Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια!!!δεν τρωει το φαγητο!

marigoulio

Recommended Posts

αφου εχετε εισαγει αυγο μπορεις να κανεις παρα πολλες παραλλαγες σε αλμυρα η γλυκα κεικ.εγω παιρνω ιδεες κ απο πιντερεστ

οταν λεμε μπιφτεκακια εννοουμε κ λαχανικων η οσπριων.ακομη κ τωρα ρεβυθοκεφτεδες,κολοκυθοκεφτεδες κ μπιφτεκια λαχανικων με αρακα,καροτο,καλαμποκι τα μικρα μου τα τσακιζουν

δες κ διαφορα με γλυκοπατατα η γλυκια κιτρινη κολοκυθα.πολυ απλο απογευματινο:πουρες γλυκοπατατς με τσενταρ η μασκαρπονε η κ απλο ανθοτυρο

πολλες συνταγες με ψευδοδημητριακα.φαγοπυρο,κεχρι,κινοα.πληγουρι

κ ασε το μωρο να πειραματιστει

επειδη θηλαζα δ ξερω πως θα χειριζομουν το θεμα με το γαλα.ζητουσαν πολυ διεκδικητικα αν θελανε μετα τον θηλασμο

απλα πχ αφου εχει πιει γαλα κατα τις 7,σωστα;τρωτε κατα τις 11πρωινο;αν δ φαει μη δωσεις κατευθειαν γαλα,δ μου αρεσει να αφηνω το μωρο να πειναει,αλλα θα το δοκιμαζα εστω μια φορα να ξαναπροσφερω φαγητο στη 1το μεσημεριανο,κ αν δ φαει κ τοτε μετα να δωσω γαλα μην κοιμηθει κ νηστικο.η μηπως να ξεκινησεις το πρωινο πιο νωρις;3,5ωρες μετα μηπως πειναει πολυ κ δ εχει την υπομονη να ασχοληθει με στερεες κ προτιμα το γαλα;

πριν το χρονο εγω προσφερα μονο φρουτα το πρωι,μεσημεριανο μετα,κ απογευμα καποιο βραδινο,θηλασμος οποτε ηθελαν.μετα το χρονο εφερνα το μενου στα μετρα μας,πρωινο φρεσκο γαλα πλεον με δημητριακα η ψωμι κ αλλειμμα η κτ που μπορει να ειχα φτιαξει,δεκατιανο φρουτα,μεσημερι κανονικα,απογευμα μικρο σνακ οπως φρουτα αν φανε καλυτερα το βραδυ,η γιαουρτι με κτ πιο ελαφρυ για βραδινο.κ γαλα προ υπνου.σιγα σιγα μεχρι 18μ μπορω να πω οτι κ τα δυο καπως ετσι τρωγανε

οταν λεω φρουτα σε καποια φαση που αρνουνταν μπορει να ηταν κ τηγανιτες η μπισκοτα η κεικ σπιτικα με φρουτα

μετα τους 10μηνες στα περισσοτερα φαγητα μαγειρευα για ολους το ιδιο,χωρις αλατι,λιγο πιο συχνα κρεας τα μικρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 216
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 15/6/2018 at 11:57 ΜΜ, Gkely είπε:

