Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ύπνος - προβλήματα με τον υπνο!!!!!

aggeliki

Recommended Posts

Τα υπέρ που σκέφτομαι πάντα όταν κοιμούνται στα δωμάτια τους ας πούμε πχ η κόρη μου δεν είναι το παιδί κάτω από τη φούστα της μαμάς η να κλαψουριζει όλη την ώρα. Το βλέπω αυτό σε κάποια παιδιά λαό τρελαίνομαι. Πέφτει, σηκώνεται. Νυσταζει, πάει για ύπνο, την πειραζουν στο σχολείο, το αντιμετωπίζει χωρίς κλάματα, φοβάται το βράδυ(παλιά αυτό για μια μικρή περίοδο) την ξαπαναοω μέσα, της δείχνω πως στο δωμάτιο της δεν έχει λόγο να φοβάται, κάθομαι μαζί της κοιμάται, τέλος. Εκφράζεται, πεινάω, θυμώνω, πονάω, ζηλεύω κοκ. Την έχω μάθει έτσι. Ενώ αν την αφήσω να κοιμηθεί μαζί μου νιώθω πως της ενισχύω το φόβο πως ναι καλά κάνεις κι έρχεσαι εδώ στο διπλο γιατί κάτι κακό έχει το δωμάτιο σου. Ενώ πρπειε να της δείξω το αντίθετο. Πέρασε αυτή η φάση και πλέον δεν το αλλάζει το δωμάτιο της, έχουμε κάνει και σπιτάκι πάνω από το κρεβάτι της το στρώνει το φροντίζει.. 

Αυτά σκέφτομαι και τα προτιμώ γιαυτό τώρα μπελχτηκα λιγάκι. Δηλαδή πρέπει να βρω τον τρόπο τον παράλληλα και τα δύο χωρίς να ρίξω κανένα, κάπως ετσι

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα, ο μικρός μου 2 μηνών κοιμάται λίγο στη διάρκεια(9-11 ωρεσ)της ημέρας και σπαστα( όχι συνεχόμενα). Αργεί παρα πολύ να τον πάρει ο υπνος . Κανένα κόλπο ή οτιδήποτε που θα βοηθούσε είτε στο να κοιμάται πιο γρήγορα είτε πιο πολύ. Έχουμε αποκλείσει το να πεινάει γιατί διπλασίασε το βάρος του μέσα σε 2 μήνες (από τη γέννηση του)

Just now, **nikos** said:

Καλησπέρα, ο μικρός μου 2 μηνών κοιμάται λίγο στη διάρκεια(9-11 ωρεσ)της ημέρας και σπαστα( όχι συνεχόμενα). Αργεί παρα πολύ να τον πάρει ο υπνος . Κανένα κόλπο ή οτιδήποτε που θα βοηθούσε είτε στο να κοιμάται πιο γρήγορα είτε πιο πολύ. Έχουμε αποκλείσει το να πεινάει γιατί διπλασίασε το βάρος του μέσα σε 2 μήνες (από τη γέννηση του)

Δεν κατάλαβα, εννοείς 9-11 ώρες το 24ωρο? Και όταν λες σπαστά, ποιο είναι περίπου το πρόγραμμα του?

Just now, maripoz είπε:

Δεν κατάλαβα, εννοείς 9-11 ώρες το 24ωρο? Και όταν λες σπαστά, ποιο είναι περίπου το πρόγραμμα του?

Ναι 9-11 ώρες το 24ωρο. Το θέμα είναι ότι αργεί πόλυ να τον πάρει ο υπνος σε μεγάλο ποσοστό.Το θέμα είναι ότι δεν έχει προγραμμα..δεν μπορούμε να του κάνουμε προγραμμα...αν κάνει το ένα απόγευμα να κοιμηθεί 20 λεπτά και το επόμενο απόγευμα κάνει 2 ώρες τι προγραμμα να κάνω;

Just now, **nikos** είπε:

Ναι 9-11 ώρες το 24ωρο. Το θέμα είναι ότι αργεί πόλυ να τον πάρει ο υπνος σε μεγάλο ποσοστό.Το θέμα είναι ότι δεν έχει προγραμμα..δεν μπορούμε να του κάνουμε προγραμμα...αν κάνει το ένα απόγευμα να κοιμηθεί 20 λεπτά και το επόμενο απόγευμα κάνει 2 ώρες τι προγραμμα να κάνω;

