Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παπούτσια στο σπίτι

Recommended Posts

Λοιπόν κορίτσια ή λύση για τους καναπέδες είναι τα ριχταρια. Είναι όμορφα, μαλακά και πλένονται πανευκολα.

Εγώ μεγαλα χαλια δεν στρωνω. Έχω μικρά χαλακια των ενα-δυο μέτρων και τα πλένω μία φορά την εβδομάδα. Για αυτό και μου είναι εύκολο να καθαρισω μετά από μία επίσκεψη. 

Δεν θυμάμαι ποια κοπέλα ρώτησε,   Πράγματι τα μη σταθερά ή μικρά χαλια δεν διευκολύνουν καθόλου το παιδί στα πρώτα του  βήματα. Ο δικός μου είχε μάθει στα πλακάκια και όταν πηγαίναμε σε στρωμενο σπίτι όλο έπεφτε. 

Επίσης δεν θυμάμαι ποια ρώτησε για τα πανακια στον καναπε, τα χρησιμοποίησα μέχρι 7-8 μηνών. Ήταν και καλοκαίρι τότε και τα έβαζα για να μην ζεσταίνεται ο μικρός. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 225
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

4 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Χαχαχα όχι κ εμείς έτσι το κάνουμε όταν μαζεύονται πολλοι, η @Macgyverμάλλον είναι πλούσια κ έχει δωμάτιο ντουλάπα κ τα βάζει εκεί :P:lol:

Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρει μια τεράστια κρεμάστρα ρούχων για να στεγνώνω ρούχα κάθετα την οποία χρησιμοποιώ για παλτά καλεσμένων επίσης (άδεια προφανώς όχι βρεγμένα καθαρά ρούχα μαζί με των επισκεπτών ) 

Δεν το έχω δει αυτό πάντως , να αφήνουν τα μπουφάν πάνω σε κρεβάτι . Όντως αισθάνθηκα Κατακουζηνος ....... :) 

3 hours ago, Sentir...natureza said:

Οταν μιλαμε για γλυψιμο πιπιλας, αναφερομαστε κυριως στη μαμα ή τον μπαμπα που εχουν ουτως η αλλως στενη επαφη με το μωρο, οχι σε ατομα που το βλεπουν μια στο τοσο και δεν ξερουμε τι μπορει να μεταφερουν. Οταν εχουμε ξαδερφακια αρρωστα δεν επισκεπτονται το νεογεννητο. Δεν φταει το γλειψιμο της πιπιλας αλλα η επισκεψη!

οκ..αλλα ξερεις εσυ αν σε δυο τρεισ ωρες απο την ωρα που εγλευψες την πιπιλα του μωρου η το φιλισες στο στομα αρχισει να σε ποναει ο λαιμος σου??μια ιωση κολλαει πριν εκδηλωθει!!!ουτε εγω ουτε ο αντρας μου ειχαμε τετοια στενη επαφη με το μωρο τους πρωτους μηνες,δεν το φιλουσαμε παρα μονο στο μετωπο και αυτο λιγο αργοτερα,μετα αρχισαμε κανα φιλακι στο μαγουλο.ενταξει τωρα ο μικρος γλυφει και τρωει τα παντα και σε εμενα το ιδιο θελει να κανει αλλα θεωρω οτι τωρα ειναι διαφορετικα...βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι θα γλυψω πιπιλα....!!και το θεμα δεν ειναι αυτο,το θεμα ειναι οτι θελουμε να εχουμε καποιους κανονες και οι αλλοι δεν θελουν να τους τηρησουν!!!πχ δεν θελω να γλυψεις την πιπιλα του δικου μου παιδιου,δεν θα την γλυψεις!το θεμα ειναι οτι οι συγγενης πρεπει να τα καταλαβαινουν αυτα!!

7 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Καλησπέρα!

Κι εμένα με προβληματίζει πολλές φορές το θέμα με τα παπούτσια ή όχι μέσα στο σπίτι. Δεν με προβληματίζει τόσο για το αν χρειάζεται ή όχι, ούτε για το αν θα προσβληθεί κάποιος κλπ, αλλά για το πώς εφαρμόζεται πρακτικά, και κυρίως αν δεν μένεις σε πολυκατοικία. Εμείς δεν έχουμε ακόμα μωρό, το περιμένουμε την άνοιξη. Στο παρελθόν (πριν μείνουμε μαζί) είχε τύχει να μου πει ο άντρας μου ότι θα του άρεσε γενικά να μην φοράμε παπούτσια στο σπίτι (ιδίως αν υπάρχει μωρό που παίζει κάτω, αλλά και γενικά), τελικά όμως δεν το έχουμε εφαρμόσει και περπατάμε όπως να'ναι. Ένα θέμα είναι ότι όπως έγραψαν και πολλά κορίτσια, την ώρα που ετοιμαζόμαστε να φύγουμε, σίγουρα θα τύχει να κυκλοφορήσουμε στο σπίτι έχοντας φορέσει τα παπούτσια, π.χ. για να πάρουμε κάτι ακόμα. Ή ας πούμε εγώ μπορεί να θέλω να δω 2 ζευγάρια σε καθρέφτη για να αποφασίσω ποιο ταιριάζει τελικά με τα ρούχα (μάλιστα εμάς είναι διώροφο, οπότε το ανεβοκατέβασμα στην σκάλα το κάνει ακόμα πιο περίπλοκο). Άλλο θέμα είναι όταν ας πούμε μεγαλώσει το παιδί και παίζει στην αυλή και μπαινοβγαίνει μέσα; ή και εμείς μπαινοβγαίνουμε για να το ελέγχουμε; (η πόρτα του σαλονιού βγαίνει κατ'ευθείαν στην αυλή, δεν υπάρχει κάποια είσοδος) Και η πιο μεγάλη μου απορία είναι για το καλοκαίρι και τις σαγιονάρες, που τις φοράμε πχ και για να πάμε για μπάνιο. Έχετε άλλες για έξω; Ή αντίστοιχα τα πλαστικά πεδιλάκια που βλέπω να φοράνε τα παιδιά και μέσα και έξω;

Σχετικά με τις βεράντες, νομίζω θα έβγαινα κανονικά με τις παντόφλες, δεν είναι το ίδιο με τον δρόμο ή την αυλή επειδή δεν έχει ακαθαρσίες, εμετούς κλπ αηδιαστικά που μπορεί να πατήσεις στο δρόμο. Είναι μεν εξωτερικός χώρος αλλά δεν έχει όλα αυτά.

Σχετικά με το κατά πόσον συνηθίζεται στην Ελλάδα, στις μεγαλύτερες γενιές κλπ, προσωπικά το πρωτοείδα σε φιλικά σπίτια στη Β.Ελλάδα (όχι μόνο 1 ή 2) και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν παιδιά (ήταν σπίτια φοιτητών που έμεναν με τους γονείς τους) οπότε συμπέρανα ότι υπάρχει ως συνήθεια στη Β.Ελλάδα γενικά, όχι για τα μωρά. Ήταν οργανωμένοι με παντόφλες για τους επισκέπτες κλπ. (Μάλιστα το ανέλυσα και ιστορικά και σκέφτηκα ότι ίσως συμβαίνει επειδή η Β.Ελλάδα ανήκε στην οθωμ. αυτοκρατορία μέχρι το 1912 και η μουσουλμανική παράδοση έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την καθαριότητα -γι'αυτό και πριν μπουν στα τζαμιά βγάζουν παπούτσια και πλένουν χέρια κ πόδια στις βρύσες που υπάρχουν πάντα έξω). Δική μου ερμηνεία είναι αυτό, επειδή προσωπικά έτυχε να το συναντήσω σε μεγάλο βαθμό στη Μακεδονία!

