Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπερπαραγωγή και δυσφορία μωρού

Recommended Posts

Just now, Sentir...natureza είπε:

. Με το χέρι δεν επηρεάζεται τόσο η αύξηση παραγωγής,

Αυτό δεν το ηξερα! Αν και εγώ δεν κατάφερα να βγάλω ποτέ γάλα έτσι, έχω ακούσει πως κάποιες μαμαδες μπορούν και αντλουν με το χέρι ολόκληρο γεύμα ή αδειάζουν  το στήθος. Έτσι είχα την εντύπωση πως επηρρεάζεται ή παραγωγή. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Μετά τις σαράντα μέρες ίσως και μέχρι το δίμηνο σε κάποιες περιπτώσεις ρυθμίζεται η παραγωγή. 

Τα κακά του μωρού πως είναι? 

Οταν βγαζεις και με το χέρι ενώ θηλάζει ικανοποιητικα το μωρό δίνεις το μήνυμα στο στήθος πως χρειάζεται και άλλο γάλα και ή κατάσταση χειροτερεύει. Άσε το μωρό να ρυθμίσει τις ποσότητες που χρειάζεται. Ακόμα θηλαζεις και απ τα δυό στήθη στο γεύμα ή απ το ένα? Κάθε πότε θηλάζει?

Κίτρινα με σποράκια..υδαρή..Το σταμάτησα εδώ και δυο μέρες,μιας που και το μωρό χορταίνει από το ένα μόνο..Το βράδυ κάθε 4 ώρες και μέσα στη μέρα,κάθε δύο με τρεις ώρες..Αλλά δεν είναι στάνταρ..μπορεί και νωρίτερα..

Το στήθος μετά το τρίμηνο δεν θα το νιώθεις πολύ πρησμένο. Πάλι θα είναι γεμάτο αλλά θα έχει ρυθμιστεί η παραγωγή. Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις θήλαστρο. Με το χέρι δεν επηρεάζεται τόσο η αύξηση παραγωγής, μπορεις να το κάνεις για να αποσυμφοριζεσαι. Προσπάθησε να αποφεύγεις τις πολλές εναλλαγές στήθους στο ίδιο γεύμα. Μην ανησυχείς, όσο περνάει ο καιρός και εδραιώνεται ο θηλασμός θα φτιάξει η κατάσταση. 

Ευχαριστώ για την απάντηση..Τότε προφανώς και φταίει το θήλαστρο για το τόσο πολύ γάλα που τρέχει..χρειάστηκε να βγάζω με θήλαστρο κάθε 3 ώρες οπότε εμφανώς το στήθος ρυθμίστικε με βάση το κάθε ποτε έβγαζα γάλα..

On 7/6/2019 at 11:55 PM, Chryssapan said:

Καλησπέρα σας,

Γνωρίζω ότι έχουν αναφερθεί και παλαιότερα στο θέμα αλλά θα ήθελα τις συμβουλές σας..

Έχω μόλις 32 μέρες που γέννησα και θηλάζω αποκλειστικά αλλά έχω ένα πρόβλημα..έχω έντονη ροή γάλακτος είτε θηλάζει το βρέφος είτε όχι,με αποτέλεσμα,τα ρούχα μου να λερώνονται διαρκώς..Ευτυχώς,το βρεφάκι μου καταφέρνει και χορταίνει..

Δοκίμασα να βγάζω με το χέρι αλλά πάλι το ίδιο..Πείτε μου,σας παρακαλώ,ως παλαιότερες,τι θα μπορούσα να κάνω για να ρυθμιστεί η παραγωγή γάλακτος μου;

Επίσης,πότε αρχίζει το στήθος να ξεπρίζεται; 

Ευχαριατώ εκ των προτέρων!

