Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοήθεια! σύνδρομο let-down?


Recommended Posts

Γειά σας,

 

γέννησα πριν 37 ημέρες ένα αγοράκι 3.390 γρ. με φυσιολογικό τοκετό με πρόκληση.

Θήλασα και θηλάζω αποκλειστικά (ούτε στο μαιευτήριο δεν πήρε μπουκάλι γιατί κάναμε rooming-in στο Λητώ). Στην αρχή το πρόβλημα ήταν οι πληγωμένες θηλές αλλά πλέον σιγά-σιγά τα πράγματα φτιάχνουν από αυτή την πλευρά (και με την βοήθεια μιας συμβούλου θηλασμού που με είδε κάποιες φορές)...

από το μαιευτήριο βγήκαμε 3.150 χωρίς ίκτερο και παίρνουμε καλό βάρος με αποτέλεσμα σήμερα το μπεμπάκι να έχει φτάσει τα 4.640 γρ.

Όμως τις τελευταίες 5-6 ημέρες έχει αρχίσει μετά τα 10 λεπτά θηλασμού να τανύζεται να σφίγγεται να σφίγγει το στόμα του, να κλωτσά με πόδια και να σπρώχνει με τα χέρια του την ώρα που τρώει...τον βγάζω από το στήθος και κλαίει γιατί θέλει να συνεχίσει το φαί...τον ξαναβάζω και μετά από 2 λεπτά πάλι τα ίδια...στην αρχή έλεγα μήπως είναι κολικοί αλλά γενικά ενεργείται καλά και πολλές φορές την ημέρα και είναι ήσυχος, κοιμάται χωρίς να δείχνει ενοχλήσεις κ.λπ. Δοκίμασα να του δίνω το ίδιο στήθος καθώς η σύμβουλος θηλασμού μου είπε ότι ίσως πρόκειται για υπερπαραγωγή γάλακτος και γρήγορη ροή που τον ενοχλεί, αλλά δεν πολυδούλεψε... άλλες φορές πάλι τρώει κανονικά...τις περισσότερες όμως ταλαιπωρούμαστε κατά αυτόν τον τρόπο...

αν κάποια κοπέλα μπορεί να βοηθήσει θα ήταν τέλεια!!!! το περίεργο είναι ότι ο μπέμπης από την γέννηση μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα που άρχισαν αυτά τα συμπώματα έτρωγε κανένα 25' από το ένα στήθος την φορά, και συνήθως τον σταμάταγα εγώ...τώρα το φαγητό έχει γίνει βασανιστήριο και για εκείνον που δείχνει να υποφέρει και για εμένα.!

ο γιατρός λέει ότι αφού παίρνει βάρος όλα καλά, αλλά δεν ξέρω αν είναι έτσι. Αν έχει γαστροεισοφ. παλινδρόμηση? συχνά έχει γουλίτσες (μικρές) μετά το γεύμα και λόξυγγα. Σίγουρα πάντως κάτι τον ενοχλεί την ώρα που τρώει και δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω.

Μπιμπερό έχει πάρει 4-5 φορές (γάλα που έβγαλα εγώ) 1-2 φορές από 30 μλ. ξένο, και πιπίλα του έδωσα 2-3 φορές αλλά δεν την θέλει και έτσι την καταργήσαμε. Αυτό το λέω για την περίπτωση της σύγχυσης θηλών, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό γιατί πιάνει το στήθος και τρώει άλλες φορές 5, άλλες 10 και άλλες 15 λεπτά και μετά αρχίζουν τα προβλήματα...

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα,

σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ νομίζω πως είναι κολικοί. Τι κι αν την υπόλοιπη ημέρα είναι ήσυχο? Μπορεί να είναι ήπιοι ή να σου επιφυλάσσει για αργότερα τα χειρότερα.. Πάντως κι εμένα έτσι έκανε και μόλις έκλεισε τους δυόμισυ μήνες του πέρασε ως δια μαγείας- ήταν σίγουρα κολικοί. Γουλίτσες και λόξυγγα έχουν πάνω κάτω όλα τα μωρά, αυτό δεν σημαίνει πως έχουν γοπ!