Σχετικά με αυτό που λέει η Έσπερος ότι στις παλιότερες γενιές φαίνεται περίεργο επειδή το σαλόνι ήταν διαχωρισμένο οπότε εκεί πατούσαμε με παπούτσια και στο υπόλοιπο σπίτι όχι, δεν ξέρω αν ισχύει γιατί θυμάμαι ότι πατούσαμε σε όλο το σπίτι τότε με παπούτσια, και στα χαλιά, και παίζαμε κάτω κλπ κλπ. Νομίζω ότι απλά δεν έδιναν τόση σημασία -ίσως ήταν και πιο καθαρές οι πόλεις, ενώ τώρα περνάς π.χ. από την Ομόνοια και σιχαίνεσαι σκεπτόμενος τι κουβαλούν τα παπούτσια σου!

Σίγουρα δεν θα προσβαλλόμουν αν μου έλεγαν να τα βγάλω, ο καθένας στο σπίτι του βάζει ό,τι κανόνα θέλει (θα ξεκουράζονταν και τα πόδια μου!) Θα προτιμούσα όμως να είμαι ξυπόλυτη παρά να βάλω παντόφλα που έχει φορέσει άλλος. Αν υπήρχε μωρό και έβλεπα ότι οι ίδιοι φορούν παντόφλες θα το πρότεινα και από μόνη μου (αν φορούσαν παπούτσια οι ίδιοι όχι). Δεν ξέρω τι θα κάνω όταν το δικό μου μωρό θα παίζει κάτω, δεν το έχω σκεφτεί. Σκέφτομαι όμως π.χ. ότι και όταν είναι έξω ένα μωρό πολλές φορές πιάνει τις σόλες από τα παπούτσια του και μετά βάζει χέρια στο στόμα. Ή ας πούμε κυλιέται κάτω στην παιδική χαρά. Ή πιάνει διάφορα γύρω γύρω στα λεωφορεία. Οπότε μήπως είναι μια τρύπα στο νερό η προσοχή... (Το ίδιο σκέφτομαι σχετικά και με την άποψη να μην καθόμαστε ας πούμε με ρούχα στο κρεβάτι. Γιατί π.χ. κάθεσαι με το παντελόνι στο λεωφορείο. Στο σπίτι είτε ο ίδιος είτε κάποιος καλεσμένος κάθεται σε μια καρέκλα ή στον καναπέ. Στην ίδια καρέκλα ή καναπέ όμως κάθεσαι και με τις πιτζάμες. Οπότε εν τέλει ίσως δεν είναι πρόβλημα να κάτσεις και με ρούχα στο κρεβάτι! Δεν ξέρω, μπερδεύομαι με αυτά! Το ίδιο και με το μωρό που για βόλτα το ντύνεις αλλιώς επειδή θα λερωθεί ενώ στο σπίτι φοράει καθαρά. Και στο σπίτι όμως με τα καθαρά μπορεί να καθίσει στο καρότσι που κάθισε βρώμικο μετά την παιδική χαρά. Δεν τα λέω για να πω ότι είμαστε υπερβολικοί κ δεν χρειάζεται να προσέχουμε τίποτα, αλλά πραγματικά τα σκέφτομαι και μπερδεύομαι!)

(Πολλά έγραψα! Οι απορίες μου βασικά είναι στην πρώτη παράγραφο...)

Πάντως το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο φόρουμ: 

Χαχαχα! Σε κάτι τέτοια πρακτικά κολλάω κι εγω! Καθημερινά τα αθλητθκα  μου τα έχω στην είσοδο δίπλα και όταν τα φοράω αφήνω εκεί τις παντοφλες. Κορδόνια λυτά εννοείται για να μην καθυστερώ με το μωρό. Με αλλά παπούτσια για πιο σπέσιαλ περιπτώσεις, δεν μπορώ να φανταστώ μέσα σ' όλα της τελευταιας στιγμης να εχω και αφτο στο μυαλο μου φεύγοντας, τα φοραω μολις ευκαίρησα. Αν ειχα χαλι σιγουρα θα απεφευγα να το πατήσω σε τετοια περιπτωση. Το αποφευγω ειναι η λεξη κλειδι για μενα. Δηλαδη υπαρχει ενας κανονας, που ξερω ομως οτι μπορει να καταστρατηγηθεί. 

Επειδη το αρχικό θεμα οντως ηταν για τον χειρισμό των προσώπων που θίγονται, και διαβάσαμε στην πορεια και για διαφορα ακραία που κανει κοσμος με ξένα μωρα, εγω εκει τρελαινομαι! Πώς υπαρχει κοσμος που θα φιλήσει μωρο, δεν θα πλύνει χερια, θα κανει υποδείξεις στους γονεις για την υγιεινή.... Ειχα τρελαθει απο τη μοναξιά στο πρωτο τριμηνο, αλλα αν ηταν να με επισκεπτονται τέτοιοι, χιλιες φορες μονη μου!!!! 

Για τους παππουδες που θιγονταθ, ισως μια λυση (οχι ανοιχτη κ ξεκάθαρη) εινσι να πειτε οτι ολοι οι του σπιτιου το κανουν, δίνοντας εμφαση στην οικειότητα. Μηπως αυτο τους κολακεύσει και συνεργαστούν!

πρίν από 46 λεπτά , sweety** είπε:

οκ..αλλα ξερεις εσυ αν σε δυο τρεισ ωρες απο την ωρα που εγλευψες την πιπιλα του μωρου η το φιλισες στο στομα αρχισει να σε ποναει ο λαιμος σου??μια ιωση κολλαει πριν εκδηλωθει!!!ουτε εγω ουτε ο αντρας μου ειχαμε τετοια στενη επαφη με το μωρο τους πρωτους μηνες,δεν το φιλουσαμε παρα μονο στο μετωπο και αυτο λιγο αργοτερα,μετα αρχισαμε κανα φιλακι στο μαγουλο.ενταξει τωρα ο μικρος γλυφει και τρωει τα παντα και σε εμενα το ιδιο θελει να κανει αλλα θεωρω οτι τωρα ειναι διαφορετικα...βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι θα γλυψω πιπιλα....!!και το θεμα δεν ειναι αυτο,το θεμα ειναι οτι θελουμε να εχουμε καποιους κανονες και οι αλλοι δεν θελουν να τους τηρησουν!!!πχ δεν θελω να γλυψεις την πιπιλα του δικου μου παιδιου,δεν θα την γλυψεις!το θεμα ειναι οτι οι συγγενης πρεπει να τα καταλαβαινουν αυτα!!

