Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περινεοτομή (episiotomy) η τομή στο περίνεο κατά τον τοκετό

Recommended Posts

Το εφαρμοσα με αμυγδαλελαιο και ελαιολαδο και ασκησεις kegel. Ομως γέννησα μονο με μαία η οποια ειναι πολυ κατα της περινεοτομης. Ηταν μια δυσκολη και χρονοβορα εξωθηση (1 ωρα) . Παρολα αυτα το περινεο παρεμεινε αθικτο.Ενας γιατρος θα ειχε βαλει και νυστερι και εμβρυουλκο...

yogomama,

γέννησες στο κέντρο φυσικου τοκετού ή στο σπίτι σου? για να σε αφήσουν μόνο με μαία και χωρις να σου κάνουν περινεοτομή , υποπτεύομαι ότι κανένα μαιευτήριο δεν το κάνει.

και εγω σκέφτομαι ο΄ταν με το καλό ξαναμείνω εγκυος καιόλα να είναι καλά να γεννήσω μόνο με μαία, είναι πολύ πιο ανθρώπινο.

και πάλι μπράβο σου.. επίσης πόσο χρονών είσαι... το ρωτάω για την ελαστικότητα του δέρματος εκει , για΄τι λένε ότι όσι μεγαλύτερη τόσο μικρότερη ελαστικότητα

Διαφημίσεις

yogomama,

γέννησες στο κέντρο φυσικου τοκετού ή στο σπίτι σου? για να σε αφήσουν μόνο με μαία και χωρις να σου κάνουν περινεοτομή , υποπτεύομαι ότι κανένα μαιευτήριο δεν το κάνει.

και εγω σκέφτομαι ο΄ταν με το καλό ξαναμείνω εγκυος καιόλα να είναι καλά να γεννήσω μόνο με μαία, είναι πολύ πιο ανθρώπινο.

και πάλι μπράβο σου.. επίσης πόσο χρονών είσαι... το ρωτάω για την ελαστικότητα του δέρματος εκει , για΄τι λένε ότι όσι μεγαλύτερη τόσο μικρότερη ελαστικότητα

Στο ευχομαι Λουβελινα μου με το καλο και να σου ζησει το ζουζουνακι σου.ξεκινησα σπιτι και καταληξαμε στο Κεντρο γιατι δεν εκανα διαστολη. Τα εχω γραψει στο " τοκετος στο σπιτι "αν θες να διαβασεις περισσοτερα.Ειμαι 32 αλλα

1. εβαζαν συνεχεια αμυγδαλελαιο οι μαιες και 2. Εκανα πολλες ασκησεις και λογω γιογκα

JBePp2.png?qDX8aAa3

• 2 months later...

στο βιντεάκι που ακολουθεί φένεται καθαρά η μέθοδος με την οποία η διάταση του περινέου γίνεται σταδιακά (αυτή που περιγράφη η κυρία στυλιανάκη στην αρχή)...

προσοχή, το βίντεο αυτό δείχνει αναλυτικά τον τρόπο που γίνεται η περινεοτομή, όπου και βγαίνει/ρέει φυσικά κάποια ποσότητα αίματος

εάν αισθάνεστε ότι αυτές οι εικόνες μπορεί να σας ενοχλήσουν, παρακαλούμε μην παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο

Κατά τα άλλα το βίντεο δεν είναι υπερβολικό, απλώς δείχνει τα πράγματα ακριβώς με τον τρόπο με τον οποίο συμβαίνουν σε μία γέννα

http://www.youtube.com/watch?v=-PTsgbx6kTo

• 7 months later...