4599150571.png6def44b14c.png

Link to comment
Share on other sites

Και'γω κολικοι πιστευω πως ειναι, ετσι εκανε και η δικια μου στην ηλικια σας μεχρι να κλεισει τον 3ο,επισης οι κολικοι δεν εχουν σχεση με το αν ενεργητε,και μενα εκανε κακα 3-4 φορες την ημερα και συνεχιζε να σπαραζει στο κλαμα μεχρι που μελανιαζε και μολις της εφευγαν τα αερια σταματουσε να κλαιει.

Να μην τον σταματας οταν θηλαζει,να τον αφηνεις και 25' και 45',μεχρι να σταματησει μονος του και να χασει το ενδιαφερον του.

Εχεις προσπαθησει να τον θηλασεις ξαπλωτη? Κοιλια με κοιλια?Αν εχεις εντονο let down βοηθαει.

Υπομονη και καλη συνεχεια,μακαρι αν εχει κολικους να τους περασει γρηγορα και ανωδυνα.

6Qyip2.pngKvUzp2.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα.

Σε πολλά απ' αυτά που γράφεις μου θυμίζεις το δικό μου μωρό. Λοιπόν, αυτά που περιγράφεις είναι το πιθανότερο πονάκια από κολικούς. Εμάς ξεκίνησαν βέβαια, την 20 μέρα και τελείωσαν πριν γίνει 2 μηνών (οπότε υπομονή).

 

Γουλίτσες έχει και ο δικός μου μέχρι και σήμερα. Ρώτησα τον παιδίατρό μου και μου είπε πως συμβαίνει σε μερικά παιδάκια πιο τακτικά και αυτό θα "στρώσει" τελείως όταν ξεκινήσουμε τις στερεές. Μην σε ανησυχεί αυτό.Θα πρέπει να προσέξεις μόνο αν κάνει συχνούς εμμετούς, κατά τα άλλα και σ' αυτό υπομονή...

 

Να σου ζήσει και να το χαίρεσαι!

Link to comment
Share on other sites

κορίτσια καταρχήν ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις...

 

θέλω απλώς να διευκρινίσω ότι μόλις τον βγάζω από το στήθος (γιατί πλέον χτυπιέται τόσο πολύ- χωρίς να κλαίει- αλλά κουνάει χέρια πόδια, σφίγγει το στόμα και τραβάει την θηλή και επομένως δεν γίνεται να συνεχίσουμε) σταματάει αυτού του είδους την αντίδραση. Επομένως για αυτό έλεγα μήπως δεν πρόκειται για κολικούς.

Επίσης, είναι τυχαίο ότι αυτή η "ανησυχία" εμφανίζεται μόνο κατά τον θηλασμό και καμία άλλη ώρα της ημέρας? επιπλέον, στην διάρκεια αυτής της ιστορίας δεν έχουμε κλάματα, παρά μόνο όταν βγαίνει από το στήθος πολύ νωρίς και πεινάει ακόμη αλλά για κάποιο λόγο μόλις τον ξαναβάζω στο στήθος αρχίζει τα ίδια. ΄Οσο για την διάρκεια του θηλασμού δεν ήταν πρόβλημα μέχρι πριν από αυτή την ιστορία αφού τον τάιζα 25-35 λεπτά και παραπάνω κάποιες φορές. Αυτό όμως δεν γίνεται πλέον, αφού το μωρό κυριολεκτικά κουνιέται σαν τρελό, απομακρύνει το πρόσωπό του από το στήθος δαγκώνοντας ταυτόχρονα την θηλή κ.λπ. Δεν ξέρω αν μπορώ να σας το περιγράψω καλά, αλλά δεν γίνεται να θηλάσει έτσι.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

γλυκεία μου babette ,μην σταματησεις να θηλαζεις..μπορει να ειναι καποιος εκνευρισμος που παρουσιαζεται και μαλλον θα περασει μονο του ή θα σου δείξει με τον καιρό πιο ειναι το προβλημα.

και εμενα καπου στον 4ο παρουσιασε καποια νευρακια και μια περίεργη συμπεριφορα στον θηλασμο, αλλα το σταματησε μονη της χωρίς ποτέ να καταλάβω τι ηταν..δωσε λιγο χρόνο και σφήξε τα δοντια σου κι εσυ, μην κάνεις κατι που αργότερα μετανιωσεις..

1198491.png
Link to comment
Share on other sites

afipan, σε ευχαριστώ κι εσένα ειλικρινά...

