Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

erica

Registered Users
 • Posts

  857
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

erica's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Από τον κόκκυγα είναι (την ουρά δηλ. την απόληξη της σπονδυλικής στήλης). Το έχω και εγώ και η κόρη μου και ναι είναι κατασκευαστικό... Μην ανησυχείς, το έχει πολύς κόσμος, σε άλλους δημιουργεί προβλήματα μεγαλώνοντας (δεν έχεις ακούσει κανέναν φίλος σου να κάνει αφαίρεση κύστης κόκκυγα?), σε άλλους όχι τίποτα σοβαρό, σε άλλους και τίποτα εντελώς. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει πιο συνειδητό καθαρισμό της εκεί περιοχής! Πράγμα το οποίο έτσι κι αλλιώς καλό είναι να γίνεται! Διάβασε και το link της zouzounel!
 2. Ο μικρούλης μου είχε γεννέθλια την προηγούμενη εβδομάδα!....και φυσικά θηλάζει ακόμα! Να δούμε, θα ξεπεράσει την αδερφή του που αποθήλασε μόνη της 18 μηνών? (κάτι μου λέει πως ναι!)
 3. Και τα δύο μου μωρά γεννήθηκαν μεγάλα. Η κόρη μου 3750 και 53 εκ. τώρα κοντεύει 4μισι χρονών και είναι η πιο ψηλή στην τάξη της (μετρώντας αγόρια και κοριτσια). Ο γιός μου γεννήθηκε περσι 24/3/2010 4300 και 54 εκ. Τώρα που κοντεύει ενός είναι 11500 κιλά και 84 εκ. Βέβαια και εγώ και ο άντρας μου είμαστε ψηλοί (1,77 και 1,84) αντίστοιχα. Τα παιδιά μου τα γέννησα φυσιολογικά, χωρίς επισκληρίδιο (don' t ask! ), τα θήλασα αποκλείστικά για παραπάνω από 6 μήνες (ειδικά ο μικρός καθυστερησε λίγο τις στερρεές), η μεγάλη αποθηλασε μόνη της στους 18 μήνες και τον μικρό σκοπεύω να τον αφήσω να αποθηλάσει μόνο του και αυτόν. Δεν άφησα το περιθώριο ποτέ σε κανέναν να μου πει ότι δε φτάνει το γάλα μου για τα μεγάλα μου παιδιά, όσοι μου είπαν , τους άφησα να πουν τα δικά τους και άκουγα μόνο την παιδίατρό μου η οποία ήταν αρκετά υποστηρικτική (μόνο που δεν κατέχει τις ειδικές γνώσεις, αλλά τουλάχιστον δεν το παίζει ότι τις κατέχει, σε παραπέμπει στον σύνδεσμο θηλασμού)!

 4. Διαφημίσεις

 5. Γενικά σε νιώθω...ειδικά όταν αναρωτιέσαι για το τι θα κάνει μία οικογένεια που δεν έχει παπούδες γιαγιάδες για να τους υποστηρίξει (πόσα πια να εντέξουν και αυτοί εν τω μεταξύ) ... Αλλά για τη γενίκευση με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς δεν συμφωνώ και εγώ όπως και η eve. Υπάρχουν και καλοί υπάρχουν και κακοί. Από προσωπική εμπειρία ας πούμε, ο 1ος και ο 3ος δημοτικός παιδικός σταθμός στα Βριλήσσια είναι όχι μόνο καλοί αλλά φανταστικοί! Κυρίως λόγω προσωπικού!
 6. Ισχύει αυτό που λέει η Χριστίνα για πολλές μαμάδες. Εγώ τον πρώτο καιρό, βγαίναμε για καφέ, άκουγα μωρό να κλαίει και ενιωθα αμέσως το γάλα μου να κατεβαίνει!!!! Και άλλες μαμάδες θα σου πουν αντίστοιχες εμπειρίες. lysistrat μπορείς να δώσει πιπίλα αν σε βολεύει καλύτερα, αλλά να το κάνεις πολύ πιο αργά κατά τους 3 μήνες. Εγώ έδωσα πιπίλα στην κόρη μου στον τρίτο μήνα, δεν την επηρρέασε στο θηλασμό, αποθήλασε μόνη της 18 μηνών και την έκοψε τη μέρα που γεννήθηκε ο αδερφός της (3και κάτι χρονών). Στον γιό μου έδωσα πιο νωρίς αλλά ημουνα πιο έμπειρη με το θηλασμό και μπορούσα να μεταφράσω πιο εύκολα την επικοινωνία του μωρού όπως και να διαβάσω πιο άμεσα τις ανάγκες του και έτσι δε φοβόμουνα για την παραγωγή μου. Θηλάζουμε ακόμα μιά χαρά και είναι 11 μηνών. Γενικά, η πιπίλα είναι ικανή να επηρρεάσει αρνητικά την παραγωγή και τις αποτελεσματικές θηλαστικές κινήσεις του μωρού οπότε στην αρχή είναι καλύτερα να αποφεύγεται. Περίμενε πάνω από 2 μήνες απο μένα.
