Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαρκεία και συχνότητα θηλασμού


Recommended Posts

 Καλησπέρα .  Σήμερα γίναμε 40 μερών. Το ορόσημο των 40 ημερών που όλοι σου λένε ότι τα πράγματα θα φτιάξουνε ...Για το μωρό, το θηλασμο και την λεχώνα - ότι  η κατάθλιψη δεν θα είναι τόσο επικίνδυνη -  Είναι εδώ.  Τα πράγματα όντως φτιάξανε από το πολύ δύσκολα στο λιγότερο δύσκολα παρόλα αυτά ακόμα δυσκολεύομαι με το θηλασμό ως προς τη διάρκεια και τη συχνότητα .  Θηλάζω αποκλειστικά και   Τις περισσότερες μέρες η μικρή μου θέλει ανά 1 h και κάθεται στο στήθος από 20 λεπτα έως  και 40. Την προηγούμενη βδομάδα βέβαια και για έξι μέρες (ίσως άλμα ανάπτυξης;) Η μικρή θήλασΕ  Περίπου 15 h σε ένα εικοσιτετράωρο .Διαβάζω και απογοητεύομαι. Οι παιδίατροι (ναι έχω  Συμβουλευτεί  ήδη 3-4) μου λένε ότι είναι πολύ συχνό αυτό που συμβαίνει στο δικό μωρό. Αυτά όμως  που διαβάζω είναι ότι η πλειοψηφία των μωρών τρέφονται σε 10λεπτα  ανά 2 h.  Και για τις μαμάδες σαν εμένα η απάντηση συνήθως είναι χαλάρωσε κι απόλαυσέ το.  Δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να το απολαύσω και νιώθω ενοχικά ακόμη και γι' αυτό.  Ακούγεται σαν να είναι άσπρο ή μαύρο.  Για τις μαμάδες που ρωτάνε αν μπορούμε να βάλουμε ένα πρόγραμμα η απάντηση είναι κόφτη "Αποκλειστικός θηλασμός δεν έχει πρόγραμμα" Μα εγώ αναρωτιέμαι δεν υπάρχουν μαμάδες που θηλάζουν αποκλειστικά και βάλανε πρόγραμμα ? 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Διαβάζεις πράγματα γραμμένα από ανθρώπους που δε θηλάζουν. Τα μωρά θηλάζουν ακριβώς όπως το δικό σου σε αυτή την ηλικία. Οι δεκάλεπτοι θηλασμοί είναι κάτι που θα δεις πολύ αργότερα, λογικά μετά το τρίμηνο.

Μαμάδες με πρόγραμμα στο θηλασμό βεβαίως και έχουν υπάρξει. Απλά μετά από λίγες βδομάδες δεν είχαν γάλα ή το μωρό δεν μεγάλωνε σωστά.

Ειναι θέμα δικής σου απόφασης. Η σου αρέσει και θεωρείς ότι αξίζει τον κόπο για τις επόμενες βδομάδες, ή τα παρατάς και βάζεις φόρμουλα. Μην ψάχνεις μαγικά τρικ να θηλάζεις λιγότερο, απλά δεν υπάρχουν και αγχώνεσαι άδικα

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει ότι ο αποκλειστικός θηλασμός δεν έχει πρόγραμμα. Και είναι λογικό με τόση κούραση να μην το απολαμβάνεις!! Αλήθεια στο λέω όμως, πως η κούραση σου θα φέρει καρπούς και σύντομα θα είναι πολύ λιγότερη από τώρα.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, το πέρασα και εγώ. Ποτέ δεν κατάφερα να το απολαύσω, ή έστω να το ανεχτώ. Για αυτό τελικά σταμάτησα στους 2 μήνες. Έκανα υπομονή και περίμενα μάταια πότε θα αρχίσει να στρώνει η κατάσταση. Τελικά μια μέρα αποφάσισα ότι τίποτα δεν αξίζει να είμαι δυστυχισμένη και να μη χαίρομαι τη μέρα με το μωράκι μου. Σταμάτησα λοιπόν μαχαίρι και ξεκίνησα φόρμουλα. Είχα και εγώ στην αρχή πολλές τύψεις αλλά τουλάχιστον άρχισα να απολαμβάνω το παιδάκι μου χωρίς να ταλαιπωρούμε και κατά συνέπεια να το ταλαιπωρώ. Αυτά δε στα γράφω για να σου πω να το κόψεις. Απλά θέλω να ξέρεις ότι δεν πρέπει να έχεις τύψεις, σε καμία περίπτωση. Κάθε μάνα κάνει ότι καλύτερο μπορεί. 

