Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 18 λεπτά , kotsifikos είπε:

Μετράμε 8000 κρούσματα την ημέρα είναι δυνατόν να μη παροτρύνουν τους γονείς οι γιατροί να κάνουν ένα ραπιντ

Ραπίντ θα κάνει ο γονιός από μόνος του, προσωπικά δεν περίμενα παρότρυνση γιατρού. Όμως αν τα σελφ είναι συστηματικά αρνητικά γιατί να κάνεις ραπίντ την ίδια μέρα? 

πρίν από 20 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Και αν κόλλησε κάτι στη μουσικοκινητικη?

πρίν από 19 λεπτά , kotsifikos είπε:

Δεν το αναφέρω για να σε θίξω, όμως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τους γιατρούς. Εσένα το παιδί σου ήταν την Πέμπτη στο σχολείο και την Παρασκευή παρουσίασε συμπτώματα σωστά? Οπότε αν είχε κοβιντ θα έκανε διασπορά την Πέμπτη στο σχολείο, έτσι δεν είναι?

(προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι κοβιντ αυτό που έχει καθώς θεωρώ πως θα το έδειχνε το σελφ τεστ) .

Εντύπωση μου έκανε και ο δικός μου παιδίατρος όπως είπα την τελευταία φορά που αρρώστησε ο γιος που μου είπε δεν χρειάζεται ραπιντ ακόμα , και εννοείται πως πήγα για ραπιντ γιατί αρρώστησε Τετάρτη και Τρίτη ήταν σχολείο, ωδείο, κολυμβητήριο κτλ. Βρε παιδιά εγώ το βλέπω υπερβολικά?? Μετράμε 8000 κρούσματα την ημέρα είναι δυνατόν να μη παροτρύνουν τους γονείς οι γιατροί να κάνουν ένα ραπιντ?

Έχει να πάει απο την προηγούμενη Παρασκευή. Δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν εκτός σχολείου, άρα κ να είναι αυτό, θα κυκλοφορεί ήδη στο σχολείο, θα είχαν βρεθεί κ άλλα παιδιά εκτός αν το κρύβουν. 

ΓΙα το αν οι γιατροί συνιστούν τεστ, δεν έχω καταλαβει κι εγώ με ποια λογική. Υποθέτω για να μην γίνει ο έλεγχος πολύ νωρίς κ επαναπαυθούν οι γονείς. Εμείς σε κάθε περίπτωση νωρίτερα δεν μπορουσαμε να το είχαμε κάνει οπως επανέλαβα πολλές φορές. Δεν γίνονται τεστ το σ/κ κ την Παρσκευή το παιδί είχε απλώς μύξες κ δέκατα μέχρι 37, δεν νομίζω κανείς να κάνει ραπιντ με μύξες και δέκατα. 

17 minutes ago, irin said:

Η παιδίατρος που έχουμε, μόλις ακούσει οποιοδήποτε σύμπτωμα λέει κλείσιμο μέσα οικογενειακώς, και στο 24ωρο των συμπτωμάτων μοριακό τεστ. Θεωρεί ότι μόνο έτσι είσαι ολόσωστος. Και όταν βγεί το αποτέλεσμα, εφόσον είναι αρνητικό, λήξη καραντίνας.

Υπερβολική κατά πολλούς, αλλά η αλήθεια είναι ότι έτσι θα έπρεπε να γίνεται

Εντάξει υπάρχουν και άλλοι δεν είμαι η μόνη!

πρίν από 17 λεπτά , kotsifikos είπε:

Εγώ στα  συμπτώματα βρε παιδιά κάνω ραπιντ πάντα, υπερβολη λετε?

Εγώ δεν το θεωρώ υπερβολή. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι ότι μιας κ δεν μπορείς να κάνεις ραπιντ κάθε μέρα, πώς θα είσαι σίγουρος για το ποια είναι η σωστή στιγμή  για να έχει έγκυρο αποτέλεσμα; Τόσα κ τόσα ακούγονται για τεστ συνεχώς που έβγαιναν θετικά μετά από πάρα πολλές μέρςε συμπτωμάτων. 

Διαφημίσεις

πρίν από 17 λεπτά , Έσπερος είπε:

Εγώ δεν το θεωρώ υπερβολή. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι ότι μιας κ δεν μπορείς να κάνεις ραπιντ κάθε μέρα, πώς θα είσαι σίγουρος για το ποια είναι η σωστή στιγμή  για να έχει έγκυρο αποτέλεσμα; Τόσα κ τόσα ακούγονται για τεστ συνεχώς που έβγαιναν θετικά μετά από πάρα πολλές μέρςε συμπτωμάτων. 

