμε να δουμε συγγενεις απο τον οκτωβρη(τον νοεμβρη δ ειχαμε παει πριν κλεισουμε)

Just now, maripoz είπε:

Μα και εγώ έχω σπίτι σε νησί και δεν μπορώ να παω. Επίσης δεν ήρθαν τουρίστες από το Ισραήλ προχθές?

Αεροπορικώς πηγε.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Αεροπορικώς πηγε.

Μήπως την αφησαμ σαν τουριστα?

Αεροπορικώς πηγε.

Μολις διαβασα οτι κ μεψτα αεροπλάνα επιτρέπονται μονο οι ουσιώδεις μετακινήσεις.πως στο καλό τα κατάφερε?

Διαφημίσεις

Τώρα που άνοιξαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα ΣΚ, εγώ και πολλοί άλλοι γείτονες το ρίξαμε έξω, πήγαμε να αγοράσουμε ψάρια :grin: Δεν έχει ιχθυοπωλείο της προκοπής στη γειτονιά μου, αλλά έχει ένα εξαιρετικό 5-6 χιλιόμετρα μακριά σε άλλο Δήμο, που πάντα είχε κίνηση κανονικά. Ο άνθρωπος (νέο παιδί, γύρω στα 25 είναι και έχει πάρει την επιχείρηση από τους γονείς του) ήταν σήμερα απελπισμένος, γιατί λέει τόσο καιρό η κίνηση είχε κοπεί δραματικά και από χθες είδε άσπρη μέρα. Το παιδί είναι πολύ τυπικός, 1 άτομο αφήνει στο μαγαζί, σου φέρνει να πληρώσεις έξω, μάσκα κλπ. Και επειδή μένει σε κεντρικό δρόμο στο Χαλάνδρι, γινόταν λέει χτες όλη μέρα ουσιαστικά πάρτυ έξω από τα μπαρ, και έχει απελπιστεί ότι θα ξανακλείσουμε τα πάντα πριν το Πάσχα λόγω βλακείας. Υπερβολικός μου φάνηκε, και μετά είδα εικόνες από το πάρτυ στο ΑΠΘ, και συμφωνώ, δεν υπάρχει ελπίδα :( 

Just now, μαγιοπουλας said:

Αεροπορικώς πηγε.

Μολις διαβασα οτι κ μεψτα αεροπλάνα επιτρέπονται μονο οι ουσιώδεις μετακινήσεις.πως στο καλό τα κατάφερε?

Λοιπόν έχω να πω τα εξής . Επιτρέπονται μόνο οι ουσιωδεις μετακινήσεις προφανώς, αυτό ισχύει από το Νοέμβριο. Μόνο για λόγους υγείας μπορείς να πας ή επαγγελματικους ή επανένωση οικογενειών. Το να την άφησαν ως τουρίστα είναι ακόμα πιο εξοργιστικο δηλαδή αυτή ως τουρίστας μπορεί να πάει, εγώ που εχω τη μάνα μου δεν μπορώ. @μαγιοπουλας ο αδερφός σου αν έρθει λογικά θα πρέπει να μπει 7 μέρες καραντίνα σύμφωνα με το τελευταίο νοταμ. Νομίζω θα αλλάξει πάλι σύντομα αυτό και δεν θα θέλει καραντίνα αλλά τώρα έτσι είναι. Αυτή τη στιγμή μόνο οι τουρίστες από το Ισραήλ δεν μπαίνουν καραντίνα 

Αεροπορικώς πηγε.

Paidia dinoyn oi dhmoi xarti oti meneis monima ekei k gia kapoio logo eleipes.  An eisai eidika se nisi pou oloi gnorizontai perneis eykola xarti. 

Δεν ξέρω αν οι δήμοι δίνουν τόσο εύκολα χαρτί. Μια δημόσια υπηρεσία δεν βάζει σφραγίδες έτσι απλά. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας εμείς δεν παίρναμε πολύ εύκολα όποτε το χρειαζόμαστα, εννοώ δλδ ότι ήθαλν πάντα κάποιο αποδεικτικό.

