Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παραξενιές στην εγκυμοσύνη.Τι μας βρωμάει και τι μας μυρίζει!

Recommended Posts

Γεια σας με λένε Πένυ και από τότε που έμεινα έγκυος το ένα μου βρωμάει και το άλλο μου ξινίζει. Κάθε μέρα δεν ξέρω τι να φάω...Τα γλυκά μου αφήνουν μια επίγευση ξινιλας.Την κοκα κόλα που πριν την εγκυμοσύνη μου κατέβαζα με τα μπουκάλια τώρα δεν θέλω να την βλέπω σε αντίθεση με την μπύρα που δεν έπνα ποτέ και τώρα μου αρέσει!!

Σε εσας τι κουφά έχουν συμβεί από τότε που ξεκίνησε η εγκυμοσύνη σας????

Ετσι για να βρίσκουμε παρηγορια!!

Διαφημίσεις

αχ ανοιξες θεμα τεραστιοοοοοοοο

εγω μυριζα τα παντα σε ακτινα 5χλμ απο την αρχη της εγκυμοσυνης,τι να σου πω αλλο πραμα μεχρι που σκεφτομουν να ενταχθω σε σωμα διωξης ναρκωτικων ενα πραμα.....δεν αντεχα καμια μυρωδια και φυσικα 9 μηνες ημουν αγκαλια με μια λεκανη.το θεμα ειναι ομως οτι η εντονη οσφρηση μου εμεινε...βεβαια οχι σε τετοια βαθμο αλλα ειμαι λαγωνικο!καλη εγκυμοσυνη να εχεις και με το καλο!

καλημέρα κορίτσια, ... έχω ακούσει απίστευτες αλλαγές για τις γεύσεις που μπορεί να έχει μια έγκυος .. εγώ ευτυχώς μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά...κοντεύω να κλείσω το πρώτο τρίμηνο της κύησης, και είμαι όπως ήμουνα.. δεν έχει αλλάξει καθόλου η γεύση μου... αυτά που μου άρεσαν συνεχίζουν και μου αρέσουν (φαντάσου ακόμα και η μυρωδιά του τσιγάρου και του καφέ μου αρέσουν άσχετα βέβαια αν τα έχω κόψει απο την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι είμαι έγκυος) ... α, οι μόνες αλλαγές που έχω παρατηρήσει είναι ότι άρχισαν να μου αρέσουν τα πράσα που σε άλλη περίπτωση θα έτρεχα, τα πορτοκάλια που πλέον τα ξεσκίζω στην κυριολεξία, και τα λεμόνια... πολύ ξινό βρε παιδί μου... τί πράμα είναι αυτό... υπάρχει κάποια που να αρέσουν και σε αυτή τα ξινά;;;; :?:

Εγω κοντευα να πεθανω απο αηδια με μυρωδιες , σιχαινομουνα τα αρωματα , κολωνιες , βαριες μυρωδιες . Στην πρωτη εγκυμοσυνη , στη δευτερη σιχαινομουνα λαδερα φαγητα , στο ωμο λαδι μπορουσα να πεθανω στην εικονα του :D , τα αρωματα και παλι και ολων των ειδων τις κολωνιες , την οσμη του τσιγαρου , Ολα αυτα γινοντουσαν ακομα χειροτερα αμα ειχα να κανω κακα μου 2-3 μερες , εκει ηταν τραγικη η κατασταση .

QRyOp2.png

Πω πω τι μου θυμίσατε τώρα :rolleyes:σιχαινόμουν αφάνταστα την μυρωδιά της λεβάντας στο μαλακτικό ρούχων είχε τύχει να πέσουμε για ύπνο και επειδή τα σεντόνια μύριζαν έτσι να σηκωθώ και να τα αλλάξω γιατι έκανε

"εξαγωγές "συνεχώς,δεν αντεχα την οδοντόκρεμα και για ναπλένω τα δόντια μου είχα πάρει μια παιδική δεν μπορούσα να μυρισω καπνό η τσιγαρο και μέχρι και 6-7μηνών δεν μπορούσα ούτε να περάσω δίπλα απο κρέας είτε μαγειρεμένο ειτε ωμό:mad:λέτε γιαυτο ή μικρή μου να μην τρελλαίνεται με το κρέας?Καμία κωλόνια ή αρωμα και είχα τρέλλα με το καρπούζι μπορεί και μόνη μου να έτρωγα ενα την ημέρα.:lol:

