Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω να σταματήσω την θηλασμό

Recommended Posts

Just now, Gummy Bear είπε:

Καλημέρα και να σου ζήσει! Είχα παρόμοιο πρόβλημα με εσένα. Δηλαδή παιδευτηκα απίστευτα πολύ για να καταφέρω να θηλασω, και μετά από ένα διάστημα θηλαζε μόνο συγκεκριμένες ώρες, τη νύχτα... Αυτό που εγώ έκανα (το ξέρω ότι πολλές μαμάδες θα πουν ότι δεν είναι σωστό, αλλά δεν ήξερα πλέον τι να κάνω μέσα στην απόγνωση μου γιατί ένα διάστημα ούτε μπιμπερό δεν ήθελε), είναι το εξής: είχα το μπιμπερό δίπλα μου έτοιμο και προτού τού το δώσω, του έδινα λίγο την πιπίλα για να τον ξεγελασω και μετά την έβγαζα και κατευθείαν έδινα το μπιμπερό.

Να έχεις στο νου σου πάντως ότι μπορεί να μην θέλει ούτε το μπιμπερό, επειδή βγάζει δοντάκια. Εμένα ήταν και αυτό ένα εμπόδιο...  Επίσης, έχεις σκεφτεί ότι μήπως δεν της αρέσει το συγκεκριμένο γάλα σε σκόνη? Ίσως να το άλλαζες? Γιατί η γεύση και η σύσταση του μητρικου γάλακτος με μερικά υποκατάστατα, έχουν μεγάλη διαφορά και το μωρό το καταλαβαίνει. Μου έτυχε και αυτό δηλαδή... 

Σε ευχαριστώ πολύ που πήρες τον χρόνο να ασχοληθείς να απαντήσεις, 

Έχω δοκιμάσει 4 γάλατα, frezylac βιολογικό, frisomel, rontamil και sanilac.. Τίποτα.. Έχω δοκιμάσει μπιμπερό για νεογέννητα, μπιμπερό real feel, ποτηράκι εκπαιδευτικό και ποτηράκι 360.

Έχει δοκιμάσει η μητέρα μου 2 φορές να της δώσει τίποτα. 

Το περίεργο είναι ότι μέχρι 5 μηνων έπινε από μπιμπερό δικό μου γάλα αντλημενο χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς ποτέ να πάθει συγχηση. 

Επίσης πιπίλα έπιασε 2 μηνων και τώρα στους 10 από μόνη της την πετάει. 

Έλεγα ότι θα περιμένω να χρονισει μήπως είναι πιο εύκολη η μετάβαση στο φρέσκο αλλά με δαγκώνει πολύ και γενικά έχω αρχίσει και νιώθω μεγάλη δυσφορία με το θέμα του θηλασμού, συνοδευόμενη φυσικά από τύψεις και ενοχές.. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 10/2/2020 at 11:56 ΜΜ, MommyMar είπε:

Τον τελευταίο μήνα όμως βρίσκω τον εαυτό μου να εκνευρίζεται κάποια βραδια που ξυπνάει και θέλει να φάει, θέλω να σταματήσει να πιπιλιζει και τις τελευταίες μέρες δαγκώνει απίστευτα δυνατά (έχει 6 δόντια πια). 

Έλεγα ότι θα περιμένω να χρονισει μήπως είναι πιο εύκολη η μετάβαση στο φρέσκο αλλά με δαγκώνει πολύ και γενικά έχω αρχίσει και νιώθω μεγάλη δυσφορία με το θέμα του θηλασμού, συνοδευόμενη φυσικά από τύψεις και ενοχές..

Εχε υποψιν οτι σε αυτη τη φαση ολες λιγο πολυ οι θηλαζουσες περναμε τετοιες στιγμες. Λεγεται agitation και ειναι ο εκνευρισμος που προκαλειται κατα τον θηλασμο. Το καλο ειναι οτι δεν κραταει για παντα αλλα μπορει να επανερχεται ανα διαστηματα. Ειδικα οταν περνανε οδοντοφυια και μπορει να δαγκωνουν. Μηπως βγαζει δοντι; Προσωπικα, περασα τετοιες φασεις με τον πρωτο μου, ο οποιος οταν πονουσε λογω δοντιων μου εκανε και πληγη το βραδυ που θηλαζε (εχοντας ηδη καποια δοντια) περιπου στην ιδια ηλικια με εσας και μεχρι σχεδον 1,5 ετους (ανα διαστηματα, συνολο 2-3 φορες). Επισης, πριν λιγες μερες ο δευτερος μου αρχισε επισης να το κανει. Ευτυχως, δεν μου εχει κανει πληγη αλλα ειναι οντως αρκετα δυσαρεστο. Απλα να σε ενημερωσω αυτο μπορει να κραταει λιγες μερες, δεν σημαινει οτι τωρα που εχει δοντια θα σε ποναει συνεχομενα απο εδω και περα. Οποτε αν ειναι μονο αυτο το ζητημα, μπορεις να κανεις λιγη υπομονη τις μερες που θα την πιανει. Ειδαλλως, αν θελεις να σταματησεις τον θηλασμο, καλυτερα περιμενε λιγους μηνες ακομη και δοκιμασε με φρεσκο γαλα.

4 ώρες πρίν, MommyMar είπε:

Έλεγα ότι θα περιμένω να χρονισει μήπως είναι πιο εύκολη η μετάβαση στο φρέσκο αλλά με δαγκώνει πολύ και γενικά έχω αρχίσει και νιώθω μεγάλη δυσφορία με το θέμα του θηλασμού, συνοδευόμενη φυσικά από τύψεις και ενοχές.. 

Σας καταλαβαίνω απόλυτα στο θέμα της δυσφορίας και των συναισθημάτων που σας δημιουργούνται. Το βίωσα έντονα στη μεγάλη μου κόρη. Και εξαιτίας αυτού κυρίως, αποθήλασα εν μία νυκτί στους 13μήνες. Ευτυχώς το παιδί το δέχτηκε εύκολα. Αυτό που γράφει @Sentir...natureza παραπάνω είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Δώστε βάση.

- Η μία επιλογή είναι να κάνετε υπομονή έως τον χρόνο και να δοκιμάσετε σταδιακά την εξοικείωση με το φρέσκο γάλα. Τονίζω το σταδιακά γιατί πιο πιθανό είναι στην αρχή να το απορρίπτει. Και τις φορές που νιώθετε πραγματική δυσφορία, το ιδανικό θα ήταν να αναλαμβάνει κάποιος άλλος το παιδί να το παρηγορεί και να επιχειρεί με υπομονή να το ταίσει αν πεινάει. Αυτό εφόσον βιώνετε ακόμη θετικά συναισθήματα κατά τον θηλασμό σε γενικές γραμμές. Και είναι πχ συγκεκριμένα οι νυχτερινοί θηλασμοί που σας προκαλούν έντονη ενόχληση.

- Η άλλη επιλογή, εάν όλοι οι θηλασμοί σας προκαλούν μεγάλη δυσφορία, είναι να σταματήσετε άμεσα (μην παραλείψετε να ελέγχετε το στήθος σας αν και από ότι κατάλαβα οι θηλασμοί είναι λίγοι μέσα στην ημέρα). Είναι πολύ -μα πάρα πολύ- ψυχοφθόρο για μια μητέρα να βιώνει αρνητικά συναισθήματα όταν θηλάζει. Και πάλι να συνδράμει κάποιος με υπομονή και αγάπη στο τάισμα-παρηγοριά του παιδιού, τις πρώτες ημέρες.