Πάντως κι εγώ το είχα ψάξει πολύ το θέμα με την περινεοτομή και πώς θα γινόταν να την αποφύγω, είχα ρωτήσει όμως 2 μαίες, μία που δουλεύει στο ΙΑΣΩ και μία στο Ελενα, καθώς και μια θεία μου συνταξιούχο μαία και όλες μού έλεγαν ότι δε γίνεται να το αποφύγω και καλύτερα να μου κάνει ο γιατρός τομή παρά να σκιστεί άτσαλα και να είναι χειρότερα μετά και κάτι τέτοια. Με το γιατρό μου δεν είχα συζητήσει τίποτα από όλα αυτά. λοιπόν τελικά γέννησα χωρίς περινεοτομή! απίστευτο! το μωρό μου ήταν 3.070 και όπως μου είπε ο γιατρός έβγαινε πολύ σωστά και δεν υπήρχε λόγος να με κόψει. Ανέβηκε στην εκτίμησή μου τόσο πολύ, ειδικά με τα όσα άκουγα και διάβαζα τόσο καιρό. τελικά υπάρχουν και κάποιοι ευσυνείδητοι γιατροί στις μέρες μας.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Αν θα πω στο νοσοκομειο να μην με κοψουν,θα το κανουν?Μπορω να αποφασιζω εγω?Δικο μου εινε το σωμα....

Γιατι μονο για αυτο το λογο μαλλον θα πλυροσω τον γιατρο,αλλα μηπως εινε περριτο:confused:

στην1.γεννα δεν με εκοψαν..

• 2 months later...
Κορίτσια σγώ φοβόμουν πάρα πολύ το κόψιμο και το ράψιμο.

Αφού ήθελα να κάνω ολική νάρκωση.... μέχρι που μου το ξέκοψε ο γιατρός μου και καλά έκανε. Δεν κατάλαβα πότε με έκοψαν (ειλικρινά) και δεν είχα κάνει επισκληρίδιο και όταν με έραψαν έκανα χιούμορ με τον γιατρό.

Η φύση έχει προνοήσει για όλα τελικά.

εμενα μου εκαναν τοπικη ενεση για να με κοψουν και ξανα μετα για να με ραψουν, πονεσα λιγακι απο τη συριγγα αλλα τιποτα το σοβαρο.

αν με εκοβαν ετσι σιγουρα καποιος θα ετρωγε κλωτσια στη μαπα (απο αντανακλαστικα και μονο, ειμαι πολυ ευαισθητη στον πονο). και απο τι εχω ακουσει απο γυναικες που τις εκοψαν χωρις αναισθητικο ποναει παρα πολυ

κοριτσια στα μαθηματα ανωδυνου τοκετου μας εδειξαν ασκησεις που μπορουμε να κανουμε οσο ειμαστε εγκυος στον 9ο μηνα για να αποφυγουμε κατα καποιο τροπο τη περινεοτομη σφιξημο απο κατω για 3 δευτερολεπτα και χαλαρωση ετσι γυμναζετε ο κολπος ο τραχηλος και το περινεο αυτη τη διαδικασια 80 φορες καθε μερα οχι αμεσως ανα τακτα χρονικα διαστηματα θα τις εχετε ακουσει ειναι οι γνωστες kegel εγω τις κανω γιατι προκαλουν επισης ελαστικοτητα στο περινεο με αποτελεσμα να μην ζοριστει να σκιστει οταν θα βγει το μωρο τωρα ανα θα βοηθησουν τελικα θα σας το πω οταν με το καλο βγαλω το μπεμπη μου πιστευω να τη γλυτωσω τη περινεοτομη θα δειξει.

• 3 months later...

Καλησπερα κοριτσια. Εγω δυστυχως ειχα μια πολυ δυσαρεστη εμπειρια για πρωτη γεννα και μερικες φορες ακομα και τωρα με πιανουν τα κλαματα...

Για να μην τα πολυλογω,δεν ειχα καμμια αναισθησια οταν μου κανανε την τομη την ωρα που εσπρωχνα, κι εγινε και καθετα μαλιστα κατα το μεγαλυτερο της μερος. Επισης απ'οτι καταλαβα χρειαστηκα τοσα ραμματα μετα τη γεννα που καταληξαμε σε ολικη αναισθησια (αφου ειτε δεν επιασε η τοπικη αναισθησια ειτε δε μου εβαλαν καν)...

