Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

πρίν από 31 λεπτά , Yovanna είπε:

Είναι το παιδί στη μαμά μου και της έχω δώσει μαζί το θερμόμετρο μετώπου. Του έχει πάρει θερμοκρασία με 2 υδραργυρικά θερμόμετρα και ένα ηλεκτρονικό. Όλα δείχνουν 36,3. το Microlife μετώπου 38+! Το παιδί μου λέει δεν είναι ζεστό. Τι να πιστέψω? Είτε η μάνα μου χειρίζεται τελείως λάθος του μετώπου, είτε του μετώπου είναι για τα μπάζα, είτε αυτό δείχνει σωστά ενώ τα άλλα όχι και το παιδί ψήνεται και η μάνα μου πέρα βρέχει. Τι λέτε να ισχύει??

Ας το δοκιμάσει στον εαυτό της και ξανά στο παιδί και ξανά στον εαυτό της να δει. 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

44 minutes ago, Yovanna said:

Είναι το παιδί στη μαμά μου και της έχω δώσει μαζί το θερμόμετρο μετώπου. Του έχει πάρει θερμοκρασία με 2 υδραργυρικά θερμόμετρα και ένα ηλεκτρονικό. Όλα δείχνουν 36,3. το Microlife μετώπου 38+! Το παιδί μου λέει δεν είναι ζεστό. Τι να πιστέψω? Είτε η μάνα μου χειρίζεται τελείως λάθος του μετώπου, είτε του μετώπου είναι για τα μπάζα, είτε αυτό δείχνει σωστά ενώ τα άλλα όχι και το παιδί ψήνεται και η μάνα μου πέρα βρέχει. Τι λέτε να ισχύει??

Εγώ θα εμπιστευόμουν περισσότερο τη θερμοκρασία από τα υδραργυρικά!

26 minutes ago, λουκουμαδάκι said:

Ας το δοκιμάσει στον εαυτό της και ξανά στο παιδί και ξανά στον εαυτό της να δει. 

Το έκανε και της δείχνει 37,2 ενώ λέει η φυσιολογική της είναι κάτω από 36.

πρίν από 48 λεπτά , Yovanna είπε:

Τα μετώπου δείχνουν ότι νά ναι.  Εχουμε κ εμείς κ μάλιστα όταν το ειχε δει κάποια στιγμή η παιδίατρος γέλασε κ μου είπε μην τα χρεισιμοποιεις αυτά είναι για πλάκα.  Κ όντως πάντα δείχνει κάτι λάθος. 

Της έδειξε και 37,7 τη μια φορά.

17 minutes ago, ninaki80 said:

Τα μετώπου δείχνουν ότι νά ναι.  Εχουμε κ εμείς κ μάλιστα όταν το ειχε δει κάποια στιγμή η παιδίατρος γέλασε κ μου είπε μην τα χρεισιμοποιεις αυτά είναι για πλάκα.  Κ όντως πάντα δείχνει κάτι λάθος. 

Ναι οκ, αλλά δεν μας έχει κάνει τέτοια τρελά έως τώρα. Το πρωί 3 φορές έδειξε 36,6. ΄Μου είπε ότι πάτησε διάφορα γιατί δεν θυμόταν πώς δουλεύει. Μήπως το χάλασε? Από την άλλη 2 παιδιά μεγάλωσε, δεν θα καταλάβαινε ότι ένα παιδί έχει πυρετό?

Διαφημίσεις

30 minutes ago, Yovanna said:

Ναι οκ, αλλά δεν μας έχει κάνει τέτοια τρελά έως τώρα. Το πρωί 3 φορές έδειξε 36,6. ΄Μου είπε ότι πάτησε διάφορα γιατί δεν θυμόταν πώς δουλεύει. Μήπως το χάλασε? Από την άλλη 2 παιδιά μεγάλωσε, δεν θα καταλάβαινε ότι ένα παιδί έχει πυρετό?

Μα θα ήταν ζεστός, αφού σου λέει πως δεν είναι , σίγουρα θα το καταλάβαινε.

1 hour ago, Yovanna είπε:

Ναι καλέ αν ήταν ζεστός θα το είχε καταλάβει. Αν τα πολυπατησεις δείχνουν  κ την μνήμη. 