Δείχνει να πονάει; Πώς κοιμάται, τι γεύματα κάνει;

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Δείχνει να πονάει; Πώς κοιμάται, τι γεύματα κάνει;

Μερικές φορές ξυπνάει επειδή αεριζετε και δείχνει να μαζεύει τα πόδια του( ο γιατρός είπε ότι είναι ήπιοι κολικοι). Κοιμάται στο λικνο του. Απλώς όταν τελειώνει το φαι(θηλασμός) τον κρατάει η σύζυγος αγκαλιά εκεί πάνω κοιμάται, όταν τον αφήνει στο λικνο μέσα σε 7-9 λεπτά έχει ανοίξει μάτια και αρχίζει να μουρμουραει. Όταν η σύζυγος τον παίρνει και τον βάζει πάνω της εκεί κοιμάται κανονικά χωρίς να ξυπναει για κανένα λόγο....τ γεύματα του είναι κοντά στα 35-45 λεπτα

Έχεις δίκιο δεν ήμουν σαφής, προφανώς δεν μπορεί να έχει πρόγραμμα μωράκι τόσο μικρό, δεν φταιτε εσείς ούτε το μωρό, κανένα τόσο μικρό μωράκι δεν έχει πρόγραμμα. Εννοούσα περίπου πόσους υπνους κάνει μέσα στην ημέρα και τι διάρκεια έχουν. Την νύχτα πόσες ώρες κοιμάται? Πάντως Κ η δική μας έτσι ήταν στους δύο μήνες και στους 3 μήνες άρχισε να κοιμάται πολύ περισσότερο. Στους δύο μήνες η δική μου κοιμόταν 9 σπαστες ώρες τη νύχτα και ένα δυωρο το μεσημέρι που είναι απίστευτα λίγο γενικά. Αλλά το αύξησε πολύ μεγαλώνοντας. Γιαυτό ρωτώ, το δικό σας κοιμάται πολύ το βράδυ ή κάνει πολλούς σπαστους? Γιατί το δεύτερο μου φαίνεται πιο περίπλοκο 

Μερικές φορές ξυπνάει επειδή αεριζετε και δείχνει να μαζεύει τα πόδια του( ο γιατρός είπε ότι είναι ήπιοι κολικοι). Κοιμάται στο λικνο του. Απλώς όταν τελειώνει το φαι(θηλασμός) τον κρατάει η σύζυγος αγκαλιά εκεί πάνω κοιμάται, όταν τον αφήνει στο λικνο μέσα σε 7-9 λεπτά έχει ανοίξει μάτια και αρχίζει να μουρμουραει. Όταν η σύζυγος τον παίρνει και τον βάζει πάνω της εκεί κοιμάται κανονικά χωρίς να ξυπναει για κανένα λόγο....τ γεύματα του είναι κοντά στα 35-45 λεπτα

ειvαι μικρουλης ακομα το 90%τωv μωρωv κοιμουvται ετσι αγκαλια για αρκετο καιρο. αργοτερα θα κοιματε πιο βαθια κδεv θα καταλαβαιvει οτ;v τοv αφηvεις στο  λικvο .  

Just now, maripoz είπε:

Έχεις δίκιο δεν ήμουν σαφής, προφανώς δεν μπορεί να έχει πρόγραμμα μωράκι τόσο μικρό, δεν φταιτε εσείς ούτε το μωρό, κανένα τόσο μικρό μωράκι δεν έχει πρόγραμμα. Εννοούσα περίπου πόσους υπνους κάνει μέσα στην ημέρα και τι διάρκεια έχουν. Την νύχτα πόσες ώρες κοιμάται? Πάντως Κ η δική μας έτσι ήταν στους δύο μήνες και στους 3 μήνες άρχισε να κοιμάται πολύ περισσότερο. Στους δύο μήνες η δική μου κοιμόταν 9 σπαστες ώρες τη νύχτα και ένα δυωρο το μεσημέρι που είναι απίστευτα λίγο γενικά. Αλλά το αύξησε πολύ μεγαλώνοντας. Γιαυτό ρωτώ, το δικό σας κοιμάται πολύ το βράδυ ή κάνει πολλούς σπαστους? Γιατί το δεύτερο μου φαίνεται πιο περίπλοκο 

Κάνει σπαστό γενικά στον24ωρο. Δηλαδή το βράδυ (12-9 πρωί) μερικές φορές κοιμάται μονο 3 ώρες κάποιες φορές από 1,5 ώρα τη φορά. Ελπίζω να μην έχει κάτι το μωράκι.... :(

Just now, ninaki80 είπε:

ειvαι μικρουλης ακομα το 90%τωv μωρωv κοιμουvται ετσι αγκαλια για αρκετο καιρο. αργοτερα θα κοιματε πιο βαθια κδεv θα καταλαβαιvει οτ;v τοv αφηvεις στο  λικvο .  

