Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Aχχχχ!!! Δάσκαλε που δίδασκες! Γελασα με αυτο........:lol:......Τον τελευταίο καιρό η μικρή με τίναξε τα πέταλα! Ξυπνάει 5 φορές και με φωνάζει να πάω μαζί της. Εχθές ειδικά ξύπνησε στις 2 και ήθελε να πάει στο σαλόνι..Κλαααααάαμα! Φώναξε κ τον μπαμπά της και μετά πάλι κλάμα. Τελικά κοιμηθήκαμε στην κρεβ. μας οι δυό μας και ο μπαμπάς στο δικό της κρεβάτι. Τρέλα.Κουτουλάω. Χρειάζομαι ύπνο. Πρέπει να βάλω σε εφαρμογή το σχέδιο. Να κοιμάται μόνη της. Το θέμα είναι οτι με τίποτα δεν θέλει να πάει για ύπνο. Και τώρα τι κάνεις;; Την αφήνω να κλάψει 1-2 φορές και ελπίζω ή απομακρύνομαι σταδιακά απο το κρεβάτι. Καμιά παλιά παθούσα;; Νομίζω οτι έτσι (με το να ξαπλώνω δίπλα της μέχρι να αποκοιμηθει) παραπάνω κακό της κάνω παρά καλό. Γιατί αν ξυπνησεί το βράδυ με αναζητάει. Πρέπει να μάθει οτι μπορεί να αποκοιμηθεί και μόνη της όπως έκανε και μέχρι 18μηνών δηλαδή...Ωραίες εποχές:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:..

Πείτε βρε παιδιά...είμαι να σκάσω!

Καταρχας καλησπερα.

Εγω εχω ενα γιο 31 μηνων που απο μικρος κοιμοταν μονος στο δωματιο του.(απο 12 μηνων.)

Εδω και 20 μερες ομως,κοιμαται μαζι μας στην κρεβατοκαμαρα.

Πριν τον παρουμε μαζι μας,κοιμοταν μονος.Μας καληνυχτουσε μας εδεινε φιλακια και αυτο ηταν.

Ωσπου αρχισε να ξυπναει τα βραδια και να με ψαχνει,αν δεν με εβλεπε,εκλαιγε.

Αρχισε να μην θελει μονος να κοιμηθει και να κλαιει σπαρακτικα.Ετσι αρχισαμε να ξαπλωνουμε μαζι του μεχρι να αποκοιμηθει.ουτε ετσι ομως ηρεμουσε,γιατι μεσα στην νυχτα παλι εκλαιγε.

Οποτε σκεφτηκαμε οτι και το παιδι φοβαται και δεν κοιμομαστε καλα ολοι.

Τον παιρνουμε μαζι μας λοιπον και κοιμομαστε ολοι μια χαρα.Το θεμα ειναι οτι το μεσημερι κοιμαται μια χαρα μονος του στο δικο του δωματιο-κρεβατι.

Αρα το βραδυ κατι τον τρομαζει και γιαυτο και κλαιει.

Βεβαια να μην παραλειψω να γραψω οτι ο μικρουλης μας,εχει ταλαιπωρεθει απο ενα προβλημμα υγειας και ισως η φοβια του ειναι απο κει.....γιαυτο και ειμαστε πολυ ελαστικοι μαζι του΄.

Παντως αν θες την συμβουλη μου,καλυτερα μην την πιεζεις την μικρουλα σου.Δωστης λιγο χρονο και σιγα σιγα θα στρωσει.

Εγω αυτο κανω και ειμαι σιγουρη οτι μετα θα μπει παλι στην σειρα του.

Αλωστε να μην ξεχναμε κατι πολυ σημαντικο....ειναι μωρα και φοβουνται το καθε τι,ακομα και την σκια τους...η την σκια απο το φωτιστικο,η χιλια δυο αλλα που εμας δεν μας περναει απο το νου.

Υπομονη λοιπον κι ολα θα φτιαξουν.

Σου στελνω τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους....:lol:

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 145
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καταρχας καλησπερα.

Εγω εχω ενα γιο 31 μηνων που απο μικρος κοιμοταν μονος στο δωματιο του.(απο 12 μηνων.)

Εδω και 20 μερες ομως,κοιμαται μαζι μας στην κρεβατοκαμαρα.

Πριν τον παρουμε μαζι μας,κοιμοταν μονος.Μας καληνυχτουσε μας εδεινε φιλακια και αυτο ηταν.

Ωσπου αρχισε να ξυπναει τα βραδια και να με ψαχνει,αν δεν με εβλεπε,εκλαιγε.

Αρχισε να μην θελει μονος να κοιμηθει και να κλαιει σπαρακτικα.Ετσι αρχισαμε να ξαπλωνουμε μαζι του μεχρι να αποκοιμηθει.ουτε ετσι ομως ηρεμουσε,γιατι μεσα στην νυχτα παλι εκλαιγε.

Οποτε σκεφτηκαμε οτι και το παιδι φοβαται και δεν κοιμομαστε καλα ολοι.

Τον παιρνουμε μαζι μας λοιπον και κοιμομαστε ολοι μια χαρα.Το θεμα ειναι οτι το μεσημερι κοιμαται μια χαρα μονος του στο δικο του δωματιο-κρεβατι.

Αρα το βραδυ κατι τον τρομαζει και γιαυτο και κλαιει.