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Εγώ ακόμα θηλαζω το το δικό μου που είναι 15 μηνών και αντιμετωπιζω ακόμα το ίδιο πρόβλημα. Όχι τόσο έντονο αλλά το αντιμετωπίζω καθημερινά. Δεν κάνω υπερπαραγωγή προφανώς αλλά έχω έντονο let down οπότε έχω διαρροες συνέχεια ακόμα και τώρα. Θέλω να πω πως η παραγωγή με την ροή δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Ίσως να μην κάνεις υπερπαραγωγή αλλά να έχεις έντονη ροή όπως εγώ. Ελπίζω να μην σε αποθαρρυνω, στο λέω να ξέρεις ότι υπάρχει και αυτή η περίπτωση.

8 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Αυτό δεν το ηξερα! Αν και εγώ δεν κατάφερα να βγάλω ποτέ γάλα έτσι, έχω ακούσει πως κάποιες μαμαδες μπορούν και αντλουν με το χέρι ολόκληρο γεύμα ή αδειάζουν  το στήθος. Έτσι είχα την εντύπωση πως επηρρεάζεται ή παραγωγή. 

Nαι μπορει να αντλουν με το χερι ολοκληρο γευμα αλλα εγω δεν καταλαβα κατι τετοιο απο τη @Chryssapan, μπορει να μας το ξεκαθαρισει. Αλλα για να επηρεαστει η παραγωγη φανταζομαι οτι δεν μπορει να ευθυνεται ενα γευμα (υποθετω οτι δεν το κανει σε καθε γευμα). Παντως, αν απλα εννοεις οτι εχεις εντονη ροη, αυτο ειναι κατι που επισης θα ρυθμιστει αλλα κι εγω μεχρι τον 1,5 χρονο περιπου ενιωθα το let down και αν δεν φορουσα επιθεμα θα βρεχομουν (αλλα αυτο αν ειχαν περασει αρκετες ωρες). Αυτο που περιγραφεις ειναι αυτο που συμβαινει πριν την εδραιωση. Γαλατα σταζουν παντου (εγω ημουν topless και πιτσιλουσα ολο το σπιτι μεχρι να προλαβω τα κοχυλια :grin:), το στηθος νομιζεις οτι θα εκραγει. Κανε λιγη υπομονη και σε λιγο καιρο θα ειναι καλυτερα τα πραγματα. 

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Chryssapan είπε:

Ευχαριστώ για την απάντηση..Τότε προφανώς και φταίει το θήλαστρο για το τόσο πολύ γάλα που τρέχει..χρειάστηκε να βγάζω με θήλαστρο κάθε 3 ώρες οπότε εμφανώς το στήθος ρυθμίστικε με βάση το κάθε ποτε έβγαζα γάλα..

Τωρα μου εμφανισε  αυτο το μηνυμα. Φυσικα και το θηλαστρο τα κανει πολυ χειροτερα. Μην το χρησιμοποιεις αλλο, βαζε μονο το μωρο και αστο να ρυθμισει μονο του ποσο γαλα χρειαζεται ωστε να ξερει το σωμα σου ποσο να παραγει. Με το θηλαστρο παιρνει λανθασμενο μηνυμα και παραγει περισσοτερο κι ετσι καταληγεις με υπερπαραγωγη.

Καλησπέρα κορίτσια κ εγώ έχω έντονη ροή κ δεν συμβαίνει μόνο στην αρχή του γεύματος αλλά καθώς θηλάζει καταλαβαίνω πάλι το γάλα κάποιες φορές να κατεβαίνει. Αν δεν φοράω επιθέματα ακόμα κ αν δεν θηλάζω θα γινομουν μούσκεμα. Αυτό που με προβληματίζει κ ξέχασα να το αναφέρω στην παιδίατρο είναι ότι τα κακά του μωρού είναι μουσταρδι αλλά χωρίς τα σπορακια ενώ η πρώτη μου κόρη έκανε με σπορακια. Αυτός γιατί δεν κάνει? Κ είμαστε 50 ημερών κ συνεχίζει να κάνει κακά τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα κ στις υπόλοιπες πάνες ίσως έχει μαζί με τα τσισα καμία σταμπουλα. Είναι φυσιολογικό να κάνει τόσα πολλά ακόμα?