Πάντως και εγώ έχω φίλες που θήλασαν για καιρό και μου έχουν πει ότι το απολάμβαναν (τόσο μάλιστα που δεν θέλανε να το κόψουν λόγω δικής τους συναισθηματικής ανάγκης πλέον). Οπότε αν μπορέσεις κάνε λίγη υπομονή ακόμα αλλά μην πιεστείς. Αν νιώσεις ότι το κόστος (ψυχολογικό και σωματικό) υπερβαίνει τα οφέλη του θηλασμού σταμάτα το ή κάνε μικτό θηλασμό για όσο σε πάρει ακόμα. Ίσως αν ξεκουραστείς λίγο να το δεις πιο χαλαρά. 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως επειδη τα εχω κανει και τα δύο με διαφορετικά παιδιά, η εμπειρία μου ήταν οτι οι πρώτοι περίπου 3 μήνες με θηλασμό είναι πολλοί δύσκολοι, μετά γίνεται πια ευκολότερο από τη φόρμουλα. Επίσης ειναι ευκολότερο αν το παιδί έχει καποια δυσανεξία, κολικούς κλπ, γιατί δεν πειραματίζεσαι με γάλατα, μάρκες, ειδικές συνταγές κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η μεικτή διατροφή οδηγεί με ακρίβεια σε αποθηλασμό, αν δεν έχεις σκοπό να αποθηλάσεις, μην την ακολουθήσεις. Ο αποθηλασμός δεν σημαίνει αυτόματα και ξεκούραση. Συνήθως είναι τα βάρη της μητρότητας που κουράζουν κι ο θηλασμός δεν είναι απαραίτητα το μόνο που κουράζει, ίσα ίσα πολλές φορές λειτουργεί ως πολύ καλό όπλο, να σιτίσει , να ηρεμήσει, να κοιμήσει, να ανακουφίσει από κολικούς.. Ζήτα βοήθεια  με δουλειές, μαγείρεμα κλπ. Κοιμήσου όταν κοιμάται και αυτό, ακόμα και αγκαλίτσα, εξασκήσου στο να θηλάζεις ξαπλωτά.  Από εκεί και πέρα, φυσικά κ αν δεν αντέχεις, μέτρα αρνητικά/θετικά μητρικού γάλακτος και φόρμουλας και αποφάσισε, απλά λάβε υπόψιν όσα σου γράφω παραπάνω.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα 

αν και αποφεύγω τα θέματα θηλασμού διότι είναι λίγο ευαίσθητα.... απο την δική μου εμπειρία   θα σου πω ότι ο θηλασμός με δυσκόλεψε πάρα πολύ.Δεν ήταν καθόλου εύκολο , ενω και για μένα οι 40 μέρες ήταν ακόμη μόνο  η αρχή των δυσκολιών και οχι το τέλος αυτών. Πραγματικά μετά τους 2 μήνες θα έλεγα ότι ήταν η αρχή της εξομάλυνσης και σταδιακά. Ως προς την διάρκεια όπως τα λες σχεδόν όλη μέρα στο στήθος (που έδινα και ξένο 1 φόρα την μέρα). Ένιωθα εξάντληση , κούραση αδιάκοπη, εγκλωβισμένη. Τα 10 λεπτά  δεν μπορώ να πιστέψω ακόμη ότι μπορεί να υπάρχουν. .Εμένα κοιμόταν ουσιαστικά χαλάρωνε και έτρωγε με το πάσο του ... Το στήθος δηλαδή το ήθελε και για άλλους λόγους εκτός σίτισης. Τα 10 λεπτά ή αν θες πιο  ''πρόγραμμα  ήρθαν μετά τους 3 μήνες , όμως  επειδή δεν είχα πολύ γάλα κόπηκε σύντομα ,όσο και αν προσπάθησα.