Ποσό πιο βαθια εδώ χάνεται στον ύπνο πάνω στην αγκαλιά της σύζυγου.

Κάνει σπαστό γενικά στον24ωρο. Δηλαδή το βράδυ (12-9 πρωί) μερικές φορές κοιμάται μονο 3 ώρες κάποιες φορές από 1,5 ώρα τη φορά. Ελπίζω να μην έχει κάτι το μωράκι.... :(

χα χα χα εχει το vου του μηv vομιζεις μηπως το αφησεις κατω. γεvικα μεχρι vα κοιμηθουv καvοvικα εχετε vα περασετε πολλα σταδια. κ εμεvα 17 μηvωv προτιμαει το κρεβατι μας πως καταλαβαιvει τηv διαφορα ελα κ πες μου τωρα

Διαφημίσεις

Α τώρα το είδα αυτό. Εμένα γύρω στους δυομιση μήνες κοιμήθηκε πρώτη φορά στο λικνο μέχρι τότε ΜΌΝΟ ΑΓΚΑΛΙΆ μέρα νύχτα. Με το που την έβαζες λικνο το μάτι γαρίδα. Είναι φυσιολογικό σε τόσο μικρά μωράκια. Απλώς, επειδή μάλλον θα είναι κουρασμένο με τόσον λίγο ύπνο, όσο έχετε την δυνατότητα να τον κρατατε αγκαλιά να κοιμάται. Εγώ τη νυχτα το είχα πάνω μου εγώ ήμουν ανάσκελα ανασηκωμενη (σχεδόν καθιστη δηλαδή) και κοιμομασταν έτσι. Ψάξε στο ίντερνετ για ασφαλή συγκοιμηση, δεν ταιριάζει σε όλους αλλά θα βοηθήσει πολύ και τη μαμά να ξεκουραστεί νομίζω.

Τίποτα δεν έχει αλλα είναι εξάντλητικο και για εσάς και για αυτό. Νομίζω πρέπει να αποδεχτειτε οτι δεν είναι ώρα ακόμα για λικνο και για λίγο καιρό ακόμα να τον κρατατε αγκαλιά έτσι θα κοιμηθείτε όλοι περισσότερο. Η μέθοδος της συγκοιμισης είναι κατά την γνώμη μου σωτηρια εφόσον βέβαια τηρούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας. Και ο παιδίατρος μας την ενεκρινε. 

Είπαμε να δώσουμε ξένο γάλα μήπως «ναρκωθεί» για το βράδυ αλλά τίποτα :( τι να πω...επειδή διαβάζω ότι πρέπει να κοιμούνται πάνω από Χ ώρες είπα μήπως έχει κάποιο θέμα :( 

Just now, ninaki80 είπε:

χα χα χα εχει το vου του μηv vομιζεις μηπως το αφησεις κατω. γεvικα μεχρι vα κοιμηθουv καvοvικα εχετε vα περασετε πολλα σταδια. κ εμεvα 17 μηvωv προτιμαει το κρεβατι μας πως καταλαβαιvει τηv διαφορα ελα κ πες μου τωρα

Αμεεεε άλλη χάρη να έχει την μανούλα δίπλα και την μυρωδιά της και την ζεστασιά της και άλλο η κρύα κούνια. 

Για τα αέρια, αν η μαμά δεν κάνει δίαιτα αποκλεισμού γαλακτοκομικών και σόγιας, καλό θα ήταν να το δοκιμάσει. Αν δεν αλλάξει κάτι μετά από δέκα μέρες, ξανατρώει κανονικά, αν όμως βελτιωθούν τα πράγματα, τα σταματά. Αυτό σημαίνει καθόλου γαλα, τυρί, γιαούρτι ή σόγια, ούτε μέσα σε φαγητά, και προφανώς σταγόνα ξένο γάλα για συμπλήρωμα όσο κρατά το πείραμα (ή μόνιμα, αν πιάσει).

Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα νεογέννητα δε θέλουν να κοιμούνται μόνα. Εγώ απλά έκανα συγκοίμιση και βρήκα την υγειά μου, καμία σχέση ο ύπνος μετα. Απλά θέλει λίγη έρευνα για το πότε είναι ασφαλές (μόνο με τη μαμά που θηλάζει, ποτέ ανάμεσα σας, σκληρό στρώμα, πάπλωμα για τη μαμά τυλιγμένο κάτω από το στήθος της να μην μπερδεύεται με το μωρό, το μωρό με το δικό του κουβερτάκι ή υπνόσακο, όχι μαξιλάρια). 

1 hour ago, **nikos** said:

Δεν νομίζω πως περιγράφεις κάτι ασυνήθιστο, δεν ξέρω αν σας λέει κάτι άλλο ο γιατρός σας, τα περισσότερα σε αυτή την ηλικία μόνο σταθερό πρόγραμμα δεν έχουν, είναι πολύ νωρίς. Οι περισσότεροι γονείς απολαμβάνουν φουλ οχτάωρο υπνο αρκετούς μήνες μετά τη γέννα. 

Διαφημίσεις

Επανέρχομαι, χθες το βράδυ με ξένο γάλα, κοιμήθηκε 4 ώρες συνεχόμενα. Τυχαίο; Θα το δοκιμάσουμε ξανά σήμερα το βράδυ :) και κοιμήθηκε και πιο σύντομα. 

2 ώρες πρίν, **nikos** είπε:

Επανέρχομαι, χθες το βράδυ με ξένο γάλα, κοιμήθηκε 4 ώρες συνεχόμενα. Τυχαίο; Θα το δοκιμάσουμε ξανά σήμερα το βράδυ :) και κοιμήθηκε και πιο σύντομα. 

Mπορει να ηταν και τυχαιο αλλα δεν ειναι ασυνηθιστο να κοιμουνται περισσοτερο με το ξενο, ειναι δυσπεπτο σε αντιθεση με το μητρικο. Τους πεφτει βαρια η φορμουλα μιας και δεν προοριζεται για τα στομαχακια τους, συν του οτι συνηθως πινουν περισσοτερα ml απ'οτι θα επιναν απο το στηθος. Η ολη φαση ειναι η ιδια λογικη με ενα λουκουλλειο γευμα μετα απο νηστεια, ολοι νιωθουν υπνηλια και πεφτουν ξεροι προσπαθωντας να χωνεψουν. Ειναι αυτος συνετος λογος για να τρωει ενα παιδι τροποποιημενο γαλα αγελαδος; Προσωπικα, δεν θα το εκανα. Υπαρχουν λογοι που τα μωρα ξυπνανε ευκολα. Φαντασου να κοιμαται βαρια (απο τη φορμουλα πχ) και να μην ξυπνησει επειδη ζεσταινεται ή κρυωνει ή θελει αλλαγη ή οτιδηποτε αλλο που κανονικα θα το ξυπνουσε. Οπως σου ειπανε και παραπανω, δεν περνατε κατι περιεργο, ολα τα νεογεννητα ετσι ειναι. Καντε λιγη υπομονη, δοκιμαστε συγκοιμηση ή μαρσιπο αγκαλιας, στον οποιο συνηθως τους παιρνει ευκολα ο υπνος. Επισης, θα μπορειτε να το αφησετε στην κουνια μαζι με τον μαρσιπο (και την ζεστασια του) και καποιο ρουχαλακι της μαμας για να την μυριζει. Δοκιμαστε να φτιαξετε μια "φωλιτσα" στο λικνο με κουβερτουλα, ωστε οταν το ξαπλωνετε να ειναι ελαφρως υπερυψωμενα τα ποδαρακια. Δεν ειναι σοβαρος λογος τεχνητης διατροφης η "αυπνια" και σιγουρα δεν πιανει παντα. Οταν αρχισουν οι ενοχλησεις απο τα δοντια τι θα κανετε; Θα βρειτε παλι αλλη λυση για να μην ξυπναει; Οπλιστειτε με υπομονη, δεν κρατανε για παντα αυτα τα πρωτα χρονια αυπνιας (μπορει να ειναι και μηνες αναλογως το παιδι).