άρα αντί για 6 ράπιντ, κάνεις ένα μοριακό..που θεωρητικά είναι πιο αξιόπιστο. Η γιατρός μου λέει ότι η πιο κατάλληλη στιγμή για να δείξει όσο το δυνατόν πιο σίγουρα, είναι οι 24 ώρες από την έναρξη συμπτωμάτων. 

19 minutes ago, Mama_Anesti_ said:

Ραπίντ θα κάνει ο γονιός από μόνος του, προσωπικά δεν περίμενα παρότρυνση γιατρού. Όμως αν τα σελφ είναι συστηματικά αρνητικά γιατί να κάνεις ραπίντ την ίδια μέρα? 

Καλά ναι και εγώ μόνη μου κάνω χωρίς να μου το λέει. Τα σελφ τεστ για να πιάσουν το θετικό θα πρέπει να έχει υψηλό ιικο φορτίο, για αυτό και λέω για ραπιντ στα συμπτώματα.

@Έσπερος εσείς δεν κάνετε στα φαρμακεία ραπιντ? Να το έχεις ως εναλλακτική ώστε να μη ταλαιπωρείστε κάθε φορά στο Κέντρο Υγείας.

Καλά ναι και εγώ μόνη μου κάνω χωρίς να μου το λέει. Τα σελφ τεστ για να πιάσουν το θετικό θα πρέπει να έχει υψηλό ιικο φορτίο, για αυτό και λέω για ραπιντ στα συμπτώματα.

@Έσπερος εσείς δεν κάνετε στα φαρμακεία ραπιντ? Να το έχεις ως εναλλακτική ώστε να μη ταλαιπωρείστε κάθε φορά στο Κέντρο Υγείας.

Τα ραπιντ δεν είναι ίδια με τα σελφ? αφού τα νέα self test που κυκλοφορουν γραφουν rapid απεξω.

Απλά εγώ τα εμπιστεύομαι περισσότερο, επειδή θεωρώ ότι οι επαγγελματίες θα τα κάνουν σωστότερα από εμάς στο σπίτι

24 minutes ago, Έσπερος said:

Έχει να πάει απο την προηγούμενη Παρασκευή. Δεν έχει έρθει σε επαφή με κανέναν εκτός σχολείου, άρα κ να είναι αυτό, θα κυκλοφορεί ήδη στο σχολείο, θα είχαν βρεθεί κ άλλα παιδιά εκτός αν το κρύβουν. 

Αυτό είναι το κρίμα, ότι ποντάρουν πως αν κυκλοφορούσε στο σχολείο θα είχαν κολλήσει και άλλα παιδιά, και κάπως έτσι αρρωσταίνουν δέκα δέκα τα παιδιά.

Εγώ με αυτά δεν μπορώ τρελαίνομαι ειλικρινά, γιατί εμείς κάπως έτσι την πατήσαμε.

πρίν από 25 λεπτά , Έσπερος είπε:

ΓΙα το αν οι γιατροί συνιστούν τεστ, δεν έχω καταλαβει κι εγώ με ποια λογική. Υποθέτω για να μην γίνει ο έλεγχος πολύ νωρίς κ επαναπαυθούν οι γονείς. Εμείς σε κάθε περίπτωση νωρίτερα δεν μπορουσαμε να το είχαμε κάνει οπως επανέλαβα πολλές φορές. Δεν γίνονται τεστ το σ/κ κ την Παρσκευή το παιδί είχε απλώς μύξες κ δέκατα μέχρι 37, δεν νομίζω κανείς να κάνει ραπιντ με μύξες και δέκατα. 

Οχι.την πρώτη μέρα δεν θα έκανα αλλά τη σήμερον ημέρα ποτέ δεν ξέρεις.:-|

Διαφημίσεις

16 minutes ago, irin said:

Τα ραπιντ δεν είναι ίδια με τα σελφ? αφού τα νέα self test που κυκλοφορουν γραφουν rapid απεξω.

Απλά εγώ τα εμπιστεύομαι περισσότερο, επειδή θεωρώ ότι οι επαγγελματίες θα τα κάνουν σωστότερα από εμάς στο σπίτι

Τα τελευταία που κυκλοφορούν που είναι στο κουτί 5 ναι είναι ραπιντ. Και εγώ αυτό σκέφτομαι πως στο φαρμακείο πχ θα το κάνουν καλύτερα από ότι εμένα που αντανακλαστικά θα βγάλω την μπατονέτα από την μύτη και αρχίσω να δακρύζω επειδή με πείραξε.