είμαι σε απελπισία...πραγματικά...μόλις προσπάθησα να θηλάσω και πάλι τα ίδια από τα 3-4 πρώτα λεπτά... νομίζω ότι κάτι τον ενοχλεί στην ροή, αλλά πάρα πολύ σε σημείο να μην γίνεται πραγματικά, γιατί ο ίδιος δεν μπορεί...δεν είναι κολικοί γιατί μόλις τον βγάλω από το στήθος και τον πάρω αγκαλιά μετά από πολλές προσπάθειες (επομένως έχει φάει λίγο και δεν κάνει το κλάμα της πείνας) ησυχάζει...είναι εμφανές ότι κάτι δεν τον αφήνει να θηλάσει...προσπαθώ πάρα πολύ αλλά καταλήγουμε στα πρώτα 10 λεπτά να βάζω και να βγάζω το στήθος ανά ένα λεπτό...αυτό σημαίνει ότι τελικά δεν μπορεί να φάει όσο θα ήθελε...ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω! κλαίω και είμαι πραγματικά σε σύγχυση!

Link to comment
Share on other sites

babette, να σου ζήσει το μωράκι σου! Έχεις παρατηρήσει αν την ώρα που αφήνει το στήθος το γάλα βγαίνει σε πίδακα; Τα κακά του μωρού πώς είναι το χρώμα τους είναι το φυσιολογικό μουσταρδί με κόκκους; Οι κενώσεις του πόσες είναι το 24ωρο; Είναι εκρηκτικές ή έχει πολλά αέρια;

 

Μην αγχώνεσαι... κατ' αρχήν προσπάθησε να αλλάξεις στάσεις για να δεις μήπως η ξαπλωτή πχ που πρότεινε η Μαρία ή ίσως το να είσαι εσύ γερμένη λίγο προς τα πίσω και το μωρό ξαπλωμένο επάνω σου ή κάποια άλλη στάση το διευκολύνει περισσότερο. Δοκίμασε να βγάλεις λίγο γάλα με το χέρι πριν βάλεις το μωρό να θηλάσει και δες αν οι αντιδράσεις του μωρού είναι καλύτερες σ' αυτή την περίπτωση

 

Γράψε μας αυτά που σε ρωτάω παραπάνω, καθώς και για πόσες ώρες περίπου δίνεις από το ίδιο στήθος (λες ότι προσπαθείς να δίνεις από ένα σε κάθε γεύμα, αλλά αν το ένα γεύμα είναι πχ μετά από μισή ή μία ώρα από το προηγούμενο, αυτό δεν σε βοηθά σε περίπτωση υπερπαραγωγής, θα πρέπει να δίνεις το ίδιο στήθος σε όλα τα γεύματα πχ μέσα σε ένα τρίωρο και αναλόγως με τα αποτελέσματα να προχωρήσεις)

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

babette και εμένα μου συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Συμφωνω με τη sofuka. Δοκίμασε να είσαι εντελώς ανάσκελα και το μωρό μπρούμυτα επάνω σου. Μιλησα με μια συμβουλο απο τη λα λετσε και μου προτεινε οταν ξαπλωνω ανασκελα και τον βαζω πχ στο δεξι στήθος να βάλω τα ποδαράκια του αριστερα , να είναι δηλ κάπως διαγώνια. Παίζει μεγάλο ρολο η στάση γιατι αν εσυ σκύβεις επάνω από το παιδι τότε το γαλα τρεχει πιο γρηγορα και το μωρο πνιγεται.

Οπότε ή ξαπλωμένη εντελώς ή γερμένη προς τα πίσω. Συμφωνώ επίσης με τη sofuka σε σχέση με τα ταίσματα. Από το ίδιο στήθος πολλές φορές, για να ρυθμιστεί η παραγωγη. Μην απογοητεύεσαι και προπάντων μην ανησυχείς. Συμβαίνει πολύ συχνά σε πολλές μητερες.

Καλή συνέχεια και πες μας πως πας...

