Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Recommended Posts

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Η δικιά μου είναι πιο μικρή αλλά παίζουμε κάτι που μπορεί ίσως να εφαρμοστεί και στα μεγαλύτερα (;). Έχουμε έναν ξύλινο πίνακα με τα 24 γράμματα και κάρτες με πολύ απλές λέξεις 4 5 γραμμάτων που τις βλέπουμε και λέμε τη λέξη και ψάχνουμε να βάλουμε σε σειρά τα γράμματα για να βγει η λέξη ενώ παράλληλα της λέω πως λέγονται (με την παλιά αλφαβήτα) και τι ήχο κάνουν η ποιες άλλες λέξεις ξεκινάνε από το ίδιο γράμμα. Να τα γράψει βέβαια δεν μπορεί ακόμα μουτζούρες κάνει δεν έχουμε ξεκινήσει προγραφή ούτε αντιστοίχιση κλπ. Αν έκανες γράμματα σε εκτυπωτή καρτουλες είτε ολοκληρωμένα είτε παύλες παύλες να τα ενώνει και αντίστοιχα κάρτες να γράφετε τη λέξη; Οπτικά για τις λέξεις και τους ήχους και με γραφή τις παυλίτσες για να τα γράφει; Η να συνδυάσεις γράμματα με αριθμούς να κάνεις καρτουλες όπου θέλουμε πχ 3 Γιώτα, 5 άλφα, 2 βήτα κλπ κλπ; Επίσης πολύ καλό είναι πως είχαμε εμείς μικρά σχέδια που ακολουθούσαμε τα νούμερα με μια σειρά για να εμφανιστεί το σχέδιο; Έχει ίδια που ακολουθείς την αβ για να βγει το παπάκι πχ και λες την σειρά και ψάχνεις το αντίστοιχο γράμμα ώστε του εντυπώνεται σχήμα ήχος και σειρά; Και είναι και ενδιαφέρον να δεις τι σχήμα θα βγει στο τέλος ίσως του κρατήσει το ενδιαφέρον. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

παράλληλα της λέω πως λέγονται (με την παλιά αλφαβήτα) 

Τι ακριβως εννοείς? Ποια είναι ή παλιά?

Έχουμε έναν ξύλινο πίνακα με τα 24 γράμματα και κάρτες με πολύ απλές λέξεις 4 5 γραμμάτων που τις βλέπουμε και λέμε τη λέξη και ψάχνουμε να βάλουμε σε σειρά τα γράμματα για να βγει η λέξη

Έχουμε φτιάξει κάτι παρόμοιο με μαγνητικά γράμματα σε κουτί και καρτέλες με λέξεις που προσπαθείς να τις σχηματίσεις. Πράγματι είναι πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά και μάλιστα έχουμε πολύ καιρο να το παίξουμε. Ευχαριστώ που μου το θυμισες!

; Έχει ίδια που ακολουθείς την αβ για να βγει το παπάκι πχ και λες την σειρά και ψάχνεις το αντίστοιχο γράμμα ώστε του εντυπώνεται σχήμα ήχος και σειρά; Και είναι και ενδιαφέρον να δεις τι σχήμα θα βγει στο τέλος ίσως του κρατήσει το ενδιαφέρον. 

Πολυ καλή ιδέα! Θα το κάνω σήμερα κιόλας! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 265
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Τι ακριβως εννοείς? Ποια είναι ή παλιά?

Εμείς που τα μαθαίναμε άλφα βήτα γάμα κλπ και τώρα στο δημοτικό (και στα νήπια;) τα λένε αααα βββ γου δου ε τον ήχο δηλαδή και όχι το γράμμα. 

Κράτα το

Κράτα το

Εμείς που τα μαθαίναμε άλφα βήτα γάμα κλπ και τώρα στο δημοτικό (και στα νήπια;) τα λένε αααα βββ γου δου ε τον ήχο δηλαδή και όχι το γράμμα. 

Του τα έλεγα κι εγώ έτσι πριν να πάμε προνηπια, έλεγα και πώς προφέρονται, και λέξεις που ξεκιναν για να είχε μία εικόνα. Πράγματι έτσι έμαθε να αναγνωρίζει τα γράμματα. Στο σχολείο τα λένε μόνο αααα, ββββ γγγγ κτλ και μου φαίνεται πολύ βοηθητικο. Ένα βράδυ τελείως ανυποψίαστη για το τι κάνουν στην τάξη τον ακούω να "διαβάζει" ένα παραμύθι "σσσσσ ααααα γγγγγ αααα ππππ ωωωω". Έπεσα απ τα σύννεφα! 

• 2 months later...

Κορίτσια με τον μεγάλο μου γιο έχω περιορισμένο χρόνο ως προς το παιχνίδι μέσα στην μέρα. Είναι σχεδόν 22 μηνών και επειδή έχω και τον μικρό που είναι τώρα 5 μηνών και κάτι και δεν έχω βοήθεια από κανέναν. Στην ουσία μόνη μου τελείως τα μεγαλώνω χωρίς βοήθεια από κάποιον κ τον άντρα μου για πολύ λίγο τον βλέπουν υπάρχουν μέρες που δεν τον βλέπουν καν λόγο δουλειάς. Όταν έρχεται αυτά κοιμούνται. Όποτε όλα περνάνε από τα χέρια μου κ με τα μωρα που είμαι συνέχεια μαζί προσπαθώ να παίζω όσο μπορώ αλλά νιώθω ότι θα ήθελα κ παραπάνω απλά η ρουτίνα κ η καθημερινότητα δεν μου δίνουν αυτή την δυνατότητα. Ας πούμε μέσα στην μέρα θα παίξουμε λίγο κυνηγητό , θα παίξουμε λίγο κρυφτό , θα φτιάξουμε λίγα τουβλάκια , θα πάμε λίγο έξω ίσως για καμία ώρα μια βόλτα , θα χορέψουμε λίγο , θα διαβάσουμε κάνα παραμύθι και αυτό είναι όλο ... δεν έχω τον χρόνο για κάτι άλλο. Παίζει και μόνος του πλέον φυσικά και κάποιο χρόνο ασχολείται κ μόνος του με παιχνίδια αλλά θα ήθελα να συμμετέχω περισσότερο. Εσείς τι άλλο κάνετε με τα μωράκια σας ; Ίσως παίζεται κάποιο παιχνίδι πιο εκπαιδευτικό ; Πάντως μέσα στην μέρα συμμετέχει σε όλες τις δουλειές που κάνω .. με βοηθάει να βάλω πλυντήριο , να μαζέψουμε τα παιχνίδια του , να βάλουμε ηλεκτρική , όταν σκουπίζω τα ντουλάπια ας πούμε του δίνω και αυτουνού πανί κ κάνει πως σκουπίζει κ αυτός ... γενικά συμμετέχει σε όλα ... αλλά αυτό δεν είναι παιχνίδι βέβαια .. στεναχωριέμαι μερικές φορές ότι δεν του δίνω πολύ χρόνο 