Διαφημίσεις

Πω πω τι μου θυμίσατε τώρα :rolleyes:σιχαινόμουν αφάνταστα την μυρωδιά της λεβάντας στο μαλακτικό ρούχων είχε τύχει να πέσουμε για ύπνο και επειδή τα σεντόνια μύριζαν έτσι να σηκωθώ και να τα αλλάξω γιατι έκανε

"εξαγωγές "συνεχώς,δεν αντεχα την οδοντόκρεμα και για ναπλένω τα δόντια μου είχα πάρει μια παιδική δεν μπορούσα να μυρισω καπνό η τσιγαρο και μέχρι και 6-7μηνών δεν μπορούσα ούτε να περάσω δίπλα απο κρέας είτε μαγειρεμένο ειτε ωμό:mad:λέτε γιαυτο ή μικρή μου να μην τρελλαίνεται με το κρέας?Καμία κωλόνια ή αρωμα και είχα τρέλλα με το καρπούζι μπορεί και μόνη μου να έτρωγα ενα την ημέρα.:lol:

κι εγώ αυτό που λές με τον καπνό και το τσιγάρο (και να φανταστείς πρώην καπνίστρια έτσι?) και με το καρπούζι τα ίδια. κι εγώ και η νύφη μου όταν ήταν έγκυος! ;)

Αυτό με την οδοντόκρεμα το είχα κι εγώ και ήταν πολύ αστείο γιατί δεν μπορούσα να πλύνω τα δόντια μου χωρίς να κάνω εμετό - οπότε δεν είχε και πολύ νόημα το πλύσιμο!:lol:

Επίσηε είχα τσακίσει τα μπρόκολλα και το κρέας - ήμουν σίγουρη πως το παιδί μου θα γεννιόταν πράσινο και με κυνόδοντες!!!:lol:

Εγώ είχα ένα θέμα με τα σαμπουάν. Είχα αλλάξει ένα σωρό και μετά κατέληξα σε ένα με βάση το χαμομήλι. Επίσης με όλα τα αρώματα εκτός από της βανίλιας. Με τη μυρωδιά του αυγού. Με τα περισσότερα φαγητά εκτός από πατάτες τηγανιτές. Με τα φρούτα εκτός από τα πορτοκάλια. Με τη μυρωδιά του καφέ. Με τη μυρωδιά του μαλακτικού στα ρούχα. Άσε δύσκολη κατάσταση. Και για όλους τους εννιά μήνες.

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως μαγειρευω με ανοιχτά όλα τα παραθυρα στο σπίτι και ας έχει μείον έξω. Μόλις καθαρίζω κρεμμυδια μου ρχεται αναγούλα. Α!! Και απο την πρώτη εγκυμοσύνη δεν έχει ξαναμπει αφρόλουτρο με άρωμα φρούτων στο σπίτι.

Και εγώ τώρα έχω τρέλα με τα φρούτα και δεν μπορώ να φαω γλυκό!!!

Εγω μυριζω τσιγαρο κ πνιγομαι, ακομα κ εξω στα 20 μετρα!!! Ειμαι κ πρωην καπνιστρια!

Στα φαγητα δεν εχω πολλες παραξενιες, μονο στα βραστα χορτα! Ουτε να τα μυρισω δε θελω! Αναγουλα κατευθειαν!

Το αλλο παραξενο, μια κολωνια που εβαζα μια στο τοσο, την εβαλα τωρα κ κοντεψα να τα βγαλω με τη μια! Μπηκα για ντουζ για να ξεβρωμισω! :twisted:

Αυτό με την οδοντόκρεμα το είχα κι εγώ και ήταν πολύ αστείο γιατί δεν μπορούσα να πλύνω τα δόντια μου χωρίς να κάνω εμετό - οπότε δεν είχε και πολύ νόημα το πλύσιμο!:lol:

Επίσηε είχα τσακίσει τα μπρόκολλα και το κρέας - ήμουν σίγουρη πως το παιδί μου θα γεννιόταν πράσινο και με κυνόδοντες!!!:lol:

αχαχχα... εγώ είμαι σίγουρη ότι θα βγει και θα είναι μέσα στην ξινίλα με τόσο λεμόνι που τρώω πλέον στα φαγητά... αμαν Παναγία μου, και ποιος με σώνει τότε....:confused:

εγω αηδιαζα με τον καπνο του τσιγαρου παρα πολυ... κ ημουν καπνιστρια πριν την εγκυμοσυνη κ μαλιστα φανατικη. επισης μου ερχοταν να τα βγαλω με το αρωμα του ανδρα μου.. μπλιαξ δεν μπορουσα να τον πλησιασω... μεχρι που πηγα κ του πηρα μια αλλη. εχει πολλες παραξενιες η εγκυμοσυνη!!