Just now, mama16 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια κ εγώ έχω έντονη ροή κ δεν συμβαίνει μόνο στην αρχή του γεύματος αλλά καθώς θηλάζει καταλαβαίνω πάλι το γάλα κάποιες φορές να κατεβαίνει. Αν δεν φοράω επιθέματα ακόμα κ αν δεν θηλάζω θα γινομουν μούσκεμα. Αυτό που με προβληματίζει κ ξέχασα να το αναφέρω στην παιδίατρο είναι ότι τα κακά του μωρού είναι μουσταρδι αλλά χωρίς τα σπορακια ενώ η πρώτη μου κόρη έκανε με σπορακια. Αυτός γιατί δεν κάνει? Κ είμαστε 50 ημερών κ συνεχίζει να κάνει κακά τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα κ στις υπόλοιπες πάνες ίσως έχει μαζί με τα τσισα καμία σταμπουλα. Είναι φυσιολογικό να κάνει τόσα πολλά ακόμα?

Να σου ζησει! Oτι εγραψες ειναι φυσιολογικο: και το να μην εχει σπορακια, και το να κανει τοσα πολλα και οι σταμπουλες και το let down. Oλα :)

Να σου ζησει! Oτι εγραψες ειναι φυσιολογικο: και το να μην εχει σπορακια, και το να κανει τοσα πολλα και οι σταμπουλες και το let down. Oλα :)

Ευχαριστώ πολύ... Όσα παιδάκια κ αν κάνω πάλι πρωτάρα θα νιώθω σε μερικά πράγματα.. Φοβόμουν μήπως δεν έχει σπορακια επειδή δεν παίρνει το λιπαρό γαλα!

Just now, mama16 είπε:

Ευχαριστώ πολύ... Όσα παιδάκια κ αν κάνω πάλι πρωτάρα θα νιώθω σε μερικά πράγματα.. Φοβόμουν μήπως δεν έχει σπορακια επειδή δεν παίρνει το λιπαρό γαλα!

Oχι δεν ειναι απαραιτητα τα σπορακια. Στο λεω και απο προσωπικη εμπειρια, ο πρωτος μου δεν ειχε (μονο 1-2 φορες) και ο δευτερος εχει σχεδον σε καθε πανα.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια, 

είμαι καινουρια στο forum αν κα έχω παρακολουθήσει πολλές συζητήσεις κ με έχετε βοηθήσει πολύ! Εγώ έχω μια Μπέμπα 40 ημερών και αυτό που έχω παθει τις τελευταίες μερες είναι ότι το αριστερό στήθος είναι τούμπανο,έχω υπερπαραγωγή κ το μωρό πολλές φορές δυσανασχετεί τραβιέται προς τα πίσω κ πνίγεται κάποιες φορες, και το δεξί στήθος είναι χαλαρό μπορεί ν 2 νούμερα μικρότερο. Γαλα έχω κ την δίνω από εκει κ ολόκληρο γεύμα, αλλά δεν έχω πολύ για να την ξαναδωσω κ στο επόμενο γεύμα καθώς μου το έχει αδειάσει... τι να κάνω για να τα φέρω στα ίσα τους;;; Το ένα να αυξηθεί η παραγωγή κ στο άλλο να την μειώσω να μην πνίγεται τη παιδί κ κοπανιεται πάνω κάτω;

Ευχαριστω

On 28/7/2019 at 9:18 ΠΜ, mitsaki86 είπε:

Καλησπέρα κορίτσια, 

είμαι καινουρια στο forum αν κα έχω παρακολουθήσει πολλές συζητήσεις κ με έχετε βοηθήσει πολύ! Εγώ έχω μια Μπέμπα 40 ημερών και αυτό που έχω παθει τις τελευταίες μερες είναι ότι το αριστερό στήθος είναι τούμπανο,έχω υπερπαραγωγή κ το μωρό πολλές φορές δυσανασχετεί τραβιέται προς τα πίσω κ πνίγεται κάποιες φορες, και το δεξί στήθος είναι χαλαρό μπορεί ν 2 νούμερα μικρότερο. Γαλα έχω κ την δίνω από εκει κ ολόκληρο γεύμα, αλλά δεν έχω πολύ για να την ξαναδωσω κ στο επόμενο γεύμα καθώς μου το έχει αδειάσει... τι να κάνω για να τα φέρω στα ίσα τους;;; Το ένα να αυξηθεί η παραγωγή κ στο άλλο να την μειώσω να μην πνίγεται τη παιδί κ κοπανιεται πάνω κάτω;