Just now, Super.mum είπε:

Κορίτσια με τον μεγάλο μου γιο έχω περιορισμένο χρόνο ως προς το παιχνίδι μέσα στην μέρα. Είναι σχεδόν 22 μηνών και επειδή έχω και τον μικρό που είναι τώρα 5 μηνών και κάτι και δεν έχω βοήθεια από κανέναν. Στην ουσία μόνη μου τελείως τα μεγαλώνω χωρίς βοήθεια από κάποιον κ τον άντρα μου για πολύ λίγο τον βλέπουν υπάρχουν μέρες που δεν τον βλέπουν καν λόγο δουλειάς. Όταν έρχεται αυτά κοιμούνται. Όποτε όλα περνάνε από τα χέρια μου κ με τα μωρα που είμαι συνέχεια μαζί προσπαθώ να παίζω όσο μπορώ αλλά νιώθω ότι θα ήθελα κ παραπάνω απλά η ρουτίνα κ η καθημερινότητα δεν μου δίνουν αυτή την δυνατότητα. Ας πούμε μέσα στην μέρα θα παίξουμε λίγο κυνηγητό , θα παίξουμε λίγο κρυφτό , θα φτιάξουμε λίγα τουβλάκια , θα πάμε λίγο έξω ίσως για καμία ώρα μια βόλτα , θα χορέψουμε λίγο , θα διαβάσουμε κάνα παραμύθι και αυτό είναι όλο ... δεν έχω τον χρόνο για κάτι άλλο. Παίζει και μόνος του πλέον φυσικά και κάποιο χρόνο ασχολείται κ μόνος του με παιχνίδια αλλά θα ήθελα να συμμετέχω περισσότερο. Εσείς τι άλλο κάνετε με τα μωράκια σας ; Ίσως παίζεται κάποιο παιχνίδι πιο εκπαιδευτικό ; Πάντως μέσα στην μέρα συμμετέχει σε όλες τις δουλειές που κάνω .. με βοηθάει να βάλω πλυντήριο , να μαζέψουμε τα παιχνίδια του , να βάλουμε ηλεκτρική , όταν σκουπίζω τα ντουλάπια ας πούμε του δίνω και αυτουνού πανί κ κάνει πως σκουπίζει κ αυτός ... γενικά συμμετέχει σε όλα ... αλλά αυτό δεν είναι παιχνίδι βέβαια .. στεναχωριέμαι μερικές φορές ότι δεν του δίνω πολύ χρόνο 

Ειστε ολη μερα μαζι και ειναι ΚΑΙ αυτο χρονος. Επισης, τους αρεσει πολυ να νιωθουν οτι βοηθανε και θα σου προτεινα να μη «σε βοηθαει να μαζεψετε τα παιχνιδια του» αλλα «να τον βοηθας..». Ωστε να μαθει σιγα σιγα οτι ο καθενας κανει τις δουλειες που του αναλογουν! Προς το παρον μπορει να μην εχει διαφορα ποιος βοηθαει ποιον ομως θα του μεινεη η φραση.  Μη σου φαινεται μικρος! Θα ερθει η μερα που θα παιρνει μονος του πρωτοβουλια να το κανει!

δυστυχως με παιδι με τοσο μικρη διαφορα ειναι δυσκολο να κανεις κατι παραπανω εφοσον εισαι ολη μερα μονη σου. Αργοτερα θα ειναι λιγο πιο ευκολο! Υπομονη! Και το παιδι σε νιωθει διπλα του!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Ως προς τον χρόνο δεν μπορώ να σε συμβουλέψω καθώς εμείς είμαστε σχεδόν συνέχεια και οι δύο στο σπίτι. Ως προς τα παιχνίδια, μιας που η δικιά μου είναι μόλις ένα μήνα μεγαλύτερη, μπορώ να σου προτείνω παζλ (υπάρχουν με 2 κομμάτια ή προοδευτικά με 2-3-4-5), ζωγραφική, πλαστελίνες, σφηνωματα, παιχνίδια λεπτής κινητικότητας (σφυράκι με καρφακια ή με μπάλες, παιχνίδι με κλειδαριές), μουσικά όργανα (Μαρακες, ντέφι, ξυλόφωνο) και παιχνίδια μίμησης/ρόλων, όπως κουζίνα-κουζινικα, κούκλα μωρό, πάγκος εργαλείων, μαναβικο και playmobil για να κάνει παιχνίδι ρόλων με το σπίτι τους, τα οχήματά τους, τις κούνιες κλπ. Θα σου έλεγα και κουκλοθέατρο αλλά θέλει συμμετοχή του γονέα κι έτσι είναι δύσκολο αν δεν υπάρχει χρόνος.

Just now, little lamb said:

Καλησπέρα! Ως προς τον χρόνο δεν μπορώ να σε συμβουλέψω καθώς εμείς είμαστε σχεδόν συνέχεια και οι δύο στο σπίτι. Ως προς τα παιχνίδια, μιας που η δικιά μου είναι μόλις ένα μήνα μεγαλύτερη, μπορώ να σου προτείνω παζλ (υπάρχουν με 2 κομμάτια ή προοδευτικά με 2-3-4-5), ζωγραφική, πλαστελίνες, σφηνωματα, παιχνίδια λεπτής κινητικότητας (σφυράκι με καρφακια ή με μπάλες, παιχνίδι με κλειδαριές), μουσικά όργανα (Μαρακες, ντέφι, ξυλόφωνο) και παιχνίδια μίμησης/ρόλων, όπως κουζίνα-κουζινικα, κούκλα μωρό, πάγκος εργαλείων, μαναβικο και playmobil για να κάνει παιχνίδι ρόλων με το σπίτι τους, τα οχήματά τους, τις κούνιες κλπ. Θα σου έλεγα και κουκλοθέατρο αλλά θέλει συμμετοχή του γονέα κι έτσι είναι δύσκολο αν δεν υπάρχει χρόνος.