δεν άντεχα με τίποτα το after shave του άντρα μου και τις κολώνιες. επίσης τους πρώτους μήνες δε μπορούσα με τίποτα να πλησιάσω σε κρέας.

αντιθέτως, είχα ταράξει τις μπανάνες (με βοηθούσαν και στις ανακατωσούρες)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας κορίτσια!!!Μεγάλο θέμα ανοίξατε εδώ...

Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη...Στις αρχές δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με μυρωδιές και φαγητά...Μόλις μπήκα στον τέταρτο άρχισαν όλα...Λάτρευα τα πράσα και τώρα ούτε να τα δώ(πόσο μάλλον να τα φάω η να τα μυρίσω)...Δεν αντέχω την μυρωδιά από τα κρέατα και ιδιαίτερα το μοσχάρι....Σιχάθηκα τον αρακά και το μόνο που μπορώ να φάω με ευχαρίστηση είναι μακαρόνια και ρύζι αλλά χωρίς λάδι ή βούτυρο...Επίσης τα φρούτα μου αφήνουν μια άσχημη (προς το πικρή)γεύση στο στόμα..Επίσης ο καφές και το τσιγάρο με ενοχλούσαν στην αρχή αλλά τώρα το αντέχω...Εύχομαι μια καλή και ταλειόμηνη εγκυμοσύνη σε όλες:):):):):):)

tt111c9c.aspx

πενυ με το καλο....δεν αντεχα την μυρωδια του ψυγειου της μητερας μου πεθαινα οταν επρεπε να ανοιξω το πορτακι και δεν ηθελα να μαθουν κ τιποτα ακομα....τωρα που το θυμαμαι ακομα μου ερχετε η μυρωδια αυτη μου εμεινε η αναμνηση....

εμενα (στην 2η εγκυμοσυνη) μου αρεσε τοσο πολυ η μυρωδια απο τα νυχτολουλουδα, κ της αρμπαροριζας που εκοψα κ εφαγα!.... μπλιαααααχ μπλιαχ μπλιαξξ!

δεν αντεχα με τπτ τη μυρωδια απ τσιγαρο κ στις 2 εγκυμοσυνες. (τωρα κ παλι γυρισα στην κακιστη συνηθεια)

ηθελα με μανια κοκορετσι. στην 1η κρατηθηκα καπως. στην 2η εφαγα του σκασμου!(εννοειτε εφτιαχνε ο μπαμπας μου)

μπυρα δεν πινω ουτε στα καλα μου. με χτυπαει ταακ στα γονατα. στα διδυμα ηθελα κ επινα τζουρες απο το μπαμπα μου, τον αντρα μου κ τον γαμπρο μου.

σουβλακι με γυρο κοτοπουλο. στη 2η τα τσα κι σα!!!!

(θα τα χασω τα κιλα που θα παει!)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

κ μετα παραπονιομουν για τις καουρες. βεβαια σαν αρκουδακια βγηκαν τα διδυμα, αλλα ηταν κ η διατροφη!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Και εγω ειμαι στη δευτερη εγκυμοσυνη και σχεδον με ενοχλουν τα ιδια πραγματα με την πρωτη δηλαδη ολα τα αρωματα αντρικα και γυναικεια, ο καπνος απτο τσιγαρο,το νερο, ολα τα μαλακτικα των ρουχων, τα υγρα των πιατων τα κρεμοσαπουνα ειδικα το LUX δεν το αντεχω με τιποτα!! Δεν μπορω με τιποτα τα αναψυκτικα ενω παλια τα λατρευα αντιθετως με τραβαει και εμενα πολυ η μπυρα! :-) Φυσικα εχω και ενα περιεργο συμπτωμα, σιελλοροια και σχεδον οτι φαω μετα νιωθω συνεχεια αναγουλες απτο πολυ σαλιο που παραγεται μεσα στο στομα μου :(

κι εγώ δεν αντέχω τα αρώματα, αποσμητικά, aftershave κλπ. μέχρι κρέμα χεριών καμιά φορά που βάζω το βραδυ πριν κοιμηθώ μετά τρέχω και την ξεπλένω, μου βρωμάει.