Βεβαια να μην παραλειψω να γραψω οτι ο μικρουλης μας,εχει ταλαιπωρεθει απο ενα προβλημμα υγειας και ισως η φοβια του ειναι απο κει.....γιαυτο και ειμαστε πολυ ελαστικοι μαζι του΄.

Παντως αν θες την συμβουλη μου,καλυτερα μην την πιεζεις την μικρουλα σου.Δωστης λιγο χρονο και σιγα σιγα θα στρωσει.

Εγω αυτο κανω και ειμαι σιγουρη οτι μετα θα μπει παλι στην σειρα του.

Αλωστε να μην ξεχναμε κατι πολυ σημαντικο....ειναι μωρα και φοβουνται το καθε τι,ακομα και την σκια τους...η την σκια απο το φωτιστικο,η χιλια δυο αλλα που εμας δεν μας περναει απο το νου.

Υπομονη λοιπον κι ολα θα φτιαξουν.

Σου στελνω τους αγωνιστικους μου χαιρετισμους....:lol:

Να σαι καλά βρε DWRAKI αλλα δεν νομίζω να περάσει. Βλέπεις έχει μισό χρόνο αυτή η ιστορία...Κάτι πρέπει να γίνει γιατί τώρα έμαθε έτσι και δεν ξεσυνηθίζει..Πρόσεξε μην σε δω σε λίγους μήνες να ζητάς και εσύ συμβουλες για τον μικρό σου:D:D:D... Επιστροφή άμεσα στο κρεβατι του...και εμείς έτσι την πατήσαμε:rolleyes:

Να σαι καλά βρε DWRAKI αλλα δεν νομίζω να περάσει. Βλέπεις έχει μισό χρόνο αυτή η ιστορία...Κάτι πρέπει να γίνει γιατί τώρα έμαθε έτσι και δεν ξεσυνηθίζει..Πρόσεξε μην σε δω σε λίγους μήνες να ζητάς και εσύ συμβουλες για τον μικρό σου:D:D:D... Επιστροφή άμεσα στο κρεβατι του...και εμείς έτσι την πατήσαμε:rolleyes:

Μη το γελας....ποτε δεν ξερουμε!!!!!!!!

Τι να σου πω κοριτσακι,εσυ ξερεις καλυτερα.....ευχομαι συντομα να κοιμηθει στο κρεβατι της χωρις να αναγκαζεσαι να κοιμασαι μαζι της!!!!!

Εγω θα του δωσω λιγο χρονο ακομα....τον δικαιουται νομιζω!!!!

Ελπιζω σε λιγο καιρο να κοιμαται κι ο θησαυρος μας στο δωματιο του και το βραδυ οπως την μερα!!!!!!;)

Ο θησαυρος μας ειναι ολη μας η ζωη!!!!:p11/06/2009:p

Θεούλη μου....βοήθησε μας........

Yπαρχουν παιδάκια που κοιμόντουσαν μαζί με τους γονείς και μετά το κόψαν και κοιμούνται πια μόνα τους. Πως έγινε αυτό και σε τι ηλικία;;; Ολοι αυτοί οι γονείς που έγραφαν το 11 τι κατάληξη είχαν οι ιστορίες τους και πως κατάφεραν (αν κατάφεραν) τα λουλούδια τους να κοιμούνται στα κρεβατακιά τους χωρίς φασαρία;;;;;;;

Απαντήστε βρε παιδιά να παρουμε καμιά ιδέα!!

• 2 months later...

Καλημέρα, (τετοια ωρα που γραφω για καλημέρα είναι)

Ειμαι ο Γιαννης ο πατέρας της Νάγιας που γεννηθηκε με χειλεουπερωοοσχιστια και συζυγος της Σοφίας που υπέστη εγκεφαλικό στην 13η μέρα λοχείας. Δυο χρόνια μετά (την Μ. Παρασκευή κέινουν 2 χρόνια από το εγκεφαλικό) όλα πάνε καλά. Η Σοφία Επανέρχεται σταθερά, η Νάγια ειναι τρέλα και έχει σαν μόνη εκκρεμτοτητα τον οπισθογναθισμό και την τραχειοστομία (αυτό το τελευταιο θα το ξεφορτωθουμε μαλλον το καλοκαιρι)

Η Νάγια ειναι εξαιρετικά εύκολο παιδί. ή μάλλον ήταν μεχρι πριν 2 βδοαμάδες. Εγινε 2 χρονών και δεν μάθαμε τι θα πει ζημιά ή αυπνία. Ακόμα κι οταν θυμώνει έιναι ενα αγγελουδι, ή μαλλον ένα αγγελικό διαβολάκι που βαζει το κεφαλι στα χερια, κλαιει με αληθινα δακρυα γιατι δεν γινεται το δικό της και μόλις της μιλήσεις σηκώνει το κεφάλι και βλέπεις οτι εχει ξεκαρδιστει στα γέλια δακρυσμένη. ΝΑ φανταστειτε είναι τοσο εύκολη που πήγαμε στην Εκκλησία και ήταν σαν να πήγαινε καθε κυριακή (ουτε κλάμ, ουτε γκρινια) ¨ερχεται μαζί μας για καφέ από 17 μηνών και κάθεται σαν μεγάλος ανθρωπος στην καφετερια και ουτε κάνει να φυγει από την καρέκλα της (προτιμα να ξεφυλλιζει περιοδικά, συνηθως με αυτοκίνητα).