Αν περάσουν όμως τα δύσκολα που για κάθε μια μας, είναι διαφορετικός ο χρόνος και όχι όπως ουτοπικά πάντα παρουσιάζετε (προφανώς για να μην εγκαταλείπουμε ...)μετά όλα βρίσκουν το δρόμο τους και γίνονται πολύ εύκολα όπως διαβάζουμε. :)  Μετά το πρόβλημα θα είναι πως να το κόψω που το θέλει για  10 λεπτά για να κοιμηθεί.

Υπομονή. 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ όλες παρά πολυ για τις άμεσες κ εμψυχωτικές απαντήσεις σας. Είναι πολυ ανακουφιστικό να βλέπεις ότι δεν είσαι η μόνη! Έχω λοιπόν μια φίλη που λέτε η οποία δοκίμασε δυο παιδιάτρους κ τελικά πήγε με εαυτόν που τησ πρότεινε να εκπαιδεύσει το μωρό. Δηλαδή να μην το θηλάζει πριν τις 2.5 ώρες. Τη ρώτησα καλά δεν έκλαιγε από την πείνα? Κ μου είπε 2-3 μέρες έκλαιγε αλλά μετά έμαθε. Κ απόλαυσαν τον θηλασμό κ αυτή κ το μωρό. Το ωρο αναπτύχθηκε φυσιολογικά κ η φίλη μου δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου, τα βρίσκει περίεργα αυτά που της περιγράφω ότι περνάω. 

Μια άλλη παιδίατρος που έχω stand by μου είπε να αφήσω το μωρό να τρώνει όσο κ όποτε θέλει μέχρι να γίνει 2 μηνών κ πέντε κιλα κ μετά μπορούμε να το εκπαιδεύσουμε. Αρχικά να την καθυστερούμε με πιπίλα κ τραγουδάκια κ βολτούλεσ μες στο σπίτι μεχρι να πάει μιάμιση ωρα αΠο τελευταίο γεύμα. Κ κάθε μήνα να αυξάνω αυτό το διάστημα κατα μισή ωρα.. ακούγεται λογικό .

αυτο με τα πέντε κιλά δεν το χω διαβάσει πουθενά... ότι γίνονται δηλαδή πιο συνεργάσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχεις διαβάσει αυτό για τα 5 κιλά.. γιατί δεν στέκει! Όσο μεγαλώνουν τα μωρά φυσικά και θα γίνονται πιο συνεργάσιμα. Οι παιδίατροι -δυστυχώς- δεν είναι ενημερωμένοι συνήθως περί θηλασμού. Μπορεί σε κάποιες γυναίκες να έχει λειτουργήσει με πρόγραμμα, όμως ο αποκλειστικός θηλασμός λειτουργεί κατά κανόνα με ελεύθερο πρόγραμμα και κατά απαίτηση του μωρού. Είναι πολλά παραπάνω από απλή σίτιση. Μπορείς να μιλήσεις και με κάποιον σύμβουλο θηλασμού, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει κάτι διαφορετικό. Υπάρχει και η La Leche League που λειτουργεί εθελοντικά.

 

Προσωπικά απορώ πως αφήνουμε  μωρά μηνών να κλαίνε για να τα εκπαιδεύσουμε για οποιοδήποτε λόγο. Να πεινάνε και να τα αφήνουμε να κλαίνε για να μάθουν? Θα μας άρεσε να πεινάμε εμείς, να έχουμε εμείς ανάγκη για επαφή αλλά να μας λένε περίμενε, υπάρχει πρόγραμμα? Τι να πω.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ferby είπε:

Τα 10 λεπτά ή αν θες πιο  ''πρόγραμμα  ήρθαν μετά τους 3 μήνες , όμως  επειδή δεν είχα πολύ γάλα κόπηκε σύντομα ,όσο και αν προσπάθησα.