Εχουν περασει δυο βδομαδες απο τοτε που γεννησα (16-7), το μονο καλο ειναι πως βλεπω ηδη βελτιωση και στην κινηση μου και στις βολτες στο μπανιο, αλλα ακομα δεν εχω το θαρρος να τα δω...:(

Ωρες ωρες φοβαμαι οτι δε θα επανελθω συντομα η οτι δε θα μπορεσω να ευχαριστηθω ξανα τη σεξουαλικη ζωη που ειχα πριν τη γεννα...

Εσεις οι πιο εμπειρες τι εχετε να μου πειτε? Η περινεοτομη επανερχεται πληρως εστω και μετα απο καιρο?

Ο γιος μου ειναι η ζωη μου!!:D

Καλησπέρα!

Εγώ που έκανα περινεοτομή, επανήλθα πλήρως περίπου στις 30 μέρες. Ο γιατρός μου είχε πει οτι θα μπορούσα να άρχισω σεξουαλικές επαφές στις 40 μέρες. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι στις πρώτες μου επαφές πόναγα και έβγαζα λίγο αίμα. Με είχε προειδοποιήσει οτι θα συνέβαινε αυτό γι'αυτό και το θεώρησα φυσιολογικό!

Διαφημίσεις

blackrose μια από τα ίδια κι εγώ μόνο μου έκανε τοπική αναισθησία με ξυλοκαίνη όταν τελιώσε ο τοκετός και άρχισε το ράψιμο (με έκοψε κι έμένα σχεδόν κάθετα μέχρι πίσω σχεδόν λίγο πριν την τελευταία εξώθηση)...

εκείνη την ώρα που έκοβε δεν κατάλαβα πόνο

μόλις βγήκε το μωρό και έφυγαν όλοι (μωρό, συζυγος κτλ ξεκίνησε

ο ατέλειωτος πόνος!!!)

τρία τέταρτα έραβε ο γιατρός κι εγώ ούρλιαζα από τον πόνο αφού προηγουμένως είχα γεννήσει φυσιολογικά χωρίς επισκληρίδιο

χωρίς να πονέσω ιδιαίτερα (συγκριτικά με αυτό που ακολούθησε)

γέννησα το Δεκέμβριο

τις πρώτες 15 μέρες πόναγα πολύ δεν μπορούσα όχι απλώς να κάτσω

ούτε όρθια ούτε ξαπλωμένη ούτε να περπατήσω καλά...

μόνο ξαπλωμένη σε συγκεκριμένες στάσεις ήταν απλώς υποφερτά

έτρωγα όρθια σε στάση πελαργού και θήλαζα μόνο ξαπλωμένη

στο μαιευτήριο έπερνα συνέχεια παυσίπονα...

μέτα άρχισε σιγά σιγά να στρώνει η κατάσταση

τώρα με τραβάνε λίγο και σίγουρα δεν είμαι όπως πριν

από έπαφες με το σύζυγο χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε λιπάντικό

και πάλι άουτς!!!

κι εγώ ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση

γιατι μέχρι στιγμής μόνο πόνο νιώθω

όταν έκανα παράπονα στο γιατρό για τον τόσο πόνο που βιώσα

τα έριξε σε μένα και στην ανατομία μου

μου είπε ότι έσπρωξα σε φάση που δεν έπρεπε (δεν το έκανα)

και έσκισα τον τράχηλό μου, ότι αν το μωρό ήταν πιο μεγάλο (3100)

θα έσκιζα το έντερο μου και κάτι άλλες βλακείες...

τι να πω

αν με το καλό έρθει 2ο δεν ξαναπάω σ'αυτόν

δεν είναι ότι καλύτερο να σου κάνουν τόσα ράμματα μόνο μέ λιγη ξυλοκαΐνη

τοπικά. όσο το θυμάμαι πονάω!!!

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Καλησπερα κοριτσια. Εγω δυστυχως ειχα μια πολυ δυσαρεστη εμπειρια για πρωτη γεννα και μερικες φορες ακομα και τωρα με πιανουν τα κλαματα...