Γιατί τα λέω όλα αυτα? Γιατί εδώ και 10 μέρες αυτό το αστερι κανει ναζια οταν ερθει η ωρα για βραδυνο υπνο. η ιεροτελεστία μας κάθε βραδυ ειναι η εξής : Φιλάκι στην μαμα, γάλα με τον μπαμπα ακουγοντας μουσική (πρεπει οπωσδηποτε να ακουει ελληνικη μουσική τρωγοντας-κατα προτιμηση τα καβουρακια ή ζεμπεκιες), άλλαγμα, γενικο σερβις (φροντιδα τραχειοστομιας κλπ), πυτζαμες, ξανα φιλακι στην μαμα, δωματιο της, αγκαλια στον μπαμπα για 3 λεπτά νανουρισμα και νανι. Ε μεχρι και τα 3 λεπτα νανουρισμα παμε καλά, μετα με το που πάω να την αφησω στο κρεβάτι αρχιζουν τα ουρλιαχτα και τα κλαμματα με τορμοκρατημενο βλεμμα. Στην αρχη την επιασα με το καλο. Τιποτα. Την Τεταρτη την ειχα 2 ωρες αγκαλια. Μετα δοκιμασα να την αφησω κι ασ κλαιει. Σταματαει μετά από 5-10 λεπτά και κοιμαται. Δεν το βλεπω ομως σαν λύση κυρίως γιατί νιωθω ότι κάτι φοβάται. Σημερα της αφιέρωσα πολύ χρόνο. Παιζαμε από τις 9:30 ως τις 10:30. Αγκαλια, στο πατωμα, στον καναπε, με ζωγραφική, με μαθηματα λεξεων. Μετα ακολουθησαμε την συνηθισμένη ρουτινα με εμενα να την καλοπιανω συνεχεια. όταν έφτασε η ωρα της αγκαλιας για νανουρισμα αρχισε το κλαμμα πριν ακόμα ανεβει στην αγκαλια μου. Με αναμενο φως στο δωματιο. τελικα πηδηξε πανω μου με αρπαξε απτο λαιμο και εκλαιγε τρομαγμενη στους ωμους μου. Με τα πολλα την νανουρισα και την εβαλα για υπνο. έκλαψε 5 λεπτά (αλλά μιλάμε κλάμα να πονα η ψυχή σου τα πρωτα 2 λεπτά) και μετά κοιμήθηκε.

Τα κάνει επίτηδες? Εινια δυνατόν να κλαίει τόσο σπαρακτικά απλά και μόνο για να γινει το δικό της? (που ειναι να κοιμηθει στο κρεβάτι με τη μανα της?)

Διαφημίσεις

• 8 months later...

καλησπέρα σε όλες σας!σαν νέα μαμά έχω και εγώ προβλήματα με το μωρό μου και αποφάσισα να γραφτώ στο site αυτό μήπως και βρω κάποια λύση..έχω 3 μήνες και κάτι μέρες που γέννησα την κορούλα μου η οποία με δυσκολεύει απίστευτα στο να την κοιμίσω τα βράδια.ενώ την ημέρα μπορεί να κοιμηθεί και από μόνη της το βράδυ αφού την ταϊσω και τα σχετικά, δεν κοιμάται με τίποτα. τα έχω δοκιμάσει όλα!και όταν λέω όλα το εννοώ!στο κρεβατάκι της, στο relax, στην καλαθούνα, στην αγκαλιά, δίπλα μου στο κρεβάτι..με κούνημα, χωρίς κούνημα, με πιπίλα, χωρίς πιπίλα..με τίποτα δεν κοιμάται!μόνο στον απορροφητήρα αλλά και έτσι μόλις τον κλείσω ξυπνάει κατευθείαν και κλαίει απαρηγόρητη!ώσπου στο τέλος αφού περνούν οι ώρες και σκάει στο κλάμα κουράζεται και κοιμάται!είναι τόσο ψυχοφθόρο όλο αυτό που πολλά βραδια κλαίω και εγώ μαζί της..έχει και κολικούς εν τω μεταξύ αλλά δεν ξέρω αν πάντα φταίει αυτο..γιατί μπορεί εκεί που κάθεται ήσυχη και είναι μια χαρά να την πιάσει τρέλα ακριβώς την ώρα που την πάω μέσα για ύπνο..σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας..τι μπορώ να κάνω???:confused:

• 4 εβδομάδες μετά...

fenia g. εγώ το μικράκι μου το κοίμιζα με το μπιστολάκι των μαλιών κάτω από το κρεβατάκι του μονο μ΄αυτό σταματούσε το άφηνα ανοικτό για λίγο και όλακαλά η κουμπάρα μου πάλι έβαζε την ηλεκτρική και μια φίλη μου κάτω από τον αποροφητήρα διάλεξε γιατί και εσένα έτσι κοιμάται το νινί σου αφού το έχεις αλλάξει και το έχεις ταισει εννοείται ελπίζω να βοήθησα

