Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εάν ακούει και ανταποκρίνεται στα καλέσματά σας και στο κάνε αυτό κάνε εκείνο (απλά πραγματάκια - πχ γεια σας, φιλάκια) σημείνει ότι έχει αντίληψη. Τέτοιες φάσεις του μιλάω δεν μιλάω τυχαίνουν.

Μπορείς να βοηθήσεις όμως με ένα παιχνίδι που ανέφερα και πιο παλιά.

Όταν το ντύνεις ή το αλλάζεις και είσαι από πάνω έτσι ώστε να βλέπει το στόμα σου, μπορείς να τραγουδάς και να παίζεται πχ το κουνελάκι.

Θα του το πεις πολλές φορές και μετά θα αρχίσεις να τραγουδάς και να σταματάς στις απλές λέξεις και να περιμένεις να σου ανταποκριθεί.

Αχ κουνελάκι, κουνελάκι ξύλο που θα το .........

μέσα σε ξένο περιβολάκι τρύπες γιατί τρυ ........

Μην περιμένεις αποτέλεσμα με την πρώτη γιατί χρειάζεται χρόνο να αντιληφθεί το παιχνιδάκι. Μπορώ να σου πω όμως ότι εγώ το άρχισα πολύ πριν χρονίσει η κόρη μου και είναι κάτι που έχει γίνει πια συνήθεια την ώρα που την ντύνω. Δεν θέλω να πω ΄για το λεξιλόγιο της γιατί θα με πεις κουκουβάγια αλλά σίγουρα τώρα 2χρ + 9μηνών μπορεί να πει μικρή ιστοριούλα κατανοητή σε άλλα παιδιά και μεγάλους.

ακουει στο ελα στο μη και το ονομα της αλλα ουτε φιλακια στελνει ουτε χαιρεταει(εκτος και αν ο χαιρετισμος ειναι οτι απλωνει τα χερακια της)

ειναι πολυ κοινωνικη και οταν της λεμε π.χ. που ειναι ο μπαμπας γυρναει και τον ψαχνει κ τον βρισκει..και οταν την φωναζουμε απο αλλο δωματιο μπουσουλαει κ ερχεται..

• 3 months later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 474
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημέρα κορίτσια. Το μωρό μου έγινε 1,5 έτους και δεν μιλάει καθόλου. Ούτε μια λέξη. Λέει μόνο κάτι ακαταλαβίστικα δικά του, τα ίδια επί πολύ καιρό. Δεν κάνει καμία προσπάθεια να μιλήσει, ακόμα κι όταν θέλει πολύ να του δώσω κάτι. Απλά το δείχνει και βγάζει κάτι κραυγές. Επίσης να πω οτι η ακοή είναι άψογη, όπως επίσης οτι καταλαβαίνει πολλά πράγματα που του λέω (π.χ. πάμε για μπάνιο, πάμε βόλτα με το ποδήλατο, νερό, γάλα, πιπίλα και πολλά άλλα). Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Μωρέ και θα μιλήσει, και ροδάνι θα πάει η γλώσσα του, και θα αναρωτιέσαι ΠΟΤΕ θα σταματήσει να μιλάει συνέεεεεεεχεια... χαχαχαχαχα

Μην ανησυχείς, όλα καλά θα πάνε.

Μιλήστε και με τον παιδίατρό σας.

Είναι πολύ σημαντικό που ακούει κ βεβαίως που ανταποκρίνεται στα διάφορα ερεθίσματα. Το κάθε παιδί θέλει τον χρόνο του... Της αδερφής μου μίλησε στα 3 όταν η ίδια πλέον έιχε αρχίσει να ανησυχεί τρομερά... Ένα ωραίο πρωί ξεκίνησε να τα λέει μαζεμένα! Μην ανησυχείς.

Αγόρι είναι? Κοίτα, εγώ είμαι σπάνια εξαιρετικός τύπος (όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν τα μέλη εδώ) και άρχισα να μιλάω γύρω στα 3... Πιο πριν έλεγα "γκα" το νερό. Αυτό. Και βλέπω την κόρη μου 25 μηνών να λέει "Ελα βρε μπαμπά. Το κινητό είναι της Στέλλας και θέλει να πάρει παπάγου (εκει μενουν οι γονείς μου). Ποτέ ποτέ εσύ"... Υπομονή λοιπόν.

This is a man's world

Διαφημίσεις

αγόρι είναι και βλέπω πως τον απασχολούν μόνο οι κινητικές δραστηριότητες και καθόλου η ομιλία. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις απλά όλοι με ρωτάνε κάθε τρεις και λίγο αν είπε καμιά κουβέντα και για αυτό αγχώνομαι...

