Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

πρίν από 21 λεπτά , Yovanna είπε:

Α καλά, αν δεν συνεργαζόταν στο φύσημα, δεν ξέρω τί θα κάναμε.. 

Όχι, προς το παρόν κοιμάται ήσυχα, ελάχιστα έχει βήξει. Τον βοήθησε το otrivin πιστεύω. Ναι, έβαλα νερό στο καλοριφέρ με σταγόνες απο ευκάλυπτο.

Ρώτησες την παιδίατρο για τον ευκάλυπτο?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 18 λεπτά , Yovanna είπε:

Α καλά, αν δεν συνεργαζόταν στο φύσημα, δεν ξέρω τί θα κάναμε.. 

Άσε… Δεν έχει καταφέρει ακόμα να φυσήξει δυνατά κ έτσι πρέπει να τις βγάζω. Όταν η καταρροή είναι έντονη κάθεται γιατί τον ενοχλεί. Μετά στο μπούκωμα δεν θέλει. Όταν του περναει, πάλι θέλει. Αλλά στο κρίσιμο διάστημα που δεν θέλω να μαζευτει υγρό για ωτίτιδα, υπάρχει άρνηση. Είναι πολύ ψυχοφθόρο. 

3 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Όχι. Γιατί? Ξέρω οτι βοηθάει στην αναπνοή. Άλλωστε λίγες σταγόνες έβαλα. 

Δεν τα πολυσυστηνουν αυτά για αλλεργίες κυρίως εμενα μου ειχε πει η παιδίατρος. 

Εχει κ κάτι αλοιφές για παιδιά που τα βάζεις στα πόδια τους με ευκάλυπτο κ ανοίγει η μύτη αλλα εμενα μου ειχε πει όχι για τυχόν αλλεργίες 

4 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Όχι. Γιατί? Ξέρω οτι βοηθάει στην αναπνοή. Άλλωστε λίγες σταγόνες έβαλα. 

Δεν ξερω για τον ευκάλυπτο έχω διαβάσει ότι κάποια αιθέρια έλαια απαγορεύεται στα παιδιά.

πρίν από 15 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Δεν ξερω για τον ευκάλυπτο έχω διαβάσει ότι κάποια αιθέρια έλαια απαγορεύεται στα παιδιά.

Ισως η sentir .. ξέρει κατι

Διαφημίσεις

Ο μικρός κοιμήθηκε σαν πουλάκι το βράδυ, δεν έβηξε στιγμή! Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό! Βέβαια ξύπνησε με πολλή μύξα και 38,7. Έχουμε δρόμο ακόμη δηλαδή.. Μαγικά Σαββατοκύριακα περνάμε..

πρίν από 35 λεπτά , Yovanna είπε:

Ο μικρός κοιμήθηκε σαν πουλάκι το βράδυ, δεν έβηξε στιγμή! Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό! Βέβαια ξύπνησε με πολλή μύξα και 38,7. Έχουμε δρόμο ακόμη δηλαδή.. Μαγικά Σαββατοκύριακα περνάμε..

Υπομονή... Τουλάχιστον ξεκουράστηκε με τον ύπνο. Από διάθεση;

Κι εμείς  πολύ ήσυχο ύπνο, πολύ μπούκωμα κ 37,2 οπότε η ελπίδα που είχα όταν τον είδα ξύπνιο κ κεφάτο ότι θα πάει σχολείο την Τρίτη, εξανεμίστηκε…. 

Διαφημίσεις

19 hours ago, ninaki80 said:

Περαστικά εύχομαι!! Ποσες μέρες είναι με συμπτώματα? Ειχαν προλαβει να κάνουν Τρίτη δόση? Γενικά αν περασει κ η 5η μερα ηρεμεί το πράγμα. Βοηθεια έχουν απο πουθενά έστω κ χωρίς επαφή.? 

Σε ευχαριστώ πολυ!

Δεν είχαν προλάβει δυστυχώς την τρίτη δόση, αυτό είναι το στενάχωρο, αν ο κανονισμός είχε αλλάξει δύο εβδομάδες πριν οι γονείς μου είχαν προλάβει να εμβολιαστούν ξανά!