 7. Μπράβο κοριτσάκι!!!! Είδες τι καλά? Να μην αγχώνεσαι για την μικρή, όπως είδες, ξέρει αυτή τι κάνει! Εχε της εμπιστοσύνη και άστην να σου δείξει αυτή το δρόμο! Αφού παίρνει βάρος μιά χαρά, το βράδυ θα έλεγα να την αφήνεις να κοιμάται όσο θέλει και να τρώει όταν ξυπνάει, μην την ξυπνάς επι τούτου. Ευτυχώς κατάλαβες γρήγορα την πιο αξιόπιστη συνταγή για επιτυχημένο θηλασμό: "άσε το μωρό να σου πει τι θα γίνει με ύπνους θηλασμούς και αγκαλιές". Θα τα πάτε φανταστικά!!!! Μην αγχώνεσαι για τίποτα και μην ακούς κανέναν, μόνο το μωρό! Ξανά να σου ζήσει, γερή και καλότυχη!
 8. τίποτα δεν παθαίνει το γάλα σου. Καταλαβαίνω όμως την ψυχολογία σου γιατί το πέρασα και το περνάω. Και τις δύο φορές, με το θηλασμό δεν κατάφερα να χάσω γραμμάριο (να μη σου πω ότι παιρνω κιόλας). Και εγώ έχω αυτή την εντύπωση ότι όταν ξεκινάω διαιτα κάτι παθαίνει το γάλα μου, δυσανασχετεί το παιδί κτλ. Ολα αυτά τα βιώνω προσωπικά πραγματικά!!!! Αλήθεια! Μπορεί να μη συμβαίνουν όντως, αλλά εγώ τα βλέπω. Πιθανώς να είναι δικό μου ψυχομπούκωμα, αλλά μου συμβαίνει και δε μπορώ να το αποβάλω. Μέχρι το ορόσημο των πρώτων γενεθλίων.Με την κόρη μου, στα γενέθλια της επάνω (ίσως γιατί τότε είχα στόχο το θηλασμό να φτάσει μέχρι το χρόνο – άσχετα που εν τέλει αποθήλασε μόνη της) κάτι έκανε κλικ μέσα μου και μπόρεσα να κρατήσω δίαιτα (με τη βοήθεια διαιτολόγου) και τα έχασα όλα και ακόμα παραπάνω. Είναι και ότι πριν τις εγκυμοσύνες ήμουν αθλητικό άτομο και πρόσεχα πολύ το σώμα μου και δε άντεχα να ζω μέσα σε ένα ξένο λιπώδες σώμα! Με τη δεύτερη εγκυμοσύνη τα ξαναπήρα όλα, πάλι με το θηλασμό δεν χάνω τίποτα, αλλά τώρα που σε μήνα σχεδόν χρονίζουμε, πάλι νιώθω πιο έτοιμη για δίαιτα να κάνω πάλι το θαύμα μου! Να σημειώσω ότι μου έχει περάσει από το μυαλό ότι η κόρη μου που αποθήλασε μόνη της στους 18 μήνες (νωρίς δηλαδή), μπορεί τελικά να το έκανε γιατί όντως κάτι έπαθε το γάλα μου. Έχασα και πολλά κιλά μέχρι τον αποθηλασμό– περίπου 20 σε ένα εξάμηνο. Αυτή τη φορά – που πάλι μιλάμε για τον ίδιο όγκο κιλών (νιώθω ΧΑΛΙΑ!!!!!) να δούμε τι θα γίνει!
 9. Τι πλάκα που έχουνε!!!!! :lol::lol: Φανταστικό θρεντ!
