Jump to content
➔ ParentsCafe.gr

MINNI

Registered Users
 • Posts

  913
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MINNI

 1. Εμάς ο παιδίατρος μας έδωσε το αταράξ για τη φαγούρα από σπυράκια... Τι δεν έχω καταλάβει σωστά από το συγκεκριμένο σιρόπι?
 2. Το έπαιρνα πρίν 3 μήνες λόγω αδυναμίας που ένιωθα και πραγματικά ένιωσα καλύτερα. Δε κουραζόμουν εύκολα, είχα ενέργεια και ζωηράδα και έφτιαξα και νύχι, το οποίο μέχρι τότε έσπαζε συνέχεια. Την όρεξη εμένα στο φαγητό δεν μου την άνοιξε. Μπορείς να το δοκιμάσεις για κανά μήνα και βλέπεις αναλόγως και πράττεις!
 3. Έχω και εγώ ένα γιό 26 μηνών, που ο παιδίατρός μου, μου είχε πεί ότι θα έπρεπε να κατεβάσουμε το πετσάκι όταν θα πήγαινε 2 ετών. Εγώ είχα τις αμφιβολίες μου και το έχω ήδη αναβάλλει 2 μήνες. Προσπάθησα να πάρω και δεύτερες/τρίτες γνώμες και όλοι μου είπαν ότι καλό είναι να γίνει σε μικρή ηλικία για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για το παιδί. Οπότε τώρα αποφάσισα να πάω να του το κατεβάσει παρόλο που γνωρίζω ότι είναι μία επίπονη διαδικασία και θα προτιμούσα να μήν είμαι μπροστά. Γνωρίζετε μετά αν θα τσούζει, για πόσο θα τσούζει και τι διαδικασία ακολουθούμε αμέσως μετά το κατέβασμα?
 4. Κοίταξε, τυχαίνει κιόλας σε κάποια κομμάτια... όπως ανέφερες του delfino, που είναι πολύ καλά ρούχα και δε το περιμένεις! Εγώ είχα πάρει κάτι φανελάκια από mothercare, που θεωρείται κορυφή στη ποιότητά τους, και μου βγήκαν χάλια... ξεχείλωσαν και σκίστηκαν με τα πλυσίματα.
 5. Έχω χρησιμοποιήσει τα trax, intime και funky και έχω μείνει ευχαριστημένη. Ούτε κόμπους κάνουν στο πλύσιμο, ούτε ξεθωριάζουν! Βέβαια από αυτές τις μάρκες έχω αγοράσει σετ φόρμες... Δε γνωρίζω για παντελόνια ή φουστανάκια!
 6. Εγώ δυστυχώς θα σε κακοκαρδίσω... Ο γιός μου μέχρι σήμερα 2 ετών θα ξυπνήσει 2 και 3 φορές μέσα στη νύχτα για αγκαλιά και γάλα... Εχω να κοιμηθώ σερί ολόκληρη τη νύχτα 2 χρόνια τώρα. Πραγματικά έχω φρικάρει και δε ξέρω τι θα γίνει...
 7. Εμένα η κόρη μου γύρισε χτές από το παιδικό με χτύπημα στο κεφάλι από πέσιμο... Να μην αναφέρω φυσικά τις μελανιές στα πόδια... Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δε προλαβαίνουν οι δασκάλες να προλάβουν τ'ατυχήματα στην αυλή. Είναι πολλά τα παιδάκια, τρέχουν όλα μαζί και ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η στραβή. Αυτό δε σημαίνει ότι τις δικαιολογώ, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Εδώ 1 παιδάκι έχουμε να προσέχουμε και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας πέσει. Φανταστείτε 20 παιδάκια να τρέχουν, να σπρώχνονται...
 8. Και εμείς είμαστε από αυτούς που έχουμε να πάμε σχεδόν 4 χρόνια κάπου μόνοι μας χωρίς τα παιδιά... Δυστυχώς δεν έχουμε κάπου να τ'αφήσουμε, οπότε τα παίρνουμε μαζί μας οπουδήποτε τύχει να πάμε. Πάντως μια φορά που αναγκαστικά έπρεπε να τ'αφήσουμε, το μυαλό μου ήταν συνέχεια πίσω να σκέφτομαι τι κάνουν τα παιδιά, αν έφαγαν, αν κοιμήθηκαν, αν κλαίνε... ψυχοφθόρο όλο αυτό, οπότε και δε πέρασα καλά! Πάντως αν σκεφτείτε ότι σε λίγα χρόνια δε θα μας θέλουν μαζί τους, προσπαθώ να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους και να τα έχω κοντά μου!