Γενικά και στις δύο περιπτώσεις η συμβολή ενός ανθρώπου εμπιστοσύνης είναι κατ'εμέ καθοριστική. Στην πρώτη μπορεί να σας βοηθήσει να "πάρετε μια ανάσα" την στιγμή που το χρειάζεστε και να ξαναδείτε το θέμα πιο ψύχραιμα πριν αποφασίσετε το πότε θα αποθηλάσετε. Στην δεύτερη θα βοηθήσει και εσάς και το παιδί, μέχρι να βρείτε μεταξύ σας άλλον τρόπο ανακούφισης-παρηγοριάς.

Επίσης υπάρχουν και άλλα topic με εμπειρίες σχετικές με την δική σας. Ψάξτε το λίγο. Μπορεί να σας φανούν βοηθητικά. Σας επισυνάπτω την απάντηση μου σε ένα από αυτά.

Ακόμη διαβάστε και σχετικά με συνταγές - παρασκευές με γάλα (πχ @vicky86 έχει στο προφίλ της αναρτήσεις σχετικές). Δεν είναι ανάγκη το παιδί να πίνει το γάλα σκέτο.

5 ώρες πρίν, MommyMar είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ που πήρες τον χρόνο να ασχοληθείς να απαντήσεις, 

Έχω δοκιμάσει 4 γάλατα, frezylac βιολογικό, frisomel, rontamil και sanilac.. Τίποτα.. Έχω δοκιμάσει μπιμπερό για νεογέννητα, μπιμπερό real feel, ποτηράκι εκπαιδευτικό και ποτηράκι 360.

Έχει δοκιμάσει η μητέρα μου 2 φορές να της δώσει τίποτα. 

Το περίεργο είναι ότι μέχρι 5 μηνων έπινε από μπιμπερό δικό μου γάλα αντλημενο χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς ποτέ να πάθει συγχηση. 

Επίσης πιπίλα έπιασε 2 μηνων και τώρα στους 10 από μόνη της την πετάει. 

Το ότι νιώθεις τύψεις είναι απολύτως φυσιολογικό! Νομίζω πολλές (αν όχι όλες) περάσαμε από αυτή τη φάση. Όμως να ξέρεις ότι όσο πιο καλά νιώθουμε εμείς οι μαμάδες, τόσο περνάει στο παιδί, το νιώθουν το άγχος. Αισθάνομαι ότι περιγράφεις εμένα με τον γιο μου πριν κάτι μήνες :lol: εμένα έκανε έτσι ακριβών όταν έβγαζε δόντι/α 

Όσο για το φρέσκο γάλα, συμφωνώ με τη Sentir..natureza, καλύτερα να περιμένεις ακόμα γιατί θα της πέσει πολύ βαρύ τώρα. 

On 12/2/2020 at 3:13 ΜΜ, samsympan είπε:

Σας καταλαβαίνω απόλυτα στο θέμα της δυσφορίας και των συναισθημάτων που σας δημιουργούνται. Το βίωσα έντονα στη μεγάλη μου κόρη. Και εξαιτίας αυτού κυρίως, αποθήλασα εν μία νυκτί στους 13μήνες. Ευτυχώς το παιδί το δέχτηκε εύκολα. Αυτό που γράφει @Sentir...natureza παραπάνω είναι πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο. Δώστε βάση.

- Η μία επιλογή είναι να κάνετε υπομονή έως τον χρόνο και να δοκιμάσετε σταδιακά την εξοικείωση με το φρέσκο γάλα. Τονίζω το σταδιακά γιατί πιο πιθανό είναι στην αρχή να το απορρίπτει. Και τις φορές που νιώθετε πραγματική δυσφορία, το ιδανικό θα ήταν να αναλαμβάνει κάποιος άλλος το παιδί να το παρηγορεί και να επιχειρεί με υπομονή να το ταίσει αν πεινάει. Αυτό εφόσον βιώνετε ακόμη θετικά συναισθήματα κατά τον θηλασμό σε γενικές γραμμές. Και είναι πχ συγκεκριμένα οι νυχτερινοί θηλασμοί που σας προκαλούν έντονη ενόχληση.

- Η άλλη επιλογή, εάν όλοι οι θηλασμοί σας προκαλούν μεγάλη δυσφορία, είναι να σταματήσετε άμεσα (μην παραλείψετε να ελέγχετε το στήθος σας αν και από ότι κατάλαβα οι θηλασμοί είναι λίγοι μέσα στην ημέρα). Είναι πολύ -μα πάρα πολύ- ψυχοφθόρο για μια μητέρα να βιώνει αρνητικά συναισθήματα όταν θηλάζει. Και πάλι να συνδράμει κάποιος με υπομονή και αγάπη στο τάισμα-παρηγοριά του παιδιού, τις πρώτες ημέρες.

Γενικά και στις δύο περιπτώσεις η συμβολή ενός ανθρώπου εμπιστοσύνης είναι κατ'εμέ καθοριστική. Στην πρώτη μπορεί να σας βοηθήσει να "πάρετε μια ανάσα" την στιγμή που το χρειάζεστε και να ξαναδείτε το θέμα πιο ψύχραιμα πριν αποφασίσετε το πότε θα αποθηλάσετε. Στην δεύτερη θα βοηθήσει και εσάς και το παιδί, μέχρι να βρείτε μεταξύ σας άλλον τρόπο ανακούφισης-παρηγοριάς.

Επίσης υπάρχουν και άλλα topic με εμπειρίες σχετικές με την δική σας. Ψάξτε το λίγο. Μπορεί να σας φανούν βοηθητικά. Σας επισυνάπτω την απάντηση μου σε ένα από αυτά.

Ακόμη διαβάστε και σχετικά με συνταγές - παρασκευές με γάλα (πχ @vicky86 έχει στο προφίλ της αναρτήσεις σχετικές). Δεν είναι ανάγκη το παιδί να πίνει το γάλα σκέτο.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, 

Η ψυχολογία μου είναι πολύ καλύτερα.. Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά συνέχεια γιατι αναγνωρίζω ότι έτσι κ αλλιώς είναι το καλύτερο για την μικρή μου. 

Δυστυχώς δεν έχω βοήθεια με την μικρή και γιαυτό αγχώνομαι λίγο παραπάνω. Αλλά το παίρνουμε ένα βήμα την ημέρα και θα δούμε πως θα πάει! 

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας, 

Είμαι κι εγω μια νεα μαμα. Έχω ενα αγοράκι που αυριο γινεται 1 μηνα. Θηλαζουμε αποκλειστικα ολο αυτο το διαστημα.

Ο μικρος εχει πολυ καλο βαρος και γι αυτο το λογο η μαια μου ειπε να μην τον ξυπναω το βραδυ να τον θηλασω. Να τον αφηνω να με ξυπναει αυτος.

Ετσι λοιπον τις τελευταια εβδομαδα θηλαζει πολυ συχνα την ημερα (καθε μια-μιαμιση ωρα) και το βραδυ θα ξυπνησει 2-3 φορες εκ των οποιων μπορει να θελει να φαει μονο τη 1 (λογω αυτου εχω αντιμετωπισει 2 φορες προβλημα με το στηθος: πετρωμα φραγμενοι ποροι κτλ και εχω παρει αντιφλεγμονωδη). Κολικους δεν εχουμε αλλα εχει πολλα αερια που δειχνει να τον ενοχλουν και να του χαλουν τον υπνο.

Ωστοσο εγω για προσωπικους λογους θελω να ξεκινησω αποθηλασμο. 