 10. Να μην τη βγάζεις από το στήθος αν αυτή δε θέλει!...αν τη βάζεις πιο συχνά στο στήθος αυτή θα καταλάβει και θα τρώει λιγότερο κάθε φορά. Δεν κάνει να βγάζεις με το ζόρι το παιδί από το στήθος, γιατί έτσι θα διαταραχτεί η ισορροπία και δεν βοηθάς στη εδραίωση του θηλασμού, μπορεί να την αποτρέψεις έτσι κιόλας! Τα 20 λεπτά που είναι στο στήθος σου είναι ενεργός θηλασμός (δηλαδή καταπίνει σε κάθε ρούφηγμα? αυτό φαίνεται αν παρατηρήσεις το λαιμό της που κάνει εσολκή όταν καταπίνει τη γουλιά και μπορεί να ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος, σαν "αναστέναγμα", από τη μύτη) ή απλά πιπιλάει? Μπορεί σε αυτά τα 20 λεπτά να εναλλασσεται ο ενεργός θηλασμός με το πιπίλισμα. Να μην εμποδίζεις το πιπίλισμα, και αυτό καλό είναι, βοηθάει και αυτό στην παραγωγή σου αλλά και στην αίσθηση ασφάλειας της κόρης σου. Τα κακάκια της είναι μια χαρά, άρα μάλλον δεν παίζει να έχει εμφανίσει δυσανεξία. Αν τελικά έχει μία ήπια παλινδρόμηση, θα συνεχίσει να σου βγάζει γουλίτσες, ενίοτε και ρουκέτες (πολύ σποραδικά) αλλά αυτό δεν θα την επηρρεάσει. Ο γιατρός μπορεί να σου πει αν εμφανίζει παλινδρόμηση και πόσο σοβαρή. Και σοβαρή να είναι πάντως, με τους κατάλληλους χειρισμούς και πάλι θα μπορέσεις να θηλάσεις μιά χαρά. Είναι πολύ μικρούλα μωρέ και πόσο να χωρέσει το στομαχάκι της! Λογικό είναι να βγάζει γουλιές! Αφου θα την δει ο παιδίατρος αύριο, θα δεις και πόσο βάρος έχει πάρει και θα ησυχάσεις.
 11. Χωρίς να είμαι ειδικός, απλά μία μαμά που θήλασε 18 μήνες την κόρη της (αποθήλασε μόνη της) και θηλάζει τον μικρό της που είναι 11 μηνών, τα πράγματα μου φαίνονται ψιλονορμάλ... Αν τελικά και το βάρος που βάζει είναι ικανοποιητικό το μόνο που φαίνεται να έχει (από τη δική μου μη ειδική ματιά) είναι μία παλινδρόμηση που λίγο έως πολύ όλα τα μωρά έχουν. Δηλ. πριν της παθολογικής (που αυτό μόνο εξέταση ιατρού μπορεί να την υποδείξει) υπάρχει η παλινδρόμηση που εμφανίζουν στην αρχή όλα τα μωράκια, λόγω χαλαρού οισοφάγου (έτσι λέγεται? Δεν θυμάμαι καλά). Προσπάθησε να τη ταΐζεις όχι σε τόσο ξαπλωτή στάση, να μην την κουνάς ιδιαίτερα όταν τη ρεύεις και κάνει αναγωγές, να κάνει πιο συχνά μικρά γεύματα, και ίσως από το ίδιο στήθος ανα 2 φορές αν δεις και πράσινα κακάκια ή επίσης να κόψεις λίγο τα γαλακτοκομικά που προέρχονται από αγελάδα, μήπως την πειράζουν και αυτά. Να κοιμάται με μικρή κλίση στο κρεβάτι (ίσως ένα μαξιλαράκι κάτω από το στρώμα? Βιβλία κάτω από τα πόδια της κούνιας? ….) Ο θηλασμός είναι φυσικό πράγμα, αλλά στην αρχή δεν είναι καθόλου εύκολος για τους περισσότερους. Να με θυμηθείς, η μεγάλη δυσκολία είναι οι πρώτοι 2 μήνες. Όταν εδραιωθεί είναι πιο εύκολος από το να δίνεις ξένο γάλα. Θα δεις πως και από τώρα όσο περνάνε οι μέρες και μεγαλώνει η μικρή σου, θα γίνεται και πιο εύκολο το πράγμα! Τη νύχτα ή και μέσα στη μέρα μπορεί να σε βοηθήσει κανείς με το άλλαγμα και το ρέψιμο του μωρού? Αυτό θα σε βοηθούσε πάρα πολύ!!! Αίμα έχει ξαναβγάλει σε γουλίτσα? Τα κακάκια της τι χρώμα έχουν? Για τον ίκτερο θα έλεγα να μην ανησυχείς και πολύ γιατί από ότι φαίνεται υποχωρεί και δεν ήταν και καμία μεγάλη τιμή από την αρχή! Πότε ξαναπάτε παιδίατρο? Θα έλεγα να πάτε όταν κλείσει βδομάδα από την τελευταία φορά, αν δεν πάτε νωρίτερα, για να δείτε και τι πήρε. Θα έχει τότε και μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