Φυσικα το παν ειναι να σεβονται αυτα που ζητας (για να επενελθουμε και λιγο στο θεμα ;-) ) και φυσικα δεν θα αφησεις εναν αλλον να γλυψει την πιπιλα, μιλαω μονο για τους γονεις  :)

Διαφημίσεις

8 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Και η πιο μεγάλη μου απορία είναι για το καλοκαίρι και τις σαγιονάρες, που τις φοράμε πχ και για να πάμε για μπάνιο. Έ

Εμείς έχουμε άλλες για έξω άλλες για μέσα . 

Θα προτιμούσα όμως να είμαι ξυπόλυτη παρά να βάλω παντόφλα που έχει φορέσει άλλος.

Συμφωνω μαζί σου! 

Οπότε μήπως είναι μια τρύπα στο νερό η προσοχή... (Το ίδιο σκέφτομαι σχετικά και με την άποψη να μην καθόμαστε ας πούμε με ρούχα στο κρεβάτι. Γιατί π.χ. κάθεσαι με το παντελόνι στο λεωφορείο. Στο σπίτι είτε ο ίδιος είτε κάποιος καλεσμένος κάθεται σε μια καρέκλα ή στον καναπέ. Στην ίδια καρέκλα ή καναπέ όμως κάθεσαι και με τις πιτζάμες. Οπότε εν τέλει ίσως δεν είναι πρόβλημα να κάτσεις και με ρούχα στο κρεβάτι! Δ

Κοίταξε όλα είναι σχετικά! Δεν μπορείς να αποφυγεις όλα τα μικρόβια αλλά δεν γινεται να αφήσεις τα πράγματα ανεξέλεγκτα. Το παν είναι το μέτρο και στο κάτω κάτω ότι μπορούμε να αποφύγουμε!

Το ίδιο και με το μωρό που για βόλτα το ντύνεις αλλιώς επειδή θα λερωθεί ενώ στο σπίτι φοράει καθαρά. Και στο σπίτι όμως με τα καθαρά μπορεί να καθίσει στο καρότσι που κάθισε βρώμικο μετά την παιδική χαρά. Δεν τα λέω για να πω ότι είμαστε υπερβολικοί κ δεν χρειάζεται να προσέχουμε τίποτα, αλλά πραγματικά τα σκέφτομαι και μπερδεύομαι!)

Οταν γέννησα κ μέχρι 6-7 μηνών ήμουν τρελή με την βρωμιά. Για τα ρούχα που αναφέρεις εγω του τα άλλαζα συνέχεια, άλλα για το μάρσιπο, άλλα για μέσα, άλλα για ύπνο,  αν τον έπαιρνε κάποιος επισκεπτης αγκαλιά βαζαμε καθαρα εννοείται αν εβγαζε γουλια ή ιδρωνε και πάει λεγοντας. 

Ή λύση για τα ρούχα του καροτσιου-βολτας είναι... το μπάνιο!  Για μένα το αλλαγμα του δίχρονο γιου μου μετά την παιδική που έχει λουστεί με χαλίκια είναι ημίμετρο! :P

Καλησπέρα!

Κι εμένα με προβληματίζει πολλές φορές το θέμα με τα παπούτσια ή όχι μέσα στο σπίτι. Δεν με προβληματίζει τόσο για το αν χρειάζεται ή όχι, ούτε για το αν θα προσβληθεί κάποιος κλπ, αλλά για το πώς εφαρμόζεται πρακτικά, και κυρίως αν δεν μένεις σε πολυκατοικία. Εμείς δεν έχουμε ακόμα μωρό, το περιμένουμε την άνοιξη. Στο παρελθόν (πριν μείνουμε μαζί) είχε τύχει να μου πει ο άντρας μου ότι θα του άρεσε γενικά να μην φοράμε παπούτσια στο σπίτι (ιδίως αν υπάρχει μωρό που παίζει κάτω, αλλά και γενικά), τελικά όμως δεν το έχουμε εφαρμόσει και περπατάμε όπως να'ναι. Ένα θέμα είναι ότι όπως έγραψαν και πολλά κορίτσια, την ώρα που ετοιμαζόμαστε να φύγουμε, σίγουρα θα τύχει να κυκλοφορήσουμε στο σπίτι έχοντας φορέσει τα παπούτσια, π.χ. για να πάρουμε κάτι ακόμα. Ή ας πούμε εγώ μπορεί να θέλω να δω 2 ζευγάρια σε καθρέφτη για να αποφασίσω ποιο ταιριάζει τελικά με τα ρούχα (μάλιστα εμάς είναι διώροφο, οπότε το ανεβοκατέβασμα στην σκάλα το κάνει ακόμα πιο περίπλοκο). Άλλο θέμα είναι όταν ας πούμε μεγαλώσει το παιδί και παίζει στην αυλή και μπαινοβγαίνει μέσα; ή και εμείς μπαινοβγαίνουμε για να το ελέγχουμε; (η πόρτα του σαλονιού βγαίνει κατ'ευθείαν στην αυλή, δεν υπάρχει κάποια είσοδος) Και η πιο μεγάλη μου απορία είναι για το καλοκαίρι και τις σαγιονάρες, που τις φοράμε πχ και για να πάμε για μπάνιο. Έχετε άλλες για έξω; Ή αντίστοιχα τα πλαστικά πεδιλάκια που βλέπω να φοράνε τα παιδιά και μέσα και έξω;

Σχετικά με τις βεράντες, νομίζω θα έβγαινα κανονικά με τις παντόφλες, δεν είναι το ίδιο με τον δρόμο ή την αυλή επειδή δεν έχει ακαθαρσίες, εμετούς κλπ αηδιαστικά που μπορεί να πατήσεις στο δρόμο. Είναι μεν εξωτερικός χώρος αλλά δεν έχει όλα αυτά.

Σχετικά με το κατά πόσον συνηθίζεται στην Ελλάδα, στις μεγαλύτερες γενιές κλπ, προσωπικά το πρωτοείδα σε φιλικά σπίτια στη Β.Ελλάδα (όχι μόνο 1 ή 2) και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν παιδιά (ήταν σπίτια φοιτητών που έμεναν με τους γονείς τους) οπότε συμπέρανα ότι υπάρχει ως συνήθεια στη Β.Ελλάδα γενικά, όχι για τα μωρά. Ήταν οργανωμένοι με παντόφλες για τους επισκέπτες κλπ. (Μάλιστα το ανέλυσα και ιστορικά και σκέφτηκα ότι ίσως συμβαίνει επειδή η Β.Ελλάδα ανήκε στην οθωμ. αυτοκρατορία μέχρι το 1912 και η μουσουλμανική παράδοση έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την καθαριότητα -γι'αυτό και πριν μπουν στα τζαμιά βγάζουν παπούτσια και πλένουν χέρια κ πόδια στις βρύσες που υπάρχουν πάντα έξω). Δική μου ερμηνεία είναι αυτό, επειδή προσωπικά έτυχε να το συναντήσω σε μεγάλο βαθμό στη Μακεδονία!

Σχετικά με αυτό που λέει η Έσπερος ότι στις παλιότερες γενιές φαίνεται περίεργο επειδή το σαλόνι ήταν διαχωρισμένο οπότε εκεί πατούσαμε με παπούτσια και στο υπόλοιπο σπίτι όχι, δεν ξέρω αν ισχύει γιατί θυμάμαι ότι πατούσαμε σε όλο το σπίτι τότε με παπούτσια, και στα χαλιά, και παίζαμε κάτω κλπ κλπ. Νομίζω ότι απλά δεν έδιναν τόση σημασία -ίσως ήταν και πιο καθαρές οι πόλεις, ενώ τώρα περνάς π.χ. από την Ομόνοια και σιχαίνεσαι σκεπτόμενος τι κουβαλούν τα παπούτσια σου!