Βοήθεια έχουν από εμάς (εμένα και την μία μου αδελφή) που πηγαίνουμε για τα ψώνια κτλ. Έχω επικονωνία με τον γιατρό και παρακολουθούμε την εξέλιξη! Δύσκολο γενικά να μη μπορείς να κάνεις κάτι ουσιαστικό..

20 minutes ago, Έσπερος said:

Κι εμείς  πολύ ήσυχο ύπνο, πολύ μπούκωμα κ 37,2 οπότε η ελπίδα που είχα όταν τον είδα ξύπνιο κ κεφάτο ότι θα πάει σχολείο την Τρίτη, εξανεμίστηκε…. 

Έτσι και εγώ την Παρασκευή. Ξύπνησε κεφάτος, δεν είχε βήξει το βράδυ, μύξες δεν είχε, θερμοκρασία 36,7, άδικα δεν πάει σχολείο σήμερα το παιδί λέω. Μέχρι το μεσημέρι είχε ανεβάσει 38 και μετά ήρθε η εφιαλτική νύχτα με τον ασταμάτητο βήχα..

Οφείλω να παραδεχτώ ότι είχα μια κρυφή ελπίδα να μας δώσει αντιβίωση για να συνέλθει εντελώς και πιο γρήγορα.. Γενικά θεωρώ ότι περισσότερο κακό κάνει στον οργανισμό αυτή η ταλαιπωρία με απανωτές ιώσεις , παρά η αντιβίωση, παρότι τόσο για το παιδί, όσο και για τον εαυτό μου, προσπαθώ να την αποφεύγω.

9 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Έτσι και εγώ την Παρασκευή. Ξύπνησε κεφάτος, δεν είχε βήξει το βράδυ, μύξες δεν είχε, θερμοκρασία 36,7, άδικα δεν πάει σχολείο σήμερα το παιδί λέω. Μέχρι το μεσημέρι είχε ανεβάσει 38 και μετά ήρθε η εφιαλτική νύχτα με τον ασταμάτητο βήχα..

Οφείλω να παραδεχτώ ότι είχα μια κρυφή ελπίδα να μας δώσει αντιβίωση για να συνέλθει εντελώς και πιο γρήγορα.. Γενικά θεωρώ ότι περισσότερο κακό κάνει στον οργανισμό αυτή η ταλαιπωρία με απανωτές ιώσεις , παρά η αντιβίωση, παρότι τόσο για το παιδί, όσο και για τον εαυτό μου, προσπαθώ να την αποφεύγω.

Μα στην ίωση δεν θα κάνει κάτι ή αντι ίωση.ειναι καλύτερα?

9 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

χαχα φοβερός!!

Τι νέα?

9 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Τα αντιβιοτικά είναι για μικροβιακές λοιμώξεις, όχι για ιώσεις. 

Αυτο πάντως με την ταλαιπωρία του οργανισμού κι εγω το σκέφτομαι… Γι αυτό κ έδωσα με τόση ευκολια τα εισπνεομενα αυτή τη φορά γιατί κ απογοητεύτηκα κ φοβήθηκα. 

Κι εδώ ανέβηκε πάνω από το 37,5 το απόγευμα… Είναι κ φοβερό πώς σε ξεγελάει η εικόνα του παιδιού, να το βλέπεις να χοροπηδάει κ να νομίζεις ότι είναι μια χαρά. 

Διαφημίσεις

59 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Το ξέρω. Όταν όμως κάτι επιμένει καιρό, υπάρχει υποψία για λοίμωξη, οπότε δίνουν αντιβίωση. Το απόγευμα έκανε 38,7. Δεν έβηχε μέσα στη μέρα, λίγο τώρα το βράδυ. πάρα πολλή μύξα και μπούκωμα. Το μεσημέρι κυρίως, δεν ξεβούλωνε με τίποτα, αφού μου ήρθε να πάρω τη γιατρό, να της πω ότι έκανε λάθος διάγνωση και έχει ιγμορίτιδα. ήμουν σίγουρη σε κάποια φάση. Με προσγείωσε η αδερφή μου λέγοντας μου ότι προφανώς την άκουσε τη βρογχίτιδα, δεν την έβγαλε από το μυαλό της. Της είχε πει επίσης (έχουμε την ίδια γιατρό) ότι δεν κάνουν τόσο μικρά ιγμορίτιδες. Έχει όμως ακριβώς την εικόνα που είχα εγώ το καλοκαίρι που είχα ιγμορίτιδα. 