Καλησπέρα σε όλους! Έχω ξαναγράψει πριν καιρό για το ίδιο θέμα, είμαι να σκάσω από τη στεναχώρια μου και ξαναγράφω μήπως μας ξεφεύγει κάτι και μας βοηθήσετε. Περιληπτικά, έχω ένα μωράκι 11 μηνών που παρουσιάζει πλήρη άρνηση για τις στερεές τροφές. Δε θηλάζω και πίνει γάλα σκόνη. Όταν μπήκαμε στις στερεές δοκίμασε 2-3 φορές και μετά στοπ. Έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, όλους τους τρόπους, υφές, να δώσουν φαγητό και γιαγιάδες, παππούδες κλπ κλπ τίποτα. Γυρίζει το κεφάλι από την άλλη, σφίγγει τα χείλη και άρνηση. Ο γιατρός πολύ καθησυχαστικός, είναι κακόφαγο παιδί και τέλος. Για να μην τα πολυλογώ, μετά από δεύτερη γνώμη παιδιάτρου που δεν βοήθησε ιδιαίτερα (μας είπε ότι πρόκειται για χειρισμούς των μωρών), μιλήσαμε με ψυχολόγο η οποία μας έδωσε διάφορες συμβουλές (κυρίως σε σχέση με τη μη μετάδοση άγχους στο μωρό σε σχέση με το φαγητό). Το αποτέλεσμα το ίδιο.Σημειώνω ότι μετά από μια αναφορά μέλους του φόρουμ είχαμε ρωτήσει τον παιδίατρο αν πρέπει να ψαχτούμε περισσότερο, ίσως και με άλλες ειδικότητες, πχ λογοθεραπευτή. Μας είπε ότι αν μέχρι να πάει 15 μηνών δεν έχει αλλάξει κάτι θα πάμε σε άλλες ειδικότητες. Στο άγχος μας πάνω, μέσα στο πλαίσιο των δοκιμών, δώσαμε στο μωρό ένα βρεφικό μπισκότο, ώστε να δούμε αντίδραση. Το έφαγε σχεδόν όλο. Πάμε, λοιπόν, στον γιατρό για εμβόλιο και το αναφέρουμε. Μας είπε πόσο λάθος κάναμε (κακές διατροφικές συνήθειες κλπ κλπ), εξηγήσαμε ότι το δώσαμε μόνο για να δούμε αντίδραση, δεν το κατάλαβε, τελοσπάντων. Τον ξαναρωτήσαμε τι πιστεύει και μας είπε το εξής: Φταίει η μαμά (δηλαδή εγώ) γιατί 11 μήνες τώρα είμαι συνέχεια με το μωρό (όντως, το αφήνω περίπου μια-δυο φορές το μήνα για κανένα δίωρο και αν) πράγμα νοσηρό. Του είπαμε οτι εμείς αισθανόμαστε τυχεροί που έχω άδεια από τη δουλειά μου και μπορώ να μείνω με το μωρό, εξάλλου η άδεια τελειώνει (μας λέει επιτέλους!). Με λίγα λόγια μας είπε ότι το μωρό με κάνει ό,τι θέλει γιατί μεγαλώνει σε νοσηρό περιβάλλον (όλη μέρα μαζί μου). Είπαμε ότι γιαγιάδες/παππούδες δουλεύουν, μας είπε ότι έπρεπε να έχουμε προσλάβει μια γυναίκα να μένει κάποιες ώρες μαζί με το μωρό.  Καταλήξαμε στο να κλείσουμε τώρα ραντεβού σε λογοθεραπευτή και να απευθυνθούμε σε ειδικό για ψυχολογική στήριξη. Με τον άντρα μου πάθαμε σοκ. Θεωρούσαμε ως τώρα ότι προσπαθούσαμε, ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, ότι έχουμε ένα χαρούμενο μωράκι, που πέρα από το θέμα του φαγητού δεν μας έχει προβληματίσει τίποτα άλλο (ούτε εμάς, ούτε το γιατρό) που περνάμε όλοι πολύ ωραία, που είναι συνέχεια αγκαλιά, που πάμε συνέχεια βόλτες, κλπ κλπ όλα όσα κάνουμε όλοι με το παιδί μας. Έχουμε πάθει σοκ. Να πάρουμε ψυχολογική υποστήριξη ναι, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και αν έχουμε κάνει λάθος να το διορθώσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται, αλλά δεν αντέχω αυτό το βάρος που μου δόθηκε και δεν καταλαβαίνω πόσο και πού έχω κάνει τόσο λάθος. Προφανώς θα έχω κάνει λάθη, αλλά τόσο λάθος ώστε να μην τρώει το μωρό; Σημειώνω ότι στις καμπύλες είναι μια χαρά. Για το φαγητό σκέφτεστε κάτι άλλο που μας ξεφεύγει; Για το ψυχολογικό κομμάτι; υπάρχει περίπτωση η παρουσία μου η συνεχής να έχει προκαλέσει τέτοιες συνέπειες;  

Κάπου το έχασα βρε κορίτσι...όλα αυτά τα ασυνάρτητο επειδή το μωρό δεν τρώει σας τα είπε γιατρός;;;; Κανονικός.;;;;; Με πτυχίο;;;; Ο λογοθεραπευτής που κολλάει επειδή το παιδί δεν τρώει;;

Το μωρό σου εφαγες ένα μπισκότο μόνο του ...αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαχειριστεί μόνο του τις τροφές. Έχεις δοκιμάσει να του δώσεις κομμάτια λαχανικών και φρούτων για να τα μασουλαει;;  Γάλα αν δεν τρώει ποσότητα θα δίνεις κανονικά . Δεν είναι τίποτα τραγικό. Άφησε να ανακαλύψει μόνο του την τροφή αφήνοντας κομμάτια στο τραπεζάκι του.

Όσο για τον "γιατρό " τι να πω;;; Θεωρώ δεδομένο πως τον έχεις αλλάξει από προ-χθες!!!! Αν κατάλαβα λαθος για τον γιατρό ζητώ συγγνώμη.

Πολλά μωρά από την αρχή είναι αρνητικά σε αλεσμένες η ημιαλεσμενες τροφές. Διαχειρίζονται με επίβλεψη ,καθοδήγηση προς τους γονείς (από τον παιδίατρο) και υπομονή μόνα τους κομμάτια τροφής. 

Εχω λιγάκι χάσει τη μπάλα με το τι τρώει ή δεν τρώει το παιδί. Οταν λες "δεν τρώει" τι ακριβώς σημαίνει; Δεν ανοίγει το στόμα; Δεν δοκιμάζει μπουκιά; Τρώει 2-3 κουταλιές; Λες ότι κάθεστε μισή ώρα στο τραπέζι και μετά δίνεις γάλα. Αυτή τη μισή ώρα τι κάνετε;  Αν απλά έχει καταλήξει να είναι μισή ώρα παιχνίδι όπου το παιδί παίζει με το φαγητό, μάλλον πια το θεωρεί σαν ένα τελετουργικό για να πιει επιτέλους το γάλα; Μήπως να έδινες λίγο γάλα πρώτα και μετά λίγο φαγητό; Και το γάλα από ποτηράκι στο τραπέζι τις ώρες των γευμάτων; Μισή ώρα, είναι εξαντλητικό, αν δε φάει στα 5 λεπτά, άσε την κάτω και δοκιμάζετε πάλι αργότερα.