Σίγουρα δεν θα προσβαλλόμουν αν μου έλεγαν να τα βγάλω, ο καθένας στο σπίτι του βάζει ό,τι κανόνα θέλει (θα ξεκουράζονταν και τα πόδια μου!) Θα προτιμούσα όμως να είμαι ξυπόλυτη παρά να βάλω παντόφλα που έχει φορέσει άλλος. Αν υπήρχε μωρό και έβλεπα ότι οι ίδιοι φορούν παντόφλες θα το πρότεινα και από μόνη μου (αν φορούσαν παπούτσια οι ίδιοι όχι). Δεν ξέρω τι θα κάνω όταν το δικό μου μωρό θα παίζει κάτω, δεν το έχω σκεφτεί. Σκέφτομαι όμως π.χ. ότι και όταν είναι έξω ένα μωρό πολλές φορές πιάνει τις σόλες από τα παπούτσια του και μετά βάζει χέρια στο στόμα. Ή ας πούμε κυλιέται κάτω στην παιδική χαρά. Ή πιάνει διάφορα γύρω γύρω στα λεωφορεία. Οπότε μήπως είναι μια τρύπα στο νερό η προσοχή... (Το ίδιο σκέφτομαι σχετικά και με την άποψη να μην καθόμαστε ας πούμε με ρούχα στο κρεβάτι. Γιατί π.χ. κάθεσαι με το παντελόνι στο λεωφορείο. Στο σπίτι είτε ο ίδιος είτε κάποιος καλεσμένος κάθεται σε μια καρέκλα ή στον καναπέ. Στην ίδια καρέκλα ή καναπέ όμως κάθεσαι και με τις πιτζάμες. Οπότε εν τέλει ίσως δεν είναι πρόβλημα να κάτσεις και με ρούχα στο κρεβάτι! Δεν ξέρω, μπερδεύομαι με αυτά! Το ίδιο και με το μωρό που για βόλτα το ντύνεις αλλιώς επειδή θα λερωθεί ενώ στο σπίτι φοράει καθαρά. Και στο σπίτι όμως με τα καθαρά μπορεί να καθίσει στο καρότσι που κάθισε βρώμικο μετά την παιδική χαρά. Δεν τα λέω για να πω ότι είμαστε υπερβολικοί κ δεν χρειάζεται να προσέχουμε τίποτα, αλλά πραγματικά τα σκέφτομαι και μπερδεύομαι!)

(Πολλά έγραψα! Οι απορίες μου βασικά είναι στην πρώτη παράγραφο...)

Μην αγχωνεσαι από τώρα λοιπόν, έχεις το χρόνο να οργανώσεις το σπίτι σας και να θέσεις σε εφαρμογή τους νεους κανόνες. Με το καλό να δεχθείς το μωρακι σου!

17 ώρες πρίν, elemaxi είπε:

Περπατούσα που λες erin0000 τις προάλλες έτσι χαλαρά.. στο δρόμο και προσπερνώντας κάτι κάδους απορριμμάτων με τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν και τις σακούλες πεταμένες και σκισμένες  στο δρόμο με όλα τα καλούδια σκορπισμένα (χαρτιά υγείας, πάνες, αποφάγια κλπ) και σκιάχτηκα στη σκέψη ότι πατώντας τα, πόσο εύκολα τα φέρνεις στο σπίτι σου. Στο 22 μηνών παιδάκι σου το οποίο δεν περιορίζεται σ’ ένα χαλάκι ή σεντονάκι αλλά τρέχει από δω κι από ‘κει και όπου γουστάρει θα κάτσει και θα παίξει, και όποτε γουστάρει θα φτύσει την πιπίλα του και θα την ξαναβάλει στο στόμα, θα ρίξει το μηλαράκι του και θα το ξανασηκώσει να το φάει.

Χολέρα ενδεχομένως να μην κολλήσει δεδομένου ότι μεταδίδεται κυρίως από μολυσμένο νερό και συνήθως αυτό το πρόβλημα το έχουν οι περιοχές της Ασίας και η Αφρική. Κυκλοφορούν όμως άλλες χίλιες δυο ασθένειες στην αναπτυγμένη Ευρώπη μας και χίλια δύο μικρόβια  που δεν θέλω καν να σκεφτώ ότι μπορεί να τσιμπήσει το δικό μου παιδί.

Ναι, είμαι υπερβολική και στο δικό μου σπίτι τα παπούτσια μένουν στη πόρτα.

Το 22 μηνών παιδάκι δεν θα βγει το ίδιο στον δρόμο; δεν θα πάει στην παιδική χαρά ή στην πλατεία; δεν θα το αφήσεις να κάτσει κάτω; δεν θα πιάσει κάτι  με τα χέρια του; δεν θα παίζει με μια μπαλίτσα που προφανώς θα ακουμπάει κάτω; δεν θα πάει παιδικό σταθμό;

Αν του πέσει το μήλο κάτω, θα το μάθεις ότι δεν το τρώμε μετά, ότι καθαρίζουμε τα χέρια μας κτλ.

Δεν σώζεσαι από τα μικρόβια με το να απαγορεύεις σε όλους να μπουν στο σπίτι σου με παπούτσια. Από εκεί και πέρα δικό σου είναι το σπίτι, ό,τι θέλεις κάνεις.

Εγώ είμαι υπερβολική μάλλον από την αντίθετη πλευρά.

16 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Συμφωνώ με αυτά που λέτε όμως αν νιώθετε έτσι θα πρέπει να τους βάζετε να αλλάζουν κ παντελόνια αν έχουν έρθει με μέσα μεταφοράς γιατί κ εκεί επικρατεί αντίστοιχη βρωμια κ μικροβια κ ακόμα χειρότερα, κάθονται με αυτά στους καναπέδες σας!:)

Ή να κάνουν ένα ντουζάκι πρώτα...

Βασικά εάν κάποιος νιώθει έτσι μήπως να μην έχει επισκέπτες στο σπίτι και να συναντιούνται εκτός σπιτιού;

9 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Φυσικα το παν ειναι να σεβονται αυτα που ζητας (για να επενελθουμε και λιγο στο θεμα ;-) ) και φυσικα δεν θα αφησεις εναν αλλον να γλυψει την πιπιλα, μιλαω μονο για τους γονεις  :)

Δηλαδή ο γονιός δεν μεταφέρει μικρόβια στο παιδί;

ή δεν θα κολλήσει ο ίδιος μικρόβια από την πιπίλα που έπεσε στον δρόμο και πάει και την γλύφει αντί να την πλύνει ή να έχει μια δεύτερη μαζί του;

Με έχετε μπερδέψει...

1 ώρα πρίν, erin0000 είπε:

Δηλαδή ο γονιός δεν μεταφέρει μικρόβια στο παιδί;

ή δεν θα κολλήσει ο ίδιος μικρόβια από την πιπίλα που έπεσε στον δρόμο και πάει και την γλύφει αντί να την πλύνει ή να έχει μια δεύτερη μαζί του;

Με έχετε μπερδέψει...