EYI3p3.png

 

CYc8p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

και εμενα ενα διαστημα το εκανε και η μονη σταση που του αρεσε ηταν να ειναι στο ριλαξ λιγοα ανασηκωμενος και εγω απο πανω...χαχα..εκανα ακροβατικα αλλα μετα το ξεπερασε.Μην ανησυχεις απλα δοκιμασε διαφορες στασεις και καποια θα τον βολεψει.

hGbPp3.png
Link to comment
Share on other sites

Είχα το ίδιο πρόβλημα ακριβώς την ίδια εποχή περίπου, αυτό που μου είχε πει η παιδίατρος (και μου φάνηκε λογικό για αυτό το γράφω όχι ότι είχε ατράνταχτα επιχειρήματα) είναι ότι με τις θηλαστικές κινήσεις δραστηριοποιήται το πεπτικό σύστημα και κατά συνέπεια ξεκινάνε και οι κολικοί. Τις συμβουλές τις δεν τις ακολούθησα γιατί είχε προτείνει χαμομήλι (διάβασα απλά το κουτί του κιντερτέ και μου φάνηκε απαράδεκτο να βάλω κάτι τέτοιο στο μωρό μου) αλλά είχα δει καλύτερα αποτελέσματα όταν έκοψα γαλακτοκομικά και θήλαζα ξαπλωμένη στο πλάι(έβαζα το μωρό πάνω στο χέρι μου για να είναι κεφάλι λίγο πιο ψηλά από το στήθος και προς τα πάνω για να καταπίνει πιο εύκολα) . Ακόμα καλύτερα ήταν όταν τάιζα την μικρή ανά σύντομα χρονικά διαστήματα και δεν άφηνα να περάσει το δίωρο. Βέβαια ακριβώς τότε άρχισαν να με πιέζουν όλοι να κόψω τον θηλασμό (ότι είναι “ταλαιπωρία” κλπ κλπ)και αφού δεν είχα τις γνώσεις που έχω τώρα ακολούθησα της οδηγίες τους και έκοψα τον θηλασμό για να καταλάβω ότι ούτε το πρόβλημα μου λύνεται με το ξένο γάλα ούτε είναι η λύση που συμβαδίζει με την αίσθηση μου. Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις την ψυχραιμία σου όταν βλέπεις το αγγελούδι σου να τσιρίζει και να χτυπιέται όταν το μόνο που θα ήθελες είναι να θηλάζει ήρεμο στην αγκαλιά σου αλλά έτσι είναι τα μωράκια, το κλάμα είναι το μόνο μέσω επικοινωνίας τους, πιστεύω πως αν δοκιμάσεις τις λύσεις που σου προτείνουν οι έμπειρες μαμάδες θα βρείς την απάντηση στο κλάμα σας. Γράψε μας και αυτά που σε ρωτάει η sofuka

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ sofuka και όλες...

θα προσπαθήσω να απαντήσω συνολικά:

έχω δοκιμάσει όλες τις στάσεις και ξαπλωτή (την λεγόμενη αυστραλιανή) και ξαπλωτή στο πλάι αλλά δεν μπορώ να συνδέσω την αντίδραση με την στάση, γιατί υπάρχουν φορές κυρίως στην μέση του βραδιού που θηλάζουμε στο κρεβάτι ξαπλωτοί στο πλάι, κοιλίτσα με κοιλίτσα, όπου τότε συνήθως εκείνη την ώρα δεν το κάνει αυτό, και το πρωί που ξυπνάμε και κάνουμε την ίδια στάση γίνεται ο χαμός...και έχουν περάσει πάνω-κάτω 4 ώρες από το προηγούμενο γεύμα και στις 2 περιπτώσεις. Όταν βγάζω το στήθος το γάλα δεν τρέχει σαν πίδακας, αυτό το έχω δει να συμβαίνει συνήθως λίγο πριν θηλάσω ή από το άλλο στήθος όταν θηλάζω...

το πείραμα που έκανα σήμερα το πρωί που δεν κατάφερνε με τίποτα να θηλάσει είναι μετά από πολλές προσπάθειες να του δώσω 30 μλ. ξένο με το μπιμπερό όπου έφαγε ήρεμα και ωραία χωρίς καμία αντίδραση...αυτό με κάνει να σκέφτομαι μήπως το πρόβλημα, αφού μάλιστα συνήθως ξεκινά μετά τα 10 λεπτά, δεν είναι η μεγάλη ροή αλλά η μειωμένη που τον αναγκάζει να παιδευτεί για να ρουφήξει και αυτό του προκαλεί εκνευρισμό? αλλά το γάλα μου τρέχει αβίαστα γενικά και όταν ζουλάω το στήθος τρέχει εύκολα...