Όταν ενημερωσα τη μαια μου ειπε οτι δεν ενδεικνυται πριν τις 6 με 7 εβδομαδες να ξεκινησουμε σταδιακα τον αποθηλασμο και οτι η μονη λυση αν θελω ειναι το γνωστο χαπι, το οποιο δεν θελω να παρω.Μου ανεφερε μαλιστα οτι υπαρχει πρωτοκολλο που το αναφερει αυτο Η δε παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω να ξεκινησω την εισαγωγη ενος γευματος ξενου σταδιακα αλλα ισως παλι εχω προβληματα με το στηθος. 

Με βαση την εμπειρία σας ο σταδιακος αποθηλασμος πρεπει να γινεται αφου γινει η εδραίωση γαλακτος? 

Και τι ακριβως ειναι η εδραίωση? Καπου διαβασα στο ιντερνετ οτι η εδραιωση ειναι οταν το παιδι δεν κανει νυχτερινα γευματα και αραιωνει τα ημερησια.. ισχυει?

Εγω ιδανικα θα ηθελα να ξεκινησω να δινω ενα γευμα ξενο με το που περασουν οι 40 μερες και σταδιακα να τα αυξανω.. αλλα φοβαμαι και για το στηθος μου. Ηδη με εχει δυσκολεψει πολυ καθοτι ειναι μεγαλο και βαρυ.

υγ. Σε οτι αφορα το ψυχολογικο κομματι καταλαβαινω πολυ καλα τις κοπελες που δεν αντεχουν. Θεωρω πως δεν υπαρχει η σωστη ενημερωση απο τους γυναικολογους. Προσωπικα ειχα παρει μεχρι και βιβλια γι αυτο αλλα ουτε αυτα ουτε η μαια με βοηθησαν πολυ..Πιστευω πως ο θηλασμος ειναι για γυναικες με γερα νευρα και τις θαυμαζω οσες το κανουν για καιρο. Εγω λυπαμαι που το λεω αλλα δεν εχω νιωσει μεχρι τωρα το δεσιμο μεταξυ μανας παιδιου που λενε.. Ειναι σαν να το κανω με το ζορι.. :( Ισως λογω κακης ψυχολογιας και καταστασεων. Ο δε συζυγος οταν με βλεπει να καταρρεω στενοχωριεται και μου λεει να το σταματησω εντελως. Ο υπνος οταν κοιμαται το μωρο οντως ειναι σωτηριος αλλα δεν ειναι καθε μερα ιδια ειδικα οταν δεν εχεις και βοηθεια στο σπιτι.

On 13/8/2021 at 5:39 ΜΜ, DimitraRen είπε:

Γεια σας, 

Είμαι κι εγω μια νεα μαμα. Έχω ενα αγοράκι που αυριο γινεται 1 μηνα. Θηλαζουμε αποκλειστικα ολο αυτο το διαστημα.

Ο μικρος εχει πολυ καλο βαρος και γι αυτο το λογο η μαια μου ειπε να μην τον ξυπναω το βραδυ να τον θηλασω. Να τον αφηνω να με ξυπναει αυτος.

Ετσι λοιπον τις τελευταια εβδομαδα θηλαζει πολυ συχνα την ημερα (καθε μια-μιαμιση ωρα) και το βραδυ θα ξυπνησει 2-3 φορες εκ των οποιων μπορει να θελει να φαει μονο τη 1 (λογω αυτου εχω αντιμετωπισει 2 φορες προβλημα με το στηθος: πετρωμα φραγμενοι ποροι κτλ και εχω παρει αντιφλεγμονωδη). Κολικους δεν εχουμε αλλα εχει πολλα αερια που δειχνει να τον ενοχλουν και να του χαλουν τον υπνο.

Όταν ενημερωσα τη μαια μου ειπε οτι δεν ενδεικνυται πριν τις 6 με 7 εβδομαδες να ξεκινησουμε σταδιακα τον αποθηλασμο και οτι η μονη λυση αν θελω ειναι το γνωστο χαπι, το οποιο δεν θελω να παρω.Μου ανεφερε μαλιστα οτι υπαρχει πρωτοκολλο που το αναφερει αυτο Η δε παιδιατρος μου ειπε οτι μπορω να ξεκινησω την εισαγωγη ενος γευματος ξενου σταδιακα αλλα ισως παλι εχω προβληματα με το στηθος. 

Με βαση την εμπειρία σας ο σταδιακος αποθηλασμος πρεπει να γινεται αφου γινει η εδραίωση γαλακτος? 

Και τι ακριβως ειναι η εδραίωση? Καπου διαβασα στο ιντερνετ οτι η εδραιωση ειναι οταν το παιδι δεν κανει νυχτερινα γευματα και αραιωνει τα ημερησια.. ισχυει?

Εγω ιδανικα θα ηθελα να ξεκινησω να δινω ενα γευμα ξενο με το που περασουν οι 40 μερες και σταδιακα να τα αυξανω.. αλλα φοβαμαι και για το στηθος μου. Ηδη με εχει δυσκολεψει πολυ καθοτι ειναι μεγαλο και βαρυ.

υγ. Σε οτι αφορα το ψυχολογικο κομματι καταλαβαινω πολυ καλα τις κοπελες που δεν αντεχουν. Θεωρω πως δεν υπαρχει η σωστη ενημερωση απο τους γυναικολογους. Προσωπικα ειχα παρει μεχρι και βιβλια γι αυτο αλλα ουτε αυτα ουτε η μαια με βοηθησαν πολυ..Πιστευω πως ο θηλασμος ειναι για γυναικες με γερα νευρα και τις θαυμαζω οσες το κανουν για καιρο. Εγω λυπαμαι που το λεω αλλα δεν εχω νιωσει μεχρι τωρα το δεσιμο μεταξυ μανας παιδιου που λενε.. Ειναι σαν να το κανω με το ζορι.. :( Ισως λογω κακης ψυχολογιας και καταστασεων. Ο δε συζυγος οταν με βλεπει να καταρρεω στενοχωριεται και μου λεει να το σταματησω εντελως. Ο υπνος οταν κοιμαται το μωρο οντως ειναι σωτηριος αλλα δεν ειναι καθε μερα ιδια ειδικα οταν δεν εχεις και βοηθεια στο σπιτι.

Εδραίωση θηλασμού νομίζω πως είναι όταν το γάλα που παράγεται φτάνει να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού χωρίς να πετρώνει  ή να ρέει το γάλα. Βέβαια μπορεί να νιώσουμε βαρύ ή πρησμένο στήθος και μετά την εδραίωση αν έχουμε ώρες να θηλάσουμε. 

Δεν έχω εμπειρία σταδιακού απαθηλασμου σε τέτοια ηλικία οπότε όσα πω είναι πολύ θεωρητικά. Εφόσον νιώθεις πως δεν θέλεις να συνεχίσεις φυσικά και μπορείς να αποθηλασεις! Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το χάπι, αν εισαγεις μπουκαλι σίγουρα θα σου πάρει κάποιες εβδομάδες ώστε να συνηθίσει το μωρό και να προσαρμοστεί το στήθος στην νέα προσφορά και ζήτηση.

Δεν έχω σχετική εμπειρια ίσως κάποια άλλη μαμά να έχει να σου προτείνει κάτι, θα έλεγα να απευθυνθεις σε σύμβουλο θηλασμού που θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει καλύτερα και εξειδικευμένα για την περίπτωση σας. 

Δεν εχω ιδεα για τον σταδιακο αποθηλασμου αν οντως δεν κανει να γινει σε αυτες τις εβδομαδες...

