Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πιπίλα και αποκλειστικός θηλασμός

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Έχω ένα μωράκι 25 ημερών και είμαστε αυτοκόλλητοι!! Δυστυχώς όμως δεν προλαβαίνω ούτε να φάω καθώς είμαι μόνη μου κάθε μέρα έως αργά το βράδυ! 

Το μωρό κοιμάται ελάχιστα και θέλει να είναι στο στήθος μου με τις ώρες! Λογικό και μου αρέσει κιόλας,απλώς έχει και τις αντίστοιχες δυσκολίες. Έδωσε κάποια από εσάς που θήλαζε πιπίλα στο μωράκι της ; Και αν ναι, δημιούργησε σε εσάς κάποιο πρόβλημα στον θηλασμό ; 

Ps. Το μωρό μου δεν παίρνει ούτε μπιμπερό.

Ευχαριστω εκ των προτέρων. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 23 λεπτά , Marigat είπε:

Καλησπέρα σας! Έχω ένα μωράκι 25 ημερών και είμαστε αυτοκόλλητοι!! Δυστυχώς όμως δεν προλαβαίνω ούτε να φάω καθώς είμαι μόνη μου κάθε μέρα έως αργά το βράδυ! 

Το μωρό κοιμάται ελάχιστα και θέλει να είναι στο στήθος μου με τις ώρες! Λογικό και μου αρέσει κιόλας,απλώς έχει και τις αντίστοιχες δυσκολίες. Έδωσε κάποια από εσάς που θήλαζε πιπίλα στο μωράκι της ; Και αν ναι, δημιούργησε σε εσάς κάποιο πρόβλημα στον θηλασμό ; 

Ps. Το μωρό μου δεν παίρνει ούτε μπιμπερό.

Ευχαριστω εκ των προτέρων. 

Ειναι πολύ νωρίς και αν σου δημιουργήσει προβλήματα , δύσκολα διορθώνονται. Προσπάθησε να κάνεις υπομονή μερικές βδομάδες. Αυτός ο συνεχόμενος θηλασμός είναι καλός για ένα νεογέννητο.

Να σου ζήσει το μωρό! Εγώ έδωσα γύρω στους 2 μήνες κ στην αρχή συνειδητοποίησα ότι εσφιγγε πολύ τα σαγόνια της όταν θήλαζε κ πονούσα οπότε τη σταμάτησα για ένα διάστημα. Μετά από κάποιες μέρες ξαναδοκιμασα κ σιγά σιγά συνήθισε κ όλα καλά. Την έδινα όμως μόνο στον ύπνο κ δεν έχανε γεύματα. Ακόμα κ τώρα μόνο όταν κοιμάται τη θελει.

Συμβουλος θηλασμου και μαια, μου ειχε πει να αποφευγεται η χρηση μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος, αλλα ακομη και μετα να δινεται μια φορα στο τοσο, μονο για τον υπνο και αυτο αν δεν την παλευαμε αλλο (απο κουραση, νευρα κλπ), σαν τελικη λυση δηλαδη, για να παρουμε μια ανασα. Τελικα δεν εδωσα ποτε, αλλα θα συμφωνησω με την @Lenia16, πρεπει να προσεξεις να μην χανει γευματα.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!! Η αλήθεια είναι πως δεν με πειράζει να έχω το μωρό συνέχεια μαζί μου ούτε το βραδινό ξύπνημα ούτε τίποτα! Κάνω υπομονή!! Αλλά κορίτσια πειιιναω!!!! Θέλω να φάω και δεν μπορώ!!!!! Την έβαλα και σε μαρσιπο, αλλά δεν μπορώ να έχω τι πιάτο πάνω από το κεφάλι της, φοβάμαι!!! Θα κάνω ακόμα λίγη υπομονή!! Δεν θέλω εξάλλου να της την δίνω για πολύ! Τα γεύματα σίγουρα θα φροντίσω να μην τα χάνει! Θέλω να την κάνω θρεφτάρι!!!

Διαφημίσεις

πρίν από 16 λεπτά , Marigat είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ όλες!! Η αλήθεια είναι πως δεν με πειράζει να έχω το μωρό συνέχεια μαζί μου ούτε το βραδινό ξύπνημα ούτε τίποτα! Κάνω υπομονή!! Αλλά κορίτσια πειιιναω!!!! Θέλω να φάω και δεν μπορώ!!!!! Την έβαλα και σε μαρσιπο, αλλά δεν μπορώ να έχω τι πιάτο πάνω από το κεφάλι της, φοβάμαι!!! Θα κάνω ακόμα λίγη υπομονή!! Δεν θέλω εξάλλου να της την δίνω για πολύ! Τα γεύματα σίγουρα θα φροντίσω να μην τα χάνει! Θέλω να την κάνω θρεφτάρι!!!