Παιχνίδι με κλειδαριές έχεις να προτείνεις κάποιο? Γιατί είναι κάτι που έψαχνα και ποτέ δεν βρηκα

Καλησπέρα,περίπου στην ίδια ηλικία είναι και ο γιος μου,παίζουμε και εμείς όσα ανέφερες Όπως επισεις κάνουμε και πολλές δουλειές σπιτιού μαζί.επιπλεον ζωγραφίζουμε πολύ κάνουμε παζλ(για την ηλικία του εννοείτε)παίζουμε με τα αυτοκίνητα και πολλά παιχνίδια ρόλων πχ μαγειρεύουμε ταΐζουμε τα λουτρινα τα πηγαίνουμε στο γιατρό τα κάνουμε μπάνιο κτλ.

Just now, little lamb είπε:

Ευχαριστω πολύ πολύ για την απάντηση !!! Ωραία τέλεια ιδέα το κουκλοθέατρο και δεν πειράζει θα βάζω και το μωρό μπροστά να χαζεύει και αυτός γιατί είναι και αυτός πολύ ανεπτυγμένος και θα γελάει πιστεύω με αυτό. Μερικά από αυτά που λες τα έχουμε .. άλλα πάλι όχι. Όποτε είναι καλή ιδέα να προμηθευτώ οποία από αυτά για δώρα για Πάσχα τώρα που έρχεται. Τέλεια 

Just now, irin είπε:

Ειστε ολη μερα μαζι και ειναι ΚΑΙ αυτο χρονος. Επισης, τους αρεσει πολυ να νιωθουν οτι βοηθανε και θα σου προτεινα να μη «σε βοηθαει να μαζεψετε τα παιχνιδια του» αλλα «να τον βοηθας..». Ωστε να μαθει σιγα σιγα οτι ο καθενας κανει τις δουλειες που του αναλογουν! Προς το παρον μπορει να μην εχει διαφορα ποιος βοηθαει ποιον ομως θα του μεινεη η φραση.  Μη σου φαινεται μικρος! Θα ερθει η μερα που θα παιρνει μονος του πρωτοβουλια να το κανει!

δυστυχως με παιδι με τοσο μικρη διαφορα ειναι δυσκολο να κανεις κατι παραπανω εφοσον εισαι ολη μερα μονη σου. Αργοτερα θα ειναι λιγο πιο ευκολο! Υπομονη! Και το παιδι σε νιωθει διπλα του!!

Ευχαριστω για την απάντηση !!!! Πολύ καλό αυτό που λες δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Ότι δηλαδή εγώ τον βοηθάει κ όχι αυτός εμένα. Πολύ καλό! Από εδώ κ πέρα αυτό θα του λέω. 

Διαφημίσεις

Για αρχή εφοσων είστε όλη μέρα μαζι μόνο αυτό ΦΤΆΝΕΙ!!! Από αυτά που γράφεις πιστεύω πως αφιερώνεις πάρα πολύ χρόνο στα παιδιά σου κ αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι..! Πραγματικά προσπάθησε να απενεχοποιηθεις γιατί καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά κ οι απαιτήσεις τους θα "τρελαθείς" αν πιστεύεις ότι αυτά που προσφέρεις στα παιδιά σου είναι λίγα 

Κ ότι προσπαθεί να βοηθήσει στο σπίτι είναι ένα από τα καλύτερα ελεύθερα παιχνίδια κ αναπτύσσει κ δεξιότητες 

Εμένα πχ τα παιδιά μου ούτε παζλ έπαιζαν σε τέτοια ηλικία ούτε ηλεκτρική με άφηναν να βάλω γιατί τη  έκλειναν η μου έπαιρνε ο μικρός το κοντάρι της σκούπας κ έπαιζε, ούτε παραμύθια ήθελαν τα έσκιζαν ο μικρός τώρα κανένα 3μηνο ξεκίνησε να δείχνει ενδιαφέρον στα παραμύθια κ να συζητάμε για τις εικόνες όχι τόσο στο να του τα διαβάζω κ σε ένα μήνα κλείνει τα 3 χρόνια 

Βλέπε τη αρέσει στο παιδί, που δείχνει ενδιαφέρον κ βάση αυτού να βάζεις κ κάτι καινούργιο στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Δε ξέρω αν ενδιαφέρετε να ζωγραφίσει ώστε να ζωφραφιζατε για αρχή με δάχτυλο μπογιές, όπως πολύ αρέσει στα παιδιά να παίζουν κ με τα τρόφιμα του σπιτιού πχ φακές αλεύρι ρύζι μακαρόνια.. Με αλεύρι κ baby oil φτιάχνεις πολύ ωραία άμμο (όχι όμως μέσα στο σπίτι καλύτερα έξω αν έχετε αυλή η μπαλκόνι γιατί γλυστραει αν πέσει στα πλακάκια), όπως επίσης μπορείτε να κάνετε κ πικ νικ στο σπίτι μέσα στο σαλόνι η στο μπαλκόνι ή στην αυλή είναι κάτι διαφορετικό κ αρέσει πολύ στα παιδιά :D ακόμα κ στο μαγείρεμα μπορείς να του προτείνεις να σε βοηθάει να σου δίνει το κρεμμύδι πχ, ότι τέλος πάντων είναι προσβάσιμο για την ηλικία του 

Just now, xaroumenh mama είπε:

Για αρχή εφοσων είστε όλη μέρα μαζι μόνο αυτό ΦΤΆΝΕΙ!!! Από αυτά που γράφεις πιστεύω πως αφιερώνεις πάρα πολύ χρόνο στα παιδιά σου κ αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι..! Πραγματικά προσπάθησε να απενεχοποιηθεις γιατί καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά κ οι απαιτήσεις τους θα "τρελαθείς" αν πιστεύεις ότι αυτά που προσφέρεις στα παιδιά σου είναι λίγα 

Κ ότι προσπαθεί να βοηθήσει στο σπίτι είναι ένα από τα καλύτερα ελεύθερα παιχνίδια κ αναπτύσσει κ δεξιότητες 

Εμένα πχ τα παιδιά μου ούτε παζλ έπαιζαν σε τέτοια ηλικία ούτε ηλεκτρική με άφηναν να βάλω γιατί τη  έκλειναν η μου έπαιρνε ο μικρός το κοντάρι της σκούπας κ έπαιζε, ούτε παραμύθια ήθελαν τα έσκιζαν ο μικρός τώρα κανένα 3μηνο ξεκίνησε να δείχνει ενδιαφέρον στα παραμύθια κ να συζητάμε για τις εικόνες όχι τόσο στο να του τα διαβάζω κ σε ένα μήνα κλείνει τα 3 χρόνια 