Ευχαριστω

Δινε στηθος ανα γευμα (περιπου στο δυωρο αλλαζε στηθος), μην κανεις συχνες εναλλαγες. Αν θες μπορεις να τα "ζυγιζεις" και να δινεις το πιο γεματο, σταδιακα θα στρωσει το πραγμα. Κανε μαλλαξεις την ωρα του θηλασμου περιμετρικα απο το εξωτερικο μερος προς τη θηλη για να αδειαζει καλα το στηθος. Εφ'οσον δεν εχεις καποιο θεμα μαστιτιδας στο γεματο στηθος συνεχισε κανονικα, απλα για να μην πνιγεται μπορεις να την βγαζεις μολις αρχισει να πνιγεται να αφηνεις λιγο το γαλα να τρεξει και μολις ηρεμησει η ροη να της δωσεις παλι το στηθος. Iδανικα επικοινωνησε με ενα συμβουλο θηλασμου, ειναι ο πιο καταλληλος να σε βοηθησει.

• 3 months later...

Καλημέρα σας, 

είμαι καινούρια στην παρέα κ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Έχω ένα αγοράκι τώρα 2,5 μηνών. Έχω υπερπαραγωγή γάλακτος εδώ κ ένα μήνα. Στην αρχή επειδη δεν γνώριζα τίποτα, από τον φόβο μου ότι δεν θα έχω γάλα, επαιρνα για ένα μήνα μαγιά μπύρας, μέχρι που παρατήρησα την υπερπαραγωγή και τη σταμάτησα. Τώρα, έχει τρεις μέρες που το μωρό, μόνο που το βάζω σε θέση θηλασμού , κλαίει κ οδύρεται... Ενώ πεινάει πάρα πολύ, δεν θέλει να πιάσει το στήθος, και όταν το κάνει, το πιάνει για λίγο γιατί πνίγεται κ τ αφήνει, αρχίζει ν κλαίει, κ τον αφήνω κάτω για να ηρεμήσει κ κάθε 10 λεπτά ξανακάνω προσπάθεια. Σήμερα, μόνο που τον παίρνω στα χέρια μ, κλαίει. Δεν θέλει ν τον κρατάω καν....έχω πλανταξει στο κλάμα 3 μέρες τώρα....έχω μιλήσω μ σύμβουλο θηλασμού κ θηλαζω κάθε τρεις ώρες από κάθε στήθος κ ξαπλωμένη, εδώ κ μια βδομάδα, αλλά δεν βοηθάει...τι να κάνω;;;;

Το έπαθα και γω στο τρίτο μου μωρό γιατί ήταν το μοναδικό που κατάφερα να θηλάσω και από το φόβο μου έβαζα θηλαστρο για να αυξήσω την παραγωγή και τελικά κατέληξε σε υπερπαραγωγή.εγω αυτό που έκανα ήταν να βγάζω λίγο γάλα με το χέρι πριν τη θηλάσω για να μειώνεται λίγο η ροή,κάθε  τρεις ώρες αλλαγή στήθους και θηλασμός πάντα ξαπλωμένη στο πλάι.μετα από κανένα μήνα προσαρμόστηκε η παραγωγή.θελει λίγο υπομονή .εύχομαι όλα να σου πάνε καλά.