Εγώ πχ δεν θα έκανα τεστ μια εβδομάδα που θα είχα ηδη συμπτώματα. Έκανα όταν κατάλαβα τα πρώτα συμπτώματα, είχα πονόλαιμο και βγήκε αρνητικό και την επόμενη βγήκε θετικό με πονόλαιμο και πονοκέφαλο. 

Σκέψου πως είσαι θετικός ήδη τις 4-5 μέρες επώασης, μετά εκδηλώνονται συμπτώματα που και πάλι μπορεί το βγάζουν αρνητικό τεστ οπότε κάθε μέρα για λίγες μέρες ασθενειας νομίζω είναι καλυτερο από ένα τεστ στην αρχή που επαναπαυει. 

Ναι κάνουν σε 1-2 φαρμακεία αλλα εκεί πάνε οι ανεμβολίαστοι κ γι αυτό φοβάμαι να περιμένουμε μαζί τους. Πάλι στο πεζοδρόμιο όμως τα κάνουν, έξω από την πόρτα και χωρίς ειδική στολή. ΜΙα χύμα κατάσταση γενικώς που νομίζω ότι γίνεται απλώς για να εξυπηρετούνται οικονομικά αυτοί που τα χρειάζονται για τη δουλειά τους ίσα ίσα για τα προσχήματα. οπότε να βγάλω το παιδί σήμερα με την καταιγίδα να είμαστε στο πεζοδρόμιο μαζί με πιθανά κρούσματα, δεν μου φαίνεται και πολύ σώφρον. 

Αυτό είναι το κρίμα, ότι ποντάρουν πως αν κυκλοφορούσε στο σχολείο θα είχαν κολλήσει και άλλα παιδιά, και κάπως έτσι αρρωσταίνουν δέκα δέκα τα παιδιά.

Εγώ με αυτά δεν μπορώ τρελαίνομαι ειλικρινά, γιατί εμείς κάπως έτσι την πατήσαμε.

Εντάξει όμως όταν δεν έχεις πάει πουθενά αλλου άρα αν έχεις κολλήσει κάτι θα είναι στο σχολείο, σημαίνει ότι κυκλοφορεί ήδη κ κάποιος άλλος σε κόλλησε. Τι να πω πια, θα είναι πολύ άδικο να κόλλησε το δικό μου παιδί που δεν κάνει τίποτα και δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν άλλον. 

πρίν από 19 λεπτά , irin είπε:

όλα τα σελφ έγραφαν ραπιντ αλλά έγραφαν κιόλας ότι ήταν με ρινικό επίχρισμα και όχι ρινοφαρυγγικό όπως είναι τα κανονικά ραπιντ. εξάλλου ο επαγγεμλατίας ξέρει ακριβώς πώς να πάρει το δείγμα κ πώς να το αναμίξει στο υγρό.

πρίν από 19 λεπτά , kotsifikos είπε:

τα οποια αν ειναι ασυμπτωματικα....???

Ναι κάνουν σε 1-2 φαρμακεία αλλα εκεί πάνε οι ανεμβολίαστοι κ γι αυτό φοβάμαι να περιμένουμε μαζί τους. Πάλι στο πεζοδρόμιο όμως τα κάνουν, έξω από την πόρτα και χωρίς ειδική στολή. ΜΙα χύμα κατάσταση γενικώς που νομίζω ότι γίνεται απλώς για να εξυπηρετούνται οικονομικά αυτοί που τα χρειάζονται για τη δουλειά τους ίσα ίσα για τα προσχήματα. οπότε να βγάλω το παιδί σήμερα με την καταιγίδα να είμαστε στο πεζοδρόμιο μαζί με πιθανά κρούσματα, δεν μου φαίνεται και πολύ σώφρον. 

Εντάξει όμως όταν δεν έχεις πάει πουθενά αλλου άρα αν έχεις κολλήσει κάτι θα είναι στο σχολείο, σημαίνει ότι κυκλοφορεί ήδη κ κάποιος άλλος σε κόλλησε. Τι να πω πια, θα είναι πολύ άδικο να κόλλησε το δικό μου παιδί που δεν κάνει τίποτα και δεν έρχεται σε επαφή με κανέναν άλλον. 

όλα τα σελφ έγραφαν ραπιντ αλλά έγραφαν κιόλας ότι ήταν με ρινικό επίχρισμα και όχι ρινοφαρυγγικό όπως είναι τα κανονικά ραπιντ. εξάλλου ο επαγγεμλατίας ξέρει ακριβώς πώς να πάρει το δείγμα κ πώς να το αναμίξει στο υγρό.