 

Oι 3 μήνες είναι τυπική ηλικία όπου οι μαμάδες μπαίνουν σε πρόγραμμα ή θηλαζουν πια10 λεπτά (γιατί το μωρό γίνεται ανήσυχο, παρατηρεί τον κόσμο, οι ίδιες έχουν πια κουραστεί κλπ), εξαιτίας των οποίων αλλαγών το γάλα μειώνεται. δεν μείωνετεαι το γάλα από μόνο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το παιδάκι σου καλή μου! Το ποσό σε καταλαβαινω κ εγώ αλλά φαντάζομαι κ πολλές άλλες κοπέλες εδω μεσα δεν το ξέρεις... Ο αποκλειστικός θηλασμός δε γίνεται να μπει σε πρόγραμμα δυστυχώς... Εγώ είχα εξαντληθεί, τα νεύρα μου κουρέλια δεν μπορούσα να κουνηθώ ρούπι γιατί κάθε μία ώρα ήθελε φαι το καμάρι μου. Σκέφτηκα άπειρες φορές να δώσω σκονη, δεν την έπινε. Προσπάθησα να την καθυστερω αλλά πειναγε το καημένο και ήταν μόνο 2 μηνών, πως να του στερήσω το γαλατάκι κ τη μανούλα; Γιατί ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή για το μικρό σου, είναι η επαφή με τον πιο σημαντικό άνθρωπο για εκείνο, εσένα, τη μαμά του. Μετά τον 3ο μήνα όλα θα είναι πολύ καλυτερα, θα τρώει πιο αραιά κ πιο γρήγορα, μετά τον 5ο σε 5 λεπτά θα έχεις τελειώσει. Εγώ κάθε μέρα έλεγα να περάσει κ αυτός ο μήνας κ σταματαω. Έφτασα 10 μηνών και σκέφτομαι τι ταλαιπωρία έχω γλιτώσει με τα ξένα γάλατα. Κάνε κουράγιο τα πολύ δύσκολα πέρασαν αλήθεια σου λέμε! 

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 52 λεπτά , Maisie mum είπε:

Σας ευχαριστώ όλες παρά πολυ για τις άμεσες κ εμψυχωτικές απαντήσεις σας. Είναι πολυ ανακουφιστικό να βλέπεις ότι δεν είσαι η μόνη! Έχω λοιπόν μια φίλη που λέτε η οποία δοκίμασε δυο παιδιάτρους κ τελικά πήγε με εαυτόν που τησ πρότεινε να εκπαιδεύσει το μωρό. Δηλαδή να μην το θηλάζει πριν τις 2.5 ώρες. Τη ρώτησα καλά δεν έκλαιγε από την πείνα? Κ μου είπε 2-3 μέρες έκλαιγε αλλά μετά έμαθε. Κ απόλαυσαν τον θηλασμό κ αυτή κ το μωρό. Το ωρο αναπτύχθηκε φυσιολογικά κ η φίλη μου δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου, τα βρίσκει περίεργα αυτά που της περιγράφω ότι περνάω. 

Μια άλλη παιδίατρος που έχω stand by μου είπε να αφήσω το μωρό να τρώνει όσο κ όποτε θέλει μέχρι να γίνει 2 μηνών κ πέντε κιλα κ μετά μπορούμε να το εκπαιδεύσουμε. Αρχικά να την καθυστερούμε με πιπίλα κ τραγουδάκια κ βολτούλεσ μες στο σπίτι μεχρι να πάει μιάμιση ωρα αΠο τελευταίο γεύμα. Κ κάθε μήνα να αυξάνω αυτό το διάστημα κατα μισή ωρα.. ακούγεται λογικό .

αυτο με τα πέντε κιλά δεν το χω διαβάσει πουθενά... ότι γίνονται δηλαδή πιο συνεργάσιμα.

Υπάρχουν άνθρωποι που θα σου πουν ότι το μωρό θέλει να μένει μόνο και να κλαίει για ώρα για να μην κακομάθει, να μην το παίρνεις αγκαλιά, να του δινεις και κανένα μπάτσο. Ολα αυτά ειναι μπορεί και λιγότερα βάρβαρα από τη στέρηση φαγητού σε νεογέννητο!