Βλέπε τη αρέσει στο παιδί, που δείχνει ενδιαφέρον κ βάση αυτού να βάζεις κ κάτι καινούργιο στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Δε ξέρω αν ενδιαφέρετε να ζωγραφίσει ώστε να ζωφραφιζατε για αρχή με δάχτυλο μπογιές, όπως πολύ αρέσει στα παιδιά να παίζουν κ με τα τρόφιμα του σπιτιού πχ φακές αλεύρι ρύζι μακαρόνια.. Με αλεύρι κ baby oil φτιάχνεις πολύ ωραία άμμο (όχι όμως μέσα στο σπίτι καλύτερα έξω αν έχετε αυλή η μπαλκόνι γιατί γλυστραει αν πέσει στα πλακάκια), όπως επίσης μπορείτε να κάνετε κ πικ νικ στο σπίτι μέσα στο σαλόνι η στο μπαλκόνι ή στην αυλή είναι κάτι διαφορετικό κ αρέσει πολύ στα παιδιά :D ακόμα κ στο μαγείρεμα μπορείς να του προτείνεις να σε βοηθάει να σου δίνει το κρεμμύδι πχ, ότι τέλος πάντων είναι προσβάσιμο για την ηλικία του 

Ευχαριστω τόσο πολύ όλες σας για τις απαντήσεις!!!! Η αλήθεια είναι ότι κάπου κάπου όντως νιώθω τύψεις. Πχ τώρα που κοιμούνται αντί να κάτσω να χαλαρώσω εγώ σκέφτομαι ότι ίσως σήμερα δεν κάναμε αρκετά ... ενώ κάναμε και εκτός από αυτό το παιχνίδι που περιγράφω που παίζουμε ... είναι και το παιχνίδι που κάνουμε όταν ας πούμε διακόπτω κάποια δουλειά κ αρχίζω να παίζω μαζί του κάνα 5 λεπτό.να τον κυνηγάω ας πούμε.  Και αυτό μπορεί να γίνει κ 20 φορές την μέρα. Πάντως αυτό με την μαγειρική το κάνουμε και έχεις δίκιο ότι του αρέσει. Γενικά του αρέσει να εξερευναει να κάνουμε καινούργια πράγματα μαζί. Του αρέσει δηλαδή που συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού και δεν είναι παιδί που θα κάτσει να κάνει παζλ ας πούμε όχι δυστυχώς η ευτυχώς. Δείχνει ενδιαφέρον πιο πολύ ας πούμε σε τάπερ , κατσαρόλες , κουτάλες παρά σε παιχνίδια. Επίσης μπορεί να του πάρεις ένα παιχνίδι που χορεύει κ αυτός θα κάτσει να του βγάζει κ να του ξανά βάζει τις μπαταρίες. Δηλαδή λιγότερο θα ασχοληθεί με το ίδιο το παιχνίδι σαν παιχνίδι παρά θα αρχίσει να κοιτάει που ανοίγει το καπάκι κ πως βγαίνουν οι μπαταρίες. 

Ευχαριστω τόσο πολύ όλες σας για τις απαντήσεις!!!! Η αλήθεια είναι ότι κάπου κάπου όντως νιώθω τύψεις. Πχ τώρα που κοιμούνται αντί να κάτσω να χαλαρώσω εγώ σκέφτομαι ότι ίσως σήμερα δεν κάναμε αρκετά ... ενώ κάναμε και εκτός από αυτό το παιχνίδι που περιγράφω που παίζουμε ... είναι και το παιχνίδι που κάνουμε όταν ας πούμε διακόπτω κάποια δουλειά κ αρχίζω να παίζω μαζί του κάνα 5 λεπτό.να τον κυνηγάω ας πούμε.  Και αυτό μπορεί να γίνει κ 20 φορές την μέρα. Πάντως αυτό με την μαγειρική το κάνουμε και έχεις δίκιο ότι του αρέσει. Γενικά του αρέσει να εξερευναει να κάνουμε καινούργια πράγματα μαζί. Του αρέσει δηλαδή που συμμετέχει στις δουλειές του σπιτιού και δεν είναι παιδί που θα κάτσει να κάνει παζλ ας πούμε όχι δυστυχώς η ευτυχώς. Δείχνει ενδιαφέρον πιο πολύ ας πούμε σε τάπερ , κατσαρόλες , κουτάλες παρά σε παιχνίδια. Επίσης μπορεί να του πάρεις ένα παιχνίδι που χορεύει κ αυτός θα κάτσει να του βγάζει κ να του ξανά βάζει τις μπαταρίες. Δηλαδή λιγότερο θα ασχοληθεί με το ίδιο το παιχνίδι σαν παιχνίδι παρά θα αρχίσει να κοιτάει που ανοίγει το καπάκι κ πως βγαίνουν οι μπαταρίες. 

Μα δε νομιζω οτι υπαρχει γονεας που μπορει να παιζει ολη μερα. Ειτε θα δουλευει, ειτε θα εχει και αλλα παιδια, δουλειες του σπιτιου κλπ. Και ειναι καλο να το ξερει αυτο το παιδακι, οτι δεν αποτελει τη μονη σου ενασχοληση. 
Σχετικα με το ποιος βοηθαει ποιον που ανεφερα για το μαζεμα του δωματιου, εγω παντα τα εβαζα να μαζευουν τα δωματια τους το βραδυ, προφανως βοηθαω απλα ολο και λιγοτερο. Και γενικα παντα ελεγα οτι ο καθενας ειναι υπευθυνος για τα πραγματα του και συμμετεχει στο σπιτι στο βαθμο που μπορει. Καποια στιγμη βλεπεις οτι γινεται βιωμα. Εχω δει οτι πλεον, 6 και 3.5, οταν τους λεω να πανε για υπνο λενε «μα δεν μαζεψαμε!»  Ή τους λεω οτι τα απλυτα ρουχα-καλτσες κλπ πρεπει να μπαινουν στο καλαθι. Δεν θα ψαχνω ολο το σπιτι για πεταμενα ρουχα, αρα οτι πετανε απλα θα μεινει απλυτο. Απο μικρα το κατανοουν και μαθαινουν

8 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την @xaroumenh mama. Μην νιώθεις τύψεις ότι δεν ασχολείσαι, όλη μέρα μαζί είστε κ είμαι σίγουρη ότι προσπαθείς για το καλύτερο, όπως όλες οι μανουλες. Κ όσες έχουμε 2 ή περισσότερα παιδιά όλες περάσαμε από αυτό το στάδιο κ τις τύψεις και το άγχος! Αυτά που κάνεις ήδη μέσα στη μετά είναι αρκετά. Κ σημασία δεν έχει να βρεις κ κάποιο άλλο εκπαιδευτικό παιχνίδι για να περάσει καλά, περνάει ήδη καλά παίζοντας μαζί σου κ που σε έχει να τον φροντίζεις!