Από την άλλη όμως, λες π.χ. "αυγό έχουμε εισάγει". Πώς το έχετε εισάγει αν το παιδί ποτέ δεν έχει ανοίξει το στόμα του; 

Οταν τρώτε εσείς, δεν έχει περιέργεια; Δεν θέλει να φάει από το πιάτο σας; Αν όχι, και είστε ήδη 11 μηνών, και δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον για να δοκιμάσει και ποτέ δεν έχει περάσει στερεά τροφή τα χείλη του παιδιού, θα έπρεπε σαφώς να μιλήσετε με αναπτυξιολόγο. Από την άλλη, δεν μου είναι σαφές αν όντως το παιδί έχει την ευκαιρία να φάει κανονικό φαγητό (με το περιστατικό για το μπισκότο) ή έχει απλά καταλάβει ότι "πριν από τ γάλα προσπαθεί η μαμά  να παίξει ένα παιχνίδι με το χυλό". Αν την κρατάς αγκαλιά και τρως, δεν απλώνει χεράκι να πάρει μία πατάτα ή ένα κομμάτι ψωμί; 

5 ώρες πρίν, Gkely είπε:

Δηλαδή προσφέρω το φαγητό, τρώει μια μπουκιά ή καθόλου στην περίπτωσή μας, να μη δώσω μετά γάλα; Αφού θα πεινάει. Εννοώ, σε αυτή την ηλικία μπορεί να κάνει στο μυαλό τη σύνδεση αν δεν φάω θα μείνω νηστική; Πώς να το χειριστώ αυτό;

Αυγό έχουμε εισάγει, ψάρι όχι.

Θα τις φτιάξω όλες τις συνταγές, χίλια ευχαριστώ για τις προτάσεις και τις απαντήσεις σας. 

Κοίτα ο μικρός μου θήλαζε και δεν ξέρω πως γίνεται με το μπουκάλι. Απλά στα δικά μου μάτια όπως το λες μοιάζει σαν να ξέρει πως μετά θα πιει γάλα σε κάθε γευμα οπότε δεν καλύπτει την πείνα της με στερεές. Μπορεί και να κάνω λαθος, μία προσωπική υποθεση θέτω!

Να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα για την συνδεση: δεν έτυχε ποτέ να ζητά συγκεκριμένα πράγματα από συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή ξέρει πως θα της κάνουν το χατήρι? Πχ παιχνίδια με το μπαμπά ή την γιαγιά? Δεν συνδέει μέρη με συναισθήματα πχ κλάμα στο παιδιατρειο?

Θεωρητικά δεν θα μπορέσει να καταλαβει πως αν δεν φάει δεν έχει γάλα μεχρι να της συμβει. Προς θεού δεν λέω να αφήσεις νηστικό το μωρό! Ίσως να εδινες το γάλα πχ μισή ώρα αργότερα απ το γευμα ή το μισό πριν να φάει.

3 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Οταν λες "δεν τρώει" τι ακριβώς σημαίνει;

Ναι, ΑΡΓΚ, σημαίνει δεν ανοίγει το στόμα και δεν δοκιμάζει μπουκιά. Γυρίζει το κεφάλι από την άλλη. 

3 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Αυτή τη μισή ώρα τι κάνετε; 

Της βάζω μπροστά της το φαγητό, το πιάνει, το λιώνει, παίζει και ενδιάμεσα κάνω προσπάθειες να την ταΐσω. Τρώω κι εγώ παράλληλα, θέλει να πάρει από το πιάτο μου, της δίνω και πάλι παίζει, το λιώνει αλλά δεν κάνει κίνηση να το βάλει στο στόμα. Εδώ αναρωτιέμαι γιατί; Εννοώ πως αν έχει στα χέρια της χαρτιά θα τα βάλει κατευθείαν στο στόμα, τι αλλάζει με το φαγητό; Γιατί δεν δοκιμάζει και να το απορρίψει μετά;

3 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Και το γάλα από ποτηράκι στο τραπέζι τις ώρες των γευμάτων;

Θα το κάνω, δεν το είχα σκεφτεί. 

3 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Πώς το έχετε εισάγει αν το παιδί ποτέ δεν έχει ανοίξει το στόμα του; 

Εννοώ ότι ο γιατρός έχει επιτρέψει να φάει αυγό. Πχ δεν έχει επιτρέψει ακόμα ψάρι. Σε κάθε ραντεβού μας δίνει τις επόμενες εισαγωγές ανεξάρτητα από το αν δεν έχει φάει τις προηγούμενες. 

3 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Αν όχι, και είστε ήδη 11 μηνών, και δε δείχνει κανένα ενδιαφέρον για να δοκιμάσει και ποτέ δεν έχει περάσει στερεά τροφή τα χείλη του παιδιού, θα έπρεπε σαφώς να μιλήσετε με αναπτυξιολόγο.

Ναι, συμφωνώ. 

3 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Από την άλλη, δεν μου είναι σαφές αν όντως το παιδί έχει την ευκαιρία να φάει κανονικό φαγητό (με το περιστατικό για το μπισκότο) ή έχει απλά καταλάβει ότι "πριν από τ γάλα προσπαθεί η μαμά  να παίξει ένα παιχνίδι με το χυλό".

Τι εννοείς;

Για το περιστατικό με το μπισκότο σκέφτομαι μήπως το έφαγε ασυνείδητα; Μήπως το έβαλε στο στόμα όπως βάζει τα παιχνίδια της και "έτυχε" να το φάει; 

Επίσης, το απόγευμα έφτιαξα μπισκότα με γλυκοπατάτα, μπανάνα και βρώμη. Βγήκαν μαλακά, της τα έδωσα, έπαιξε, τα έλιωσε, της έδωσα και δεν έφαγε. 

4 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Αν την κρατάς αγκαλιά και τρως, δεν απλώνει χεράκι να πάρει μία πατάτα ή ένα κομμάτι ψωμί; 

Απλώνει για παιχνίδι. Το παίρνει, το κοιτάει, το γυρίζει γύρω γύρω, το λιώνει και παίρνει το επόμενο.

Όταν παίζει με τα παιχνίδια της τα βάζει στο στόμα, το φαγητό γιατί όχι;;;

Διαφημίσεις

1 hour ago, Gkely είπε:

Ναι, ΑΡΓΚ, σημαίνει δεν ανοίγει το στόμα και δεν δοκιμάζει μπουκιά. Γυρίζει το κεφάλι από την άλλη. 