2 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Προσωπικα δεν εμπιστευομαι τα ηλεκτρονικα,και στη δουλεια οτι να ναι δειχνουν,σε ασθενεις που εχουν οντως πιθανοτητα να κανουν πυρετο χρησιμοποιουμε τα υδραργυρικα.Παντως αν ειχε πυρετο οντως θα ηταν ζεστος.Κατα τα αλλα πως ειναι;Ο δικος μου οταν εχει πυρετο συνηθως τον παιρνει ο υπνος,τοσο χαλια νιωθει.

πρίν από 16 λεπτά , comet είπε:

Προσωπικα δεν εμπιστευομαι τα ηλεκτρονικα,και στη δουλεια οτι να ναι δειχνουν,σε ασθενεις που εχουν οντως πιθανοτητα να κανουν πυρετο χρησιμοποιουμε τα υδραργυρικα.Παντως αν ειχε πυρετο οντως θα ηταν ζεστος.Κατα τα αλλα πως ειναι;Ο δικος μου οταν εχει πυρετο συνηθως τον παιρνει ο υπνος,τοσο χαλια νιωθει.

εγώ έχω καταργήσει τα υδραργυρικά, από τότε που μου έσπασε ένα και μου είπε η γιατρός ότι κανονικά πρέπει να πετάξω ολόκληρη την ηλεκτρική σκούπα που χρησιμοποίησα για να μαζέψω τον υδράργυρο, και να αφήσω το δωμάτιο 3 μέρες ανοιχτό να αεριστεί,και να μη μπαίνουμε μέσα.

Ε..δεν ξαναπήρα τέτοιο θερμόμετρο!

Διαφημίσεις

πρίν από 25 λεπτά , irin είπε:

εγώ έχω καταργήσει τα υδραργυρικά, από τότε που μου έσπασε ένα και μου είπε η γιατρός ότι κανονικά πρέπει να πετάξω ολόκληρη την ηλεκτρική σκούπα που χρησιμοποίησα για να μαζέψω τον υδράργυρο, και να αφήσω το δωμάτιο 3 μέρες ανοιχτό να αεριστεί,και να μη μπαίνουμε μέσα.

Ε..δεν ξαναπήρα τέτοιο θερμόμετρο!

Γι αυτο εχεις δικιο,απλα ειναι τα μονα αξιοπιστα.Στην δουλεια εχουμε 2 και τα προσεχουμε πολυ.Και στο σπτι εχω 1 απο παλια.Το βαζω στα παιδια οταν ειναι απαραιτητο και εξαλλου δεν τους μετραω συχνα η χωρις λογο ακομη κι οταν ειναι αρρωστα.Οσα ηλεκτρονικα εχω δυστυχως δεν τα βασιζομαι,μακαρι να μπορουσα

πρίν από 16 λεπτά , comet είπε:

Γι αυτο εχεις δικιο,απλα ειναι τα μονα αξιοπιστα.Στην δουλεια εχουμε 2 και τα προσεχουμε πολυ.Και στο σπτι εχω 1 απο παλια.Το βαζω στα παιδια οταν ειναι απαραιτητο και εξαλλου δεν τους μετραω συχνα η χωρις λογο ακομη κι οταν ειναι αρρωστα.Οσα ηλεκτρονικα εχω δυστυχως δεν τα βασιζομαι,μακαρι να μπορουσα

κι εγώ το χρησιμοποιούσα σπάνια αλλά...έγινε η στραβή! Τώρα έχω δύο ίδια ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώ και τα 2 αν έχω αμφιβολία. Επίσης, κάνω αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω, μετράω εμένα για να καταλάβω αν στέκει αυτό που μου λέει. Κι αν δεν είναι και απόλυτα ακριβές δεν πειράζει, αρκεί να ξέρουμε αν έχει 37, 38 ή 39 πυρετό. Τα δεκαδικά λίγο με νοιάζουν.

Παιδιά η μάνα μου κάτι είχε πατήσει και ήταν η μέτρηση σε Φαρενάιτ! Δεν έγραφε 38 αλλά 98! Το έφτιαξε και δείχνει 36,3 στο παιδί!