Στα νησιά όμως ταξιδεύει πανεύκολα πολύ κόσμος, όπως έχουμε καταλάβει. Αν έχεις σπίτι, χρειάζεται επισκευές,κ επειδή τα σπίτια στα νησιά συνήθως έχουν κήπο, πάντα υπάρχουν αγροτικές εργασίες. Αν ξέρεις γιατρούς, δυστυχώς δίνουν χαρτί ότι παρακολουθούν κάποιο θέμα υγείας σου. Ακόμα και φυσικοθεραπευτές το κάνουν αυτό. Απαράδεκτα πράγματα από πλευράς τους, εκείνοι ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα έπρεπε να προσέχουν παραπάνω. Αλλά κι αυτοί που δέχονται τα χαρτιά, τι να πω... Δηλαδή είναι λογικό να λέει ο άλλος ότι φεύγει από την Αθήνα για να πάει σε ορθοδοντικό σε νησί, ενώ βασικά οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών κάνουν το αν΄τιθετο;  Ακούσαμε και το παλαβό, που βέβαι δεν ξέρω αν ισχύει, ότι κάποιοι εμφανίστηκαν με χαρτί ότι το κατοικίδιό τους παρακολουθείται από συγκεκριμένο κτηνίατρο γιατί εμφάνισε το καλοκαίρι μια πάθηση όταν ήταν στο νησί, και γι αυτό πρέπει να το πάνε εκεί, αλλά λέει τους έγραψαν.... Τέλος, αν έχεις συγγενείς, μπορεί να σου δώσουν κάποιο χαρτί ότι χρειάζονται βοήθεια για λόγους υγείας. Γενικά η κίνηση από και προς τα νησιά είναι έντονη (όσο έντονη μπορεί να είναι η κίνηση τέτοια εποχή) και γι αυτό είναι και τόσα νησιά σε βαθύ κόκκινο.

Οπότε και η γαλλίδα κυρία, με σπίτι στη Σύρο, θα βρήκε πολύ εύκολα μια νομιμοφανή δικαιολογία για να πάει. 

Just now, Έσπερος said:

Δεν ξέρω αν οι δήμοι δίνουν τόσο εύκολα χαρτί. Μια δημόσια υπηρεσία δεν βάζει σφραγίδες έτσι απλά. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας εμείς δεν παίρναμε πολύ εύκολα όποτε το χρειαζόμαστα, εννοώ δλδ ότι ήθαλν πάντα κάποιο αποδεικτικό.

Στα νησιά όμως ταξιδεύει πανεύκολα πολύ κόσμος, όπως έχουμε καταλάβει. Αν έχεις σπίτι, χρειάζεται επισκευές,κ επειδή τα σπίτια στα νησιά συνήθως έχουν κήπο, πάντα υπάρχουν αγροτικές εργασίες. Αν ξέρεις γιατρούς, δυστυχώς δίνουν χαρτί ότι παρακολουθούν κάποιο θέμα υγείας σου. Ακόμα και φυσικοθεραπευτές το κάνουν αυτό. Απαράδεκτα πράγματα από πλευράς τους, εκείνοι ως εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα έπρεπε να προσέχουν παραπάνω. Αλλά κι αυτοί που δέχονται τα χαρτιά, τι να πω... Δηλαδή είναι λογικό να λέει ο άλλος ότι φεύγει από την Αθήνα για να πάει σε ορθοδοντικό σε νησί, ενώ βασικά οι περισσότεροι κάτοικοι των νησιών κάνουν το αν΄τιθετο;  Ακούσαμε και το παλαβό, που βέβαι δεν ξέρω αν ισχύει, ότι κάποιοι εμφανίστηκαν με χαρτί ότι το κατοικίδιό τους παρακολουθείται από συγκεκριμένο κτηνίατρο γιατί εμφάνισε το καλοκαίρι μια πάθηση όταν ήταν στο νησί, και γι αυτό πρέπει να το πάνε εκεί, αλλά λέει τους έγραψαν.... Τέλος, αν έχεις συγγενείς, μπορεί να σου δώσουν κάποιο χαρτί ότι χρειάζονται βοήθεια για λόγους υγείας. Γενικά η κίνηση από και προς τα νησιά είναι έντονη (όσο έντονη μπορεί να είναι η κίνηση τέτοια εποχή) και γι αυτό είναι και τόσα νησιά σε βαθύ κόκκινο.

Οπότε και η γαλλίδα κυρία, με σπίτι στη Σύρο, θα βρήκε πολύ εύκολα μια νομιμοφανή δικαιολογία για να πάει. 

Τώρα η εξήγηση ότι νησιά (πχ λερος στην άλλη άκρη της Ελλάδας) είναι σε βαθύ κόκκινο λόγω αυτού είναι κάπως απλουστευμενη. 

Just now, maripoz είπε:

Τώρα η εξήγηση ότι νησιά (πχ λερος στην άλλη άκρη της Ελλάδας) είναι σε βαθύ κόκκινο λόγω αυτού είναι κάπως απλουστευμενη. 