Να τους απαντας και εσυ" ναι, ναι , ειπε να κοιτατε τα χαλια σας και να τον αφησεται ησηχο". Εμενα ο δικος μου ειναι τωρα 1,5 και λεει μαμα, μπαμπα, ε, και γκαγκαρα (μαλλον εννοει Παοκαρα, αλλα οταν τον ρωταω πως τον λενε το λεει)

Να τους απαντας και εσυ" ναι, ναι , ειπε να κοιτατε τα χαλια σας και να τον αφησεται ησηχο". Εμενα ο δικος μου ειναι τωρα 1,5 και λεει μαμα, μπαμπα, ε, και γκαγκαρα (μαλλον εννοει Παοκαρα, αλλα οταν τον ρωταω πως τον λενε το λεει)

axaxxaxa εισαι θεα...!!!!!

και ο δικός μου είναι 18 μηνων και λεει μονο μπαμπα, μαμα, μπιμπιπ το αυτοκινητο και γεια!! ολα καλα! δεν με πειραζει καθολου, θα μιλησει όποτε θελει!!!:D

Διαφημίσεις

εμεις που κοντευουμε τα δυο και δεν λεει ουτε μαμα ουτε μπαμπα; ποτε θα με πει κι εμενα μαμα; :(:(

πες μαμα --> παππου

πες μπαμπα--> παππου

πες παππου --> παππου

βρε μανία....

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

καλημέρα κορίτσια. Το μωρό μου έγινε 1,5 έτους και δεν μιλάει καθόλου. Ούτε μια λέξη. Λέει μόνο κάτι ακαταλαβίστικα δικά του, τα ίδια επί πολύ καιρό. Δεν κάνει καμία προσπάθεια να μιλήσει, ακόμα κι όταν θέλει πολύ να του δώσω κάτι. Απλά το δείχνει και βγάζει κάτι κραυγές. Επίσης να πω οτι η ακοή είναι άψογη, όπως επίσης οτι καταλαβαίνει πολλά πράγματα που του λέω (π.χ. πάμε για μπάνιο, πάμε βόλτα με το ποδήλατο, νερό, γάλα, πιπίλα και πολλά άλλα). Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Λες και μιλάς για τον γιο μου!!!Ίδια περίπτωση!!Μα ίδια όμως!Εμένα γίνεται 18 μηνών σε λίγες μέρες.Μιλάει όλη την ημέρα..αλλά στη γλώσσα του!Δεν τον καταλαβαίνει κανείς!Και το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι εγώ φταίω γιατί δεν του μιλάω!Έλεος όσο και να μιλάς σε ένα παιδί θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα του.Έχει πει και μαμά και μπαμπά αλλά το έκοψε!Άλλες λέξεις που είπε είναι: γειά,κούκα (η κούνια),κούκου (όταν τον κάνουμε κούκου-τζα) αλλά τις έλεγε για λίγες μέρες και μετά τις έκοψε:-(:-(Δεν ξέρω τι να σου πω!Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου και σύντομα θα μιλήσουν!!Πάντως πολλοί λένε ότι τα αγόρια αργούν να μιλήσουν!Και ότι περπατάν νωρίς.Εμένα περπάτησε 11,5 μηνών.Πολύ νωρίς!Ίσως για αυτό αργεί να μιλήσει.Ποιός ξέρει?Υπομονή...

o30Sp3.png

cZW4p3.png

εμεις που κοντευουμε τα δυο και δεν λεει ουτε μαμα ουτε μπαμπα; ποτε θα με πει κι εμενα μαμα; :(:(

πες μαμα --> παππου

πες μπαμπα--> παππου

πες παππου --> παππου

βρε μανία....

του εχει κανει πλυση εγκεφαλου ο παππους ετσι????????:lol::lol::lol::lol:

83hKp3.png

Καθολου μην ανυσηχεις! Ο δικος μου ειπε μαμα - μπαμπα στα 2, μεχρι τοτε τιποτα κατανοητο μονο στη γλωσσα του, αλλα πιστεψε με απο τοτε που αρχισε δεν σταματαει, και στον υπνο του μιλαει.

1,5 με 2 πηγαιναμε στο παρκο και εβλεπα αλλα παιδακια στην ηλικια του που μιλουσανε και ανυσηχουσα, αλλα η παιδιατρος παντα με καθησυχαζε λεγοντας πως το καθε παιδι εχει αλλους ρυθμους. Το ιδιο θα σου πω κι εγω λοιπον.

Καλη σου μερα!