Από θερμοκρασία είμαστε καλά αλλά ακόμη βήχει..μου είχε πει η γιατρός ότι θα βήχει και την άλλη βδομάδα και μετά από 2 μέρες απυρετο να τον στείλω σχολείο. Φοβάμαι μην κολλήσει κάτι άλλο.. Αν δεν ήταν η γιορτή δεν θα σκεφτόμουν να τον στείλω Παρασκευή. Δεν έχει μάθει λέξη ακόμη όμως..

πρίν από 35 λεπτά , Yovanna είπε:

Παιδιά η μάνα μου κάτι είχε πατήσει και ήταν η μέτρηση σε Φαρενάιτ! Δεν έγραφε 38 αλλά 98! Το έφτιαξε και δείχνει 36,3 στο παιδί!

Από θερμοκρασία είμαστε καλά αλλά ακόμη βήχει..μου είχε πει η γιατρός ότι θα βήχει και την άλλη βδομάδα και μετά από 2 μέρες απυρετο να τον στείλω σχολείο. Φοβάμαι μην κολλήσει κάτι άλλο.. Αν δεν ήταν η γιορτή δεν θα σκεφτόμουν να τον στείλω Παρασκευή. Δεν έχει μάθει λέξη ακόμη όμως..

Τι σκας καλέ για τη γιορτή; Τόσες έχει μπροστά του! 

Εμάς μας είπε να πάει τη Δευτέρα. Δεν έχει κάνει κάποια επιπλοκή η ίωση αλλά έχει πολλά φλέματα και βασικά η μύτη είναι σε κακή κατάσταση. μας είπε να κάνουμε πλύσεις με κάτι τύπου sinus rinse. Θα πάρω το απόγευμα και θα δοκιμάσουμε. Το βίντεο που είδε είπε ότι θελει να το κάνει. Το αστείο είναι που είπε η γιατροσ ότι είναι φυσιολογικό να μην κάθεται πια να του ρουφάω τη μύτη κ ότι θεωρεί πώς θα συνεργαστεί πολύ καλά με το άλλο σύστημα. Μάλλον από την πολλή κούραση έχει περάσει σε στάδιο ζεν κ όλα τα έβλεπε ωραία. 

(δεν θα την άλλαζα πάντως γις την περιστασιακή ξινίλα. κανεις δεν την έχει αλλάξει για να πάει στον άλλο κυριουλη που κατά τ άλλα όλοι λενε ότι είναι πολύ καλός. και δεν είναι απλα ότι την

εμπιστευόμαστε γιατί τα έχει δει όλα κυριολεκτικά. Αφού απευθύνονται σ αυτήν κ φοιτητές ή κ γονείς πλέον που τους είχε από παιδιά, για δικά τους θέματα. με τα παιδάκια είναι πολύ ήρεμη)

Θα κάνει το sinus rinse??? Ο δικός μου είναι το μόνο που δεν δέχεται! Με τίποτα! Κσι δέχεται τα πάντα!

Τι εννοεις τόσες έχει μπροστά του; Γιορτές; Και τι; Να την κάψουμε αυτή;

Διαφημίσεις

πρίν από 21 λεπτά , Yovanna είπε:

Θα κάνει το sinus rinse??? Ο δικός μου είναι το μόνο που δεν δέχεται! Με τίποτα! Κσι δέχεται τα πάντα!

Ε άμα είναι να πάτε την Δευτέρα πια η διαφορά να μην πάτε την Παρασκευή. ? Οτι ειναι να κολλήσει θα το κολλήσει κ την Δευτέρα. Μονο να μην βήχει πολυ γιατί θα σας κοιτάνε ολοι ύποπτα. 

πρίν από 47 λεπτά , Έσπερος είπε:

Τι σκας καλέ για τη γιορτή; Τόσες έχει μπροστά του! 