Απο πείρα πέντε παιδιών θα σας πω ότι τα παιδιά φοβούνται τα πάντα όταν είναι μακριά σας γι αυτό δεν θέλουν σκιες στο δωμάτιο παρατήρησα ότι τα αγόρια μου φοβόντουσαν με το λαμπάκι της νύκτας και κοιμόντοουσαν χωρίς πρόβλημα με τα φώτα ανοικτά ενώ τρέχαν στο κρεβάτι μου αν τοιχον ξυπνούσαν και βλέπαν το φως σβηστό μετά τα μικρά μου τα κορίτσια που κοιμούνται με το φωτάκι νυκτός φοβούνται να κοιμηθούν σε διαφορετικά κρεβάτια οπότε κοιμούνται στο ίδιο η μιά από την πάνω πλευρά και η άλλη από την κάτω και είναι 5 και 2 ετών τώρα δεν έρχεται κανείς στο κρεβάτι μου αλλά πρέπει να παρατηρήσεται νομίζω προσεκτικά το περιβάλλον του δωματίου να μπείτε στην θέση του παιδιού και να δείτε από την πλευρά που κοιμάται τι κοιτάει αν κοιτάει ένα σκοτεινό παράθυρο που δεν το καλύπτει όλο η κουρτίνα τότε σήγουρα αυτό φοβάται πχ ελπίζω να βοήθησα υπομονή σε όλους

• 1 month later...

Καλησπερα κοριτσια,

Για να μν ανοιγω καινουργιο θεμα γραφω εδω.......

Ο μικρος μου 26μηνων τις τελευταιες 2 μερες εχει χασει τελειως τη ρεγουλα του........εκει που κοιμοταν καλα ξαφνικα ολα αλλαξαν,το βραδυ σαββατου ξυπνησε 12 τα μεσανυχτα και κοιμηθηκε 2,εκλαιγε,φωναζε και χτυπιοταν κανονικα,τρομαξα και κυριακη,δευτερα τριτη σημερα δεν κοιματε το μεσημερι με το που τον βαζω στο κρεβατι κλαιει,το βραδυ κοιμηθηκε μαζι μας εγω ειμαι πτωμα κανονικα απο τις 9.30 το πρωι ειναι ξυπνιος...........

Τι να κανω κοριτσια,τι εχει παθει μεχρι και σε παπα τον πηγα χθες να τον διαβασει...........

Και το μεσημερι που τον εβαλα καθησα και εγω στο δωματιο του αλλα παλι τα ιδια.........

τι συμβαινει??τι εχει παθει??

Λετε να τρομαξε απο κατι??

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα. Και ο δικός μου ο γιός (28 μηνών) τα τελευταία 3 βράδια δεν κοιμάται. Βέβαια έκανα το σφάλμα και τον κοίμιζα στην αγκαλιά μου. Τώρα λοιπόν εκεί που κοιμάται και πάω να τον βάλω στο κρεβάτι του ξυπνάει και κλαίει. Χθες έκανε εμετό από το πολύ κλάμα. Τι μπορώ να κάνω? Και πως μπορώ σιγά σιγά να τον κάνω να κοιμάται μόνος του στο κρεβάτι του?

Διαφημίσεις

• 10 months later...

Παίζει κάτι σε αυτην την ηλικία και δεν κοιμούνται, παίρνουν τους δρόμους και έρχονται στο κρεββάτι της μαμας? Κι εμένα είναι 30 μηνών και εδώ και 20 μέρες έχω βρει τον μπελά μου! Από 40 ημερών κοιμάται μόνος του στην κούνια και τώρα θυμήθηκε να θέλει αγκαλίτσες? Ξυπνάει, καβαλάει το κρεββάτι του αδερφού του και έρχεται σε εμάς. Τον πάω πίσω, τα ίδια..Αλλά κάνει νερά και όταν είναι να πάει για ύπνο...Σηκώνεται 3-4 φορές και τελικά καταλήγουμε στις φωνές. Αν τον βάλω μαζί με τον αδερφό του , ειναι οκ, δεν παραπονιέται..Επίσης, επειδή έχουμε κόψει την πιπίλα κανένα μήνα τώρα, μπορεί να φταίει και αυτό. Θα δω πως θα πάει..του δίνω λίγο περιθώριο ακόμη, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς, είναι μια ηλικία που τα παιδιά φοβούνται διάφορα και βλέπουν όνειρα, πότε είναι?? Μήπως παίζει κάτι τετοιο. Γιατί οκ, όταν είναι αρρωστούλης καταλαβαίνω να θέλει να είναι κοντά μου, αλλά όταν είναι καλά γιατί???? Όταν τον ρωτάω τι έχεις, τι θέλεις, λέει "μαμά μαζί". Δεν κοιμάμαι το βράδυ και έχω ζοριστεί, μέσα στην νύχτα νεύρα, φωνές και αυπνία. Και ο αδερφός του τι φταίει ο καημένος που κοιμάται δίπλα και τον ταλαιπωρεί?

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

διάβασα όλα τα θέματα που εχετε αναφέρει πιο πάνω, αλλά δεν είδα πουθενα καμιά να λέει αν τελικά λύθηκε το θέμα του υπνου και πως.

εχω και γω ενα μικρό 25 μηνών και θα σας πω εν ταχει τι συμβαίνει, απο 40 ημερών κοιμάται στο δωμάτιο του και στην κουνια του χωρίς θέμα όλο το βράδυ εκτός απο τις φορές που ειναι αρρωστος.