Οτι μπορεί να γίνει, σίγουρα. Και τα περισσότερα παιδιά σε χώρες όπου υπάρχει μαζικός υποσιτισμός, επιζούν. Και τα παιδιά στα ιδρύματα επιζούν και χωρίς αγκαλιά. Και τα παιδιά που μεγαλώνουν με χαστούκια κατά κανόνα επιζούν.

Link to comment
Share on other sites

 Γειά σου κ απο μένα!:-)

1)  Είναι κάποια από τις παιδιάτρους πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού; 

2) θέλεις να συνεχισεις για καιρο να θηλαζεις; (οχι παση θυσια, αλλά εννοώ μακρόχρονο στόχο)

 

Οι οδηγίες που γράφεις εάν στις έδωσαν όπως τις γράφεις τις θεωρώ αντιδεοντολογικές όσον αφορά το ότι 

 κάθε προσπάθεια να "ξεγελάσεις" το μωρό με άλλα ερεθίσματα που ναι μεν του αποσπουν την προςοχη κ σου δινουν χρονο, οδηγούν στο να μαθαίνει το μωρο να ξεχνά την σωματικη/συναισθηματική του ανάγκη.

 Σκέψου πραγματικά αυτό ειναι αυτό που θέλεις να κάνεις...;;; ειλικρινά τώρα! Ποιός επαγγελματίας μπορεί να θέλει κάτι τέτοιο..;;;

είναι επιστημονικό θέμα. 

Από άποψης ψυχολογίας τι σημαίνει αυτό ας το εξηγήσει εδώ αναλυτικά κάποιος ειδικός ... 

δώσε απευθείας ξένο γάλα  γιατί όχι; 

Για μένα είναι χειρότερο να προσπαθείς να το εκπαιδεύσεις σε πρόγραμμα θηλασμού , 

από το να δώσεις απλως μπουκαλάκι αν πιστεύεις φυσικά ότι ο λόγος που παει να θηλασει είναι η πείνα. 

 

Πιστεύω ότι δεν σε έχουν καθοδηγήσει στο να αδειάζεις το στήθος, και ίσως πιπιλάει αντί να τρώει. 

Η μόνη σωτηρια λύση που θα σε κάνει να καταλάβεις πως θα προχωρήσεις είναι πιστοποιημένη συμβουλος θηλασμου. Θα σε συμβουλεψει και πως να αποθηλσεις αν δεν αντεχεις(νομιζω ότι ανήκει στις αρμοδιότητες).

σκέψου όμως μήπως όλα αυτά ειναι αποτέλεσμα συναισθηματικής δυσφορίας που εχει να κανει με καταθλιψη επιλοχεια; 

το συναισθημα που βιώνεις πόσο έντονο είναι; 

αν ίσως αισθανθείς ότι

η αιτία του συναισθήματος σου είναι από αυτο,

πρώτα κάλυψε αυτή τη πτυχή !

 

πάντως χρειάζεσαι καθοδηγηση απο ειδικο στο θεμα θηλασμου για να σου πει αν θηλαζει σωστά. 

 

Ελπιζω να μη σε στεναχωρησα! Να μη νιώσεις ενοχη εαν δε μπορεις κ θελεις να δωσεις ξενο, αν δε μπορεις το θηλασμο.  Ισως βρεις λυση με τη συμβουλο θα σε κανει να καταλαβεις τι θελεις κ αν μπορεις να το επιτυχεις . Ειναι η μονη αρμοδια, οι παιδιατροι αν δεν ειναι πιστοπ συμβ. Δεν ειναι ενημερωμενοι επαρκως. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Σας ευχαριστώ είστε ολές υπέροχες !  Ανακάλυψα δίπλα στο σπίτι μου υπάρχει ένα κέντρο που λέγεται σπίτι θηλασμού (Χαλανδρί)  Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι αλλά είπαμε με τον άντρα μου να πάμε να τους γνωρίσουμε ποιος ξέρει ίσως έχουνε όλες τις λύσεις στα προβήματα μου Χεχε 