Εμάς μας είπε να πάει τη Δευτέρα. Δεν έχει κάνει κάποια επιπλοκή η ίωση αλλά έχει πολλά φλέματα και βασικά η μύτη είναι σε κακή κατάσταση. μας είπε να κάνουμε πλύσεις με κάτι τύπου sinus rinse. Θα πάρω το απόγευμα και θα δοκιμάσουμε. Το βίντεο που είδε είπε ότι θελει να το κάνει. Το αστείο είναι που είπε η γιατροσ ότι είναι φυσιολογικό να μην κάθεται πια να του ρουφάω τη μύτη κ ότι θεωρεί πώς θα συνεργαστεί πολύ καλά με το άλλο σύστημα. Μάλλον από την πολλή κούραση έχει περάσει σε στάδιο ζεν κ όλα τα έβλεπε ωραία. 

(δεν θα την άλλαζα πάντως γις την περιστασιακή ξινίλα. κανεις δεν την έχει αλλάξει για να πάει στον άλλο κυριουλη που κατά τ άλλα όλοι λενε ότι είναι πολύ καλός. και δεν είναι απλα ότι την

εμπιστευόμαστε γιατί τα έχει δει όλα κυριολεκτικά. Αφού απευθύνονται σ αυτήν κ φοιτητές ή κ γονείς πλέον που τους είχε από παιδιά, για δικά τους θέματα. με τα παιδάκια είναι πολύ ήρεμη)

Δι εις μηδέν σημασία στις προσδοκίες του παιδιού κ στην χαρά που θα του φέρει.

Δεν έχει κ κατι τόσο σοβαρό για να την χάσει.

πρίν από 37 λεπτά , Yovanna είπε:

πρίν από 26 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Δι εις μηδέν σημασία στις προσδοκίες του παιδιού κ στην χαρά που θα του φέρει.

Δεν έχει κ κατι τόσο σοβαρό για να την χάσει.

Εννοώ ότι αν δεν είναι σίγουρη ότι θα είναι καλά την Παρασκευή, δεν θεωρώ λόγο προτεραιότητας την πρόβα για τη γιορτή, ούτε καν την ίδια τη γιορτη. Δεν είναι κάτι ανεπανάληπτο για να ρισκάρεις να μην έχει συνέλθει το παιδί κ να ξανακολλήσει κ να χάσει κάτι άλλο. Πρώτα πρώτα μόνο η ιδέα ότι τα σχολεία αγχώνουν τα παιδιά με τις γιορτές για να παρουσιάσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα για τη δική τους προβολή, είτε είναι ιδιωτικά είτε δημόσια, είναι αντιπαιδαγωγική. Είναι δυνατόν να εχεις παιδί άρρωστο κ να αγχώνεσαι αν χάνει τις πρόβες για τη γιορτή; Ας πάει χωρίς πρόβα στο κάτω κάτω. 4 χρόνων είναι. Ποιος θα παρεξηγηθεί αν η ερμηνεία δεν είναι τελεια; Αυτά πρέπει να γίνονται για να χαρούν τα παιδια, όχι για να προβληθούν οι εκπαιδευτικοί. 

παρολο που δ συμφωνω με την εσπερος οτι δ ειναι κτ ανεπαναληπτο η γιορτη,ειναι τεταρτη,το παιδι ειναι μια μερα απυρετο,θα προτιμουσα να μην παει σχολειο ολη την εβδομαδα,σ/κ ισως κτ απλα να ξεδωσει αλλα με προσοχη οχι επαφες κλπ

κ ας μην εχει κανει προβα.κ ας μην συμμετεχει στην γιορτη.ετσι κ αλλιως αν βηχει πολυ δ γινεται να τα πει

συν οτι αν γυρισει νωρις θα ειναι επιφοβο να ξανακυλησει

18 minutes ago, Έσπερος said:

Εννοώ ότι αν δεν είναι σίγουρη ότι θα είναι καλά την Παρασκευή, δεν θεωρώ λόγο προτεραιότητας την πρόβα για τη γιορτή, ούτε καν την ίδια τη γιορτη. Δεν είναι κάτι ανεπανάληπτο για να ρισκάρεις να μην έχει συνέλθει το παιδί κ να ξανακολλήσει κ να χάσει κάτι άλλο. Πρώτα πρώτα μόνο η ιδέα ότι τα σχολεία αγχώνουν τα παιδιά με τις γιορτές για να παρουσιάσουν ένα ωραίο αποτέλεσμα για τη δική τους προβολή, είτε είναι ιδιωτικά είτε δημόσια, είναι αντιπαιδαγωγική. Είναι δυνατόν να εχεις παιδί άρρωστο κ να αγχώνεσαι αν χάνει τις πρόβες για τη γιορτή; Ας πάει χωρίς πρόβα στο κάτω κάτω. 4 χρόνων είναι. Ποιος θα παρεξηγηθεί αν η ερμηνεία δεν είναι τελεια; Αυτά πρέπει να γίνονται για να χαρούν τα παιδια, όχι για να προβληθούν οι εκπαιδευτικοί. 

Το βλέπεις όλο λάθος. Πρώτον δεν μας αγχώνει το σχολείο. Καθόλου. Γνωρίζω όμως ότι ετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα όμορφο αποτέλεσμα και αυτό καθε άλλο παρά αντιπαιδαγωγικό είναι. Προφανώς και δεν αγχώνομαι μήπως δεν είναι άψογος και παρεξηγηθεί κάποιος. Αλήθεια τώρα? Όμως ξέρω ότι ο μικρός μου, εάν δεν έχει οικειότητα με το χώρο και δεν αισθάνεται οικεία γενικά, διότι θα έχει χάσει όλη την προετοιμασία, δεν θα το ευχαριστηθεί. Δεν αποκλείεται και να κλαίει. Θέλω να είναι μια όμορφη στιγμή και ανάμνηση γι' άυτόν. Δεν περιμένω να το καταλάβεις. Άλλωστε σαν état d'esprit (τρόπο σκέψης σε ελέυθερη αλλά όχι ακριβή μετάφραση), απέχουμε έτη φωτός.

πρίν από 25 λεπτά , Έσπερος είπε:

Χάνει τον δρόμο.ο για την Ιθάκη. Την εμπλοκή στην κατάσταση.στο σημείο που έχει φτάσει πάει προς ίαση.Εγω ψηφίζω υπέρ της γιορτής.

Αναρψτιεμαι τι θα σκέφτεται ο γονιός που έχει δίλημμα αν θα εκτεθεί στη διυλεια του, αν θα χάσει μεροκάματο κλπ ή θα στείλει το παιδί μισοαρρωστο, αν διαβάζει τέτοιους προβληματισμούς. Πραγματικά αναρωτιέμαι. Εγω δεν χάνω μεροκάματο κ όσο κι αν εκτεθώ, θα είναι καθαρα θέμα δικής μου συνείδησης, αλλά και πάλι ιεραρχώ κάπως διαφορετικά τα διαφορα προβλήματα. Οπότε ναι, απέχουν έτη φωτός οι απόψεις μας. 

17 minutes ago, Έσπερος said:

Αναρψτιεμαι τι θα σκέφτεται ο γονιός που έχει δίλημμα αν θα εκτεθεί στη διυλεια του, αν θα χάσει μεροκάματο κλπ ή θα στείλει το παιδί μισοαρρωστο, αν διαβάζει τέτοιους προβληματισμούς. Πραγματικά αναρωτιέμαι. Εγω δεν χάνω μεροκάματο κ όσο κι αν εκτεθώ, θα είναι καθαρα θέμα δικής μου συνείδησης, αλλά και πάλι ιεραρχώ κάπως διαφορετικά τα διαφορα προβλήματα. Οπότε ναι, απέχουν έτη φωτός οι απόψεις μας. 

Καλά εντάξει.. μας "τάπωσες " τώρα. Περισσότερος λαϊκισμός πεθαίνεις..

πρίν από 20 λεπτά , Yovanna είπε:

Καλά εντάξει.. μας "τάπωσες " τώρα. Περισσότερος λαϊκισμός πεθαίνεις..

Συγγνώμη αλλά τα πραγματικά προβλήματα δεν είναι λαϊκισμος. Είναι η αληθινή ζωή των περισσότερων ανθρώπων. 

1 ώρα πρίν, Yovanna είπε:

Αυτή την Παρασκευή είναι η γιορτούλα; 

Κράτα το

Κράτα το

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...