Της βάζω μπροστά της το φαγητό, το πιάνει, το λιώνει, παίζει και ενδιάμεσα κάνω προσπάθειες να την ταΐσω. Τρώω κι εγώ παράλληλα, θέλει να πάρει από το πιάτο μου, της δίνω και πάλι παίζει, το λιώνει αλλά δεν κάνει κίνηση να το βάλει στο στόμα. Εδώ αναρωτιέμαι γιατί; Εννοώ πως αν έχει στα χέρια της χαρτιά θα τα βάλει κατευθείαν στο στόμα, τι αλλάζει με το φαγητό; Γιατί δεν δοκιμάζει και να το απορρίψει μετά;

Εννοώ ότι ο γιατρός έχει επιτρέψει να φάει αυγό. Πχ δεν έχει επιτρέψει ακόμα ψάρι. Σε κάθε ραντεβού μας δίνει τις επόμενες εισαγωγές ανεξάρτητα από το αν δεν έχει φάει τις προηγούμενες. 

Ναι, συμφωνώ. 

Τι εννοείς;

Για το περιστατικό με το μπισκότο σκέφτομαι μήπως το έφαγε ασυνείδητα; Μήπως το έβαλε στο στόμα όπως βάζει τα παιχνίδια της και "έτυχε" να το φάει; 

Επίσης, το απόγευμα έφτιαξα μπισκότα με γλυκοπατάτα, μπανάνα και βρώμη. Βγήκαν μαλακά, της τα έδωσα, έπαιξε, τα έλιωσε, της έδωσα και δεν έφαγε. 

Απλώνει για παιχνίδι. Το παίρνει, το κοιτάει, το γυρίζει γύρω γύρω, το λιώνει και παίρνει το επόμενο.

Αυτό έχει αρχή τους 6 μήνες ;; Δηλαδή από 6 μηνών δεν τρώει μπουκιά,;;Η κατάσταση που περιγράφεις είναι υποδειγματική για παιδιά τέτοιας ηλικίας( η κόρη μου είναι 10 μηνών) τα λιώνει με τα χέρια και ελάχιστα τα βάζει στο στόμα.  Αφού προηγούμενους μήνες έχουν δοκιμάσει  αλεσμένα. Το μωρό έτσι έρχεται σε επαφή με τις τροφές του και τις μαθαίνει. Άφησε το και θα μπει στην διαδικασία να τα βάλει και στο στόμα. Παράλληλα , με το χέρι σου δώσε στο στομα  του τροφή (λίγη μπανάνα, λίγη πατάτα, ίνες από κοτόπουλο, αστρακι, λίγο κρόκο αυγού) . Το γάλα και το μπουκάλι είναι η εύκολη λύση (παλιά το έκανα και εγώ) γιατί πανικοβαλλομουν. Αλλά δώσε του χρόνο...θα σε πάρει ώρα το τάισμα, σιγά σιγά όμως θα συνηθίσει. Νομίζω πρέπει να αποστασιοποιηθείτε λίγο από το γάλα χωρίς να το αφαιρέσετε τελείως. 

πρίν από 12 λεπτά , Gkely είπε:

Ναι, συμφωνώ. 

Τι εννοείς;

Δεν είχα καταλάβει πως δεν ανοίγει καν το στόμα κ δεν έχει δοκιμάσει ποτέ στερεές! Ούτε κομμάτια, ούτε λιωμένα! Αυτό το γεγονός κ μόνο θεωρώ πως θα έπρεπε να θορυβήσει τον παιδίατρο κ όχι να σας "καθησυχάζει" αποδίδοντας το σε κακοφαγία! Θα έκανα στην θέση σου το συντομότερο δυνατόν εξετάσεις κ έπειτα θα απευθυνομουν σε άλλες ειδικότητες όπως παιδοδιατροφολογο ή αναπτυξιολογο όπως προτάθηκε ήδη! 

Οι εισαγωγές των στερεών γίνονται σε τροφές που έχει φάει το παιδί κ όχι σε αυτά που θα μπορούσε να δοκιμάσει ανά μήνα. Έτσι όπως τα περιγράφεις κατάλαβα πως το μωρό δεν έχει κάνει καμια εισαγωγή μέχρι στιγμής. 

10 hours ago, Dust pink said:

Αυτό έχει αρχή τους 6 μήνες ;; Δηλαδή από 6 μηνών δεν τρώει μπουκιά,;;

Ναι, ξεκινήσαμε στους 6 μήνες, τις πρώτες 3-5 φορές έφαγε μπουκίτσες, μετά σταμάτησε και δεν ξαναξεκίνησε. Δηλαδή μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, να έχει φάει συνολικά 5 μπουκιές 5 διαφορετικές φορές, που έβαλε κάτι στο στόμα από αυτά που είχε μπροστά της και μετά όμως, δεν ξαναέβαζε. Με το κουτάλι ποτέ, δεν το δέχεται καθόλου. 

10 hours ago, Dust pink said:

Νομίζω πρέπει να αποστασιοποιηθείτε λίγο από το γάλα χωρίς να το αφαιρέσετε τελείω

Αυτό πώς να το κάνω;

10 hours ago, Mama_Anesti_ said:

Αυτό το γεγονός κ μόνο θεωρώ πως θα έπρεπε να θορυβήσει τον παιδίατρο κ όχι να σας "καθησυχάζει" αποδίδοντας το σε κακοφαγία!

Ναι, κακοφαγία, κακό dna και μετά νοσηρή σχέση με τη μαμά. 