Κανένα μωρό δε θηλάζει 24 ώρες το 24ωρο! Ασε την κάτω 10 λεπτά και φάε, τόσο απλά. Αν κλάψει, και πάλι, δεν ειναι το τέλος του κόσμου, δεν πήγες βόλτα σε μπαρ και άφησες το μωρό να πλαντάζει.

Εγω θηλαζα αποκλειστικά αλλά πιπίλα έδινα στον ύπνο.Ναι μεν την έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος αλλά αν ξυπνούσε της έδινα πιπίλα Και συνέχιζε να κοιμάται κανονικά.Δε γίνεται να μην κοιμάται καθόλου μέσα στην ημέρα....Φάε κ κοιμήσου κ εσύ λίγο..Στην χειρότερη ένα ποτήρι γάλα ένα τοστ κ ωμά λαχανικά όπως το καρότο μπορείς να τα φας κ με το μωρό αγκαλιά..

Έγω θηλασα αποκλειστικά μέχρι το εξάμηνο και συνεχίζω συμπληρωματικά με τις στερεές. Δεν έδωσα ποτέ πιπιλα και δεν έχω την εμπειρία να σε βοηθήσω. Πόσο συχνά θηλάζει? Το ακούς να καταπίνει? Από βάρος πως παει? Ποτέ και πόσο κοιμάται μέσα στην μέρα? Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τα βρέφη. Πως το κοιμιζεις?

Καταφέρνουμε να κοιμηθούμε το βράδυ με διαλείμματα φυσικά για να θηλάσει! Δυστυχώς κάθε θηλασμός της διαρκεί παρά πολλή ώρα ( 2+ ώρες) ακόμη και τη νύχτα! 

Βαρος παίρνει πολύ καλό όποτε έτσι καταλαβαίνω πως τρώει σωστά! Και πάνες επίσης έχουμε αρκετά καλές, αν και δεν έχω μπει σε διαδικασία να τις μετρήσω. Από τις 4 συνήθως το απόγευμα έως τη 1 το βράδυ, δεν κοιμάται ούτε για 15 λεπτά! Μπορεί να ηρεμήσει πάνω μου, αλλά μόλις κάνω να την αφήσω ξυπνάει! Προχθές έτρωγα με το πιάτο πάνω από το κεφάλι της!!! 

Αχχχχχ και πειναααω τόσο πολύ τώρα που θηλάζω!!! 

Χαχαχα

οσον αφορά το πως το κοιμίζω, έχω δοκιμάσει τα πάντα! Καταλήξαμε στην συγκοιμηση με θηλασμό στο πλάι, που τελευταία καταπίνει και αέρα και την σηκώνω κάθε 10 λεπτά να ρευτεί (μπορεί και 5 φορές) και την παίρνει ο ύπνος με την θηλή μου για πιπίλα όπου παι απομακρύνομαι λίγο για να κοιμηθώ και εγώ! 

Η αλήθεια είναι πως κάπως τα πάμε καλά με τον βραδινό ύπνο (κοιμάται δηλαδή) αλλά το βράδυ δεν έχω τόση ανάγκη να φάω αλλά θέλω να κοιμηθώ ας πούμε! 

Ειναι όλα τα θηλαζοντα τόσο δύσκολα ;

πρίν από 24 λεπτά , Marigat είπε:

Καταφέρνουμε να κοιμηθούμε το βράδυ με διαλείμματα φυσικά για να θηλάσει! Δυστυχώς κάθε θηλασμός της διαρκεί παρά πολλή ώρα ( 2+ ώρες) ακόμη και τη νύχτα! 

Βαρος παίρνει πολύ καλό όποτε έτσι καταλαβαίνω πως τρώει σωστά! Και πάνες επίσης έχουμε αρκετά καλές, αν και δεν έχω μπει σε διαδικασία να τις μετρήσω. Από τις 4 συνήθως το απόγευμα έως τη 1 το βράδυ, δεν κοιμάται ούτε για 15 λεπτά! Μπορεί να ηρεμήσει πάνω μου, αλλά μόλις κάνω να την αφήσω ξυπνάει! Προχθές έτρωγα με το πιάτο πάνω από το κεφάλι της!!! 

Χαχαχα

οσον αφορά το πως το κοιμίζω, έχω δοκιμάσει τα πάντα! Καταλήξαμε στην συγκοιμηση με θηλασμό στο πλάι, που τελευταία καταπίνει και αέρα και την σηκώνω κάθε 10 λεπτά να ρευτεί (μπορεί και 5 φορές) και την παίρνει ο ύπνος με την θηλή μου για πιπίλα όπου παι απομακρύνομαι λίγο για να κοιμηθώ και εγώ! 