εχουμε εδω και 1μιση μηνα που συμβαίνει το εξής, κοιμάται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία όπως 2 χρόνια+ τώρα, μετά απο το λίγο, το λίγο μπορεί να είναι 1 ωρα, 2 ώρες,40 λεπτά, δεν ξέρω απο τι εξαρτάται ειλικρινά και ξυπνάει με κλάμα ή χωρίς κλάμα και φωνάζει "μαμά έλα", παω και γω αλλες φορές τον ξαναβαζω στην θέση του και κοιμάται ,αλλες φορές τον παιρνω λίγο αγκαλιά , αλλά τις περισσότερες φορές που η κουράση έχει χτυπήσει κατακουτελα ερχεται στο κρεβάτι μας, ο αντρας μου τον εχει απειλήσει οτι θα του παρει την κουνια, οτι θα του παρει τα παιχνιδια, εγω οτι θα παω να κοιμηθω στον καναπε, γενικά εχουμε δοκιμάσει σχεδον ολους τους τρόπους αλλα αποτελεσμα μηδέν, την περασμένη εβδομάδα 2 βράδια την πάλεψα και τον πήγα μεχρι το πρωι ετσι, ξυπναγε πηγαινα στο δωμάτιο του, ξανακοιμοταν, και αντε παλι, εννοειται την αλλη μερα στην δουλειά σερνόμουν κυριολεκτικά.το ΣΚ ομως που τα πραγματα χαλαρώσανε λιγο και απο ωράρια με το πρώτο κλάμα ο αντρας μου τον εφερε στο κρεβάτι οπους μας ξεθέωσε στην κλωτσιά..σαν να μην εφτανε ολη αυτη η ταλαιπωρία ολό αυτο τον καιρό, εχω και τον αντρα μου που οι σχέσεις μας πανε απο το κακο στο χειροτερο γιατι φυσικά μου λεει πως φταίω εγω για αυτο και πως με κανει οτι θέλει ο μικρός, και οτι δεν φοβαται τιποτα και ειναι ανεξελεγκτος κλπ κλπ, και δεν του φωναζουμε αρκετα..

το έχει λύσει καμια σας αυτο το θεμα,

πόσο θα διαρκέσει ? εχω σκεφτει διαφορα να του παρω ενα δικό του κρεβατι να το πλασαρω ετσι?

να τον αφησω να κοιμαται στο δικό μας και μετα να σηκώνομαι και να κανω δουλειές?

να παρω ενα μικρό κρεβατι και να το βαλω διπλα στην κουνια του και να κοιμαμαι και γω εκει?

δεν παλεύεται ολο αυτο!

Εγώ πάντως υποψιάζομαι ότι φταίνε τα δόντια του! Εχθές πάλι ήταν μέσα στην γκρίνια το απόγευμα και του λέω "πονάς κάπου" και μου δείχνει το στόμα του!! Του έδωσα depon και ήταν μια χαρά μετά. Προφανώς και το βράδυ, το ίδιο του συμβαίνει και γι΄ αυτό κόβει βόλτες, ξυπνάει από τον πόνο και μετά έρχετε στην μαμά γιατί νιώθει ασφάλεια. Μέσα στην νύστα του και την ταλαιπώρια του, προφανώς δεν συνειδητοποιεί τι του φταίει και δεν το λέει. Τσέκαρα τα δόντια του, οι 4 τελευταίοι τραπεζίτες είναι 3 από αυτούς βγαλμένοι μισοί και ο αλλος 1/4. Πονάει μάλλον..Σε αυτήν την ηλικία βγάζουν τα τελευταία δοντάκια και είναι και μεγάλα αυτά, θα πονάνε πολύ!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Εμείς κλείσαμε τα τρία πρόσφατα και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κοιμηθούμε σερί το βράδυ.Τωρα περνάμε τη φάση που θέλει να κοιμάται γαντζωμενος κυριολεκτικά στη μαμά.Παιζει ρόλο βέβαια και ο ερχομός της μπεμπας προ διμήνου και κάτι ψιλοιωσεις που συνέχεια φέρνουμε απο τον παιδικό.

διάβασα όλα τα θέματα που εχετε αναφέρει πιο πάνω, αλλά δεν είδα πουθενα καμιά να λέει αν τελικά λύθηκε το θέμα του υπνου και πως.

εχω και γω ενα μικρό 25 μηνών και θα σας πω εν ταχει τι συμβαίνει, απο 40 ημερών κοιμάται στο δωμάτιο του και στην κουνια του χωρίς θέμα όλο το βράδυ εκτός απο τις φορές που ειναι αρρωστος.

εχουμε εδω και 1μιση μηνα που συμβαίνει το εξής, κοιμάται με τον ίδιο τρόπο και την ίδια διαδικασία όπως 2 χρόνια+ τώρα, μετά απο το λίγο, το λίγο μπορεί να είναι 1 ωρα, 2 ώρες,40 λεπτά, δεν ξέρω απο τι εξαρτάται ειλικρινά και ξυπνάει με κλάμα ή χωρίς κλάμα και φωνάζει "μαμά έλα", παω και γω αλλες φορές τον ξαναβαζω στην θέση του και κοιμάται ,αλλες φορές τον παιρνω λίγο αγκαλιά , αλλά τις περισσότερες φορές που η κουράση έχει χτυπήσει κατακουτελα ερχεται στο κρεβάτι μας, ο αντρας μου τον εχει απειλήσει οτι θα του παρει την κουνια, οτι θα του παρει τα παιχνιδια, εγω οτι θα παω να κοιμηθω στον καναπε, γενικά εχουμε δοκιμάσει σχεδον ολους τους τρόπους αλλα αποτελεσμα μηδέν, την περασμένη εβδομάδα 2 βράδια την πάλεψα και τον πήγα μεχρι το πρωι ετσι, ξυπναγε πηγαινα στο δωμάτιο του, ξανακοιμοταν, και αντε παλι, εννοειται την αλλη μερα στην δουλειά σερνόμουν κυριολεκτικά.το ΣΚ ομως που τα πραγματα χαλαρώσανε λιγο και απο ωράρια με το πρώτο κλάμα ο αντρας μου τον εφερε στο κρεβάτι οπους μας ξεθέωσε στην κλωτσιά..σαν να μην εφτανε ολη αυτη η ταλαιπωρία ολό αυτο τον καιρό, εχω και τον αντρα μου που οι σχέσεις μας πανε απο το κακο στο χειροτερο γιατι φυσικά μου λεει πως φταίω εγω για αυτο και πως με κανει οτι θέλει ο μικρός, και οτι δεν φοβαται τιποτα και ειναι ανεξελεγκτος κλπ κλπ, και δεν του φωναζουμε αρκετα..