10 hours ago, Mama_Anesti_ said:

Οι εισαγωγές των στερεών γίνονται σε τροφές που έχει φάει το παιδί κ όχι σε αυτά που θα μπορούσε να δοκιμάσει ανά μήνα. Έτσι όπως τα περιγράφεις κατάλαβα πως το μωρό δεν έχει κάνει καμια εισαγωγή μέχρι στιγμής. 

Επί της ουσίας ναι. 

πρίν από 14 λεπτά , Gkely είπε:

Ναι, ξεκινήσαμε στους 6 μήνες, τις πρώτες 3-5 φορές έφαγε μπουκίτσες, μετά σταμάτησε και δεν ξαναξεκίνησε. Δηλαδή μέσα σε όλο αυτό το διάστημα, να έχει φάει συνολικά 5 μπουκιές 5 διαφορετικές φορές, που έβαλε κάτι στο στόμα από αυτά που είχε μπροστά της και μετά όμως, δεν ξαναέβαζε. Με το κουτάλι ποτέ, δεν το δέχεται καθόλου. 

Αυτό πώς να το κάνω;

Επί της ουσίας ναι. 

Τα είχα λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου. Το παιδί σου όλους αυτούς τους μήνες τρέφεται αποκλειστικά με γάλα και ουσιαστικά εννοείται ότι κάνατε εισαγωγή της τάδε τροφής επειδή το γραφει το χαρτί του γιατρού.  Δεν έχει φάει ποτέ. Αν δεν ανοίγει καν το στόμα του θα πρέπει να το δει ειδικός. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι σαφώς και δεν κόβεις το γάλα μιας και αποτελεί αποκλειστική τροφή του αλλά παράλληλα συνεχίζεις με τροφές στο τραπεζάκι του ,ίσως κάνει την κίνηση να τις βάλει στο στόμα όπως με το μπισκότο...μην σας πανικοβάλλει ο γιατρός ,δεν πνίγεται το μωρό. Με το χέρι σου αν είναι δεκτικό του βάζεις λίγο στο στόμα. Ξαναδοκιμασε το μπισκότο επίσης. Δύο πράγματα μου έρχονται στο μυαλό το πρώτο είναι το παιδάκι να έχει κάποιο θέμα που με δουλειά ειδικού ξεπεραστει...και το δεύτερο ότι ο γιατρός σας έκανε τόση μεγάλη ζημιά που θέλει υπομονή και επιμονή για να δεις βελτιώση .

πρίν από 42 λεπτά , Gkely είπε:

Αυτό πώς να το κάνω;

Επί της ουσίας ναι. 

κοριτσι μου τοσους μηνες ο γιατρος δεν σας εχει παραπεμψει για εξετασεις εξειδικευμενες για παθολογικα αιτια? δηλαδη απλα κοιταει το παιδι κ λεει οτι ειναι ψυχολογικο κ σε αφηνει στην μοιρα σου? παρε το παιδακι σου κ πηγαιντε σε ενα παιδων  νοσοκομειο να κανει μια σειρα εξετασεων κ να το δουν ολες οι ειδικοτητες νομιζω οτι ενας απλος παιδιατρος αυτη την στιγμη δεν μπορει να σας βρει λυση θελει πρωτα εξετασεις κ μετα θα βγαλετε συμπερασμα ποιος γιατρος θα σας παρακολουθησει. 

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, Gkely είπε:

Αυτό πώς γίνεται; Από τη στιγμή που δεν έχει δοκιμάσει τπτ το παιδί απ ότι κατάλαβα, δεν ξέρετε ακόμη αν έχει αλλεργίες, επομένως πώς δίνει οδηγία για επόμενη εισαγωγη;

Το γάλα είναι βασική τροφή ως το χρόνο, υποτίθεται ότι θερμιδικα καλύπτει το παιδί, άρα συνέχισε να της δίνεις κανονικά για να μην υποσιτίζεται, όμως τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξή της από εδώ και περα πώς θα τα προσλάβει;

Η εκδοχή του γιατρού σου μου φαίνεται τελειως αντιεπιστημονική. Ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει για "αρρωστημένη" σχέση βρέφους 11 μηνών με τη μητέρα του που απλά το φροντίζει όλη μέρα...

Για το "ψυχολογικό" κομμάτι θα το έψαχνα κι εγώ αλλά σε άλλη βάση, μήπως  είχε κπ τραυματική εμπειρία πχ κάηκε με την πρώτη δοκιμή; Μήπως της έχετε μεταδώσει κπ ανασφάλεια σχετικά με τις στερεες ή επηρεάζεται από το άγχος σας και αρνείται;

Κάνετε μία επίσκεψη σε ένα νοσοκομείο παίδων, νομίζω μόνο εκεί θα βρείτε όλες τις κατάλληλες ειδικότητες γιατρών που μπορουν να βοηθήσουν.

20 ώρες πρίν, Gkely είπε:

Ναι, συμφωνώ. 