On 25/3/2021 at 12:52 ΠΜ, Super.mum είπε:

Είναι αυτό που έχω γράψει και σε άλλο θέμα .δεν θα σταματήσεις να έχεις τύψεις ποτέ Εάν δεν ξεκινήσεις με αφιερώνεις αποκλειστικό χρόνο 5 με 10 λεπτά κάθε μέρα στο καθένα. όχι παραπάνω. ξεκινά με αυτό αλλιώς αυτό που νιώθεις δεν πρόκειται να σου φύγει ποτέ .Όσο και να σου λένε εδώ μέσα .Εγώ σε καταλαβαίνω και όπως έχω ξαναγράψει όλη μέρα μπορεί να είσαι με τα παιδιά σου αλλά τελικά να μην ασχολείσαι καθόλου και για μένα όχι δεν είναι αποκλειστικός χρόνος εκείνος να παίζει δίπλα σου και εσύ να μαγειρεύεις. το ότι είστε μαζί Εμένα δεν μου λέει κάτι στον ίδιο χώρο, οπότε δεν νομίζω ότι μπορώ να συμμεριστώ την άποψη των κοριτσιών από πάνω... 

Αποκλειστικός χρόνος 5 έως 10 λεπτά στο κάθε παιδί κάθε μέρα και αν είναι δυνατόν άλλο τόσο χρόνο όλοι μαζί σύνολο 30 λεπτά την ημέρα. βρέστα! είναι πάρα πολύ δυσκολο!!! Χωρίς όμως το μωρό να σε ενοχλήσει την ώρα που σαι με το μεγάλο και χώρισ ο μεγάλος να ενοχλήσει την ώρα που είσαι εσύ με το μωρό μιλάμε για αποκλειστικότητα! !! 

Διαφημίσεις

Just now, diane2020 είπε:

Είναι αυτό που έχω γράψει και σε άλλο θέμα .δεν θα σταματήσεις να έχεις τύψεις ποτέ Εάν δεν ξεκινήσεις με αφιερώνεις αποκλειστικό χρόνο 5 με 10 λεπτά κάθε μέρα στο καθένα. όχι παραπάνω. ξεκινά με αυτό αλλιώς αυτό που νιώθεις δεν πρόκειται να σου φύγει ποτέ .Όσο και να σου λένε εδώ μέσα .Εγώ σε καταλαβαίνω και όπως έχω ξαναγράψει όλη μέρα μπορεί να είσαι με τα παιδιά σου αλλά τελικά να μην ασχολείσαι καθόλου και για μένα όχι δεν είναι αποκλειστικός χρόνος εκείνος να παίζει δίπλα σου και εσύ να μαγειρεύεις. το ότι είστε μαζί Εμένα δεν μου λέει κάτι στον ίδιο χώρο, οπότε δεν νομίζω ότι μπορώ να συμμεριστώ την άποψη των κοριτσιών από πάνω... 

Αποκλειστικός χρόνος 5 έως 10 λεπτά στο κάθε παιδί κάθε μέρα και αν είναι δυνατόν άλλο τόσο χρόνο όλοι μαζί σύνολο 30 λεπτά την ημέρα. βρέστα! είναι πάρα πολύ δυσκολο!!! Χωρίς όμως το μωρό να σε ενοχλήσει την ώρα που σαι με το μεγάλο και χώρισ ο μεγάλος να ενοχλήσει την ώρα που είσαι εσύ με το μωρό μιλάμε για αποκλειστικότητα! !! 

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση ! Αυτός ο χρόνος που γράφεις προφανώς και τον αφιερώνω και αφιερώνω και πολύ παραπάνω. Το μωρό έχει αποκλειστικότητα με εμένα το μεσιμερι που ο «μεγάλος» κοιμάται κάνα 2 ωρο σίγουρα. Παίζουμε , καθόμαστε αγκαλιά και θηλάζω , κοιμάται μαζί μου κ ότι κάνει ένα μωράκι στην ηλικία του τέλος πάντων. Ο μεγάλος έχει προσοχή από εμένα αν το δεις συνολικά μόνο σε παιχνίδι περίπου 3 ώρες την μέρα. Η μια ώρα περίπου είναι που πάμε παιδική χαρά η βόλτα και ο μικρός συνήθως κοιμάται στην βόλτα όποτε παίζω με τον μεγάλο και άλλες 2 ώρες σπαστες σε 15 λεπτά η 20 λεπτά κατά την διάρκεια της μέρας. Παρόλα αυτά και πάλι νιώθω τύψεις ... την ώρα που πρέπει να κάνω δουλειές τον βλέπω ότι δυσανασχετεί και ψάχνει να δει πως θα τραβήξει την προσοχή μου. 

On 25/3/2021 at 11:06 ΠΜ, mama16 είπε:

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την @xaroumenh mama. Μην νιώθεις τύψεις ότι δεν ασχολείσαι, όλη μέρα μαζί είστε κ είμαι σίγουρη ότι προσπαθείς για το καλύτερο, όπως όλες οι μανουλες. Κ όσες έχουμε 2 ή περισσότερα παιδιά όλες περάσαμε από αυτό το στάδιο κ τις τύψεις και το άγχος! Αυτά που κάνεις ήδη μέσα στη μετά είναι αρκετά. Κ σημασία δεν έχει να βρεις κ κάποιο άλλο εκπαιδευτικό παιχνίδι για να περάσει καλά, περνάει ήδη καλά παίζοντας μαζί σου κ που σε έχει να τον φροντίζεις!

Ευχαριστω πολύ για την απάντηση ! Είσαι πολύ γλυκιά. 

5 με 10 λεπτά εννοώ αποκλειστικό παιχνίδι και όχι βόλτα στις κούνιες ούτε εκπαιδευτικά αλλά αποκλειστικό παιχνίδι που θα έχει διαλέξει το ίδιο το παιδί μαμά και παιδί μαζί τίποτα άλλο να μην αποσπά την προσοχή. Εννοώ να κάτσει κάτω μαζί του και να παίξεις.έχω γράψει σε ένα άλλο θέμα αν το βρω θα στείλω το link. Είναι συγκεκριμένο πρόγραμμα Εγώ το έκανα πολύ παλιά με στοχοθεσία και ουσιαστικά έμαθα να παίζω. Οι γονείς πολλές φορές νομίζουμε ότι παίζουμε με τα παιδιά μας. 