πόσο θα διαρκέσει ? εχω σκεφτει διαφορα να του παρω ενα δικό του κρεβατι να το πλασαρω ετσι?

να τον αφησω να κοιμαται στο δικό μας και μετα να σηκώνομαι και να κανω δουλειές?

να παρω ενα μικρό κρεβατι και να το βαλω διπλα στην κουνια του και να κοιμαμαι και γω εκει?

δεν παλεύεται ολο αυτο!

καταρχας για να σε καθυσηχασω δεν υπαρχει παιδακι που σε αυτη την ηλικια δεν εχει σηκωθει ουτε μια φορα απο το κρεβατι του για να ζητησει τι αλλο?την μαμα.η δικια μου λοιπον που ειναι 3,5 χρονων απο μικρη κοιμοταν στη κουνια της με ψιλοπροβληματακια που και που λιγο δοντακι λιγο βηχαλακι κτλ.απο 2 χρονων κοιμαται σε κρεβατι μονο.και τι θελω να πω με αυτο.οταν την παω στην μανα μου την κοιμιζει σε μονο κρεβατι.εγω επειδη ειχα κουνια που γινετε κρεβατακι εβγαλα το καγκελο για να γινει κρεβατακι.το αλλο καγκελο ηταν πανω στην κουνια κανονικα δηλαδη εβγαλα μονο το ενα.να ενημερωσω οτι το κρεβατι κουνια ειναι χαμηλο.τελος παντων δεν κοιμοταν με τιποτα.τι να καθομαι εγω διπλα της την επαιρνε ο υπνος αλλα μετα απο καμια ωρα τσουπ ξυπναγε.ξανακοιμομουνα διπλα της εγω κατω στο πατωμα φαντασου γιατι δεν ηθελα να μαθει στο κρεβατι μου.αλλα παλι τζιφος η υποθεση.κανω λοιπον το θεικο και την βαζω στο μονο κρεβατι που απο μικρη το ειχα στο δωματιο της για να την αλλαζω κτλ.λοιπον μου κοιμηθηκε σερι την πρωτη ημερα.μες στην τρελη χαρα εγω ααααα το παιδακι θελει κανονικο μονο κρεβατι και οχι την κουνια του.δηλαδη με λιγα λογια η κουνια τελος και την εχω μεταμορφωσει σε ενα ωραιο χαμηλο καναπε με μαξιλαρια και λουτρινα.ελα ομως που και τωρα που μιλαμε η μικρη ξυπναει και ζηταει την μαμα που και που εκτος αν ειναι τοοοοοσσσσο κουρασμενη που κοιμαται σερι.την βαζω για υπνο στις 10 και μπορει να ξυπνησει στις 4 το πρωι.ή θα ερθει στο κρεβατι μου που πλεον δεν με πειραζει γιατι ειναι για κανα 2 ωρες ακομα ή που θα παω εγω στο δικο της για να κοιμηθω διπλα της στριμωχτα στριμωχτα.και ετσι ουτε με τον αντρα μου εχω προβλημα;) οντως δεν ειναι και το καλυτερο να κοιματε κανεις με το παιδι για πολλους και διαφορους λογους οχι μονο προσωπικους αλλα και για το παιδι να μαθει να κοιμαται στο δωματιο του να ειναι ανεξαρτητο να μην φοβαται και να του δημιουργηθει η εντυπωση οτι οτι και να συμβει η μαμα ειναι εδω.για να τελειωσω αυτο το κατεβατο ειναι φυσιολογικο να ξυπναει και να σε ζηταει.εσυ απο μονη σου βρες τροπους ειτε με το κρεβατι το μονο ειτε με το να κοιμασαι διπλα του στο κρεβατι του μεχρι να αποκοιμηθει που μετα μπορει να ξυπνησει παλι και να κανεις οτι σου εγραψα δηλαδη προτιμοτερο ειναι να πας να κοιμηθεις διπλα του παρα να ερθει στο κρεβατι σου.τσουκου τσουκου σιγα σιγα θα το καταλαβει.και ειναι φαση αυτο και θα περασει.αλλα δεν ειναι αναγκη να μην βοηθησουμε να αρχισει να περναει απο τωρα.εγω το βραδυ της λεω παραμυθακι και περιμενω ποτε θα κοιμηθει και φευγω απο το δωματιο.να του λες και εσυ παραμυθακι.μην το βαζεις ετσι για υπνο.μετα καντην και φυγε και οποτε ξαναξυπνησει εσυ θα εισαι διπλα του στο ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ.ααααα εκτος και αν ειναι αρρωστουλη που εκει εισαι ουτως ή αλλως ολη την ωρα διπλα του!καλη επιτυχια:D