Θα σε ξεμπερδεψουμε :) Προφανως και αν πεσει σε ενα πολυσυχναστο δρομο θα ριξεις λιγο νερακι (το ανεφερα και πιο πανω). Βεβαια, καλο ειναι να γνωριζουμε οτι το ποσοστο των μικροβιων που αποικιζουν σε ενα αντκειμενο εχει να κανει με τον χρονο παραμονης στα μικροβια. Αν η πιπιλα πεσει και την σηκωσεις στο 1 δευτερολεπτο εχει προλαβει να "μαζεψει" μονο ελαχιστο ποσοστο μικροβιων, απο τα 5 δευτερα και μετα δεν εχει μεγαλη διαφορα, ανεβαινει το ποσοστο αρκετα, αλλα φανταζομαι δεν θα αφησει κανεις την πιπιλα να κειτεται στο βρωμικο πεζοδρομιο ;-) 

Ο γονιος μεταφερει μικροβια στο παιδι και αυτο ειναι θεμιτο για να χτιστει το ανοσοποιητικο. Το αν θα γλειψει την πιπιλα δεν εχει καποια διαφορα στην μεταδοτικοτητα καποιας ασθενειας απο το να ζουν στο ιδιο σπιτι και να αναπνεουν τον ιδιο αερα, αλλα προφανως αν ειναι εν γνωσει του αρρωστος δεν θα το κανει. Το ολο θεμα εχει να κανει με τα βακτηρια του στοματος γιατι χαρη σ'αυτα μειωνονται οι πιθανοτητες αλλεργιων. Ακομη και το νεογεννητο παιρνει μικροβια και βακτηρια απο την στενη σωματικη επαφη με την μητερα και ειναι ενας λογος που συστηνεται η επαφη δερμα με δερμα.

1 ώρα πρίν, Sentir...natureza είπε:

Θα σε ξεμπερδεψουμε :) Προφανως και αν πεσει σε ενα πολυσυχναστο δρομο θα ριξεις λιγο νερακι (το ανεφερα και πιο πανω). Βεβαια, καλο ειναι να γνωριζουμε οτι το ποσοστο των μικροβιων που αποικιζουν σε ενα αντκειμενο εχει να κανει με τον χρονο παραμονης στα μικροβια. Αν η πιπιλα πεσει και την σηκωσεις στο 1 δευτερολεπτο εχει προλαβει να "μαζεψει" μονο ελαχιστο ποσοστο μικροβιων, απο τα 5 δευτερα και μετα δεν εχει μεγαλη διαφορα, ανεβαινει το ποσοστο αρκετα, αλλα φανταζομαι δεν θα αφησει κανεις την πιπιλα να κειτεται στο βρωμικο πεζοδρομιο ;-) 

Ο γονιος μεταφερει μικροβια στο παιδι και αυτο ειναι θεμιτο για να χτιστει το ανοσοποιητικο. Το αν θα γλειψει την πιπιλα δεν εχει καποια διαφορα στην μεταδοτικοτητα καποιας ασθενειας απο το να ζουν στο ιδιο σπιτι και να αναπνεουν τον ιδιο αερα, αλλα προφανως αν ειναι εν γνωσει του αρρωστος δεν θα το κανει. Το ολο θεμα εχει να κανει με τα βακτηρια του στοματος γιατι χαρη σ'αυτα μειωνονται οι πιθανοτητες αλλεργιων. Ακομη και το νεογεννητο παιρνει μικροβια και βακτηρια απο την στενη σωματικη επαφη με την μητερα και ειναι ενας λογος που συστηνεται η επαφη δερμα με δερμα.

Συγγνώμη αν σε αμφισβητώ αλλά δεν συμμερίζομαι αυτές τις απόψεις. Άπαξ και έρθει κάτι σε επαφή με μολυσματικό παράγοντα, μολύνεται... Άπαξ και μολυνθεί, δεν απολυμαίνεται με γλύψιμο από τη μητέρα...

@Sentir...natureza νομίζω το γλυψιμο υποτίθεται ότι γίνεται σε καθαρή πιπίλα κ γίνεται για να αποκτήσει το μωρό τα αντισωματα από τη μαμά, όχι αν πέσει κάτω κ τη γλύψεις εσύ μετά να τη δώσεις στο μωρό γιατί την έχεις καθαρισει με το σάλιο σου. Κ εγώ το έχω ακουσει, δεν το έκανα ποτε γιατί εγώ σιχαίνομαι κ τα δικά μου σάλια πόσο μάλλον να γλύψω πιπίλα που μπαίνει στο στόμα αλλουνου (sic) αλλά μου φαίνεται αδύνατο να ισχύει η ανοσοποίηση σε λερωμένη πιπίλα!

Διαφημίσεις

20 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Έτσι εξηγειται λοιπον αυτό το χάσμα....και ΄γω απ' την Θεσσαλονικη ειμαι και όντως έτσι μεγάλωσα, στο σπιτι δεν φορούσαμε ποτέ παπούτσια!

Η μαμα και ο μπαμπάς μένουν στο ίδιο σπίτι με το παιδί άρα δεν τίθεται θέμα μη ανταλλαγής μικροβίων. 

Τα μικρόβια δεν είναι όλα το ίδιο, νόμιζα ότι αυτό είναι κατανοητό. 

Παιδικο σταθμό θα πάει σε μια Α ηλικία όχι πχ τώρα που το δικό μου είναι 6 μηνών. Αν πέσει το μήλο κάτω δεν το τρώω ούτε εγώ αν δεν το ξανά πλύνω. 

Σημειωτέον ούτε φιλασθενη είναι ούτε έχω αλλεργίες. 

Όλα αυτά (παπούτσια, τακτικό πλύσιμο χεριών κλπ) σκοπό έχουν την μείωση της εξάπλωσης και διασποράς των μικροβίων.

Σαν να λέμε φταρνίζεσαι ενώ εχεις ίωση και δεν γυρνάς κεφάλι ρίχνεις τα σάλια στην μούρη του άλλου γιατί οκ υπάρχει που υπάρχει ίωση ας κολλήσει τώρα να ξεμπερδεύει. :rolleyes:

3 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Το 22 μηνών παιδάκι δεν θα βγει το ίδιο στον δρόμο; δεν θα πάει στην παιδική χαρά ή στην πλατεία; δεν θα το αφήσεις να κάτσει κάτω; δεν θα πιάσει κάτι  με τα χέρια του; δεν θα παίζει με μια μπαλίτσα που προφανώς θα ακουμπάει κάτω; δεν θα πάει παιδικό σταθμό;

Αν του πέσει το μήλο κάτω, θα το μάθεις ότι δεν το τρώμε μετά, ότι καθαρίζουμε τα χέρια μας κτλ.

Δεν σώζεσαι από τα μικρόβια με το να απαγορεύεις σε όλους να μπουν στο σπίτι σου με παπούτσια. Από εκεί και πέρα δικό σου είναι το σπίτι, ό,τι θέλεις κάνεις.

Εγώ είμαι υπερβολική μάλλον από την αντίθετη πλευρά.