Καλημέρα… πιστεύω ότι το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό… ο πρώτος μου γιος άργησε πολύ να μιλήσει… και τα έλεγε όλα μισά (μπάλα --> μπα, πάνω --> πα, κάτω --> κα ) Επίσης αυτό που έκανε συνέχεια ήταν να δείχνει με το δαχτυλάκι και να μουγκρίζει!!!

Επειδή εγώ είχα κάνει διδακτορικό στη γλώσσα του, καταλάβαινα ότι και να έλεγε και ίσως αυτό δεν του έκανε και πολύ καλό, γιατί (πιστεύω) επαναπαυότανε ο μικρός και δεν έκανε καθόλου προσπάθεια να τα πει πιο σωστά ή να τα πει γενικά γιατί τις περισσότερες φορές έκανα αυτό που ήθελε πριν καν το πει!!!

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Διαφημίσεις

κατι θα λεει στη δικη του γλωσσα το οποιο απλα επειδη δε μοιαζει με ελληνικα δε το θεωρεις λεξη. γι αυτον ομως ειναι λεξη!!!!

πχ η δικια μου ειναι 2 και μου λεει: "λα". τη μια ειναι πιπιλα, την αλλη πορτοκαλαδα. ή "κάι" που ειναι "χαλασε"...αυτα νομιζω οτι θεωρουνται λεξεις αφου μεσω αυτων το παιδι κανει προσπαθεια επικοινωνιας....για παρατηρησε το κ εσυ!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

συγγνωμη που καταχραζομαι το θεμα που ανοιξε η κοπελα για τον δικο μου πονο :lol::lol: αλλά επειδη ειναι παρομοιο, το συνεχιζω.

και το παππου που λεει δεν εννοει τον παππου του. ετσι το λεει. το ακουσε προφανως και του εμεινε. εμενα μολις βλεπει φαγητο λεει μαμ. μολις βγαινουμε να παει βολτα λεει "πα" και οταν γυρναμε και βλεπει την πορτα του σπιτιου λεει "πι"

λογικα κατι εννοει γιατι τα λεει παντα στη συγκεκριμενη στιγμη

απο μπαμπαλισματα λεει τα παντα. μαμαμαμα μπαμπαμπα κλπ

ενα διαστημα φωναζε συνεχεια "μπαμπη" :lol::lol::lol::lol::lol:

θα νομιζει κι ο αντρας μου οτι εχω κανα γκομενο μπαμπη και το εμαθε :lol::lol::lol::lol::lol:

επειδη βγαλαμε μεγαλο αγχος με το θεμα περπατημα ειπα να το δω πιο χαλαρα αλλά ωρες ωρες αγχωνομαι. θελω και γω να μιλαμε να με πει μαμα γιατι βλεπω να περναμε κατευθειαν στο σταδιο "ασε με ρε μανα" :lol::lol::lol:

ενα διαστημα φωναζε συνεχεια "μπαμπη" :lol::lol::lol::lol::lol:

θα νομιζει κι ο αντρας μου οτι εχω κανα γκομενο μπαμπη και το εμαθε :lol::lol::lol::lol::lol:

Καλά, κι εσύ με γκόμενο Μπάμπη??? :P:p:p:p:p

Κι εμένα ο γιός μου όλο το καλοκαίρι μας έφαγε τα αυτιά με αυτό το "μπάμπη" και γελούσαμε με τον άντρα μου στο στυλ "κάτι ξέρει ο μικρός...ποιός είναι αυτός ο Μπάμπης?".

Κι εγώ στο κλαμπ με πιτσιρικο 20 μηνών που λέει τα δικά του ακατανόητα. Οι λέξεις που λέει κανονικά είναι μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά, πόδι, μπάνιο, νάνι, πατάτα, μπανάνα, κακά, ναι και όχι (αλλά συνήθως προτιμά να γνέφει και όχι να τα λέει). Έπειτα λέει γαγα (γάλα), νανα (νερό), μπούνι (μπούτι), τουτου, μαμ. Αυτάαααα. Δεν ανησυχώ, όταν του'ρθει δε θα βάζει γλώσσα μέσα:wink:

KjMfp2.png

Together we stand, divided we fall

Μην αγχωνεσαι κοπελα μου ολα στην ωρα τους....μην τον πιεζεις οποτε ειναι ετοιμος θα σου τα πει ολα μαζεμενα...ο δικος μου σε λιγες μερες θα γινει 18 μηνων και απο το πολυ μπλα μπλα μας ζαλιζει καμια φορα....επαναλαμβανει οτι ακουει μα εκριβεια...λεει τα παντα...και στα γερμανικα...αφου εχει μια φιλεναδιτσα που μαλλον τη γουσταρει κιολας αποτι βλεπω που την λενε Εμα...ακομα και στον υπνο του φωναζει μαμα ατα πακο Εμα...μαμα παμε στο παρκο να δουμε την Εμα...φαντασου....ωρες ωρες του λεω σταματα να μιλας αγαπη μου και εκεινος ακομα χειροτερα...το μονο που ηθελα να ρωτησω ειναι απο ποτε ξεκινανε οι προτασουλες;;;τωρα ας πουμε λεει μαμα νανι.μαμα νειο...μαμα κακα...κλπ.