Μηπως ο λογος ειναι το στηθος και τα προβληματα λογω αυξημενης παραγωγης και μη εδραιωσης= παραγωγη γαλακτος ακανονιστα?  οταν εδραιωνεται ο  θαλασμος σημαινει οτι η ζητηση του γαλακτος με την παραγωγη και το στηθος ερχονται σε ισορροπια και μπαινει ενα ""προγραμμα"...Δηλαδη μηπως η μαια το λεει για σενα, απο την αποψη οτι μια εβδομαδα τωρα εχεις, αν το σκεφτεις, ηδη ελαττωσει τα νυχτερινα γευματα που ειναι ενα αρχικο σταδιο αποθηλασμου...και το στηθος σου αντιμετωπιζει προβλημα απο την παραγωγη...ισως ειναι νωρις να σταματησεις και αλλα γευματα γιατι μπορει να καταληξεις σε μαστιτιδα...ουυτως η αλλως ο αποθηλασμος χρειαζεται αρκετο χρονο να γινει...σε μια εβδομαδα σιγουρα δεν γινεται ουτε και σε δυο...θα παρει σιγουρα μηνα και παραπανω αν και δεν εχω εμπειρια για αποθηλαμσο τοσο νωρις ...σιγουρα θα ειναι πιο ευκολο για το μωρο γιατι ειναι πολυ μικρο αλλα για το στηθος οσυ που παραγει πολυ και ακανονιστα γιατι δεν εχει προγραμμα ακομη και το μωρο θηλαζει συνεχεια....δεν ξερω αν θα ειναι το καλυτερο...

Παντως για το πρησμενο στηθος και τους φραγμενους πορους, που νομιζω ειναι συχνο φαινομενο τον πρωτο μηνα,  εγω λοιπον την ιδια περιοδο με σενα αντιμετωπιζοντας το ιδιο θεμα με πολυ μεγαλη παραγωγη, πρηξιμο, φραγμενους πορους και πονο, πριν απο καθε θηλασμο εβαζα ζεστες κομπρεσες στο στηθος στο σημειο που ειχε φραξει, για ενα 10 λεπτο περιπου,μετα θηλαζα, κανοντας και απαλες κινησεις πανω στο σημειο που ειχε φραξει ο πορος σαν να βοηθαω το γαλα να περασει και τον πορο να ανοιξει, και μετα αμεσως απο τον θηλασμο εκανα κρυες κομπρεσες....

Βοηθαει επισης το βρασμενο λαχανο πανω στο σημειο και μπορεις μονη σου να βγαζεις λιγο γαλα για αποσυμφορηση ΑΛΛΑ να σταματας πριν να ξεκινησει το στηθος σου να κατεβαζει γιατι αλλιως του δινεις το μνμ να συνεχισει να παραγει...

αυτα απο μενα, να σου ζησει και καλη δυναμη!

Δεν είναι καλή στιγμή για αποθηλασμό καλά σου λέει η μαια σου. Από το τρίμηνο και μετά ιδανικά αλλιώς μπορεί να παιδευτεις πολύ με το στήθος. Υπομονή και να σου ζησει

Γεια σας, 

Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα όλες να ξέρεις ! Όλες έχουμε περάσει από αυτή την φάση που δεν αντεχαμε άλλο και θέλαμε να σταματήσουμε , που ψάχναμε και ρωτάγαμε από εδώ και από εκεί για ξένο γάλα , για αποθηλασμο με χάπι και όλα αυτά. Κάποιες όντος σταματήσανε κάποιες όχι. Εσυ αποφασίζεις και πραγματικά μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις τύψεις αν τελικά αποφασίσεις ότι όπως λες δεν έχεις την ψυχολογία να συνεχίσεις. Προσκοπικά εγώ θα σου πω ότι αποθηλασα σταδιακά και τα δυο μου παιδιά στους 9 μήνες αλλά άλλο 9 μηνών και άλλο 1 μόνο. Μου φαίνεται περίεργο κάτι που ξεκινάει όμως με φυσικό τρόπο να μην μπορεί επίσης να σταματησει με φυσικό τρόπο. Και επίσης θυμάμαι την παιδίατρο μου να μου λέει «ότι με κόπο και αγάπη έχει κατακτηθεί δεν μπορεί να σβήσει από την μια μέρα στην άλλη» εννοούσε για τον θηλασμό. Εχεις κάνει κόπο να φτάσετε μέχρι εδώ και μπράβο σου που τα κατάφερες και τα πηγές τόσο καλά. Κάθε μέρα που θηλάζεις να ξέρεις ότι είναι δώρο για το μωράκι σου. Σκεφτόμουν και εγώ να σταματήσω στον πρώτο μου γιο επειδή δεν ξεκόλλαγε από πάνω μου ήθελε όλη μέρα να είναι πάνω μου και να θηλάζει. Πραγματικά δεν ήξερα με τι να τον απασχόληση πια για να ξεκολλήσει λίγο από μένα. Όμως θα σου πω ότι στην δικιά μου περίπτωση όλα πήγαν πολύ καλύτερα όταν περάσανε οι πρώτοι τρεις μήνες. Και το έχω ακούσει σε πολλές περιπτώσεις ότι ο θηλασμός μετά τους τρεις πρώτους μήνες γίνεται παιχνιδάκι. Θα ήταν βάρβαρο όμως να σου πω κάνε άλλους δυο μήνες υπομονή για να δεις αν τελικά πάνε καλύτερα τα πράγματα από την στιγμή που νιώθεις έτσι. Να σου ζήσει το μωράκι σου και υπομονή! 

πρίν από 3 λεπτά , Super.mum είπε:

Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα όλες να ξέρεις ! Όλες έχουμε περάσει από αυτή την φάση που δεν αντεχαμε άλλο και θέλαμε να σταματήσουμε , που ψάχναμε και ρωτάγαμε από εδώ και από εκεί για ξένο γάλα , για αποθηλασμο με χάπι και όλα αυτά. Κάποιες όντος σταματήσανε κάποιες όχι. Εσυ αποφασίζεις και πραγματικά μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις τύψεις αν τελικά αποφασίσεις ότι όπως λες δεν έχεις την ψυχολογία να συνεχίσεις. Προσκοπικά εγώ θα σου πω ότι αποθηλασα σταδιακά και τα δυο μου παιδιά στους 9 μήνες αλλά άλλο 9 μηνών και άλλο 1 μόνο. Μου φαίνεται περίεργο κάτι που ξεκινάει όμως με φυσικό τρόπο να μην μπορεί επίσης να σταματησει με φυσικό τρόπο. Και επίσης θυμάμαι την παιδίατρο μου να μου λέει «ότι με κόπο και αγάπη έχει κατακτηθεί δεν μπορεί να σβήσει από την μια μέρα στην άλλη» εννοούσε για τον θηλασμό. Εχεις κάνει κόπο να φτάσετε μέχρι εδώ και μπράβο σου που τα κατάφερες και τα πηγές τόσο καλά. Κάθε μέρα που θηλάζεις να ξέρεις ότι είναι δώρο για το μωράκι σου. Σκεφτόμουν και εγώ να σταματήσω στον πρώτο μου γιο επειδή δεν ξεκόλλαγε από πάνω μου ήθελε όλη μέρα να είναι πάνω μου και να θηλάζει. Πραγματικά δεν ήξερα με τι να τον απασχόληση πια για να ξεκολλήσει λίγο από μένα. Όμως θα σου πω ότι στην δικιά μου περίπτωση όλα πήγαν πολύ καλύτερα όταν περάσανε οι πρώτοι τρεις μήνες. Και το έχω ακούσει σε πολλές περιπτώσεις ότι ο θηλασμός μετά τους τρεις πρώτους μήνες γίνεται παιχνιδάκι. Θα ήταν βάρβαρο όμως να σου πω κάνε άλλους δυο μήνες υπομονή για να δεις αν τελικά πάνε καλύτερα τα πράγματα από την στιγμή που νιώθεις έτσι. Να σου ζήσει το μωράκι σου και υπομονή! 