Link to comment
Share on other sites

Οπως βλεπεις οι περισσοτερες δ θηλαζαμε 10'ανα τριωρο.οσο περναει ο καιρος τα πραγματα θα γινονται ολο κ καλυτερα αυτο ειναι το μονο σιγουρο.το μωρο θα τρωει πιο γρηγορα κ μεγαλυτερα γευματα για να μεγαλωνουν κ τα διαστηματα αναμεσα στους θηλασμους

Στο θηλασμο δ υπαρχει προγραμμα.για μενα ευτυχως.δ καταλαβαινω την εμμονη με το προγραμμα.μεχρι πριν 1,5μηνα το μωρο.σου ηταν μεσα στην κοιλια σου,ακουγε την καρδια σου.δ εχει συνειδητοποιησει ακομη οτι ειστε δυο οντοτητες.μεσα στην κοιλια τρεφοταν ο,τι κ οση ωρα ηθελε.αν δλδ εμεις πεινασουμε κ δ αντεχουμε να περιμενουμε να γινει το φαγητο,επειδη φαγαμε πριν μια ωρα,μας απαγορευει καποιος να φαμε ενα τοστακι πχ;η κοβουμε βολτες να ξεχασουμε την πεινα μας;

Η μανα μου θηλασε 3παιδια 9-12μηνες με ωραριο.ανα 3ωρες 10'απο το ενα κ 10'απο το αλλο στηθος,στο ενδιαμεσο πιπιλα η τσαι.ειμασταν βολικα μωρακια ομως κ αρκουμασταν κ παιρναμε βαρος

Αν λοιπον βαλεις προγραμμα τον αλλο μηνα το μωρο δ βαλει βαρος ο παιδιατρος που σου το προτεινε θα πει οτι δ του φτανει το γαλα σου

Απο κει κ περα ειναι κ στις προσωπικες σου αντοχες ποσο θα αφησεις το μωρο σου να κλαει για να το ταισεις

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Προσεξε ρώτα στο τηλέφωνο πριν πας εαν ειναι πιστοποιημενος συμβουλος γαλουχιας το ατομο που θα σε συμβουλέψει. - δεν το ξερω το κέντρο απλώς επειδή ο καθένας δηλώνει οτι θέλει. Γιατί δεν ζητας επισκεψη απο παιδιατρο πιστοποιημενο συμβουλο γαλουχιας; για να μη τρεχεις καπου το λέω. Οικονομικα δε χρεώνουν περισσότερο. 

Μη φοβασαι μη παρεξηγηθει καποιος, να είσαι ειλικρινης, προσπαθεις να κανεις το καλυτερο και για τους δυο σας και δεκαπέντε γιατρούς να φέρεις, αν θέλεις!  

Εγώ προσωπικά και τα δυο έφερα σπιτι και παιδιατρο ibclc και σκέτη ibclc που ειχα πρόβλημα κ χρειαστηκα επεναγαλακτισμο κ δεν επαιρνε βαρος πραγματικά- ´αλλος εφιάλτης. Δεν το μετανιωσα ποτέ και μάλιστα και οι δυο έδωσαν γνωσεις άλλες που με βοήθησαν παραπέρα ...

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω κι εγω, που τα εχω φρεσκα. Ετσι ειναι. καθε μια, το πολυ δυο ωρες θηλασμος για 20-30-40 λεπτα. Εγω ειδα καποια διαφορα μετα τους 2 μηνες και απο τους 4 και μετα...σταματησε να εχει προβληματα το στηθος μου. Ειναι και στο παιδι. Μια φιλη μου τη μικρη της τη θηλαζε καθε τρεις ωρες και εβαζε και κιλα και ηταν ευχαριστημενη. Τον δικο μου, ακομη κ τωρα, αν τον αφησω 3ωρο, ενω θελει να φαει, κλαιει απελπισμενος, πολυ απελπισμενος ομως.

Ενα πραγμα που βοηθησε σε μας ειναι η πιπιλα... του τη δινω ομως μονο το βραδυ στον υπνο, οταν εχει χορτασει. Επισης, οταν φαινοταν να ξεχνιεται στο στηθος ή πιεζα το στηθος να τρεξει λιγο γαλα για να συνεχισει ή του χαιδευα λιγο το αυτι ή το μετωπο.