σε σχέση με τους χρόνους θηλασμού, μιας και τρώει περίπου ανά δίωρο μέσα στην ημέρα, όταν δίνω το ίδιο στήθος σε δυο ταίσματα είναι περίπου ένα τετράωρο. Δεν βλέπω όμως διαφορά ιδιαίτερη...αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν είναι νυσταγμένος έχουμε λιγότερα προβλήματα (π.χ στην μέση της βραδιάς)...μόνο αυτό έχω παρατηρήσει, στα υπόλοιπα τρικς (ίδιο στήθος, αλλαγές στάσεων) είναι πότε έτσι πότε αλλιώς οπότε δεν μπορώ να πώ ότι έχω βρει τι βοηθάει.

κορίτσια βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

ξέχασα να συμπληρώσω για τις κενώσεις, ότι συνήθως είναι ιδιαίτερα εκρηκτικές με πολλά αέρια, μουσταρδί με κόκκους τα κακάκια και μιλάμε για πάνω από 8-10 φορές την ημέρα (δηλαδή κάθε γεύμα και κακά)!!!! όταν τα κάνει σφίγγεται αλλά δεν κλαίει και ξεμπερδεύει σχετικά γρήγορα...

Link to comment
Share on other sites

babette, για τις κενώσεις δεν μας γράφεις...

 

εντιτ: τώρα είδα ότι γράφαμε μαζί. Οι κενώσεις είναι στο σωστό χρώμα και με κόκκους και σίγουρα αρκετές.

 

Δεν θυμάμαι αν έχεις πει κάπου τι κάνεις με τα γαλακτοκομικά, αν καταναλώνεις ή όχι. Ίσως να έβλεπες κάποια διαφορά αν τα έκοβες (και τα φανερά και τα κρυμμένα μέσα σε τροφές όπως μπισκότα, ψωμί του τοστ πχ κ.α που φαίνονται στα συστατικά). Ο οργανισμός της μαμάς χρειάζεται 2 εβδομάδες να καθαρίσει από την πρωτεϊνη του αγελαδινού γάλακτος και του μωρού άλλες 2, όμως αν αυτό πειράζει το μωρό ίσως να φανεί βελτίωση νωρίτερα. Αν θέλεις, δοκιμάζεις κι αυτή τη λύση και βλέπεις...

Κοίτα... μην μπαίνεις στον πειρασμό να δίνεις ξένο, μόνο προβλήματα θα σου δημιουργήσει, το μωρό ίσως δείξει προτίμιση στην εύκολη ροή του μπιμπερό. Να λειτουργείς σαν να μην υπήρχε η λύση του ξένου. Αφού μέχρι τώρα από βάρος είσαστε καλά, συνεχίζεις με αποκλειστικό θηλασμό όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις του μωρού. Πολλά μωρά περνάνε τέτοιες φάσεις (εμένα όλα τα δικά μου είχανε τέτοιες αντιδράσεις γύρω στον 3ο-4ο μήνα, κράτησε κανένα μήνα και μετά σταμάτησαν και όλα καλά).

Μπορεί εσύ να νομίζεις ότι το μωρό δυσκολεύεται ή ότι δεν παίρνει αρκετό γάλα επειδή αντιδρά έτσι, όμως αυτό μπορεί εύκολα να φανεί αν παρακολουθείς τις βρεγμένες-λερωμένες πάνες κάθε μέρα και με ζύγιση κάθε εβδομάδα ή και κάθε μήνα αν το βάρος και οι πάνες είναι καλές.

Τελικά, είτε βρεις είτε δεν βρεις τι φταίει, αν το μωρό σου αναπτύσσεται καλά η φάση αυτή είναι κάτι παροδικό, οπότε κάνεις υπομονή και δεν το μπερδεύεις με μπιμπερό και ξένο γάλα.

 

Ρίξε μια ματιά κι εδώ: http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/fussy-while-nursing.html

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

επίσης να πω ότι κι εγώ έχω κόψει τα γαλακτοκομικά και τα όξινα (π.χ πορτοκαλάδες) όπως μου πρότεινε η σύμβουλος θηλασμού...η απελπισία μου προέρχεται από το γεγονός ότι πέρα από την ταλαιπωρία το μωρό καταλήγει να μην τρώει σωστά και την ποσότητα που δείχνει να έχει ανάγκη. Έτσι θα αναγκαστώ να καταφύγω στο ξένο, ή να βγάζω με το θήλαστρο και να δίνω με μπιμπερό έτσι δεν είναι; και να διευκρινίσω ότι όταν γράφω ότι "χτυπιέται" δεν εννοώ ότι κλαίει (αυτό γίνεται μετά όταν χάνει το στήθος) την ώρα που έχει το στήθος σφίγγεται και κοπανιέται κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο-μούγγρισμα του σφιξίματος.