σε βιβλιο που διαβασα προσφατα γραφει οτι οι επιστημονες θεωρουν ενδεικτικο το παιδι να συνδυαζει τοσες λεξεις οσα και τα χρονια του. δηλαδη στα 2 χρονια 2 λεξεις, στα 3 χρονια 3 κλπ....

κοκορακι κι εσυ με μπαμπη; πολυ περαση βρε παιδι μου :lol::lol::lol:

το τρελλο γελιο επεσε καποια στιγμη οταν ημασταν εξω βολτα και αρχισε να φωναζει "πιπα, πιπααααααααααα" :lol::lol::lol::lol:

αυτοι οι συνδυασμοι που κανει δεν θα μου βγουν σε καλο :lol::lol::lol::lol:

• 4 εβδομάδες μετά...
΄΄ενα κοριτσάκι 16 μηνών πόσες λέξεις πρέπει να λέει?

καλησπέρα,

ο μικρος μου ελεγε μονο μαμά, μπαμπά, νονά, ντεντό (νερο) μαμ και νομίζω τίποτα αλλο. εδω θα ακούσεις πολλά και διάφορα γιατί το κάθε παιδάκι εχει αλλη εξέλιξη. και γω ανησυχούσα γιατί αλλα παιδάκια ελεγαν περισσότερα αλλα απο την στιγμή που αντιλαμβανόταν τα πάντα επαψα να ανησυχώ. ακόμη και τώρα που ειναι 2μιση λεει πολύ λιγότερα απο αλλα παιδιά και τα περισσότερα οχι καθαρά απλα κάνω υπομονή και περιμένω να ''καθαρίσει'' γιατι κατα τα άλλα εχει πολυ καλή αντίληψη. γι αυτο σου λεω μην ανησυχείς.

M6bap3.png

cik1p3.png

Ο μικρούλης μου είναι 16 μηνών και λέει λίγα πράγματα : μαμα, μπαμπά, γιαγιά, μαμ, πάει, πάλι ....ΑΥΤΑ!

Παρατηρώ οτι τα κοριτσάκι στην ίδια ηλικία είναι λιιιιγο πιο μπροστά από τα σγοράκια ,αλλά δεν ξέρω αν ισχύει γενικότερα.Κρίνω από ένα "παρεάκι" περίπου 10 πιτσιρικιών !

Δεν νομίζω οτι πρέπει να ανησυχείς.Κάθε μωράκι έχει τους ρυθμούς του!

QqmLp3.png

Η μικρή μου είναι 16 μηνών και έχει πολύ καλή ανάπτυξη του λόγου.Λέει διάφορες λεξούλες.Δεν κάνει ακόμα σωστές προτάσεις αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε.Λέει μαμά,μπαμπά,παππού,γιαγιά,νονά,θεία,Ντάντα (Άντα),Λάλης(Μιχάλης),άτα,παπά (παππούτσια),μαμ,νεό(νερό),μπότα (πόρτα),νινί,λιλίτσα (αγκαλίτσα...αυτό της το έχω μάθει έτσι εγώ :lol:) , πάμε,άσε με,έλα.Λέει και άλλα που μου διαφεύγουν.Επικοινωνούμε άριστα και την καταλαβαίνω σχεδόν πάντα.Προσπαθεί να τραγουδίσει στίχους από κομμάτια που ακούει.

Πάντως,ότι τα κοριτσάκια μιλάνε νωρίτερα έχει μια δόση αλήθειας.Ο ανηψιός μου που είναι μεγαλύτερος από την κόρη μου,στην ηλικία της δεν έλεγε ούτε τα μισά και επιπλέον,ακόμη και τώρα δεν λέει πολλά λογάκια.Σίγουρα είναι ανάλογα το παιδί γιατι το κοριτσάκι μιας φίλης μου που είναι 11 μήνες μεγαλύτερο από την κόρη μου,μιλάει μεν αλλά δεν την καταλαβαίνει κανένας γιατι δεν τα προφέρει καθαρά.

[/url]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...