Για να μην τα πολυλογω,δεν ειχα καμμια αναισθησια οταν μου κανανε την τομη την ωρα που εσπρωχνα, κι εγινε και καθετα μαλιστα κατα το μεγαλυτερο της μερος. Επισης απ'οτι καταλαβα χρειαστηκα τοσα ραμματα μετα τη γεννα που καταληξαμε σε ολικη αναισθησια (αφου ειτε δεν επιασε η τοπικη αναισθησια ειτε δε μου εβαλαν καν)...

Εχουν περασει δυο βδομαδες απο τοτε που γεννησα (16-7), το μονο καλο ειναι πως βλεπω ηδη βελτιωση και στην κινηση μου και στις βολτες στο μπανιο, αλλα ακομα δεν εχω το θαρρος να τα δω...:(

Ωρες ωρες φοβαμαι οτι δε θα επανελθω συντομα η οτι δε θα μπορεσω να ευχαριστηθω ξανα τη σεξουαλικη ζωη που ειχα πριν τη γεννα...

Εσεις οι πιο εμπειρες τι εχετε να μου πειτε? Η περινεοτομη επανερχεται πληρως εστω και μετα απο καιρο?

ειχα ακριβως το ιδιο με εσενα αλλα σκισκιμο οχι τομη :( εσκισε το παιδι!

δε με επιανε η τοπικη ναρκωση και αναγκαστηκε να μου δωσει μεθη για να καταφερει να ραψει....1,5 ωρα εραβε και του σπαγανε τα ραμματα ή αιμοραγουσανε!! Περιπου δυο μηνες μου πηρε να πεσει το τελευταιο...

θελουν παρα πολυ καθαριοτητα...αυτο ειναι η επουλωση τους, καθε φορα που πηγαινα στην τουαλετα πλενομουνα οπωσδηποτε! Ειχα και εγω αγχος σαν εσενα για το μετα!! Αλλα ειναι σαν να μην εγινε τπτ :cool:

Και για να χαλαρωσεις...στην δευτερη μου γεννα πηρα 1-2 ραματακια μπροστα μπροστα γιατι με γραπωσε με τα νυχακια η μικρη :o ... Δλδ τπτ :) ουτε με ενοχλουσαν ουτε τα καταλαβα ;)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

MINNI : Χαιρομαι πολυ που ολα σου πηγανε καλα, καταλαβαινω οτι χρειαζεται υπομονη για να επανελθει ο οργανισμος και να επουλωθει, αν και με τρομαζει λιγο η σκεψη του αιματος...:shock:

Chrimai : Σε νιωθω απολυτα γιατι κι εγω πιο πολυ τρομαξα αφοτου βγηκε ο μικρος, οταν ειδα ολη την ομαδα να πλακωνει πανω μου, και ακομα χειροτερα που μπορουσα να δω τα εργαλεια που χρησιμοποιουσαν!! Οπως ανεφερα κιολας, δεν ειχε πιασει η τοπικη και αισθανομουν καθε ραμμα! Τρομοκρατηθηκα, τσιτωθηκα και αυτο εκανε χειροτερα τα πραγματα. :cry:

Ετσι καποιος απο αυτους προτεινε την ολικη.

Εμενα μου το ριξανε οτι βρηκαν κολπιτιδα ( και λεω τι μ....ς αφου σε τετοια περιπτωση επρεπε να με πανε οπωσδηποτε για καισαρικη), αλλοι ειπαν οτι σκιστηκα μονη μου ( που και να εγινε αυτο λογικο δεν ηταν αφου με ειχαν αφησει να σπρωχνω ολομοναχη μου κατα το μεγαλυτερο μερος της διαδικασιας και ηρθαν προς το τελος???), και αλλοι ειπαν οτι...απλα δε συνεργαζομουν (με ποιους?? αφου στο μεγαλυτερο μερος ημουν μονη και τα ειχα δει ολα)!!!