Η αλήθεια είναι πως κάπως τα πάμε καλά με τον βραδινό ύπνο (κοιμάται δηλαδή) αλλά το βράδυ δεν έχω τόση ανάγκη να φάω αλλά θέλω να κοιμηθώ ας πούμε! 

Από τις τέσσερεις μέχρι τη μία είναι πολύ μεγάλο διάστημα για νεογέννητο! Ούτε ο δικος μου 14.5 μηνών δεν αντέχει 9 ώρες ξύπνιος! 

Τα νεογέννητα κοιμούνται πολύ, κ αντέχουν μία με δύο ώρες νομίζω ξύπνια. 

Προσπάθησε να τον κοιμιζεις το αργότερο στο δίωρο ή όταν βλέπεις τα πρώτα σημάδια νυστας (μείωση δραστηριότητας, γλαρωμενα βλέφαρα, ανησυχία, τρίψιμο ματιών κτλ). Αν δεν κοιμάται εύκολα μπορείς να διαμορφώσεις τις νυχτερινές συνθήκες πχ κουρτίνες κλειστές, ξαπλωτος θηλασμός ή ένα συγκεκριμένο νανούρισμα που να σηματοδοτεί τον ύπνο.

Τύλιξε το με μία κουβέρτα κ άφησε το όταν κοιμηθεί βαθιά στην κούνια του για να μπορέσεις να φας. Εναλλακτικα δοκίμασε ρηλαξ ή μάρσιπο αγκαλιας. 

Οι θηλασμοι των νεογέννητων είναι μαραθώνιοι, αργότερα θα τρώει πιο σύντομα υπομονή, άλλωστε κ το πιπιλισμα αυξάνει την παραγωγή. 

Σε νιωθω είναι ή αλήθεια! Όταν ήμουν έγκυος δεν με ένοιαζε καθόλου το φαγητό. Με το θηλασμό όμως ήθελα να φάω όλο το ψυγείο! Με τον καιρό ήρθαν κι εκεί οι ισορροπίες! 

Διαφημίσεις

Τώρα την έχω και κοιμάται σχεδόν πάνω μου, και εννοείται θα προσπαθήσω να την αφήσω κάτω!! 

Μακάρι να φτιάξουν λίγο τα πράγματα καθώς μεγαλώνει! Ξέρω δεν είμαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία, αλλά ζηλεύω κάποιες μητέρες με νεογέννητα που τρώνε και κοιμούνται! Παντού έχουμε προσπαθήσει να την κοιμησουμε και τίποτα!! Το μόνο που πιάνει είναι ξαπλωτος θηλασμός, και νάνι μόλις αφήσει το στήθος εκεί που βρίσκεται! Απλώς όπως σας ειπα μπορεί επι ώρες να μην κοιμάται..

Θα δοκιμάσω και το τύλιγμα με την κουβερτά μπας και δεν καταλαβαίνει πως Την αφήνω!!

πρίν από 9 λεπτά , Marigat είπε:

Τώρα την έχω και κοιμάται σχεδόν πάνω μου, και εννοείται θα προσπαθήσω να την αφήσω κάτω!! 

Μακάρι να φτιάξουν λίγο τα πράγματα καθώς μεγαλώνει! Ξέρω δεν είμαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία, αλλά ζηλεύω κάποιες μητέρες με νεογέννητα που τρώνε και κοιμούνται! Παντού έχουμε προσπαθήσει να την κοιμησουμε και τίποτα!! Το μόνο που πιάνει είναι ξαπλωτος θηλασμός, και νάνι μόλις αφήσει το στήθος εκεί που βρίσκεται! Απλώς όπως σας ειπα μπορεί επι ώρες να μην κοιμάται..

Θα δοκιμάσω και το τύλιγμα με την κουβερτά μπας και δεν καταλαβαίνει πως Την αφήνω!!

Αν την κρατάς στα χέρια στο πλάι κοιμάται στον θηλασμό;Αν ναι δοκίμασε να την αφήσεις μετά απο κανα 20λεπτο με μισάωρο,στη δικιά μου έπιανε όχι πάντα αλλά αρκετές φορές.Να εχει κοιμηθεί βαθια δλδ.

4 ώρες πρίν, Marigat είπε:

Χαχαχα

Μιλάς για νεογέννητο, όχι για ένα μωράκι έστω 3-4 μηνών. Αν το βράδυ δε θήλαζε για να ηρεμήσει με τις ώρες, απλά θα ούρλιαζε κι εσείς θα κάνατε πάνω κάτω, θα δοκιμάζατε μουσική, λευκό θορυβο, βόλτες και δεν ξέρω τι άλλο. Η φάση αυτή θα κρατήσει 1-2 μήνες. Υπομονή.