On 18/11/2019 at 3:08 ΜΜ, Chrimo είπε:

Καλημέρα σας, 

είμαι καινούρια στην παρέα κ θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Έχω ένα αγοράκι τώρα 2,5 μηνών. Έχω υπερπαραγωγή γάλακτος εδώ κ ένα μήνα. Στην αρχή επειδη δεν γνώριζα τίποτα, από τον φόβο μου ότι δεν θα έχω γάλα, επαιρνα για ένα μήνα μαγιά μπύρας, μέχρι που παρατήρησα την υπερπαραγωγή και τη σταμάτησα. Τώρα, έχει τρεις μέρες που το μωρό, μόνο που το βάζω σε θέση θηλασμού , κλαίει κ οδύρεται... Ενώ πεινάει πάρα πολύ, δεν θέλει να πιάσει το στήθος, και όταν το κάνει, το πιάνει για λίγο γιατί πνίγεται κ τ αφήνει, αρχίζει ν κλαίει, κ τον αφήνω κάτω για να ηρεμήσει κ κάθε 10 λεπτά ξανακάνω προσπάθεια. Σήμερα, μόνο που τον παίρνω στα χέρια μ, κλαίει. Δεν θέλει ν τον κρατάω καν....έχω πλανταξει στο κλάμα 3 μέρες τώρα....έχω μιλήσω μ σύμβουλο θηλασμού κ θηλαζω κάθε τρεις ώρες από κάθε στήθος κ ξαπλωμένη, εδώ κ μια βδομάδα, αλλά δεν βοηθάει...τι να κάνω;;;;

Ξαναεπικοινωνησε με σύμβουλο κ ιδανικά να σας δει από κοντα

Πριν βάλεις το μωρο βγάλε λιγο με το χερι μήπως στην αρχή είναι πολύ έντονη η ροη

Εκτός από ξαπλα κοιλια με κοιλια, γίνεται κ ξαπλα ανάσκελα εσύ κ μπρουμυτα το μωρο πάνω σου, η όρθιοι, μέσα σε μαρσιπο πχ

Μηπως χρειάζεται να μεγαλώσεις το διάστημα σε κάθε στηθος; 

Ενδιαμεσα πως νιώθεις το στηθος; πρηζεσαι; τρέχει γαλα; 

Οι πανες του μωρου πως ειναι; τι χρώμα έχουν τα κακα, εχει βλεννες; 

Μηπως η συμπεριφορά του δ εχει σχεση με την υπερπαραγωγη; βλέπεις να το ενοχλει κτ αλλο; βγάζει γουλιες; 

Διαφημίσεις

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι όντως μετά τους 2 μήνες η παραγωγή είναι ακριβώς όση χρειάζεται το μωρό σου. Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτε θήλαστρο. 

Just now, Irina095 είπε:

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι όντως μετά τους 2 μήνες η παραγωγή είναι ακριβώς όση χρειάζεται το μωρό σου. Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτε θήλαστρο. 

Άκυρο κορίτσια μου απάντησα σε πλιο μινημα 

Καλησπέρα

Εδώ κ μια βδομάδα κάθε πρωί άρχισα να χρησιμοποιώ και πάλι το θηλαστρο, κ βγάζω όσο περισσότερο γάλα μπορώ, κ δίνω τ προβληματικό στήθος ανά 3-4 ώρες, είδα ότι αυτή η μέθοδος βοήθησε ν μην έχω έντονο let down. Έχω προσπαθήσει ν θηλάσω με αυτόν από πάνω αλλά δεν τ αρέσει καθόλου, κλαιει κ κάνει εμετό... Έχει 2 μέρες π θηλαζουμε ξαπλωμένοι κ βλέπω πως τ αρέσει!!! Περπατώντας θηλαζω εδώ κ μια βδομάδα, αλλιώς δεν παίρνει στήθος!!! Ν πω την αλήθεια κουραστηκα .... Θα σταματήσει κάποτε αυτό??? Θα πάρει στήθος χωρίς κλάμα??? Ήθελα τόσο πολύ ν θηλάσω κ μέχρι τώρα είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία γ μένα....