Ουφ! σας έπρηξα...

Link to comment
Share on other sites

sofuka, και πάλι γράφαμε ταυτόχρονα...

σε κάποια απάντησα...και σε κάποια μου απάντησες εσύ...ευχαριστώ!

όμως πραγματικά με προβληματίζει το πώς μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι μόνο 37 ημερών πόσο μπορεί να κρατήσει αυτό?

Link to comment
Share on other sites

η απελπισία μου προέρχεται από το γεγονός ότι πέρα από την ταλαιπωρία το μωρό καταλήγει να μην τρώει σωστά και την ποσότητα που δείχνει να έχει ανάγκη. Έτσι θα αναγκαστώ να καταφύγω στο ξένο, ή να βγάζω με το θήλαστρο και να δίνω με μπιμπερό έτσι δεν είναι; και να διευκρινίσω ότι όταν γράφω ότι "χτυπιέται" δεν εννοώ ότι κλαίει (αυτό γίνεται μετά όταν χάνει το στήθος) την ώρα που έχει το στήθος σφίγγεται και κοπανιέται κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο-μούγγρισμα του σφιξίματος.

Ουφ! σας έπρηξα...

 

Δεν μας έπρηξες καθόλου!

 

Με τόσες πάνες που λερώνει το μωρό σου είναι μάλλον απίθανο να μην παίρνει την ποσότητα του γάλακτος που χρειάζεται! Οι πάνες και η πρόσληψη του βάρους είναι η ένδειξη που θα σου δείξει αν το μωρό χρειάζεται συμπλήρωμα ή όχι και απ' ότι φαίνεται το δικό σου δεν το έχει ανάγκη!

 

Καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες ότι χτυπιέται, όπως έγραψα και τα δικά μου παιδιά πέρασαν από τέτοια φάση και απ' ότι γράφουν και πολλές από τις κοπέλες που σου απάντησαν το πέρασαν. Απ' αυτά που γράφεις φαίνεται ότι έχεις κάνει ότι είναι δυνατόν για να ανακουφίσεις το μωρό σου, άρα συνεχίζεις με το θηλασμό και αφού επικοινωνείς με σύμβουλο, μην παίρνεις πρωτοβουλίες να δώσεις συμπλήρωμα επειδή το μωρό έχει μια αναστάτωση την ώρα που θηλάζει. Με βάση το βάρος που θα παίρνει και τις πάνες που θα λερώνει, αν χρειαστεί συμπλήρωμα η σύμβουλος και ο παιδίατρός σου θα σου το πουν. Εσύ θα τους δίνεις όλα τα στοιχεία και αν υπάρξει πρόβλημα βάρους μόνο τότε θα σου πουν αν πρέπει να κάνεις κάτι άλλο απ' αυτό που κάνεις.

 

Προς το παρόν υπομονή! Το πιο πιθανό είναι ότι η φάση αυτή θα περάσει όπως ήρθε!

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

babette το ξένο όπως σου γράφει η sofuka θα σου δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή όπως επίσης και λόγω του ότι είναι μικρό το μωρό μπορεί να πάθει σύγχυση θηλών οπότε ανοίγει ενας φαύλος κύκλος. Δώσε λίγο χρόνο συνήθως οι κολικοί είναι μέχρι τον 2ο μήνα και κανένας δεν μπορεί να σου πει με ακρίβεια απο που προέρχονται. Εγώ που έκοψα το γάλα μου και έδωσα ξένο για 20 μέρες στις πρώτες 3 ήταν ήρεμο το μωρό μετά αρχίσαμε τα ίδια και χειρότερα(έβγαλε έκζεμα το μωρό που προφανώς οφειλόταν στην πρωτεΐνη του αγελαδινού) δεν έπινε αρκετή ποσότητα ούτε από αυτό έτσι αντί να ψάχνομαι με ξένα γάλατα προτίμησα να κάνω επαναγαλακτισμό που σαν διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν τα γαλακτοκομικά τα έχεις βγάλει από την διατροφή σου θα φανούν τα αποτελέσματα στο μήνα. Υπομονή και ψυχραιμία εγώ δεν την είχα και ταλαιπωρήθηκα....