Φυσικα και τα κάνουμε ολα αυτα. Και έξω βγαινουμε, και παιδικη χαρά πάμε, και πέτρες μαζεύουμε, και παιδικο σταθμό πηγαινουμε κτλ. Απλά στα πλαισα πρόληψης και μειωσης των πιθανοτήτων να κολλήσει το παιδι κάτι, ειναι και αυτό ένα μέτρο που παιρνω για την προστασια του. Δηλ. όπως πλένουμε τα χέρια μας μετά την βόλτα, έτσι βγάζουμε τα παπούτσια μας στο σπιτι. 

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

12 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Χαχαχα! Σε κάτι τέτοια πρακτικά κολλάω κι εγω! Καθημερινά τα αθλητθκα  μου τα έχω στην είσοδο δίπλα και όταν τα φοράω αφήνω εκεί τις παντοφλες. Κορδόνια λυτά εννοείται για να μην καθυστερώ με το μωρό. Με αλλά παπούτσια για πιο σπέσιαλ περιπτώσεις, δεν μπορώ να φανταστώ μέσα σ' όλα της τελευταιας στιγμης να εχω και αφτο στο μυαλο μου φεύγοντας, τα φοραω μολις ευκαίρησα. Αν ειχα χαλι σιγουρα θα απεφευγα να το πατήσω σε τετοια περιπτωση. Το αποφευγω ειναι η λεξη κλειδι για μενα. Δηλαδη υπαρχει ενας κανονας, που ξερω ομως οτι μπορει να καταστρατηγηθεί. 

Δεν ξέρω, μπορεί να τα συνηθίσω αυτά τα πρακτικά θέματα όταν θα έχω το μωρό! Προς το παρόν απλά πηγαίνω μέχρι το δωμάτιο που είναι όλα τα παπούτσια (σε άλλο όροφο σημειωτέον, οπότε με έξτρα βαθμό δυσκολίας), εκεί τα φορἀω κ αφήνω τις παντόφλες. Το ίδιο και όταν επιστρέφω και τα βγάζω εκεί. Δεν μπορώ να φανταστώ να τα έχω στο χέρι μέχρι την πόρτα και να τα κουμπώνω εκεί στα όρθια! Ιδίως λόγω της σκάλας, που έτσι κι αλλιώς κατεβαίνοντας από πάνω κρατάς ένα σωρό τσάντες κ πράγματα που χρειάζεται να πάρεις μαζί! Και επιστρέφοντας πάλι με σακούλες κλπ να ανεβαίνεις κρατώντας ΚΑΙ παπούτσια. 

Πάντως αν δεν υπάρχει μωρό και αν οι άνθρωποι περνάνε πιο πολλές ώρες έξω παρά στο σπίτι (γυρνάνε μόνο για ύπνο ας πούμε) ίσως να μη χρειάζεται τόση προστασία, δεν ξέρω, το σκέφτομαι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους έτσι κι αλλιώς το ζουν μέσα σε εκείνα τα μικρόβια.

Γέλασα με τα κορδόνια γιατί είναι άλλος ένας προβληματισμός, αφού όταν λύνονται σέρνονται στο δρόμο, και τα πιάνουμε να τα δέσουμε με τα καθαρά μας χέρια!

Σχετικά με το ότι το μωρό συνέχεια πιάνει πράγματα από κάτω στο δρόμο, ή ακουμπάει και με τα χέρια του κάτω και μετά μπορεί να τα βάλει στο στόμα, εγώ θα χρησιμοποιούσα ένα μαντηλάκι για να τα καθαρίσω υποτυπωδώς, αλλά ο άντρας μου λέει ότι το χημικό από το μαντηλάκι είναι χειρότερο.

1 hour ago, erin0000 είπε:

Συγγνώμη αν σε αμφισβητώ αλλά δεν συμμερίζομαι αυτές τις απόψεις. Άπαξ και έρθει κάτι σε επαφή με μολυσματικό παράγοντα, μολύνεται... Άπαξ και μολυνθεί, δεν απολυμαίνεται με γλύψιμο από τη μητέρα...

πρίν από 45 λεπτά , Lenia16 είπε:

@Sentir...natureza νομίζω το γλυψιμο υποτίθεται ότι γίνεται σε καθαρή πιπίλα κ γίνεται για να αποκτήσει το μωρό τα αντισωματα από τη μαμά, όχι αν πέσει κάτω κ τη γλύψεις εσύ μετά να τη δώσεις στο μωρό γιατί την έχεις καθαρισει με το σάλιο σου. Κ εγώ το έχω ακουσει, δεν το έκανα ποτε γιατί εγώ σιχαίνομαι κ τα δικά μου σάλια πόσο μάλλον να γλύψω πιπίλα που μπαίνει στο στόμα αλλουνου (sic) αλλά μου φαίνεται αδύνατο να ισχύει η ανοσοποίηση σε λερωμένη πιπίλα!

Mα δεν εγραψα καπου οτι καθαριζεται η πιπιλα αν την περασεις απο το στομα :???:, απλα οτι ειναι μια πρακτικη που την κανουν πολλες μαμαδες αυθορμητα οταν πεσει στιγμιαια η πιπιλα κατω (οχι στο πεζοδρομιο προφανως!) και απ'οτι φαινεται ενισχυεται το ανοσοποιητικο απο αυτη την κινηση, ειτε πεσει στο πατωμα και την γλειψεις και την δωσεις , ειτε απλα την γλειψεις και την δωσεις. Ας ξεκαθαρισω και παλι οτι δεν θα εγλειφα πιπιλα που εχει πεσει σε δημοσιο χωρο.

Διαφημίσεις

@elemaxi τώρα είδα τα σχόλια περί Β.Ελλάδος, ίσως όντως ισχύει γιατί και εγώ από Θεσ/νίκη είμαι! Παρένθεση: Είναι γεγονός ότι οικογένειες που έχουν ρίζες στην Ανατολή, είναι πιο 'ευαίσθητες' στο θέμα καθαριότητα. Γι'αυτό και τις Σμυρνιές όταν ήρθαν Αθήνα τις έλεγαν παστρικιές (όπως χαρακτήριζαν δηλαδή τις ιερόδουλες)- επειδή δεν κατανοούσαν γιατί είναι ανάγκη να αλλάζεις εσώρουχα καθημερινά, να κάνεις μπάνιο και να πλένεις ό,τι έχεις και δεν έχεις τόσο συχνά. Τέλος παρένθεσης. 