Σε καταλαβαινω παντως... γιατι ο δικος μου που εχει φτασει 7 μηνων, ακομη καθε δυο ωρες τρωει...και λιγες στερεες ετσι για να δοκιμασει. Ειναι δεσμευτικο. Απλα αναρωτιεμαι... αν του δινω φορμουλα, θα αραιωσει ή απλα θα προσθεσω εναν ακομη μπελα;;;;

Link to comment
Share on other sites

πρίν από 21 λεπτά , xarouli είπε:

Απλα αναρωτιεμαι... αν του δινω φορμουλα, θα αραιωσει ή απλα θα προσθεσω εναν ακομη μπελα;;;;

Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι τα θηλαζοντα τρώνε όσο θελουν, όταν κουράζονται σταματάνε κ είναι λογικό τόσο μικρά μωράκια να κουράζονται για αυτό και μπουκάλι να τους δώσεις πάλι λίγο κ συχνά θα τρώνε. Έτσι έχουν συνηθίσει. Εμένα η δική μου τρώει αντλημενο γάλα 90ml και είναι σχεδόν 10 μηνών την ώρα που σε αυτή την ηλικία αλλα τρώνε 250 σκονη. Μην το ψάχνεις! Υπομονή να χρονισουν να τους δίνουμε και φρέσκο!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς να χαίρεσαι το μωράκι σου και μπράβο σου που το θήλασες μέχρι τώρα , εμένα τώρα το μωράκι μου το δεύτερο είναι πέντε μηνών και η μεγάλη μου κόρη 3 χρονών, προσωπικά δυσκολεύτηκα πολύ την πρώτη φορά, έφτασε τριών μηνών για να μειωθεί  η συχνότητα του θηλασμού, δεν νομίζω ότι μπορείς να βάλεις πρόγραμμα στο θηλασμό , εξαρτάται από το παιδάκι, σίγουρα όσο περνάει ο καιρόςθα είναι όλο και καλύτερα τα πράγματα, στην δεύτερη κόρη μου ήμουν προετοιμασμένη για τον μαραθώνιο θηλασμού και τα ξενύχτια και δεν δυσκολεύτηκα καθόλου , παίζω με τις Μπάρμπι με την μεγάλη και θηλαζω την μικρή, τρέχω στην παιδική χαρά με την μεγάλη και η μικρη στο μάρσιπο θηλάζει(Δεν το καταλαβαίνει καν κάνεις οτι θηλαζω εκείνη την ώρα ) , είμαστε συνέχεια έξω βόλτες  από όταν έγινε 10 ημερών (γεννήθηκε και άνοιξη ) Έτσι δεν μελαγχολησα  καθόλου(Όπως είχα πάθει στην πρώτη μου κόρη ) και δεν  κουράστηκα καθόλου από την συχνότητα και συνεχή διάρκεια του θηλασμού. Μακάρι και στην πρώτη μου κόρη να μην είχα κλειστεί να θηλαζω μέσα στο σπίτι! Υπομονή πάντως σύντομα θα είναι πιοεύκολα ! Συνέχισε να θηλάζεις το μωράκι σου!

Link to comment
Share on other sites

Εμένα η μικρή μου μέχρι να πάει 5 μηνών θήλαζε επί 30 λεπτά και έκανε δίωρα διαλείμματα μεταξύ των θηλασμών. Το βράδυ βέβαια έκανε ένα 5ωρο διάλειμμα και ένα 3ωρο διάλειμμα. Θυμάμαι ότι πάντα θήλαζε 8 φορές το 24ωρο. Είχα ένα χαρτί και κάθε φορά που θήλαζε έβαζα ένα σταυρό. Όταν πήγαινε 12 το βράδυ μετρούσα τους σταυρούς και έπειτα ξεκινούσα για το επόμενο 24ωρο νέο χαρτί. Να σημειώσω ότι τους πρώτους μήνες ανέβηκε 2 γραμμές στις καμπύλες ανάπτυξης, δεν παρέμεινε στη γραμμή που βρισκόταν όταν γεννήθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...