Περιττο να πω οτι στην αρχη ενιωθα λες και με ειχανε ραψει παντου, περπατουσα σα χελωνα, μονο ξαπλωμενη τα ξεχνουσα για λιγο, κι ασε που την πρωτη μερα ενας απο τους γιατρους ειχε αφησει την υποννοια οτι ισως χρειαζομουν κι αλλα ραμματα! Τρομος στον τρομο δηλαδη ενα πραγμα. Αλλα περασαν αυτα και οσο φρεσκες κι αν ειναι οι αναμνησεις στο κεφαλι μου λεω πως δε θα αφησω κανενα π....η να με κανει να σκεφτομαι οτι δε θα ξανακανω αλλο παιδακι. Κι ευτυχως που εχουμε και τα παιδακια μας και ξερουμε πως αξιζαν οτι κι αν τραβηξαμε γι αυτα!

Zouzounitsa79 : Ουτε εγω το γλιτωσα το σκισιμο παρα την περινεοτομη, κ αναρωτιεμαι ωρες ωρες τι θα ειχε γινει δηλαδη αν το μωρο ηταν μεγαλυτερο απο τα 3200 που βγηκε. Ηθελα να σε ρωτησω επι τη ευκαιρια σχετικα με τα ραμματα-ειναι απαραιτητο οτι σου κανουν ραμματα που πεφτουν? Γιατι απ'οσο ξερω αυτα που μου εκαναν θα απορροφηθουν ολα. Παντως πολυ παρηγορητικα μου ερχονται τα λογια σου, τοσο για το θεμα επουλωσης οσο και για την επομενη σου γεννα!:)

Ο γιος μου ειναι η ζωη μου!!:D

Zouzounitsa79 : Ουτε εγω το γλιτωσα το σκισιμο παρα την περινεοτομη, κ αναρωτιεμαι ωρες ωρες τι θα ειχε γινει δηλαδη αν το μωρο ηταν μεγαλυτερο απο τα 3200 που βγηκε. Ηθελα να σε ρωτησω επι τη ευκαιρια σχετικα με τα ραμματα-ειναι απαραιτητο οτι σου κανουν ραμματα που πεφτουν? Γιατι απ'οσο ξερω αυτα που μου εκαναν θα απορροφηθουν ολα. Παντως πολυ παρηγορητικα μου ερχονται τα λογια σου, τοσο για το θεμα επουλωσης οσο και για την επομενη σου γεννα!:)

:D:D:D:D:D:D:D:D δεν τα λεω για να σου δωσω κουραγιο...ετσι ακριβως γινανε ;)

Εμενα τοτε (2007) μου ειχανε βαλει ραμματα που πεφτανε ή ΚΑΙ ραμματα που πεφτανε :) Γιατι ειδα λιγα...αναλογα με αυτα που μου ειπε οτι εκανε ειδα λιγα! στην δευτερη δεν ειδα κανενα ας πουμε ;) και η δικια μου 3200 ήτανε :) η δευτερη 3100 και δεν εκανε τπτ :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

κοριτσια ακουω ολα αυτα και τρομαζω γιατι εγω δεν καταλαβα τπτ στο ραψιμο λογο επισκληριδιου μαλλον ισα-ισα που ο γιατρος μου εκανε πλακιτσες και γελουσαμε

οπως μου ειπε μου εκανε πλαστικη ραφη για να μην μεινει σημαδικαι οντωσ εξωτερικα δεν επιανες ουτε ενα ραμμα.μαλλον ηταν απο αυτο που τα αποροφαει ο οργανισμος γιατι δεν βγεικε τπτ.οσο για τον πονο μονο τις 2 πρωτες μερες πονουσε οταν καθομουν μετα τπτ και μετα απο 40 μερες που βρεθηκαμε με τον αντρα μου χρεισημοποιησαμε λιπαντικο και ολα καλα