Τι εννοείς;

Χωρίς να μπορώ να εκφέρω άποψη για το πώς πρέπει να το προσεγγίσεις, ως μαμά 3 παιδιών, νομίζω ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να συνδέσει αυτό το παιχνίδι με φαγητό. Τα μωρά μαθαίνουν σε ρουτίνες. Αν 5 μήνες κάθε μέρα υπάρχουν διαστήματα που λιώνετε και πασαλείβεστε το φαγητό και μετά δίνεις γάλα, ανεξάρτητα από την αρχική αιτία, πιστεύω ότι το παιδί βλέπει την όλη διαδικασία σαν ένα τελετουργικό παιχνίδι. Αν ήταν μόνο πρόβλημα συμπεριφοράς, θα σου έλεγα από την μία να την αφήσεις να πεινάσει, δηλαδή να μην υπάρξει γάλα, τουλάχιστον όχι σε ποσότητα να χορτάσει, και από την άλλη να δοκιμάσεις να φάει υπό άλλες συνθήκες, π.χ. τα μπισκότα που έφαγε, και όχι στην κουζίνα ή όπου αλλού τρώτε συνήθως, αλλά σε βόλτα, ενώ παίζετε στο πάτωμα κλπ. Αλλά επειδή είναι άγνωστο αν είναι μόνο θέμα συμπεριφοράς, και επειδή όλα αυτά ήταν μεν φυσιολογικά στους 6 ή στους 7 ή στους 8 μήνες, αλλά σε καμία περίπτωση στους 11, στη θέση σας θα έκλεινα άμεσα ραντεβού με ειδικό, και όταν λέω άμεσα εννοώ να το δει ειδικός πριν περάσει ο μήνας και διαιωνιστεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση. Δεν ξέρω ποιος είναι ο πιο κατάλληλος, αλλά σε αυτή τη φάση θα ξεκινούσα από αναπτυξιολόγο και παιδογαστρεντερολόγο. Στα υπόλοιπα το παιδί πώς είναι; Στέκεται, μπουσουλάει, επικοινωνεί με χειρονομίες, καταλαβαίνει απλές οδηγίες, μπορεί να χειριστεί μικρά αντικείμενα, όπως το φαγητό, με τον δείκτη και τον αντίχειρα αντί για ολόκληρη την γροθιά;

13 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Στα υπόλοιπα το παιδί πώς είναι; Στέκεται, μπουσουλάει, επικοινωνεί με χειρονομίες, καταλαβαίνει απλές οδηγίες, μπορεί να χειριστεί μικρά αντικείμενα, όπως το φαγητό, με τον δείκτη και τον αντίχειρα αντί για ολόκληρη την γροθιά;

Σε όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά, δεν μας έχει προβληματίσει τίποτα, ούτε εμάς ούτε το γιατρό. Ναι, μπουσουλάει, κάνει βηματάκια όταν πιάνεται από έπιπλα, χαιρετάει, στέλνει φιλιά, κάνει όχι με το κεφάλι της, παίζει κου κου τσα μόνη της (κρύβεται), χρησιμοποιεί δείκτη-αντίχειρα, γυρίζει σελίδες βιβλίων, δείχνει, πήραμε μια κούκλα και κάνω πως την ταΐζω με το κουτάλι και με μιμείται κάπως (σκέφτηκα να το κάνω μήπως μας βοηθήσει στο φαγητό), δεν ξέρω τι άλλο να παρατηρήσω. Γενικά είναι ένα πολύ ενεργητικό και χαρούμενο μωρό, πολύ παρατηρητική, γυρίζει το κεφάλι στον παραμικρό ήχο, δεν ξέρω τι άλλο να πω.

Έχουμε κλείσει ραντεβού ήδη σε λογοπεδικό σίτισης και εύχομαι να μας κατευθύνει σωστά.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που ασχοληθήκατε. 

:)

23 hours ago, anath said:

Για το "ψυχολογικό" κομμάτι θα το έψαχνα κι εγώ αλλά σε άλλη βάση, μήπως  είχε κπ τραυματική εμπειρία πχ κάηκε με την πρώτη δοκιμή; Μήπως της έχετε μεταδώσει κπ ανασφάλεια σχετικά με τις στερεες ή επηρεάζεται από το άγχος σας και αρνείται;

Τραυματική εμπειρία δεν έχει, δεν έχει καεί ή πνιγεί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Τώρα για το άγχος, τι να πω, δεν το συζητάμε μπροστά της, ίσως στην αρχή το κάναμε για λίγο αλλά το σταματήσαμε. 

Θα πάμε σε όσους γιατρούς και όσες ειδικότητες χρειαστεί. Απλώς φοβάμαι πως αν είναι θέμα συμπεριφορικό έχει παγιωθεί μια κατάσταση πια. 

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ. 

πρίν από 4 λεπτά , Gkely είπε:

Τραυματική εμπειρία δεν έχει, δεν έχει καεί ή πνιγεί, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Τώρα για το άγχος, τι να πω, δεν το συζητάμε μπροστά της, ίσως στην αρχή το κάναμε για λίγο αλλά το σταματήσαμε. 

Θα πάμε σε όσους γιατρούς και όσες ειδικότητες χρειαστεί. Απλώς φοβάμαι πως αν είναι θέμα συμπεριφορικό έχει παγιωθεί μια κατάσταση πια. 

Μην φοβάσαι, είναι μικρή ακόμη και έχει πολλά περιθώρια να αλλάξει αυτή η συμπεριφορά.

Ψάξτε και το οργανικό και το ψυχολογικό κομμάτι και σίγουρα θα βρεθεί κατάλληλη λύση

Διαφημίσεις

On 17/6/2018 at 11:44 ΜΜ, Gkely είπε:

Ναι, συμφωνώ. 

Τι εννοείς;

Το ίδιο πρόβλημα με το φαγητό το έχει κ ο γιος μου δε το ξεκίνησε τόσο μικρός αλλά όσο μεγαλώνει δείχνει όλο κ περισσότερη άρνηση σε κάποια φαγητά κ όχι μόνο δε τα τρώει αλλά ούτε θέλει να τα πιάσει με το χέρι του .. αφού κ εγώ έχω την ίδια απορία γιατί δε τα δοκιμάζει κ αν δε του αρέσουν να τα απορρίψει ...!!!!!