Αν και αν κανείς σταδιακό αποθηλασμο να ξέρεις ότι ούτως η άλλος θα ήθελες το λιγότερο ένα μήνα με ένα μισό. Όποτε δεν ξέρω τι είναι στο χέρι σου καλύτερα να κανείς. 

Διαφημίσεις

Κορίτσια 22 μηνεσ θηλάζουμε.. κοριτσάκι..κ έκτοσ από την αϋπνία που δεν αντέχω άλλο μου προέκυψε κ βάρβατη τενοντίτιδα (ασβεστοποιοσ ) που με έκαναν κ πήρα κ κάτι χάπια που δεν είναι κ αθώα για το θηλασμό...αλλά έπρεπε να πάρω αγωγή + ένεση.... εννοείται τα παίρνω ωρεσ πριν θηλάσω..4 μπορει κ 5... βγάζω κ γάλα...αλλά όλο αυτό με αγχωνει..επίσης μπορεί να μην γλιτώσω κ το χειρουργειο..κ τότε τι θα κάνω???

Πείτε μου τι να κάνω για να αποθηλασω...

Υγ βοήθεια από τον άντρα δεν υπάρχει..δουλεύει απ' τισ 8 το πρωί ως τη 1 το βράδυ...

Γεια σας, 

Ούτε εγώ έχω εμπειρία αλλά μου φαίνεται περίεργο να θέλουμε να εδραιωθεί κάτι που θέλουμε να κόψουμε. Ίσως το λένε λόγω της μεγάλης παραγωγής που δεν ακολουθεί τους ρυθμούς του μωρού ακόμα. Πολλές γυναίκες το κόβουν πριν τις σαράντα μέρες αλλά δε ξέρω αν παίρνουν χάπια. Σκέφτομαι μήπως μπορεί να σε βοηθήσει μια πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού της la leche league. Είναι εθελοντριες και παρέχουν βοήθεια τηλεφωνικά δωρεάν. Μπορείς να το ψάξεις στο ίντερνετ ανάλογα με την περιοχή που μένεις.

Και εγώ πάντως για το πρησμένο στήθος έκανα κομπρεσες με ζεστό πριν το θηλασμό και κρύες μετά το θηλασμό. Το ίδιο και για το φραγμένο πόρο, και προσπαθούσα να θηλάζω συχνά από το πονεμένο στήθος και να βγάζω γάλα με το χέρι. 

Συμφωνώ με @Annitamik. Δεν μου φαίνεται λογικό να περιμένουμε να εδραιωθεί πρώτα. Πολλές κοπέλες το κόβουν κοντά στις 40 μέρες. Απ'όσο ξέρω, αν δεν υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχει και προσφορά. Αν εισάγεις κάποια γεύματα με ξένο, θα ζητάει όλο και λιγότερο. Δεν θα το κόψεις αύριο βέβαια, αλλά θα θηλάζεις όλο και λιγότερο, οπότε δεν θα σου φαίνεται τόσο βουνό. Με το ξένο, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. 

Πάντως από προσωπική εμπειρία, θα σου πω ότι και εμένα τον πρώτο μήνα που το παιδί θήλαζε όλη μέρα, μου είχε φανεί πολύ δύσκολο. Έκανα κάτι 6άωρους θηλασμούς (αν τον άφηνα ούρλιαζε) και ταυτόχρονα έκλαιγα από την εξάντληση και παρακαλούσα το μωρό να με αφήσει λίγα λεπτά ήσυχη. Ακούγοντας με έτσι η παιδίατρος, μου είπε ότι δεν γίνεται να υποφέρω έτσι και να δώσω και συμπλήρωμα. Όσο περνούσε όμως ο καιρός, απολάμβανα όλο και περισσότερο να θηλάζω , αλλά δυστυχώς τα 2 συμπληρώματα που έδινα την ημέρα, έκαναν το μωρό να αποθηλάσει μόνο του στους 4,5-5 μήνες. Εσύ που θέλεις να σταματήσεις, μπορείς να το πετύχεις πολύ γρηγορότερα. 

17 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

Κορίτσια 22 μηνεσ θηλάζουμε.. κοριτσάκι..κ έκτοσ από την αϋπνία που δεν αντέχω άλλο μου προέκυψε κ βάρβατη τενοντίτιδα (ασβεστοποιοσ ) που με έκαναν κ πήρα κ κάτι χάπια που δεν είναι κ αθώα για το θηλασμό...αλλά έπρεπε να πάρω αγωγή + ένεση.... εννοείται τα παίρνω ωρεσ πριν θηλάσω..4 μπορει κ 5... βγάζω κ γάλα...αλλά όλο αυτό με αγχωνει..επίσης μπορεί να μην γλιτώσω κ το χειρουργειο..κ τότε τι θα κάνω???

Πείτε μου τι να κάνω για να αποθηλασω...

Υγ βοήθεια από τον άντρα δεν υπάρχει..δουλεύει απ' τισ 8 το πρωί ως τη 1 το βράδυ...

Πόσες φορές θηλάζει μέσα στην μέρα? Πίνει άλλο γάλα? 

On 17/8/2021 at 4:34 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Πόσες φορές θηλάζει μέσα στην μέρα? Πίνει άλλο γάλα? 

Στον χρόνο δοκίμασα να τησ δώσω φρέσκο..δοκιμάσαμε τα πάντα..μέχρι κ κακάο..δεν τα πίνει..

Ενώ είχαμε μπει σε 1 Ρυθμό κ θηλαζε πριν το μεσημεριανό ύπνο κ μετά ξανά πριν τον βραδινό ύπνο συν όσες φορές ξυπνούσε μέσα στη νύχτα..μετά από μια ίωση που μασ ταλαιπώρησε πολλές μέρες μέσα στο καλοκαίρι πλέον έχει χάσει το μέτρημα μέσα στη μέρα..έχω πάθει κ τενονιντιδα πρόσφατα κ κλειστηκαμε εντελωσ σπίτι κ πλέον δεν μπορώ να το διορθώσω..από τον πόνο κάθομαι.δεν αντιστέκομαι..

Δεν έχω αντοχές αλλεσ..τη μεγάλη τη θήλαζα 16 μηνεσ,( είχε αλλεργικη πρωκτοκολιτιδα κ μασ βοήθησε ο θηλασμός στισ εισαγωγές) με το που έκοψα τον θηλασμό ήμουν ήδη έγκυος..κ τώρα 21 μηνεσ θηλάζω..είμαι.μονη χωρισ βοήθεια κ έχω κουραστει αφάνταστα..

Διαφημίσεις

4 hours ago, tzenaki1982 said:

Στον χρόνο δοκίμασα να τησ δώσω φρέσκο..δοκιμάσαμε τα πάντα..μέχρι κ κακάο..δεν τα πίνει..

Ενώ είχαμε μπει σε 1 Ρυθμό κ θηλαζε πριν το μεσημεριανό ύπνο κ μετά ξανά πριν τον βραδινό ύπνο συν όσες φορές ξυπνούσε μέσα στη νύχτα..μετά από μια ίωση που μασ ταλαιπώρησε πολλές μέρες μέσα στο καλοκαίρι πλέον έχει χάσει το μέτρημα μέσα στη μέρα..έχω πάθει κ τενονιντιδα πρόσφατα κ κλειστηκαμε εντελωσ σπίτι κ πλέον δεν μπορώ να το διορθώσω..από τον πόνο κάθομαι.δεν αντιστέκομαι..