Τώρα τον κοιμίζει μέσα ο μπαμπάς του. Κάναμε τις μάσκες, πήραμε xozal, κάναμε physiomer (το τί έβγαλε δεν περιγράφεται), του έβαλα από μια σταγόνα otrivin και ελπίζω να κοιμηθεί ήσυχα.  Από άυριο θα ήθελα να δω βελτίωση.

48 minutes ago, Έσπερος said:

Κι εδώ ανέβηκε πάνω από το 37,5 το απόγευμα… Είναι κ φοβερό πώς σε ξεγελάει η εικόνα του παιδιού, να το βλέπεις να χοροπηδάει κ να νομίζεις ότι είναι μια χαρά.

Μα ναι, το απόγευμα έπαιζε χαρούμενα σβούρες με τον μπαμπά του και λέω ας του πάρω θερμοκρασία και είχε 38,7!

12 hours ago, μαγιοπουλας said:

Τι νέα?

καλημέρα! Καλύτερα σήμερα, ελπίζω πως έτσι θα πηγαίνει από εδώ και στο εξής!! Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

11 hours ago, Yovanna said:

Μα ναι, το απόγευμα έπαιζε χαρούμενα σβούρες με τον μπαμπά του και λέω ας του πάρω θερμοκρασία και είχε 38,7!

Πάντως όταν είναι άρρωστα και έχουν αυτή τη διάθεση δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ! Γενικά πάντως γίνεται χαμός από ιώσεις, στο δικό μας σχολείο λείπουν παιδιά αρκετά (όχι λόγω κοβιντ).

Εμείς συνεχίζουμε 4η μέρα τα ίδια συμπτώματα. Δέκατα, βήχας και μπούκωμα. Ούτε βελτιώνεται ούτε χειροτερεύει. Έχω αρχίσει να θεωρώ πολύ πιθανό να είναι κοβιντ... Ή να υπάρχει κάποια επιπλοκη πχ βρογχίτιδα. Τα  φάρμακα μου είχε πει να τα δώσω 3-4 μέρες, τα ξεκίνησα Παρασκευεή μεσημέρι, οπότε το πολύ μέχρι αύριο θα πρέπει να τα συνεχίσω... Αλλά δεν βλέπω και διαφορά, μόνο ότι δεν βήχει το βράδυ. Ελπίζω να βρω ένα ραντεβού στην γιατρό να τον ακούσει. 

πρίν από 19 λεπτά , kotsifikos είπε:

καλημέρα! Καλύτερα σήμερα, ελπίζω πως έτσι θα πηγαίνει από εδώ και στο εξής!! Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Πάντως όταν είναι άρρωστα και έχουν αυτή τη διάθεση δεν χρειάζεται να ανησυχούμε ! Γενικά πάντως γίνεται χαμός από ιώσεις, στο δικό μας σχολείο λείπουν παιδιά αρκετά (όχι λόγω κοβιντ).

Μπράβο.αρα το εμβολιο έγινε σπίδα..ο μπαμπας σου είχε κάνει Τρίτη δόση?

18 minutes ago, μαγιοπουλας said:

Μπράβο.αρα το εμβολιο έγινε σπίδα..ο μπαμπας σου είχε κάνει Τρίτη δόση?

Πραγματικά και εγώ αυτό πιστεύω, δεν είχε προλάβει δυστυχώς την τρίτη δόση, είχε κλείσει ραντεβού όμως τον πρόλαβε ο ιός! Πιστεύω όμως πως κάτι είχε μείνει από τις δύο δόσεις και τους βοήθησε και τους δύο.

54 minutes ago, Έσπερος said:

Εμείς συνεχίζουμε 4η μέρα τα ίδια συμπτώματα. Δέκατα, βήχας και μπούκωμα. Ούτε βελτιώνεται ούτε χειροτερεύει. Έχω αρχίσει να θεωρώ πολύ πιθανό να είναι κοβιντ... Ή να υπάρχει κάποια επιπλοκη πχ βρογχίτιδα. Τα  φάρμακα μου είχε πει να τα δώσω 3-4 μέρες, τα ξεκίνησα Παρασκευεή μεσημέρι, οπότε το πολύ μέχρι αύριο θα πρέπει να τα συνεχίσω... Αλλά δεν βλέπω και διαφορά, μόνο ότι δεν βήχει το βράδυ. Ελπίζω να βρω ένα ραντεβού στην γιατρό να τον ακούσει. 