Link to comment
Share on other sites

Και υπομονή, εμείς τρώγαμε όπως περιγράφεις και μάλιστα ξένο γάλα ειδικό με υδρολυμένη πρωτείνη και χωρίς λακτόζη, σταγόνες ινφακόλικ σε κάθε γεύμα, αποτελέσματα φυσικά δεν είχαμε γιατί δεν έφταιγε το γάλα, κλάμα όπως το περιγράφεις, τρώγαμε και μας έτρωγε!!, ώς δυόμισυ μηνών που ως δια μαγείας κοπήκαν όλα. Μπορεί όμως να κρατήσει και 3 και 4 μήνες..υπομονή!

4599150571.png6def44b14c.png

Link to comment
Share on other sites

το μωρό δεν έχει απολύτως τίποτα, σίγουρα δεν έχει κολικούς , σίγουρα δεν έχει σύγχηση θηλών, σίγουρα δεν έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω:

- θέλει να ρευτεί

- χόρτασε και δε θέλει άλλο (δεν είναι απαραίτητο το 20 λεπτο)

- δεν θέλει να τρώει τόσο συχνά (όταν κλαίει δεν πεινάει πάντα, μπορεί να νυστάζει)

 

το πέρασα και με τα δύο μωρά μου, είχα καλή ροή και χόρταιναν γρήγορα (5 λεπτά)

Link to comment
Share on other sites

εχθές ήρθε ο γιατρός και δεν απέκλεισε την γοπ. Αλλά μου είπε ότι ίσως το μωρό "ζοχαδιάζεται" όταν δεν τρέχει αρκετά (το αντίθετο δηλ. από την πολύ ροή που νόμιζα εγώ).

Η αλήθεια είναι ότι εχθές το βράδυ που κοιμήθηκε συνεχόμενα για 6 ώρες και εγώ σηκώθηκα με πρησμένο στήθος, πήγα στο μπάνιο για να βγάλω με το χέρι, πεταγόταν πίδακας, αλλά εκείνος έφαγε κανονικά μετά από αυτό...οπότε μπερδεύομαι για το αν είναι θέμα ροής...

όσο για το ρέψιμο, έχει η αλήθεια είναι και μόλις κάνει την ενόχληση σταματάω και τον ρεύω αλλά αυτός μόλις τον ξαναβάλω στο στήθος πάλι τα ίδια...τι να πώ?

ποια είναι τα σημάδια της γοπ βρε κορίτσια?

Link to comment
Share on other sites

εχθές ήρθε ο γιατρός και δεν απέκλεισε την γοπ. Αλλά μου είπε ότι ίσως το μωρό "ζοχαδιάζεται" όταν δεν τρέχει αρκετά (το αντίθετο δηλ. από την πολύ ροή που νόμιζα εγώ).

Η αλήθεια είναι ότι εχθές το βράδυ που κοιμήθηκε συνεχόμενα για 6 ώρες και εγώ σηκώθηκα με πρησμένο στήθος, πήγα στο μπάνιο για να βγάλω με το χέρι, πεταγόταν πίδακας, αλλά εκείνος έφαγε κανονικά μετά από αυτό...οπότε μπερδεύομαι για το αν είναι θέμα ροής...

όσο για το ρέψιμο, έχει η αλήθεια είναι και μόλις κάνει την ενόχληση σταματάω και τον ρεύω αλλά αυτός μόλις τον ξαναβάλω στο στήθος πάλι τα ίδια...τι να πώ?

ποια είναι τα σημάδια της γοπ βρε κορίτσια?

 

Καλησπέρα babette και να σου ζήσει το μωράκι σου.

 

Δεν είμαι ειδική στα θέματα θηλασμού, είμαι απλά θηλάζουσα μαμά, και το μόνο που μπορεί να σκεφτώ και που δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα είναι, μήπως ζεσταίνεται. Έτσι μου έκανε και ο δικός μου όταν ήμασταν στο σπίτι της μαμάς μου, που δεν έχει κλιματιστικό. Επειδή υπάρχει αρκετή επαφή skin to skin κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορεί να δυσανασχετεί. Δοκίμασε να τον κρατάς με μία πετσέτα ανάμεσα στο χέρι σου και το κεφαλάκι του. Εμένα με βοήθησε αυτό.

eOSyp3.png BwuCp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...