κι όλο το πρώτο τρίμηνο αηδιάζα με ότιδηποτε γλυκό!

τρέλα έχω με τα τυριά και τις τυρόπιτες (που ούτως η άλλως μου άρεσαν πάρα πολύ αλλά τώρα ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!!)- το μωρό ή που η πρώτη του λέξη θα είναι ΤΥΡΑΚΙ ή που θα τα έχει μπουχτίσει κ δε θα θέλει να τα δει!!

λοιπον εχουμε και λεμε,

το πρωτο τριμηνο με ενοχλουσαν τα ΠΑΝΤΑ!

τα παντα ομως, οι μυρωδιες του ψυγειου, τα αφρολουτρα και τα σαμπουαν, ολα τα κρεατα.

αχ, δεν θελω να τα θυμαμαι πραγματικα!

επισης το τσιγαρο με ενοχλει ακομα και τωρα και το χοιρινο κρεας.

668bab1939.png

Εγω εμεινα εγκυος λιγο στα ξαφνικα...δεν το προγραμματιζαμε και δεν το περιμενα.Συγκεκριμενα ετιμαζα το γαμο μου εκεινη την εποχη και ημουν τοσο απορροφημενη με το τρεξιμο που ουτε καν πηγαινε το μυαλο μου σε εγκυμοσυνη.Αρχισε λοιπον ξαφνικα να μου βρωμαει το μαλακτικο που χρησιμοποιουσε η πεθερα μου.Δεν αντεχα να μυριζω τα ρουχα του αντρα μου.Μπαιναμε στο αυτοκινητο και ετσι και ηταν μαζι η ο αντρας μου η η πεθερα μου ανοιγα τα παραθυρα ολα για να μην ξερασω.Ομοιως και το κρεας...ετσι και μυριζα μοσχαρι μου ερχοταν αναγουλα με τη μια.Προσπαθουσα να καταλαβω τι σκατα επαθε η οσφρηση μου...μεχρι που συνηδειτοποιησα οτι εχω καθυστερηση και εκανα τεστ εγυμοσυνης...ε τοτε λυθηκαν οι αποριες μου.Το πρωτο τριμηνο μο βρωμαγε και το τσιγαρο...σιγα σιγα ομως αυτα ηρεμησαν...μονο η ιδιοτροπια με το μοσχαρι κρατησε σε ολη την εγκυμοσυνη.

καλημερα κοριτσια

εμενα παλι ολες οι παραξενιες ηρθαν στο τελευταιο τριμηνο τους πρωτουσ τεσσερις μηνες πετουσα. εδω και 3 μηνες επαθα αλλεργια και ξυνομουν στα ποδια και χερια σαν τρελλη μετα αρχισε η ζαλη και το ανακατεμα και επεσε και η πιεση δεν μπορω με τιποτα να πιω νεσ μονο ελληνικο καφε..

το χοιρινο αν δεν ειναι καλοψημενο δεν το μπορω με τιποτα δεν μπορω καποια γλυκια οπως γιαουρτι με μελι... θα κανω εμετο αν φαω.

και ολα αυτα τωρα στο τελευταιιο τριμηνο.

α και τα νευρα μου αστα να πανε συν οι ευαισθησιες που καλιω και τσαντιζομαι με το παραμικρο.!

NDMNp3.png5oZhp3.png

pani10 αυτό με τις ευαισθησίες ξαναπεστο!!!! Μιλαμε οτι κλαιω με το παραμικρο. Μπορει να ακουσω ενα τραγουδι κ να βαλω τα κλάματα η απλά να σκεφτώ κάτι!

Πήγαμε τη Δευτέρα σε μια βάφτιση κ τι το ήθελα σκέφτηκα πως θα είναι η δική μας βάφτιση κ λες κ άνοιξα τα καζάνια με τα δάκρυα. Φυσικά πήγα σε μια γωνία να μη με δει κανένας, μη ξεφτιλιστούμε κιόλας! Δεν το λέω ακόμα ότι είμαι έγκυος, θα νομίζανε ότι είμαι τρελή..!:shock:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...