πρίν από 6 λεπτά , Gkely είπε:

Μακάρι όλα να πάνε καλά κ να αρχίσει να τρώει το παιδάκι σου γιατί φαντάζομαι πόσο θα στεναχωριεσαι με την όλη κατάσταση. Από βάρος τουλάχιστον πως ειναι?? Παίρνει τουλάχιστον τις θερμίδες απ το γάλα κ είστε εντάξει στις καμπύλες?? Με τον γιατρό σου γενικά έχεις μείνει ευχαριστημένη? Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε ήδη να σε είχε παραπέμψει σε κάποιον πιο ειδικό γιατρό κ να μην αφήσει τόσους μήνες. Εμένα πχ που η κόρη μου είναι πολύ αδύνατη έχουμε κάνει διάφορες εξετάσεις. Έχουμε κάνει υπέρηχο στομάχου, εγκεφάλου, έχουμε πάει σε παιδογαστρεντερολογο, κάνουμε κάθε τρίμηνο αιματολογικές, κοιτάμε θυροειδή, πρόσφατα κάναμε για κοιλιοκάκη κλπ..

6 minutes ago, mama16 said:

Από βάρος τουλάχιστον πως ειναι?? Παίρνει τουλάχιστον τις θερμίδες απ το γάλα κ είστε εντάξει στις καμπύλες?? Με τον γιατρό σου γενικά έχεις μείνει ευχαριστημένη? Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε ήδη να σε είχε παραπέμψει σε κάποιον πιο ειδικό γιατρό κ να μην αφήσει τόσους μήνες.

Στις καμπύλες είναι σε όλα ακριβώς στο μέσο όρο, από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα. Ούτε πάνω ούτε κάτω. Από το γιατρό δεν είμαστε ικανοποιημένοι, θα τον αλλάξουμε. Και σε αυτό το θέμα ουσιαστικά μόνοι μας αγχωνόμαστε και προσπαθούμε να το λύσουμε, χωρίς υποστήριξη και γενικά ενώ στην αρχή μας κέρδισε την εμπιστοσύνη, τους τελευταίους μήνες με διάφορες αφορμές την χάνει. Δεν μας έχει παραπέμψει για εξετάσεις, δεν έχουμε κάνει ποτέ αίματος ή ούρων, τελοσπάντων, δεν θέλω να λέω τι πρέπει να πει ένας γιατρός, υποτίθεται ότι επιλέγεις κάποιον, τον εμπιστεύεσαι και προχωράς μαζί του. Όμως, όταν αρχίζεις να κάνεις δεύτερες σκέψεις, η λογική σου και η κοινή λογική γενικά λένε άλλα πράγματα, τότε παίρνεις άλλες γνώμες, τον τσεκάρεις και στο τέλος τον αλλάζεις (όπως θα κάνουμε εμείς). 

Στεναχωριέμαι πολύ και νιώθω τύψεις γιατί είτε είναι παθολογικό το αφήσαμε πάρα πολύ γιατί κακώς και αφελώς είχαμε πειστεί ότι απλώς πρόκειται περί κακόφαγου παιδιού, που θέλει χρόνο, που είναι στο dna του κλπ κλπ, είτε είναι συμπεριφορικό που προφανέστατα εγώ θα έχω κάνει κάποιο λάθος, αφού με εμένα είναι το μωρό 11 μήνες τώρα. Τελοσπάντων, σημασία έχει να μη χαθεί άλλος χρόνος και να λυθεί.  

1 hour ago, xaroumenh mama είπε:

Το ίδιο πρόβλημα με το φαγητό το έχει κ ο γιος μου δε το ξεκίνησε τόσο μικρός αλλά όσο μεγαλώνει δείχνει όλο κ περισσότερη άρνηση σε κάποια φαγητά κ όχι μόνο δε τα τρώει αλλά ούτε θέλει να τα πιάσει με το χέρι του .. αφού κ εγώ έχω την ίδια απορία γιατί δε τα δοκιμάζει κ αν δε του αρέσουν να τα απορρίψει ...!!!!!

αυτο ειναι κ θεμα γουστου του παιδιου κ εγω εχω ανηψακι 6 χρονων που τρωει 5 συγκεκριμενα φαγητα μονο! αν δει τιποτα χρωμματιστο μεσα στο φαι κανει οτι αναγουλιαζει δεν θελει να τρωει τιποτα αλλο ουτε ζηλευει απο αλλα παιδακια να φαει !!! ουτε δοκιμαζει τιποτα οτι κ να του ταξεις !!! αλλα επειδη κ εγω ημουν κακοφαγη καταλαβαινω οτι τον αηδιαζουν πραγματικα μετα απο καποια ηλικια τα ξεοερνανε ολα ομως.

αλλα αυτο οπως λες ξεκιναει οσο μεγαλωνει 11 μηνων δεν ειναι τοσο επιλεκτικα! 

πρίν από 30 λεπτά , Gkely είπε:

Στις καμπύλες είναι σε όλα ακριβώς στο μέσο όρο, από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα. Ούτε πάνω ούτε κάτω. Από το γιατρό δεν είμαστε ικανοποιημένοι, θα τον αλλάξουμε. Και σε αυτό το θέμα ουσιαστικά μόνοι μας αγχωνόμαστε και προσπαθούμε να το λύσουμε, χωρίς υποστήριξη και γενικά ενώ στην αρχή μας κέρδισε την εμπιστοσύνη, τους τελευταίους μήνες με διάφορες αφορμές την χάνει. Δεν μας έχει παραπέμψει για εξετάσεις, δεν έχουμε κάνει ποτέ αίματος ή ούρων, τελοσπάντων, δεν θέλω να λέω τι πρέπει να πει ένας γιατρός, υποτίθεται ότι επιλέγεις κάποιον, τον εμπιστεύεσαι και προχωράς μαζί του. Όμως, όταν αρχίζεις να κάνεις δεύτερες σκέψεις, η λογική σου και η κοινή λογική γενικά λένε άλλα πράγματα, τότε παίρνεις άλλες γνώμες, τον τσεκάρεις και στο τέλος τον αλλάζεις (όπως θα κάνουμε εμείς). 