Οι δύο ώρες που λες με ένα μωρό πέντε μηνών και 15 και 25 να είναι Δεν είναι αυτό που λέω εγώ κανένα μωρό και κανένα παιδάκι δεν πρόκειται να κάτσει να παίξει τόσο. δύο ώρες ειναι πάρα πολύ ωρα αποκλειστικό παιχνίδι με τη μαμά. Άλλο το σε φροντίζω σε κάνω μπάνιο σε πάω στις κούνιες κάνω αγκαλίτσες σου διαβάζω παραμύθια κάνω  εκπαιδευτικά παιχνίδια και στο Παίζω δασκάλα, αυτά είναι άλλα τελείως διαφορετικά τα έχω αναλύσει όμως σε άλλο θέμα αν σε ενδιαφέρει Δες το .Πεξσε λέγεται και είναι πρόγραμμα εξέλιξης σχέσεων. 

Αλλιώς αν ήταν έτσι όπως λες αυτές οι δύο ώρες λογικά θα σε κάλυπταν και οι τρεις ώρες τότε δεν θα ένιωθες τύψεις. αν ασχοληθείς λίγο με αυτό το πρόγραμμα Θα σου φύγουν οι τύψεις. Εμένα προσωπικά μου έφυγαν. μου έρχονται όταν δεν έχω αποκλειστικό παιχνίδι μαζί τους γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι δεδομένα σε μία φυσιολογική οικογένεια:Οι κούνιες η φροντίδα τα παραμύθια τα εκπαιδευτικά. .. Αυτά όμως δεν είναι αποκλειστικό παιχνίδι με τους γονείς! Αυτό που ζητάνε τα παιδιά δηλαδή. ! 

14 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Παρόλα αυτά και πάλι νιώθω τύψεις ... την ώρα που πρέπει να κάνω δουλειές τον βλέπω ότι δυσανασχετεί και ψάχνει να δει πως θα τραβήξει την προσοχή μου. 

Καλησπέρα! Είμαι μαμά ενός παιδιού δεν εργάζομαι, παίζουμε κι εμείς πολλές ώρες σπαστά μέσα στην μέρα και όμως καταλαβαίνω αυτό που λες. Έρχονται ώρες που επειδή πρέπει να κάνω κάποιες δουλειές, που δεν θέλει να συμμετέχει, τον βλέπω να βαριέται, να πηγαίνει απ' τον ένα καναπέ στον άλλο ή να μην θέλει να ασχοληθεί με τίποτα. Εκεί νιώθω παράξενα γιατί έχω συνηθίσει να τον απασχολω και νιώθω δεμένα τα χέρια μου με τις δουλειες. Θα δεις διαφορά όταν αρχίζει και παίζει φανταστικά παιχνίδια και θα τιτιβιζει δίπλα σου. 

Εκπαιδευτικά παιχνίδια θα μπορούσαν να είναι όλες οι δραστηριότητες που κάνετε μαζί στο σπίτι που δουλεύουν λεπτη-αδρη κινητικότητα, παρατήρηση κτλ. Για καθαρά γνωσιακό παιχνίδι θα πρότεινα μαγνητικά γράμματα  που είναι διασκεδαστικά, πολύχρωμα και μπορεί να εξοικειωθεί σιγά σιγά με τα όνοματα και τις φωνές τους πχ αυτό είναι το άλφα το α κτλ.  

Και πάλι το παιδί είναι πολύ μικρό και σίγουρα του προσφέρεις ήδη ό,τι χρειάζεται! 

πρίν από 54 λεπτά , diane2020 είπε:

5 με 10 λεπτά εννοώ αποκλειστικό παιχνίδι και όχι βόλτα στις κούνιες ούτε εκπαιδευτικά αλλά αποκλειστικό παιχνίδι που θα έχει διαλέξει το ίδιο το παιδί μαμά και παιδί μαζί τίποτα άλλο να μην αποσπά την προσοχή.

Τι εννοείς όχι εκπαιδευτικό παιχνίδι;  εννοώ πώς διακρίνεται το εκπαιδευτικό και το μη εκπαιδευτικό;  το να φτιάξεις μαζί ένα παζλ πχ είναι εκπαιδευτικό ή όχι;  να χτίσεις με τουβλάκια είναι εκπαιδευτικό ή όχι;  να κάνεις πλαστελίνες;  

1 hour ago, Έσπερος είπε:

Τι εννοείς όχι εκπαιδευτικό παιχνίδι;  εννοώ πώς διακρίνεται το εκπαιδευτικό και το μη εκπαιδευτικό;  το να φτιάξεις μαζί ένα παζλ πχ είναι εκπαιδευτικό ή όχι;  να χτίσεις με τουβλάκια είναι εκπαιδευτικό ή όχι;  να κάνεις πλαστελίνες;  

Όλα αυτά που γράφεις είναι εκπαιδευτικά..παιχνίδι εννοω το ελεύθερο παιχνίδι να διαλέξει το παιδί κάποια παιχνίδια όπως π.χ. ρόλους Playmobil ρόλους η Barbie . Η κουζινικα η κάνω το μάστορα η παω σουπερ κ ψωνίζω. Η πλαστελίνη ενδεχομένως να'ναι κάπου στη μέση, αν κάνετε ένα σεναριο πχ. Γλάστρες με λουλουδια είναι ελευθερο κι αυτό. Αλλά να διαλέγει εκείνο τι θα παιξετε, οχι εσείς

Τα τουβλάκια και τα παζλ είναι εκπαιδευτικά Όπως και όλα τα επιτραπέζια

Μπείτε σε ένα παιχνιδάδικο στο site του και Δείτε τις κατηγορίες των παιχνιδιών για να καταλάβετε τι εννοώ Όχι εκεί που λέει εκπαιδευτικά αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ρόλους διαδραστικά και τα λοιπά