 9. Θα του βάζεις συχνά ορό και θα του "ρουφάς" και τις μύξες με το ρουφηχτήρι, όπως το λέω εγώ! Ξέρω ότι δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο για το μωρό, γι'αυτό και θα δίνεις μάχη κάθε φορά, αλλά πρέπει η μυτούλα του να καθαρίζει για να μή σου δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Τώρα όσον αφορά το βήχα, είναι σύμπτωμα αυτής της ίωσης που κυκλοφορεί. Την περάσαμε και εμείς με μύξες, βήχα και φλέμματα, για τα οποία ρώτα το παιδίατρό σου αν μπορείς να του δώσεις κάποιο σιρόπι, ώστε να τα διαλύει και να καθαρίζει ο λαιμός του. Otrivin εγώ ανάγκάστηκα και τους έβαλα μόνο το βράδυ για να μπορέσουν να κοιμηθούν πιο καλά. Να τον χαίρεσαι και μην ανησυχείς. Τέτοια συνάχια δυστυχώς το χειμώνα θα τις έχουμε συχνά!
 10. Τα άσχημα που θεωρώ ότι έχει ο παιδικός είναι οι ιώσεις, που υποφέρει το παιδάκι, οι ψείρες που αναφέρθηκαν και το γεγονός ότι "αναγκάζουμε" το παιδί να υιοθετήσει ένα ημερήσιο πρόγραμμα σχολείου από πολύ μικρό. Πάντως ο κάθε γονιός σταθμίζει τα υπέρ και τα κατά και επιλέγει...
 11. Ο παιδικός τελικά έχει και τα καλά, αλλά και τ'ασχημά του δυστυχώς! Κάπου καλυτερεύει το παιδί και κάτι άλλο χάνει!
 12. Πόσο συμφωνώ μαζί σου... Επειδή και εγώ έχω ταλαιπωρηθεί πολύ στο θέμα του φαγητού με το γιό μου, αποφάσισα ότι θα πρέπει να χαλαρώσω λίγο και να τον αφήνω να τρώει όσο θέλει...
 13. Και σ'εμάς κάθε Παρασκευή δίνουν ψωμί με μερέντα! Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι σχεδόν κάθε μέρα θα φάνε γλυκό. Όχι από το σταθμό, αλλά όλο και κάποιο παιδάκι θα έχει γιορτή ή γενέθλια, φέρνουν οι γονείς τα γλυκά, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να τρώνε και γλυκό. Όσο απέφευγα τα γλυκά στη καθημερινή της διατροφή, τόσο τα τρώει τώρα σε καθημερινή βάση. Συμβαίνει και σε εσάς το ίδιο? Μήπως θα έπρεπε να μιλήσω ώστε να μή της δίνουν? Αλλά ούτε αυτό γίνεται... Θα τρώνε τ'άλλα και το δικό μου θα κοιτάει?
 14. Το να το βγάλεις έξω από τη τάξη θεωρώ ότι είναι χειρότερο... Φαντάζεστε να πάθαινε κάτι το παιδί όση ώρα ήταν εκτός τάξης? Μετά οι ίδιοι γονείς θα έλεγαν, ας το έβαζε τιμωρία μέσα στη τάξη για να το επιβλέπει κιόλας!
 15. Πραγματικά ούτε εγώ το θεωρώ κάτι το τραγικό αυτό που έκανε η δασκάλα. Θα πρέπει να κάνει κάτι ώστε να επιβάλλει τη πειθαρχία και τη τάξη σε τόσους μαθητές. Τώρα για το αν ψιθύρισε ή όχι το δικό σου το παιδί, δε μπορείς να είσαι και απολύτως βεβαία αν το έκανε ή όχι, γιατί μαζί με τα υπόλοιπα μπορεί να επηρεάστηκε και να το έπραξε και αυτός. Για σένα ποια θα ήταν η ιδανική τιμωρία στη συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να συνετιστούν τα παιδιά? Ή απλά και μόνο δε δέχεσαι οποιαδήποτε τιμωρία στο παιδί σου?
 16. Από τη στιγμή που σου παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, να τα πηγαίνεις εσύ, τότε θα τους τα έστελνα για να δίνουν στο παιδί αυτά που πρέπει. Από την άλλη συμφωνώ με τη προλαλήσασα όσον αφορά στις παροχές ενός ιδιωτικού σταθμού. Είναι πραγματικά θλιβερό να τα πηγαίνουν όλα οι γονείς, φρούτα, φαγητό, πάνες, σεντόνια και παρόλα αυτά να δίνουμε και ένα σημαντικό μηνιαίο ποσό.