Στεναχωριέμαι πολύ και νιώθω τύψεις γιατί είτε είναι παθολογικό το αφήσαμε πάρα πολύ γιατί κακώς και αφελώς είχαμε πειστεί ότι απλώς πρόκειται περί κακόφαγου παιδιού, που θέλει χρόνο, που είναι στο dna του κλπ κλπ, είτε είναι συμπεριφορικό που προφανέστατα εγώ θα έχω κάνει κάποιο λάθος, αφού με εμένα είναι το μωρό 11 μήνες τώρα. Τελοσπάντων, σημασία έχει να μη χαθεί άλλος χρόνος και να λυθεί.  

μην ανχωνεσε θα βρητε την λυση αφου εγινε η αρχη το θεμα ειναι οτι δεν φαινετε να εχει επιρεαστει το μωρο σωματικα αφου στις καμπυλες της ειναι μεσα οποτε θα λυθει το θεμα συντομα. 

Επεξεργάστηκαν by ninaki80

πρίν από 47 λεπτά , Gkely είπε:

Καλά θα κάνεις κ θα πάτε σε άλλον γιατρό... Μην τα βάζεις όμως με τον εαυτό σου, υποτίθεται γι αυτό συμβουλευομαστε τους γιατρούς για να μας κατευθύνουν.. Κ μια χαρά μεγαλωσες το παιδάκι σου 11 μήνες, ήσουν εκεί γι αυτό 24 ώρες το 24ωρο!! Όλα θα πάνε καλά..

1 hour ago, Gkely είπε:

Έκανα μια σκέψη τώρα .. εφόσον στις καμπύλες είναι τέλεια σημενει ότι χορτενει με το γάλα .. το γάλα το δίνεις με μπιμπερο; Μήπως απλά τις αρέσει ακόμα η σίτιση με το " πιπιλισμα" γιατί είναι ένας τρόπος που τα χαλαρώνει ;;; Αν στα ενδιάμεσα γεύματα άλλαζες το τρόπο που της δίνεις το γάλα δλδ το έδινες με παιδικό ποτηράκι η κουταλάκι κ να έβλεπες αντιδρασεις; 

6 ώρες πρίν, Gkely είπε:

Αναφορικά με τον γιατρό και βάση των περιγραφών επιβάλλεται η αλλαγή ΧΘΕΣ...και όχι μόνο γιατί ψυχολογικά δεν στάθηκε άξιος των περιστάσεων και απλώς τις προσπερνούσε αλλά περισσότερο για τις λάθος κατευθύνσεις που σας έδωσε. Η αλλαγή γιατρού κρίνεται άμεση.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το μωράκι και να μπείτε σε ένα δρόμο! 

Καλημερα η μικρη μου εχει κλεισει τον 7ο μηνα κ εχει λιγοστεψει το γαλα στα μλ εχουμε τρωει ολη την φρουτοκρεμα αλλα το φαγητο με το ζορι τρωει το μισο.Να προσθεσω δεν εχει βγαλει ακομη κανενα δοντι αλλα την ενοχλουν πολλοι οι πονοι τα βραδια κ δεν πηρε το βαρος π επρεπε τρωει ενα γιαουρτακι τ απογευμα η κρεμα βανιλια 

On 24/6/2018 at 10:10 ΠΜ, Χαρικλεια 32 είπε:

Καλημερα η μικρη μου εχει κλεισει τον 7ο μηνα κ εχει λιγοστεψει το γαλα στα μλ εχουμε τρωει ολη την φρουτοκρεμα αλλα το φαγητο με το ζορι τρωει το μισο.Να προσθεσω δεν εχει βγαλει ακομη κανενα δοντι αλλα την ενοχλουν πολλοι οι πονοι τα βραδια κ δεν πηρε το βαρος π επρεπε τρωει ενα γιαουρτακι τ απογευμα η κρεμα βανιλια 

Όταν λες δεν πήρε το βάρος που έπρεπε τι εννοείς;; Πόσο πήρε δηλαδή;

Το μισό μεσημεριανό είναι καλή ποσότητα για μωρό 7 μηνών αν κρίνεις ότι ήταν λίγη η μερίδα συμπληρώνεις με γάλα. Πόσο γάλα πίνει δηλαδή πρωί και βράδυ;;

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα κορίτσια. Έχω ένα αγοράκι 10 μηνών και κάτι και μας είπε η παιδίατρος σιγά σιγά να σταματήσω να αλέθω το φαγητό του και η να τα λιώνω με το πιρούνι η σε πολύ μικρά μικρά κομματάκια .. το θέμα μου είναι ότι δεν τρώει την ίδια ποσότητα όπως έτρωγε το αλεσμένο φαγητό. Τρώει πολύ πιο λίγο ... γιατί άραγε ; Σας έχει συμβεί σε καμία ; Με τα κιλά μας είμαστε πολύ καλά είναι μεγαλουτσικο μωράκι δεν έχω θέμα. Μήπως επειδή κάνει την κίνηση να μασήσει και βαριέται ; Πάντως μετά το φαΐ δεν δείχνει να πεινάει ... η μήπως επειδή ξεκίνησαν οι ζέστες ; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...