23 ώρες πρίν, Chrimo είπε:

Καλησπέρα

Εδώ κ μια βδομάδα κάθε πρωί άρχισα να χρησιμοποιώ και πάλι το θηλαστρο, κ βγάζω όσο περισσότερο γάλα μπορώ, κ δίνω τ προβληματικό στήθος ανά 3-4 ώρες, είδα ότι αυτή η μέθοδος βοήθησε ν μην έχω έντονο let down. Έχω προσπαθήσει ν θηλάσω με αυτόν από πάνω αλλά δεν τ αρέσει καθόλου, κλαιει κ κάνει εμετό... Έχει 2 μέρες π θηλαζουμε ξαπλωμένοι κ βλέπω πως τ αρέσει!!! Περπατώντας θηλαζω εδώ κ μια βδομάδα, αλλιώς δεν παίρνει στήθος!!! Ν πω την αλήθεια κουραστηκα .... Θα σταματήσει κάποτε αυτό??? Θα πάρει στήθος χωρίς κλάμα??? Ήθελα τόσο πολύ ν θηλάσω κ μέχρι τώρα είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία γ μένα....

Θηλάζετε ξαπλωμένοι, πέταξε το θήλαστρο στα σκουπίδια, είναι πηγή κακού εδώ που βρίσκεσαι και όχι λύση, και βγάζε γάλα από το πιο προβληματικό στήθος (ή και τα δ΄θο) με το χέρι πριν να θηλάσεις για να μειωθεί η ροή. Υπομονη, αν θηλάζεις και δεν αντλείς, είναι πρόβλημα που σε λίγο καιρό θα λυθεί μόνο του.

On 24/11/2019 at 10:12 ΜΜ, Chrimo είπε:

Καλησπέρα

Κάνε υπομονή εγώ είχα θέμα μέχρι τους 2 μισή μήνες και από εκεί και πέρα ειλικρινά σου μιλάω ξεκίνησα να απολαμβάνω τον θηλασμό. Κάνε λίγο υπομονή και θα δεις ότι θα σταθεροποιηθούν τα πράγματα και όλα μετά θα είναι πολύ πιο εύκολα. Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά θα δεις μετά ότι άξιζε τον κόπο. Εσυ μόνο προσπάθησε να χρησιμοποιείς όσο πιο λίγο μπορείς θήλαστρο. Προσπάθησε χωρίς αυτό και σιγά σιγά θα ισορροπήσουν τα πράγματα. Θα παράγεις όσο χρειάζεται ακριβώς το μωρό , ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο. Καημένη μανούλα περνάς πολλά και εσυ τώρα!! Αν δεν είχα και εγώ στήριξη από τον περίγυρο μου δεν θα τα είχα καταφέρει με αποκλειστικό θηλασμό. Υπομονή μόνο αυτό ! Φιλια 

Ευχαριστώ πολύ !!!!

Θηλαστρο βάζω μονο το πρωί, δοκίμασα μια βδομάδα ν μην βάλω αλλά κατέληξα τ μωρό ν μην τρώει καθόλου από αυτό τ στήθος, ν κλαίει στ χέρια μ, μόνο π τον έπαιρνα στα χέρια, κ ένα βράδυ στις 4:30 ξύπνησα από τον πόνο...κ άδειασα τι στήθος γιατί νόμιζα θα εκραγεί...εάν σταματήσω πάλι ν βγάζω, το μωρό πάλι θα χάσει την εμπιστοσύνη τ σε μένα...εκείνη τ βδομάδα π δεν έβγαζα με θηλαστρο, το μωρό δεν μπορούσε να πιάσει καθόλου, όχι μόνο όταν έκανα πηδακα, αλλά πνιγόταν σε όλη τ διάρκεια τ θηλασμού, μ αποτέλεσμα να το παρατάει κλαίγοντας κ να μην τρώει όσο πρέπει....

3 hours ago, Chrimo said:

Ευχαριστώ πολύ !!!!

Θηλαστρο βάζω μονο το πρωί, δοκίμασα μια βδομάδα ν μην βάλω αλλά κατέληξα τ μωρό ν μην τρώει καθόλου από αυτό τ στήθος, ν κλαίει στ χέρια μ, μόνο π τον έπαιρνα στα χέρια, κ ένα βράδυ στις 4:30 ξύπνησα από τον πόνο...κ άδειασα τι στήθος γιατί νόμιζα θα εκραγεί...εάν σταματήσω πάλι ν βγάζω, το μωρό πάλι θα χάσει την εμπιστοσύνη τ σε μένα...εκείνη τ βδομάδα π δεν έβγαζα με θηλαστρο, το μωρό δεν μπορούσε να πιάσει καθόλου, όχι μόνο όταν έκανα πηδακα, αλλά πνιγόταν σε όλη τ διάρκεια τ θηλασμού, μ αποτέλεσμα να το παρατάει κλαίγοντας κ να μην τρώει όσο πρέπει....