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα :) Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάποιο θέμα...Το κοριτσάκι μου είναι 2,5 ετών.Το πρωί ξυπνάει αργά,κατά τις 12,μερικές φορές κοιμάται(για ''μεσημέρι'')κατά τις 7 το απόγευμα ή στις 9 το βράδυ,ξυπνάει στις 8:30,αν κοιμηθεί στις 7 το απόγευμα,ενώ αν κοιμηθεί στις 9 στο βράδυ ξυπνάει κατά τις 10:30 το βράδυ και τέλος κοιμάται στις 5 τα ξημερώματα(και μάλλον γι'αυτό ξυπνάει στις 12..!)...Τι να κάνω γι'αυτό;

Καλησπέρα :) Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάποιο θέμα...Το κοριτσάκι μου είναι 2,5 ετών.Το πρωί ξυπνάει αργά,κατά τις 12,μερικές φορές κοιμάται(για ''μεσημέρι'')κατά τις 7 το απόγευμα ή στις 9 το βράδυ,ξυπνάει στις 8:30,αν κοιμηθεί στις 7 το απόγευμα,ενώ αν κοιμηθεί στις 9 στο βράδυ ξυπνάει κατά τις 10:30 το βράδυ και τέλος κοιμάται στις 5 τα ξημερώματα(και μάλλον γι'αυτό ξυπνάει στις 12..!)...Τι να κάνω γι'αυτό;

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Παράδειγμα: Ξεκινάτε ρουτίνα ύπνου (μπάνιο, δοντάκια, μυτούλα, πιτζάμα, γάλα) στις 9. Ως τις 10 στόχος ειναι ναι κοιμηθεί. Το μεσημέρι φυσικά θα κοιμηθεί το παιδάκι, πχ κατά τις 2 (εφόσον το συνηθίζει) αλλά όχι μετά τις 18:00 το απόγευμα. Εγώ το ξυπνάω το δικό μου αν περάσει αυτή η ώρα, προς θεού, πως θα κοιμηθεί μετά;;;

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοιμάται το παιδί στις 5 τα ξημερώματα?????????? Και ποιος κάθετε μέχρει εκείνη την ώρα μαζί του να το προσέχει? Τώρα που είναι 2,5 το έμαθε αυτό, ή τώρα σου φάνηκε περίεργο? Μας κάνεις πλάκα, σωστά??

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 4 months later...

Καλησπερα..σας εχω μιλησει πολλες φορες για το προβλημα υπνου του μικρου μου. Κλεισαμε πια τα 2 κ ο υπνος εχω ξεχασει τι εστι. Ειδικα τις τελευταιες μερες απελπισια. Ποτε δεν κοιμηθηκε σερι. Μεχρι πριν καποιους μηνες κοιμοταν στη κουνια του κ οταν ξυπνουσε ερχοταν στο κρεβατι μας. Μετα το κοψαμε καθοτι περιμενω το δευτερο κ ηταν αδυνατο να ειμαι ολη την ωρα σκυμμενη πανω του, οποτε εξ αρχης ερχεται στο κρεβατι μας πια. Ποτε ομως ουτε ετσι να κοιμηθει καλα. Κλωτσαει, χτυπαει,ξυπναει συνεχως. Αν ξυπνησει 3-4 φορες λεμε οτι κοιμηθηκαμε. Χθες για παραδειγμα ποτε ξυπνουσε ανα μιση ωρα ποτε ανα μια ωρα. Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει πια. εχω απελπιστει. Ολο κλαιω κ εχω φοβερα νευρα.

• 1 month later...

δεν παλεύεται ολο αυτο!

και όμως κορίτσια είμαστε ακόμα στην ίδια κατάσταση μην πω και χειρότερα...επειδή είδα οτι καμιά δεν έγραψε αν διορθώθηκε το θέμα υπνου ή άλλαξε κάτι και εχω απογοητευτεί παρα πολυ και δεν ξερω τι να κάνω πια...

απο τον Φεβρουάριο που εγραψα το πιο πάνω έχουμε ακόμα τα ίδια, ειχα βάλει ενα μονο στρωματάκι διπλα στο κρεβατάκι του - κουνια, και εκει σωριάζομαι σχεδον κάθε βραδυ που έχουμε την ιδια διαδικασία υπνου, αλλά σχεδον στο 3ωρο ή 4ωρο ερχεται στο δικό μας και τοτε αρχίζει ο Γολγοθάς, κλωτσιές και απαιτήσεις τυπου, γυρνα μαμα να κοιμηθεις απο την αλλη μεριά, θέλω γάλα, θελω νερό, θελω τσισα, θελω να κοιμηθουμε στο δικο μου κρεβατι, θελω να κοιμηθούμε στο δικο σου κρεβατι...μια τρελα...να πω βεβαια οτι περάσαμε ολο τον αυγουστο μαζι λογω διακοπων και αναγκαστικά κοιμομασταν στο ιδιο κρεβατι λογω ελλειψης κλινών και επίσης κοψαμε και την πιπιλα στις αρχες του αυγουστου με αποτελεσμα να χασουμε και τον γρηγορο υπνο οταν ακομη ειναι και πολυ κουρασμενος..εχω χασει τον εαυτο μου, μολις ξυπνησει και αρχισει τις απαιτησεις τετοιου τυπου με πιανουν τα νευρα μου, προχθες του τις εβρεξα , δοκίμασα να τον απειλησω οτι θα τον βγαλω εξω, μετα τον πηρα στο κρεβατι και μου αρχισε παλι κλωτσιες τρελες και απαιτησεις...περναει ετσι ενα 2ωρο και μετα κοιμαται του καλου καιρου χωρις να μπορει να ξυπνησει το πρωι...