Δεν έχω αντοχές αλλεσ..τη μεγάλη τη θήλαζα 16 μηνεσ,( είχε αλλεργικη πρωκτοκολιτιδα κ μασ βοήθησε ο θηλασμός στισ εισαγωγές) με το που έκοψα τον θηλασμό ήμουν ήδη έγκυος..κ τώρα 21 μηνεσ θηλάζω..είμαι.μονη χωρισ βοήθεια κ έχω κουραστει αφάνταστα..

Κορίτσι απευθύνσου σε μια σύμβουλο θηλασμού για να σε καθοδηγήσει , να το κόψεις γρήγορα , να ηρεμήσεις λίγο. Αν δεν ξέρεις κάποια, γκούγκλαρε και θα βρεις. 

Επίσης δεν γίνεται να είσαι όλη μέρα σπίτι μόνη σου με 2 μικρά. Αν δεν υπάρχει γιαγιά να βοηθάει, πάρε μια γυναίκα μερικές ώρες την ημέρα. Φαντάζομαι το ωράριο αυτό του συζύγου, είναι προσωρινό, και μετά θα είστε 2 γονείς και θα τα μοιράζεστε και δεν θα είσαι μόνη σου? 

6 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρεις τους λόγους που θες να αποθηλασεις. 

Δεν ξέρω πως αποθηλασες την πρώτη, ο ομαλός αποθηλασμος είναι μια αργή και σταδιακη διαδικασία που δίνει το χρόνο και στο παιδί αλλά και στην παραγωγή να προσαρμοστούν. Επίσης, είναι μια μικρή ώθηση για το παιδί  αν είναι έτοιμο.

Αυτά που θα σου έλεγα είναι να εισαγεις στάνταρ γεύμα πχ βραδινό ή πρωινό γάλα που θα το προσφέρεις και όσο πίνει και άμα πιει. Δοκίμασε και διάφορες κούπες, φλιτζάνια, ποτήρια, καλαμάκι ποτέ δεν ξέρεις τι θα της κάνει κλικ! 

Επίσης αν θα μπορούσες να έχεις κάποιο πρόγραμμα στο θηλασμό πχ πρωινός , μεσημεριανος, βραδυνος κτλ πιστεύω θα σε βοηθούσε καλύτερα να μπορέσεις να διαχειριστείς τον αποθηλασμο. 

Κατανοώ  την ανάγκη σου να καθίσεις στον καναπέ και να ξεκουραστείς, δεν γίνεται να είσαι όλη μέρα στο πόδι για να μην ζητήσει. Δώσε άλλες εναλλακτικές πχ να ζωγραφίσετε, να παίξει με αλεύρι, με νερά, με πλαστελίνες, να μουτζουρωνει χαρτια, δείτε αλμπουμ μαζί, οτιδήποτε νέο που θα της κρατήσει το ενδιαφέρον. 

Υπάρχουν σχετικά τοπικς αν ενδιαφέρεσαι για νυχτερινό αποθηλασμο ή  εμπειρίες ομαλου αποθηλασμου με ποικίλες συμβουλές.

Γενικά στόχευσε στους πιο εύκολους θηλασμους για να κοπούν. Ειναι  χρονοβόρα διαδικασία αλλά θα βρεις ελάχιστη αντίδραση αν το παιδί είναι έτοιμο. Ακόμα, τα πισωγυρισματα δεν είναι ένδειξη πως χάθηκε ο στόχος αλλά πως έχουμε μπει σε τροχιά! ;-)

Υγ: Συγνώμη, μου φαίνεται πως κάτι δεν κατάλαβα καλα! 21  μηνών δεν είναι το παιδί? 

πρίν από 14 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Δεν ξέρω πως αποθηλασες την πρώτη, ο ομαλός αποθηλασμος είναι μια αργή και σταδιακη διαδικασία που δίνει το χρόνο και στο παιδί αλλά και στην παραγωγή να προσαρμοστούν. Επίσης, είναι μια μικρή ώθηση για το παιδί  αν είναι έτοιμο.

Αυτά που θα σου έλεγα είναι να εισαγεις στάνταρ γεύμα πχ βραδινό ή πρωινό γάλα που θα το προσφέρεις και όσο πίνει και άμα πιει. Δοκίμασε και διάφορες κούπες, φλιτζάνια, ποτήρια, καλαμάκι ποτέ δεν ξέρεις τι θα του κάνει κλικ! 

Επίσης αν θα μπορούσες να έχεις κάποιο πρόγραμμα στο θηλασμό πχ πρωινός , μεσημεριανος, βραδυνος κτλ πιστεύω θα σε βοηθούσε καλύτερα να μπορέσεις να διαχειριστείς τον αποθηλασμο. 

Κατανοώ  την ανάγκη σου να καθίσεις στον καναπέ και να ξεκουραστείς, δεν γίνεται να είσαι όλη μέρα στο πόδι για να μην ζητήσει. Δώσε άλλες εναλλακτικές πχ να ζωγραφίσετε, να παίξει με αλεύρι, με νερά, με πλαστελίνες, να μουτζουρωνει χαρτια, δείτε αλμπουμ μαζί, οτιδήποτε νέο που θα της κρατήσει το ενδιαφέρον. 

Υπάρχουν σχετικά τοπικς αν ενδιαφέρεσαι για νυχτερινό αποθηλασμο ή  εμπειρίες ομαλου αποθηλασμου με ποικίλες συμβουλές.

Γενικά στόχευσε στους πιο εύκολους θηλασμους για να κοπούν. Ειναι  χρονοβόρα διαδικασία αλλά θα βρεις ελάχιστη αντίδραση αν το παιδί είναι έτοιμο. Ακόμα, τα πισωγυρισματα δεν είναι ένδειξη πως χάθηκε ο στόχος αλλά πως έχουμε μπει σε τροχιά! ;-)

Υγ: Συγνώμη, μου φαίνεται πως κάτι δεν κατάλαβα καλα! 21  μηνών δεν είναι το παιδί? 

συμφωνω,κανε δοκιμες

απλα κτ που ισως να μην ειναι απαραιτητο.δοκιμασε ξανα φρεσκο γαλα,αλλα αν δ πιει δ εγινε κ κτ.θα βρειτε αλλες εναλλακτικες

πολλα παιδακια μετα τον θηλασμο δ ξαναπινουν ποτε γαλα

Για το βραδυ, αν διψάει, δοκίμασε και νεράκι. Δεν είναι ανάγκη να πίνει γάλα. Μίλα της πολύ, εξήγησέ της ότι η μαμά κουράστηκε κι ότι σιγά σιγά θα το κόψετε. Για τον ύπνο, δοκίμασε παραμύθια και άφηνέ τη να θηλάζει μόλις τελειώσετε και χαλαρώσει, και μείωνε σταδιακά τον χρόνο. 

Συμφωνώ με τη Υovanna, μιλά και με μια συμβουλο θηλασμού να σε καθοδηγήσει. Ακόμα και μέσω Σκάιπ.

Καλή δύναμη! Το ξέρω ότι φαίνεται βουνό, αλλά είναι αρκετά μεγάλη για να μπορείς να συνεννοηθείς, οπότε αυτό είναι ένα θετικό. Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ' ό,τι νομίζουμε. 

16 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Κορίτσι απευθύνσου σε μια σύμβουλο θηλασμού για να σε καθοδηγήσει , να το κόψεις γρήγορα , να ηρεμήσεις λίγο. Αν δεν ξέρεις κάποια, γκούγκλαρε και θα βρεις. 

Επίσης δεν γίνεται να είσαι όλη μέρα σπίτι μόνη σου με 2 μικρά. Αν δεν υπάρχει γιαγιά να βοηθάει, πάρε μια γυναίκα μερικές ώρες την ημέρα. Φαντάζομαι το ωράριο αυτό του συζύγου, είναι προσωρινό, και μετά θα είστε 2 γονείς και θα τα μοιράζεστε και δεν θα είσαι μόνη σου? 