σε μενα δεν ξερω αν ετυχε η πετυχε αλλα δεν θα ηθελα να ημουν στη θεση σας

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Γεννησα πριν 4,5 μηνες ενα αγορακι 3150 με φυσιολογικο τοκετο. Ειναι το δευτερο παιδακι.Στην πρωτη γεννα ο γιατρος μου ειχε κανει ραμματα κ πονουσα φρικτα για αρκετο διαστημα. Επινα lonarid .για να μπορω να ηρεμω απο τους πονους κ να καταφερνω να τα βγαλω περα με το παιδι κ τις δουλειες. Στην πρωτη επαφη με τον αντρα μου πονουσα αρκετα αλλα με προσπαθεια τα καταφεραμε:) Τωρα στη δευτερη γεννα εχουν περασει 4,5 μηνες κ εχουμε κανει μονο δυο φορες προσπαθεια κ τις δυο αποτυχημενες.Αισθανομαι παρα πολυ ασχημα που καταληγουμε στο μηδεν.Το κακο ομως ειναι οτι ποναω φρικτα με το που κανει την προσπαθεια ο αντρας μου να μπει. Ποναω σε ενα συγκεκριμενο σημειο στο τελειωμα του κολπου προς τον πρωκτο αλλα εσωτερικα (συγνωμη για την περιγραφη αλλα δεν μπορω αλλιως να τα πω).Το ειχα πει κ στο γιατρο οταν στις 40 μερες μου ειχε κανει κολπικο υπερηχο ετσι οπως γυριζε το εργαλειο.Μου ειπε οτι με τον καιρο θα επανελθω.Ομως ο καιρος περναει κι εγω ποναω το ιδιο φρικτα. Εχουμε κανει τοσο καιρο μονο δυο φορες προσπαθειες γιατι μια απο την κουραση μια απο την σκεψη του πονου δεν προσπαθουμε.Το συζητησα με τη μαμα μου κ μου ειπε οτι μπορει να με εχει κλεισει περισσοτερο με τα ραμματα κ να χρειαστει να μα ανοιξει λιγο.Δεν παω ουτε δεμενη φυσικα.Η μου προτεινε να βαλω λιγο βαζελινη.Θα ποναω βεβαια αλλα με τον καιρο θα επανελθω αρκει να εχουμε συχνα επαφες. Τι αλλο να κανω;; Να μιλησω με το γιατρο μου;;Να παρω λιπαντικο που διαβασα παραπανω;;Αυτο απο που το περνουμε;Συγνωμη που ρωταω αλλα δεν ειχαμε ποτε προβλημα με τον αντρα μου στο σεξουαλικο για να αγορασουμε τετοια κ δεν ξερω που τα βρισκει κανεις

Και εμένα ο μικορύλης μου βγήκε με το κεφαλάκι να κοιτάει προς τα πάνω και οχι προς τα κάτω. Δύσκολή γέννα.

Τελευταία στιγμή ο γιατρός αναγκάστηκε και με έκοψε.

Πολύς πόνος. Το έλεγα συνέχεια στο γιατρό μου. Πίστευα οτι κάτι δεν πήγενε καλά. Εκείνος με καθησύχαζε και μου έλεγε οτι δεν λιπένετε καλά η περιοχή. Οτι είναι θέμα ορμονών και μόλις αδιαθετήσω, θα φτιάξει.

Εγώ πίστευα οτι δεν είχε γίνει "καλό" ράψιμο. Οτι με είχε ράψει πιο πολύ.

Να πω, οτι λόγω θηλασμού, η περίοδος μου ήρθε 8,5 μήνες μετά τη γέννα.

Και ο γιατρός και οι μαίες είχαν δίκαιο!

Μόλις αδιαθέτησα σταμάτησαν οι πόνοι κατά την επαφή!

Είναι θέμα ορμονών. Δεν έχεις περίοδο και γενικά δεν λυπένεται καλά η περιοχή.

Εγώ μέχρι να μου έρθει περίοδος, χρησιμοποιούσα στην επαφή κολπικά υπόθετα xaluron. σαν λυπαντικό. Σωτήρια!!!

Βρε κορίτσια, εγώ πονάω ακόμη και ας έχουν περάσει 38 ημέρες από τότε που γέννησα. Είναι φυσιολογικό ή κάτι δεν πάει καλά??? Δεν μπορώ να δώ τι γίνεται εκεί κάτω.. Επίσης αυτή η τομή είναι ίσια ή λοξή???

Και μένα μ'έκοψαν και πόνεσα πιο πολύ την ώρα που μ'έραβαν παρά στον τοκετό (και ας γέννησα χωρίς επισκληρίδιο). Δε ξέρω πόσα ράμματα μου'καναν, πόναγα λίγο τη 2η μέρα αλλά πήρα υπόθετα voltaren και μετά δεν καταλάβαινα τπτ.