1 ώρα πρίν, **nikos** είπε:

Ε ναι αφού το ξένο γάλα του πέφτει βαρύ ! Το μητρικό είναι ευκολοχώνευτο. Δεν υπάρχει λόγος να δίνεται ξένο. Εκτός και αν εσείς ψυχολογικά δεν μπορείτε να το αντέξετε το συνεχόμενο κλάμα και τάισμα από στήθος. Τότε οκ η ψυχολογία των γονιών είναι το παν. Εγώ έκανα παρά πολύ υπομονή για να επιτύχω στον θηλασμό και ο άντρας μου ήταν η καλύτερη μου παρηγοριά και συμπαράσταση. Κάναμε υπομονή και φτάσαμε στους 6 μισή μήνες αποκλειστικού θηλασμού. Δηλαδή για να κοιμάται και να κοιμάστε και εσείς δεν είναι λόγος αυτός , είναι η εύκολη λύση.  

13 ώρες πρίν, **nikos** είπε:

Μερικές φορές ξυπνάει επειδή αεριζετε και δείχνει να μαζεύει τα πόδια του( ο γιατρός είπε ότι είναι ήπιοι κολικοι).

Eπισης, η φορμουλα συνηθως επιδεινωνει τις ενοχλησεις στο εντερο (γενικως στο πεπτικο συστημα), οποτε και μπορει να αρχισει να δυσανασχετει ακομη περισσοτερο. Ξεχασα προηγουμενως να σας συστησω να διαβασετε ενα πολυ καλο βιβλιο για να ενημερωθειτε για την φυσιολογια του υπνο των μωρων. Ο τιτλος τα λεει ολα: Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας, της Κατερινας Χρυσανθοπουλου.

Εμένα πάντως τις ημέρες που σε αυτή την ηλικία ο γιος μου κοιμόταν 9-11 ώρες (σπαστά ) έκανα πάρτυ γιατί ήταν πολλές για τα δεδομένα του.

Μην περιμένετε να έχει πρόγραμμα το παιδί από τώρα, μην προτιμάτε το ξένο γάλα από το μητρικό για να κοιμάται, εκτός και αν η μητέρα δεν έχει παραγωγή ή δεν επιθυμεί να θηλάσει.

Δε νομίζω πως είναι λύση να δώσετε ξένο γάλα στο μωρό για να κοιμάται σου το λέει μια μαμά που δεν θηλασε,σε πληροφορώ πως με ξένο γάλα το μωρό μου από την πρώτη μέρα ξυπνούσε κάθε 2 ώρες,είναι μικρούλι ακόμη για να έχει πρόγραμμα στον ύπνο και είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει την αγκαλιά της μαμάς 

Just now, kotsifikos είπε:

Εμένα πάντως τις ημέρες που σε αυτή την ηλικία ο γιος μου κοιμόταν 9-11 ώρες (σπαστά ) έκανα πάρτυ γιατί ήταν πολλές για τα δεδομένα του.

Μην περιμένετε να έχει πρόγραμμα το παιδί από τώρα, μην προτιμάτε το ξένο γάλα από το μητρικό για να κοιμάται, εκτός και αν η μητέρα δεν έχει παραγωγή ή δεν επιθυμεί να θηλάσει.

Δεν το προτιμάμε, κάνουμε τα πάντα για να έχει παραγωγή η συζυγος , από τσαγια διαφορά μέχρι ότι μας είπε η σύμβουλος θηλασμού. Απλά είπαμε να δοκιμάσουμε ένα γεύμα (βραδυνο) για να ξεκουράζεται λίγο επειδή θα αρχίσει εργασία. 

Συνήθως τα μη θηλαζοντα κοιμούνται πολύ καλύτερα, χωρις όμως να διασφαλίζεται αυτο καθώς παίζει ρόλο και η ιδιοσυγκρασία του παιδιού. Δεν είναι μόνο το πιο δυσπεπτο γάλα, είναι κ ότι δεν νιώθουν την έλλειψη της ζεστασιάς του θηλασμού κ της εγγύτητας με τη μάνα. Οντως το ξένο γάλα επιδεινώνει τους κολικους και σίγουρα το μητρικό είναι απείρως προτιμότερο. Μπορείτε να ζυγίσετε τα υπέρ κ τα κατά που σας παρατέθηκαν κ να αποφασίσετε και κυρίως οποιος εμπλέκεται στο συνεχές ξύπνημα. Αν ο πατέρας κάνει συνεχόμενο 8ωρο βραδινό ύπνο δε θα του αφηνα καμία πιθανότητα εμπλοκής στην απόφαση (με όλη τη συμπάθεια).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...