Το ωράριο του συζύγου είναι για τους μηνεσ Ιούνιο εωσ τελή Σεπτέμβρη..τουσ υπόλοιπους μηνεσ γυρνάει αργά το απόγευμα.οποτε τότε έχω βοήθεια από αυτόν..

Γενικά τα καταφέρνω..είναι υπό έλεγχο τα πάντα.. το  κυριότερο πρόβλημα.ου είναι η αϋπνία.αν κοιμόντουσαν κ οι 2 μικρεσ καλά το βράδυ δεν θα ΧΑ θεμα..αλλά το πιο συνηθισμένο είναι να γυρίζω το βράδυ από δωμάτιο σε δωμάτιο σαν το ζόμπι..

Τώρα έχω κ το χέρι μου κ μου χουν σπάσει τα νεύρα..η μικρή όλη στο στήθος τριγυρνάει κ δεν έχω το κουράγιο να αντισταθω.

16 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Αυτά που θα σου έλεγα είναι να εισαγεις στάνταρ γεύμα πχ βραδινό ή πρωινό γάλα που θα το προσφέρεις και όσο πίνει και άμα πιει. Δοκίμασε και διάφορες κούπες, φλιτζάνια, ποτήρια, καλαμάκι ποτέ δεν ξέρεις τι θα της κάνει κλικ! 

Ξέρω πως οι περισσότερες καταλαβαίνουν χωρισ να χρειάζονται εξηγήσεις...απλά έχω τύχει σε συζητήσεις που ενώ κάποιες έχουν αποφασίσει τον αποθηλασμο καποιεσ αλλεσ επιμένουν για το αντίθετο..κ ήθελα να προλάβω τετοιεσ αντιδράσεις..

Η μεγάλη μου αππθηλασε 16 μηνών..μέσα σε μια βδομάδα τα είχαμε καταφέρει..είχα βέβαια κρατήσει μόνο τουσ βραδινουσ θηλασμουσ..την απασχολούσα.με.αλλα πράγματα.την κούρασα πολύ ένα βράδυ κ έτσι αποκοιμήθηκε χωρίς να θηλάσει..το βράδυ όταν ξυπνούσε την κρατούσε ο πατέρας τησ..κ καπωσ έτσι συνεχίσαμε κ τισ υπόλοιπες μερεσ..καποιεσ έκλαψε..ζήτησε..αλλά είχα τον άντρα μου σπίτι κ με βοήθησε..

Μολισ επανέλθει η κίνηση στο χέρι μου κ νιώθω καλύτερα θα κάνω αυτό που ειπεσ ..θα πάω να αγοράσω καινούργια ποτήρια κ ότι γίνει...γενικά προσφέρω φρέσκο γάλα ανά διαστήματα..πίνω εγώ..αλλά ζήτημα απλά να δοκιμάσει μια γουλια..θα τησ το προσφέρω πιο συστηματικά..

Τώρα είμαστε αρκετά ώρες σπίτι γιατί ούτε για μπάνιο στη θάλασσα δεν κάνει να τις πάω..μολισ βελτιωθώ θα αρχίσουμε να βγαίνουμε πιο πολύ για να μην έρχεται συνέχεια πάνω μου...

Απλά.μου φαίνεται βουνό..τα χαμε βάλει σε μια σειρά..κ τώρα ξανά από την αρχή...

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως..

21 μηνών ειναι

14 ώρες πρίν, Ilaeira είπε:

Για το βραδυ, αν διψάει, δοκίμασε και νεράκι. Δεν είναι ανάγκη να πίνει γάλα. Μίλα της πολύ, εξήγησέ της ότι η μαμά κουράστηκε κι ότι σιγά σιγά θα το κόψετε. Για τον ύπνο, δοκίμασε παραμύθια και άφηνέ τη να θηλάζει μόλις τελειώσετε και χαλαρώσει, και μείωνε σταδιακά τον χρόνο. 

Συμφωνώ με τη Υovanna, μιλά και με μια συμβουλο θηλασμού να σε καθοδηγήσει. Ακόμα και μέσω Σκάιπ.

Καλή δύναμη! Το ξέρω ότι φαίνεται βουνό, αλλά είναι αρκετά μεγάλη για να μπορείς να συνεννοηθείς, οπότε αυτό είναι ένα θετικό. Καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα απ' ό,τι νομίζουμε. 

Έχω δοκιμάσει νερό πολύ καιρό πριν..μου το πετάει...κ ασ είναι από τον ύπνο..

Σ' ευχαριστώ πολύ...

Κ μόνο που μου απαντήσατε μου δώσατε δύναμη...

2 ώρες πρίν, tzenaki1982 είπε:

Το ωράριο του συζύγου είναι για τους μηνεσ Ιούνιο εωσ τελή Σεπτέμβρη..τουσ υπόλοιπους μηνεσ γυρνάει αργά το απόγευμα.οποτε τότε έχω βοήθεια από αυτόν..

Γενικά τα καταφέρνω..είναι υπό έλεγχο τα πάντα.. το  κυριότερο πρόβλημα.ου είναι η αϋπνία.αν κοιμόντουσαν κ οι 2 μικρεσ καλά το βράδυ δεν θα ΧΑ θεμα..αλλά το πιο συνηθισμένο είναι να γυρίζω το βράδυ από δωμάτιο σε δωμάτιο σαν το ζόμπι..

Τώρα έχω κ το χέρι μου κ μου χουν σπάσει τα νεύρα..η μικρή όλη στο στήθος τριγυρνάει κ δεν έχω το κουράγιο να αντισταθω.

Ξέρω πως οι περισσότερες καταλαβαίνουν χωρισ να χρειάζονται εξηγήσεις...απλά έχω τύχει σε συζητήσεις που ενώ κάποιες έχουν αποφασίσει τον αποθηλασμο καποιεσ αλλεσ επιμένουν για το αντίθετο..κ ήθελα να προλάβω τετοιεσ αντιδράσεις..

Η μεγάλη μου αππθηλασε 16 μηνών..μέσα σε μια βδομάδα τα είχαμε καταφέρει..είχα βέβαια κρατήσει μόνο τουσ βραδινουσ θηλασμουσ..την απασχολούσα.με.αλλα πράγματα.την κούρασα πολύ ένα βράδυ κ έτσι αποκοιμήθηκε χωρίς να θηλάσει..το βράδυ όταν ξυπνούσε την κρατούσε ο πατέρας τησ..κ καπωσ έτσι συνεχίσαμε κ τισ υπόλοιπες μερεσ..καποιεσ έκλαψε..ζήτησε..αλλά είχα τον άντρα μου σπίτι κ με βοήθησε..

Μολισ επανέλθει η κίνηση στο χέρι μου κ νιώθω καλύτερα θα κάνω αυτό που ειπεσ ..θα πάω να αγοράσω καινούργια ποτήρια κ ότι γίνει...γενικά προσφέρω φρέσκο γάλα ανά διαστήματα..πίνω εγώ..αλλά ζήτημα απλά να δοκιμάσει μια γουλια..θα τησ το προσφέρω πιο συστηματικά..

Τώρα είμαστε αρκετά ώρες σπίτι γιατί ούτε για μπάνιο στη θάλασσα δεν κάνει να τις πάω..μολισ βελτιωθώ θα αρχίσουμε να βγαίνουμε πιο πολύ για να μην έρχεται συνέχεια πάνω μου...

Απλά.μου φαίνεται βουνό..τα χαμε βάλει σε μια σειρά..κ τώρα ξανά από την αρχή...

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως..

21 μηνών ειναι

Έχω δοκιμάσει νερό πολύ καιρό πριν..μου το πετάει...κ ασ είναι από τον ύπνο..