Όλα αυτά που γράφεις είναι εκπαιδευτικά..παιχνίδι εννοω το ελεύθερο παιχνίδι να διαλέξει το παιδί κάποια παιχνίδια όπως π.χ. ρόλους Playmobil ρόλους η Barbie . Η κουζινικα η κάνω το μάστορα η παω σουπερ κ ψωνίζω. Η πλαστελίνη ενδεχομένως να'ναι κάπου στη μέση, αν κάνετε ένα σεναριο πχ. Γλάστρες με λουλουδια είναι ελευθερο κι αυτό. Αλλά να διαλέγει εκείνο τι θα παιξετε, οχι εσείς

Τα τουβλάκια και τα παζλ είναι εκπαιδευτικά Όπως και όλα τα επιτραπέζια

Μπείτε σε ένα παιχνιδάδικο στο site του και Δείτε τις κατηγορίες των παιχνιδιών για να καταλάβετε τι εννοώ Όχι εκεί που λέει εκπαιδευτικά αλλά σε όλα τα υπόλοιπα ρόλους διαδραστικά και τα λοιπά

Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί προκρίνεται αυτό το είδος, σε τι δηλαδή συντελεί παραπάνω στο δέσιμο γονέα κ παιδιού; εξάλλου το κάθε παιχνίδι είναι μια εκπαίδευση, από όλα μάθαινει. 

εγω πάντως παιχνθδι ρόλων πάνω από πέντε λεπτά δεν μπορώ να παίξω κ δεν βλέπω καμία αλληλεπίδραση. οκ βάζουμε τα λεγκο να κάνουν κάτι, τα στήνουμε, τελείωσε. βόσκαμε τα ζώα, μαγειρεύουμε κάτι, του λέμε τι να φέρει από τη λαϊκή, ούτε πέντε λεπτά κ μάλλον για ξεφόρτωμα το έχουμε, για να του μιλάμε εμώ ταυτόχρονα κάνουμε κάτι άλλο. το καλύτερο παιχνίδι μας είναι αυτά που λες εσυ εκπαιδευτικα. τότε νιώθω ότι περνάμε καλά όντως μαζί.

πρίν από 7 λεπτά , Έσπερος είπε:

Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί προκρίνεται αυτό το είδος, σε τι δηλαδή συντελεί παραπάνω στο δέσιμο γονέα κ παιδιού; εξάλλου το κάθε παιχνίδι είναι μια εκπαίδευση, από όλα μάθαινει. 

εγω πάντως παιχνθδι ρόλων πάνω από πέντε λεπτά δεν μπορώ να παίξω κ δεν βλέπω καμία αλληλεπίδραση. οκ βάζουμε τα λεγκο να κάνουν κάτι, τα στήνουμε, τελείωσε. βόσκαμε τα ζώα, μαγειρεύουμε κάτι, του λέμε τι να φέρει από τη λαϊκή, ούτε πέντε λεπτά κ μάλλον για ξεφόρτωμα το έχουμε, για να του μιλάμε εμώ ταυτόχρονα κάνουμε κάτι άλλο. το καλύτερο παιχνίδι μας είναι αυτά που λες εσυ εκπαιδευτικα. τότε νιώθω ότι περνάμε καλά όντως μαζί.

Το ότι δεν βρίσκεις αλληλεπιδραση είναι γιατί πιθανον Δεν του αφήνεις επιλογη παιχνιδιου η δεν ξέρω λεπτομερειες Δεν ξέρω πως παιζετε και ποτε. Άλλος λόγος ειναι η μη συγκεντρωση (σου). Δεν ξέρω όμως Δεν ειμαι επιστήμονας σε τέτοια θέματα.αυτα ειναι ολόκληρη θεωρία, εγώ για να τα μάθω (για μένα) μου πήρε μήνες.

Δεν μπορώ να στα εξηγήσω παραπανω , δοκίμασα αλλά μέχρι εκεί μπορω. το μόνο σίγουρο είναι ότι εμένα προσωπικα με έμαθε να παιζω ουσιαστικά με τα παιδια, ποιοτικα χωρίς τυψεις ότι δεν παιζω η ότι δεν ασχολουμαι αρκετά. Τον επίσης σπουδαιο είναι ότι όταν λειτουργουμε έτσι αυτά είναι ηρεμα μετά και ικανοποιημενα. Επίσης μας έφερε ακόμα πιο κοντά και αυτός ο τροπος αλληλεπιδρασης. Το ξεκίνησα όταν ήμουν έγκυος,ωστε να μη ζηλευει η μεγάλη Μου και να νιώθει πως η μαμά της is still here ,το συνέχισα μετά όταν είχα το μωρό για τους ίδιους λόγους,το συνεχίσω σήμερα και με τα δυο. Πολυ δυσκολο και δε μου βγαίνει πάντα ο χρόνος για όλα.

Μου το δίδαξαν και πλήρωσα γι αυτό οποτε δεν είμαι ειδική να το εξηγήσω ουτε καταλληλη. Υπάρχουν όμως βιβλία γι αυτό και είναι ολόκληρη θεωρια! 

Εκπαιδευτικά η Diane μάλλον εννοεί όλα τα δεξιοτήτων. Παζλ, λεπτή κινητικότητα, χτισιμο, ισορροπίας κλπ. Ίσως για τη σχέση προκρίνεται το φανταστικό παιχνίδι και το παιχνίδι ρόλων επειδή εκεί χρειάζεται περισσότερο η παρουσία των γονιών, ενώ στα δεξιοτήτων απασχολούνται και μόνα τους. Η δικιά μας με παιχνίδια και βιβλία απασχολείται πιο πολύ μόνη της (εκτός από όταν της δείχνουμε πώς γίνεται κάτι). Μαζί παίζουμε περισσότερο κυνηγητά, γαργαλητα, περνά περνά η μέλισσα κλπ σωματικά και ζωγραφική, πλαστελίνες,μπάλα. Με τα υπόλοιπα παιχνίδια παίζει μόνη της για ώρα.

Το ότι δεν βρίσκεις αλληλεπιδραση είναι γιατί πιθανον Δεν του αφήνεις επιλογη παιχνιδιου η δεν ξέρω λεπτομερειες Δεν ξέρω πως παιζετε και ποτε. Άλλος λόγος ειναι η μη συγκεντρωση (σου). Δεν ξέρω όμως Δεν ειμαι επιστήμονας σε τέτοια θέματα.αυτα ειναι ολόκληρη θεωρία, εγώ για να τα μάθω (για μένα) μου πήρε μήνες.