σας παρακαλω πειτε μου ποτε περναει ολο αυτο?

τι να κάνω? τι κάνω λάθος? μου εχει παρει τον αερα! και μεσα στην μερα ειναι σουπερ απαιτητικός ωρες ωρες χωρις να μπορω παντα να διατηρησω την ψυχραιμία μου...

σας παρακαλω πειτε μου ποτε περναει ολο αυτο?

τι να κάνω? τι κάνω λάθος? μου εχει παρει τον αερα! και μεσα στην μερα ειναι σουπερ απαιτητικός ωρες ωρες χωρις να μπορω παντα να διατηρησω την ψυχραιμία μου...

Εγώ δεν έχω ακόμη αυτό το πρόβλημα. Κοιμάται το βράδυ στο κρεββατάκι του (κάποιες φορές κάνει κάτι νερά, αλλά τελικά κοιμάται) και την νύχτα σηκώνεται μόνο αν θέλει νερό, ή τσίσα. Το να έρθει να κοιμηθεί σε εμένα, στο κρεββάτι και να με θέλει διπλα του το κάνει ΜΟΝΟ οταν είναι αρρωστούλης ή επίκειται να αρρωστήσει, τότε αισθάνεται ανασφάλεια και θέλει την μανούλα. Ποτέ άλλωτε. Τώρα για εσένα, προφανώς κάτι κάνεις λάθος, και αφού η κατάσταση αυτή σερ ταλαιπωρεί (είναι αλλες μαμάδες που δεν έχουν θέμα με το family bedding), θα πρέπει να το λύσεις. Εγώ γενικά είμαι αυστηρή και όταν είμαι αυστηρη, τότε περνάω αυτό που θέλω (γιατί είναι και περίοδοι που είμαι απλά κουρασμένη και τότε κάν λάθος χειρισμούς). Όταν κοιμάται, κοιμάται εύκολα, ή σου βγάζει το λάδι? Αυτό πρέπει να φτιάξεις πρώτο. Η νύχτα είναι δύσκολη κατάσταση, γιατί δεν μπορείς να βάλεις κανόνες, νυστάζεις, εκνευρίζεσαι και είναι και λογικό. Οπότε υποχωρείς πιο εύκολα, να έρθει στο κρεββάτι σου. Αλλά αυτό που αναφέρεις ότι είναι απαιτητικός αν το έχει γενικά, νομίζω πως σου δημιουργεί όλο το θέμα. Δηλαδή μαμά θέλω εκείνο, θέλω το άλλο και εσύ του κάνεις όλα τα χατήρια. Τεράστιο λάθος. Θα του εξηγήσεις ότι δεν μπορείς να του κάνεις όλα τα χατήρια. ¨Οτι για να κάνεις εσύ χατήρι, θα πρέπει να κάνει και εκείνος σε εσένα, πχ. να σε ακούει. Επίσης δεν μπορεί να ΑΠΑΙΤΕΙ απο εσένα, πες του "πρέπει να είσαι ευγενικός, αν θες κάτι να μου ζητήσεις, αλλιώς δεν θα σε ακούω" και καν' το πράξη. Όταν απαιτεί κάτι, θα τον αγνοείς..και μετά απο κάποια ωρα θα του θυμίζεις με ποιον τρόπο πρέπει να μιλάει στην μαμά. Το βράδυ εγώ χατηράκια ΔΕΝ κάνω. Γάλα δεν παίζει να δώσω, νερό αν θυμηθώ από το βράδυ, τους βάζω ποτηράκι δίπλα τους. Για τα τσίσα του μόνο σηκώνομαι. ¨Ολα τα αλλα πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι ώρα κατάλληλη για να τα ζητάει. Η μαμά είναι κουρασμένη και αύριο δουλεύει, το βράδυ απαγορευεται να ζητάς οτιδήποτε, μόνο για τα τσίσα σηκωνόμαστε από το κρεββάτι...ή ανάλογα που θες να θέσεις το όριο. Αν ξεκινήσει μια πλύση εγκεφάλου την ημέρα ως προς όλα αυτά, ίσως πάρει το μήνυμα και για την νύχτα...Σου ξαναλέω, καταλαβαίνω πως την νύχτα δεν έχεις όρεξη για κουβεντούλες, μαλώματα, τιμωρίες, και ενδίδεις, πρέπει την μέρα να το δουλέψεις αυτό.

Επίσης έχεις και άλλο παιδί, που μπορεί να ενοχληθεί από το όλο αυτό σκηνικό?? Εγώ του το έχω κάνει του μικρού να τον πάω στο δωμάτιο και να τον αφήσω εκεί να κλαίει....εκεί πας και τέλος. Ασ' τον να χτυπιέται όσο θέλει. Αυτό επίσης μπορεί να γίνει την ώρα που πάει για ύπνο, να δει ότι είσαι απόλυτη, και αυτός μπορεί ΜΟΝΟ να κοιμηθεί και όχι να διαπραγματευτεί.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...