 17. Η αλήθεια είναι ότι δε θα την έγραφα τίποτα φέτος... Απλά ο παιδικός που πάει διαθέτει αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδάκια μία φορά την εβδομάδα, σε κάποιο άθλημα που πιθανόν να τους αρέσει. Έχει μπαλέτο, ενόργανη, ρυθμική, κολυμβητήριο, tae kwo do κ.α. Απλά προβληματίστηκα για το πού να τη γράψω!
 18. Επαναφέρω το θέμα για να ακούσω τις συμβουλές και τις απόψεις σας! Ποιο άθλημα θα επιλέγατε για ένα κοριτσάκι 3,5-4 ετών? Ποιο θεωρείτε ότι είναι το ιδανικό για τέτοια ηλικία?
 19. Ιδιωτικό και να μη δίνουν χυμό ή τυρί με το φαγητό τους είναι λίγο περίεργο... Πάντως σε ανακοίνωση ιδιωτικού παιδικού σταθμού που είδα, έλεγε ότι για τα παιδάκια που τρώνε ακόμη αλεσμένα ή φοράνε πάνες, θα πρέπει οι γονείς να στέλνουν τα φρούτα, τις πάνες και το αλεσμένο μεσημεριανό που θα έδιναν στο παιδί τους καθημερινώς. Μήπως ισχύει κάτι τέτοιο και σε εσάς? Και επειδή ο δικός σου δε τρώει το φρούτο ολόκληρο, δε του το δίνουν κάν?
 20. Αυτό ισχύει για το νονό! Ο νονός/νονά εάν είναι παντρεμένος, πρέπει να είναι με θρησκευτικό γάμο διότι δε μπορεί να βαφτίσει...
 21. Πολύ καλό που το πήρε έτσι... Εμείς πάμε τη μεγάλη μου κόρη παιδικό και ο μικρός μου δεν έχει καμία περιέργεια να δεί τι κάνει η αδερφή του στη τάξη για να κάτσει... κάνει μεταβολή να φύγουμε. Δεν είναι έτοιμος να ανεξαρτητοποιηθεί ακόμη. Για τα δίδακτρα σ'εμάς η ιδιοκτήτρια μας είπε ότι πληρώνουμε κανονικά το μήνα, ανεξαρτήτως αν θα λείψουν τα παιδάκια λόγω ιώσεων, διακοπών. Δεν αφαιρείται τίποτα!
 22. Για δεκατιανό και μένα μέχρι στιγμής έχει φάει ψωμί με μαρμελάδα, με μέλι, με μερέντα, τόστ και κανένα μπισκότο. Τους δίνουν και φρούτο ή χυμό μαζί, αλλά η δικιά μου δε τα τρώει τα φρούτα ολόκληρα, της τα έδινα αλεσμένα για να τα φάει, οπότε τώρα ή θα τις τα δώσω το απόγευμα ή δε θα φάει καθόλου μέσα στη μέρα! Στα λαδερά τους δίνουν τυρί!
 23. Εξαρτάται από το παιδί... Αφού ο δικός σου το πήρε τόσο καλά, καλά κάνεις και τον στέλνεις. Εάν ο παιδικός ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με τα παιδιά, τότε θα δείς και βελτίωση στην ομιλία του και απαλλαγή από πάνες ή πιπίλες! Εμένα ο δικός μου, που είναι σχεδόν ίσα με τον δικό σου, είναι ακόμη κολλημένος πάνω μου και κλαίει όταν πάω να τον αφήσω οπουδήποτε. Θεωρώ ότι ακόμη δεν είναι έτοιμος να "φύγει" από κοντά μου, οπότε και επέλεξα να μη τον στείλω!
 24. Φαντάζομαι εννοείς για μεσημεριανό... Εμένα μέχρι στιγμής έχει φάει μακαρόνια με κιμά, φακές, ψαρόσουπα, φασολάκια και κοτόπουλο με ρύζι! Σε εσάς τι δώσανε και αναρωτιέσαι?
 25. Τις τελευταίες 2 φορές που έχω κάνει τέστ πάπ, ο γιατρός μου διέγνωσε τραχηλίτιδα για την οποία μου έδωσε μια κολπική κρέμα να βάλω και σε καμία περίπτωση δεν ανέφερε κάτι άλλο. Μάλιστα όταν του ανέφερα ότι γιατί πάλι υπάρχει η τραχηλίτιδα, μου είπε ότι είναι δύσκολο να θεραπευτεί σε γυναίκες που έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή! Πάρε και μια δεύτερη γνώμη!
×
×
 • Create New...