Πουθενά επισήμως δεν μου πήραν ΟΤΕ από τον φαρυγγα πάντως.

Διαφημίσεις

πρίν από 18 λεπτά , Έσπερος είπε:

Μόνο σε μοριακό μας πήραν δείγμα και από το στόμα. Στα ραπιντ ποτέ. Και έχουμε κάνει πολλά!

πρίν από 15 λεπτά , kotsifikos είπε:

περιμένεις να βρεις ποιο θα είναι με συμπτώματα..τι να πω πια.

Κοίτα, δε βγαίνει άκρη. Αν κάνουν όλα κάθε Πέμπτη και Δευτέρα τεστ... και αν όσα έχουν συμπτώματα κάνουν επιπλέον τεστ..ελπίζεις ότι θα βγει άκρη. Δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο!

20 minutes ago, Έσπερος said:

Το παίρνεις προσωπικά ενώ δεν πρέπει, έιναι εξαιρετικά εύκολο να κολλήσει κανείς,  δυστυχώς. Μία και μόνο επαφή φτάνει.

ξαναλέω δεν πιστεύω πως έχετε κοβιντ, δεν το λέω για εσένα, για τους γιατρούς το λέω, δεν γίνεται να λες στον γονέα να μη κάνει τεστ στο παιδί του όταν έχει συμπτώματα μέσα στην πανδημία.

17 minutes ago, irin said:

Κοίτα, δε βγαίνει άκρη. Αν κάνουν όλα κάθε Πέμπτη και Δευτέρα τεστ... και αν όσα έχουν συμπτώματα κάνουν επιπλέον τεστ..ελπίζεις ότι θα βγει άκρη. Δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο!

Καλά ναι σε αυτό ελπίζεις, πουθενά αλλού.

πρίν από 22 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Πουθενά επισήμως δεν μου πήραν ΟΤΕ από τον φαρυγγα πάντως.

ρινοφαρυγγικο είναι αυτό το εκεί βαθιά που σου χώνουν την μπατονετα από το ρουθούνι, όχι το στόμα. το σημείο που η ρινική κοιλότητα επικοινωνεί με τον φάρυγγα. αυτό είναι πιο αξιόπιστο από το ρινικό που κάνουμε το σελφ που είναι πιο έξω στη μύτη. 

πρίν από 21 λεπτά , kotsifikos είπε:

Το παίρνεις προσωπικά ενώ δεν πρέπει, έιναι εξαιρετικά εύκολο να κολλήσει κανείς,  δυστυχώς. Μία και μόνο επαφή φτάνει.

ξαναλέω δεν πιστεύω πως έχετε κοβιντ, δεν το λέω για εσένα, για τους γιατρούς το λέω, δεν γίνεται να λες στον γονέα να μη κάνει τεστ στο παιδί του όταν έχει συμπτώματα μέσα στην πανδημία.

Η γιατρός δεν μου είπε να μην κάνω. Απλώς δεν μ είπε να κάνω, της έγραψα τρεις φορές ότι κάνουμε σελφ κάθε μέρα. Αν ήταν δεν θα μου το ελεγε; 

το παίρνω προσωπικά γιατί ξέρω ότι όντως δεν έχει έρθει σς επαφή με άτομα εκτός σχολείου άρα αν έχει, τον κόλλησαν εκεί. Έχουμε κλειστεί κ απομονωθεί όσο δεν πάει άλλο, ούτε στις γιορτές δεν θα φύγουμε για να μη ρισκάρουμε το παραμικρό, είμαι πολύ ευαίσθητη σ αυτό το θέμα. Δεν είμαστε καθολου απρόσεκτοι ή αμελείς σ αυτά τα ζητήματα. 

πρίν από 21 λεπτά , Έσπερος είπε:

ρινοφαρυγγικο είναι αυτό το εκεί βαθιά που σου χώνουν την μπατονετα από το ρουθούνι, όχι το στόμα. το σημείο που η ρινική κοιλότητα επικοινωνεί με τον φάρυγγα. αυτό είναι πιο αξιόπιστο από το ρινικό που κάνουμε το σελφ που είναι πιο έξω στη μύτη. 

Η γιατρός δεν μου είπε να μην κάνω. Απλώς δεν μ είπε να κάνω, της έγραψα τρεις φορές ότι κάνουμε σελφ κάθε μέρα. Αν ήταν δεν θα μου το ελεγε; 

το παίρνω προσωπικά γιατί ξέρω ότι όντως δεν έχει έρθει σς επαφή με άτομα εκτός σχολείου άρα αν έχει, τον κόλλησαν εκεί. Έχουμε κλειστεί κ απομονωθεί όσο δεν πάει άλλο, ούτε στις γιορτές δεν θα φύγουμε για να μη ρισκάρουμε το παραμικρό, είμαι πολύ ευαίσθητη σ αυτό το θέμα. Δεν είμαστε καθολου απρόσεκτοι ή αμελείς σ αυτά τα ζητήματα. 