Τεστ για κοβιντ έχεις κάνει?

πρίν από 21 λεπτά , kotsifikos είπε:

Τεστ για κοβιντ έχεις κάνει?

κάνει κάθε μέρα σελφ. Η παιδίατρος δεν μου είπε κάτι παραπάνω αλλά αν συνεχίσει έτσι θα τη ρωτήσω ξανά. Έτσι κ αλλιώς το σ/κ εδώ δεν κάνει κανείς τεστ εκτός αν έχει συμπτώματα με πολύ παρακάλι και αφού μαζέψουν όλους τους αρρώστους να πάνε την ίδια ώρα στο ΚΥ. Πράγμα μάλλον παράνομο αλλά βρίσκουν τη δικαιολογία ότι δεν έχουν στολές κ δεν μπορπυν να ντύνονται κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος. ο τι να ναι. 

Εσεις για να αντιπυρετικά περιμένετε να φτάσει όντως 38,5 για να δώσετε κάτι όπως λενε οι γιατροί ή δίνετε νωρίτερα; εμείς αν πλησιάσει το 38 βράδυ, δίνουμε λίγο ντεπόν αλλά 2 φορές έχει γίνει αυτό μόνο. 

31 minutes ago, Έσπερος said:

κάνει κάθε μέρα σελφ. Η παιδίατρος δεν μου είπε κάτι παραπάνω αλλά αν συνεχίσει έτσι θα τη ρωτήσω ξανά. Έτσι κ αλλιώς το σ/κ εδώ δεν κάνει κανείς τεστ εκτός αν έχει συμπτώματα με πολύ παρακάλι και αφού μαζέψουν όλους τους αρρώστους να πάνε την ίδια ώρα στο ΚΥ. Πράγμα μάλλον παράνομο αλλά βρίσκουν τη δικαιολογία ότι δεν έχουν στολές κ δεν μπορπυν να ντύνονται κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος. ο τι να ναι. 

Εσεις για να αντιπυρετικά περιμένετε να φτάσει όντως 38,5 για να δώσετε κάτι όπως λενε οι γιατροί ή δίνετε νωρίτερα; εμείς αν πλησιάσει το 38 βράδυ, δίνουμε λίγο ντεπόν αλλά 2 φορές έχει γίνει αυτό μόνο. 

Στη θέση σου θα έκανα ραπιντ (όπως και έκανα όταν αρρώστησε), για να είμαι πιο σίγουρη.

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Καλημέρα Έσπερος.

Οπωσδήποτε πρέπει να τον δει γιατρός. Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά από προσωπική εμπειρία με δυο παιδιά και πάρα πολλές ιώσεις, όπως το περιγράφεις μπορεί να του γυρνάει σε ωτίτιδα ή λοίμωξη αναπνευστικού. Γενικά κρίνοντας από τα δικά μου παιδιά ο παρατεταμένος πυρετός πάντα μας επιφύλασσε εκπλήξεις.

Περαστικά στο παιδάκι σου! 

πρίν από 20 λεπτά , elemaxi είπε:

Καλημέρα Έσπερος.

Οπωσδήποτε πρέπει να τον δει γιατρός. Δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά από προσωπική εμπειρία με δυο παιδιά και πάρα πολλές ιώσεις, όπως το περιγράφεις μπορεί να του γυρνάει σε ωτίτιδα ή λοίμωξη αναπνευστικού. Γενικά κρίνοντας από τα δικά μου παιδιά ο παρατεταμένος πυρετός πάντα μας επιφύλασσε εκπλήξεις.

Περαστικά στο παιδάκι σου! 

Ναι θα κανονίσω οπωσδήποτε αφού δεν σταματάει. Κι εγω κάτι του αναπνευστικού υποψιάζομαι. 

πρίν από 22 λεπτά , kotsifikos είπε:

Στη θέση σου θα έκανα ραπιντ (όπως και έκανα όταν αρρώστησε), για να είμαι πιο σίγουρη.

Θέλω να μου πει η γιατρός ποια είναι η σωστή μέρα για να βγει έγκυρο αποτέλεσμα ώστε να μην επαναπαυθούμε. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...