Ποπο σε καταλαβαίνω αλλά να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη σου πολλές έχουμε βρεθεί στη θέση σου (και σε χειρότερες καταστάσεις) στην αρχή του θηλασμού και να είσαι σίγουρη ότι σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσεις να το απολαμβάνεις. Το θηλαστρο πράγματι δεν βοηθάει μακροπροθεσμα στην φάση που είσαι γιατί δίνει εντολή στο σώμα σου να παράξει περισσότερο γάλα οπότε μάλλον επιδεινωνει το πρόβλημα. Πρέπει να αποσυμφορεις το στήθος με το χέρι σου πριν από κάθε θηλασμό και όποτε νιώθεις ότι χρειάζεται, να διακόπτεις όταν πάει να πνιγει το μωρό και να το σηκώνεις όρθιο στον ώμο σου και να περιμένεις να σταματήσει ο πίδακας. Το θηλαστρο σίγουρα πρέπει να το σταματήσεις, ακόμα και αν νομίζεις ότι σε ανακουφιζει, γιατι δεν βοηθάει στη ρύθμιση της παραγωγής. Υπομονή λίγο ακόμα και θα δεις ότι αξίζει τον κόπο. Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!!!

Το θηλαστρο θα το σταματήσω, προσπαθώ να βρω την σύμβουλο θηλασμού, κ δεν είναι διαθέσιμη..!!! Λέω να δίνω τ προβληματικό στήθος ανά 6 ώρες, αλλά φοβάμαι ν μην δημιουργήσω υπερπαραγωγή στο άλλο έτσι!!! Δεν ξέρω τ αλλο μπορώ ν κάνω...όταν άδειαζα το στήθος με το χέρι , μέσα σ μισή ώρα αυτό πάλι πετρωνε, έβγαζα γύρω στα 50μλ, αλλά δεν βοηθούσε το μωρό

Σας παρακαλώ βοηθήστε μ...

Σήμερα δεν παίρνει ούτε τ άλλο στήθος...κλαίει από την πείνα αλλά δεν τ παίρνει....τι ν κάνω?????? 

Δεν έχω βάλει θηλαστρο κ αυτό τον ζοριζει, τραβάει κ πνίγεται....τι να κάνω????

2 ώρες πρίν, Chrimo είπε:

Σας παρακαλώ βοηθήστε μ...

Σήμερα δεν παίρνει ούτε τ άλλο στήθος...κλαίει από την πείνα αλλά δεν τ παίρνει....τι ν κάνω?????? 

Δεν έχω βάλει θηλαστρο κ αυτό τον ζοριζει, τραβάει κ πνίγεται....τι να κάνω????

6ωρες με την μια κενό ισως ειναι πολυ. Ανά πόση ώρα δινεις τώρα; 

Μίλησες με την σύμβουλο; 

Άδειασε καλά το στηθος κ δώσε σε όρθια θέση. Τωρα αν κλαιει με το που το βλέπει, προσπάθησε όταν ψιλοκοιμαται

Μήπως έχει γοπ το μωράκι σου;Βγάζει συχνά γουλιτσες;Ίσως για αυτό δεν θέλει να θηλάσει.Ο παιδίατρος σου τι λέει;Επίσης αν του δώσεις το γάλα σου από το μπουκάλι θα το πιει;Αν μπορεί να πιει από μπουκάλι δώστου ένα γευματακι το γάλα σου με μπουκάλι για να μην πεινάει ,να ηρεμήσεις και συ λιγάκι και μετά μιλά με τον παιδίατρο σου η με κάποια μαία ακόμα και σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο για να σου δώσουν κάποιες κατευθύνσεις .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...