Σ' ευχαριστώ πολύ...

Κ μόνο που μου απαντήσατε μου δώσατε δύναμη...

κοριτσι μου μην το σκεφτεσαι καν.λογικο τωρα που εχεις κ το χερι να δυσκολευεσαι απιστευτα

για τον αποθηλασμο σου δωσανε συμβουλες

εγω το μονο που θα σου πω ειναι να κανεις κτ να μπορεσεις λιγο να κοιμηθεις.

ενα βραδυ θυμαμαι κτ με περιτριγυριζε σε ιωση.ο αντρας μου νυχτα δουλευε.ανοιξα κ κοιμηθηκα κ με τα δυο στον καναπε

δ ξερω πως ειναι τα δωματια τους.κανε λιγο πιο ευκολο το βραδυ σας να αντεξεις

@tzenaki1982 αν θες ρίξε μια ματιά και στα topic που σου πρότεινε η @Mama_Anesti_ για τον αποθηλασμό. Έχω γράψει κι εγώ εκεί κι άλλες μητέρες και κάποια tips, κάποιες σκέψεις-εμπειρίες μέσα σε όλα αυτά μπορεί να σου δώσουν ιδέες. Εγώ τα διάβαζα και με βοήθησαν όταν αποθήλασα την μικρή εκεί γύρω στα 2έτη.

Πολύ συνοπτικά εδώ, πέρα από όσα ειπώθηκαν, να σου πω κι εγώ:

1) Πολλή κουβέντα όπως αναφέρθηκε. Εξήγηση απλή λιτή (όχι πολλά λόγια εξηγήσεις επί εξηγήσεων), με ηρεμία και υπομονή. "Αγάπη μου, θα σταματήσουμε τώρα επειδή η μαμά κουράστηκε/νύσταξε/έχει άλλη δουλειά. Σε λίγο/το βράδυ/αύριο πάλι". Να παίζει η κασέτα ξανά και ξανά που λέμε.

2) Στις φωνές και την γκρίνια κρίνεις αναλόγως. Αν το παιδί είναι πολύ στρεσσαρισμένο κι εσύ την παλεύεις, μικρή υποχώρηση. Αν το βλέπεις απλώς να γκρινιάζει σε φάση που θα του περάσει μετά από λίγο, ή/κι εσύ δεν την παλεύεις με τίποτε, μην υποχωρείς.

3) Εμάς βοήθησε σαν αντιπερισπασμός να προσφέρω γάλα. Όχι σκέτο, αλλά με φρυγανιά, δημητριακά, με κουλουράκι, μπισκοτάκι, κλπ. Καθώς και μικρές λιχουδιές περιστασιακά. Ναι. Και δεν είχα-έχω ενδοιασμούς σχετικά (όπως είχα στο πρώτο παιδί).

4) Το μεγάλο σας παιδί πόσο είναι; Κάνουν παρέα; "Επιστράτευσε" το κι αυτό σαν βοηθό σου μέσα στην ημέρα. Σύσφιξε τη σχέση τους όσο μπορείς. Εμάς η μικρή είναι συνεχώς μαζί με την μεγάλη κι αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην συμπεριφορά της και την καθημερινότητα της. Μπορεί να βοηθήσει και στον αποθηλασμό.

• 3 εβδομάδες μετά...

Σας ευχαριστω θερμα για τις απαντήσεις σας. Όταν τις διαβασα αποφασισα να κανω λιγο καιρο ακομη υπομονη γιατι φενεται πως τα baby blues δεν με αφηναν να σκεφτω καθαρα. 

Τώρα ήμαστε σχεδον 2 μηνων και ο μικρος εχει φτασει πανω απο 5 κιλα. Και μετα απο συζητηση και καθαρη σκεψη αποφασισα να ξεκινησω μικτο θηλασμο και πολυ σταδιακα να απογαλακτισω. Για αρχη του δίνουμε καθε απογευμα ενα γευμα ξενο. Επειδη όμως δεν μπορω να αποσυμφορησω το στηθοσ με θηλαστρο η με το χερι, πριν του δωσω το μπουκαλι τον βαζω στο στηθοσ για 5 λεπτα. Αυτο θα το κρατησουμε για μια εβδομαδα μπορει και παραπανω για να δουμε και τη συμπεριφορα του παιδιου και του στηθους μου. Αν παει καλα πως θα προχωρησω στην αντικατασταση του δευτερου γευματους? να σταματησω να τον βαζω στο στηθοσ για να μου βγαζει λιγο ή θα το βλεπω αναλογα με το αν ειναι πρησμενοσ ο μαστος? Απ οτι εχω καταλαβει δεν υπαρχει χρυσος κανονας σε αυτο. Αλλα προσπαθω να προλαβω παλι προβληματα με το στηθος. 

Οποιαδηποτε εμπειρια-συμβουλη θα με βοηθουσε.

υγ. Στους θηλασμους δινω εναν μαστο σε καθε γευμα. Στον επομενο θηλασμο μετα το ξενο του δινω τον ιδιο μαστο που ειχα δωσει για 5 λεπτα στο παιδι. 

On 10/9/2021 at 5:23 ΜΜ, DimitraRen είπε:

Σας ευχαριστω θερμα για τις απαντήσεις σας. Όταν τις διαβασα αποφασισα να κανω λιγο καιρο ακομη υπομονη γιατι φενεται πως τα baby blues δεν με αφηναν να σκεφτω καθαρα. 

Τώρα ήμαστε σχεδον 2 μηνων και ο μικρος εχει φτασει πανω απο 5 κιλα. Και μετα απο συζητηση και καθαρη σκεψη αποφασισα να ξεκινησω μικτο θηλασμο και πολυ σταδιακα να απογαλακτισω. Για αρχη του δίνουμε καθε απογευμα ενα γευμα ξενο. Επειδη όμως δεν μπορω να αποσυμφορησω το στηθοσ με θηλαστρο η με το χερι, πριν του δωσω το μπουκαλι τον βαζω στο στηθοσ για 5 λεπτα. Αυτο θα το κρατησουμε για μια εβδομαδα μπορει και παραπανω για να δουμε και τη συμπεριφορα του παιδιου και του στηθους μου. Αν παει καλα πως θα προχωρησω στην αντικατασταση του δευτερου γευματους? να σταματησω να τον βαζω στο στηθοσ για να μου βγαζει λιγο ή θα το βλεπω αναλογα με το αν ειναι πρησμενοσ ο μαστος? Απ οτι εχω καταλαβει δεν υπαρχει χρυσος κανονας σε αυτο. Αλλα προσπαθω να προλαβω παλι προβληματα με το στηθος. 

Οποιαδηποτε εμπειρια-συμβουλη θα με βοηθουσε.

υγ. Στους θηλασμους δινω εναν μαστο σε καθε γευμα. Στον επομενο θηλασμο μετα το ξενο του δινω τον ιδιο μαστο που ειχα δωσει για 5 λεπτα στο παιδι. 

Αν κ δ εχω προσωπικη εμπειρια, θα ελεγα να τον βαζεις στο στηθος για 5' αφου δεις οτι πρηζεται πολυ σε ενοχλητικο βαθμο, κ δ μπορεις να το αποσυμφορησεις αλλιως, οχι προληπτικα

Αφου περασει η βδομαδα κ ειναι ολα καλα κ με το στηθος κ με το μωρο κ το ξενο γαλα, τοτε θα βρεις αλλο γευμα να αντικαταστησεις, οποιο θεωρεις εσυ πιο ευκολο να δεχτει. Κ ετσι να μειωνεις ανα βδομαδα εφοσον ολα κυλουν ομαλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...