Ο ύπνος που κάνει την μέρα της φτάνει? Είναι εντάξει ή έχει γκρίνια? Όταν τελικά νυσταζει, κοιμάται εύκολα ή αντιστέκεται , έχει δηλαδή υπερενταση? Κ την πιπιλα για ποιο λόγο σκέφτεσαι να την δώσεις? Για να κοιμάται περισσότερο?

Γένικα είναι πολύ νωρίς και αργότερα θα βρείτε τα πατήματα σας. Απλά σε ρωτώ γιατί μου κάνει εντύπωση να μένει τόσες ώρες ξύπνια. 

ΥΓ:  Να σου ζησει!!! 

δεν με πειράζει που μας ξυπνάει το βράδυ, και γενικά χαίρομαι να θηλάζω το μωράκι μου και το απολαμβάνω!! Η αλήθεια είναι πως την βλέπω πως αντιστέκεται την ημέρα και ενώ θέλει να κοιμηθεί, μόλις την αφήσω λίγο μόνη της αναστατώνεται και φέρει αντίσταση! Νομίζω εκνευρίζεται κιόλας που δεν κοιμάται τελικά, και είναι ακόμα πιο δύσκολο να την κοιμησω. Επίσης κορίτσια, νομίζω πως ακούει όλους τους ήχους και την ενοχλούν. Για να κοιμηθεί κάνουμε απόλυτη ησυχία, ενώ μου έλεγαν πως θα μπορώ να κάνω ότι κάνω ότι έκανα πριν..

Διαφημίσεις

Είστε στο λεγόμενο τέταρτο τρίμηνο, όλα αυτά που περιγράφεις είναι εντελώς φυσιολογικά. Σε καταλαβαίνω  όσο αφορά την πείνα, νομίζω πως δεν έχω ξαναφάει ποτέ τόσο όσο έφαγα τους πρώτους μήνες που θήλαζα. Τρώγε και κοιμήσου με την κάθε ευκαιρία, πέρα από τα κυρίως γεύματα μπορείς να τρως finger food. Γιατί δεν κοιτάς να πάρεις ένα μάρσιπο? 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On 18/3/2018 at 5:48 ΜΜ, Marigat είπε:

δεν με πειράζει που μας ξυπνάει το βράδυ, και γενικά χαίρομαι να θηλάζω το μωράκι μου και το απολαμβάνω!! Η αλήθεια είναι πως την βλέπω πως αντιστέκεται την ημέρα και ενώ θέλει να κοιμηθεί, μόλις την αφήσω λίγο μόνη της αναστατώνεται και φέρει αντίσταση! Νομίζω εκνευρίζεται κιόλας που δεν κοιμάται τελικά, και είναι ακόμα πιο δύσκολο να την κοιμησω. Επίσης κορίτσια, νομίζω πως ακούει όλους τους ήχους και την ενοχλούν. Για να κοιμηθεί κάνουμε απόλυτη ησυχία, ενώ μου έλεγαν πως θα μπορώ να κάνω ότι κάνω ότι έκανα πριν..

Να μην κάνετε ησυχία, ούτε το μωρό το βοηθά και απλά θα προκαλεσετε προβλήματα στη ρουτινα σας αργότερα. Στην ηλικία που είστε, τα μωρά θέλουν συνεχώς αγκαλιά και το στήθος, θα ήταν παράλογο κάτι άλλο. Μην το "πολεμάς" απλά δέξου το και θα έλεγα απόλαυσε κιόλας αυτό το δέσιμο, γιατί κρατά πραγματικά πολύ λιγο στη ζωή με ένα παιδί.

• 1 χρόνο μετά...

Ο μικρος μου (4 μηνων) αν χορτασει με τον θηλασμο δεν θελει αλλο στηθος πχ για να νανουριστει και να κοιμηθει. Τον πρωτο μου τον κοιμιζα με θηλασμο μεχρι τα 2, ποτε δεν αρνηθηκε το στηθος ακομη κι οταν δεν πεινουσε. Ο δευτερος αν πιει και χορτασει τελειωσε, με αποτελεσμα να πρεπει να τον κουνησω για να κοιμηθει και παλι κανει αρκετη ωρα αν δεν εχει γλαρωσει με τον θηλασμο. Σκεφτομαι να του δωσω πιπιλα, αλλα οχι συστηματικα, μονο στις περιπτωσεις που δεν δεχεται το στηθος για να μην καταληγω στο κουνημα γιατι εκτος των αλλων γινομαστε και μουσκεμα τωρα το καλοκαιρι. Τι λετε; Να δωσω μια ευκαιρια στην πιπιλα να δικαιολογησει την υπαρξη της;