 12. Πωπω, ενας κορίτσαρος!!!! Να σου ζήσει!!! Όλα τα μωρά χάνουν τις πρώτες μέρες μέχρι και 7% του βάρους τους. (διαβάζω το kellymom) Πρέπει να παίρνει μέσο όρο 170 γρ τη βδομάδα. Υπογραμμίζω το μέσο όρο (δηλ. μπορεί να παίρνει και λιγότερο αλλά και περισσότερο! Δες εδώ: http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html Πότε θα την ξαναδει η παιδίατρος? Αν είναι μετά απο εβδομάδα, άσε να την ξαναζυγίσει αυτή. Αν θες να την ζυγίζεις εσύ πάρε ζυγαριά αλλά μη συγκρίνεις τις προηγούμενες ζυγίσεις με αυτές που θα κάνεις στην καινουρια ζυγαριά. Γενικά το μωρό το ζυγίζεις μία φορά την εβδομάδα (αν όλα βαίνουν καλώς)
 13. Δεν υπάρχει πρόβλημα να το ξαναβάζεις στο στήθος και ας μην πεινάει! Αν αυτό το ηρεμεί, αυτό να κάνεις! Τι εννοείς όταν λες οτι μπορεί να μάθει να ψιλοτρώει?
 14. όταν λέμε βρεγμένη πάνα, εννοούμε απλά βρεγμένη όχι βαριά με τσίσα ωρών! Προσπάθησε να την αλλάζεις λίγο πιο συχνά, πριν ή μετά από κάθε γεύμα. Επίσης όπως κατάλαβες και εσύ, δεν μπορείς να συγκρίνεις τις ζυγίσεις δύο διαφορετικών ζυγαριών. Βρες μία και να τη ζυγίζεις μόνο σε αυτή. Παιδίατρος το είδε το μωράκι? Το ζυγισε? Δεν προλαβαίνεις να βρεις και να γράψεις τις μετρήσεις του και τα υπόλοιπα?
 15. Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω και διαβάζω τέτοια εδώ!!!! Συγχαρητήρια!!!!!! :grin::grin:
 16. lysistrat, πρέπει όντως να δώσεις περισσότερες πληροφορίες όπως λέει η zouzounel... Πέρα από αυτό όμως έχω να σημειώσω κάποια πράγματα από το πρώτο σου post: 1. Ξέχνα ό,τι σου είπαν για το πόση ώρα πρέπει και δεν πρέπει να κάθεται το μωρό σου στο στήθος. Το πόσο μπορεί και πρέπει να κάθεται το μωρό σου στο στήθος σου τρώγοντας ή πιπιλώντας απλά, το ξέρει ΜΟΝΟ το μωρό σου. Άστο ανεμποδιστα. Και αν έχεις αμφοβολία για το τι του φταίει κάποια στιγμή, πρώτα θα δοκιμάζεις να το βάζεις στο στήθος και μετά όλα τα υπόλοιπα. Και το παιδί μπορεί να θέλει να είναι στο στήθος και χωρίς να τρώει, και αυτό καλό είναι. Είναι ένας τρόπος να νιώσει ένα πάλι με τη μαμά του (σε όλη του τη ζωή σχεδον μέχρι τώρα ήταν ένα με σένα!). Να το αφήσεις να το κάνει! Εμφάνισε καθόλου ικτερο το παιδί? Στην ηλικία που είναι καλό είναι να θηλάζει το αργότερο κάθε τέσσερις ώρες. Όσο για ότι τα βγάζει, όλα τα μωράκια τα βγάζουν, τώρα το πόσες φορές και για πόση ποσότητα, δεν γίνεται να εκτιμηθεί. Μπορεί να σημαίνει οτι υπάρχει κάποια παλλινδρόμηση, μπορεί και όχι.Χωρις πληροφορίες άλλες δεν μπορεί να στο πει κανείς αυτό. 2. Τα μωρά που θηλάζουν δεν είναι απαραίτητο ότι θα ρεύονται πάντα μετά το θηλασμό. Υπάρχουν και μωρά που δεν ρευονται, άλλα που ρεύονται και άλλα που αλλες φορές ρεύονται και άλλες όχι. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Πάντως πραγματικά, δώσε τις μετρήσεις και τις πληροφορίες που σου λέει και η zouzounel για να μπορέσεις να πάρεις πιο εμπεριστατωμένη βοήθεια! Να σου ζήσει!!!!!
×
×
 • Create New...