Αυτή τη βδομάδα μάλλον θρέφουν οι πληγές γιατί έχω τρομερή φαγούρα σε σημείο που αν μ'έβλεπε κανείς θα με παρεξηγούσε έτσι όπως ξύνομαι παντού.

Το ερώτημά μου είναι άλλο: εδώ και 2 μέρες έχω τρομερούς πόνους όταν καταλαβαίνω ότι πρέπει να κάνω "κακά" ή όταν μου'ρχονται αέρια. Δεν πονάω στην περιοχή των τραυμάτων αλλά στον πρωκτό σε σημείο που κοπανιέμαι και θέλω να ουρλιάξω. Χωρίς υπερβολή, αισθάνομαι όπως όταν έσπρωχνα όταν γένναγα. Τέτοια πίεση με πόνο. Παρ'όλα αυτά όταν είμαι στη τουαλέτα και κάνω την κένωση δεν πονάω καθόλου. Ό,τι αισθάνομαι είναι λίγο πριν.

Έχει καμμια τέτοια συμπτώματα;

Ap1rp3.png

Και εγώ έχω το ίδιο σύμπτωμα που περιγράφεις, ο πόνος προέρχεται από το παχύ έντερο και μοιάζει με της γέννας. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν η μήτρα μου που συνεχίζει να συσπάται αλλά μετά το συνδίασα με την επακόλουθη επίσκεψη στην τουαλέτα.

Ρωτάω αν η περινεοτομή είναι λοξή ή κάθετη, γιατί αφού βρήκα το κουράγιο να δώ τι γίνεται εκεί κάτω, είδα στο πλάι κάτι σαν σπυράκι να το πώ, κατακόκκινο και δεν ξέρω τι είναι, ματώνει κιόλας και πονάει πολύ. Είναι η τομή ή μια αιμορροίδα (αλλά βγαίνουν στο πλάι αιμορροίδες???)

Και εγώ έχω το ίδιο σύμπτωμα που περιγράφεις. Ρωτάω αν η περινεοτομή είναι λοξή ή κάθετη, γιατί αφού βρήκα το κουράγιο να δώ τι γίνεται εκεί κάτω, είδα στο πλάι κάτι σαν σπυράκι να το πώ, κατακόκκινο και δεν ξέρω τι είναι, ματώνει κιόλας και πονάει πολύ. Είναι η τομή ή μια αιμορροίδα (αλλά βγαίνουν στο πλάι αιμορροίδες???)

Εγώ πήρα τηλ. τη γιατρό η οποία μου'πε ότι είναι φυσιολογικό εκτός αν έχω αιμορροϊδα. Κοίταξα και δεν είχα τπτ. Οπότε θα κάνω υπομονή.

Εν τω μεταξύ, δε ξέρω αν ήταν τυχαίο, χθες που δε φόραγα τη ζώνη (αυτή που φοράς μετά τη γέννα) δεν είχα καθόλου πόνους. Δε ξέρω μήπως επειδή τη σφίγγω πολύ, να πιέζεται τόσο η κοιλιά μου ή τα έντερα και γι'αυτό νιώθω αυτούς του πόνους..

Και μένα πάντως λοξή είναι η τομή.

Ap1rp3.png

ειναι φυσιολογικό να πονάτε μετά τον τοκετό στις πρώτες επαφές και ειδικά αν θηλάζετε. Θέλει οπωσδήποτε λιπαντικό. Καλά δεν θα επιχειρούσα με τιποτα ξανα επαφή πριν το τρίμηνο. Νομιζω μετά το 6μηνο σταματησα να πονάω. Και εμενα με εκοψε πολύ αλλά δεν το κατάλαβα παρόλο που δεν ειχα νάρκωση ούτε και το ράψιμο, ομως φαίνονται τα ράμματα γι' αυτό μονο με σβηστά φώτα εκτοτε! Πάντως καλύτερα σκίσιμο και ράψιμο παρά κατρουλιό στα 40!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...