Αρχικά τα μικρόβια (παρά την αρνητική χροιά που τους δίνουμε) είναι αυτό που είναι, μικροί ένβιοι οργανισμοί. Όχι απαραίτητα κακοί. Κάποια αντίθετα βοηθούν. Το μικροβίωμά μας και αντίστοιχα η άμυνα του οργανισμού "χτίζεται" από την έκθεσή μας σε αυτά, από την ημέρα που γεννιόμαστε, πρώτα από τον κλειστό κύκλο της οικογένειας και έπειτα από την επαφή με το έξω περιβάλλον. Για παράδειγμα ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του φυσικού τοκετού, είναι η έκθεση του μωρού στα μικρόβια του κόλπου. Αυτή η επαφή βοηθά σημαντικά το μωρό να θωρακιστεί απέναντι σε αλλεργίες και να χτίσει άμεσα άμυνα σε επιθετικούς παράγοντες. Ως μαμά, είτε φιλήσεις το μωρό, είτε όχι, έτσι και αλλιώς το εκθέτεις στα μικρόβια σου από τη κοινή συμβίωσή σας. Δε μιλάμε εννοείτε να έχεις έρπη και να φιλάς το μωρό. Υποθέτω ότι γνωρίζετε ότι πριν το multi ήταν συνηθισμένη πρακτική να μασάει η μαμά το μωρό και μετά να το δίνει στο μωρό;

Άλλο όμως να μιλάμε για το πως κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι με παιδί 3, 4, 6 μηνών, και άλλο για το δίχρονο που κυλιέται παντού, πιάνει τα πάντα και φυσικά έχει αναπτύξει άλλη άμυνα. Τα βρέφη ούτε κάτω στις παιδικές χαρές τα αφήνεις, ούτε τα ακουμπάς παντού σε μ.μ.μ. ούτε τους δίνεις πιπίλα που έπεσε στο πάτωμα πριν την καθαρίσεις (με όποιο τρόπο επιλέξεις). Δε νομίζω να θεωρούμε υπερβολική τη μαμά που δεν θέλει να δώσει για αγκαλιά το βρεφάκι στον παππού ταξιτζή μετά το τέλος της βάρδιας, αν δεν βάλει ένα πανακι τουλάχιστον, αφού πλύνει χέρια. Γενικά προσέχεις πως και που θα τα ακουμπήσεις τα μωρά. Ούτε όμως και στην άλλη άκρη πρέπει να φτάνεις, να καθαρίζεις τα πάντα με dettol και να φοράς ειδική στολή προστασίας για να πιάσεις ένα βρέφος. Σταδιακά τα εκθέτεις. Με ένα μεγαλύτερο παιδάκι που ακουμπά ό,τι βρει, σίγουρα δεν μπορείς να είσαι με το μωρομάντηλο στο χέρι, αλλά αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να είσαι εντελώς χύμα παντού; Στη παιδική χαρά που πηγαίνουμε, έχουν βάλει αμμοδόχο. Σύντομα έγινε γατοαμμοδόχος (δυστυχώς) και άρχισαν τα κρούσματα σταφυλόκοκκου. Το μάθαμε και κόψαμε την επίσκεψη στην αμμοδόχο. Έμεινε εκεί το μικρόβιο; όχι βέβαια, έχει εξαπλωθεί παντού και γι'αυτό είναι κανόνας, ότι δε βάζουμε τα χέρια στα μάτια/στόμα, δεν τρώμε στην παιδική χαρά αν δεν πλύνουμε πρώτα χέρια. Πάλι ακάλυπτοι είμαστε δεν το συζητώ, αλλά αν κυκλοφορούσαμε και με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, προφανώς θα μεταφέραμε ότι υπάρχει παντού. Δε πιστεύω έτσι έχω αποκλείσει κάθε μικρόβιο εκτός σπιτιού, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι αισθάνομαι άνετα να πατήσω με το άρβυλο από την παιδική χαρά (που έχει εκτός των άλλων φρέσκιες κουτσουλίτσες) στο χαλί που μετά θα κυλιστούμε παίζοντας πόλεμο με τη μικρή. Είναι όπως αισθάνεται κανείς καλύτερα νομίζω.

πρίν από 27 λεπτά , vtgian είπε:

Υποθέτω ότι γνωρίζετε ότι πριν το multi ήταν συνηθισμένη πρακτική να μασάει η μαμά το μωρό και μετά να το δίνει στο μωρό;

Σ'ευχαριστω που εγραψες κατι τοσο "ακραιο" και μου δινεις πασα να γραψω κι εγω κατι που απεφυγα για να μην δεχτω επιθεση :grin: Σε μια φυλη της Αφρικης η μαμα καθαριζει το βρεφος γλειφοντας το (στο προσωπο, στα ακρα και στον κορμο, οχι στα γεννητικα οργανα), οπως κανουν ολα τα θηλαστικα της ξηρας. Εγω παντως απο νεογεννητο του εδινα πεταχτα φιλακια και στη μυτουλα και στην ακρη των χειλιων, δεν μπορουσα να αντισταθω σε τοση γλυκα :)

Γλυφετε την πιπιλα και την δινετε στο μωρο; σοβαρα τωρα; να υποθεσω οτι κι εσεις αντιστοιχα ανετα θα βαλετε στο στομα σας κατι που εχςι γλυψει προηγουμενως καποιος αλλος.... να υποθεσω οτι γλυφετε κ το κουταλι κ το ξαναχωνετε στην κατσαρολα; δεν πειραζει μετα αν θα φαει καποιος αλλος....

Επεξεργάστηκαν by ZWH

2 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Δεν ξέρω, μπορεί να τα συνηθίσω αυτά τα πρακτικά θέματα όταν θα έχω το μωρό! Προς το παρόν απλά πηγαίνω μέχρι το δωμάτιο που είναι όλα τα παπούτσια (σε άλλο όροφο σημειωτέον, οπότε με έξτρα βαθμό δυσκολίας), εκεί τα φορἀω κ αφήνω τις παντόφλες. Το ίδιο και όταν επιστρέφω και τα βγάζω εκεί. Δεν μπορώ να φανταστώ να τα έχω στο χέρι μέχρι την πόρτα και να τα κουμπώνω εκεί στα όρθια! Ιδίως λόγω της σκάλας, που έτσι κι αλλιώς κατεβαίνοντας από πάνω κρατάς ένα σωρό τσάντες κ πράγματα που χρειάζεται να πάρεις μαζί! Και επιστρέφοντας πάλι με σακούλες κλπ να ανεβαίνεις κρατώντας ΚΑΙ παπούτσια. 

Πάντως αν δεν υπάρχει μωρό και αν οι άνθρωποι περνάνε πιο πολλές ώρες έξω παρά στο σπίτι (γυρνάνε μόνο για ύπνο ας πούμε) ίσως να μη χρειάζεται τόση προστασία, δεν ξέρω, το σκέφτομαι επειδή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους έτσι κι αλλιώς το ζουν μέσα σε εκείνα τα μικρόβια.

Γέλασα με τα κορδόνια γιατί είναι άλλος ένας προβληματισμός, αφού όταν λύνονται σέρνονται στο δρόμο, και τα πιάνουμε να τα δέσουμε με τα καθαρά μας χέρια!