Ε ναι, με την έννοια ότι οι κάτοικοι δεν προσέχουν, όπως δεν προσέχουν γενικά στην επαρχία, και για έναν λόγο παραπάνω, ότι η ψευδαίσθηση της απομόνωσης τους κάνει πιο απρόσεκτους. όμως το να βρεθεί ο ιός σε πρώτη φάση, σε νησί, μέσα στην καρδιά του χειμώνα που γενικά δεν υπάρχουν μετακινήσεις παρά μόνο για μεγάλη ανάγκη, δεν εξηγείται από τη φυσιολογική κινητικότητα των κατοίκων. Και δεν το λέω κιόλας από συμφέρον, αλλά πραγματικά και για οικονομικούς λόγους θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί η νησιωτικότητα, με ουσιαστική επιβολή αποκλεισμού (ίσως όχι σε μεγάλα νησιά τύπου Κέρκυρας ή Ρόδου), με υποχρεωτική καραντίνα όποιου μπαίνει στο νησί, έτσι ώστε η οικονομία εκεί να είναι σε ένα βαθμό ανοιχτοί (εμπορικά και σχολεία τουλάχιστον). 

Just now, Έσπερος said:

Ε ναι, με την έννοια ότι οι κάτοικοι δεν προσέχουν, όπως δεν προσέχουν γενικά στην επαρχία, και για έναν λόγο παραπάνω, ότι η ψευδαίσθηση της απομόνωσης τους κάνει πιο απρόσεκτους. όμως το να βρεθεί ο ιός σε πρώτη φάση, σε νησί, μέσα στην καρδιά του χειμώνα που γενικά δεν υπάρχουν μετακινήσεις παρά μόνο για μεγάλη ανάγκη, δεν εξηγείται από τη φυσιολογική κινητικότητα των κατοίκων. Και δεν το λέω κιόλας από συμφέρον, αλλά πραγματικά και για οικονομικούς λόγους θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί η νησιωτικότητα, με ουσιαστική επιβολή αποκλεισμού (ίσως όχι σε μεγάλα νησιά τύπου Κέρκυρας ή Ρόδου), με υποχρεωτική καραντίνα όποιου μπαίνει στο νησί, έτσι ώστε η οικονομία εκεί να είναι σε ένα βαθμό ανοιχτοί (εμπορικά και σχολεία τουλάχιστον). 

Και στα δύο νησιά από όπου καταγομαι οι συρροες προηλθαν από προμηθευτές - οδηγούς φορτηγών που ταξιδευαν νόμιμα και συστηματικά προς το νησί και προμηθευαν τα τοπικά μαναβικα 

Just now, Έσπερος είπε:

E ama exeis spiti den xreiazontai k polles apodeikseis episis min ksexas oti polloi gnorizontai einai k sigeneis eykola dinontai xartia se anthropoys poy pane gia xronia kapoy me spitia. 

Just now, maripoz είπε:

Και στα δύο νησιά από όπου καταγομαι οι συρροες προηλθαν από προμηθευτές - οδηγούς φορτηγών που ταξιδευαν νόμιμα και συστηματικά προς το νησί και προμηθευαν τα τοπικά μαναβικα 

E nai logiko aytoi poy pigainoerxontai sinexos k blepoyn poly kosmo stis diadromes einai oi pio epikindinoi . 

Just now, maripoz είπε:

Και πάλι όμως, το να είναι τα πάντα κλειστά σε ένα νησί μόνο κ μόνο για τα 10-20 ταξίδια των μεταφορέων μέσα στην εβδομάδα, δεν είναι λογικό. Εννοώ ότι αν όντως απέκλειαν τα νησιά και δεν ταξίδευε κανείς άλλος παρά μόνο οι μεταφορικές, θα μπορούσαν αυτοί οι άνθρωποι να ελέγχονται τακτικά και το νησί να έχει τουλάχιστον ανοιχτα εμπορικά και σχολεία, αν όχι την εστίαση που η κατάσταση ξεφεύγει πιο εύκολα. Απλώς τότε θα είχαν πρόβλημα οι εφοπλιστές, που προφανώς μπορούν να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση  από τους εμπόρους των νησιών. 

Just now, ninaki80 είπε:

E ama exeis spiti den xreiazontai k polles apodeikseis episis min ksexas oti polloi gnorizontai einai k sigeneis eykola dinontai xartia se anthropoys poy pane gia xronia kapoy me spitia. 

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας πάντως δεν γινόταν αποδεκτή στα καράβια παρά μόνο με βάση την έδρα της φορολογικής δήλωσης. δεν ταξιδεύεις σε νησί επειδή ο δήμος σου έδωσε χαρτί ότι είσαι μόνιμος κάτοικος. 

Just now, ninaki80 είπε:

Paidia dinoyn oi dhmoi xarti oti meneis monima ekei k gia kapoio logo eleipes.  An eisai eidika se nisi pou oloi gnorizontai perneis eykola xarti. 

Περσυ αγορασαν το σπιτι εκει .Σιγά μην έχει αυτή γνωριμίες εκει.Απο την Μασσαλια σιγουρα δεν θα μπορούσε να πάρει χαρτι για τη Συρο:grin:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...