Δ ξερω σεντιρ, ετσι εκανε κ μενα ο μικρος, μεχρι να μαθει να το διαχειριζεται κ να πιπιλαει χωρις να κατεβαζει γαλα, πολλες φορες απο 6μ οταν δ ηθελε αλλο γυρνουσε απο την αλλη κ κοιμοταν. Μετα παρολα αυτα αρχισε να του αρεσει να πιπιλαει, κ μεχρι που αποθηλασε 2,5χρ το ηθελε για υπνο:confused:

@Sentir...natureza κι εμάς η μεγάλη το ίδιο με τον μεγάλο σου (εκτός οτι αποθήλασε στον χρόνο). Και η μικρή το ίδιο με τον μικρό σου. Από νεογέννητο θήλαζε κάποια λεπτά, άφηνε το στήθος πλήρης και γκρίνιαζε εάν επέμενα να την βάζω. Στην αρχή έλεγα, δεν μπορεί, κάτι πάει στραβά! Αποκλείεται να χόρτασε! Και επιχειρούσα να την ξανά βάλω, με αποτέλεσμα φυσικά, να την εκνευρίζω. Αφού τον πρώτο καιρό όταν ήταν χορτάτη, προτιμούσε την αγκαλιά του μπαμπά της, που ήταν χαλαρός και την έκανε tour στο σπίτι, από της πρήχτρας μαμάς που επέμενε να την μπουκώνει. Όταν το συνειδητοποίησα αρχικά έπαθα σοκ (δεν πίστευα ότι υπάρχουν τέτοια νεογέννητα) και μετά χαλάρωσα και βρήκαμε την ισορροπία μας.

Πιπίλα δεν έδωσα (ούτε στην πρώτη -πλην 1-2 φορές σε έκτακτη ανάγκη). Ήμουν οριακά να το επιχειρήσω εκεί γύρω στο 3μηνο που είχαμε πολλήήή γκρίνια λόγω ούλων-έναρξης στοματικού σταδίου, αλλά δεν το έκανα. Να σου πω τι έκανα. Επειδή δε μπορώ καθόλου να νανουρίζω με περπάτημα-κούνημα μωρό (αυτό το τόσο σύνηθες για πολλούς). Δε μου βγαίνει και δεν έχω συνηθίσει (δε χρειάστηκε στην μεγάλη πλην εξαιρέσεων). Έκανα τα εξής. Όταν άφηνε το στήθος, την έβαζα στο καλαθάκι και της μιλούσα κάνοντας της μασάζ στα ποδαράκια που της άρεσε πολύ (τέντωνε το κορμάκι της, χαμογελούσε, απαντούσε με φωνούλες χαράς). Περνούσε έτσι κάποια ώρα. Όταν σταματούσα και έβλεπα ότι πάει να γκρινιάξει, την έπαιρνα πάλι αγκαλιά και προσφερα στήθος. Εαν δεν ήθελε, συνέχιζα να την απασχολώ με κάτι άλλο. Πχ. ξαπλώναμε μαζί και κάναμε παιχνίδι με τα χέρια-δάχτυλα ή της έβαζα ένα κρεμαστό με μουσικούλα και φως ή διαβάζαμε μαζί με την μεγάλη παραμύθι. Και πάλι όταν πήγαινε να γκρινιάξει πρόσφερα στήθος. Ώσπου κάποια στιγμή κουραζόταν (από κάτι ευχάριστο), χαλάρωνε και εντέλει αποκοιμιόταν στο στήθος/στην αγκαλιά. Επίσης κάποιες φορές, όταν ήταν διαθέσιμος, αναλάμβανε ο μπαμπάς της (που δεν τον ενοχλεί να κοιμίσει μωρό με περπάτημα) και την περπατούσε σε συνδιασμό με νανούρισμα, ήχο βροχής ή απορροφητήρα, την κοίμιζε ή μου την έδινε μισοκοιμισμένη, θήλαζε λίγο και αποκοιμιόταν. Μέχρι που

Just now, vicky86 είπε:

μεχρι να μαθει να το διαχειριζεται κ να πιπιλαει χωρις να κατεβαζει γαλα, πολλες φορες απο 6μ οταν δ ηθελε αλλο γυρνουσε απο την αλλη κ κοιμοταν.