Σχετικά με το ότι το μωρό συνέχεια πιάνει πράγματα από κάτω στο δρόμο, ή ακουμπάει και με τα χέρια του κάτω και μετά μπορεί να τα βάλει στο στόμα, εγώ θα χρησιμοποιούσα ένα μαντηλάκι για να τα καθαρίσω υποτυπωδώς, αλλά ο άντρας μου λέει ότι το χημικό από το μαντηλάκι είναι χειρότερο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν έχεις μωρό και θες να πας κάπου, δεν θα έχεις την πολυτέλεια να δοκιμάζεις 2-3 ζευγάρια να δεις ποιο πάει με τα ρούχα. Για τον πρωτο καιρο θα εισαι ευχαριστημενη να φορας καλτσες κ παπουτσια που να ειναι το ιδιο ζευγαρι. :-D

2 ώρες πρίν, vtgian είπε:

@elemaxi τώρα είδα τα σχόλια περί Β.Ελλάδος, ίσως όντως ισχύει γιατί και εγώ από Θεσ/νίκη είμαι

Ελα ρε συμπατριωτισα...με νιωθεις ετσι? :D

On 12/12/2018 at 8:07 ΜΜ, Evouni είπε:

Έχω ένα μωράκι  σχεδόν 6 μηνών και τώρα που έχουμε στρώσει και χαλια καθόμαστε κάτω και παίζουμε με αποτέλεσμα έχω ζητήσει σε όποιον έρχεται σπίτι να βγάζει τα παπούτσια του ώστε όλες οι βρωμιες του δρόμου να μην έρχονται μέσα στο σπίτι . Το πρόβλημα ήρθε την μετά που ήρθαν σπίτι τα πεθερικά μου !! Ο πεθερός μου αρνήθηκε να τα βγάλει και μου είπε ότι μόνο οι μουσουλμάνοι τα βγάζουν .. όταν ο άντρας μου τους ξανά εξήγησε τον λόγο ότι το μωρό παίζει κάτω και ότι όλη την ώρα του πέφτουν παιχνιδάκια και ότι δεν είναι ωραίο εκεί που κάθεται αυτό να πατάνε με τα παπούτσια τους είπαν ότι τους υποτιμάει να τα βγάζουν και ότι θεωρούν ότι είναι αδιανόητο όταν έρθει κάποιος από το σόι τους να τολμήσουμε να του το ζητήσουμε ... Πραγματικά με έχει ενοχλήσει πολύ η όλη φάση .. Να βιάζεται το μωρό να παίζει στον καναπέ ήταν η απάντηση τους . Ποια η άποψη σας; 

Εμεις, συμπεριλαμβανομενων και των πεθερικων μου, παντα βγαζαμε τα παπουτσια για να μπουμε στο σπιτι, πριν καν αποκτησουμε το μωρο. Εννοειται οτι καλα κανατε και τους ζητησατε να τα βγαλουν και ειναι ολοι υποχρεωμενοι να το κανουν αλλιως αν δεν τους αρεσει να μην ερχονται σπιτι σας. 

1 ώρα πρίν, ZWH είπε:

Γλυφετε την πιπιλα και την δινετε στο μωρο; σοβαρα τωρα; να υποθεσω οτι κι εσεις αντιστοιχα ανετα θα βαλετε στο στομα σας κατι που εχςι γλυψει προηγουμενως καποιος αλλος.... να υποθεσω οτι γλυφετε κ το κουταλι κ το ξαναχωνετε στην κατσαρολα; δεν πειραζει μετα αν θα φαει καποιος αλλος....

Αν και δεν το έχω κάνει ποτέ, και γιατί δεν είχε πιπίλα η δικιά μου αλλά και γιατί δεν μου φαίνεται ως ενδεδειγμένος τρόπος "καθαρισμού", δε νομίζω ότι είπε κανείς να δίνουμε την πιπίλα... στη κολλητή μας, αναφέρθηκε ότι είναι κάτι που γίνεται από κάποιες μαμάδες με τη πιπίλα του παιδιού τους και μόνο. Και είναι συνηθισμένη πρακτική, όσο μπλιαχ και αν μας ακούγεται, τόσο συνηθισμένη που έχει γίνει και σχετική έρευνα. Τα ευρήματα της μάλιστα δείχνουν εθαρρυντικά καθώς φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο τα μωρά χτίζουν ανθεκτικότερους μηχανισμούς απέναντι σε αλλεργίες, έκζεμα και άσθμα. Γιατροί πάντως σε διάφορες σελίδες απαντούν ότι σίγουρα δεν κάνει κακό, εκτός αν ο γονέας νοσεί από στρεπτοκοκκο, έρπη ή μονοπυρήνωση. Επίσης όλοι συμφωνούν ότι έτσι και αλλιώς το μωρό είναι εκτεθειμένο στο σάλιο των γονιών του.

Εγώ θα το πω και δεν ντρέπομαι, όταν μαγειρεύω (σουπες και κοκκινιστά) δεν αλλάζω κουτάλι κάθε φορά που δοκιμάζω το φαγητό. Ποιον να σιχαθώ και να με σιχαθεί; Ο άντρας μου ή τα παιδιά μου; Μέσα στο ίδιο σπίτι είμαστε άλλωστε, αν είμαι άρρωστη δε θα μαγειρέψω αλλά ίσως κολλήσουν από βήχα ή φτάρνισμα (ειδικά η μικρή που είναι της αγκαλιάς). Αν μιλάμε για μαγείρεμα για φίλους, όταν θα δοκιμάσω κάποια αλοιφή, ναι θα πετάξω στο νεροχύτη το κουτάλι. Σε μαγειρευτά απλά δεν έχει τύχει να το κάνω (κάνουμε κυρίως ψητά) αλλά και να το έκανε κάποιος δε θα με πείραζε, αφού ειδικά αυτά βράζουν και σκοτώνουν ότι υπάρχει και αν είναι να μεταδοθεί κάτι θα γίνει στις αγκαλιές και τα φιλιά του καλωσορίσματος. Επίσης δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι ο μάγειρας στη ταβέρνα δε θα κάνει το ίδιο, και εκεί είναι όντως ένα θέμα :unsure:

3 ώρες πρίν, ZWH είπε:

Η @vtgian με καλυψε πληρως οσον αφορα το επιστημονικο κομματι του γλειψιματος της πιπιλας που μαλλον παρελειψες να διαβασεις στις προηγουμενες σελιδες. Υπαρχει βιβλιογραφια στο διαδικτυο για οποιον  ενδιαφερεται.

Παντως κι εγω απο την στιγμη που βραζει το φαγητο μπορει να ξαναβαλω το κουταλι μεσα, μολις σταματησει ο βρασμος οχι, αλλα οχι γιατι με σιχαίνεται η οικογενεια μου αλλα επειδη θα ξινισει το φαγητο και τσαμπα ο κοπος και τα υλικα ;-) . Αλλα και με τους κοντινους μου φιλους δεν εχουμε τετοια κολληματα. Eχει τυχει πολλες φορες και απο το ιδιο πιρουνι να φαμε και απο το ιδιο καλαμακι να ρουφηξουμε και απο το ιδιο ποτηρι να πιουμε, αλλα θα το σημειωσω γιατι γινονται και παρεξηγησεις: ΟΧΙ αν εχουν ερπη ή καποια αλλη λοιμωξη και ΟΧΙ σε καιρο εξαρσης λοιμωξεων :grin:

3 hours ago, ZWH said:

ενταξει εγω δεν τα κατλαβαινω αυτα!και η παιδιατρος μου που  την εχω ρωτησει μου εχει πει οτι δεν εχει αποδειχθει τπτ τετοιο επιστημονικα!!και δεν μιλαω για ενα μεγαλυτερο παιδακι που και να κολλησει μια ιωση δεν εγινε και τπτ,ενα νεογνο αν κολλησει μια ιωση μπορει να οδηγηθει στο νοσοκομειο!!για πιο λογο να γλυψουμε την πιπιλα του μωρου εστω και η μαμα?αυτη δεν μπορει να εχει παρει μια ιωση??τεσπα!! ο καθε ενας μπορει να κανει οτι θελει με το παιδι του!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...