Σε κάποια εργαστήρια έπαιρναν περυσι κ απο το φαρυγγα .

Θα στεναχωρηθηκατε που δεν φεύγετε ε?

πρίν από 33 λεπτά , Έσπερος είπε:

Αα νομιζα απο στομα και μυτη. 
μα πλεον δεν κολλανε μονο οι αμελεις. Δεν ξερεις πια απο που θα σου ερθει

πρίν από 25 λεπτά , irin είπε:

Αα νομιζα απο στομα και μυτη. 
μα πλεον δεν κολλανε μονο οι αμελεις. Δεν ξερεις πια απο που θα σου ερθει

Δεν λέω ότι κολλαει οποίος είναι αμελής. Λέω ότι δεν παίρνουμε αψήφιστα την κατάσταση, δεν θα άφηνα έτσι στην τύχη να έχω σοβαρές υποψίες για το παιδί κ να μην ενημερώσω. Αυτό εννοώ. Εμείς ήμασταν πολύ σχολαστικοι με όλες τις ιώσεις να τον έχουμε σπίτι στο παραμικρό σύμπτωμα κ να τον κρατάμε κ παραπάνω απ όσο λέει η παιδίατρος. Τώρα θα κάνω ραπιντ για σιγουριά πριν γυρίσει κ μάλλον πριν τον δει η γιατρός. Θεωρώ ότι αυτό είναι πιο αξιόπιστο. 

πρίν από 35 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Σε κάποια εργαστήρια έπαιρναν περυσι κ απο το φαρυγγα .

Θα στεναχωρηθηκατε που δεν φεύγετε ε?

Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά είναι μεγάλο ρίσκο το καράβι. Δεν ξέρουμε κ τι καιρό θα κάνει για να κάτσουμε έξω. Μου είπαν ότι μέσα είναι όλοι πολύ απρόσεχτοι με τις μάσκες κι ας τους κάνουν παρατήρηση οι άνθρωποι του καραβιού. δήθεν για να φάνε κ να πιούνε τος βγαχουν συνέχεια. κ τα έξω είναι στεγασμένα ουσιαστικά άρα δν είναι ανοιχτοί χώροι. βασικά κ φοβόμαστε κ τη οποιαδήποτε ίωση είτε σε καράβι είτε σε τραπέζι ή στους δικούς μας που υα μας φιλοξενησουν, που μπορεί να εξασθενήσει τοπαιδι κ να έχει θέμα μετά με το σχολείο, κ να γίνει καμία στραβή κ να φάμε πάλι τις διακοπές κλεισμένοι μέσα.  Καλύτερα να φύγουμε σε μια άσχετη φάση. Θα το είχαμε κάνει ήδη αν δεν είχαμε πάρει τόσες άδειες για τον μικρό. 

6 ώρες πρίν, irin είπε:

Μόνο σε μοριακό μας πήραν δείγμα και από το στόμα. Στα ραπιντ ποτέ. Και έχουμε κάνει πολλά!

Εμενα σε ενα pcr που εκανα, απο τα ρουθουνια μου πηραν δειγμα!! Λαθος ηταν;

Στο ραπιντ πηραν μονο απο το ενα ρουθουνι.

Στο σελφ πηρα και απο τα δυο οπως λεει.

πρίν από 16 λεπτά , little lamb είπε:

Εμενα σε ενα pcr που εκανα, απο τα ρουθουνια μου πηραν δειγμα!! Λαθος ηταν;

Στο ραπιντ πηραν μονο απο το ενα ρουθουνι.

Στο σελφ πηρα και απο τα δυο οπως λεει.

Από τα ρουθούνια παίρνουν. Στην αρχή μόνο νομίζω έπαιρναν στο στόμα. Στα ραπιντ που έχω δει από τα δυο ρουθούνια παίρνουν επίσης. Στα φαρμακεία για το ραπιντ, παντού απ έξω τα κάνουν; φοράνε την ειδική στολή; σ εμάς στο ένα που κάνει, δεν φοράνε. Άπλως βγαίνουν έξω κ παίρνουν το δείγμα κ εσυ αν περιμένεις να αδειάσει για να μπεις, περιμένεις δίπλα σ αυτόν που εξετάζεται… 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...