Δεν μπορώ να στα εξηγήσω παραπανω , δοκίμασα αλλά μέχρι εκεί μπορω. το μόνο σίγουρο είναι ότι εμένα προσωπικα με έμαθε να παιζω ουσιαστικά με τα παιδια, ποιοτικα χωρίς τυψεις ότι δεν παιζω η ότι δεν ασχολουμαι αρκετά. Τον επίσης σπουδαιο είναι ότι όταν λειτουργουμε έτσι αυτά είναι ηρεμα μετά και ικανοποιημενα. Επίσης μας έφερε ακόμα πιο κοντά και αυτός ο τροπος αλληλεπιδρασης. Το ξεκίνησα όταν ήμουν έγκυος,ωστε να μη ζηλευει η μεγάλη Μου και να νιώθει πως η μαμά της is still here ,το συνέχισα μετά όταν είχα το μωρό για τους ίδιους λόγους,το συνεχίσω σήμερα και με τα δυο. Πολυ δυσκολο και δε μου βγαίνει πάντα ο χρόνος για όλα.

Μου το δίδαξαν και πλήρωσα γι αυτό οποτε δεν είμαι ειδική να το εξηγήσω ουτε καταλληλη. Υπάρχουν όμως βιβλία γι αυτό και είναι ολόκληρη θεωρια! 

Αχαα πολύ ωραία μου ακούγονται πάντως όλα αυτά. Θα ψάξω να βρω που έχεις γράψει πάνω σε αυτό. Θα μου άρεσε να διαβάσω κ κάποιο βιβλίο πάνω σε αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον. Απλά αυτά που περιγράφεις κάνουν για πιτσιρίκι 22 μηνών ; Ας πούμε αυτό που λες να επιλέξει μόνος του τι να παίξουμε εγώ όσες φορές του λέω διάλεξε αγάπη μου κάτι να παίξουμε .. με κοιτάει με ύφος ... μάλλον δεν είναι σε θέση ακόμα να καταλάβει δεν ξέρω ... και συνήθως καταλήγουμε να τον καθοδηγώ εγώ σε κάποιο παιχνίδι π.χ με τα αμαξάκια και το πλυντήριο αυτοκινήτων που έχουμε κ να βλέπω το ενδιαφέρων του ... η στο πάγκο εργασίας που επίσης βλέπω ενδιαφέρων 

Αχαα πολύ ωραία μου ακούγονται πάντως όλα αυτά. Θα ψάξω να βρω που έχεις γράψει πάνω σε αυτό. Θα μου άρεσε να διαβάσω κ κάποιο βιβλίο πάνω σε αυτό. Ακούγεται ενδιαφέρον. Απλά αυτά που περιγράφεις κάνουν για πιτσιρίκι 22 μηνών ; Ας πούμε αυτό που λες να επιλέξει μόνος του τι να παίξουμε εγώ όσες φορές του λέω διάλεξε αγάπη μου κάτι να παίξουμε .. με κοιτάει με ύφος ... μάλλον δεν είναι σε θέση ακόμα να καταλάβει δεν ξέρω ... και συνήθως καταλήγουμε να τον καθοδηγώ εγώ σε κάποιο παιχνίδι π.χ με τα αμαξάκια και το πλυντήριο αυτοκινήτων που έχουμε κ να βλέπω το ενδιαφέρων του ... η στο πάγκο εργασίας που επίσης βλέπω ενδιαφέρων 

Υπάρχει βιβλίο Ναι εγώ δεν το έχω αγοράσει γιατί εγώ προτίμησα να πάω και να μου το μάθουν Γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό το βιβλίο νομίζω ότι απευθύνεται σε ειδικούς θεραπευτές. κάποια στιγμή ειχα σκεφτεί και εγώ να το αγοράσω αλλά είναι ακριβό και δεν έχει νόημα .Έχω πολλές σημειώσεις και επίσης παρακολουθούσα και τα μαθήματα Οπότε Έλυνα και τις απορίες μου από κοντά. αυτό το ξεκινάς από πολύ μικρή ηλικία δεν ρωτάς το παιδί τι θες να παίξουμε. είσαι στο δωμάτιο στο χώρο του μαζί οι δυο σας του βγάζεις δύο τρεις επιλογές και βλέπεις Πού θα πάει εκείνο .εκεί που θα πάει εκεί θα πας και εσύ και εκεί θα ξεκινήσει Το Παιχνίδ.ι εγώ λόγω του ότι παράλληλα ανέπτυσσα και το λόγο της( τότε ήταν 2,5 χρόνων) είχα και συγκεκριμένη στοχοθεσία κάθε φορά βάζεις και διαφορετική στοχοθεσία. εμάς ήταν και πιο δομημένο .Τώρα εσύ πού θα το κάνεις πιο ελεύθερα σου δίνει διάφορες ιδέες μέσα το βιβλίο και στόχους. Πυρήνας όλων είναι η ενθάρρυνση, στο να αναπτύξετε καλύτερες σχέσεις να επικοινωνείτε καλύτερα και πιο Ουσιαστικά και να νιώθει και εκείνο ήρεμο.

σου έχει τύχει ποτέ να μιλάς με κάποιον 10 λεπτά και να νιώθεις φανταστικά στο τέλος και με κάποιον να μαλλιάζει η γλώσσα σου και να μιλάτε για μέρες και στο τέλος να μην έχει βγει άκρη? Κάπως έτσι είναι . αυτό που λένε σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα Είναι πραγματικότητα .Και εμένα μου φαινόταν περίεργο όλα αυτά στην αρχή ήταν μέχρι που μπήκα στο παιχνίδι αυτό και δυστυχώς δεν έχω πια επαφές με τη συγκεκριμένη κυρία ειδεμή θα το συνέχιζα. Προς το παρόν το συνεχίζω μόνη μου όσο θυμάμαι και ότι σημειώσεις έχω. Βέβαια η μεγάλη μου διαλέγει τα παιχνίδια της και Όσο μεγαλώνει προτιμάει τις φίλες της από μένα αλλά ακόμα κρατάει η επαφή μας μέσω αυτού του παιχνιδιού. Σε πάει και το παιδί και φαίνονται τα αποτελέσματα μεγαλώνοντας. Η μικρή μου έχει περισσότερο ανάγκη ας πούμε στο παιχνίδι τώρα. Η μεγάλη μας θέλει όλους μαζι και προτιμάει επιτραπέζια Okay όπως σε πάει.. αλλά η σχέση που έχω αναπτύξει με τη μεγάλη μου κόρη είναι αξιοζήλευτη για να μαι ειλικρινης και πιστεύω έχει παιξει και αυτό το ρόλο του, ένα πολύ μεγάλο ρόλο τελοσπαντων, το παιχνιδι μαζί της. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...