Ακριβώς έτσι έγινε και σε εμάς. Τώρα είναι 7μισι μηνών. Εγώ σταμάτησα προ πολλού να 'πιέζω' για στήθος και αυτή πλέον όταν νυστάξει και είναι χορτάτη, χαλαρώνει στο στήθος, πιπιλάει λίγο και κοιμάται.

Εν κατακλείδι δεν έδωσα πιπίλα. Δεν την θέλω από άποψη. Όμως μην με παρεξηγήσεις, δε λέω να μην δώσεις. Εάν προσπαθήσεις κάποια πράγματα και δεν 'δουλεύουν', εννοείται μπορείς να το δοκιμάσεις.

5 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Ο μικρος μου (4 μηνων) αν χορτασει με τον θηλασμο δεν θελει αλλο στηθος πχ για να νανουριστει και να κοιμηθει. Τον πρωτο μου τον κοιμιζα με θηλασμο μεχρι τα 2, ποτε δεν αρνηθηκε το στηθος ακομη κι οταν δεν πεινουσε. Ο δευτερος αν πιει και χορτασει τελειωσε, με αποτελεσμα να πρεπει να τον κουνησω για να κοιμηθει και παλι κανει αρκετη ωρα αν δεν εχει γλαρωσει με τον θηλασμο. Σκεφτομαι να του δωσω πιπιλα, αλλα οχι συστηματικα, μονο στις περιπτωσεις που δεν δεχεται το στηθος για να μην καταληγω στο κουνημα γιατι εκτος των αλλων γινομαστε και μουσκεμα τωρα το καλοκαιρι. Τι λετε; Να δωσω μια ευκαιρια στην πιπιλα να δικαιολογησει την υπαρξη της;

Υποτίθεται ότι αν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός, δεν πειράζει η πιπίλα.Μπορείς να δοκιμάσεις.

5 ώρες πρίν, samsympan είπε:

@Sentir...natureza κι εμάς η μεγάλη το ίδιο με τον μεγάλο σου (εκτός οτι αποθήλασε στον χρόνο). Και η μικρή το ίδιο με τον μικρό σου. Από νεογέννητο θήλαζε κάποια λεπτά, άφηνε το στήθος πλήρης και γκρίνιαζε εάν επέμενα να την βάζω. Στην αρχή έλεγα, δεν μπορεί, κάτι πάει στραβά! Αποκλείεται να χόρτασε! Και επιχειρούσα να την ξανά βάλω, με αποτέλεσμα φυσικά, να την εκνευρίζω. Αφού τον πρώτο καιρό όταν ήταν χορτάτη, προτιμούσε την αγκαλιά του μπαμπά της, που ήταν χαλαρός και την έκανε tour στο σπίτι, από της πρήχτρας μαμάς που επέμενε να την μπουκώνει. Όταν το συνειδητοποίησα αρχικά έπαθα σοκ (δεν πίστευα ότι υπάρχουν τέτοια νεογέννητα) και μετά χαλάρωσα και βρήκαμε την ισορροπία μας.

Πιπίλα δεν έδωσα (ούτε στην πρώτη -πλην 1-2 φορές σε έκτακτη ανάγκη). Ήμουν οριακά να το επιχειρήσω εκεί γύρω στο 3μηνο που είχαμε πολλήήή γκρίνια λόγω ούλων-έναρξης στοματικού σταδίου, αλλά δεν το έκανα. Να σου πω τι έκανα. Επειδή δε μπορώ καθόλου να νανουρίζω με περπάτημα-κούνημα μωρό (αυτό το τόσο σύνηθες για πολλούς). Δε μου βγαίνει και δεν έχω συνηθίσει (δε χρειάστηκε στην μεγάλη πλην εξαιρέσεων). Έκανα τα εξής. Όταν άφηνε το στήθος, την έβαζα στο καλαθάκι και της μιλούσα κάνοντας της μασάζ στα ποδαράκια που της άρεσε πολύ (τέντωνε το κορμάκι της, χαμογελούσε, απαντούσε με φωνούλες χαράς). Περνούσε έτσι κάποια ώρα. Όταν σταματούσα και έβλεπα ότι πάει να γκρινιάξει, την έπαιρνα πάλι αγκαλιά και προσφερα στήθος. Εαν δεν ήθελε, συνέχιζα να την απασχολώ με κάτι άλλο. Πχ. ξαπλώναμε μαζί και κάναμε παιχνίδι με τα χέρια-δάχτυλα ή της έβαζα ένα κρεμαστό με μουσικούλα και φως ή διαβάζαμε μαζί με την μεγάλη παραμύθι. Και πάλι όταν πήγαινε να γκρινιάξει πρόσφερα στήθος. Ώσπου κάποια στιγμή κουραζόταν (από κάτι ευχάριστο), χαλάρωνε και εντέλει αποκοιμιόταν στο στήθος/στην αγκαλιά. Επίσης κάποιες φορές, όταν ήταν διαθέσιμος, αναλάμβανε ο μπαμπάς της (που δεν τον ενοχλεί να κοιμίσει μωρό με περπάτημα) και την περπατούσε σε συνδιασμό με νανούρισμα, ήχο βροχής ή απορροφητήρα, την κοίμιζε ή μου την έδινε μισοκοιμισμένη, θήλαζε λίγο και αποκοιμιόταν. Μέχρι που

Ακριβώς έτσι έγινε και σε εμάς. Τώρα είναι 7μισι μηνών. Εγώ σταμάτησα προ πολλού να 'πιέζω' για στήθος και αυτή πλέον όταν νυστάξει και είναι χορτάτη, χαλαρώνει στο στήθος, πιπιλάει λίγο και κοιμάται.

Εν κατακλείδι δεν έδωσα πιπίλα. Δεν την θέλω από άποψη. Όμως μην με παρεξηγήσεις, δε λέω να μην δώσεις. Εάν προσπαθήσεις κάποια πράγματα και δεν 'δουλεύουν', εννοείται μπορείς να το δοκιμάσεις.

Eυχαριστω για την απαντηση! Αρχικα, να διευκρινησω οτι κι εγω δεν ειμαι φαν της πιπιλας για πολλους λογους, και μονο η εικονα του μωρου με πιπιλα δεν μου αρεσει. Η αληθεια ειναι οτι εχω δοκιμασει μερικα πραγματακια χωρις επιτυχια. Γενικως, κανω αυτο που περιγραφεις: θηλασμος, αρνειται, κατι αλλο (πχ κουνημα), ξαναπροτεινω θηλασμο, πινει λιγο, αρνειται, κατι αλλο (πχ αγκαλιτσα), ξαναπροτεινω θηλασμο κοκ και καταληγουμε στο κουνημα. Δοκιμασα να ξαπλωσω απλα διπλα του, να τον χαϊδευω, να του τραγουδαω κα αλλα ο μικρος ειναι αεικινητος (απ΄την κοιλια ακομη!). Μολις τον ξαπλωσεις κανει αμεσως τουμπα μπρουμυτα και σερνεται σε ολο το κρεβατι μεχρι να τον πιασει εκνευρισμος. Εδω και δυο εβδομαδες ανακαλυψε οτι μπορει να σηκωνει και τον κορμο του σπρωχνοντας τα πελματα και το κανει συνεχεια. Δεν παιζει να κατσει σε ενα μερος ετσι απλα. Μασαζ δοκιμασα μπουμυτα και αραζει αλλα τωρα με την ζεστη δυσκολευομαστε. Μπορω να δοκιμασω το βιβλιο, οποτε διαβαζω στον μεγαλο με ακουει με προσοχη ή χαζευει τις εικονες αν και τωρα τελευταια αρχισε να το επεξεργαζεται αρπαζοντας ή κλωτσωντας το. Αλλα μπορω να προσπαθησω και να περιμενω 2-3 μηνες ακομη μηπως αρχισει να το διαχειριζεται.

Σε σχέση με τον θηλασμό δεν έχω γνώμη, αλλά ξέρω πολλές φίλες που θηλασαν χωρις θεμα με πιπθλα, μια μαλιστα την εδωσε στο πρωτο δεκαήμερο. Άλλες δοκίμασαν να δώσουν αλλά δεν την δέχτηκαν τα μωρά. 

Εγω δεν είμαι φαν για λόγους άσχετους με τον θηλασμο κ δεν μ αρεσει επισης η εικονα. την εδωσα στο τριμηνο γθατι το πιπιλισμα ανακούφιζε απο παλινδρομηση κ για υπνο. σε ασχετες ωρες σπανια, σε φασεις δοντιών μονο ή αν τον ειχαμε σε καμια δουλεια μαζι κ ειχε κουραστει κ δν γινοταν να παρηγορήσει αλλιως. Τώρα την έχει στον ύπνο αλλά όταν ξυπνάει δεν αφηνει καπου να τη μαζεψω καποιες φορες κ εχει καταληξει καποιες μερες να περιφέρεται για καμια ωρα ή παραπανω με πιπιλα ακομα κ σε βολτα εξω κ με πιανουν διαφορα ψυχαναγκαστικά κ εκνευριζομαι, γι αυτο θα ελεγα αφου δεν εισαι υπερ, αν τη δωσεις τωρα που ειναι νωρις να φροντίσεις να την κόψεις επισης νωρις. εκτος αν συμβιβαστείς με την θδεα οτι μπορει κ να του αρέσει κ κατα περιόδους να τη φοράει πολύ. εγω δεν εχω συμβιβαστεί αλλα θα περιμενω να βγουν κ οι κυνόδοντες κ να παγιωθεί το οτι δεν ξυπναει τα βραδια κ μετα θα σκεφτω αν θα παει πρωτα σε δικο του δωματιο ή θα κοψει πρωτα πιπιλα. 

Just now, Έσπερος είπε:

Σε σχέση με τον θηλασμό δεν έχω γνώμη, αλλά ξέρω πολλές φίλες που θηλασαν χωρις θεμα με πιπθλα, μια μαλιστα την εδωσε στο πρωτο δεκαήμερο. Άλλες δοκίμασαν να δώσουν αλλά δεν την δέχτηκαν τα μωρά. 

Εγω δεν είμαι φαν για λόγους άσχετους με τον θηλασμο κ δεν μ αρεσει επισης η εικονα. την εδωσα στο τριμηνο γθατι το πιπιλισμα ανακούφιζε απο παλινδρομηση κ για υπνο. σε ασχετες ωρες σπανια, σε φασεις δοντιών μονο ή αν τον ειχαμε σε καμια δουλεια μαζι κ ειχε κουραστει κ δν γινοταν να παρηγορήσει αλλιως. Τώρα την έχει στον ύπνο αλλά όταν ξυπνάει δεν αφηνει καπου να τη μαζεψω καποιες φορες κ εχει καταληξει καποιες μερες να περιφέρεται για καμια ωρα ή παραπανω με πιπιλα ακομα κ σε βολτα εξω κ με πιανουν διαφορα ψυχαναγκαστικά κ εκνευριζομαι, γι αυτο θα ελεγα αφου δεν εισαι υπερ, αν τη δωσεις τωρα που ειναι νωρις να φροντίσεις να την κόψεις επισης νωρις. εκτος αν συμβιβαστείς με την θδεα οτι μπορει κ να του αρέσει κ κατα περιόδους να τη φοράει πολύ. εγω δεν εχω συμβιβαστεί αλλα θα περιμενω να βγουν κ οι κυνόδοντες κ να παγιωθεί το οτι δεν ξυπναει τα βραδια κ μετα θα σκεφτω αν θα παει πρωτα σε δικο του δωματιο ή θα κοψει πρωτα πιπιλα. 

Ευχαριστω για την απαντηση! Δεν με προβληματιζει ο θηλασμος τοσο γιατι εκτος του οτι εχει εδραιωθει απο τις 2 εβδομαδες, δεν θα εχανε γευματα. Αν δωσω τελικα θα ειναι μονο για τον υπνο (κι αυτο μεχρι να κοιμηθει, οχι καθ'ολη τη διαρκεια δηλαδη κανενα μισαωρο το βραδυ) και οχι συστηματικα και σιγουρα θα την σταματησω πριν τους 10 μηνες. Δεν θελω με τιποτα να την φοραει εκτος υπνου, αυτο ειναι αδιαπραγματευτο για την χρηση της. Λεω να περιμενω λιγο καιρο ακομη γιατι μπορει να δυσκολευεται ο υπνος και λογω δοντιων τωρα (τον ενοχλουν αρκετα) και θα δω πως θα πραξω.

Δεν έχω κι εγώ άποψη για τον θηλασμό, αλλά είχα κι εγώ δαιμονοποιήσει την πιπίλα προ παιδιών και τώρα -αφού πήραν και τα δύο παιδιά - γελάω με τον εαυτό μου.

Προσωπικά, μέχρι τους 18 μήνες περίπου που τελείωσε η οδοντοφυία δεν ασχολήθηκα καθόλου να την κόψουν, μετά όπως έγινε πολύ ανώδυνα. Αρχίσαμε να την αφήνουμε στο κρεβάτι όταν ξυπνούσαν, ήρεμα και αναίμακτα δεν ξαναβάλανε την ημέρα. Γύρω στα 2,5 και αφού μπορούσαμε να έχουμε πλήρη λεκτική επικοινωνία, ο γιος μου την έκοψε και τη νύχτα. Με την κόρη μου άργησα να ασχοληθώ με το θέμα, με αποτέλεσμα να φτάσει περίπου 3,5 και να έχει πιπίλα στον ύπνο, αλλά μέσα σε μια νύχτα κόπηκε.

Ομολογώ ότι και μένα δεν μου αρέσει η εικόνα ενός 3χρονου με πιπίλα στην παιδική χαρά, αλλά τα παιδιά σας (ειδικά το μωράκι της Sentir) είναι πολυ μικρά, δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...